Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika - Diskusné fórum - Moto poradňa

Máte problém s Vaším strojom ? Skúste sa opýtať. Ostatní motorkári Vám možno budú vedieť poradiť.

Značky: Skúsenosti, Problém, Motor, Karburátor, Elektrika, Podvozok, Kolesá, Pneu, Brzdy, Olej, Administratíva.

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiumotoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika - Diskusné fórum - Moto poradňa

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

Značky: Skúsenosti, Problém, Motor.

Predchádzajúce | 1 2 3 |

19.09.2019 1:07

motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

zdravím.. toto bude dlhý príspevok, ale prikladám sem link na svoj google drive, kde je ešte komunikácia, kde si to môžete prečítať na vlastné oči.. plus spravím ešte príspevok, kde bude výcuc

rok a pol dozadu som si splnil sen. ked som začal poškulovat po motorkách, nechcel som ani gixxery, ani R1 ani VTX čopre, či Rossiho špeciál. zalúbil sa mi stealth dizajn z dielne kisku a KTM. Superduke R 990 2008. nový model, hranatý, jednosedlo INY UPRAVENY MOTOR. iné vačky, hriadel, kluky, mapy, výfuk..

moto mi našiel tuna Brazel a kúpil som jazdenku, ktorá bola na prvý pohlad v dobrom stave, no bolo jej treba trocha lásky. kecy o tom, že s týmto niekto chodí do kostola, či do samošky pre rožky si nechajme.
Hned po kúpe dostala olej, olejový filter, sviečky a veľa lásky. Zmeraná ventilová vôla a kompresia tuto s Merlinom00 u mna na dielni. moto kludne išla 230+ aj s mojou nie motorkárskou výškou a váhou.

Na moto som spravil cca 7000 km a zadymil som ulicu. Moje podozrenie padlo na prasknutú hlavu, nakolko bieleho dymu bolo ozaj kopec. po otvorení viečka chladiča za bežiaceho motora vidím bublinky. jasný dôkaz, že motor si tade odfukuje. Tak som dal dole hlavy, lebo keby je to viditelne rozsypané, nemá zmysel riešit akúkolvek opravu. jazdené motory šli tak okolo 1300-1500, hlava stojí liter.
našiel som len škrabanček a ešte jeden na tesnení. ani nebolo prasknuté. Po obvolávaní, googlení a referenciách od Jokera zo service 13 padlo rozhodnutie na Motoservis Petra. Karol1, ktorý sa motorom venuje už asi cez 20 rokov a motor poznal. V auguste 2018 som mu doniesol motor. ako tak, som to poskladal (žiadne NM, žiadne nastavovanie ventiov, žiadne skladanie rozvodov presne na zub) a to som mu aj povedal. Odovzdal som mu motor v jednom kuse, nie lego na pol kufra a sadu tesnení athena na tento model v origo balení.

po 3 mesiacoch som motor dostal späť. presne 27.11. - ten dátum ešte zohrá rolu. Platil som asi 530 euro za tlakovanie hláv, zadný nikasil a jednu rolničku za 2,50 plus cca 300 robota. predná hlava sa trocha pokrútila a nešli tak lahko točit vačky. Reťaz ale bola okej, takže predpoklad, že sa to jemne zdeformovalo pri tom nahrievaní u neho v servise. zabrúsené ventily, lepšie nastavený rozvod (že len každý piaty zub sa dá nastaviť správne či čo to a nikasil na zadnom valci) Motor som ako každý normálny chlap dal do garáže k niečomu, čo predtým bola KTM motorka a do jari som sa toho nechytal. načo aj v garáži kúrit stále a sledovať, ako sa na motorke a motore zráža voda. medzitým išiel na repas podvozok, brzdy som dal do pucu sám, atd atd..

motor som zložil na jar asi v apríli. Nové sviečky, Motul 7100, nový filter, vzduchové KNko, nová chladiaca od motorexu, reťaz.. skrátka fulka za dalšie tri kilá. No a prešiel ním až 200 kilometrov a skapal. Ani štartér netočil. Kukám regler, vyberám štarter. štartér mimo motora točí. strachujem sa o zadretý motor. "na moje šťastie" to bol LEN nejaký šrob, čo sa uvolnil. niekde medzi štartérom a klukou. robota na 10 minút. no motor som musel VYBRAT, zaviezt do žiaru a íst si späť po neho. takže 2 víkendy v piči, 2 dni voľna a 4x cca 200km.

motor som pred letom nahodil, na motorke brázdil okresky. Zábeh podla Karola nebol treba, moto bola jazdená normálne, podla manuálu. Nikdy to nevidelo obmedzovače ani vytáčanie za studena. vydržal mi tak dalšch 1200 km a zadrel sa. motorka bola z garáže vonku max 10x. Vyberám motor (všetko už poznám poslepiačky naspamäť). zase si požičiavam auto a idem do Lovčice pri žiari. Samozrejme dovolenka, lebo stránkové dni sú len po-pia od 8 do 15 či 16. Hned na to správa, kto ten motor rozoberal, že na kartri je červený silikon. No ja som sa na to tiež kukal, prečo moje tesnenie od atheny muselo íst na úkor červeného silikonu po 3-4 motohodinách dopreč, ale chytal sa ho LEN Karol. Po pár týždnoch sa dozvedám, že rozomlelo šálku a ohlo prednú ojnicu a kluku. Kluka tak cca 1000 euro bez roboty bez všetkého. že ale narovnanie by stálo 400,-- a trvalo tak 2 mesiace. Sezona 2019 v riti. Pýtam sa, že čo sa stalo a prečo sa to stalo. Prečo motor z motorky súci na okruhý skape do 1500 km od rozobratia, premerania a zloženia. Odpoved - JA - čester som to zle na motorku nahodil, nemazalo to. Utvrdzujem sa, že rovnaná kluka už asi nebude taká ako nová a motorka bude nespolahlivá pri záťaži. Odpoved, na čo treba tých 400 som nikdy nedostal. Za to som dostal veľa argumentov, prečo sa to mohlo pokaziť. Na vine je bud zlé zloženie mnou (ide tam jedna trubka na jedno olejové čerpadlo, motor bol zvnútra celý od oleja, hydrošponováky na rozvody nehrkotali, aj ked na správnu funkciu potrebujú tlak oleja)
Potom to malo byť sanie - jeden filter, jeden airbox, všetko zložené dobre
Potom bola jedna sviečka tmavšia - bohtšia zmes na zadnom - menej chladenom - valci pri kalibrácii motorky. KTM sa vie sama nakalibrovat, ked ju necháte. nastaví sa na teplotu, vlhkost vzduchu a benzín. zmes, predzápal - automaticky
že vám tiež príde ako divný dôvod, aby sviečka pomlela šálku na ojnici? tak to sme viacerí.. motorka išla na 2 valce a žiadne zmeny výkonu som nezaznamenal. išla si tých istých svojich 230+ aj s mojou výškou a váhou.

nakoniec sa v návale zlosti pán mechanik rozhodol motora ani nechytiť a že si ho mám zobrať. tak ako vidíte na fotkách, motor bol po celom kufri auta - jop, další den volna, dalších 4x200 km a mám teda akurát tak oči pre plač a motor, ktorý ma stál minimálne 1000 euro a prišiel s kozmetickými vadami do servisu pred rokom. teraz to už nezloží nikto. navyše po telefonáte s echt odborníkmi mi bolo absolútne zamietnuté akékolvek rovnanie kluky. že to je pičovina ako voda v koši na 130 konový V2 liter rovnat kluku..

čo mi zostáva? piškotová dieta do roku 2025, našetrenie 1300-XX00 euro na motor, ktorý ale nepasuje z normálneho SD990, SM990, SMT990 a lego technic pre dospelých, resp kopa náhradných dielov. A tiež možnosť osierať jeho robotu a meno všade tam, kam moja smradlavá riť vstúpi.

FAKTY:
U Karola ZARUKA NEEXISTUJE, nakolko on mi nezaručí, že ja som ten motor správne nahodil do motorky. Motorku celú ale nezoberie. vždy chce len motor. Fikané, že? že išiel? že nevydával čudné zvuky? že mi nezostali šroby, na palubovke nesvietili kontrolky, že moto prešla aj cez STK? to som si mohol vymysleť.
A keby aj, tak ZARUKA JE 3 MESIACE. Teraz prichádza na radu ten 27. November. MOTOSERVIS PETRA VAM NA MOTOR Z MOTORKY DA ZARUKU OD 27.11 do 27.2.!! Mesiace, kedy určite tú moto aj vyskúšate poriadne.
Fakt, že motorka najazdila len 1500km je irelevantný. Podla Karola môžem klamat a mohlo to byť kludne 15 000 km!!
Ja klamem, Ja si môžem vymýšlať, ale jediný argument obahojby je JA SOM TO ZLOŽIL DOBRE. Toto bola jediná vec, ktorú som dostával vždy, ked som položil otázku, či musí byť chyba na strane mojej, na strane inžinierov Motulu, na strane inžinierov K&N, alebo ľudí od NGK.

súd? za prvú konzultáciu právnika mám "zarobených dalších 500,--"
Pri mne nestál notár ani znalec, ktorý by mi dal štempel, že som ten motor zapojil správne. Ani že som tam lial motul 7100, ktorý mám od predajcu, ktorý po 25 rokoch na trhu určite nekupuje fejkovú náhradu.

môj dôvod tejto témy nie je vyliať si zlosť, ale fakt, že ja som takémuto fušerovi s takýmto prístupom dal motor, lebo na neho kolujú hlavne chválospevy. O kompenzácii mojich dodatočných nákladov, starostí a pod nepadlo z jeho strany ani slovo a ked som sa pýtal, že čo a ako, poslal ma prakticky do piče..

Link na screenshoty z konverzácie, na fotky motorky, motora - ja si viem priznať chybu a vymýšlať si nemusím. Kto chce, dajte si tú námahu.. ozaj je tam len jedno čerpadlo a tie trubky idú zložiť len jedným smerom.
drive.google.com/drive/folders/1AYIqTlZNol29VXt3cNZOJxY...



Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Moderator (19.09.2019 9:20)


19.09.2019 2:58

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Biri
 Veteránista 

Ikona

Uhum!
Re: ChesterTT:
Hodil si biely fosfor na rozliaty petrolej, lebo to tu teraz tak rozhorí, že dovidenia.
Škoda, že máš po moto, nepomôžem. Čo sa týka komunikácie, príde mi, obaja hovoríte o tom istom ale z iného pohľadu.
Niečo ako tvrdenie proti tvrdeniu, nepomôžem.
Ale čo keď príčinou bolo niečo nepredvídateľné, s pravdepodobnosťou 1: 500 000 000 čo nikto ani nepredpokladal? Život dokáže neskutočné veci.
Neviem to lepšie popísať, hádam to niekto pochopí.
Nepoznáme sa, nebudem kritizovať ani ospevovať, ani teba ani jeho.
Na druhej strane, aj ja som ho oslovil, na základe "chválospevov" a po tel. dohode som mu aj zaniesol hádaj čo? Kľukovku na GO.
Povedal, že to urobí, ale nie hneď. Vysvetlil, opísal. Čo som mal robiť?
Tak teraz si ma prekvapil, čo si mám MYSLIEŤ!!
Je pravda, bol stručný. Ponáhľal sa, tak som vypadol, čo tam mám stepovať zbytočne. Dúfam nie kvôli tebe bol nervozny.
A vlastne ako nie je celkom jasné, čo čakáš od príspevku, vlastne aj môj je taký výstrel do tmy, len sa mi to žiadalo napísať.
Mier s vami! 8-)


19.09.2019 7:18

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

Re: Biri: to sme tiež riešili osobne a je to tam asi aj spomenuté. MOZNO len blbá náhoda. Ale potom sa ukáže, kto je HARAKTER BELA a kto si za prácou stojí a vezme to na triko firmy, alebo aspon vráti peniaze za robotu späť. Riešil som toto ešte s jedným servisom, kde mi povedali, že keby klakne nimi robený motor do 1500 km, berú to na seba. bez debaty.. len netlakovali hlavy, tak som to tam nedal. tam neodišiel závit zvonku na motore, alebo konektor. Tam odišlo niečo vnútri, niečo k čomu ja som bol najbližšie cez pol motora. Niečo, čo ja som nemohol ani v najmenšom ovyplyvnit. Len jeden z nás to držal v ruke, len jeden z nás to premeriaval, doťahoval, skladal, nahadzoval spátky. Ale jeden z nás to posral tmavšou sviečkou a ten druhý to predsa MUSEL spraviť dobre, LEBO TAK HOVORI.

Tiež ked sa človek začne pýtať viac a takto sa rozrozpráva, tak od ludí vylezú na povrch aj veci ako niekoľko súdnych sporov s daným servisom z Lovčice a dokonca nejaké aj od ľudí, ktorých osobne poznám.. Historky typu, "viem o dvoch motoroch čo robil, ani jeden nedal 1000 km a klakol nadobro."
Tá robota je minimálne otázna, ale ako vidieť, táto otázka je "bez debaty"..

Další problém je, že on aj povie, že vyrovná kluku na LC8. čo som sa potom od týpkov, čo robia len KTM dozvedel, že to je čisté bláznovstvo.. On urobí.. len ked ti motor po oprave za liter klakne na šiestom výjazde, tak už dáva ruky preč.

a fosfor s benzínom? čo mi spraví? neopravitelne mi dojebe motor, ktorý som mu zveril? akú väčšiu škodu ešte dokáže napáchať? je mi šuma-fuk.. ja som za tie prachy chcel motorku v garáži, pripravenú na nedelné jazdenia. Kúpil som si k tomu ešte kombi, rukavice, prilbu.. na moto išli nové gumy. No skrátka tak ako na fotke ako pri tej roli. Rozmaznávaná čubka, vytiahneš raz za čas von.. a pizdu z toho.. 7-10 výjazdov za celú sezonu. vrátane tých len na pumpu, alebo pneu-servisu a môžem pekne odložit dalšie 2 výplaty..


19.09.2019 7:35

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

on robil Matovu 1190 pred zadretim, alebo po?


19.09.2019 7:46

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Raz som dal zrepasovat vacku. Nie ku karolovi. A tiez vydrzala asi 1000km. Poucil som sa na vlastnej chybe, ze niektore veci repasovat nema zmysel.

"Superduke R 990 2008. nový model, hranatý, jednosedlo INY UPRAVENY MOTOR. iné vačky, hriadel, kluky, mapy, výfuk.."

Keby tebe doniesol niekto spravit vrch motora na 10 rocnej motorke s neznamou historiou a motorom vyladenym "na hranu". Spravis to a o pol roka za tebou dojde typek, ze rozpadol sa spodok. Oprav alebo vrat peniaze! Co by si si pomyslel?

Aspon tak som to ja z tvojho prispevku pochopil, ze najdalej to bolo rozobrate po zadny valec....

Ale uz to, ze bolo treba robit nikasil, ti (ale aj karolovi) mohlo napovedat, ze s tym motorom nebude nieco v poriadku. Bud nemaze, alebo uz odjazdil 3 sady piestov...


19.09.2019 9:10

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

Re: janoval: bolo to tam polené, premerané, skontrolované a zložené na kompletku. takže si to pochopil inak ako ja som to písal.. nerobil sa vrch, požiadavka bola spravit všetko, čo s tým mohlo byt v neporiadku. Nikasil nebolo treba robit, bolo to tak na konci tolerancie..

keby za tebou niekto príde s motorom, čo prešiel 40 tkm a ojnici a kluke nebolo nič, lebo si to ako jediný videl, mal v ruke, rozobral, zložil, odovzdal a potom to klaklo za pár výjazdov, čo by si robil ty? dal by si niekomu záruku na motor motorky na dec, jan, feb? bolo by ti jedno, keby to je chalanova piata moto, ktorú vytiahne raz za uhorský rok? ostal by si na časovom intervale? aj keby to klaklo po 25 km?

predám ti lyže. sú ppč, nebudeš lutovat. záruku ti dám pokial nenapadne prvý sneh, bereš?


19.09.2019 14:51

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

zeleno
 Bahniak 

Ikona

Uvádzaš komunikáciu až po zadretí motorky. Predmetom opravy bolo zrejme odstránenie dymenia a nie GO motora. Vymeniť všetky opotrebované súčiastky na 10 ročnom vydojenom motore by stálo viac, ako nový motor a to si asi nechcel.
Mal si si vysnívať "japonca" KTM je skratka z Kok.t Tlačí Motorku :-)))
Možno je na vine Brazel, že zle vybral moto >:-)
Ja by som si to opravil sám, aspoň by som nemal na koho nadávať. >:-)


19.09.2019 14:52

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

kamkoxx
 Čoprák 

Ikona

Možna príčina z mojej davnej skusenosti - keďže ti zomlelo šalku znamena , že ti tam z klukovky nešiel olej - príčina zanesený kanalik na klukovke, v mojom prípade to bol špak od cigarety !!! - ale to bolo na motore z auta.


19.09.2019 15:06

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Sako Sato - sakosato
 Geriatrik 

Kolko to ma celkovo najazdene? Historia stroja je znama?
Pises ze to mas na ring, kolko zo 7000km si spravil na okruhu?


19.09.2019 15:31

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Biri
 Veteránista 

Ikona

Heeeej !!!
Brzdite, haló!
Česťovi neide o to zistiť čo sa stalo s motorom.
Jeho sere, že servis nepristúpil k probléme podľa jeho predstáv.
Ešte ho doondite, že to neurobil sám. Teda, že sa nepustil do opravy sám doma.
Plné je fórum povojnových generálov, v prípade domáceho zlyhania každý múdruje, mal si to dať niekomu kto tomu rozumie alebo to už robil.
Česťo tak urobil, ale stalo sa čo sa stalo.
Nie som mechanik, nemám tušenia, čo sa stalo, ani právnik aby som rozhodol kto má pravdu.
Na druhej strane aj servisáka sa dá pochopiť, vžite sa jednoducho do jehu situ a ruku na srdce...
Chcelo by to inteligentnú dohodu dvoch chladných hláv pri kofole alebo tak...

No ale!!!
S tým olejom teoreticky môže byť volačo...
Porovnal som niektoré technické vlastnosti oleja od toho výrobcu v tejto kauze - POZOR- pre moje moto!!! s iným výrobcom a tento ospevovaný výrobca veru zaostával za menej známymi výrobcami.
Takže možno kritika inžinierov na adresu oleja aj bola na mieste.
Tak, to je môj pohľad.
V konečnom dôsledku možno sa aj voľako dohodnú.


19.09.2019 18:33

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

" išiel? že nevydával čudné zvuky? " a to ti u KTM neprislo divne, ze to nehrkoce? :-))) sorry, musel som :-)

Moja hrkoce od nova, ani na okruhy nechodim, ani tomu nenakladam a raz som chcel kvoli vyletu cez pust (teploty cez 40) tam naliat iny olej. Motorex taku viskozitu nemal, alebo v ktm nemali skladom. V prirucke taka viskozita dovolena. Do takych teplot aj odporucana. Tak hovorim, ze 7100vku, ze to lejem aj do husky (na 15 hodin). Nechceli o tom ani pocut, ze mi tam mozu dat jedine 300v. (Stale mam v ktm zaruku). Nehadal som sa s nimi, preslo im rukami asi trochu viac KTMiek ako mne. Rozdiel v cene bol asi 15e na celu napln. A to si myslim, ze mame celkom podobny motor, len s tym rozdielom, ze moj je skrotena verzia z duka a tvoj je este vyladeny.

Ja sa vazne nechcem stavat na ziadnu stranu. Ale podla popisu zadneho valca, bolo asi len otazkou casu, ked povoli cosi dalsie.

Ale nie som stojar, ani odbornik na motory. Neviem posudit nakolko sa da premeranim dielov predist takej poruche. Mozno ten tmel, co spominas upchal nejaly kanalik, aj ked si nemyslim, ze by ho skuseny mechanik nadrbal vela. A neviem ako u KTM, ale ked som skladal staru DRku, tak medzi bloky motora ziadne tesnenie neslo. Len nejaky sajrajt.

Co som tym chcel povedat? Ani sam neviem. Asi len to, ze ked dusis motor niekde na okruhu, alebo takym stylom jazdis aj inde, tak musis ratat s tym, ze motor moze povolit.



19.09.2019 18:49

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

motul 7100 10W60.. si kuknite špecifikácie. ešte samotrní motuláci píšu, že je to pre europske dvojvalce robené. kanaliky v kluke majú tak 2mm priemer. že ucpané neboli. a keby boli, ja som motor neskladal. ani to čerpadlo. ja som tam len napojil hadičku s olejom a zjavne tam olej šiel, ked nepovolili hlavy, ktoré to maže až za klukou..

a kvalita? behal som po okreskách, na okruhu ten motor spravil pár jázd a to som ho extra netočil, lebo som spoznával trať. 1500 km to musí dat aj na raciol a nezadre sa kluka.. tak o čom sa tu ideme hádat?

Janoval - jeden nedá dopustiť na motorex, druhý na repsol, další na 300V. vieš.. ono je to tak, že koho má daný servis ako dodávatela ;-) ale si velký chlapec, toto by si už mohol vedieť.

ešte mi vysvetli, čo môže povolit na 8 kilovom kuse hrubej tvrdej kalenej ocele.. veľmi pozorne ťa budem čítať.. keby povolí hiníkový domec vačky, ešte ako-tak.. ale ty mi tu ideš vyprávať, že po 90% okreskovom jazdení na strede otáčkového spektra odíde kluka a ojnica, lebo to neni mazané.. ozaj ti nikto nehackol nick?

Re: zeleno: ty jawáčik, až ti spadnú gulky a uvidíš na sebe nejaké pubické chlpy, ozvi sa. Inak s blbečkami tvojho kalibru (väčšie číslo topánky ako IQ) nemienim strácať čas..

Re: Biri: vidíš tú konverzáciu? ja SOM v tomto prípade zaujatá strana. Ale aby mi niekto hovoril, že airboxom, alebo TROSICKU inak zafarbenou svieckou na zadnom valci pomeleš šálku, tak to mi príde trochu ako trapné výhovorky a vykrúcanie sa zo zodpovednosti za robotu. peniaze zobral, pofidérne zložil (DVAKRAT ZA SEZONU SOM TAM TEN MOTOR NIESOL) a ked nastal väčší problém, tak ruky preč..


19.09.2019 19:44

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

brazel
 Kávičkár 

Ikona

ChesterTT , rýchlo sa ospravedlň členovi zeleno , lebo v tomto smere budeš za ..uja . :-(
Vysvetlika www.countrycross.sk/?klub=clenovia&clen=18

Inak , s tým servisom mám skúsenosť aj ja ... nikdy viac !!!
Nech tam krvaví 30 rokov staré XL-ká , prípadne XT-čka , ale nič novšie .


19.09.2019 19:49

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

zeleno
 Bahniak 

Ikona

Vidím, že sa ti môj príspevok veľmi nepáčil, ináč práve kvôli takýmto siláckym odpovediam som v r. 2008 prestal radiť v motoporadni.
To, že by som si to opravil sám, som myslel vážne, nie je to provokácia.


19.09.2019 20:46

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

Re: brazel: ja nestalkujem ľudí na xy forach. tu je za 22 ročného jawáka.. a má aj také prihoreté reči. Ja viem vymenit spojku, ja viem vymenit sviečku, reťazovú sadu, stator, regler, kartre, veci z karosérie, viem ten motor vybrat a nahodiť. ale polit to neviem. a kedže to neviem, dal som to niekomu, kto povedal, že to zloží a že to pôjde. a aj som mu za to zaplatil kolko si vypýtal. KDE SOM V TOMTO SPRAVIL JA CHYBU, že sa tu na mne ide niekto vozit?

Re: zeleno: ja som neni automechanik. Nemám know-how ani náradie na meranie kluky, alebo zabrusovanie ventilov. Tiež kvôli jednej moto nebudem kupovat vybavenie servisu v hodnote rodinného domu. Si sem daj pravdivé údaje, píš normálne a budem sa k tebe aj tak chovať.
Ideš tu s pičovinami na mna. To je jak keby tebe v tom tvojom dôchodkovom veku chirurg posral operáciu kolena a 22 ročné ucho ťa dojebe, že si si to mal zoperovat sám.. vieš si zafačovat ranu. alebo na chvílu zastavit krvácanie škrtidlom. ale meniskus spátky prišit asi doma neprišiješ..
holt.. nie vždy ide staroba s rozumom ruka v ruke..


19.09.2019 21:28

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

Re: ChesterTT: Česťo nehnevaj sa ale kopeš tu okolo seba ako zmyslov zbavený a urážaš ľudí čo ti chceli poradiť? zeleno, janoval, Biri? Sa trochu uvedom...

Ťažko radiť, nik z nás nevie o tom nič, ten motor mohol byť nahovno už pred kúpou... Možno aj nie. Určite by si to mal riešiť s karolom a nie s nami tu... Ak si to sem dal tak si mal byť pripravený aj na nestranný názor.

Nevravím že si niečo posral ty, asi motor do rámu dať vieš... Ale to nemusí ešte znamenať že to posral karol... Ak sa rozumieme. Mohlo to byť doj***é už aj predtým... Sám si písal "INY UPRAVENY MOTOR. iné vačky, hriadel, kluky, mapy, výfuk.." - teda evidentne to nebol fabrický motor ale nejaký tun(z)ing. 10 rokov žmýkaný...


19.09.2019 21:33

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

miros139
 Ľadvinka 

Ikona

chester, ber vecne co ti napisem, bud rad ze za 530e sa ti tak vaznej opravi niekto chytil! a vysledoj je pri ciastocnych opravach vzdy loteria, karol nerobi bezny servis! a to si vaz! reinkarnovat taketo zavady chce davku odvahy,nic v zlom! nebud smutny,posetri a skus to pomaly dat do cajku,sam potom uvidis ze to fakt nie je sranda, pozri si zahranicne fora,aky je pristup v takejto rozsiahlej zavade,tam sa meni vsetko!!! z principu!!!


19.09.2019 21:33

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

zeleno
 Bahniak 

Ikona

Napísal som len, že uvádzaš komunikáciu až po zadretí motorky, kde nie je uvedené, čo si si vlastne objednal. To, že tu vyplakávaš, nikomu v motoporadni nepomôže, môžeš to dať kľudne
do offtopicu na oživenie.
Mal som tu pravdivé údaje do doby, kým si nová generácia nezačala z toho uťahovať. Nie si prvý, ani posledný, komu to vadí.
Inak, mne sa zase páči porekadlo: Dlhé vlasy - krátky rozum.


19.09.2019 21:39

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

SROFINKO
 Bahniak 

Ako píše brazel servis na xt,xl,dr piest a krúžky na mojej xt 600 po vybruse mali životnosť 1000 km takže ani po 15.rokoch sa tam nič nezmenilo :-~


19.09.2019 21:45

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

brazel
 Kávičkár 

Ikona

ChesterTT , neviem , čo to je stalkovať :-) , ale viem , kto je zeleno , tak som jeho meno vložil do gúgla a sem posunul link na ľahšie vysvetlenie a pochopenie .
Nič viac .


19.09.2019 22:10

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

zeleno
 Bahniak 

Ikona

brazel , mohol si dať aj tento forum.ubuntu.cz/index.php?action=profile;u=36792;area=s... ;-)


19.09.2019 22:17

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

brazel
 Kávičkár 

Ikona

Aj do toho vŕtaš ?

Ale toto je už úúúplne OFF , dosť !


19.09.2019 22:50

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

Re: Awia: a ostatní.. iné vačky, iné ojnice, hlavy a kluka je to oproti klasickému SD. jasné, že ten motor je tak, ako vyliezol z fabriky. ja som spomínal úpravy a obmeny, ktoré robili inžinieri v KTM, ked z obyčajného SD robili eRko.. takže do eRka nepasujú diely z normálneho SD.. a ja že o tom budeš mat trochu prehlad, ked máš v košickej KTM "prechodný pobyt" :-D

Re: brazel: stalkovať od anglického slova stalking, kde niekoho sleduješ, špehuješ..


19.09.2019 22:59

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

Re: miros139: takže.. bolo tam treba zabrúsit hlavu a vymenit rolničku na vidličke v prevodovke za 2,5 eura - origo KTM cena za ND. a zložiť to späť. čo z toho, čo som tu teraz napísal (a bolo tomu LEN to, s klukou to nemalo nič, ked som to tam niesol) musí robiť špecializovaný brutálne dobrý servis.. počúvam..

Re: zeleno: kludne ti sem dám aj komunikáciu spred tej opravy. len potvrdí to, čo som písal. nechcel som to zahatiť 200 snímkami obrazovky z mobilu. už takto sú to litánie a je problém sa v tom orientovať. tak som začal komunikáciou po probléme. s kludom angličana ti svoj telefon dam do ruky s mojou otvorenou konverzáciou s daným servisom.. a čítaj to pre mna za mna aj od roku 2018..


19.09.2019 23:52

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Sako Sato - sakosato
 Geriatrik 

toto je presne prípad keď zákazník je múdrejší ako mechanik.
Kúpil si si vyžitý kýbel a o svoje šťastie sa chceš jednoducho podeliť......
Zažil som pár trotlov čo im po výmene oleja pre zavzdušnenie systému nenabehlo ihneď mazanie a motor zažil iba par minút nasucho. Netvrdím ale že je to tvoj prípad.


Dôvod úpravy: preklep

Upravené 1 krát. Naposledy upravil sakosato (20.09.2019 0:04)


20.09.2019 2:04

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

s poruchou motora a prevodovky sa VZDY chodi do autorizovaneho servisu ked uz pre nic ine tak koli zaruke a nie kdejakym kutilom domacim bez zmluvy bez zaruky

zadymil som ulicu. Moje podozrenie padlo na prasknutú hlavu, nakolko bieleho dymu bolo ozaj kopec. po otvorení viečka chladiča za bežiaceho motora ????????????????? :-O :-O :-O vidím bublinky
biely dym = voda vo valci okamzite vypnut motor
inak ty si nezamestnany ked budes na posraty motor setrit 6 rokov ?


20.09.2019 4:33

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

RS955i
 Skútrista 

Ikona

Re: ChesterTT: To prirovnanie k chirurgickemu zakroku,máš recht!Mna by to teda nasralo!
Ale ak sa s tym kolenom rozhodnem ist k ludovemu liečiteľovi,tak som ten chuj ja sám!!!!
A ty si to preber jak chceš.


20.09.2019 8:49

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

Re: Pirrates: Re: RS955i: chlapi.. autorizovaný servis :-D :-D dobre.. pobavili ste ma :-D :-D väčšina z týchto servisov ponúka plat, za ktorý skúsený mechanik robit nepôjde, lebo si viac zarobí za tri víkendy na fuškách.. ked som bol v autorizovanom servise KTM ešte v petržalke, tak mi tam NEVEDELI VYMENIT OLEJ!!

ja som hľadal mechanika, nie práve zo strojariny vyučeného za 1000 hrubé robiaceho 22 ročného vymieňača dielov..

mlhi - k ludovému liečitelovi by som šiel, keby na to nemá firmu, ktorá musí byť viazaná na nejaké vzdelanie v obore a 20 ročnú prax. to je ako porovnávať babku zelinkárku a maséra, ktorý na živnosť masíruje 30 rokov a má vlastnú "ordináciu, je zaregistrovaný v komore a má xy diplomov a certifikátov"

plus - ty si myslíš, že som na tom bielom dyme došiel domov? :-D :-D sa spustil kúdol pri normálnej jazde po meste, tak som to do 10 sekúnd odstavil a vypol motor.. potom v rámci zisťovania príčiny som motor na studeno naštartoval o pár dní a kukol do chladiča.. toto celé bol ale zadný valec, ktorému teraz nie je nič.. zdochol predný, ktorý tam išiel v poriadku..


20.09.2019 8:50

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

miros139
 Ľadvinka 

Ikona

chester_ chapem,na porovnanie, ja poviem moju skusenost a moj pohlad,karola poznam osobne, zacinal som ako chlapec bez penazi,prvu motorku mam od Kaja Cz250 upraveny motor,isla ako drak,splacal som ju brigadne, dalsiu dr650rse po kupe klakla hlava,neskor kluka vybrus,kajo mi zvaral vahadla,robil vybrus,repasoval ojnicu,motorka potom jazdila v europe dialnice,albansko,zvaznice,motokrosove drahy, cca 60-70.000 km po kajovej generalke,a to som mal kusovo vyrabany piest a puzdrenu ojnicu,zvarane vahadla,gufera z micubisi na ventiloch,piestne kruzky z ducata! ale suhlasil som, kajo ma upozornoval na riziko..prijal som podmienky,vyslo to ale mohlo to prdnut...stastny novy majitel asi jazdi do dnes..
kupil som kle 500 motor v krabici,vykuchany,zaniesol som kajovi,vravi ze na taketo mrdky moc casu nema,vravim neponahla,zlozil ja vyplatil osadil a jazdil,pocas kompletacie volal ze rozvodka je na hrane ci vymenit,ja natuhrlich,motor isiel mesiac,kedze som ho tunil,a pak zarval,neobtazoval som ho s tym,iba na tri roky,zavrel na samotku,v garazi,pak rozobral..oujee,iba som vymenil hlavu a par veci, co myslis co by mi asi kajo po troch rokoch po zaruke povedal? riskoval som,sracky vylizal sam,som bol rad ze mi to niekto zlozil! riskol som to a prerobil,pri cene vraku som si to mohol dovolit,sam som po rokoch videl ako Kajo uz riesi taketo reinkarnacie-asi by som ja osobne nemal gule taketo havarijne stavy riesit..
motor nie je zena..neznamena ze ked si myslime ze staci iba to a to ze staci to a to a bude dobre..
ked sme riesili utrhnute ventily na dr big,oprava rozmrdanej hlavy nakoniec nemala zmysel a kupili druhu kompletku, big jazdi po vybruse od kaja ako duch,motor si sepoce....ked som si daval na dr650 robit rozpocet pri strasburgu naratal mi ujo 2000e za GO,Kajo zobral za repas GO asi cca 350e vzdy mas na vyber, to ze to nevyslo,ber ako fakt,ktm nie je jawa,diely su na hrane zivotnosti a ucelnosti,ak cosi hrozi,zkratka menis, to ze na to slovak nema,nuz co,vyser sa na diskusie,motor mas na sracky,porozmyslaj co s nim,sak mozes kupit dalsi,svet je velky..hlavne sa ludia neosierajme,naco...ries motor :-(((


20.09.2019 10:31

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Re: ChesterTT: Za to prirovnanie s chirurgiou [dobre] (súhlas takisto s autorizovanými servismi a takisto mnohými neautorizovanymi, v súčasnosti to nie sú mechanici ale menici suciastok). Nepoznám osobne ani teba a ani Karola. Ale..... tak ako v chirurgii sa môže stať (ver tomu ze aj najlepší chirurgovia majú za sebou operácie s nie šťastným koncom) že pri rutinnej operácii sa pacient viac nepreberie, alebo komplikácie a smrť nastane neskôr, niekedy aj v čase keď si všetci myslia ze všetko je v poriadku, tak isto to mohol byť prípad tvojho motora. Karol mohol urobiť čo vedel a ako sa dalo, ale ako to už v živote chodi... SHIT HAPPENS :-( .
Na strane druhej, čo sa Karola týka, tak ci už ako človek alebo ako firma sa k tomu mohol postaviť lepsie a nie sa vyhovárať. Ako firma, práve koli tomu "shit happens" by mal mať vyčlenené nejaké prostriedky na prípadnú celkovu/ciastkovu kompenzáciu zákazníka.


20.09.2019 11:22

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Re: RadoR6: "menici suciastok" v autorizovanych servisoch. A divis sa im? Pri cene prace 40E na hodinu, z toho treba zaplatit statu, elektriku v dielni, prenajom budovy, kvalitne naradie, mzdu mechanikovi, a boh vie co este... A mas v tom este zaruku, ze ked spravia nieco zle (ano, kazdemu sa to moze stat, aj mne sa obcas zadari), tak ti to vyriesia zadarmo. Cize platis 0E na hodinu.

Pre mna z pohladu zakaznika, je zaplatit 40E za hodinu servisu po kkt. Ale ked si to zratam, ze by som za tie prachy mal ja niekomu servisovat motorku, zaplatit zamestnanca-mechanika, v peknej dielni, s kvalitnym naradim.... Tak ako ratam, tak ratam, nevychadza mi to.

Zakaznik ti viac neda, lebo nema. Keby ti v takom autorizovanom 40Eurovom servise mali vyvarat a brusit napriklad prasknutu hlavu (alebo pozri si na karolovej stranke, ake kuzla porobil na motorky, na ktore uz tazko zohnat diely). A ty by si mal len zaplatit cenu roboty. Tak ta vy vyjde aj viac ako novy diel. A este ti to pride zakaznik otlct o hlavu, ked to prdne. Preto je asi aj pre servis efektivnejsie, aj pre zakaznika vyhodnejsie tie diely jednoducho vymenit.

A to uz nehovorim o tom, ze mas napriklad 2, alebo 3 mechanikov platit cely rok. V zime nikto motorku do servisu neprinesie, ale mechanik vyplatu chce. A pred sezonou sa tam nahrnu vsetci. Ako by si to realne stihal kazdemu vyhoviet, keby si tie diely nemenil, ale opravoval?


20.09.2019 12:23

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

zeleno
 Bahniak 

Ikona

Sako Sato to už naznačil, že motor mohol chvíľu bežať bez oleja, teda trocha teórie:
1iq.cz/img/9Znhp/k2AXh.png Olej je nasávaný z nádržky cez spätný ventil a čerpadlo ho tlačí popri poistnom ventile do filtra a ďalej do kľuky na ostatné mazacie miesta. Teda nialial sa olej do nádržky, ale spätný ventil ho nepustil do olejového čerpadla, ostalo prázdne. Motor sa naštartoval a ktovie koľko trvalo, kým ťahalo len vzduch a motor išie nasucho. Na kľuke je najskôr mazaný zadný valec, ktorý navyše mohol mať v rámci opotrebovania väčšiu vôľu ako predný, preto sa mohlo poškodenie ojničných ložísk viac prejaviť na prednej ojnici.
Aby sa tomuto predišlo, v manuále je doporučené odpojiť pred naliatím oleja saciu hadicu z nádržky a zaliať čerpadlo olejom. Pozri Note: 1iq.cz/img/9Znhp/v4Bmv.png
Tiež nebolo uvedené, či bol čistený hrubý filter a spätný ventil od usadenín, čo tiež môže ovplyvniť rýchlosť nasatia oleja. 1iq.cz/img/9Znhp/U2DwE.png


20.09.2019 13:56

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

TomasVFR
 Kávičkár 

Ikona

Po takmer piatich mesiacoch, co ti motor lezal v garazi, nebolo na loziskach kluky ani troska oleja. To chcelo poriadne premysliet, ako ten motor ozivit.


20.09.2019 15:22

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

VORman
Darca Krvi  Turista 

Ikona

podla mňa si kúpil čierneho Petra ,,,nemohol si to vediet,lebo do vnutra motora nieje vidiet


20.09.2019 16:36

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

zeleno
 Bahniak 

Ikona

Ešte ma napadlo, či bol správne naplnený a odvzdušnený chladiaci systém postimg.cc/vDcVtmwj
to by mohlo tiež zvýšiť prevádzkovú teplotu a prispieť k zadretiu motora.


20.09.2019 17:23

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

Re: RadoR6: jeden z mála, čo to vidí ako ja. posralo sa? no kua, stáva sa.. tak som k tomu pristupoval aj ja od začiatku. ale firma by mohla mat na takéto prípady vyčlenené nejaké peniaze. predsa sa ich tam točí viac ako u mna v penaženke. ked ti doktor posere koleno, tak si myslíš, že by si si druhu operáciu zase hradil zo svojho? alebo by sa ťa snažili ukludniť, odškodniť a dať čo najrýchlejšie a najlepšie do poriadku? Lebo tá motorka nemá ako zomrieť. sú to kusy železa, ocele, hliníka a plastu.. všetko sa dá vymeniť.. nemá dušu..

Re: zeleno: neboj.. ako na pôrodnej koze išlo predné do luftu cez 60 centi. to bolo správne.
Motor síce ležal na zemi, ale tak rátam, že pri skladaní ho niekto neutre acetonom a nezloží, ale namaže tie diely, aby tam aspon ostal aký taký film. Pri týchto príznakoch, čo hovoríš by vlastne bolo normálne, keby sa motory bežne po zimnej odstávke na 4 mesiace zadierajú.. alebo po výmene oleja, kde ho necháš stiecť, vypustíš a potom sa to zadre, lebo zakial nacucal nový olej, tak tých 5 sekúnd bolo pre neho osudových.. no nedeje sa tak.. prečo asi? šálku ti požuje dosť rýchlo, prečo potom tých 1000 km ten motor išiel? a keby počas jazdy prestane tlačiť olej, ja som nebol ten, kto rozoberal a skladal čerpadlo

Re: VORman: no do vnútra motora videl niekto iný a tiež to premeral, skontroloval a povedal, že to je všetko tip top.. a dostal za to aj zaplatené. a ked to potom za chvílu umre, tak ruky preč..


Re: miros139: zrepasovat CZ250 a tridsatročné jednobuchy je asi trochu iné, ako 130 konový ostrý dvojval.. to hádam uznáš nie? že škodovácky servis by asi s Koenigseggom nevedel reálne a spolahlivo pohnúť..

Re: janoval: a pre toto som nešiel cestou autorizovaného servisu.. ved v tom súhlasíme.. že živnostníkovi s firmou ostane viac penazí z toho obnosu..


20.09.2019 17:33

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

RS955i
 Skútrista 

Ikona

U kvalifikacie "vymienač" sa pozastavme...
Však takeho si potreboval.Aby vedel čítat a merat.
Predpokladam.že manual je napisany tak že čokolvek zmeraš bude na alebo za hranicou opotrebenia a kežde piate slovo tam je čarovne REPLACE...
Už ked to vo fabrike montovali tak nad 15%suciastok niekto musel zhovievavo prižmurit oko ;-) . Pracoval som ako mechanik v značkovom servise,robil som aj kadejake liečitelske kuzla pre seba a kamošov teraz prezmenu robim na kontrole v strojarskej fabrike.takže tuto problematiku som si zažil z každej strany. A popisaný pribeh by som si teda netrufol rozsudit,a kedže sme v poradni vlastne zvedavo očakavam aka rada ta uspokoji :-~


20.09.2019 17:42

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

miros139
 Ľadvinka 

Ikona

chester,ok tak skus a daj nam vediet ked najdes mechanika co ti motor rad a ochotne zlozi,a skus aj ktm,napr zubor,alebo kludne aj v rakusku,daj info mna to zaujima ako fandu,tvoj pribeh je smutny,myslim ze si pochybil uz pri kupe,zial stava sa,aj mne sa tak podarilo..nasere,drzim palce,ale ta oprava je loteria 50/50


20.09.2019 18:41

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

zeleno
 Bahniak 

Ikona

Chester, netreba porovnávať výmenu oleja, kde zostane v motore 3 deci starého oleja a oživenie zloženého surového motora, čo bežný používateľ ani nežažije, lebo už v obchode je v motore olej od výrobcu.
Nie je to môj výmysel, je to predpísané v manuále. Otázka znie, zalial si čerpadlo cez hadicu olejom pri prvom naštartovaní, alebo nie.
Tak isto, povolil si odvzdušňovacie šróby na vodnej pumpe a chladiči pri nalievaní kvapaliny, alebo nie.


20.09.2019 18:55

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

miros139
 Ľadvinka 

Ikona

p.s. kup motor ci buracku a prehod,nic lacnejsie asi nevymyslis :-P


20.09.2019 21:24

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Re: janoval: nemal som na mysli len Slovensko. Menici sú v súčasnosti prevažne vsade. Raz som čítal v jednej autoporadni o prípade keď mal niekto problém s automatickou prevodovkou na Mercedes triedy A. Autorizovaný servis povedal ze to potrebuje novú prevodovku, cena okolo neviem teraz ci 6 alebo 8000 libier, tzn. likvidačné cena pre to auto. Majiteľovi poradila autoporadna nejakého špecialistu na opravy automatov. Prevodovka bola znova spojazdnena, cena za opravu 450 libier. Nemohol s takýmto návrhom, alebo opravou prísť aj Mercedes? Samozrejme ze mohol. Ale predať zákazníkovi celu prevodovku namiesto opravy je ľahšie, rýchlejšie a ziskovejsie.
Re: ChesterTT: len by som doplnil, keď už niekto nemá dosť na to aby mohol prípadnú škodu zatiahnuť z vlastného vrecka (alebo nechce), tak potom je tu tzv. Poistenie zodpovednosti za škodu. Verím tomu ze to existuje aj u nas.


20.09.2019 21:28

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Sako Sato - sakosato
 Geriatrik 

Re: zeleno: [dobre] presne tak.


21.09.2019 0:07

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

chlapi.. autorizovaný servis :-D :-D dobre.. pobavili ste ma :-D :-D väčšina z týchto servisov ponúka plat, za ktorý skúsený mechanik robit nepôjde, lebo si viac zarobí za tri víkendy na fuškách..

zrejme si nepochopil ze to nieje o tom kolko zarobi mechanik v servise ktory vymiena diely za nove ale o zaruke na jeho pracu a na diely ktore ti tam namontuje ty si vyhodil a to doslova 1000 + euro na domaceho kutila ktory zarobi za 3 dni viac na fuskach bez zaruky a bez ohladu na kvalitu prace a kedze nemas ziaden relevantny doklad tak si zostal bez penazi a pokazenym motorom k domacim kutilom sa chodilo za sociku ked bola mala siet servisov a motory boli take ze col sem col tam hlavne ze sa toci v dnesnej dobe 100 tisicinovych presnosti sa vsetko vymiena pretoze to v domacich podmienkach nikto nedokaze opravit
domacemu kutilovi by som bez papiera a zaruky nedal opravit ani automaticku pracku

Dôvod úpravy: HLAVNE LEVNE :-D :-D :-D

Upravené 3 krát. Naposledy upravil Pirrates (21.09.2019 0:14)


21.09.2019 9:00

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

miros139
 Ľadvinka 

Ikona

pirates- vies ono je aj problem v tom,ze vsetci vedia dopredu co motoru je a staci vymenit len toto..ak chces mat ustotu,treba prezriet vsetko co na seba nadvazuje
mne chalan raz spominal" mam stary husaberg raz za cas motor poslem k Janousovi do ciech on to rozobere pomera a vymeni vsetko co treba, ja to zaplatim a jazdim dalsie sezony v klidku...
je to sportove naradie"
asi tak


21.09.2019 10:56

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

8814
 Turista 

Ikona

Re: miros139: Re: miros139:
Úrimne koĺko percent hobby motorkárov si dáva rozobrať a premerať motor.Ani ti to na slovensku veĺa ĺudí okem Karola ani neurobí.Apropo repas motora za 350eur je malý zázrak.Vlani som ho robil na Bigovi (poctictivo) a diely ma stáli okolo 2000eur.


21.09.2019 11:25

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

miros139
 Ľadvinka 

Ikona

8814- nam na bigovi utrhlo saci ventil,jazdil bez benzin cerpadla,odhad v istom rezime nizka hladina v karb chudobna znes prehriatie sacich ventilov utrhnutie,museli ist nove sedla,nehomogenitou materialu hlavy pri pokuse nalisovat nadrozmerne voditka neslo dat do povodnej osi otvor pre voditko,tak sa kupila nova teda jazdena hlava,kajo robil vybrus,ja som to kompletoval,hlava piestna sada vybrus,myslim rozvodka,a zabrusenie ventilov myslym ze to bolocca.. moja 650 stala 350e cca,repas ojnica,kajov kusovy vyrabany piest,vymena gufier spolu viem ze dakych 10.000 sk,masiny obe isli bez problemov.big ma uz dnes na moje naliehanie aftermarket benz cerpadlo..sepoce,kluka povodna,bola este capy zazvarane,loziska orig ak to ma teraz 150.000 tak je dobre,chapes?...
cital som si komunikaciu karol chester hutali preco svetla sviecka,viac svetla znamena chudobnejsia zmes....
ono to je detektivka takto odhalovat zavady cez net
vravim Kajo reinkarnuje motory ktore su karmicky uz v motocintorine..nemusi to vzdy vyjst,pokial by ktm prdla po 3km..ok ale isla viac..musela mat v riti nieco dalsie,zvysok je iba a iba o dohode, sam som mohol ist riesit kle ku Kajovi,lenze aku mam istotu..ze v motore sa nevysralo nieco motou vinou? hral som sa s karb airboxom vytacal ladil..cosi sa mi zrazu nezdalo na rozvode.. a potom jebla..kto za to moze? no zobral som si to na seba,lebo som sa v tom sparal zaruka padla tym momentom,a cena polomotora 100e? neriesim..teraz to jazdi..ale mam vodu v oleji..tak si znova zopakujem..hlava dole checking,druhe tesnenie,momentak,bavi ma to,ale som si vedomy co ma caka ak slapnu vedle,a nebudem z toho vinit okolie :-O

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil miros139 (21.09.2019 11:27)


21.09.2019 11:51

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

miros139
 Ľadvinka 

Ikona

p.s.preboha aby si niekto nemyslel ze sa niekoho zastavam, ale pri hrackach ako ktm,resp. tunene,prerabane,skladane motory,treba mat financnu rezervu,je to riziko,neraz som mal motor rozlozeny aj rok aj viac,kym som nazbieral chut a peniaze si to skladat, samotni konstrukteri ani nerataju pri vyvoji ze by sa niektore veci mali nie menit ale repasovat...ze je to pre slovaka drahe,s tym sa vo vyvoji KTM nerata! ani inde...


21.09.2019 11:53

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

8814
 Turista 

Ikona

Re: miros139:
Skrárka spojaznil Ti motor.
Rozprával som s kamarátom preteká na Aprilii a má aj servis Aprilia Ktm,vyjadril sa že ak by on neoživoval motor tak by tiež nedal záruku.Nechcel robiť jasnovidca,ale tiež typoval na zlé odvzdušnenie systému.Žial stáva sa to,aj mne už kĺakol motor ,po servise,kolega nedošiel domov z Ducati autorizovaného servisu po výmene rozvodov....R kový motor do Ktm sa zháňa tazžšie ale je to jediná možnosť.


22.09.2019 9:51

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

BranoVFR
 Turista 

Ikona

Ani som to celé nedocital. Zo začiatku to bolo ako pilot nejakého seriálu, ale potom sa už scenáre jednotlivých častí začali opakovať.
Poviem ti, ako to pôsobí - si hlavne nasratý. To je blok, aby si sa posunul ďalej. Každý argument, ktorý ti niekto napíše a nesedí ti do tvojej teórie napadnes. To je ďalší blok, ktorý ťa nepustí ďalej. Snažíš sa len vyliať nahromadenú negatívnu energiu, ale neriesis problém.
Celý ten proces pritom asi neprebiehal tak chaoticky ako vypálila táto diskusia. Asi si na začiatku mal viac trpezlivosti ako skúseností, tak si celú torturu podstúpil a teraz nejak hľadáš ospravedlnenie za to riziko, čo si na seba vzal. Asi budeš taký ješitnejší, to je ale fuk. Motoru to je jedno, tomu mechanikovi to je jedno a nám tu je to jedno tiež. Moja rada, skús ten hnev poriešiť a potom dôjdeš sám na to, čo s motorkou.
A keď si sa teraz vytočil a ideš mi naložiť, tak ako vravím. Skús ten hnev vychytať


23.09.2019 13:41

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

egres2
 Bahniak 

Ikona

súd? za prvú konzultáciu právnika mám "zarobených dalších 500,--

To si s ním bol na konzultácii v Paríži???


23.09.2019 14:16

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Sako Sato - sakosato
 Geriatrik 

Re: egres2: a pribudne tu nová téma: - " kedy spoznáš dobrého právnika "


23.09.2019 19:48

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

najsamlepsi pravnik je predsa Lizpic


24.09.2019 8:28

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

barlac
 Jogurťák 

zaujimave. :-)
pises ze predna hlava sa zdeformovala asi po nahrievani. ze nesli riadne tocit vacky.
potom spominas daky vypadnuty srob medzi starterom a klukou.
kto a preco skladal motor ,kde bol problem s vackami? pokial niekto vykonal na hlave opravu,tak automaticky mal skontrolovat ako funkcnost ,tak aj volu vacky v ulozeni.
pouzivaju sa na to jednorazove plastove mierky. [ciel]


24.09.2019 9:01

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: síce má firmu so všetkými náležitosťami.. no nemám bloček. a ako som už písal, on povie, že som tam nalial raciol po pol hodine bežania motora na sucho a ja poviem že som to celé zložil, naplnil olejovú vanu olejom, ktorý potom cez hadičku steká rovno k čerpadlu a štartoval som to o hodinu a volačo, lebo šak ešte tam treba dať nejaké dekle, kolesá, a podobne. nalial som tam tie tri litre či kolko ktm hovorí, po čase preštartoval, nech sa premaže, cucne si a potom olej dolial podla rysky a manuálu. Tiež neviem čo sa tu točí o odvzdušnovacích šroboch na chladení, tam sa musí motorka zdvihnúť pol metra do vzduchu na predku, aby všetky bublinky z pumpy a okolia išli do chladiča. ten sa potom odvzdušní a doleje. ale pri tomto všetkom pri mne nestál notár ani odborník, ktorý by to na súde dosvedčil. bol pri mne max bratranec, ktorý je tiež motorkár a vyučený strojár.. čiže je to slovo proti slovu.

Re: barlac: no ja som mal podozrenie na prasknutú hlavu. tak on ich aj nahrieval a tak pozeral. (má z toho videá na stránke) a ked to potom zložil, tak vrpedu nešli točiť vačky (video má na stránke) no rozvodová reťaz nebola nijako vyťahaná ani na zuboch nič nebolo ani na napináku, nikde. pri preberaní sme sa zhodli, že to asi mohlo byť nahriatím na vyššiu teplotu ako je to zvyknuté a nejakú desatinku-stotinku sa to pokrútilo. lebo keby to išlo tak ťažko za jazdy, tak by sa to niekde prejavilo.. on to potom zhodil dole a prehnal to cez frézu, aby sa točili zase ľahko. čo mi teda aj "fakturoval" ja neviem o plastových mierkach, ja nie som na toto odborník, ja na toto nemám živnosť a 20 rokov praxe. môj problém aj dôvod založenia tejto témy neni sa vyplakať a už od neho ani nepýtam náhradu. podla mna je problém ten, že všade na neho počuješ len chválospevy a ja nie som ani zdaleka jediný, kto tu s ním má problémy, že motor po pár sto KM klakol nadobro. a on sa potom takto vykrúti a veselo robí škody za tisíce euro dalej. staré motory, veterány, okej. motory, ktoré majú 15 koní a vôle sa merajú nechtom na palci..

ja som nedal za generálku motora 350 euro páni. Ja som mu motor doviezol a chcel som po nom najprv diagnozy a čo bude stáť oprava a spojazdnenie motora. na ktorú mariu by pýtal dva miliony euro, ked tam nebolo treba meniť nič? ked ložiská nehrkotali, ked piesty boli oka, ked krúžky boli oka, ked išla prevodovka, spojka, rozvody boli oka a podobne? vymenil všetko, čo nebolo v poriadku. a to jednu priposratú rolničku na vidličke v radiacom bubne. na FB má o tom video. potom robil zábrus ventilov a len kontroloval tie hlavy. všetko premeral a uznal, že je to všetko v poriadku. žiadny iný problém mi nespomínal..

keby povie, že je kluka v piči, alebo že hlavy sú KO, tak ma to asi nestojí len rozborku, zborku, tesnenia plus tú rolničku, ale riešim druhý motor.. ved to mal prakticky len za prácu.. či myslite, že po ledva 40tkm na motore treba vymenit polku vnútorností? ked tým starým nič neni?


24.09.2019 9:08

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

egres2
 Bahniak 

Ikona

chester:
To si naozaj zaplatil právnikovi za konzultáciu 500,-€.?
To ti mohla kľudne potvrdiť stará Blašková,za 20Dkg tresky a malé pivo , že nemáš v ruke absolútne žiadny dôkazný materiál a môžeš sa ísť sťažovať na lampáreň.

Samozrejme, že som po bitke generál ale stále platí to staré "lakomec dva krát tratí". Je to nemilá situácia viac menej pre obe zúčastnené strany ale bez dohody je to pasé.


24.09.2019 9:31

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: :-D :-D nedal.. v rodine sa teraz niečo rieši a právnička zobrala pri prvom sedení 997 euro prosím pekne.. no a ja sa nebudem naťahovať s niekým po súdoch, ked viem, že nemám dôkaz ani na to, že sme sa niekedy videli..

no a neviem kto je v tomto tvojom príbehu ten lakomec..


24.09.2019 9:49

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Dobry pravnik v Bratislave stoji 100 bez dph na hodinu. Hovorim o dobrych pravnikoch, ktory rozumeju o co ide ked im nieco vysvetlujes, vedia si spojit suvislosti a stavat na tom tvoj pripad.

Obycajny pravnik, ktory pozna zakony, ale nie je tak dobry ako henten hore stoji 50 bez dph.


24.09.2019 10:01

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Re: ChesterTT: tie tri eura do litra bola zlava? :-D


24.09.2019 12:16

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

zeleno
 Bahniak 

Ikona

Re: ChesterTT: Je škoda, že to dopadlo zadretím ojnice motora, no obviniť z toho jednoznačne mechanika by som si ja nedovolil. Nedodržal si niekoľko zásad pri oživovaní motora, ktoré nazývaš "točením o ..."
Nič z toho, čo mal opraviť karol1, teda hlavu a tesnenie sa nepokazilo. Naopak, odišlo ojničné ložisko, na ktoré malo veľký vplyv práve prvé nabehnutie tlaku olej, ktorému si to ty veľmi neuľahčil. Olej z nádržky do čerpadla len ľahko cez spätný ventil nenatečie, je potrebná určitá sacia sila olejového čerpadla, ktoré v tom čase bolo zavzdušnené. Dobrý mechanik namočí aj nový suchý filter do oleja, prípadne nakloní motorku a naleje olej aj do komory filtra, aby sa nečakalo, kým ho natlačí olejové čerpadlo.
Stačila chvíľa a mohlo pootočiť šálku v ojnici, ohnúť aretačné výlisky na jej krajoch a ďalej to bola len otázka času, kedy to skolabuje.
Ber to len ako jednu z možných alternatív, pravdu sa pravdepodobne už nedozvieš, možno ak cez nejakého známeho súdneho znalca, ktorý potvrdí tvoju teoriu. :-)




[
Video: www.youtube.com/watch?v=oKtmNiOgri0 ]


24.09.2019 12:35

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Sako Sato - sakosato
 Geriatrik 

Re: zeleno: KTM salky aretuje alebo drzia len pnutim?

V kazdom pripade je jasne ze motor nejaky cas bezal na sucho. Je stastie ze mazanie nakoniec vobec nabehlo a motor sa nezadrel hned na zaciatku. Nebol by prvy ani posledny.
Toto su velmi zakerne situacie, mnohi ludia o tom vobec nevedia a ani tomu nechcu verit ze sa to stava.
Ved je to len obycajna vymena oleja co zvladne kazdy....


24.09.2019 12:51

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Re: sakosato: bavime sa o situacii, ked bol motor von a poleny, cize uplne bez oleja, alebo bavime sa aj o normalnej vymene oleja, ked v motore zostava cca pol litra a motor bol bez oleja par minut?


24.09.2019 13:19

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

...si spominam, par rokov do zadu tu niekto riesil, ze ked vypusti olej z motorky, ze ju potom este prestartuje, aby vytieklo viac... >:-)


24.09.2019 13:43

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Sako Sato - sakosato
 Geriatrik 

Re: matus: moze sa stat aj pri beznej vymene. Su postupy ako tomu predchadzat a riesit to. Len to treba vediet


24.09.2019 14:01

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

egres2
 Bahniak 

Ikona

Po vypustení oleja je stále dostatočný film na trecích plochách aby prežil naštartovanie po výmene.
Nie v rozpolenom motore.


24.09.2019 14:18

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

zeleno
 Bahniak 

Ikona

Re: sakosato: Aretáciou som myslel tie výstupky na krajoch, ako na každom aute. Drží to hlavne doboku, ale aj proti pootočeniu.
postimg.cc/Yjp6P1Yj


24.09.2019 16:11

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Sako Sato - sakosato
 Geriatrik 

Re: egres2:
Po vypustení oleja je stále dostatočný film na trecích plochách aby prežil naštartovanie po výmene.
Nie v rozpolenom motore.

Keď mazanie nabehne tak je jedno či bol polený, štvrtený alebo nedotknutý.
Ale ak to čerpadlo olej nenatiahne lebo je všade vzduch, filter suchý tak motor ide na filme čo zostal na trecích plochách. Niekto povrčí munútku, niekto dve, niekto zvýši otáčky čo môže ale nemusí pomôcť, niekto nie. A kedže zadávateľ témy o tom nemal ani šajnu tak je zrejmé že si motor odpravil sám.
Tu sa nebavíme o 15 sekundách bez mazanie ale podstatne viac.
On ten motor ide bez mazania a nepočuť to hneď. Preto má motor oživovať a servisovať ten kto tomu rozumie.


Dôvod úpravy: klep

Upravené 1 krát. Naposledy upravil sakosato (24.09.2019 16:12)


24.09.2019 16:31

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

tryskac
 Kávičkár 

Ikona

Ak som dobre pochopil prvý príspevok, tak :
Že vyhadzovať peniaze za právnikov je zbytočné a nemáte šancu nájsť spoločné riešenie bolo jasné už pri debate o červenom silikóne. Z nej je jasné, že niekto z Vás klame. Buď sa v tom vŕtal Chester alebo to dal Karol niekomu robiť, inak by si pamatal, že použil červený silikón.
Je pravdepodobné, že tak ak pri všetkých haváriach a poruchách muselo byť príčin viac ako jedna, moja neobjektívna a laická domnienka je, že mohli byť až tri Karol,Chester, ktm.
zeleno ako skúsený človek, kedy by podľa Teba mohla spôsobiť chybná sviečka zadretie na ojničnom čape, teda nie na pieste?
Ja si to viem predstaviť iba ak by bol pomer oleja s benzínom aspoň 1:1 preto mi je takáto obrana divná.
Nevidel som tento motor ani katalog ND pozeral som len schému mazania čo si sem zavesil, podľa mňa to mazanie nie je navrhnuté dobre, ale iba dostatočne.
Olej ide do kľuky cez tlakový spoj čap kľuky+asi Okrúžok v schéme poz.7 Ten zvyčajne býva v pravom dekli a je možné ho dodžubať pri montáži či demontáži dekla.
a ak ten je poškodený opotrebovaním, či montážou, tak tlak oleja je znížený už na začiatku. Pri takej revízii ako sa robila ak je to riešené iba gumeným tesnením by som ho radšej vymenil. Potom sú tam dalšie dve vetvy ktoré sú značne nesymetrické v prednej sú dve ložiská a jedna tryska a v zadnej dve ložiská, dve trysky v motore, pať "trysiek" v prevodovke + spojka. V nízkom tlaku na mazaciochladiacej tryske zadného valca by som videl nadmerné opotrebovanie nikasilu aj ked by som skôr predpokladal, že viac to postihne krúžky s piestom.
Súhlasím s popisom Chesterových nedostatkov, no neverím, že by len tie samotné mohli spôsobiť smrť prednej ojnice. Predná ojnica je dalej no o koľko, 12-15 mm? a za ňou je ešte hlavné ložisko a tryska ktorá pri nízkom prietoku bude zbytok tlaku oleja len vypúšťať.
Neviem ako prebiehalo zadretie, no nemohla byť prihnutá predná ojnica už pri dymení nabielo - voda v spaľováku ale nie doplna?
Merala sa kolmosť ojnice?
Ak španováky nehrkali dlhšie ako 5 sec., tak sa filter a celá sústava naplnila dostatočne rýchlo aby pri volnobežných otáčkach ojniciam stačil na tú dobu kým príde olej "film" z montáže.



24.09.2019 16:40

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

VORman
Darca Krvi  Turista 

Ikona

bolo by dobre ,keby sa k tomu vyjadril aj Karol1,,,,,,,velmi ma zaujima jeho nazor na tento problém


24.09.2019 16:43

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

TomasVFR
 Kávičkár 

Ikona

Re: tryskac: po pol roku od montaze tam ziadny olej na loziskach nebol.


24.09.2019 16:45

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

Re: sakosato: ten motor išiel bez mazania asi 4 sekundy.. na KTM to krásne počuješ, lebo napináky reťazí fungujú na hydraulike, ktorá má rovnaké čerpadlo ako kluka.. takže tlak oleja tam bol. keby netlačí žiadny olej, tak by mi krásne svietila kontrolka tlaku oleja, ktorá ale nesvietila.. v podstate sa nedialo na tlaku oleja podla zvukov rozvodových reťazí nič iné, ako ked tú motorku štartujem po dvoch týždnoch státia. nech tam bol sekundový, dvojsekundový rozdiel.. viac to kašlalo skôr kvôli prívodu paliva, zakial to naskočilo..

takže.. dal som tam olejovú vanu, z nej trubku na spodok motora, ktorá ide do čerpadla. ked tú trubku kedykolvek odpojím, teče z nej olej. aj ked je olej z motora vypustený.. čiže tou trubkou krásne samospádom natečie z vane, ktorá je o 30 cm vyššie olej. to olej musí pri izbovej teplote stihnúť do nejakej minútky, že samospádom zalieva to čerpadlo, alebo sa aspon dostane k nemu. inak neviem ako by som mal do čerpadla naliať viac oleja a potom motor v zvislej polohe (kktom dole) montovať do mnašiny aby z toho malého čerpadielka to poldeci nevytieklo na zem..

ale kludne ma ešte pouč, ako mi tá motorka musela na sucho chrchlať dlhé minúty a ja som pri tom topil heftom.. spravím si pukance a budem čítať..


24.09.2019 16:47

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Sako Sato - sakosato
 Geriatrik 

Re: TomasVFR:
A kam zmizol? Sa odparil? Alebo sa teleportoval?


24.09.2019 18:32

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Sako Sato - sakosato
 Geriatrik 

Re: ChesterTT: toto si mal napisat hned na zaciatku.
Pes bude zakopnany inde...


24.09.2019 21:13

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

Re: sakosato: každý, kto montuje motor dokopy musí naliat na všetky tieto diely pekných pár kvapiek oleja. ten sa nikam nevyparí, ostane pekne v motore, chráni diely pred zlepením, koroziou, vlhkosťou a na tých pár sekúnd to mazanie stačí. ved motoru ako takému na mazanie stačí pol deci-deci oleja. zvyšok je tam na distribúciu tepla a zabezpečenie servisného intervalu.

mohol som to napísať na začiatku? tak isto som na začiatku mohol napísať xy dalších vecí, ktoré ti dokážu, že som síce neni mechanik, ale neni som totálny kokot, a lavú mám len jednu ruku. ale už takto je ten príspevok až moc dlhý.. keby to tam chrapčalo od začiatku, alebo. by bolo nejako treba extra naliat olej, tak by som si to naštudoval a hlavne BY SOM SI PRIZNAL CHYBU.


24.09.2019 21:14

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

zeleno
 Bahniak 

Ikona

Re: ChesterTT: To, že to isté čerpadlo tlačí olej do kľuky aj na ostatné miesta je pravda,
ale nejde jedným kanálom. Po prstencovú komoru v strede pravého dekľa ide zospodu tlak a potom sa rozvetvuje. Mohlo sa preto stať, že do hláv, španovákov a snímača išiel normálny tlak, kontrolka zhasla, ale do kľuky z nejakých príčin išlo menej oleja.
Tiež nie je jasné, či na tom veku bolo tesnenie a to bolo ešte natreté silikónom, alebo len karter o karter. Zmeraj aj hĺbku tej komôrky a dĺžku príslušného čapu kľukovky, či je tam dosť miesta na prechod oleja. Mohol by si dať aj čelné foto pravého veka z vnútornej strany a tiež pravého kartra zo strany od spojkovej strany.
Ty máš teraz tie súčiastky doma, tak by si mal ten problém pomaly rozlúsknuť.


24.09.2019 22:16

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Farbo25
 Kávičkár 

Ikona

Ak chceš ten motor spojazdniť tak buď tebou ho zanesiem do KTM skontrolovať a oni by ti povedali čo treba. Povedia ti cenu čo by stála oprava (aby bol motor v 100% stave) a potom sa rozhodneš. Alebo ak už do motorky nechceš sypať peniaze, tak zvyšok rozpredaj. Teraz idú cafferacer, retro a rôzne stavby. To predáš. Alebo kúp motor.

K tej komunikácii so servisom. Ja by som mu také zbytočnosti nevypisoval. Ten s tebou skončil. Ako je to smutné čo sa ti stalo s motorom, ale čo ak za to nemôže ani on ani ty. Niekedy je lepšie z očí do očí, aby sa predišlo nedorozumeniu.


24.09.2019 22:31

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

Re: zeleno: motor mám v garáži. garáž nie je zrovna po ruke. prežilo to minimálne 5-7tkm, čo som na tom najazdil ja po výmene oleja a stále bolo všetko v norme. v norme sú Karolove slová. potom som ten motor dal do servisu Petra a neriešil som. kanáliky majú tak 2 mm priemer. nechce sa mi to merať.. aj tak to bude zbytočná babračka a hovno dokážem. jedno čerpadlo. jedna kluka, jeden systém mazania, dve hlavy, 4 vačkové hriadele, jedna prevodovka, jedna spojka atd atd.. nič z tohto, čo je dávno za klukou a podla mna potrebuje viac olej a neumrelo. ale ked treba hladat výhovorky namiesto postavenia sa za vlastnú robotu, tak čo už..

ešte raz.. mne tu nejde o to, aby som sa vyplakával, alebo hladal riešenie pre tento zdochnutý motor. mne ide o to, že ked som ja narazil na HARAKTER Karola, tak tu o nom padali len chválospevy. a ja som v tom duchu dal motor s dobrým svedomím do ruky človeku, ktorý si nestojí ani 2000 km za svojou rozborkou a nemá problém zapotiť, že záruka mi skončila z decembra na február. kludne poskytnem celú celučičkú konverzáciu z mobilu, kde ani raz nespomínam, že mám nejaký cenový limit, alebo že chcem niečo sfušovať, zalepit na chvílu, alebo že toto je drahé, na toto sa vyserme.. niekto, kto má oficiálny servis, na to živnosť či sro, výučný list a dielnu s vybavením, ktoré nemá ani jeden autorizovaný servis sa už nedá porovnávať s babou na trhu, ako tu spomenul Pirates. Ale slovami Janka Slotu "ty si mentálne retardovaný, tebe to tu prepáčime" som ho odignoroval, lebo on je troll tohto fora.

chcem len rozšíriť moju skúsenosť, lebo tých negatívnych je viac, len to neviem nájst nikde napísané. vždy mi len niekto povie "hentomu? tomu ani reťaz našponovať".. no a mám asi taký spasiteľský syndrom.. že niekto s nefunkčným motorom nájde túto tému, vdaka ktorej mu možno ušetrím tisíce eur.. lebo ten chlap sa zachoval ozaj ako ....


a teraz som si spomenul, že už za inicializačky niekde na jar-leto mi ten motor zdochol na volnobehu, čo by teda nemal. a to som si myslel, že to riadiaca prepískla s ladením zmesi a skúšala kedy to pôjde podla najlepších emisií. možno už vtedy sa tam tá ojnica pridierala. no je to len teoria. dovtedy mal motor za sebou okresky. a kto jazdil LC8 vie, že jej viac ako stred na klukatej ceste netreba..


24.09.2019 22:43

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

tryskac
 Kávičkár 

Ikona

Opravujem niektoré svoje tvrdenia.
V bočnom dekli nie je oproti čapu žiadna gumička, je tam klasická dvojdielna panvička - skoro nedodžubateľná, teda pokiaľ niekto nenabíjal dekel kladivom.
ktmnahradnediely.ktmkosice.sk/nahradne-diely...

Zeleno ani toto nie je pravda : Mohlo sa preto stať, že do hláv, španovákov a snímača išiel normálny tlak, kontrolka zhasla, ale do kľuky z nejakých príčin išlo menej oleja.
Tá komora v dekli je spoločná pre všetky tri vetvy a kanál do kľuky je najvačší.

www.southbayriders.com/forums/threads/39222...

Pozor na kontrolku mazania tá sa často preceňuje, ona totižto hovorí pravdu len o tlaku pri voľnobežných otáčkach. No pri "galope" ked tam máš mať napr. 3-4 bary a je tam menej ako 2 bary bude kontrolka ticho spať.


Dôvod úpravy: oprava linku

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Moderator (24.09.2019 23:47)


26.09.2019 0:44

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

prosim vas pekne ked ide motor z vyroby tak niekto stetcom premazava trecie plochy aby sa nezadrel ? :-D aj do noveho motora sa proste olej iba naleje a nastartuje sa

kedysi nebola stk proste VB zistil na aute unik oleja zobral technicak a aut sa pristavilo na prehliadku pred ZNB myslite si ze na liazke niekto pretesnoval motor ? proste sa vypustil olej a auto islo na prehliadku bez oleja aj 10 km a tomu motoru sa nestalo absolutne nic


26.09.2019 1:10

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Farbo25
 Kávičkár 

Ikona

Pirrates Tak sleduj pozorne
[
Video: www.youtube.com/watch?v=ARb1eGT06Hw ]


26.09.2019 7:55

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

cruelbody
 Turista 

Joj ci boha...zeby to bol stetec????? Pirrates bran sa :-D :-D :-D


26.09.2019 8:20

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

sorentto
 Edvenčr 

Ikona

no moment, tema je tusim o KTM a toto je BMW.. KTM isto zvladne aj 10km bez oleja ako ta Liazka :-D :-D :-D

...sme še pobavilíííí [dobre]

Dôvod úpravy: preklep

Upravené 1 krát. Naposledy upravil sorentto (26.09.2019 8:20)


26.09.2019 8:47

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

egres2
 Bahniak 

Ikona

Cirkus Humberto prišiel o veľa keď išiel do MHD.


26.09.2019 14:40

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

Re: Farbo25: no.. a presne hento by mal spravit každý, kto to rozoberal, čistil a skladá to. toto by malo zaručiť nezadretie sa počas tých prvých momentov, kým čerpadlo naťahá olej všade kam je to treba.. tých pár desiatok otáčok na studený motor to zvládnut musí. ja som videl skladat týpka AMG motor a na každú takúto ojničku kvapol z "flaše s dierou na vrchnáku" pár kvapiek oleja. tak aké pridretie na začiatku, ked po 5 sekundách ide už olej tlakom akým má.. ale možno v tom videu na konci montuje jednu divnú sviečku, ktorá sa sfarbí troška inak a potom sa to aj tak zadre :-~ :-~


26.09.2019 17:54

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Re: zeleno: v tom videu si chalan tu výmenu oleja príliš komplikoval. Nádrž vôbec netreba dávať dolu, stačí ju uvoľniť a ku všetkému (vypustny srob olejovej nadrze, filter, sitko) je v pohode pristup. Namiesto alobalu sme použili upraenu plastovú fľašu a kvapka oleja nekvapla kam nemala.
Re: ChesterTT: nie som si na 100% istý nakoľko som to veľmi nesledoval ale zdá sa mi ze tam sú hlavne rozdiely medzi LC8 motormi na Povedzme Advika a Super Duka v prevodovke a myslím (nie som si ako som povedal isty) tiež vo vackach. Dávať ten motor dohromady zrejme nebude mať veľký význam nakoľko len samotná nova kluka je okolo €1000, tak ma napadlo ze co tak kúpiť dobrý iný motor a ak sa dá hodiť do neho tvoju prevodovku s dielmi z vrchu ak sú v poriadku. Jedine dva motory na Duka som našiel- aj to nie Rko v USA a to je z dôvodu cla nerentabilne. m.ebay.com/itm/2007-KTM-990-Super-Duke-LC8-Guaranteed-R... .
m.ebay.com/itm/08-KTM-990-Super-Duke-Superduke-engine-m... .
Viac by na túto tému mohli poradiť na Adv rider fóre. Snažte sa ma tu nezabit ak som povedal blbost.


27.09.2019 1:19

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

v poriadku ked sa to masti pri montazi tak sa to masti podla mna to je koli konzervacii nie koli tomu zeby sa motor pri nastartovani zadrel na to nema teplotu


27.09.2019 7:22

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Co prispevok, to perla.


27.09.2019 7:27

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Ja si myslim, ze ten skladac motora je uplny tlk. Namaze len namahane casti a zvysok necha zhrdzaviet.

...ked tak nad tym rozmyslam, tak on to tym stetcom asi najskor maluje.

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil janoval (27.09.2019 7:28)


27.09.2019 7:50

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

cruelbody
 Turista 

To je pravnuk Martina Benku....


27.09.2019 10:33

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Filip Kalka - Masochista
 Kávičkár 

Ikona

česťo, za všetky problémy si môžeš sám, seriou zlých a ešte horšich rozhodnutí.

1.zalúbil sa mi stealth dizajn z dielne kisku a KTM. Superduke R 990 2008.
2. KTM
3. 2 valec KTM
4.INY UPRAVENY MOTOR. iné vačky, hriadel, kluky, mapy, výfuk..
5....
6....

Daj to do zberu kým to nbezožere ďaľšie €. Čo si si od toho sluboval? :-D


27.09.2019 13:31

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

Re: Masochista:
1. KTM - vinný
2. KTM - vinný
3. 2 valec - to som pri kúpe nevedel, opotrebenie bolo na hrane
4. iny motor - do piči, ale šak odladený z Mattighofenu!! tá motorka bola séria! ja som spomenul len úpravy voči klasickému SD. to majú všetky eRká tak. majú iné hlavy, kompresný pomer, inú KLUKU, iné OJNICE, iné mapovanie robené na hrubé kolená atd atd.. tam sa toho garážový tuner nechytal.

Re: RadoR6: toto riešim. no bohužel má ten motor inú prevodovku, inú kluku, iné ojnice, iné hlavy.. asi len valce a blok je rovnaký. plus kartre a tým to asi končí. takže nájsť eRkový motor okolo 1000-1200 euro, ktorý pôjde. čo momentálne neviem zohnat na íbeji, na bazároch a podobne vôbec. a mat vdaka kvalitnému servisu kopu náhradných dielov po krabiciach a regáloch v garáži.. teda plus sezona v píííč


27.09.2019 16:18

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Tibco
 Čoprák 

neviem sice presne aky typ motora potrebujes, ale vzdy ked som hladal motor, tak mi to vyriesilo allegro :-D - su to sice poliaci, ale vzdy (z doterajsich asi 10 pokusov) som kupil normalny funkcny motor, ktory stacilo zalozit ... akurat vacsinoou nechcu posielat do zahranicia a treba po ne vycestovat
allegro.pl/oferta/ktm-super-duke-990-07-13-silnik-23669... - za 1000€ plus cesta
allegro.pl/oferta/uszkodzony-silnik-kompletny-ktm-990-s... - nechcem vediet ako sa im to podarilo zlomit, ale je za polovicu a mozno s dobrym vnutrom

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Tibco (27.09.2019 16:19)


27.09.2019 16:42

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Sako Sato - sakosato
 Geriatrik 

Re: Tibco: osobne by som do toho rozhodne isiel. Do toho zlomeneho.


27.09.2019 16:46

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

brazel
 Kávičkár 

Ikona

... neviem sice presne aky typ motora potrebujes , ale ... Neviem , ale radím . 8-)

Motor v Chesterovom eR-ku má 97 kw už z továrne !!!
R , prosím pekne R , od začiatku to prízvukuje a aj tak tu každý brble o akýchsi "úpravách motora" .

www.motorradonline.de/naked-bike/test-ktm-990-super-duk...
Zrýchlenie až 10 sekúnd , ale z 0 na 200 !


27.09.2019 17:13

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Tibco
 Čoprák 

Re: brazel: samozrejme ze si to viem vygooglit, ale nechcelo sa mi s tym zabavat a hladat ake su rozdiely, oznacenia, pripadne vizualne odlisnosti R-motora a obycajneho aby som mohol hladat presny typ, tak som len narychlo pozrel aby som upozornil, ze v polsku je tiez dost velky trh a da sa tam najst aj to co inde (momentalne) nemusi byt ... zadavat klucove slova tam vie aj sam :-)


27.09.2019 17:32

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

brazel
 Kávičkár 

Ikona

Tak si to mohol vygúgliť správne hneď na prvý raz , lebo obidva tie motory sú mu na ...


27.09.2019 19:43

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

A ja keď počujem Allegro, tak z toho cítim lopkárov.


27.09.2019 22:21

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Sako Sato - sakosato
 Geriatrik 

Re: matus: na zaklade coho? Ten druhy motor je evidentne z nejakej lomenice


28.09.2019 8:12

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

gege
 Čoprák 

Ikona

Re: sakosato: na zaklade toho, ze po objednani predneho naraznika na passat (v danej chvili aktualny model) prisiel nespravny a po reklamacii poslali spravny s tym, ze ten druhy co nepasoval si nechajte. Peniaze nepytali. Napr. ;-)


28.09.2019 9:16

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Sako Sato - sakosato
 Geriatrik 

Re: gege: tak si zarobil. Diel dodali k tvojej spokojnosti a kydáš na nich. Myslis ze na ebay nepredavaju lopkari? Aliexpres a pod su zas zlodeji duševného vlastnictva, to nikomu nevadi...........


30.09.2019 10:24

Re: motoservis Lovčica - kedy spoznáš dobrého mechanika

Tibco
 Čoprák 

Re: matus: doslova ako mi na otazku asi kolko najazdenych kilometrov ma motor odpovedal jeden zhovorcivy poliak ked som bol kupovat vlani jeden motor:
"Kolko by ste chceli aby mal? presne tolko bude mat. Ja to neviem, niekto mi ho prinesie, ja vyskusam ci funguje (ci sa normalne toci - ci uz na startri, alebo len golou) a podla toho im vyplatim peniaze a dam to na internet. Obcas sa to dozviem a vtedy to napisem do inzeratu, ale aby som lepsie spaval tak sa uz nepytam, ci je to z nehody, alebo auto islo do srotu, alebo je to z rozkradacky." ... koniec koncov si myslim ze to plati, aj pri pri beznej kupe cez akykolvek iny inzerat, ak clovek vie nieco o tych veciach, pripadne ma aj ine veci na predaj, tak je mozne ze to bol majitel, ale rovnako je mozne ze aj to rozpredava ukradnute ... ved vymysliet k tomu pribeh, ze to bolo jeho ale musel ho nejako odhlasit a uz sa ho neda predat v celku, alebo ho doviezol a neda sa prihlasit, alebo nieco podobne, je to najmenej


Predchádzajúce | 1 2 3 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 185378 | Včera: 217873