Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Yamaha demo TOUR 2024

Diskusia Diskusia k článku (23)  [Verzia pre tlač] Tlač

Výzva pre motorkárske organizácie v kandidátskych krajinách, ktoré čoskoro vstúpia do Európskej únie 1/2

 Zdieľať

Pridané: 09.12.2002 Autor: Tomáš Hajduch - Awia
Čitatelia: 7331 [Novinky]

V posledných dňoch MotoRide.sk kontaktovala FEMA Federácia Európskych Motocyklových Asociácií, ktorá zoskupuje motorkárske organizácie v Európe a požiadala nás, aby sme zverejnili nasledujúci článok.

Reprezentujte záujmy motorkárov vašej krajiny v Európskej únii. Staňte sa časťou FEMA, Európskej Motocyklovej lobby.

V súvislosti s rozširovacím procesom Európskej únie, FEMA hľadá kontakty na motorkárske organizácie. Pridajte sa k nášmu úsiliu a buďte pripravený riadne reprezentovať motorkárov vašej krajiny keď sa stane členom EÚ.

FEMA, Federácia Európskych Motocyklových Asociácií, zoskupuje motorkárske organizácie, a existuje aby presadzovala záujmy jazdcov pred Európskymi a medzinárodnými inštitúciami. FEMA spája 21 motorkárskych organizácií v Európe ktoré reprezentujú motorkárov v ich krajine.

Od roku 1988, Európska Motocyklová lobby, prostredníctvom jej práce s európskymi inštitúciami zaisťuje, že záujmy motorkárov sú zabezpečené keď sa navrhuje európska legislatíva týkajúca sa motocyklov, v oblastiach ako bezpečná premávka, mobilita, zákaznícke otázky, životné prostredie a technické podmienky. FEMA pracuje tiež aktívne a preberá európske projekty na poli tréningu začínajúcich jazdcov a motorkársky priateľskej infraštruktúry. Tiež pracujeme na medzinárodnej úrovni prostredníctvom predstaviteľov vo vnútri pracovnej skupiny UN (United Nations – Spojenectvo Národov) týkajúcej sa motocyklových otázok.

Väčšina zákonov a pravidiel, ktoré musí motocyklista splniť pochádza z Európy, preto je výhodné, že existuje európska organizácia reprezentujúca jazdcov, ktorá môže jednať bezprostredne na tieto zákony predtým než sa zavedú v členských štátoch únie.

Veľmi skoro, vaša krajina bude časťou Európskej Únie a počas rozširovacieho procesu budete musieť bezprostredne splniť existujúce európske zákony. Tieto sa tvorili za spoluúčasti FEMA, ktorá sa starala o to aby záujmy motorkárov neboli prehliadnuté.

V súvislosti s rozširovacím procesom Európskej únie, FEMA hľadá kontakty na motorkárske organizácie v kandidátskych krajinách, ktoré sa čoskoro stanú časťou Európskej únie (Bulharsko, Česká republika, Estónsko, Maďarsko, Lotyšsko, Litva, Poľsko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko)

Ak ste organizácia alebo skupina združujúca motorkárov a chce urobiť niečo pre jazdcov vašej krajiny, povzbudzujeme Vás aby ste kontaktovali FEMA kanceláriu v Bruseli, tak že spolu môžeme spojiť naše úsilie a byť pripravený keď vaša krajina vstúpi do Európskej únie.

Pre viac informácií nás môžete kontaktovať:

FEMA, Federation of European Motorcyclists' Associations
Rue des Champs 62, 1040 Brussels, Belgium
Tel: +32 (0)2 736 9047, Fax: +32 (0)2 736 9401
E-mail: fema@chello.be
FEMA Web-site: http://www.fema.ridersrights.org

Preložil: Tomáš Hajduch [motoride@motoride.sk]. Originál textu v anglickom jazyku nájdete na nasledujúcej strane.
Translated by: Tomáš Hajduch [motoride@motoride.sk]. Original text in English language can be found on next page.

>

Pridané: 09.12.2002 Autor: Tomáš Hajduch - Awia Zdieľať

Súvisiace články:

Ďalšie články tohto autora:

Diskusia Diskusia k článku (23)  [Verzia pre tlač] Tlač

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 71957 | Včera: 240708