Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj aj ty cestopis!

Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu. - Diskusné fórum - Off topic - Mimo tému

Obsahuje všetky diskusie ktoré priamo nesúvisia s motorkami.

Značky: Duplicita.

Téma má aktivované automatické mazanie diskusií, ktoré sú neaktívne viac ako 14 dní.

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuDnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu. - Diskusné fórum - Off topic - Mimo tému

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 |

24.01.2023 19:46

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Cenzúra tu je pretože sa v médiách nepíšu vymyslené, klamlivé a prijebané blbosti o Puťocárovi.


24.01.2023 19:52

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Ozbrojené sily Ruskej federácie potrebujú výrazné reformy, zdôraznil v utorok náčelník generálneho štábu ruskej armády Valerij Gerasimov po 11 mesiacoch bojov na Ukrajine. TASR správu prevzala z agentúry DPA.
Gerasimov načrtol, že plánuje zriadiť armádny zbor v Karelskej republike na severozápade Ruska, ktorá hraničí s Fínskom. Cieľom týchto reforiem je podľa neho zabezpečenie suverenity Ruska a vytvorenie podmienok pre hospodársky a sociálny rozvoj krajiny.


Kokoti.
Keby nemíňali miliardy rublov na vojnu tak by mohli aj niečo pre obyčajných rusov a rozvoj krajiny urobiť.
Jednoduchu Puťocárovská logika.


24.01.2023 21:50

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Leopard-1“ je zastaraný. Tank je veľmi slabo pancierovaný. Možno ho prirovnať k nášmu T-62. „Leopard-1“ bol rýchlo odoslaný do chudobných krajín NATO a nahradil ho „Leopard-2″. Tank je obdobou nášho T-80, ale je horší ako T-90.

Povedal Putinovský analytyk.
Puťinovský trpaslík je najväčší na svete, hodinky najrýchlejšie na svete a analytyk je najväčší chuj na svete.


25.01.2023 11:56

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

A zase obrovské klamstvo pre mužíkov aby verili, že vojna je samozrejme spravodlivá:

Пресс-секретарь президента России Дмитрий Песков на брифинге с журналистами заявил, что Украина причастна к организации терактов, а киевские власти не гнушаются ничем, что подтверждает правильность избранного Россией пути по защите себя.

Так представитель Кремля отреагировал на заявление советника главы офиса президента Украины Владимира Зеленского Михаила Подоляка о том, что Киев рассматривает возможность ударить по Москве, Санкт-Петербургу и Екатеринбургу.

«Мы вчера вспоминали факты причастности украинского режима к организации террористических актов, в том числе чудовищного теракта с Дарьей Дугиной, который был в Подмосковье. Киевский режим не гнушается ничем, это лишний раз подтверждает правильность наших намерений — намерений оградить себя от такой опасности», — сказал Песков.

Ранее Михаил Подоляк заявил, что Украина сможет совершать удары по Крымскому мосту и присоединенным к России территориям из-за изменения настроений на Западе.


Už im zviera rite:
Посол России в США Анатолий Антонов заявил, что в случае, если США передадут Украине свои танки M1 Abrams, российские войска их уничтожат, как и другую технику НАТО. Он также назвал Соединенные Штаты «агрессором» в ситуации, сложившейся на Украине.
«Настоящий агрессор»

Посол России в США Анатолий Антонов прокомментировал публикации СМИ о готовящейся отправке американских танков M1 Abrams Украине, его слова опубликованы в Telegram-канале посольства РФ в Соединенных Штатах.


Úžasne viťaztvá v rok trvajúcej TROJDŇOVEJ vojne:

Дипломат отметил, что с начала российской военной спецоперации на Украине администрация президента США неоднократно намеренно допускала «утечки» в СМИ накануне «значимых поставок вооружений и техники» Киеву.

По мнению посла, Вашингтон «постоянно повышает «планку» военного содействия своим марионеткам». Он также считает, что к подобному приему США прибегают, когда Вооруженные силы России «одерживают новые победы и уверенно» берут под контроль новые территории в ходе военной спецоперации.

«Нет никаких сомнений, что в случае принятия решения о передаче Киеву M1 Abrams, американские танки будут уничтожены нашими военными точно так же, как уничтожаются все прочие образцы натовской техники», — заявил Антонов.

Для него «очевидно», что США «целенаправленно» пытаются нанести России «стратегическое поражение». В качестве примера он привел тот факт, что руководство Соединенных Штатов «дает зеленый свет» применению американской помощи для «нападения на Крым», а также «покрывает преступления» против мирного населения Донбасса, Запорожской и Херсонской областей. Антонов полагает, что речь идет о «войне по доверенности» с РФ.



25.01.2023 12:59

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Ďalší slovenský bloger.
V pič. bol a ani nevie kde je Donbas ale presne vie čo sa tam dialo a deje 8 rokov:

Obyvatelia Donecka chcú byť súčasťou Ruska, nech si o tom môžeme myslieť čokoľvek, 9 rokov ostreľovania ich nepresvedčili o mierovom nažívaní v jednotnej Ukrajine… Naše zbrane tak zabíjajú civilistov s ruským pasom, občanov Ruskej federácie, sme teda vo vojne s Ruskou federáciou?
Neviem, či si vôbec Slováci uvedomujú následky vojnového šialenstva na Ukrajine za ktoré nesieme zodpovednosť aj my s reálnym rizikom že vojna môže byť nakoniec i na Slovensku a Slováci budú znova umierať vo vojne i na východnom fronte (kto nahradí ukrajinských vojakov keď sa minú?). Naivné predstavy že Ukrajinci znova dobijú Donbas a Krym sú cestou do katastrofy a do poslednej svetovej a možno i jadrovej vojny..
USA nás ako svoju kolóniu vtiahli do tejto vojny, ktorá je pre vzdialenú krajinu za Atlantikom požehnaním (hádajte kto získa objednávky za stovky miliárd na zbrane keď sa všetky terajšie zošrotujú na Ukrajine?).
To si naozaj naša vláda a minister Naď myslia že je možné zabiť všetkých Rusov na Donbase, Kryme len tak bez povšimnutia a Putin sa bude len prizerať??


Putinovci za rok vojny zabili viacej civilistov na Donbase a Luhansku ako tvrdia prij.baní propagandisti žerúc Puťocárove seno že ich zabili Ukrajinci.


25.01.2023 13:07

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Ďalší blbeček:
Preto aj ten naliehavý a ľahkovážny urgent voči Západu, aby im dodal moderné tanky. Ja osobne by som to podporil, dodať im ihneď na použitie v boji aspoň 100 tankov, pretože Rusko by tým rýchlejšie odzbrojilo nielen Ukrajinu, ale aj Západ.
Pretože, ak by sa aj skrátila taktická príprava skúsených tankových osádok, zvládnutie modernej techniky, navyše západnej koncepcie, odlišnej od sovietskej by zabralo určitý čas. Čím rýchlejšie by ich Ukrajinci použili v boji, tým rýchlejšie by sa premenili na šrot. Pôvodne sa rátalo s tým, že tieto tanky budú obsluhovať západné vycvičené osádky, ale tie po páde Soledaru prestali mať záujem.


Hlavne že v Putinovsku v každej derevni žijú desiatky vycvičených tankistov a tak môžu kedykoľvek sadnúť do 12kusov T- 90. čo idú teraz na Ukrajinu a zošrotovať nemecké , britské a francúzke tanky.
A už sa tešia ako budú gumipuškami ničiť abramsy.


25.01.2023 14:06

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: Leopardy už idú :-))) Pozri obrázok


25.01.2023 14:28

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

EU posiela tanky na OBRANU a Putincár prezentuje ÚTOČNÉ zbrane.
Ruská fregata Admirál Gorškov preverila v západnej časti Atlantického oceánu svoje útočné schopnosti, oznámilo v stredu ruské ministerstvo obrany. TASR o tom informuje podľa správ agentúr Reuters a DPA.


25.01.2023 14:31

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Plány v tom čase boli značne ambiciózne - ruské námorníctvo malo v priebehu dvadsiatich rokov dostať 20 až 30 fregát tejto triedy.[1] Avšak už výstavba prvej lode sa z viacerých dôvodov spomalila a z veľkých počiatočných plánov postupne zišlo. Ku koncu druhej dekády 21. storočia sa už v ruských médiách objavovala informácia o výstavbe maximálne 10 až 12 lodí projektu 22350, ale ani tento počet dnes nevyzerá byť reálny. K 20. júlu 2020, t.j. 18 rokov po spustení vývoja, boli do služby v ruskom námorníctve zaradené iba dve fregaty tejto triedy. Okrem toho je v štádiu skúšok alebo výstavby ďalších 6 lodí, pričom posledná z nich by na základe súčasného tempa výstavby mohla byť odovzdaná ruskému námorníctvu v roku 2028.

Dve lodičky porazia USA.


25.01.2023 16:05

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

spravy.pravda.sk/svet/clanok/654777-takto-bude-vyzerat-...

Hlavne že operátor počítal trajektóriu pomocou uhlomera, krúžitka a stopiek.
Balšaja technika.


25.01.2023 18:38

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

zeleno
 Bahniak 

Ikona

Re: egres2:

Pamätáš si na čínsko-ruský konflikt z r. 1969

"Někdy v roce 1969 asi 50 000 čínských vojáků napochodovalo na Sibiř, protože zřejmě měli důvod si myslet, že jim ona část Ruska patří. A aby toho nebylo dost, zajali mnoho ruských civilistů a hnali je před sebou jako živý štít. Když tak pochodovali, najednou si všimli, že se na obou křídlech jejich jednotky objevují ruská obrněná vozidla, která za sebou táhnou jakési kabely. A ve chvíli, kdy zajatí Rusové překročili úroveň těchto vozidel, si čínští vojáci v zadních řadách všimli, že přední řady se doslova vypařují. Během několika okamžiků byla vetšina Číňanů prostě fuč. Zůstaly po nich jenom perleťové knoflíky z uniforem."

Článok o tom www.military.cz/accessories/Siberia-1969.htm


25.01.2023 19:01

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

pecival
 Kávičkár 

Ikona

Podrobné o konflikte: ik-ptz.ru/sk/dictations-on-the-russian-language--class-...


25.01.2023 19:08

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

To je z knihy od Lema?

To snáď už ani nie je normálne čo sú schopní popísať český a slovenky bratia Puťocára.

Toto sú oficiálne údaje z konfliktu:
Bilancia boja z 2. marca bola tragická. Na sovietskej strane padlo 31 pohraničníkov a ďalších 14 bolo zranených. Podľa hlásenia pohraničníkov nezvyčajne vysoký pomer mŕtvych k zraneným bol spôsobený tým, že ustupujúci Číňania ranených sovietskych pohraničníkov dorážali bodákmi a streľbou zblízka. Sovietske velenie so zdesením čoskoro zistilo, že Číňania získali aj jedného zajatca. Odhad čínskych strát bol vyše 240 mŕtvych, ale oni priznali len 29.
Prítomné armádne jednotky sa mohli zapojiť do boja len na priamy rozkaz z Moskvy, ale ten neprichádzal. Logika udalostí bola neúprosná. Kým strieľajú pohraničníci, je to „len“ hraničný incident. Ak sa do boja zapoja vojaci, je to už vojna.
V každom prípade po 17:00 udalosti nabrali spád. Prieskum bojom v sile dvoch rôt ukázal, že Číňania sú na ostrove zachytení pevne a na ich vypudenie bude potrebný skutočne masívny protiútok. Generál Losik stavil na istotu. Vzápätí sa do čínskych postavení na západnom brehu Ussuri oprelo 1920 rakiet dvoch batérií raketometov Grad. Dve salvy v trvaní desať minút úplne rozvrátili čínske pozície.
Zvyšok dokonali mínomety a kanónové húfnice 378. delostreleckého pluku, ktoré presnou paľbou ničili čínske ciele priamo na ostrove. Kým raketomety a delostrelectvo zrovnávali so zemou čínske postavenia, 2. prápor 199. pluku posilnený dvoma manévrovými oddielmi pohraničníkov a tankovou čatou zopakoval manéver nadporučíka Bubenina, obišiel severný cíp ostrova a zaútočil Číňanom do boku. V priebehu nasledujúcich dvoch hodín bol ostrov vyčistený. Úplný pokoj zbraní ale nenastal. Číňania podchvíľou zo svojho brehu ostreľovali sovietske jednotky a krytí tmou sa dokonca pokúsili na ostrov preniknúť. Sovietska palebná prevaha ale udusila tento pokus v zárodku. Napriek čínskym pokusom bol Damanskij tentoraz pevne v sovietskych rukách.

Sovietske straty od začiatku bojov dosiahli 58 mŕtvych a 94 zranených. Rozsah čínskych strát z 15. marca nie je známy, ale vzhľadom na to, ako vyzerali ich zákopy po tom, čo ich doslova [b]preorali sovietske salvové raketomety,[/

museli byť skutočne strašné. Mao Ce Tunga to ale nezastavilo. Za necelý mesiac a pol Číňania opäť skúšali pozornosť sovietskych pohraničníkov pri kazašskej osade Dulaty. Tentokrát Rusi neponechali nič na náhodu a bleskurýchlo prisunuli masívne armádne posily.



Ten istý tvrdí niečo iné. A nie o zázračných zbraniach:
Ukrajinci vyzbrojení prevažne americkými zbraňami Rusov podľa českého vojenského a bezpečnostného analytika Lukáša Visingra prevalcujú a zadupú do zeme.

Predpokladám, že Tunguský fenomén bola tiež zázačná zbraň. ktorú už v roku 1908 mal súdruh Lenin a to bola skúška pre prípad, že by sa kanón na Aurore zasekol.
Piči.........


25.01.2023 19:28

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

A odteraz budeme pučúvať aká vysoká miera demokracie a slobody prejavu existuje v Putinovsku:
Súd v Moskve v stredu rozhodol o rozpustení Moskovskej helsinskej skupiny, najstaršej ruskej ľudskoprávnej organizácie. Ako píše agentúra AFP, tento krok znamená umlčanie ďalšej z rešpektovaných inštitúcií kritických voči Kremľu.
Táto organizácia bola založená v roku 1976 s cieľom monitorovať dodržiavanie Helsinských dohôd Sovietskym zväzom a podávať správy krajinám Západu o porušovaní ľudských práv v ZSSR. Začiatkom 80. rokov bola jej existencia potlačená. Jej činnosť však obnovili v roku 1989.

Po tom, čo v decembri 2021 ruské úrady rozpustili organizáciu Memorial, ktorá sa vlani stala jedným z nositeľov Nobelovej ceny za mier, bola Moskovská helsinská skupina jednou z posledných nezávislých organizácií svojho druhu v Rusku.

Agentúra AP pripomína, že Kremeľ za posledné dva roky začal tvrdo zasahovať voči ľudskoprávnym skupinám, nezávislým médiám a opozičným aktivistom. Mnohé organizácie i jednotlivci boli označené za tzv. zahraničných agentov a viacerí známi kritici Kremľa boli uväznení. Ďalší pre obavy z trestného stíhania opustili krajinu.



A nie ako na Slovensku kde je všade cenzúra a zatvoria každého kto len trošilinu má iný názor ako naši hnusní leberáli prisluhovači USA.


26.01.2023 7:54

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Rusko chce na okupovaných územiach vybudovať viac ako 20 nápravných zariadení, pripomínajú sovietske gulagy
Zariadenia vzniknú v Doneckej, Luhanskej, Chersonskej a Záporožskej oblasti, ktoré Rusko nelegálne anektovalo na jeseň. „Hlavným účelom činnosti inštitúcií ... je výkon trestu vo forme nútených prác, ako je uvedené v Trestnom zákone Ruskej federácie,“ uvádza sa v dokumente.

Niečo mi to pripomína.
To bude asi pre nadšených vítačov oslobodenia od ukrajinského teroru .


26.01.2023 8:05

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Generálplukovník Kartapolov sa teda vyjadril k dodávkam F-16, pričom poznamenal, že budú zostrelené „rýchlo a ľahko“. Odborník sa domnieva, že otázka dodávok F-16 bude hlavnou otázkou imidžu, ktorý je v Spojených štátoch veľmi citlivý. Keď F-16 začnú padať na zem, tie krajiny, ktoré ich majú v prevádzke, a je ich veľa, pretože ide o bežné lietadlo, sa tieto krajiny začnú čudovať: „Prečo sme od nich kupovali, ak sú zostrelené tak rýchlo a ľahko?” uzavrel Kartapolov.

Putinovci majú všetko lepšie. Kam sa hrabú kapitalisti s lietadielkami na gumičku a tankami na plochú batériu.


26.01.2023 8:14

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

V USA a EU sú " útočné" zbrojárske firmy vyrábajúce utočné zbrane ale v Putinovsku, nositeľa mieru sú predsa obranné podniky, ktoré vyrábajú obranné zbrane.

Fabrika Kalašnikov.
Obranný podnik, známy po celom svete pod rovnomenným samopalom, v tom istom období zrealizoval 45 zmlúv v rámci štátneho obranného poriadku, 24 zmlúv prostredníctvom vojensko-technickej spolupráce a dokončil plánované práce na organizácii licenčnej výroby na základe jednej zmluvy. Tieto zmluvy sa stali najväčšími v histórii podniku.
Napísal blbeček na hlavných správach.


26.01.2023 8:58

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

pecival
 Kávičkár 

Ikona

To ako ruský samopal je obranný a tie od iných sú útočné? Kedže je to obľúbená zbraň napr. u IS tak oni sa len bránil, to nás pekne odrbávali potom, vraj sú zlý a oni sa len bránia. :-(((((( ;-)


26.01.2023 10:15

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

V takejto situácii propagandisti tohto režimu dnes -rovnako ako nemeckí nacisti- snívajú o wunderwaffen. O zbraniach, ktoré si nedokážu doma vyvinúť a vyrobiť – no ktoré si dokážu v zahraničí vydrankať, vyžobrať. Snívajú o obrnených transportéroch Bradley, o tankoch Abrams, Leopard, Challenger či Leclerc. Snívajú o F-16-kach, o raketách dlhého doletu, o ponorkách, krížnikoch, ba dokonca i o nukleárnych zbraniach. Snívajú o požičanom zbraňovom zázraku.
Darmo im odborníci hovoria, že im to nepomôže. Že aj keby tie zbrane dostali, nijako im to nepomôže. Lebo protivníkom je jadrová superveľmoc a superveľmoc veľký konflikt neprehráva. V krajnom prípade siahne po krajnom riešení. Ale neprehrá. Darmo im odborníci hovoria, že by sa nové zbrane prejavili na výsledkoch bitiek asi tak o rok. Teda vtedy, keď bude neskoro. Darmo im odborníci hovoria, že tie požičané zázračné zbrane vôbec nie sú také zázračné. Že sú to zastarené verzie. Že ich protivník dávno pozná a vie, ako sa proti nim brániť…
Elita nemenovaného nacistického režimu nepočuje, nevníma. Ďalej sníva svoj sen o zbraňovom zázraku, ďalej žobroní nové zbrane. A čo je najhoršie, ďalej predlžuje krvavé jatky, v ktorých umierajú tisíce vojakov tohto režimu. Ale aj civilistov , žien a detí.
Elita tohto režimu nie a nie si pripustiť, že jedinou wunderwaffe je dnes okamžité a bezpodmienečné prímerie a následné rokovanie o trvalom mieri. Nie a nie si uvedomiť, že jedinou zázračnou zbraňou je mierová diplomacia.
Zostáva len dúfať, že tie zbraňové zázraky na front čo najskôr prídu a čo najskôr tam zlyhajú. A potom konečne politici dajú šancu mieru. – Mieru a dohode, teda jedinej skutočne zázračnej zbrani na ukončenie každej vojny. – Aj tej, ktorú mám na mysli. A ja nepochybujem, že viete, ktorú mám na mysli…



Dať Puťocárovi Donbas, Luhansk, Krym, Odeskú oblasť, Charkovskú oblasť. Veď "fašisti" nemajú na tieto časti Ukrajiny nárok.
A o rok si potom Puťar zmyslí, že vlastne ani zbytok Ukrajiny neexistuje, že je to Putinovsko od dôb neandrtálcov.A zase "urobia" hnusní fašistický ukrajinci "MIER".
A potom Polsko, Slovensko atď.
Veď jadrová velmoc NEPREHRÁVA.
Pič. . Dobytčák a šup za Ural s blogerom .


26.01.2023 10:30

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

zeleno
 Bahniak 

Ikona

Aj Zelenskij pritvrdzuje, hoci tým asi naštve časť ukrajincov. postimg.cc/mtS4mN72


26.01.2023 10:47

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

pecival
 Kávičkár 

Ikona

Slovensko a to ani nemáme vojnu: § 405

(1) Kto sa svojvoľne vzďaľuje v úmysle dlhodobo sa vyhnúť vojenskej službe alebo kto sa svojvoľne vzďaľuje dlhšie ako 30 dní, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až päť rokov.
(2) Odňatím slobody na dva roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku
a) so zbraňou, alebo
b) ako príslušník ozbrojených síl vyslaných mimo územia Slovenskej republiky.
(3) Odňatím slobody na päť rokov až pätnásť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 za krízovej situácie.
§ 406
(1) Kto sa svojvoľne vzďaľuje po čas dlhší ako 48 hodín alebo sa vzďaľuje sústavne, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.
(2) Odňatím slobody až na dva roky sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 ako príslušník ozbrojených síl vyslaných mimo územia Slovenskej republiky.
(3) Kto sa svojvoľne vzďaľuje na čas dlhší ako 6 dní, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky.
(4) Odňatím slobody na dva roky až desať rokov sa páchateľ potrestá, ak sa svojvoľne vzďaľuje po čas dlhší ako 24 hodín za krízovej situácie.
(5) Kto sa svojvoľne vzďaľuje k nepriateľovi, potrestá sa odňatím slobody na päť rokov až dvanásť rokov.

Zdrojový zákon
Zákon č. 300/2005 (Trestný zákon)

Dôvod úpravy: A ako je to v Rusku?

Upravené 1 krát. Naposledy upravil pecival (26.01.2023 10:47)


26.01.2023 11:28

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Slovensko:
3) V čase vojnového stavu možno v nevyhnutnom rozsahu a na nevyhnutný čas obmedziť základné práva a slobody a uložiť povinnosti v závislosti od priebehu udalostí na celom území Slovenskej republiky alebo na jej časti, a to najviac v tomto rozsahu:

(4) V čase vojnového stavu môže prezident na návrh vlády

a) nariadiť výkon mimoriadnej služby profesionálnym vojakom a vojakom v zálohe povolaným na výkon odbornej prípravy,
b) povolať na výkon mimoriadnej služby vojakov v zálohe a registrovaných občanov, ktorí sú na základe odvodného konania odvedení,
c) povolať na výkon alternatívnej služby registrovaných občanov a vojakov v zálohe, ktorí v stave bezpečnosti odopreli výkon mimoriadnej služby, alebo
d) nariadiť čiastočnú alebo všeobecnú mobilizáciu ozbrojených síl.


A zase čo Zelenský?

,,nepravdivé informácie" o činnosti ruskej armády na Ukrajine. 6- 15 rokov basy

Vyslovenie slovo VOJNA o špeciálnej operácii. - 2-8 rokov basy
atď....

A toto Puťocár.


26.01.2023 11:29

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: pecival: na Ukrajine okrem odchytu na ulici je to aj takto :-)
www.youtube.com/shorts/iMmcDFM09Hk


26.01.2023 12:41

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Россияне бегут от мобилизации за границу

Российские чиновники покидают страну после объявления мобилизации. Уезжают сотрудники подведомственных правительству организаций и правительства.

Так, до трети чиновников из московской мэрии уехали за границу после смерти мобилизованного коллеги.


24tv.ua/ru/mobilizacija-rossii-nabirajut-oboroty-otkaz-...


A rusi idú z hrdosťou bojovať za Puťocára.


26.01.2023 12:51

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

marečku:
Za prvé :
To video je z kanála - žumpy RUSKÉHO kreténa.
Za druhé :
Vojak má ZAMASKOVANÝ znak na ľavom ramene.
Za tretie:
Ako vieš dokázať že to video je naozaj z Ukrajiny?
Za štvrté:
Ukáž mi Ukajinku - manželku, ktorá by video dala k dispozícii ruskému zmrdovi.

A za PIATE:
A čo to dokazuje?
Hňupe. Keby si dostal povolávák a nenastúpil čo si. myslíš že by ťa odviezli na zlatom koči?
Ty si proste mareček. :-D


26.01.2023 13:05

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

pecival
 Kávičkár 

Ikona

Re: marek750: už nič, Egreš ma predbehol
Dôvod úpravy: Tak mimo, pamätám aj u nás si po teba prišli keď si sa rozhodol nevrátiť z opušťáku a myslíš, že pekne poprosili?

Upravené 2 krát. Naposledy upravil pecival (26.01.2023 13:09)


26.01.2023 14:29

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Psycháč najväčší a najvyší z ruských cárov jeho blahorodie Puťocár prvý a posledný:
Najnovšie fotografie, ktoré vznikli v stredu na Deň ruských študentov preto prekvapili. Okrem topánok so zvýšeným opätkom, ktoré mu pridávajú centimetre navyše, okolo neho stoja menší študenti, aby pôsobil, že je vyšší,


26.01.2023 14:49

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

Mishko
 Skútrista 

Ikona

LiliPutin nosi specialne topanky aby vyzeral o par cm vyssi :-D


Video: www.youtube.com/watch?v=lY6lHjZjYXE

www.aktuality.sk/clanok/dtJlK5m/putin-sa-snazi-byt-vyss...

Skoda ze ich schovava za normalne poltopanky, v ihlickach by bol urcite viac cool :-D :-D :-D


26.01.2023 14:53

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

Mishko
 Skútrista 

Ikona

Zopar napadov by sme pre neho mali:


Video: www.youtube.com/watch?v=Mo8wUbquWZ8


26.01.2023 15:30

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Sračky z hlavných správ:
Absolútne nič z toho ni je pravda. Stačí si prečítať záver rokovaní v Turecku:

Úplný nedostatok suverenity Ukrajiny sa prejavil najmä pri rokovaniach s Ruskom po začatí špeciálnej operácie. Práve pri tých rokovaniach, o ktoré prosil sám Zelenskyj. Kyjev vtedy pomerne rýchlo súhlasila s predbežnými podmienkami prímeria, ktoré zahŕňali uznanie DĽR a LĽR, ako aj demilitarizáciu a štatút nezúčastnenej krajiny. Potom však za Volodymyrom Zelenským priletel britský premiér Boris Johnson. Výsledok je známy.

To sa už ani komentovať nedá inak ako žumpa slovenska -Hlavnésprávy.


26.01.2023 15:40

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Aj pre Slovákov je terajšie dianie veľkou školou. Naplno sa prejavil, odkryl úpadok, ba priam rozklad Západu. My sa jednoznačne musíme preorientovať na Rusko.

Bloger Brna z hlavných správ:
Dobytčák a šupom do nerozpádajúceho sa vysnívaného morálneho Putinovska.


26.01.2023 16:31

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

zeleno
 Bahniak 

Ikona

Re: Mishko:

Na internete som našiel návrh na zmenu avatara >:-) i.postimg.cc/GpZxghfs/Fuck-Mishko.jpg


26.01.2023 16:51

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2:
za prvé klameš
za druhé klameš ...
Tu je vysoká škola na Ukrajine , aj sem si chodia odvoďáci po mäso t.me/neCT24/16707
"Na Ukrajině začali násilně vyvádět studenty z přednášek a posílat na frontu.

V jedné ze vzdělávacích institucí se podařilo natočit video, na němž příslušníci obranných složek odvedli mladíka na vojenskou správu a to nehledě na to, že na Ukrajině mají studenti podle platné legislativy odklad od vojenské služby.

Ďalšie pekné video z Ukrajiny , zatýkanie na ulici a chlap má cez 50 rokov vek!
t.me/marsalMalinovskij/1145 "Osoby v uniformě zjevně konají v rozporu se zákonem. Záběry byly natočeny včera v obci Velikij Kučuriv v Černovické oblasti.

t.me/marsalMalinovskij/1141 "Obyvatelé Oděsy natočili, jak ukrajinští verbíři prostě chytili muže uprostřed ulice a násilím ho vtáhli do auta.

t.me/marsalMalinovskij/1139 Záběry byly pravděpodobně natočeny v ukrajinském městě Oděsa
Dôvod úpravy: .

Upravené 2 krát. Naposledy upravil marek750 (26.01.2023 16:59)


26.01.2023 17:14

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

Mishko
 Skútrista 

Ikona

Zeleno: Aj ja som nasiel jeden pre teba ;-)

Pozri obrázok


26.01.2023 18:13

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

O čom stále klamem pako?
Niekoľko ruských študentov pre AFP uviedlo, že dostali povolávací rozkaz aj napriek tomu, že ruský prezident Vladimir Putin podpísal v sobotu výnos, ktorý potvrdzuje, že do armády nebudú povolávaní študenti inštitúcií poskytujúcich vyššie vzdelanie.
Úrady vo Volgogradskej oblasti na juhozápade Ruska napríklad poslali na vojenský výcvik aj 63-ročného bývalého zamestnanca armády, ktorý trpí cukrovkou, a to aj napriek jeho zdravotnému stavu.
Ty pako.
Aj keby Zelenský dal rozkaz odviesť všetkých "bojaschopných " chlapov tak by NIČ nerobil v rozpore s morálkou alebo nedajbože zákonom.
Keď nás napadne Puťocár tak teba tiež vytiahnu z chlieva kde sa budeš skovávať pred mobilzáciou.
Ale možno by radšej zobrali to prasa kvôli yššiemu IQ.
Už končím pretože som naučil meňavku počítať do troch a to sa ty nikdy v živote už nenaučíš a tak budem diskutovať radšej s ňou.


26.01.2023 19:10

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

zeleno
 Bahniak 

Ikona

Re: Mishko:

Ďakujem, ale si to trocha odflákol, nesedí tam font a chýba rámček, takto to nie je ruská zástava. >:-)

Dôvod úpravy: doplnenie

Upravené 1 krát. Naposledy upravil zeleno (26.01.2023 19:14)


27.01.2023 7:44

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Môžte sa prihlásiť:
Ruskí Wagnerovci verbujú aj na Slovensku. Pre ta3 to potvrdil minister obrany Jaroslav Naď. Bezpečnostných analytikov to nijako neprekvapilo. Nájomní žoldnieri môžu loviť najmä v polovojenských skupinách, pre ktoré sú typické sympatie aj napojenia na Moskvu. Podľa odhadov tvoria Wagnerovci asi desať percent ruských síl na Ukrajine.


27.01.2023 12:03

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

zeleno
 Bahniak 

Ikona

Re: Mishko:

Malo by to vyzerať takto postimg.cc/KR0WcMp0 ešte musíš troška potrénovať, ale na prvý pokus celkom dobre. Máš tri hviezdičky z piatich. :-)


27.01.2023 14:58

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

Mishko
 Skútrista 

Ikona


Video: www.youtube.com/watch?v=PqNOzSxJyuI


27.01.2023 15:40

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Страны НАТО собираются поставить Украине новую бронетехнику, в том числе танки. Военный эксперт Юрий Подоляка рассказал, как российские войска будут бороться с натовскими машинами ВСУ.

По его словам, западные страны могут поставить Киеву несколько сотен танков, в том числе немецкие Leopard 1. Он напомнил, что они являются устаревшими, а главный недостаток этой машины — слабая броня. В свое время немецкие войска быстро «сбагрили» эти тяжелые боевые машины самым бедным странам Североатлантического альянса.

«Leopard 1 прошивается всем – ПТУР, РПГ. Leopard 2A4 – это модель конца 80-х годов, аналог наших Т-80 того времени. Конечно, они уступают Т-90 по всем параметрам», — сообщил Подоляка.
Он добавил, что немаловажным является отсутствие навыков ремонта и обслуживания такой технику у украинских специалистов. По его словам, на Украине нет логистики, поэтому эти танки фактически становятся одноразовыми. Подоляка подчеркнул, что на поле боя машины, которые НАТО может передать ВСУ, уступают российским аналогам, а передовые образцы боевых систем Запад украинцам не даст.


Лавров: Россия сделает так, что НАТО и ЕС быстро протрезвеют
19 января 2023
16:39
Руководство НАТО и Евросоюза должно поскорее протрезветь и отказаться от своих колониальных иллюзий, а Россия будет максимально содействовать этому процессу. Такое заявление сделал глава МИД РФ Сергей Лавров в Минске по итогам переговоров с главой МИД Белоруссии Сергеем Алейником.
«Надеюсь, что отрезвление придет. По крайней мере, мы будем делать все, чтобы наши коллеги из НАТО и Евросоюза поскорее протрезвели»,
— сказал он.
Сергей Лавров также охарактеризовал западных лидеров как людей «зарвавшихся», которые ставят свои «неуемные политические амбиции, попытки реализации своего чувства собственного превосходства, свои колониальные и неоколониальные мечты и иллюзии выше интересов своих собственных народов».

Подробнее: eadaily.com/ru/news/2023/01/19/lavrov-rossiya-sdelaet-t...


[i]НАТО ГОТОВИТ ЕЩЕ ОДИН ФРОНТ ПРОТИВ РОССИИ: КАК ИЗ МОЛДАВИИ ДЕЛАЮТ ВТОРУЮ УКРАИНУ

Солнечная республика давно перестала быть дружественной для Москвы: формальный нейтралитет, закрепленный в Конституции, на практике обернулся агрессивной русофобской политикой, ростом расходов на армию и подготовкой общественного мнения к вступлению в НАТО.
Молдавия продолжает семимильными шагами идти по пути присоединения в Североатлантическому альянсу НАТО.

Причем, нынешняя президентка страны Майя Санду далеко не первая, кто начал процесс военной интеграции в западный блок. До нее это делали и коммунист Воронин и социалист Додон. Целых три консультационных центра НАТО в настоящий момент функционирует в Кишиневе.

Санду, скорее всего придется сделать последний и решающий шаг – подвести Молдавию к отказу от статуса нейтрального государства.

«Куды бедному молдаванину податься?»

Нейтралитет, по мнению действующей президентки, только мешает Молдавии получить гарантии безопасности. Причем, опасность эта исходит в первую очередь от России, во всеуслышание заявляет Санду.

Конечно, кто же теперь расскажет современной молдавской молодежи, воспитанной на базе выхолощенной истории в бухарестских вузах, что независимость и Молдавия и сама Румыния получила именно из рук России, все чем пользуется современная Молдавия, построено и создано народами всего СССР.

Постсоветская власть страны вряд ли может похвастаться успехами в развитии хоть какой-то отрасли, кроме налаженных схем разворовывания бюджетных средств.

Теперь у пришедшей к власти политиков новой волны, из развалин, оставшихся на месте некогда цветущего края, где все «уже продано до нас», осталось единственное, на чем можно заработать – продать государственность и законную землю целого народа, уничтожив молдаван как этнос.

Тем более, что покупатели есть. И задача их гораздо более масштабная, чем некая эфемерная мантра об «обеспечении безопасности молдавского народа».

По крайне мере, именно об «уязвимости на фоне страшной угрозы русской пропаганды и дезинформации», нависшей над молдаванами, говорит Майя Санду из всех утюгов и кофемашин Евросоюза.

Именно поэтому, пояснила она изданию Politico, в республике инициирована оживленная дискуссия на тему перспективы присоединения Кишинева к «более крупному альянсу», ведь в одиночку стране не справиться с вызовами, подобными украинскому кризису, пишет РИА Новости.

Учитывая, что главной своей стратегической цель Молдавия ставить интеграцию в Евросоюз, этим «крупным альянсом» вряд ли станет ОДКБ, хотя это единственная подходящая организация в регионе. В тоже время Санду прямо говорит, что в Молдавии, поддерживающей Украину и стремящейся в ЕС, о сотрудничестве с Москвой не может быть и речи.

Поэтому Кишинев в настоящее время всеми силами наращивает взаимодействие с НАТО: с середины минувшего года глава Минобороны республики Анатолий Носатый принимает участие практически во всех значимых мероприятиях Альянса, в том числе на авиабазе Рамштайн. Впервые Кишинев оказался и среди участников саммита глав МИДов стран НАТО. Осенью Майя Санду провела встречу с главой военного блока Йенсом Столтенбергом.

Конечно, в Молдавии понимают, что перспектива стать членом НАТО Кишиневу в обозримом будущем не светит, так как вооруженные силы страны представляют из себя крайне отсталую структуру. И виноват в этом, по мнению Носатого, именно нейтралитет страны, так как финансирование армии было очень скудным.
Теперь власти Молдавии уверены, что прошло то время, когда стране удавалось оставаться вне конфликтов, поэтому милитаризация – самый верный путь для обеспечения безопасности.

Свою лепту в продвижение по нему внес и министр иностранных дел Молдавии Нику Попеску, который заявил, что, если бы он и его партийное руководство не пришло к власти, а осталось прорусское правительство, Молдавию обязательно постигла бы судьба Белоруссии. И только при западной поддержке стране удастся преодолеть внешние вызовы и сохранить мир.

НАТО тоже активно подыгрывают продвигаемой Кишиневом мифологеме. Так зам генсека Мирча Джоанэ поддержал Кишинев высказыванием о том, что страна таким образом, наконец-то, получит шанс вырваться из «своей трудной географии» и присоединиться к «цивилизованной части Европы». Сможет это сделать Молдавия, по мнению Джоанэ, лишь отказавшись от нейтралитета и получив в помощь системы ПВО, что он собирается обсудить с Кишиневом уже в ближайшее время.


Sračky do hlavičky.
papajte.


27.01.2023 19:39

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

Trosku prikurim: Nemecko sa rozhodlo, ze do Ukrajiny sa posle 88 tankov. Aka symbolika. Preco si na to nedaju pozor? No a na zaciatok sa posle 14. Dalsie symbolika. Samozreme, ze sa toho chytaju konspiratori, ale preco k tomu vobec prislo, preco konspiratorov krmia?


27.01.2023 19:57

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Čo znamená 88?
Čo znamená 14?
Podľa NATO má mať tankový prápor 44 ks tankov a nemci pošlú DVA prápory čo je OSEMDESIATOSEM TANKOV.
Ľuďom už nadobro JEBE. Hlavne na Slovensku.


28.01.2023 11:18

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: Vidicon: pre Ukrajinských bojovníkov je to dobré číslo ;-)

Pozri obrázok


28.01.2023 11:50

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Viac ako polovica " wágnerovcov" má fašistické tetovanie .
Najčastejšie sa však v definíciách uvádzajú nasledujúce charakteristiky fašistickej ideológie: radikálny nacionalizmus (a/alebo rasizmus), antiliberalizmus, organizácia štátu na vodcovskom princípe a prípadne aj snaha o dosiahnutie národného znovuzrodenia v údajne upadajúcej spoločnosti

Ako keby riť na šerbel sadne na Putinovsko.


28.01.2023 16:42

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: a čo tak liberalizmus v EU pretláčaný násilne, aj fašistickými metódami - likvidáciou oponentov, cenzúrou , mediálnou propagandou :-)
Také nepoznáš ?


U Wagnerovcov sú aj západní členovia , dokonca aj z USA tam nájdeš niekoho :-))) Koľko ich má hakenkreuz ?
Je ich dosť proti miliónu Ukrajinských Banderovcov ?
Ale čo mi to vadí, že?
Keď to nevadí Američanom ktorí využívajú Ukrajincov na svoj boj proti Rusku. Musím uznať , robia to lepšie ako Adolf Hitler.
Veď "nepriateľ môjho nepriateľa, je môj priateľ"

uploads.disquscdn.com/images/f0798f14509262550fd315d57d...


28.01.2023 17:00

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

a čo tak liberalizmus v EU pretláčaný násilne, aj fašistickými metódami - likvidáciou oponentov, cenzúrou , mediálnou propagandou :-)
Také nepoznáš ?

Они выпадают из глаз.
Они лижут ядовитых лягушек.
Они исчезают в лесу.
Они тонут в бассейнах.
Тупица.
Вы смотрели российское государственное телевидение. Новости из дома.


28.01.2023 17:37

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

pecival
 Kávičkár 

Ikona

tak liberalizmus v EU pretláčaný násilne, aj fašistickými metódami - likvidáciou oponentov, cenzúrou , mediálnou propagandou :-)

Toľko vzájomne sa vylučujúcich vecí dokáže dať dohromady asi len Mareček. Zrejme, aleže vôbec nechápe význam jednotlivých pojmov.
Ako je to s tou meňavkou?


28.01.2023 17:53

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Už vie násobiť dva x dva.


28.01.2023 20:08

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Podľa odhadov drží ruské obyvateľstvo doma približne 90 miliárd dolárov v hotovosti v cudzích menách, čo je vyše 600 dolárov na obyvateľa. O dôvere ruského obyvateľstva k rubľu tak nemôže byť ani reč.

Hnusné doláre hnusnej ameriky.

Radšej doláriky под одеялом ako Puťocárové rubľe .Tak si bežní rusi vážia svoju najväčšiu krajinu z najväčších a najkrajších krajín.


28.01.2023 20:26

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Nová hra, ktorá nahradila Nu pagadí zajc:

– Ruské ozbrojené sily porazili tri brigády AFU v Doneckom smere leteckými údermi a delostreleckou paľbou

– Ruské ozbrojené sily zničili za posledných 24 hodín viac ako 30 ukrajinských vojakov v doneckom smere a obsadili výhodnejšie línie a pozície

– Ukrajinské samohybné vozidlo Gvozdika a americká húfnica M-777 zničené jednotkami Ruskej federácie na Kupjanskom smere

– Ruské jednotky zničili viac ako 50 príslušníkov Ozbrojených síl Ukrajiny na Krasnolimskom smere

– Ruské ozbrojené sily zničili na Donbase, v Charkove a Záporožskej oblasti viac ako deväť dronov AFU za deň

– Ruské jednotky pokračovali v úspešnej ofenzíve na južnom doneckom a záporožskom smere, kde nepriateľ stratil až 70 mužov

– Zničené dva sklady munície a obrnenej techniky AFU v DĽR a Záporožskej oblasti

– Ruské letectvo zostrelilo ukrajinský vojenský MiG-29 nad Doneckou ľudovou republikou

– Ruské ozbrojené sily zasiahli 86 jednotiek AFU v palebných postaveniach.


Bohužiaľ sa nedá hrať na Play stejšn ale len na Ruskom PC s operačným systémom PuťoDOS kde nezahynie ani jeden jediný Puťocárov vojak Červenej armády.


28.01.2023 21:40

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

pecival
 Kávičkár 

Ikona

Máš tam chyby, málo núl. Nebolo tu nedávno prezentované o 10 000 stratách denne?


29.01.2023 0:10

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: pecival: mudrlant , ale tu vôbec nejde o to či sa vzájomne vylučujú , ale o to či je to reálne !!
Viem že pre teba je ťažké to pochopiť.

Doslova dostávame Antifu na najvyššie miesta ,
a máme tu organizovaných cenzorov, udavačov a aktivistov nato či dodržiavame správny názor na LGBTI , migráciu , farebné menšiny ...
a už aj či máš správny prozápadný názor na Ukrajinu . Takže idú po krku nie len politikom novinárom malým internetovým novinám , ale každému na diskusii či facebooku.

Keď si umelec maliar sochár daj sa do služieb systému zobrazuj utláčanú LGBTI ,Cigánsku menšinu či utrpenie Ukrajincov a ideš hore , aj v televízii budeš :-)
Povedz niečo zle ,
urob niečo nevhodné pozvi niekoho z opozície do vysielania k rozhovoru a si skončil v celom mainstreame , keď pracuješ v médiách tak prídeš o prácu! Tak to funguje naša spoločnosť.



29.01.2023 0:33

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: čo som videl video tak Rusi posielajú Ukrajincom 20 nákladných áut s mrtvolami ich vojakov zo Soledaru . Ukrajinci sami hovoria že Ukrajinská pravidelná armáda už bola zničená, teraaz bojujú len "mobíci" - mobilizovaní.
Tak sa nečudujme videám vyššie , že Ukrajinských mužov doslova naháňajú a násilne odvádzajú do armády.

Určite aj Rusi majú straty,
ale za deň vystrelia toľko rakiet granátov na Ukrajincov čo Ukrajinci za týždeň nedokážu ...

Víťaz českých prezidentských volieb Pavel už ide lízať do Kyjeva a chce zobrať aj našu Čaputovú so sebou :-))) Som dojatý ...


29.01.2023 8:45

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Na Ukrajine už nie je žiaden ukrajinský vojak.
Pred Puťoarmádou sa bránia už len ženy, deti a dôchodcovia.
Slávna červená armáda nemá žiadne straty.
Naopak. Oni sa množia delením a tých 300 000 mobilizovancov robí na fronte umelcov a víťazným vojakom hrajú víťazné pochody na garmoškách.
Vstaváj strana narodnaja,vstavaj na smertnij boj.............................


29.01.2023 9:00

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Hodnotenie verejnej mienky je však oveľa adekvátnejšie. A ak sa pozriete na Čínu, USA, západnú Európu, kde je štátna propaganda a cenzúra oveľa silnejšia ako u nás, vidíte, že tamojšie obyvateľstvo je oveľa nespokojnejšie so svojimi vládami ako u nás. Navyše máme dosť veľa nádejí na lepšiu budúcnosť, čo tiež svedčí o účinnosti Mišustinovej práce. Ako prví sme vyrobili najlepšiu vakcínu na svete (to je dnes už každému jasné), prešli sme karanténou s minimálnymi nákladmi (samozrejme, boli aj excesy, ale tie súviseli skôr s individuálnymi chybami a prílišným nadšením niektorých regionálnych lídrov), podarilo sa nám podporiť sociálne najslabšie vrstvy (drobných podnikateľov, rodiny s deťmi). A to dokazuje schopnosť Mišustinovej vlády rýchlo rozpoznať vážne momenty a prijať rozumné rozhodnutia. Je v súčasnosti na svete veľa vlád, ktoré sa môžu pochváliť tým istým?

Na západe je väčšia cenzúra ako v Putinovsku. :-D :-D :-D :-D :-D
Na západe môže mareček písať chujoviny koľko chce.
V Ptinovsku by mohol napísať len raz. Poznámka: V Putinovskej base nie je internet.
Najlepšia vakcína na svete.
Preto sa Rusi odmietali dať ňou očkovať a nikto ju na svete nechcel.
Kovid prešiel v Putinovsku len tak okrajovo. Utajovené údaje hovoria o najviac úmrtí na kovid vo svete.
Seno pre marečka s príchuťou.


29.01.2023 11:31

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Ďalší Puťinovský alkoholik:
Ранее советник офиса президента Украины Михаил Подоляк рассказал, что Киев ведет переговоры с Западом о поставках авиации и ракет для ударов по Крыму.

"Типичная украинская история - гавкать из-под дивана на Россию, а ночами думать, как подороже продать родину", - отметил Крючков.

Он также отметил, что Подоляк не имеет понятия о войне, стратегии, тактике и характеристиках вооружения.

По мнению Крючкова, именно Подоляк и Арестович будут первыми "встречать с караваем" российские войска в Киеве.

О том, что Запад теперь должен поставить Киеву самолеты и дальнобойные ракеты ранее заявлял и президент Украины Владимир Зеленский.


Len dnes som našiel na Putinovských médiách asi 24 článkov o tom, ako sú Putinovské tanky lepšia a ako za pár dní rozbijú všetky nemecké, americké, francúzke a polské tanky.
Už dopredu sa utešujú ale riťky im zviera:

"ЛЕОПАРД": ПОРВЕТ ЛИ НАШ "ПРОРЫВ" ГЕМАНСКУЮ "КОШКУ"?

Российский модернизированный танк Т-90 (он же - "Прорыв") по уровню защиты и вооружения намного превосходит основной немецкий «Леопард». Единственное, в чем проигрывает Т-90, так это в силовой установке - мощность двигателя меньше, чем у немца - 1100 «лошадок». Но, с другой стороны, он и полегче — вес — до 48 тонн.

Преимущество российского танка - в мощности пушки — она калибром 125 мм. А прицельный огонь Т-90 может вести на расстоянии 5 км, почти вдвое дальше «Леопарда». В таком случае немецкий танк может и не успеть приблизиться к российскому на поле боя.

Т-90 обладает мощной противоснарядной броней.

Но помимо традиционной брони и динамической защиты танк оборудован комплексом "Штора-1" –это защита от противотанковых управляемых ракет. Есть и система установки завес внешней маскировки.

Среди танков России, уже стоящих на вооружении, самый защищённый - Т-90М. Лобовая броня его башни выдержит попадание самых навороченных американских снарядов танков "Абрамс".

Читайте на WWW.KP.RU: www.kp.ru/daily/27457/4712023/


ЧТО ГОВОРЯТ ПРО АМЕРИКАНЦА ЭКСПЕРТЫ?

"Абрамс" - серьёзная, но крайне тяжелая машина, тяжелее всех своих "одноклассников". Вес доходит до 68 тонн.

Американцы утверждают, что благодаря этому "Абрамс" лучше защищен. Его броня считается лучшей в классе (ну у американцев все "лучшее в мире"). Но она в основном на лобовой части танка. А противотанковые ракеты используют, как правило, сбоку. Где тоньше броня. Так, например, йеменские повстанцы-хуситы подбили не менее 20 "Абрамсов".

Из-за тяжелого веса, у танка наименьший запас хода, он крайне прожорлив.

Из весомых преимуществ "Абрамса" - его бронебойные снаряды эффективнее, они разработаны недавно, а наши - еще при СССР.

Большое преимущество российских танков - они вдвое-втрое дешевле! Экспортная стоимость Т-90С - $2,5 млн, а Т-90МС - до $4 млн.

При этом новые западные танки стоят не менее $6 млн. "Абрамсы" - порядка $8-9 млн.

И, наконец, непонятно, как "Абрамс" будет себя вести в условиях Украины. До сих пор в бою их проверяли лишь на Ближнем Востоке. В песках. А на Украине сейчас — зима, снег, гололед или непролазная грязь. В интернете гуляет видео, как "Абрамс" не может заехать на заснеженный холм и сползает назад.

Впрочем, когда земля весной подсохнет и затвердеет, "Абрамс" может и порезвиться... Но! Один из ведущих российских военных экспертов Виктор Мураховский убежден, что танки НАТО плохо пригодны для боев на Украине:

Читайте на WWW.KP.RU: www.kp.ru/daily/27457/4712023/


Všetko Putinovská Červená armáda zničí .

Чем мы можем уничтожить все эти "Абрамсы", "Леопарды", "Челленджеры" и "Леклеры". Ну и вместе с ними - весь "выводок" натовских БМП.

Сразу же напрашивается наш современный танк Т-90. Ну, и модернизированный Т-72Б3.

Но танковая дуэль, когда танк выезжает против танка, как на Курской дуге, в современных сражениях - большая редкость. Все это будет делаться в ходе общего боя, под прикрытием наших боевых машин поддержки танков БМПТ с грозным именем "Терминатор" (у него 4 противотанковые ракеты "Атака" с лазерным наведением и 2 гранатомёта).

Читайте на WWW.KP.RU: www.kp.ru/daily/27457/4712023/

Опасны для новейших танков НАТО и российские бронебойно-подкалиберные снаряды "Свинец-1" из уранового сплава. Они способны пробить 700 мм стальной брони (это "лоб" башни "Абрамса"). А уже менее защищённые танки - "Леопард", "Челленджер" или "Леклер" будут поражаться еще чаще. В Российской армии сейчас около 2000 танков, которые могут применять такие снаряды.

Ну а из чего еще мы будем "портить западное военное имущество"?

Читайте на WWW.KP.RU: www.kp.ru/daily/27457/4712023/

Александр Кочетков, полковник запаса, инженер-конструктор:

- У нас есть впечатляющий "набор" противотанковых вооружений. Но большинству из них уже полвека.

Скажем, пушка 2А46 (принятая на вооружение еще в 1970 году) или противотанковое орудие «Рапира» (созданное в конце 1960-х). Будете смеяться, но при умелом использовании, снаряды из них могут "дырявить бочину" самых современных танков НАТО.

Есть, конечно, и другие средства для борьбы с "Абрамсами" и "Леопардами". Их даже в лоб вполне могут поразить противотанковые ракеты "Вихрь-1", которые есть на вертолётах Ка-52. Они способны пробить броню до 1200 мм. А есть еще ракеты "Атака-В", которые пробивают до 1000 мм брони.

Серьезная опасность для натовских "железяк" - и противотанковый комплекс "Корнет-Д1". Например, БМП-2М запускает его ракеты залпом. В итоге, активная защита вражеского танка собьёт первую ракету, а вторая поразит цель!

По той же схеме работает и наш ручной гранатомёт РПГ-30 "Крюк" для боя на малых дистанциях, до 200 метров. Он неплох для борьбы с "Брэдли", "Страйкерами" или Мардерами".

Есть у нас и набор надежных "старичков", и более-менее современных средств: "Фагот", "Малютка", "Конкурс", "Метис", "Штурм"...

И это, - без учёта перспективных разработок, что готовятся к принятию на вооружение прямо сейчас в ускоренном темпе. Ситуация обязывает...

Читайте на WWW.KP.RU: www.kp.ru/daily/27457/4712023/


A ešte zabudli na laserom navádzané praky.


29.01.2023 11:35

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: Pozri obrázok

Na Slovensku žiadny liberalfašizmus nie je :-D


29.01.2023 12:28

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Meňavka:
Veď ti hovorím už pol roka, že na Slovensku je tri krát viacej fašistov ako na Ukrajine a milón krát menj ako v Putinovsku.

www.mozaweb.com/sk/Extra-3D_animacie-Menavka_ve_ka-1397...


29.01.2023 12:41

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Ruská superstíhačka Su-35 v boji. Stretne sa aj s F-16?
Tým bola definitívne pochovaná možnosť predaja Su-35S do Líbye. V novembri 2015 však prejavila o lietadlo záujem Čína, ktorá objednala 24 strojov. O mesiac neskôr si Rusko objednalo ďalšiu várku 50 stíhačiek v hodnote približne 100 miliárd rubľov, ktoré by mali byť dodané do konca roku 2020.[5]

Letuschopných majú 22 kusov.
F-16 s počtom viac ako 3000 lietadiel pôsobiacich v 25 krajinách plne zodpovedá operačným požiadavkám NATO.
Stíhacie lietadlo F-16 uskutočnilo viac ako 400 000 letov s celkovým počtom 19 miliónov nalietaných hodín


29.01.2023 16:50

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Antivaxer Dr. Lipták.
Tak ako každý odporca vakcín je aj on najmúdrejším a najinformovanejším človek hlavne ako Puťoriťolýzáč.
Už považujem za vedecky dokázené, že každý rusofil je zároveň odporcom vakcn a opačne.
On presne vie o čom telefonovali so Zelenským. Že pri tom nebol preda nie je dôležité.
Moja meňavka sa hlboko urazila keď som ich priovnával k nej. Ona je síce jednobunečná ale zároveň tvorí len jednu bunku a povedala že jej telo je vlasne aj zároveň mozgom kdežto Lipovský a spol sú síce viacbunečný ale tie tri bunky musia ovládať celé telo a na zdravý rozum im už nezostáva čas a sila.


Novozvolený český prezident generál Petr Pavel už oznámil, že sa chystá spolu s našou prezidentkou Zuzanou Čaputovou odcestovať do Kyjeva aby navštívili prezidenta Volodymyra Zelenského a dohodli, ako konkrétne bude prebiehať nasadenie zmobilizovaných Čechov a Slovákov na ruskom fronte.

A v tom je zase popredu, pretože zatiaľ je to Ukrajinský front a už vie, že čoskoro to bude Ruský front.
P.či.
Toľko debiity v jednom štáte. Debilitu môžme vyvážať aspoň by mareček konečne zarábal 3 000,-EUR lebo som počul, že debilita je vo svete nedostatkový tovar a platí sa ňu vc ako dostávam za plazmu, respektíve by som dostal ak by som neodmietol peniaze, pretože ja ako známy USA zradca mám peňazí dosť.
P.S. Mám na sklade 15 posteľných bielych plácht a šablónu kosáka a kladiva.
To sa napakujem.


29.01.2023 17:32

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

zeleno
 Bahniak 

Ikona

Re: egres2:

Po čom beží kosák a kladivo, mám pár kusov pod pajtou. ;-)
Pozri obrázok


29.01.2023 18:14

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

zeleno:
Farbu ešte neviem .Podľa toho čo predpokladám, tak asi bez farby aby si mohli domalovať podľa situácie buď hviezdy a pruhy alebo žlto zelené.


29.01.2023 21:22

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Tak takéto chujoviny by si nedovolil napísať ani Puťocárov obdivovateľ v Putinovsku.
Orwell je proti nemu čajový fantasta.

Toto máme na Slovensku.
Najsmutnejšie je na tom to že tento trtko tomu verí čo píše a samozrejme polovica Slovákov.
gpeterszlen.blog.pravda.sk/2022/09/25/rusky-medved-sa-z...


29.01.2023 23:08

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

zeleno
 Bahniak 

Ikona

Re: egres2:

Čo si myslieť o tomto človeku cs.wikipedia.org/wiki/Scott_Ritter


30.01.2023 5:00

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: :-D :-D :-D Sibila vyhľadaj konečne psychiatrickú pomoc, nie je každý fašista kto nemá názor ako ty .

Čo nechápeš na tom článku , že Rusi nejdú zrovnať Ukrajinu so zemou a zabiť jej prezidenta + milión ľudí tak ako to robia Amíci ?
Samozrejme ,že Rusi počítajú s normalizáciou vzťahov s Ukrajinou , preto útočia na infraštruktúru a chcú položiť túto vládu Amerických lokajov. Ukrajinci ju už obesia sami.
Pozri obrázok

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil marek750 (30.01.2023 5:10)


30.01.2023 8:34

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

marečku:
Jednu jedinú odpoveď:zabiť jej prezidenta + milión ľudí tak ako to robia Amíci ?
Kde američania zabili prezidenta a milóny ľusí?
Odpovedz konečne.

Ruské komando ZAVRAŽDILO afgánskeho prezidenta a množstvo civilov . V Afganistane bojovalo len a len výhradne proti civilom.


30.01.2023 8:38

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

zeleno.
William Scott Ritter (* 15. července 1961 Gainesville, Florida) je komentátor, expert a spisovatel, bývalý zpravodajský důstojník námořní pěchoty Spojených států a zbrojní inspektor OSN. Během Operace Pouštní bouře působil jako mladší vojenský analytik a poté jako člen Zvláštní komise OSN (UNSCOM) dohlížející na zbraně hromadného ničení (WMD) v Iráku v letech 1991–1998, z této pozice na protest odstoupil. Později se stal kritikem války v Iráku a zahraniční politiky Spojených států na Blízkém východě. V roce 2011 byl odsouzen za sexuální delikty.

Najskôr bol vo vojne aktívny a potom keď ho vykopli lebo je to deviant tak samozrejme sa z neho stal kritik toho, čoho sa aktívne zúčastnil.

Každý odkopnutý kritizuje čižmu, ktorá ho kopla do prdele.



30.01.2023 8:44

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Ruský pohrebný priemysel zažíva nebývalý rast. Poháňajú ho úmrtia v armáde v dôsledku takmer rok trvajúcej invázie na Ukrajinu, ale tiež stále vysoký počet obetí choroby covid-19.

A zase klamstvo od prisluhovačov USA:

Pravda je , že v Putinovsku je taká vysoká úroveň zdravotnictva, že tam v podstate skoro nikto nezomiera na choroby.
A tých pár zabitých vojačikov na Ukrajine nemôže zahlcovať krematória.


30.01.2023 10:13

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

„Ruské jednotky sa zameriavajú najmä na ničenie vojenskej techniky a živej sily.

„Predstieranie, že kyjevské sily ‚víťazia‘ na bojisku, je základom propagandy, ktorú sa medzinárodné médiá a západní diplomati snažia predať medzinárodnému spoločenstvu.“


Hnusná kapitalistická propaganda. Veď slávna Červená armáda úspešne postupuje od Kijiva až za Charkov.

Dôvod úpravy:
Faktom je, že ruské ozbrojené sily majú v súčasnosti príliš málo obetí, čo Západu bráni v tom, aby rozhojdali ruskú politickú loď.

25 Putinovských gerojov zabije 25 000 ukrajincov.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil egres2 (30.01.2023 10:15)


30.01.2023 10:19

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

„Za slobodu sa treba postaviť!“ Nezaočkovaný Djokovič dal všetkým lekciu

Teraz vychádzajú na svetlo fakty.
V Putinovsku bol odpor proti očkovaniu a zblbnutí ukrajinci americkou a EU propagandov sa dali hromadne očkovať a preto Puťocárovi vojaci majú minimálne straty na bojisku.


30.01.2023 13:09

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

krampus
 Geriatrik 

Ikona

>:-)
www.facebook.com/photo/?fbid=9465820753443754...

Že by pre mareka750 a jemu názorovo podobných?
Len je treba zmeniť na "ruskú" ;-)

Dôvod úpravy: dopl.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil krampus (30.01.2023 13:11)


30.01.2023 14:02

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: krampus: egres2 kedy konečne dokážete že na Slovensku je 3 krát viac fašistov ako na Ukrajine; a v tom strašnom Rusku ... ci pána hotový nacistický štát :-D

Nečuduj sa že sem už nikto nepíše , máš to jasne pod kontrolou... Sláva Ukrajine -SiegHeill Ukrajina ! a pre USA hegemóniu v 21.storočí , lebo len oni sú demokracia !

Pozri obrázok

Dôvod úpravy: .

Upravené 1 krát. Naposledy upravil marek750 (30.01.2023 14:04)


30.01.2023 14:53

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

V Ukrajinskom parlamente nesedí ani jeden prívrženec fašizmu.
Na Slovensku sedí v parlamente NR 10 poslancov ĽSNS to je cca 400 000 ľudí, ktorí sa s nimi ztotožňujú.
Domáci mi ukázali v Moskve klub. Черная сотня. . Toľko fašistických symbolov som nevidel pokope ani vo filme od Ozerova.
A to je len jedna neonacistická organizácia v Putinovsku. Je ich tam plno.
Raz som videl nejakú divnú zástavu na budove. Domáci mi povedali, že to zástava budúceho štátu NOVORUSKA, ktoré bude zahŕňať EURÓPU a všetky bývale republiky a v tej budove sedí nejaké politické vedenie tejto myšlienky a sna.
Ale meňavky to majú ťažké.....


30.01.2023 16:28

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

zeleno
 Bahniak 

Ikona

Re: krampus:

"Že by pre mareka750 a jemu názorovo podobných?
Len je treba zmeniť na "ruskú" ;-)"

Rozkaz pane ;-) postimg.cc/0rhYGzN8


30.01.2023 16:51

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Ešte aj porušujú autorské práva.


30.01.2023 17:22

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Bloger premúdrelý Vasilis.
Boj medzi Západom a Východom, medzi anglo-americkým a ruským svetom beží už stáročia. Zvyčajne latentne, no tu a tam sa zmení na explózie otvorenej konfrontácie. Dnes sme svedkami jednej takejto otvorenej konfrontácie. Dokedy bude trvať a ako skonči, – nevedno. Isté je len to, že proces konfrontácie bude dlhý a zdrojovo náročný.

Som nevedel že už Vinetú a Sediaci býk bojovali s ruskými kozákmi. :-O :-O :-O


30.01.2023 17:45

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Bloger premúdrelý Vasilis napísal v auguste 2022:
Ukrajinská ofenzíva:

Zaplatili za ňu životmi asi 2 tisícky ukrajinských vojakov. Ruské letectvo a delostrelectvo zničilo niekoľko desiatok tankov a obrnených vozidiel,-až napokon skončili ukrajinskí vojaci tam, kde začali: vo východiskových pozíciách. Teraz tento svoj krach prizdobujú označeniami ako „prieskum bojom“ , fingovaný proti-útok na odlákanie pozornosti a síl Rusov od iných častí frontu, kde začne skutočná tentokrát už tá naozaj veľká proti-ofenzíva….a tď. – Kde ale začne ? A kedy ?Konšpiruje sa o Izjume, o Avdejevke, o Zaporoží, o Krivom Rogu…o útoku na Krym či dokonca o prieniku do hĺbky územia vlastnej Ruskej federácie… Tak kde to bude ? A kedy ?

A teraz sú Puťovci o 500km ustúpení.


30.01.2023 20:20

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Je polovica sveta dlžná Rusku za svoju existenciu?

Jasne .
Všetci sme žili ako neandrtálci len Rusko už malo 10 sekúnd po velkom tresku cára.


31.01.2023 8:41

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Jeda pre prostáčikov:
Начальник РХБЗ Кириллов: США проводили эксперименты с ВИЧ-инфекцией на украинских военных
Людмила Петрова
Соединенные Штаты с 2019 года проводили на территории Украины эксперименты, связанные с ВИЧ-инфекцией, целевыми группами в том числе выступали военные, сообщил в понедельник начальник войск радиационной, химической и биологической защиты ВС РФ Игорь Кириллов.
ЧИТАЙТЕ НАШ КАНАЛ В TELEGRAM
Актуальные новости о значимых событиях нашей жизни
Подписаться

Брифинг Игоря Кириллова, начальника войск радиационной, химической и биологической защиты ВС РФ / Авторы: Минобороны РФ
По словам начальника РХБЗ, Россия неоднократно отмечала, что наиболее спорные с точки зрения международного законодательства исследования Вашингтон проводит за пределами своей страны.

Это подтверждают эксперименты, связанные с ВИЧ-инфекцией, которые проводились специалистами США на Украине с 2019 года, отметил Кириллов.

Он также заявил, что "в качестве целевых групп выступали не только осужденные или наркоманы, то есть пациенты с высокой степенью риска заражения, но и украинские военные".

Генерал отметил, что сейчас Вашингтон сворачивает военно-биологическую деятельность на Украине и переводит ее в Польшу и Прибалтику.

В брифинге Кириллов также сообщил, что Украина проводила испытания психостимулирующих и наркотических препаратов на военных. Например, на базе Военного института Киевского национального университета имени Тараса Шевченко прошли первичные испытания препарата "Антиусталость".

"Полученные материалы будут переданы в Следственный комитет для принятия мер по привлечению виновных к ответственности", - заключил начальник РХБЗ.


Ešte nemecké a americké tanky nie sú na Ukrajine ale Putinovský odborníci ich už na internete zničili všetky.
Помощник главы Чечни Рамзана Кадырова, заместитель командующего 2-м армейским корпусом Народной милиции Луганской Народной Республики (ЛНР) генерал-майор Апти Алаудинов спрогнозировал судьбу западных танков на Украине.

Он обратил внимание, что США пообещали поставить Киеву танки Abrams. «То, когда американские танки Abrams будут поставлены ВСУ [Вооруженным силам Украины. — Прим. ОСН], не имеет значения», — подчеркнул командир отряда спецназа «Ахмат».

По его словам, западные боевые машины в любом случае будут уничтожены войсками РФ. Американские танки никаким образом не повлияют на ситуацию в зоне специальной военной операции (СВО), уточнил эксперт.

Puťocár dnes nariadil počasie pre celé územie Putinovska.

«Весь фронт сегодня двинулся в направлении Киева», — заявил он в эфире программы «60 минут» на телеканале «Россия 1».



31.01.2023 9:51

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

„Slovensko sa zmenilo na prvotriednu, v ničom nezaostávajúcu opraváreň techniky, zaisťujúcu presun a tak ďalej, všetkého potrebného na Ukrajinu. Obnovili staré, opustené vojenské fabriky, mimochodom veľmi starostlivo a kreatívne… A to je kreatívna vojnová kampaň, ak nechcete veľa noviniek, stačí vybaviť sovietske drony svojim mozgom, t. j. elektronikou a fungujú celkom dobre. A tak treba vnímať Poliakov a Slovákov, a možno nielen ich,“ hovorí diskutujúci a pokračuje:

„Logika vojny je taká, že nezávisle na tom, čo si tu povieme, vojna príde na ich územie. Či už to budú raketové útoky, sabotážne skupiny, alebo niečo iné..,“ dodáva diskutujúci s tým, že podľa jeho názoru sme vyzbrojovaním Ukrajiny vytvorili jednotný priemyselno-vojenský komplex a de facto sa zapojili do vojny. „Je len otázkou času, kedy k nim príde horúca fáza,“ myslí si diskutujúci.


Tá fáza je Puťocárom naplánovaná už v roku 2013.


31.01.2023 9:57

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Denacifikácia na Puťocárov spôsob.
Už v roku 2014 so tvrdil že im nejde o nič iné len o prachy.
Väčšina bojov sa sústredila na východnú a južnú Ukrajinu, kde sa nachádza nerastné bohatstvo v hodnote biliónov dolárov. Ruské sily sa v prvých mesiacoch invázie zmocnili najmenej dvoch nálezísk titánovej rudy. Ešte pred februárovým útokom sa Moskva údajne snažila zabezpečiť životne dôležité zdroje titánu prostredníctvom svojej skorumpovanej siete oligarchov, úradníkov a spravodajských prostriedkov na Ukrajine.


31.01.2023 13:38

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: naposledy ; Ukrajina po prevrate v 2014. roku je sfašizovaný štát ktorý 8 rokov vraždil civilov na Donbase .
Západ to naschvál nevidel , lebo Ukrajina je akcia USA !

Je jasné, že Rus sa nasral a zaberie celý Donbas s Ruskojazyčným obyvateľstvom.

Nikto nemôže povedať ani pol slova,
lebo USA tiež anektovali časť Srbska a vytvorili štát druhé Albánsko. A to sním nemajú absolútne ,ale absolútne nič spoločné!!!
Pozri obrázok


31.01.2023 13:55

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Ukrajina po prevrate v 2014. roku je sfašizovaný štát ktorý 8 rokov vraždil civilov na Donbase .

na túto Puťocárovú propagandistickú absolútnu lož už prestali veriť aj ľudia na Dombase.
Teraz sú vraždení Puťovojakmi. Dostalo sa mi do ušý ( od dombasanov) že chcú ísť bojovať a vyhnať Puťocárovú armádu. To, čo si užili za pár mesiacov nezažili 8 rokov. Od Ukrajiny nedostávajú dôchodky a slubované v rubloch od Puťocára im nikto nedáva. Nie sú lieky, potraviny lebo Puťoarmáda nie je schopná zásobovať ani svojich vojakov .Zaviedol Puťocár platnosť len rublov a tak sú im úspory v hrivnách na hovno a nechcú im Puťocárovci hrivny meniť na ruble.
Ale je to určite z mojej strany lož a na sto péro že sem hodíš video vytešených donbasanov ako žerú opekané prasce a voly, vodka tečie v potoku ako v pandrholovi a rublíkmi si pripalujú machorku.
Lomikare.........


31.01.2023 14:44

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Rusi sa desia západných tankov pre Ukrajinu. Sľubujú za ne milióny

80
Až tri milióny rubľov (asi 39-tisíc eur) sľubuje gubernátor sibírskeho regiónu vojakom za zničenie či ukoristenie tankov Leopard či Abrams, ktoré západní spojenci prisľúbili Ukrajine.


Nikto nemôže povedať ani pol slova,

lebo USA tiež anektovali časť Srbska a vytvorili štát druhé Albánsko. A to sním nemajú absolútne ,ale absolútne nič spoločné!!!

Území dnešního Kosova bylo až do 1. balkánské války (1912–1913), jako jedna z posledních oblastí na Balkáně součástí Osmanské říše.
Autonomní Kosovsko-Metochijská oblast (Autonomna Kosovsko-Metohijska Oblast). Poté byla několikrát přejmenována: roku 1963 na Autonomní oblast Kosovo a Metochie (Autonomna Pokrajina Kosovo i Metohija), roku 1974 na Socialistickou autonomní oblast Kosovo (Socijalistička Autonomna Pokrajina Kosovo) a v roce 1970 zpět na Autonomní oblast Kosovo a Metochie (Autonomna Pokrajina Kosovo i Metohija). Už od počátku byla autonomie značně omezená a ze strany Srbů docházelo k častým perzekucím albánského obyvatelstva.

marečku:
meňavkiu som už naučil počíať do 10.......


31.01.2023 17:38

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Zbrane podporujú vojnu, nesúhlasíme s prechodom vojenskej techniky cez naše územie, nesúhlasíme a ostro sa ohradzujeme proti agresívnym vyhláseniam našej vlády, MY chceme mier a vojenskú neutralitu! My odmietame zaťahovanie Slovenska do vojnového konfliktu! MY ĽUDIA hovoríme stačí, zastavte to!“, uvádza sa v závere výzvy. Organizátori zároveň apelujú na všetkých Slovákov, ktorí sa s výzvou stotožňujú, aby obrázok s oznamom o pochode za mier zdieľali na sociálnej sieti, prípadne si ho pridali ako profilovú fotografiu.

V ktorých mestách sa bude pochod za mier konať?


Červené námestie a potom za doprovodu Putinovských tankov až pred Univerzitu Komenského.


31.01.2023 17:55

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

Mishko
 Skútrista 

Ikona

Ze ta to bavi furt sa vrtat v tych putinovskych propagandistickych srackach...


31.01.2023 18:27

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Mňa bavi čítať čo píšu roduverní Slováci.
A už čínsky vojenský stratég napísal V umení vojny, že musíš poznať nepriateľa.
Ja som v tom žil roky celé mesiace naživo a len sondujem, koľko o tom vedia naši puťoritolezci.
Je zima. Snehu nieto tak čo mám robiť? :-D


31.01.2023 20:10

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

pecival
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: Ozaj kde sa vyrábajú tie rakety u nás, tiež ma zaujímajú tie fabriky kdeže len sú? A vidíš denne tie kolóny vojenskej techniky smerujúcej na Ukrajinu? Myslím, že Mareček nám to vysvetlí, určite vie kde sa to vyrába a ktoré staré fabriky obnovili.
www.facebook.com/policiaslovakia/videos/683600490176261


01.02.2023 15:31

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

prečo si lepšie nestrážia pacientov o Velkých Levároch? :-O
trikopce (alias tri kok.ty)
Pri plnej zbrojnej výrobe /zapojenie pôvodných kapacít plus zapojenie konverzných kapacít pôv. mierovej výroby/ je Rusko schopné vyrobiť za deň maximálne 150 až 200 tankov. Teda 6 tis. tankov za mesiac.

T-62.Vyrábal sa v rokoch 1961 - 1975.[2] Vyrobených bolo viac než 19 000 ks. Išlo o poslednú konštrukciu stredného tanku vo výzbroji ZSSR.
Výroba sa čoskoro rozbehla v Charkove, Kirove, Stalingrade, Maruipoli,Vorošilovgrade, Čite, Novosibirsku, Čeľabinsku, Nižnom Tagile a neskôr aj v mestách Gorkij a Saratov.[7]
[i]Celkom ZSSR vyrobil v rokoch 1940 – 1945 viac než 50 000 týchto tankov, celková produkcia všetkých typov T-34 vrátane povojnovej dosahuje viac než 60 000 kusov[/i]

Nedalo mi..


01.02.2023 17:59

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

zeleno
 Bahniak 

Ikona

Re: egres2:

Najnovšia kauza tvnoviny.sk/domace/clanok/439113-cesky-historik-nasiel-...


01.02.2023 18:29

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

zeleno:
Budaja som poznal v roku 1985 ako kotolníka v primacionálnom paláci. Bol som upozornený že je to št-bácky špicel ale tvári sa že je protištátny živel. Aj ten Hlas Bratislavy mal za úlohu odhaliť protištátne živly.
Pre mňa žiadna novinka.


02.02.2023 12:42

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

"Bol to boj medzi nami a Rusmi. Oni len využili vládne jednotky, aby to legitimizovali. Rusi obsadili celú krajinu. Sú všade: strážia hranice a vidíte ich všade, kde sú (cenné) zdroje. Ukradli všetky naše zdroje,"
JAR


02.02.2023 13:08

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

pecival
 Kávičkár 

Ikona

Vyhrávajú alebo sa bránia,:
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov vo štvrtok vyhlásil, že ruské jednotky budú reagovať na dodávky západných zbraní s dlhším dosahom pre Kyjev tým, že sa pokúsia vytlačiť ukrajinské sily ďalej od svojich hraníc, aby vytvorili bezpečnú nárazníkovú zónu.
Momentálne sa snažíme zatlačiť delostrelectvo ukrajinskej armády do vzdialenosti, ktorá nebude predstavovať hrozbu pre naše územia," povedal Lavrov.


02.02.2023 20:08

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Nemecké tanky ohrozujú Rusko rovnako ako počas druhej svetovej vojny, vyhlásil na podujatí venovanom 80. výročiu bitky o Stalingrad ruský prezident Vladimir Putin.

Asi pije samohonku ........


03.02.2023 11:21

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

o tupej zadubenosti z bezbrehej rusofóbie, ktorú tlačia média hlavného prúdu, niektorí diskutéri si myslia, že Rusko je primitívna a zaostalá krajina, ľudia bývaju v drevených alebo hlinených zemljankách, to isté si mysleli ľudia na Západe o krajinách bývaleho socialistckého bloku, ale keď prišli po 89-tom do týchto štátov, boli prekvapení, lebo ich propaganda bola podobná ako teraz aj naša o Rusku, youtube je plný videí o obchodoch, bytoch, živote v "zaostalom a primitívnom'" Rusku, snáď málo obývane časti Sibíri, ale európska časť a aj väčšie mestá na východ od Uralu majú vyššiu životnú úroveň ako trebars na Slovensku či v Čechách, je to fakt, bolo tam veľa mojich známych, aj pred mesiacom sa jeden vrátil z 3-mesačnej cesty a to nie cez cestovku, ale na vlastnú päsť, precestoval európske Rusko krížom-krážom a po návrate hovorí, že tie drísty o zaostalosti a primitívnosti sú iba úboha závistliva propaganda

Debilko bol tax max v Trebišove.
V Moskve a Píteri je to ako v USA ale preto, že sú tam firmy z USA a EU a rusi tam žijú ako v najvyspelejšom kapitalizme.
Dobytčák a hybaj tam do tej úžasnej krajiny kde majú vyššiu život. ako na Slovensku.


04.02.2023 8:38

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Idiotizmus a Puťoriťovlezstvo slovákov už prekračuje hranice vsmíru a ten je nekonečný.
Zatiaľ čo prostituované propagandistické médiá absurdne tvrdia, že Rusko už ustupuje lenže sily NATO vyhrávajú vojnu na Ukrajine, pravda je ale triezvejšia: NATO už vojnu s Ruskom prehralo! Ale pozemná vojna s hlavnou vojenskou mocnosťou, je predsa dlhý, a veľmi zdĺhavý slimákový festival, ktorý si vyžaduje trvalé, peňažné výdavky na obrovské množstvo munície: delostrelecké granáty, rakety, rakety, náboje do ručných zbraní i tak ďalej. Lenže Spojeným Štátom Americkým a NATO chýbajú komodity, továrne, rezerva pracovnej sily a výrobná infraštruktúra na vybudovanie všetkých týchto vecí.
Lenže na základe priznaní od vedúcich pracovníkov a expertov zbrojného priemyslu by Spojeným Štátom Americkým ale trvalo 3 až 5 rokov, kým by rozšírili výrobu munície, a celkom prekonfigurovali dodávateľské reťazcov na využívanie domácich zdrojov by trvalo desať rokov.


Hlavne že v Putinovsku opravovali schody v Moskve v metre 12 rokov.


04.02.2023 11:31

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

A zase hnusné USA:
Ruský moderátor Vladimir Solovjov navrhol zhodiť taktickú jadrovú bombu na ukrajinskom území pri hraniciach s Poľskom a účinne tak zabrániť dodávkam západných zbraní krajine brániacej sa ruskej agresii. Nie je to samozrejme prvýkrát, čo sa pohral s myšlienkou použitia jadrovej zbrane.

A určite hnusní američania počítajú aj s hranicami Ukrajiny a Slovenska.


04.02.2023 11:35

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Detto:
Povedal, že v prípade útoku Ukrajiny na Krym “nebudú žiadne rokovania”, iba “odvetné údery”.

Reakcia v prípade úderov na Krym a hlboko do Ruska bude “rýchla, tvrdá a presvedčivá”. Okrem toho je Ruská federácia v závislosti od hrozieb pripravená použiť všetky druhy zbraní v súlade so svojimi doktrínami vrátane jadrových zbraní, dodal Medvedev.



04.02.2023 11:37

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

Nech tam zostanú brániť Stalingrad.
Do Ruska pricestovala slovenská delegácia v podobe motorkárov z občianskeho združenia Motorkári Slovenska – Brat za brata. Motorkári sa zúčastnili na oslavách 80. výročia víťaznej bitky o Stalingrad, ktorý znamenal obrat v druhej svetovej vojne. Okrem položenia kvetov k Večnému plameňu pri Masovom hrobe obrancov mesta sa stretli aj so zástupcom volgogradskej dumy, ktorý im odovzdal dar

A jazdiť na úžasných ruských motorkách.
Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil egres2 (04.02.2023 11:38)


04.02.2023 13:40

Re: Dnes je to 22 rokov,čo zločinecký útočný pakt NATO napadol Juhosláviu.

egres2
 Bahniak 

Ikona

A je to tu.
Puťocár skoro na hraniciach a proletári už vyťahujú kosáky a kladivá:
Dbajme aby sme zase nedovolili odovzdať moc do rúk podvodníkom, ako po udalostiach v novembri roku 1989 a nedali možnosť realizácii žiadnej z modifikácií pripravovaných scenárov! Nový poriadok, v ktorom nebude každý rozhodovať o všetkom nemusí byť totalitný.
Naša budúcnosť je v našich rukách, veď každý je vraj strojcom svojho šťastia. Základnou zložkou pre úspech je morálka so všetkými aspektmi, ktoré sú jej súčasťou, absolútne bez akejkoľvek výnimky. Presne tá morálka, ktorá na Slovensku u všetkých vlád, čo sami, dnes žijúci pamätáme, absentovala.
Preto treba prevziať majetok štátu a pretvoriť hodnoty ,ktoré nám dôstojný život zabezpečia!


| 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 102351 | Včera: 211432