Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj aj ty článok o svojej motorke!

Pridaj videoJahodná - Stopka - Košice / Motorcycle people III - Video

 Zdieľať

Pridané: 04.01.2014 Pridal: slay333
Čitatelia: 6318 [Iné moto videá - Rozhovor] Dĺžka: 05:26

Krátke video o jazdení na Jahodnej - sťažnosti ľudí na hluk.

Súvisiace články:

Diskusia:

Zobrazujem diskusiu k videu: Jahodná - Stopka - Košice / Motorcycle people III

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 
04.01.2014 17:28

Re: "Závora" na Stopke - Jahodná

slay333
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

[

Video: Jahodná - Stopka - Košice / Motorcycle people III

]

I-GRR I-GRR I-GRR

Ta kde majú jazdiť??? ....


04.01.2014 17:48

Re: "Závora" na Stopke - Jahodná

richard74
 Turista 

V Nemecku by prisla policia a vsetkym co nemaju DB kiler dala pokutu a zobrala osvedcenie + pokuta za rychlost. sranda ma na 1000 RR ale nie na okruh? Takemuto jazdeniu nerozumiem, asi by si mal kazdy zacat zdravotnu starostlivost platit pri poruseni predpisov z vlastneho vrecka - :-)


04.01.2014 23:44

Re: "Závora" na Stopke - Jahodná

DODOzDK
 Edvenčr 

Ikona

Tak som zvedavy ako sa teraz vsetci pi**juci a cudujuci vyjadria po pozreti videa slay333 :-~


05.01.2014 2:20

Re: "Závora" na Stopke - Jahodná

sadf2
 Ľadvinka 

neni len tak z okolia Kosich chodit kazdy vikend do Potone na okruh....


05.01.2014 7:20

Re: "Závora" na Stopke - Jahodná

slay333
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

tak čo ja viem... vraví sa, že každá minca má dve strany
Nikde vo videu som nevidel prehovoriť žiadného motorkára...
Keď tí dvaja pupkatí páni sa rozkecali mohli už aj spomenúť prečo sa pár motorkárov vysekalo... osobne som raz z auta videl ako v poslednej ľavotočivej zákrute (pánko asi záhradkár) niečo rozsypal po asfaltke (kamienky, zrno, pšenica čo ja viem)
Inak tento rok ani neviem že by sa niekto nejak vážnejšie vysekal na jahodnej a už vôbec, že by sa tam niekto zabil, tak ako pánko vo videu spomína... (pritom z roka na rok motorkárov pribúda)
Čo sa týka motoriek bez výfuku som tam videl iba jednu motoride.sk/?P=phorum&tema=lentak&tid=65125 a tá už je preč (majú ju západňare) >:-)

"Ta kde majú jazdiť?" -správny postreh
na jahodnú si vybehnem tak raz do mesiaca a zásadne cez týždeň medzi 12-14 hodinou (skoro prázdno).
chybu vidím v systéme,osobne by som preferoval ak by bol už dokončený projekt : www.topspeed.sk/hell-ring-pri-miskolci-chcu-otvorit-kon...
a za 20 € by som si (a čo počúvam nie len ja) raz za mesiac radšej šiel zajazdiť tam.Netvrdím, že by sa problém vyriešil,ale iste by si trocha vydýchli.

Do bufetu na STOP-ke chodili ľudia (aj) sa pozerať na motorky a motorkárov a mal som pocit že sa im to páčilo(rodiny z deťmi, dôchodcovia na veteránoch), to spomínal aj bufetár vo videu... teraz to má prázdne nechodí tam skoro nik.
Tak ako medzi autíčkarmi,podnikateľmi,,... tak aj medzi motorkármi a záhradkármi (na Jahodnej) sa nájdu zmrdi.

Ak človek chce ísť do prírody (v okolí Košíc) oddýchnuť si môže ísť kamkoľvek Volovské vrchy sú rozsiahlé,ale ak motorkár (v okolí Košíc) si che ísť dobre zajazdiť môže ísť len na Jahodnú (Dargov)

richard74 Porovnávať SK a Nemecko ... no neviem dovolil by som si akurát tak cenami produktov v Lidli :-D


05.01.2014 10:28

Jahodná - Košice / Motorcycle people III

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

Ľudia sa dnes sťažujú, na všetko taká je doba... To že si on myslí, že jazdí bez výfuku je jedna vec, ešte neznamená že to je pravda.

Pravda je tá, že je tam niekedy hlučnejšie. ladené výfuky, decibel killery vybrané, jazda v otáčkach. Chápem, že to ľuďom môže vadiť.

Polícia nemá možnosti hluk zmerať, tak ju môžu volať ale ničomu to nepomôže. Jazdiť tam jednoducho nie je zakázané a tým je to vybavené.

Video je natočené dosť tendenčne, bez možnosti sa vyjadriť druhej strane... Ale zas názory sú "pochopiteľné" Bufetár na Stopke si podľa mňa sám poškodil uzavrením vstupu pre moto. Aj keď vo videu tvrdí inak. Motorkári sa tam stretávali a minuli nejdeno euro na kofole, káve či nealko pive...

Dôvod úpravy: upravený text

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Moderator (05.01.2014 10:44)


05.01.2014 12:23

Jahodná - Košice / Motorcycle people III

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

najväčší problém na videu vidím v tom, že tam jeden z motorkárov jazdí na kačicu - paty na stupačkách a chodidlá visia na cestu. sa asi ešte nevysekal kvôli zlomenému členku pod motorkou :-~


05.01.2014 12:47

Jahodná - Košice / Motorcycle people III

milando
 Turista 

Ikona

Awia máš pravdu. Ľudia sa dnes sťažujú na všetko, je to náš národný zvyk. Ale väčšinou ostane iba pritom, takže asi jedným uchom dnu, druhým von. Chlapík rieši motorky namiesto toho, aby si hľadel biznisu. Choré. Ja by som sa to práveže snažil využiť a nie tupo ísť sám proti sebe. Potom bude vyplakávať, že ho motorky priviedli na mizinu. Podnikanie na slovenský spôsob.


05.01.2014 13:06

Jahodná - Košice / Motorcycle people III

THeBaNDiT
 Kávičkár 

Ikona

Na druhú stranu by aj daní strelci mohli ľuďom výjsť vústrety a pred výjazdom na Jahodnú nahodiť dBkillery. [dobre] Je predsa rozdiel ísť nejakú trasu bez dBkillera raz (prípadne aj nazad), alebo sa premávať tam a nazad viackrát po sebe (Jahodná, Šturec a i.)


05.01.2014 13:06

Jahodná - Košice / Motorcycle people III

richard74
 Turista 

p. Hajduch dost ma zarazil Vaš prispevok, mate pravdu je to volna cesta na ktorej platia pravidla cestnej premavky, 90km/h a predbiehanie cez plnu do pravotocivej zakruty, v lavotocivej zakrute jazda pri vnutornom okraji kde mu telo a hlava presahuje do protismeru, no neviem co to ma spolocne z bezpecnou premavkou alebo z ohrozovanim ostatnych ucastnikov premavky. podla toho co som tu o Vas cital som vas pokladal sa skuseneho a rozvazneho jazca, ale teraz neviem. ja osobne chodievam do Banskej Štiavnici cez Hodrusu hamre a tam v kopci su tiez zakruty a uz dva krat som tam zachranil zivot takym trubadurom ktory jazdia popri ciare. ak by som nezastavil tak mu utnem hlavu a nepomoze mu ani helma ani krcny chranic ak by ho mal. moj nazor je ze by mali vsetci ci maju moto nad 100 koni mat psychotesti tak ako my velky vodici a bol by som velmi zvedavy kolko rychlikov by ich neurobilo - :-)
k ladenym vyfukom, su tam chlapci ktory to vedia dobre naklopit aj polozit do zakruty ale nemal som s nych pocit ze by zvladli 180 koni svojej masiny na 100% a poétrebovali by tych 5 -10 dalsich koni od ladeneho vyfuku. ak by to bolo tak tak by zakrutubral smykom zadneho, opravte ma ak sa milim, som len človek. a v takomto pripade je ten ladeny vyfuk iba na rachot a na kompenzovanie si niecoho....... nejdem sa pustat do tejto temy, ak ste trosku zbehli v ludskych povahach a osobnostiach viete o com pisem. taketo veci ma brali ked som mal 15 rokov - :-)
ale podme k meritu veci: ladeny vyfuk musi mat homologizacnu znacku a DB kiler. ta sa to zistit v priebehu 1 minuty. - mozem poslat video ako to zistuju nemecky policajti . predpis vravi pri cca 4000 otackach cca 82 db, pisem priblizne nechce sa mi to presne hladat v zakone. ti jazci tam mali podla hluku akym isli priblizne porovnatelny hluk zo sirenou sanitky cca 102 db a ladak 100db.
styl jazdy absolutne nepripustny na verejnej ceste, to dufam nechcete spochybnit?90 km rychlost tam mali iba pri rozbiehani.
apropo teraz pracovne zijem v BA a mam to stastie ze cez leto takyto mudrlanti mi behaju vecer po 21:00 popod okno co to da a rachot vacsi ako zachranka z Ružinovskej nemocnice. mozme cez leto dat u mna na balkone pivo a myslim si ze po hodinke spoznate rozdiel medzi ladakom a seriovym - :-)

ako ste napisali ludia su dnes taky: arogantny k druhym a hlavne ze si zajazdim - :-) co tam po hluku co tam po ohrozeni ostatnych su proste taky. prajem vsetkym nech jazdia s hlavou a nech nepribuda tolko krizov pri cestach.


05.01.2014 13:10

Jahodná - Košice / Motorcycle people III

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

K problému som sa už dosť vyjadril v téme: Len Tak: \"Závora\" na Stopke - Jahodná

ZED EN [dobre]
slay333 [dobre]

Video je fajn a nevadí mi, že tam motorkári nedostali priestor, pretože my svoj názor poznáme. V každom prípade treba uznať, že každá minca má dve strany. Síce nechápem počínanie bufetára, ale záhradkárov trošku áno. Samozrejme nie tých, ktorí do zákrut sypú štrk, leju olej, či pokladajú drevené late s klincami, prípadne konáre z lesa. :-(((((( Na jednej aj druhej strane sú extrémisti. Na dvoch kolesách sú to tí, ktorí jazdia bez výfukov, na druhej strane tí, ktorí ohrozuju zdravie a život.
Bufetár nepomohol ani sebe ani záhradkárom. Lebo aj tí čo by prišli na Stopku len na kofču pokecať, si teraz namiesto občerstvenia dajú 2-3 jazdy naviac. :-))) :-P Lebo motorky na Jahodnú chodiť neprestanú! Tak ako neprestanú chodiť na Babu, Šturec, atď...
A že volaju 5-6x denne políciu, je tiež len fraškou pre obé strany. Hliadka príde, strelci im zamávajú a idú sadnúť na kávu, alebo len odstavia a na "tribúne" dajú 2-3 cigaretky. A za polhoďku sú naspäť, a za ďalšiu polhoďku aj hliadka. :-D A tak stále dokola, niekedy aj celý víkend.
Patová situácia... :-~


05.01.2014 14:35

Jahodná - Košice / Motorcycle people III

onoff
 Ľadvinka 

Ikona

hromada ludi na motorach jazdi ako hoveda myslia si ze ked maju len prazdnu ruru ze maju po pixi zvuk a masinu ako z motogp a samozrejme im to pridava na egu ze aj oni jazdia ako rosi... predbiehaju a celkovo jazdia velmi casto ako totalny magori ... velmi dobre viem ako to vyzera cloveka na motorke ako sa citi a ako to vnima on ale boha trosku pochopenia a tolerancie... nepojdem na doraz 10 cm od auta a nebudem nezmyslene riskovat len pre jeden dobry prejazd zakrutou ked uz tak otocim a prejdem zas nestoji to za to ale to vecina blbcov nepochopi ...jasne vyblazni sa ale troksu aj s rozumom ...( tiez niesom nevinny >:-) )
a to nehovorim o tych ci predbiehaju 80 auto ideuce 70 a v zakrute kde hovno vidia ale musia ho dat lebo sak mam motorku ... viem ako to vyzera z auta ked ma viac krat skoro trafila motorka aj z pohdanu motorky aj z pohladu rekreanta ...
uboziakom ktorym vadia motorky odjakziva vzdy a vsade nic nepomoze ... a tak isto aj ludom na motorkach ktory neberu na vedomie nic len seba lebo sa chcu povozit ...

inteligentnejsich ktory maju pochopenie pripadne to vedia viriesit inak bez nevrazivosti policajtov bez uboheho robenia si naprieky sa to netika a ani ich to nejako netrapi ...
no a stym nic nepsravime taka je doba taky su ludia pokial sa sami nezenime a nenajdeme nejaky kompromis ale to tak skoro asi nebude pretoze nikdo o to nejako nema zaujem kazdy ma svoju pravdu a len vlemi malokod ma zaujem nieco riesit ...
takze tesim sa na leto ked si pojdem zajazdit ;-)


05.01.2014 17:14

Jahodná - Košice / Motorcycle people III

hruso25
 Geriatrik 

Ikona

Postavím si chatu-zahrádku pri letisku a potom nadávam že mi tam lietajú lietadlá. >:-)


05.01.2014 20:30

Jahodná - Košice / Motorcycle people III

Retro
 Jogurťák 

Ikona

To tendenčné video nakrútil kto? Mám taký dojem že motorkári ktorý sa tam vozia. O čo im tu / ide??? O DB killery, bufetára, či o čo? Nikto tu nespomína bezpečnosť! Až ma zamrazilo keď tam ten záhradkar povedal, že švagrov syn si kúpil motorku a zabil sa. Potom nasledoval jeho smiech... Áno stalo sa to. Zavinil si to sám, bohužiaľ. Nikoho so sebou nevzal. Každý motorkár, včetne mňa si je vedomý toho, že si je sám strojcom svojej radosti a šťastia alebo nešťastia. Nikto nerieši na Jahodnej debilov na autách, ktorý vedia narobiť poriadne nepríjemnosti a chcú pretekať s kaďou motorkou. Som proti prekračovaniu plnej čiary a ohrozovaniu ostatných. Ostatné je problém každého motorkára.
A keď záhradkári majú radosť zo smrti motorkárov neviem či sú normálni... Má niekto radosť zo smrti záhradkárov?


06.01.2014 0:24

Jahodná - Košice / Motorcycle people III

Cukero
 Kávičkár 

Ikona


Video: www.youtube.com/watch?v=WoBg9vmKbz0 co budete robit ak vam v tych vasich zatackach zacnu jazdit takyto vodici? KDE BUDETE POTOM JAZDIT?


06.01.2014 0:50

Jahodná - Košice / Motorcycle people III

THeBaNDiT
 Kávičkár 

Ikona

Cukero, tak ten z 02:29 nemal chybu! :-D :-D


07.01.2014 10:30

Jahodná - Košice / Motorcycle people III

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

richard74: Vyjadroval som sa k videu ako takému, nevyjadroval som svoj názor na jazdenie a počínanie motorkárov na Jahodnej...

Video bolo o hluku. Ľuďom to vadí tak nech volajú políciu. Tá ak chce s tým niečo spraviť musí začať tie výfuky kontrolovať a hluk merať. Dovtedy je to iba mlátenie prázdnej slamy. Asi o tom bol môj príspevok.


07.01.2014 12:49

Jahodná - Košice / Motorcycle people III

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

Keby sa utópia merania hluku výfukov polícou stala realitou, aj tak by to podľa mňa nepomohlo. Medzi záhradkármi sú jednotlivci, ktorým vadí akýkoľvek hluk. Rekračna oblasť Alpinka sa totižto nachádza v údoli, ktorému lesnatý kopec Jahodná poskytuje perfektnú prírodnú akustiku, ktorá spôsobuje, že aj 600vku so sériovým výfukom vytočenú na 12tis počuť na kilometer ďaleko. A keď ešte urobia "hada" tak 4-5 ks (kľudne so seriovými výfukmi) počuť ich od stopky až po koniec Alpinky. Každý, kto sa bol prejsť so psom, alebo zabehať, či zahrať golf v danej oblasti, mi dá za pravdu. Je to v lese, kde je jediný zdroj hluku priľahlá cesta, smerujúca na vrchol kopca - bohužiaľ, je to tak.

Rodičia majú chatu v Turni nad Bodvou, pod Turnianským hradom. Cez deň je tam božské ticho. Okrem bučiacích kráv z dediny, alebo susedovho rádia tam nepočuť asi nič. No niekedy v noci počuť kamióny, ktoré idú na ceste pod kopcom až do chaty, hukot, akokeby šli 100m pod oknom. A čo? Mám volať políciu? Alebo sypať na cestu klince? :-~
Niekedy keď je cez deň ticho, počuť hlasne sa rozprávajúcich, alebo kričiacich turistov na hrade - akustika. Mám teraz vybehnúť hore a pozhadzovať ich z najvyššej zrútenej veže? :-D
Kto chce absolútne ticho, nech si kúpy chatu niekde na samote, kde bude mať najbližšiu cestnú komunikáciu 3.triedy, tak 5km vzdialenú.

Poznám staršieho pána, ktorý má dom na Jahodnej hneď za Stopkou. Počúva motorkárske "árie" celé leto a nevadí mu to. Jeho syn vlastní gsxr600 a on sám uvažuje nad nejakým čoprom, alebo skútrom.

Je to o ľuďoch... niekomu bude stále niečo vadiť....


07.01.2014 13:43

Jahodná - Košice / Motorcycle people III

THeBaNDiT
 Kávičkár 

Ikona

Rorschach, a teraz si predstav, že by vám tam tie kamióny jazdili v hojnom počte aj cez deň popoludní, a najviac cez víkend, keď si chceš oddýchnuť a zrelaxovať sa. [dobre]


07.01.2014 14:19

Jahodná - Košice / Motorcycle people III

akoVanok
 Turista 

Ikona

tak relaxacne upokojujuco spravene video :-)))


07.01.2014 16:05

Jahodná - Košice / Motorcycle people III

octavius
 Jogurťák 

Ikona

na jahodnej sa vzdy jazdilo a vzdy bude :-) ked motorkari robili bufetarovi tržbu tak mu nevadili ale odkedy mu tam skoro nikto nechodi tak je problem :-)

a ty čo mate kolena a vyfuky doma v garaži tak si ich nasadte >:-)

ChesterTT ty si taky dokonaly , všetko vieš [dobre]


07.01.2014 19:26

Jahodná - Košice / Motorcycle people III

richard74
 Turista 

tak tak ladaky dole a hotovo a nebude žiadny zadrhel do čoho rypat - :-)


07.01.2014 20:05

Jahodná - Košice / Motorcycle people III

hruso25
 Geriatrik 

Ikona

Prvá moja tohoročná jazda bude na Jahodnú a oroginál kokakolu za 20 centov dva litre si budem mať v Givi. :-)))


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 149257 | Včera: 148379