Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj aj ty cestopis!

MZ 150 alebo Jawa 350 - Diskusné fórum - Moto poradňa

Máte problém s Vaším strojom ? Skúste sa opýtať. Ostatní motorkári Vám možno budú vedieť poradiť.

Značky: Skúsenosti, Problém, Motor, Karburátor, Elektrika, Podvozok, Kolesá, Pneu, Brzdy, Olej, Administratíva.

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuMZ 150 alebo Jawa 350 - Diskusné fórum - Moto poradňa

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

Značky: Skúsenosti, Motor, Podvozok.

| 1 2 | Nasledujúce

19.06.2007 15:15

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

Pato23
 Kávičkár 

Ikona

Power: Presne tak MZ 150 ;-)


19.06.2007 16:06

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

tref
 Turista 

Ikona

lukinek: to je len moje pozorovanie ;-) na jawke sa furt neco dokakava, a je v genialnom stave! jednoducho sa neco uvolnuje, rozstelovava.. ale sak to je normalne (to k nej jednoducho patri)


19.06.2007 16:08

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

tref
 Turista 

Ikona

lukinek a co sa tyka vybrusov, ja mam 31 000km a este nemam ani jeden vybrus, takze neni to celkom tak, zavisi od toho kto natom jazdi, a to je asi pri vsetkom tak.


19.06.2007 16:54

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

miso251SK
 Turista 

:-D jaka diskusia :-D ja uz nemozem, uz placem :-D


19.06.2007 17:02

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

yamaha901
 Jogurťák 

Ikona

Lukinek: nic proti ale kapánek sa mi nezdá že po 20 000km vidiet honovanie na valcoch 8-)


19.06.2007 17:03

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

tref
 Turista 

Ikona

miso251sk co ti je smiesne? :-D


19.06.2007 19:10

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

miso251SK
 Turista 

problem s dvihanim MZ, 20000km a stale cerstvo vyhonovane, pocty ako podiel otacok a pocet valcov, kua zrazu skoro vsetky masiny zeru menej ako 3litre... moc silna kava citat taketo diskusie na jeden krat :-D

s tymi neutralmi, kazda prevodovka ma medzi kazdymi dvoma rychlostami neutral a to tak, ze pri preradzovani ti najprv bocne ozubenie jedneho kolesa vyjde zo zaberu, nastava ked chcete "falosny neutral" a az potom sa zasuva ozubenie druheho kolesa. keby prevodovka nemala tieto neutraly, tak by ju asi roztrhalo. Akurat aretacnu poziciu danu bud to tvarom bubnovej vacky radiaceho mechanizmu alebo vybratim pre aretacnu gulicku(pripad MZ) ma len jeden neutral a to medzi 1-2. To ze sa da najst aj iny neutral nie je tazke ale nic ti ho nedrzi.

Pri strojoch ktore maju ako napr moja MZ 18 rokov, presli podla duplikatu velkeho technickeho preukazu od roku 1996 do roku 2004 piatimi majitelmi uz nezalezi od znacky. Ak masina nema poriadny servis, tak aj ked ma pekny ak, bude sa ti rozhadzovat vsetko. Napr jeden taky priklad. Kamaratovi sa rozhadovalo zapaliovanie na Jawke koli tomu, ze predchadzajuci majitel sice urobil "GO motora" co u neho predsavovalo vybrus s piestami, ale nechclo sa mu menit loziska na kluke, ktore mali volu jak prasa, a vzdy ked to vytocil nad 4500 mu rozhodili predstih, lebo mu hadzala kluka. Tak isto ak nema nejaky trulo gola sadu a plochym klucom strhne hrany matic a pomaha si dlatom... alebo, alebo, alebo. Po poctivej GO, ktoru si robi clovek sam pre seba a nie koli tomu aby sa to lepsie predalo sa aj z tychto masin stavaju otroci, ktory ta dovezu vsade a bez akejkolvek poruchy.

Cestovanie? jawa/MZ precitaj si moj clanok v mototuristike ako sme s Jawou a MZtami behali vsade kade tyzden po Slovensku a cuduj sa, vzdy sme dorazili spolu v jednej skupine, a to sme isli ako solo, tak aj tandem na MZ aj na Jawe. Motorka ta cestovatelom nerobi, tym musis byt ty. Je sice rozdiel SS a chpper alebo nieco podobne, ale pri masinach z dajme tomu rovnakeho obdobia, z rovnakeho bloku a ak by som ich mohol zaradit medzi klasicke motocykle, tak z rovnakej triedy rozdiel neexistuje, jedna trasie sedlom, druha trasie stupackami, jazdil som oboje, ktora trasie cim viac ti povedat neviem, to j cisto subjektivne.

ceny nahradnych dielov... MZ ma drahsie, pokial chces origo ND. Musis si len stanovit priority, kde chces setrit a kde nie.
Inac pri uvazeni, ze za udrzbu hociktoreho japonca pred sezonou ja spravim komplet GO motora+prevodovky, dam nove gumy a ostane mi aj na bublifuk, si nemyslim, ze nahradne diely su drahe. Argument ze na Jawy su v kazdej stodole je picovina, v stodolach su ND na 350 a 250 panelky a kyvacky, nie na 634+
A naskrutkujes sa aj pri MZ aj pri Jawe, ci uz chces alebo nie.


19.06.2007 19:34

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

tref
 Turista 

Ikona

miso251SK

to s tym falosnym neutralom: sak jasne, niet co dodat.

ale co sa tyka toho kazenia a ND, tak prepac ale nemozem s tebou celkom suhlasit, aspon podla toho co vidim kazdy den. Mam na MZtke 12 000km a odisla mi jedina suciastka: regulator, a dokonca co som sa rozpraval s predchadzajucim majitelom, tak okrem cidla este nic neodislo odkedy bola vyrobena (na 31 000km slusne nie?) A poruchy ked su, tak su vacsinou z ludskej tuposti, alebo v ramci klasickej udrzby (roztrhnuta retaz, sviecky atd), este sa mi nestalo ze by sa proste uvolnil nejaky srof :-O kdezto na jawe pravidelne (a to aj na dnesnych funglovkach!!!!!!!!) nehovoriac o kadejakych prkotinach, co uz majitelia jaw ani nevnimaju pomaly ako poruchu :-) . Taktiez neviem kde beries ze na jawu 634-640 nezozenies akekolvek ND a lacno :-O tak toto pocujem prvy raz, cez pracovny den ti za tri hodky zozenem hoc aj cely motor, kdezto na MZ je s niektorymi dielmy dost problem. Taktiez mojej MZ nevybruju ani stupacky, ani riadidla, ani sedlo :-O tvojej hej? a v spatakoch vidim krasne ostro (v pohode dokonca aj na volnobehu to neni zle), na Jawke ti ostava iba predvidat ako daleko je ta rozmazana vec za tebou (samo ze prehanam) :-D

MZ ma velku kopu chyb, rovnako jak Jawa, no hovorit ze su to iste :-~ no neviem

nehovorim podla svojho zaujatia, podla mna je jawka rovnako genialna masinka a v mnohom 100krat lepsia, a vravim len to co vidim den co den.


19.06.2007 20:34

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

miso251SK
 Turista 

no podla mna su rovnake, neviem na com si doter vsetkom jazdil, ale vybruju obe a nie ze nie. S ND problem nemam vobec ziaden. Vybracie bud vnimam alebo nevnimam. Na MZ sa mi rukavice polozene na sedle neudrzia, na XJ ano. Na MZ vybracie citim, na Jawe vybracie citim, na XJ nie... proste sa trasu obe a koniec.

ak si ty mal stastie ze si ju kupil od povodneho majitela, tak to ti gratulujem. Je to skor rarita. Tieto masiny idu z ruky do ruky. Ja som tiez kupoval nikdy nepadnutu, resp padnutu zo stojana a zrazu som napocital 7 roznych farieb na nadrzi a potmeleme kde co, po ocisteni blokov prerazene spojkove, resp predrate veko ako sa niekto suchal a tiez som to kupoval ako najspolahlivejsiu MZ. Inac ja ten regulator a snimac mam povodny co odisiel tebe ;-) a citaj... v stodolach su ND na kyvacky, to neznamena ze sa nedaju zohnat na 364+ alebo ze by s nimi bol problem... aj na MZ sa daju zohnat diely lacno. Ked budes robit GO, das si polsky piest? turecky tlmic? Cesku ojnicu? ja si priplatim a rad, lebo rozdiel 10-20% mi nerobi problem, chvalabohu.

to ze idu z ruky do ruky a hlavne cez ruky mladym chalanom, znamena, ze schytaju tej ludskej tuposti najviac, preto sa aj hovori, ze na jawe/MZ sa clovek najviac nauci. Len ked sa uci, narobi kopu kravin. A prave preto moze nastat velmi lahko pripad, ze sa chalanisko dostane ku zachovalej/dodrbanej Jawe/MZ a bude rad/preklinat ze kupil tu konkretnu Jawu/MZ. V dnesnej dobe nezalezi od znacky ale od konkretneho kusu. po 18 rokoch maju zavahania v udrzbe nasledky jak u MZ tak u Jawy.

Iba tolko tymto celym chcem povedat, ak bude mat chalanisko na ruke dobru masinu nech je to Jawa, alebo MZ nech sa neboji ani jednej. A ked si zobere cloveka, ktory sa tomu aspon trochu rozumie a vie mu povedat, co je normalne a co nie, tak ma vyhrate.
aby som nic nemusel za sezonu dotiahnut... tak to sa mi este nestalo.

a neviem ani o jednej uplne vychyrenej vlastnosti co by mala MZ alebo Jawa tak strasne navyse nad tou druhou.


19.06.2007 23:54

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

tref
 Turista 

Ikona

miso ale ona fakt nevybruje :-O na volnobehu poskakuje jak krava (koli silentbloku), takze ked si tam polozis cokolvek, tak ti to moze padnut, samozrejme aj pri niektorych otackach chyta rezonancie no za beznej jazdy jednoducho ja ziadne vibracie necitim (iba zanedbatelne, podobne citim aj na SV 1000), takze bud som ja blby, alebo mam prilis dobru motorku :-D :-~


20.06.2007 8:58

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

miso251SK
 Turista 

znova sa potvrdzuje, co kus to original :-) pri tom volnobehu na krizovatke trasie vsetko, ale nad 2000 je to v pohode, potom to prijde pri 3500 a zas v pohode medzi 4000-5000 a potom uz je taka nervoznejsia, uz pocujes ako motor somre, ze kua by som mal preradit :-)))


20.06.2007 12:49

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

Lukinek
 Turista 

Ikona

mišo, len sa od smiechu nepočuraj... ;-)
Kde je písané o ČERSTVOM honovaní? Píšem o stále viditeľných stopách po honovaní, ver, never, je mi to jedno, fotiť sa mi to nechce. (Možno fabrika robila hrubšie honovanie ako výbrusové dielne, preto tam tie čiarky stále sú.)
A čím nízkootáčkovejší motor tým väčšia výdrž, o tom sa nebodaj chceš hádať?
Predchádzajúci majitelia a údržby, sfušované opravy - O tom to celé je.
Ja som ju kúpil s 1000km na tachometri, ročník 2001, preto s ňou nemám problémy, takých Jawiek veľa nie je, ani MZtiek.


20.06.2007 13:10

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

duroslav
Darca Krvi  Turista 

Ikona

kamos ma 640? s kotuckou vpredu, prdkal si to s druhym mojim kamosom, ktory ma MZ, zrazu praaaask....vyletel mu na cestu obsah vyfuku.... :-D
k tym dielom na MZ: v jarovcach mali zatial uplne kazdu prkotinu, co som chcel...dokonca lacnejsie ako inde...
k zivotnosti: jasne, ze sme sa v nej obcas vrtali s brachom, ale predal som ju v super stave s najazdenymi 36 000 km...ficala jak za mladi...
kazilo sa: regler- dal som jawacky a bol pokoj, tiekla mi brzdovka, chcelo to novu nadrzku, uz bol ten otvor vydraty, nepomohlo ani nove tesnenie... a obcas samozrejme predstih...ked som uz mal novy regler, bez problemov aj dlhsie trasy... ;-)
bracho je vystudovany strojar, mal rozmontovane oba motory, vravel, ze technicky je MZ proste iny level...sak aj najnovsi 350 motor stale vychadza z toho motora na peraku...


20.06.2007 13:20

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

miso251SK
 Turista 

Tak MZtiek rv 2001 moc nie je to je pravda. Aj ked licencne ich stale vyraba Kanuni ale iba 251 a 301.

s tym delenim otacok som to nepochopil stale, ked toci MZ 5500 a Jawa 5500 tak na MZ piest urobi presno tolko pohybov HU-DU ako kazdy jeden piest na Jawe. Jawa nebude mat koli tomuto dva krat vacsiu zivotnost.

to o honovani som zvelicil aj o spotrebe som zvelicil koli srande


20.06.2007 13:55

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

Lukinek
 Turista 

Ikona

S červenými lícami :-} sa priznávam že s tými polovičnými otáčkami som sa okašlal, moc som nad tým nepremýšlal. Samozrejme za jednu otáčku klukovky na 2-valci spravia oba piesty ten istý pohyb ako 1 piest na 1-valci za jednu otáčku. Skôr ide o to že sa musí slabší motor viac vytáčať. To ale neplatí pre MZ 250.

Sranda musí byť, len mne tak najprv neprišlo.
mier


20.06.2007 14:06

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

miso251SK
 Turista 

sag ved pohodicka, jasne


23.06.2007 18:42

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

yamaha901
 Jogurťák 

Ikona

Lukinek: spoved sa robí v kostole :-P :-)))


23.06.2007 19:41

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

osobne by som bral radšej JAWU


26.06.2007 10:41

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

Pato23
 Kávičkár 

Ikona

duroslav: Kde sa dajú zohnať náhradné diely na MZ v Jarovciach ?


27.06.2007 1:47

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

Steveo55
 Kávičkár 

Hmmmm....Ja som si rok dozadu po Simsone kupil Jawu 350/640...Moooooc sa mi pacila v autoskole...Kupil som original White Style a mala najazdene 11600 km...Cize skoro nic...Ale tym kilometrom moc neverim....Ale po tom,ako sa mi rozletela prevodovka...Ale to zrejme aj mojou chybou...Neviem...Ulomilo sa z radiacej vydlicky...Ale to nic...Skratka kukam valce a ziaden vibrus a klukac,ako novy...Taaak som dal dokopy prevodovku za cca 5000.-...A frci zas,ako nova....Minulu zimu dostala tiez 5000.- na kozmeticku upravu...Teda teraz mam Jawu vyrobenu v rokoch 2006/2007.
MZ-tky sa mi nepacili kôli tomu kockatemu motoru...A ak sa kto hada o spotrebu...Moja jawa zere tak 4,4,5 litra na 100 km...Co je pohodka na 350-tku....Po tom,ako som sa s nou pohral a to myslim zovnajšok a motor...Zistujem,ze na jawe sa clovek nauci strasne moc...Je to taky zaklad pre kazdeho motorkara....Spytajte sa väcsiny motorkarov,ze na com zacinali??....Na Jawe 350??...A jasneee..naaadherne casy...Vsak?...Neviem...Ale ja som s mojou Jawou spokojny...Nemôzem na nu nadavat...Opravy male a lacne...V podstate som si vsetko spravil doma...Dokonca som si sam spravil aj ten motor...Akurat mi otec pomohol nalisovat loziska...Tod vse...

Jawam zdar!!!
Steve 8-)


27.06.2007 8:02

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

Hospoder
 Jogurťák 

MZ 150 - je omnoho vyspelejšia a živšia. Tak hlasujem za MZ. NEVETE CI DAKTO NEPREDÁVA MZ 150 BEZ TP A SPZ - chcem kúpiť.


27.06.2007 10:09

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

tref
 Turista 

Ikona

Pato23 no u Wolfa... ale ja tam uz nechodim, je to zmrd


27.06.2007 18:14

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

Pato23
 Kávičkár 

Ikona

Jááj..ty chodíš na Kunov občas co ? ;-)


28.06.2007 10:55

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

yamaha901
 Jogurťák 

Ikona

tref: takých zmrdov aj ja nemám rád , ktorý napr. majú obchod s dielmi na moto ( prípadne aj servis) a nemajú konkurenciu v meste a dávajú nehorázne ceny :-((((((


26.09.2007 18:09

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

jednoznacne mz v ziadnom pripade nie jawu ta je zastarala a na to ze je to 350 ma maly vykon to je ako ked porovnas simsona a pioniera jawa 350 ja velka tazka nemotorna vela zerie


26.09.2007 18:33

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

baho
 Skútrista 

Uz je to síce OT, ale okrem podvozka nemá simson proti pekáču veľmi čo hovoriť o genialite. Síce pôsobí premakanejšie, ale keď má pekáč takú údržbu ako simson, vydrží rovnako. Na rovine a dolu kopcom bude rýchlejší, do kopca má výhodu simáč vďaka 4stupňovej prevodovke. Takisto MZ sa javí ako veľmi živá mašinka, kým nezbadá kopec alebo nesadnú na ňu dvaja. A je jedno či je to 150 alebo 250.... Výkon je tam nahnaný otáčkami, a keď ich nemá, nejde... takisto jazda proti vetru na MZ vyzerá asi takto: 4 5 4 5 4 5 4 4 4 4 ..... A myslím že zatiaľ to tu nikto nespomenul, pokiaľ má jawa dobré tlmiče a nevymlátenú zadnú vidlu, sedí lepšie ako MZ, kvôli ťažisku - MZ má " všetko hore" - veľký valec, vysoko nádrž, kľuka ako z odrasteného pioniera. Jawka sedí dole, ťažká kľuka, spodná časť rámu atď... Niekto tu raz písal, aký má MZ geniálny rám - hej, po prvú ranu, potom ten kosoštvorec čo vznikne môže zahodiť. Jawa ohne vidly, vymenia sa a fičí sa v pohode ďalej, akurát sa skontroluje ložisko hlavy riadenia... Porovnanie veľmi ťažké, ako tu písali majitelia, pri oboch značkách už záleží najviac na tom, akú údržbu moto dostávala....


26.09.2007 19:05

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

Potato
 Kávičkár 

Ikona

nemozte porovnavat mz 150-250 a jawku 350 !!! je tam velky rozdiel


26.09.2007 21:55

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Skoro vsetci kamarati mali Jawy 350 a viac opravovali ako jazdili a moja MZ251 bola proti nim supersport.Ziadne bolestive` vybracie,krutiaci sa podvozok,dym a olej z vyfuku ,slabe` brzdy,poruchovy`motor ,tecuci olej zo vsadial`.Nikdy za 30tisic km som nenastavoval zapalovanie ani karburator a obrovsky`valec sa perfektne chladil takze nestracala vykon.Ked` som mal neskor xj600 kamarat na mojej 251cke v pohode za mnou stihal i v serpentinach.Aj nova`Jawa 640 po 15tisic km zacala menit`zvuk a po 20tisic ako kazda`potrebuje GO.Sorry chlapci jawaci ale u nas bolo asi 12 Jaw 350 a vsetko to boli shity :-(


09.10.2007 15:58

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

baho simson je silnejsi ma baterku nie ako pekac za ovela lepsie nakopuje ma omnoho lepsie opruzenie ma otackomer nemyslim ze oproti pekacu nema nic genialnejsie


09.10.2007 16:19

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

baho
 Skútrista 

Simson má písaný výkon 3,5 koňa, pekáč 3,7, čiže čo je silnejšie? Lepšie nakopuje? určite nie vďaka baterke, ale simson má bezkontaktové zapaľovanie. Pekáč, ak má nové ramienko, kondík, indukčnú cievku atď, a je dobre nastavený, nemá problém naštartovať, dokonca po dlhšom odstavení lepšie ako simson, ktorý má aj sytič. O podvozku som písal, tam nie je čo riešiť, komfort simsona pekáč nedosiahne, ale zas pri horšom zaobchádzaní vydrží viac. Otáčkomer je dobrá vec, ale kto nevie jazdiť podľa zvuku motora, tomu nepomôže. Ale je to plus, to uznávam.

Ešte som zabudol, že pionier sa vyrábal aj vo verzii na export do Anglicka, a ten mal aj baterku a usmerňovač na dobíjanie..

Upravené 1 krát. Naposledy upravil baho (09.10.2007 16:20)


21.10.2007 13:00

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

jasne ze mz ale radsej si kup hoondu250cr to je svina a nekazi sa


03.01.2008 1:02

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

SSuminko
 Turista 

sorry ze otvaram staru diskusiu,ale tak nemozem nezareagovat.. citam to kvoli MZ lebo rozmyslam o jej kupe.. ale tak porovnavat Simsona a pekaca. no to uz co je :D :D :D takze.. troska poviem aj ja.. na Simsone na mojom,neviem ako ostatne,som najazdil za sezonu vyse 8000km,jedine co sa mi tak ze sa mi posralo bola jedine krepa triska zabchata co je uplne normalne.. Elektriku Simsona z pekacom prosiiiiiiiiiim ta BAHO ani neporovnavaj.. na pekaci by som zasiel 500km a uz ramienko rozstelovane,a pod.. nehovorim ze pekac je srot,ale tak chcem vidiet kto ma este zachovaleho pekaca,nevravim ze taky ludia niesu,co mozno maju zachovale a mozno v lepsom stave ako dake terajsie moto.. Simson ma omnoho viac vylepseni nez pekac.. veeelmi vela. a to stymi konmi mas pravdu.. ale Simson tie kone vyuzije naplno,,kde pekac tie kone ani nevyuzije kvoli prevodovke 3 stupnova a ramienku,a pod..ved kukni aku ma rozetu Simson a aku pekac.. dobre nevravim je tam daky ten pomer rychlosti ale aj tak... a ktomu ze ci sa podoba Simson na MZ tak to je cista pravda ze sa podoba.. vsak to vyrabali skoro ty isty mechanici,ci vyrobcovia,ci sudruhovia ci kto... to je daco ako Alhambra a Sharan.. no podobne.. :-D :-D AMEN !!

Upravené 1 krát. Naposledy upravil SSimon667 (03.01.2008 1:04)


03.01.2008 9:25

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

baho
 Skútrista 

SSimon667: k elektrike už len toľko: na pekáči si každý myslí, že tam nemá čo pokaziť, čo je v podstate pravda,ale videl som už neuveriteľné prepojenia a premostenia, tam hľadať chybu by sa narobil aj Sherlock Holmes.... El. simsona sa väčšina bojí,a to je dobre, nebýva tak do.urvená...

Výkon, to je iná pesnička, ale pozri si pionier cup, myslíš že by simsony vydržali to čo vydržia pekáče? a už nehovorím o tom, že pekáča upravíš v podstate jednoducho a simson je už takmer na konci možností - nehovorím o kitoch 70 ccm a podobných vychytávkach z nemeckých stránok, tam si len pozri cenu a potom si pohovoríme o tom, či sa to oplatí, a za koľko by si podobnú vec vyparatil pekáču...

Neviem čo sa toho ramienka všetci tak boja, treba si uvedomiť, že napríklad staršie motorové píly mali tiež ramienka,a točili otáčky o ktorých sa pekáču a simsonu ani nesníva... Kamoš má Kawu mach 2, trojvalcový dvojtakt čo točí 10 000 otáčok, a predstav si, má ramienka, má ju už zopár rokov, a ešte sa nenastavovali....

Bezkontaktové zapaľovanie je vynikajúca vec, pohodlnejšie, v podstate bezúdržbové. ale keď sa pokazí, môžeš ho zahodiť. Keď sa ti opáli kontakt na ramienku, kúpiš nové celé za nejakých 90 sk a fičíš ďalšiu sezónu... Ide o to, že ľudia sa v tom rýpu, na pekáči ešte aj býva prerazený blok od reťaze, zasiera ramienko a potom sa čuduj prečo to nejde...


03.01.2008 10:05

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

Pedro26
 Jogurťák 

Ikona

Kup MZ 250 , stredna zlata ceste :-D


03.01.2008 12:32

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

SSuminko
 Turista 

noo myslim si ze keby bol SImson Cup tak by to viac vydrzalo ako Pionier.. uz len kvoli konsturkcii Simson ma skladany ram,pekac ho ma cely do kopy zvareny.. a motor by som odrapil na vacssom kameni :-D :-D tie pily tocia preto tak vela lebo maju mensi zotrvacnik a preto su tie otacky ake su.. ale tak dobre...ale na dobu Simsona,tak v ked bol simson novy,tak este skoro ani moderne motorky nemali to co ma Simson.. bezkontakt,bezkontaknty regler,islo to samo aj bez baterky,a pod.. Simson je stroj ! :D ale aj pekac je dobry.. ale zase porovnavat dakdoru cas nemecka z CeskoSlovenskom tak neviem neviem ... DANKE ! AUF WIDERSEN !! :-D :-D


03.01.2008 12:40

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

offroad
 Bahniak 

Kúp si novšiu 350...ale ak xces starsie tak si kup MZ lebo stare 350 sa mi pojebali setky


03.01.2008 13:19

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

Klingo600
 Bahniak 

Ikona

ja som mal Jawu 350 638 a na tu motorku nedam dopustit !!! Ta isla stale. Nikdy nevynechavala, nesrali sa ramienka atd... Ta motorka ma jednu nevyhodu podla mna : Skoda ze nema 5-ty kvalt motor bi ho na 100% utiahol a spotreba bi bola mensia. vozil som sa aj na MZ-tke 251.Je zivsia 5-rychlostná ale si myslim ze na Jawu 350 638 nema !!!! 8-) 8-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Klingo600 (03.01.2008 13:21)


03.01.2008 16:47

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

Jaro ...
 Kávičkár 

Ikona

skusil som MZ-150, a jawku vlastnim, ako bolo spomenute MZ-tka do mesta, je mensia a obratna.jawka je vecsia ci rozmerovo alebo vahovo.250 som neskusal, ale co som pocul ze je to struhadlo ako sa patri :-D .mne jawka vyhovuje.rozhodni sa sam, ved ty sa budes na tom votit :-)))

Upravené 1 krát. Naposledy upravil jajoB (03.01.2008 16:48)


03.01.2008 17:40

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

baho
 Skútrista 

SSimon667: pri tej píle som nemyslel možnosť max otáčok v porovnaní s pekáčom, ale to, že pri tých otáčkach to stíhalo ramienko....


03.01.2008 20:19

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

shushen
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

SSimon667 - Pokiaľ Ti nevadia tie problémy s vodičákom, čo predpokladám že nevadia, lebo teoreticky ani na Simsone nemôžeš jazdiť s AM tak zober tú MZ. Ak máš prachy, tak vezmi dáky 4T novší. ;-) Ďalej niet čo dodať.


04.01.2008 0:09

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

SSuminko
 Turista 

Shusen: ved to ze peniazky aj su ale aj malo :D takze daka MZ by sa mi zisla do garaze.. mne sa strasne paci MZ straasne.. hm stym vodicakom.. mne otec povedal robi v autoskole,ze moto v 16 mozem mat do 11kW.. a neni co diskutovat... !!!! zastavia ma,budem sa hadat.. vykon na motorkach sa meria v kW a nie v CCM... aj simson moze mat viac koni nez hayabusa ( to berem ako priklad,prosim pochopte to ) a bude to 50tka.. ale nenahlim sa,nechcem prerieknut ze ju budem mat,len sa snazim zhanat daku.. ale vsetky dobre som videl nad 20000Sk.. a to je tazko zohnat.. skor do 15000Sk..


04.01.2008 15:40

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

Nuke
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Sewas ja som mal MZ 150 ETZ a bol som s nou maximalne spokojny okrem sviecok prevodoveho oleja a lamiel som na nej za 2 sezony nic nerobil je sportovejsia a mensia ako jawa ale ked tak jasna volba by bola MZ 251 ETZ bez pochyb......na jawe sa kazdu chvilu nieco dojeb.... na MZ max. elektrika to ti dosvedci kazdy ;-)


04.01.2008 16:40

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

SSuminko
 Turista 

Nuke: ta tvoja MZ bola krasna,chcel som ju kupit ked bola v inzerate ale bola aj velka cena,a cital som raz ze si ju aj nabural tak radsej som fo toho nesiel :D nic proti,ale bola krasna ! ;-)


05.01.2008 0:22

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

shushen
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

SSimon667 - Ja som moju kúpil za 15 bubákov a pekná je dosť, robila sa tam síce generálka ale aj tak dosť vecí sa mi dosralo, lebo tam všeličo bolo dopasované, tak som si minulú sezónu moc neužil, ale dal som väčšinu najdôležitejších vecí dokopy(trt baraní, bráško cvakol servis, ja viem akurát sviečku vymontovať) a už je to ok. Najviac som najazdil v septembri/októbri :D Keby som ja mal prachy tak tiež nejazdím na MZ samozrejme :D Radšej by som privítal dáku YBR v garáži :-) Ale nesťažujem sa, vďačný stroj :-))) Do 15 by som nekupoval, tá cena odráža stav.. Aspoň tých 15 a viac, neoplatí sa Ti kúpiť lacnú rachotinu, to radšej nič ako gepel, čo sa Ti rozpadne v garáži ;-)


05.01.2008 2:21

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

SSuminko
 Turista 

Shushen: tak hadam este dosetrim a uvidim,cez leto sa ozvem !! :-D ;-)


05.01.2008 16:21

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

shushen
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

SSimon667 - ok, čaf zatim :D


05.01.2008 18:01

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

Satancek
 Kávičkár 

Ikona

kamos predava mz 150 najdi si : Radomz150
napis mu ss abo kukni na autobazar eu tam je v inzerate aj s foto tusim


06.01.2008 0:20

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

SSuminko
 Turista 

Satancek za 15000Sk.. viem kukal som.. ale ziadna foto nic.. ale tak napisem :-) a ty ako keho kamos,tak v akom je stave?


06.01.2008 13:50

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

kemper
 Jogurťák 

Ikona

MYslim ze je to tato za 13 000 mz-etz.autobazar.eu/card.php?id=397676
Ale ak by som pravdu povedal nevyzera na 100%

Skor by som bral tuto mz-etz.autobazar.eu/card.php?id=400287

A to mas dokonca z BB kraja takze blizko

Upravené 1 krát. Naposledy upravil kemper (06.01.2008 13:52)


06.01.2008 15:49

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

Satancek
 Kávičkár 

Ikona

SSimon667: tak len co ja viem,je tam nova spojka...
vies ako treba kuk ,previezt sa a uvidis sam

kemper:jj,to je ona


06.01.2008 22:07

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

cezetak
 Jogurťák 

zase neni celkom pravda o ten MZ jawa je 2 valec to je pravda a ked vám ide stále na 1 valec tak to je chyba že si to neviete dat do kopy, a tá 640 má už celkom mozernejší vzhlad ked máš štastie natrafíš aj na 640 co má dvojkomoráky sú tichšie a majú lepší výkon, oilmaster máš pokoj z miešaním oleja, tiež sa dá dokúpit štartér, a oproti MZ, jawa zríchluje aj v kopci a celkom dobre, MZ možno tích 10m bi viedla ale dalej na šprinta nemá šancu aj ked to má 5q
a dieli na jawu máš za facku, a pokial sa jedné o zapalovanie kúp si VAPE vonde neako do 5000 za kompletnú sadu zo všetkým, a máš do smrti pokoj ešte sa to nikomu nepokazilo, a u jawy je ešte tá víhoda ked je dvojvalec že na jeden valec stále dôjdeš domov zo štartovaním sú neni žiadne problémi, MZ je na vízor strašná už len ked vidím to rebrovanie velké ako radiator


06.01.2008 22:18

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

shushen
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

cezetak - Nesúhlasím, že VAPE sa ešte nikomu nepokazilo. S bratom sme to dali na jeho 350/639 a motka šla ako delo. Mali sme pocit, že je nejaká tichšia a že má aj kultivovanejšie chovanie, ale vydržalo to deň a odvtedy už nejde, minule sme ju skúšali roztlačiť a nevyrába ani náznak elektriny. VAPE sa zvykne kaziť, na jawamanii máš kopec ľudí, ktorým sa to posralo, najmä keď motorka prežije zimu vo vlhkejšom prostredí.


07.01.2008 12:33

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

csuka85
 Turista 

Ikona

AK ti mam uprimne napisat co je lepsie tak jednoznacne MZ! je to nemec.
mal som aj 350 aj ETZ 251 S jawou to bola sranda nemusel som navstevovat fitness centrum , pravu nohu mam ako byk no lava mi ostala zakrpatene bo to nechcelo obcas len tak z nicoho nic startovat, potom nastavalo roztlacanie to nastastie oboma rukami tak tie mam rovnake. s MZ taketo problemy nikdy neboli a to si myslim ze vdaka bezkontaktu bud to ide alebo nie.
150 mz to fakt radcsej nie ako to nadomnou spomyna LUKINEK ale MZ 251 doporucujem i ked je skaredsia nez JAWA ale motor je na vyssej urovni.

Je to tvoje rozhodnutie ktore sme ti tu vsetci riadne skomplikovali , no ja vidim teoriu v 251ke ETZ

s pozdravom

GABO ;-)


07.01.2008 13:13

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

csuka85
 Turista 

Ikona

cezetak. neviem ci si skusal sprintovat s mz 251 kou a jawou ale ako vidim a citam tvoj prispevok 100% ne nie,
Zhruba pred 3 rokmi som sa nudil a prerobil som si motor 350 ky. zfrezovane kanaliky vylestene , vadcsi karburator proste taky vadcsi tuning :-))) otacky ked moto stala tak koncili pri 10 000!!! samozrejme za jazdy sli len do 7500 ot/m ta motorka sla ako delo najvyssiu rychlost som mal 165 viac som nedokazal na nej. jasne ze motorka po par mesiacoch umrela no predstavte si ze sa rozsipalo len jedno lozisko na kluke riesenie bolo nove a to nie ceske ale ZSSR z VAZU a doteraz motorka funguje.
pri sprinte s MZ 251 kou som zaostal ako somar za konom az potom po XY metroch som ho dobehol a samozrejme aj predbehol pretoze mz ide okolo 145 Km/h
jedno je iste 350 v sprinte na mormalnu nerozheganu mz tu nema.

s pozdravom
GABI


07.01.2008 20:13

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

cezetak
 Jogurťák 

csuka85 tak akože teraz si ma rozosmial velmi, vidím že o úpravách mototrov vieš tak hovno a ešte povec že máš kompresiu 30:1 ni ?? a na stojane ti dám aj 180km/h z običajného motora a pri 7500ot/min isto motorka nejde 165 km/h, a ked 350 točí 10 000 na stojane tak za jazdi isto neni len 7500, a 165 na 4 jazdili závodáky zo 70tich rokov ktoré mali 50 koní !!!!! ktoré mali rotačné šupátka a zapalovania a vivíjali pre každí stroj osobite, a ty si išiel na 350 165km/h,
na 350 je to KOKOTINA !!! ak do toho motora nedáš aspon 30 000 Sk a ešte niečo ten rám neznesie viac ako 140-150 aj to sa ide rozpadnút išiel si vôbec niekedy na 350 ?? ako sa vlní pri 120-130 ??? a to že MZ 250 seriovna ide 145 rozprávaj vieš komu, a ked sa vám serie VAPA tak je to vaša chyba že si ho neviete správne namontovat poprípade ho dáte na rozjebanú kluku kde vám to hádže 1mm a poto sa nečudujete že vám to neštartuje, MZ je prerastení simson ktorí iba bzučí a nejde


08.01.2008 16:32

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

baho
 Skútrista 

Cezetak: trochu skludni. To , co píše csuka85, sa mi vidí reálnejšie, ako to čo píšeš ty, nehovoriac o slovníku. Sériová vydarená 638 dá 155 tacho, už som to tu písal. Pri šprinte na 400m MZ 150 vs Jawa 250 som MZ-tu nechal, ale len o pár (presnejšie 5 km/h) cieľová rýchlosť. čiže žiadne brutal utekanie, a na odpich ma určite nechal. Ja som viac pre Jawu, ale treba vidieť aj výhody MZ-ty, a hlavne sa správať ako človek.....


08.01.2008 17:27

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

cezetak
 Jogurťák 

baho pomali tu budeš tvrdit že pincek dá 180 ni ??? a ľudia na vás sa dá iba smiat už ide seriovka 155 zachvílu pôjde už MZ 200 nie ?? a ten origo tachač je tak na vieš co tá presnost je ukrutná a to ty povie každí a ani neviem ako vidarené 350 nedá 155km/h !!!!!! ja neviem kto vám to natlkol do hlavi že 350 je 155 už on tu tvrdí že ide 165 ludia ved sa zobudte, pochybujem že ste vi išli vôbec niekedy na 350, 130 a dost možno niektorá kus viac ale 155 isto nie a ked ty to ukázal origi tachaač tak vporiatku, ukáž mi ríchlos meranú digitalom alebo GPS a potom sa môžme rozprávat, teraz budete tvrdit že neni pojazdná momentálne alebo víhovorky sa nájdu ale dôkazi nie, nechápete že ten rám to neznesie, a treba si uvedomit že je debilne odstupnovaná prevodovka a má iba 4q !!!! a len 26 Koní, co je pri 160kg motorke dost málo a ten rám hlavne je na nic, a MZ 150 proti jawe dvaapole nemá žiadnu šancu ani keby co bolo, a dokonca športka 250 s panelkovím motorom bi nemala na šprinta daleko ani od MZ 250 netvrdím že bi ju predbehla to nie ale daleko bi nemala, a vy ste aký spisovní ludia všetci co je len pravda a traktor ty ešte nešiel 120 ?? či ešte počkáme do zajtra radšej


08.01.2008 17:38

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

bandimoto
 Turista 

Ikona

Ludia zobudte sa ... sak tu nejde o to ze ci ide MZ -ka da 150 km/h , alebo ci ide jawa 350 -ka ...250 km /h a uz vonkoncom nejde o to ze ktora vyhra na sprinte . Ale tu ide o to ze ked ides aj 60 tak si uzivas jazdu na nej stravenu nie . napr..mne je jedno ci idem na motorke 20 km /h ale idem a to je dvolezite 8-)


08.01.2008 22:22

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

cezetak
 Jogurťák 

bandimoto má tiež pravdu len nemám rád ked niekto rozpráva hlúposty


08.01.2008 22:40

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

bandimoto
 Turista 

Ikona

Jasne je to zbitocne prehananie 8-)


08.01.2008 22:41

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

csuka85
 Turista 

Ikona

cezetak, nemusis sa rozculovat, naco by som tu pisal hlody, listuj na internete a najdes ze sa z toho motora da vysmykat 165. samozrejme ze som to nemeral GPS kom, v stabilite mas uplnu pravdu, mne to pri 140 islo plynule bez hadzania. no ak si siel viacej tak to bolo horsie, ta konstrukcia nieje nato. suhlasim. dalsia 350 639 na mi sla bez problemov bars kedy 150! bez upravy akurat tam bola vadcsia tryska, co sposobovalo pri nizsich otackach vadcsi problem pretoze sa motor prechlastaval. vysledok niekde v srote cela motorka. Neviem kolko rozumies ty tuningu ani ma to nezaujima.Pooznas pioner cup co sa kona kazdy rok pri Nitre??predpokladam ze ked si stastnym majitelom pincla tak hej.
tam su motory upravene ci viac ci menej. spytaj sa ich kolko da riadne upraveny pionier.
mimochodom SImson S51 ku som dal prerobit v madarsku na maximalny vybrus 100ccm to nevyda ani som to nikdy nemeral ale je to na maxime co dovoly valec! valec nie vlozka ta tam sla nova. karburator z hondy. a iny pomer sekundaru. vysledok :-))) po roku odstavena az dodnes to je zhruba 7 rokov. maximalku ti nebudem pisat zbytocne , ale oplatilo sa.

To ze MZ 251ka neide 145. mi netvrd.
neviem kolko motoriek si mal v zivote kolko motorov si robil kolko si najazdil, ale dufam ze dost nato aby si pisal poznatky z vlastnych skusenosti a dokazal mi ze tu pisem nezmysli.
ale je to v podstate jedno nemusime sa tu hadat.

NA zaver
Uprava motorov je ako hazard ak sa do toho zamotas a podari sa dosiahnut lepsie vysledky ako ferovy z druheho sidliska tak ta to chyti.mna to (bohuzial chytilo) a stalo xy peniazi a co z toho? dobry pocit a par mrtvych motorov od jawy cez yamahu az po kawasaki. :'(

TAK to by bolo vsetko
Prajem pekny den a skore krasne pocasie


09.01.2008 9:07

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

baho
 Skútrista 

Cezetak: napíš mi prosím ťa, na akých motorkách si sa v skutočnosti viezol. Nie čo kamarátov kamarát počul, ale čo si ty osobne vyskúšal. Pretože jawa 250 sa na MZ 250 nechytá ani omylom, ani na šprint, ani na max. Žiadna. K tomu GPS: keď som behával na tej 350-ke, Gps bolo možno vo vývoji. Presnosť sériového tacho ospevovať nebudem, ale keď si vezmeš, že udávaná max. výrobcom je cez 130, nevidím dôvod aby moto v dobrom stave nešla o 10 - 15 viac. Netvrdím že dlhodobo, ale ide. Ďalej k rámu: Zrejme si múdrejší ako kopa inžinierov vo vývoji, aj keď dnes už morálne zastaralom, aby si písal aký je ten rám nanič? netvdím že v rýchlostiach 120 + máš úžasný pocit stability, ale na rovnej ceste s dobrými tlmičmi a správne nahustenými pneu nemá dôvod vlniť sa. Takisto k debilne navrhnutej prevodovke, už si navrhol lepšiu? Trochu si uvedom, aké bludy píšeš (aj ako "dávaš tomu slovenčinovi")


09.01.2008 12:08

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

cezetak
 Jogurťák 

csuka85 ty sa čím dalej tak iba viac prekonávaš s51 sa na 100ccm prebrusit nedá ak bi si bol rozumní človek a videl bi si valec zo simsona tak bi si videl že any keby tam nebola vložka tak nemáš potrebné vrtanei valca max co sa dá urobit ja kúpit 70ccm valec a kus prebrusit ten ale vaic ako 80ccm pochybujem že bi išlo ani sa nedá, pionier cup je blbost v čechách jazdia na mopedoch 130km/h na závodoch co je 2q a origo ide 45 a o úpravách viem niečo viac ako ty,


09.01.2008 14:01

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

baho
 Skútrista 

Tým 100 ccm veľmi neverím ani ja, ani pri výmene vložky, to by sa už musel meniť aj zdvih. Netvrdím že je to nemožné, len sa mi to nezdá. A cezeták: 2kvaltový stadion ide po úpravách 130, a 4 kvaltová 350 nedá viac?

Popíš niečo o svojich úpravách, myslím že to bude zaujímavé čítanie...


09.01.2008 14:29

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

cezetak
 Jogurťák 

www.sweb.cz/firesnek tam máš zaujímavé číanie, len vieš že od 100km/h máš už celkom dobrí odpor vzduchu a už pri 150 ani nehovorím, stadion neni problém klapkové sanie což klapka stojí do 2000Sk pri tom že na 350 co sú vpodstate 2 175ccm, bi jedna klapka stála okolo 4000Sk a potrebuješ 2, nehovoriac o tom že tie mopedy majú vlastné vložky valcov původné nikdy neupravíš na taký výkon, a iba BING stojí cez 2500Sk, a to nepočítam po čet zničeních valcov kým sa ty niečo podarí, a ja nehovorím že 350 motor nemůže íst viac to netvrdím sám uptavujem motor do 638, ale nie ked tu niekto povie že mu ide seriovka 155, a potom že jemu zase ide 165 s kuskom uptavi, s původním rámom taká ríchlost nemožná, aspon kyvku z trampa nech je to kus lepšie, a isto to jemu jejde 165 podla origo tacho je možnéí že ty ukáže aj 180, ale realita je iná, a vieš ked povieš že ty ide 165 s tovjími úpravami tak to je tiež niečo a ked z toho motora aj dostaneš do 10 000 spodné otáčky nemáš žiadne a ak točí na stojane 10 000 tak nereálne za jazdy len 7500 to je velký prepad čo nemá ani seriovka chlapče zobud sa tu ti na to nikto nenaletí, nájdi mi jedného človeka ktorému ide 350/638 165 ok ??? keby to išla tak sa to tu každí vichvaluje ale bez velkých zmien to nejde a ked si taký tuningmen, povec mi aké máš časovanie výfukovích kanálov ??? ken nenapíšeš nic iba svädší o tom že ojebávaš lebo ani nemáš šajnu aké je origo ani aké máš ty


09.01.2008 14:50

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

csuka85
 Turista 

Ikona

CEZETAK obuvas sa do veci ktore som pisal uplne inak len si to precitaj znova (na maximalny vybrus 100ccm to nevyda ani som to nikdy nemeral ale je to na maxime co dovoly valec , valec nie vlozka ta tam sla nova.

Kto tu tvrdí ze ma 100 ???? lebo podla mojich slov to tak iste nieje,ale prepacim ti najma kvoly tvojmu pravopisu, ze nevies riadne čitať to je najmenej.

Baho. sla tam nova vlozka,valec bol vyfrezovany a takisto aj blok!!!!!!!! zajtra nafotim valec, i tak je dole.


09.01.2008 15:05

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

csuka85
 Turista 

Ikona

(a ja nehovorím že 350 motor nemůže íst viac to netvrdím sám uptavujem motor do 638, ale nie ked tu niekto povie že mu ide seriovka 155, a potom že jemu zase ide 165 s kuskom uptavi,

POVEDZ MI odkial vies ze to bolo ˇkuskom uptaviˇ :-)))
poviem ti tu upravu
nazaciatok bol to motor typu 632 ! co vies ak si taky mudry ze je to motor casto novsi ako niektore 638. konstrukcia je starsia. no pre technicke chyby v motoroch 638 sa nahradzovali dodatocne prave motory 632 ky co boli vylepsene zo starsej 634!

Upravy: odlahcene piesty. odlahceny klukovy hriadel, vyfrezovane bloky , teda nasavacie kanaliky, upravene valce, znizene hlavy, karburator s vadcsim difuzorom.
nevioem ake SROTY! upravujes ty ale seriovka 638 ka mi sla ako spomynam 150 tachometrickych
a aby si sa mohol nacom usmievat ako mesiacik na hnoji videl som 250 ktora mala spiatocku , no nato co povies???


09.01.2008 18:12

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

baho
 Skútrista 

Pýtal som sa na tvoje úpravy, nie na úpravy niekoho iného. Inak, zaujímavé čítanie pre teba by mohlo byť: Krátky slovník slovenského jazyka. Alebo niečo podobné, fakt sa po tebe ťažko číta.


09.01.2008 20:39

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

csuka85
 Turista 

Ikona

BAHO to myslis nakoho.


09.01.2008 20:50

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

cezetak
 Jogurťák 

baho hele nebud chytrí hej, csuka85 a ešte co nepovieš 632 má LIATINOVÉ VALCE !!! co je na úpravu asi tak na nič lebo okrem výfukovích neposunieš nic a aj to ak taháš výfukové a prefuky nie tak to iba dojebeš, a vieš co je vastne motor 632 ?? je to nic iné ako 634 a alternátorom z 638 úplne to isté !!!! žiadna úprani nič možno horšie spracovanie materialu lebo už sa to srali a čím dalej to robili iba horšie, a ked si tak zoberieš že v tích 60 rokoch ked neboli riadne závodáky jawa na domácich závodoch jazdila na motoroch z kývačky upravovaních profesionalne a ten kývačkový motor ká asi o 2Kw menej od 634, ale aj tak im to išlo do tích 160km/h ale to už robili iní machri ako ty a vieš co urobíš lahkou klukou na motore ??? asi to že ti to pôjde lepšie do otáčok !!! nič viac 0% výkonu naviše, a iní karb ?? bez dalších úpran žiadny vísledok ba dokonca v nižších otáčkach ešte horšie, a v kartroch môžeš frezovat kolko len chceš ked nič neurobíš vo valcoch a frezou toho naozaj vela neurobíš tam prefuky žiadna šanca niako !!! a ostatok možno 5% navrch


09.01.2008 21:02

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

csuka85
 Turista 

Ikona

cezetak uz ako vidim sa zacinas kludnit a dochadzat na veci uz sa mi zacinas pacit.


09.01.2008 21:19

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

csuka85
 Turista 

Ikona

jediny problem 632 je ze ti prevodove osky bezia v puzdrach nie loziskach


10.01.2008 9:15

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

baho
 Skútrista 

Csuka: myslel som to na cezetáka, ale hádam dostane rozum aj sám.... Vysvetli prosím tomu týpkovi, ze aj ked má 632 liatinové valce, prepúšťacie kanály idú cez hliníkové kartre a tým pádom sa dajú krásne vyleštiť/vyfrézovať, čo len chceš, a takisto liatinový valec sa dá upraviť. Mne pripadá ako niekto, komu kamaráti/internet niečo natlačil do hlavy, a teraz to nie a nie vytľcť von, prípadne pochopiť niečo, čo sa mu snažíš logicky vysvetliť.

Keď budeš mať čas, hoď tie foto valca, naozaj ma to zaujíma, niečo podobné chcem skúsiť na pekáča ( ak ti to nebude vadiť)

PS: cezeták: tie motory, na ktorých jawa a čz v 60-tych rokoch vyhrávali majstrovstvá, boli na hony vzdialené od kývačky. Skús sa popýtať ľudí, čo jazdili profi, napr. člen zeleno by mohol dosť vedieť, aj keď o novších strojoch...


10.01.2008 10:42

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

csuka85
 Turista 

Ikona

Ja tomu typkovi uz nevysvetlim nič. nech si mysli co chce.
fotky valca ti dorucim cim skor budes prekvapeny. :-)))


10.01.2008 11:54

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

martinmt
 Jogurťák 

ja by som si vybral zetku 175ku.KEDYSI SME JU VRTALI NA 250KOVý piest,mala obsah cca 220ccm,chcela benzín super a nejaké úpravy na prevodoch(myslím,že sme dávali čo najmenšie koliečko na výstupe z prevodovky)Ale v akcelerácii pobila mz aj javu.Bol problém pohnúť sa bez dvíhania pred.kolesa.No a každe dva roky som dával novú spojku(ale korkové zátky nie sú drahé)


10.01.2008 14:07

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

cezetak
 Jogurťák 

ked už tak tak sa to robí na čz 175/477 atd, a vrta sa to na obsah 215ccm a je tam piest z panelky 250 ale aj tak je ešte pod valcom podložka abi bol višie, a hovno ty pomůže ked niečo robíš v kartroch a vo valci nie, hej musíš zvätšit viústenie do valca a posunút časovanie dopredu !!!!! inak z tích úprav nemáš nič ale ked si už raz kokot tak tažko stebou a co za ložiská nemá na výkon žiadny vplyv, na liativovom valci sa dá akutár kus posunút výfukové kanáli a sacie ale aj to tími výfukovími zvíšiš akurát otáčky a možno 1k naviše ale nič viac potrebuješ do valca dostat viac zmesi, no ked si taký múdri tak prečo si ešte sem nedal časovanie výfukovích pred úpravou a po úprave ako som ty už hovoril, ale to iba potvrdzuje že si zbabelec a máš iba reči a nevieš o tom nič, ako vidím tak to nemáš a ani nemáš šajnu o čom ty hovorím, ked si to nedal sem už ale iba reči máte ale skutky žiadne a v tích 60 tich rokoch začali vivíjat závodáky ale kým nebolo na čom tak sa jazdilo na upraveních kývačkách, a inak ten valec prevrtaní na 215ccm na 175 sa pekne zadiera kým to zabehneš tak 5 krát lahko pridriet neni problém aj viac krát. a ešte niečo


10.01.2008 15:00

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

baho
 Skútrista 

V podstate tituluješ sám seba.... A ešte stále si nenapísal/neodfotil niečo, čo si robil ty sám. Takže samé kecy, ani nie z tvojej hlavy....

Deti by na hodinách informatiky nemali byť samé pri počítači, potom to takto vyzerá...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil baho (10.01.2008 15:01)


10.01.2008 16:09

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

cezetak
 Jogurťák 

baho hele kokote ty si neak múdri nezdá sa ty ? a ja sa nevichvalujem že mi ide triapola 165 hej tak nech sem dá foto on tuningmane


10.01.2008 19:56

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

csuka85
 Turista 

Ikona

:-P tebe niet rady ani pomoci . to by bolo fotit pri takej rychlosti na 350 ke :-)))
pisal som ze to bolo tachometrickych mohlo to byt iste menej alebo viac :-D


10.01.2008 20:35

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

cezetak
 Jogurťák 

mohlo to bit isto menej pochybujem že ti to išlo viac ako 140


11.01.2008 16:03

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

cezetak
 Jogurťák 

a ak nevieš tak v digitale ty v pamäti ostane najvätšia ríchlost


11.01.2008 17:52

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

baho
 Skútrista 

cezetak: Ty si zrejme ostal v pamäti svojej slovenčinárke.... ako niečo, čo nevyšlo.... :-))) :-))) :-)))


11.01.2008 20:58

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

cezetak
 Jogurťák 

teraz trepeš kokotiny abi si zakril aký ste tupí a totálnou neznalostou o motorkách, vieťe kde je na motorke plyn brzda a spojka nič viac, skôr trepnete kokotinu a potom sa z toho vimotávate ked máte dat neaký dôkaz, csuka85 však to časovanie je už tu že magor nemáš jediní dôkaz že si niečo robit z motorom na 350 a už vôbec nie že ti ide 165


11.01.2008 21:18

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

csuka85
 Turista 

Ikona

ty zasran zaskolacky kde si bol ked sa pisali diktaty mne ides vypravat ze neviem co je motorka na akych motorkach si v zivote sedel povedz!!! pozor pytam sa sedel a siel nie videl!!!!
ja som vzhladom na moj vek presiel dost motoriek a nie cudzie ale svoje.od simsona cez yamahy suzuki , od ninji 600, 750 PO ninju 1000 ku. nemam rad ak je niekto mudry ako ty pindas. vlastnis motorky z muzea a ty rozpravas o moznostiach?


( a ak nevieš tak v digitale ty v pamäti ostane najvätšia ríchlost )

kde mas digital na JAWE more akurat na rukach digitalne hodinky :-Dalebo snat monujes z bicykla tachometer na jawu? hej??? tak ti poradim daj tam dva magnety na koleso a pojde to aj tebe 165 alebo ma prekonaj daj tam 3 a pojdes cez 200!!!! :-P :-P :-P :-P :-P :-P :-P


12.01.2008 11:18

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

baho
 Skútrista 

cezetak: Márne hľadám na svojej motorke spojku, momentálne totiž fičím na skútri, neporadil by si mi, kde ju mám hľadať?

No, a aby si ty nebol tupý a neskrýval sa za časovanie, poradím ti: naštuduj si niečo ako výfuková prívera, ladený výfuk na dvojtaktný motor, a zopár podobných vecí. zopár info o laďáku je na www.scootland.sk, prípadne skús pozrieť na www.tkmoto.cz . o prívere niečo nájdeš možno aj na motoride. A nezabudni: učíme sa celý život.


12.01.2008 13:04

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

cezetak
 Jogurťák 

csuka85 len to je problém že ste kokoty a potom tu hovoríte o gramatike a nie k veci, a čo ja sa za to nehanbím že neviem poriadne gramatiku, ja som mal skoro všetky jawy od 50 až po 350, neaké čezety mezdi tím, vieš ked si debit ja ty za to nemôžen a ako chceš meret presne ríchlost ríchlost ?? jediná možnost je GPS alebo si kúpit digitál ktorí si ráš na riaditká ako sa to robí bežne, a vzhladom sa svoj vek si kokot to môžu tvrdit malú dety že išli 165 na 632, a nie dospelí chlap od ktorého bi sa očakávalo že môže mat kus rozumu, choj na jawamania.info a povec že ideš na 632 165Km/h ved ta nikto nebude brat vážne že co to za blázna sem prišlo,
baho a vieš ako draho robia TKmoto ?? tam sa oplatí poslielat akurát niečo čo sa nedá urobit svojpomocne inak sú drahý ale kvalita stojí za to a neskrávam sa za časovanie ale je to dôkaz že z motorom nerobit nič a je močné že ho nevidel ani rozobratí, a možno si iba ku 60km/h na tachači pripísal 1 tak nediv že ide 165 inak je to kokotina bez vätších investícii


12.01.2008 13:37

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

Soki
 Jogurťák 

Ikona

pokial ti ide o nahradne diely a udrzbu mas to jedno ci jawu alebo MZ o obe sa musis starat, pocitaj s tým ze to nieje japonec... ja uz mam niekolko jawek za sebou a nedam na ne dopustit... ako povedal jeden mudry chlapik MZ je mozno technicky dokonalejsi stroj ale jawa ma nieco co nema ziadna ina a to dusu :-) . . . vela zdaru


13.01.2008 20:50

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

cezetak
 Jogurťák 

Soki má pravdu, jawa je viac srdcová záležitost ale je to aj dobrá mašina, ked sa o nu dobre stará tak sa odvdačí velkou spolahlivostou


14.01.2008 9:45

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

csuka85
 Turista 

Ikona

a da sa snou ist aj 165 :-)


17.01.2008 10:10

Re: MZ 150 alebo Jawa 350

cezetak
 Jogurťák 

nehovorím že sa nedá ale nie seriovka a nie úpravami odoka


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 39177 | Včera: 206779