Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj aj ty cestopis!

super tenere750 a ine super endura - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiusuper tenere750 a ine super endura - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 1 2 3 |

23.09.2011 19:41

Re: super tenere750 a ine super endura

weper199
 Kávičkár 

Ikona

wiese
pride mi divne,ze cloveku,ktory si pyta radu pri vybere moto,pises "teneru som mal-neodporucam-dovody nenapisem -nechcem rozputat peklo " si mal rovno dopisat,teneru som mal s jedinecnym zovnajskom,akurat v na pi.u technickom stave-neodporucam.....tak by to bolo v poriadku...ani ja by som mu neodporucil kupit zlepenec pekne namalovany.... ;-)


23.09.2011 19:47

Re: super tenere750 a ine super endura

wiese
 Turista 

Ikona

weper199bola to moja skoro prva moto tak clovek nevie poriadne o tom nic. ked podla teba spatny nahon tachometru a dobijanie je zlepnec tak potom sa v moto musis riadne vyznat ;-)


23.09.2011 20:20

Re: super tenere750 a ine super endura

weper199
 Kávičkár 

Ikona

wiese-netvrdim,ze ja som odbornik najvacsi na svete,ale napisat ako hodnotenie motorky,ze sa ti zaseklo plynove lanko,ze velmi spatne svieti bez toho aby si napisal aku parabolu si v nej mal a ze plava na ceste,bez toho,aby si vedel,ze si mal ten podvozok v dobrom stave mi pride divne....ja som kupil v zime xtz v seriovom stave a zoservisoval som ju najazdil za tuto sezonu 6000km a az teraz som sa od teba dozvedel,za by mala na ceste plavat....no neplava,asi mam ja na pi.u kus... :-)))


23.09.2011 20:40

Re: super tenere750 a ine super endura

wiese
 Turista 

Ikona

myslim ze robit na kazdej tenere svietenie,kablovanie ,legler atd.nesvedci o moto ze je prave kvalitna.u ziadne inej moto sa to nerobi v takom rozsahu ako u xtz 750.a to lanko uz pridalo polienko do ohna ,kde som sa rozhodol ze ju predam.a nie som sam co predali teneru kvoli takymto veciam.zle svietenie povazujes za normalnu vec,ktora by nemala ist hodnotenia moto.kvalitou pri pripada tenera ako z nejakej ciny,z africou sa to vobec neda zrovnat.na tenere som obul nove metzeleri drahe jak prasa.treba sa odviezt na africe a uvidis v zakrutach ten rozdiel-myslim sportovu jazdu.proste ako som uz pisal tenera je len surova nedokoncena moto.mozno ma dobry motor ale to je tak vsetko.a len dobry motor dat do hodnotenia moto asi nestaci. 8-) .ono hlavne treba v zakrutach pridat a nie jazdit jak na copri,a potom uvidis to plavanie,v 60 kilometrovej rychlosti plavanie nepocitis.


23.09.2011 20:50

Re: super tenere750 a ine super endura

salli
 Turista 

vsetky starsie masiny maju nejake neduhy.bandit ma tiez slabsi podvozok a aj napriek tomu bola a je velmi predavana.niektore neduhy sa daju odstranit.mozno otazka znie. je africa az taka lepsia kedze berem ze treba si zanu ohodne priplatit.


23.09.2011 21:27

Re: super tenere750 a ine super endura

weper199
 Kávičkár 

Ikona

wiese
ked myslis regler??ano je zle umiestneny a prehrieva sa,jedine co sa robi je dat ho tam,kde bol na starych modeloch,vies ty,ze na xtz-tach bolo viac druhov parabol a s h4 a dobrou ziarovkou svieti rovnako ako kazda moto z tych dob....o mojicj jazdeckych schopnostiach nemusis pochybovat,je to mimo temu a ubezpecujem ta,ze by si mal co robit,aby si drzal tempo v zakrutach so mnou aj,ked je uz moto obuta na stuploch....mne ide iba o to,ze keby si porovnaval moto v rovnakom stave,nebolo by medzi nimi az taky rozdiel....nepisem to preto,zeby som chcel niektoru znacku uprednostnovat,mam hondu,suzuki aj yamahu...a hodnotit 15 rocne moto podla roztrhnuteho lanka mi pride smiesne,to svedci len o starostlivosti,ktora sa tej moto dostala...asi z tvojej strany bola uboha... :-)))


23.09.2011 21:41

Re: super tenere750 a ine super endura

wiese
 Turista 

Ikona

weper199 myslim ze ani u novej tenery nebolo svietenie dobre urobene,legler bol pri novej xtz asi tiez na spatnom mieste,a pochybujem ze ukazovatele benzinu ,oleja ,stojana boli tiez pri novej tenere.aj keby som bral do uvaky stav novej moto tak je to stale to iste.neviem co by si robil keby si ides kupit novu moto a predajca ti povie ze musite upravit tamto ,presunut legler atd.a lanko sa mi neroztrhlo len zaseklo,a podla toho lanka to nesudim,sudim kvalitu xtz 750 celkovo a ta je uboha.vozil som sa asi na piatich tenerach a ziadne zlesenie od mojej tam neboli :-))) .tebe to lanko asi pasuje to tvojich proti argumentov ked uz nemas ziadne :-))) .salli o hodne nemusis priplatit ,kup starsi rocnik africi.


23.09.2011 21:48

Re: super tenere750 a ine super endura

weper199
 Kávičkár 

Ikona

salli
takze zhrnute k tvojej otazke...aj xtz aj big su dobre moto.len nesmies porovnavat biga,alebo xtz za 1000euro s afrikou za 3500euro.Ja som tiz zvazoval kupu inych drahsich a novsich endur,ale pri predstave,ze ju niekde v terane polozim,vyhrala lacnejsia alternativa a poviem ti uprimne,kupu xtz nelutuje,prave naopak,zacina ma cim dalej viac a viac bavit.....tak stastnu ruku pri vybere ti prajem... ;-)


23.09.2011 22:58

Re: super tenere750 a ine super endura

Ako čítam túto tému čoraz viac sa utvrdzujem, že dokúpim ešte endurko >:-)
Najradšej by som do garáže vrátil Biga 800ku no, ale ani XTZ nebude asi zlá voľba...
Áno aj Afrika ma očarila no tá cena už nie :-~ ako píše weper položiť v teréne lacnejšiu motorku menej bolí na srdci ;-)


24.09.2011 8:10

Re: super tenere750 a ine super endura

marek750
 Kávičkár 

Ikona

weise môžeš mi povedať na jakú pi.ču ti je kontrolka od stojana ,keď máš blokovanie od prevodovky?
Odkiaľ vieš že novšie XTZ aj tak zle svietili a kazili sa reglery? To už len prázdnu slamu mlátiš lebo nemáš argumenty!
Kamarát mal Afriku a tiež mu pošiel relgler i membrána v karburátore a mne sa nepáčila tá diera okolo budíkov , no a čo!? Mám teraz chodiť na všetky príspevky a obsrávať AT aká je na hovno ako to robíš ty?
Ty nechápeš že keď mám v nádrži 28litrov tak mi ukazovateľ paliva nechýba?
Pre mňa Afrika zo slabším výkonom , slabším točivým momentom, horšou údržbou, vyššou hmotnosťou, menšou nádržou , nižšími zdvihmi, horším zrýchlením a menšou maximálkou nemôže byť lepšia kôli palivomeru a pekným nálepkám ! [zle]


24.09.2011 8:15

Re: super tenere750 a ine super endura

marek750
 Kávičkár 

Ikona

weper bohužiaľ keď si pozrieš inzerciu tak schopnú XTZ nekúpiš ani za 2000euro. Na lepší ročník a stav potrebuješ pridať ešte aspoň 500.


24.09.2011 8:39

Re: super tenere750 a ine super endura

black333
 Kávičkár 

Ikona

salli-je to presne ako piše marek750.Ta cena,čo uvadzaš je slaba a to som ti pisal ešte na prvej strane!!!To znamena,nie len Tenerku ale ani Biga 800 za tie prachy nekupiš.Ak kupiš,tak jedine doničenu pripadne,ak niekto potrebuje surne predať.No to je skôr nahoda.Je to mala suma.Podla mna aj ked 500eur priplatiš,už je možno nad niečim polemizovať.Takže je to nakoniec aj o peniazoch.
Pozri,ak vybereš Tenerku,neurobiš podla mna chybu.Tu motorku sam nepoznam,no myslim si že vela ludi je s nou spokojnych ale je aj vela ludi,čo s nou spokojny neni.Na Afriku som sa vela zlych recenzii nedočital,ani na Biga 800,no uprimne ti poviem,na Afriku,tam celkovo zabudni z tou sumou.Takže tvoj vyber bude asi skôr Big alebo Tenerka.Zajdi si aj na motorkari.cz
Prečitaj si aj tam diskusie a je tam toho na mraky,jak na Biga,tak na Tenerku. ;-)


24.09.2011 10:30

Re: super tenere750 a ine super endura

Ja pokukujem po tomto Bigovi:
suzuki-dr.autobazar.eu/-800-big-id1682444.html no momentálne potrebujem € niekde inde...a aj tak mi trošku € naň chýba :-(
No aj tento kúsok sa mi páči:
suzuki-dr.autobazar.eu/-800-s-id2578519.html veď modrá je dobrá >:-)
No veľa Bigov na predaj nie je teda...je ich ako šafránu. 8-)
Tiež si myslím, že svoj rozpočet bude musieť trošku nafúknuť minimálne na 2500€ aj to ho bude ešte zväzovať pri výbere...
Ja som špekuloval dokúpiť a dal som si strop 1700€ no to mám šancu kúpiť tak 600ku tak radšej došetrím ešte liter a kúpim to čo chcem. DR 800S Big [dobre]

Upravené 1 krát. Naposledy upravil tigrik77 (24.09.2011 10:32)


24.09.2011 12:00

Re: super tenere750 a ine super endura

powerflow
 Turista 

Ikona

salli: pre sirsy prehlad ohladne cien, nejake xtz na predaj:
www.motoinzerce.cz/hledat.php?keywords=xtz+750...
suchen.mobile.de/fahrzeuge/searchresults.html...


24.09.2011 15:43

Re: super tenere750 a ine super endura

weper199
 Kávičkár 

Ikona

salli
ja som moju kupil za sumu,ktora sa v pohode zmesti do tvojho rozpoctu,je to posledny model,bola rok na SK a dovezena bola z CH,kde bola jazdena ako moto do 25KW co ma aj v papieroch a je to aj vidiet na jej technickom stave,ze sa jej dostaval normany servis a nie len tuning nalepkani ako vo wieseovom pripade...ide zima a chce to len troska pobehat po nete a na nieco narazis....drzim palce [dobre] :-D


24.09.2011 16:04

Re: super tenere750 a ine super endura

black333
 Kávičkár 

Ikona

tigrik77-ten červeny Big z Prahy,sa predava už velmi dlho.Niekolko krat už cenu upravil.Inač je pekny.Tu modru z toho Trebiča,tu modru,som si tiež všimol.Toho majitela poznam.Kupoval som u neho Pan European.Solidny chalan.Nebol problem tam prisť v nedelu.Mne sa ale pačia tieto Bigi.Mať peniaze,už mam jednoho z nich doma.Ved posud ;-) .
www.motorkari.cz/motobazar/motorky/suzuki...
www.motorkari.cz/motobazar/motorky/suzuki...
Su to proste suepr mašiny,no musiš ju chieť [dobre] ;-) .Je to ako z BMW.Niekto ju chce a nieko nie.
weper199-ta suma neni moc dobra.Ono ale zaleži ako sme pisali,treba natrafiť.Niekto bude potrebovať peniaze a bude chcieť predať svoju aj pod cenu,no je takych ponuk malo.Osbne som pozeral aj v ČR Tenerky 750,no a tiež ich neni vela. ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil black333 (24.09.2011 16:06)


24.09.2011 16:34

Re: super tenere750 a ine super endura

weper199
 Kávičkár 

Ikona

black333
s tou sumou to viem,ja som mal vacsi rozpocet a pozeral som minuly rok aprila evt-ktm 690,990-cagivu elefant900,navigator1000-honda TA700,kedze mam doma vt1100 chcel som V motor.....nakoniec som nahodou narazil na tu xtz bol som ju pozriet a kedze bola v dobrom seriovom tech.stave,tak vyhrala...a som s nou spokojny :-D podla mna je rozumnejsie,ked hladas moto a mas maly rozpocet hladat v SK,lebo pri dovoze mas okolo 350euro navyse prihlasenie....


24.09.2011 18:02

Re: super tenere750 a ine super endura

Black333 ja som biga vlastnil a dokúpil som Bandita potom trebalo € tak Biga som predal stále ľutujem :-( tak teraz by som ho rád dokúpil ;-)
Tie čo si pridal sú krásne [dobre]


25.09.2011 18:37

Re: super tenere750 a ine super endura

black333
 Kávičkár 

Ikona

salli-tu maš jednu XTZ 750 z Turzovky.Cena celkom dobra.
yamaha-xtz.autobazar.eu/750-super-tenere-id1788510.html


25.09.2011 20:47

Re: super tenere750 a ine super endura

SAVANA
 Turista 

Ikona

Pre mňa Afrika zo slabším výkonom , slabším točivým momentom, horšou údržbou, vyššou hmotnosťou, menšou nádržou , nižšími zdvihmi, horším zrýchlením a menšou maximálkou nemôže byť lepšia kôli palivomeru a pekným nálepkám ! marek 750 a preco si AFKY teda drzia tak cenu ked su take zle? :-O


25.09.2011 23:04

Re: super tenere750 a ine super endura

weper199
 Kávičkár 

Ikona

SAVANA
nikto tu nepise,ze afrika je zla,len vlakno je o tom,ze clovek hlada urcite moto za urcitu cenu a afrika je troska inde....a k tym cenam,ked je niekto ochotny dat za 15rocnu afriku 3500-4000euro,tak sa k nej aj tak sprava a aj ju tak servisuje a udrzuje ju v co najlepsom stave a nemozes ju porovnavat s 15 rocnou xtz,ktoru nejaky mladistvy kupil za 1000 euro naklada jej co sa do nej zmesti a pod servisom si predstavuje v lepsom pripade vymenu oleja.... :-)))


26.09.2011 2:16

Re: super tenere750 a ine super endura

edott
 Edvenčr 

Ikona

zaujmave čítanie na nedelu :-))) marek pravdu máš v tých faktoch ale vo všetkom je to o pič-ný chlp, maximálku daš dva krát do roka na vyskúšanie aj to som prehnal, na oboch sa jazdí tak do 150, váhu nikto necíti pri iných rozdielnych moto a nie par kíl, ked tam dáš tolko benzínu aj tak je to krava, (benzínky su na každom rohu) vozím sa z hrac-om a zrýchlenie možem povedat ked im nasolíme tak na chlp to isté v terene neni pri tých moto rozdielu absolutne, prejdeme všetko uplne rovnako aj rýchlostou aj prejazdom, tam rozdiel neni.horšia udržba? že nastavím ventili na dvoch, valcoch? ale aspon nastavím, nemusím to mat rozobrané pol dna kým volačo zabrúsim ak zabrúsim... rozvodovú retaz nekupujeme každý den.
Tenery maju lepšiu cenu ale málo kedy su take leštenky jak AT aj preto su take rozdieli, nevyrábali sa tak dlho a pri afrikách sa to fakt prehána z cenou.kokpit AT mi pripada viac športovejší jak ten "cestovne" zaplastovaný u xtz a to že tenera nesvieti je fakt, neda sa to porovnat ale podla mna sa z tým musí dat niečo robit.xtz sa určite na ceste viac vlní, tý čo ju jazdia si to ani neuvedomujú ale je nestabilnejšia máš problém to nerozkmitat, nezhodí ta ale do určitej mieri sa to vlní a má citelne užšie rúčky tak sa to tažko koriguje ale na to si asi zvikneš. xtz lakšie kmitá z rúčkami a niekedy je to asi výhoda na sypkom mam problem zatočit, sa viac narobím. Spracovanie plastov a detailov je lepšie u AT to je asi známe, jak bolo povedané xtz je "surovšia" Regleri sa kazia na AT, treba preletovat kontakty a mal by byt pokoj a čerpadlo sa opraví za 5 min ked sa vie.Ak su tie moto v dobrom stave su skoro rovnaké a rozdiely su len v sympatiách o papierovom výkone sa bavit pri 15 ročných moto je zbytočné, kone už su davno za ohradu.Biga som nemal ale ten mi osobne moc nepasuje tak sa nevijadrím.AT ma podla mna o chlp nadčasovejší dizajn, stale sa da postavit k dnešným moto a lajik to neodhadne, podla mna je krajšia :-* Keby mám ozaj malý rozpočet tak nemam problem z xtz lebo viem že je v nich minimálny rozdiel pokial su v normalnom stave že, a aj tak ja viac jazdím teren jak cestu. ale keby sa mam dnes rozhodnut tak asi staršiu afriku jak teneru nejak sa mi na tom lepšie jazdí, terajšiu som tlačil "do ročníku" ale kupil by som aj tu staru lebo motor bol rovnaký a aj staré su v dost dobrom stave čo sa motorov týka.tam ozaj neni čo pokazit. moc staré xtz lúbia dost starostí porobit, viac jak tak isto staré xrv
ale som toho vipotil :-D

Upravené 1 krát. Naposledy upravil edott (26.09.2011 2:21)


26.09.2011 7:37

Re: super tenere750 a ine super endura

salli
 Turista 

black.tu masinu za 1700 som si vsimol.nemusi byt zla a ma to nalepku cobry takze mozno to doniesli chlapci z myjavy.predava sa uz dlho ale asi ako vsetky masiny v dnesnej dobe.ja som svoju predaval pol roka apredal som ju az teraz.savana preco si drzia cenu to ani boh nezna.mozno preto ze honda je honda :-D ale aj tak vysolit 4000 za africu je podla mna hlupost ked uz vela nechyba a kupis ovela novsiu moto.ale co uz legenda hehe.edott.to ze je surovejsia v dizajne mi nevadi.mal som domika a je tam jednoducha pristrojovka a nevadilo mi to.inak pre porovnanie biga ,africy a tenery tak biga tak tén ma uz velmi slaby dizajn ,budiky ako s pred 50 rokov.to plavanie ?no to musim skusit ten podvozok ked napalis do zakruty a ta rozkive.mozno ked budem mat na nej tankvak a tri kufre tak sa len zasmejem nad hlaskou ze nieco kive sa. :-D tu masinu z turzovky bol niekto obzriet?????nema tam niekto na skok


26.09.2011 9:20

Re: super tenere750 a ine super endura

african
 Veteránista 

Ikona

uff chlapci, co tu citam to citam, az sa tu zo stolicky prekacujem ake bludy vie marek750 popisat... neviem chlapec o tebe nic ci mas XTZ nemas , co si si nedokazal nasetrit na Afcu a mas teraz z toho komplex ci co... mal si XTZ? ja neviem o XTZ moc, no viem ze kamos ju ma a pucuje ako vrana ze nikdy viac Yamahu (zere to olej ako tava, trocha vlhke prostredie problemy z elektrinou, no nebudem to tu stale dokola opakovat) Ja som sa dlho rozhodoval, a pokukaval som aj po XTZ, no vsetci ma odhovarali, a ktomu ma odradzal ten vzhlad ozaj 20 r. moto... Nakoniec som sa rozhodol pre Afcu a poviem ze absolutna spokojnost, vobec nebanujem. Masina sa mi od zaciatku pacila, aj ked ma vyse 10 r. stale ide dobou tvarmi, postavim ju vedla GS a uplna pohoda... nechcem najblizsie roky nic ine.. a to som zohnal lestenku po prvom majitelovi z Rakuska, dovezena na SR, v celkom slusnej cene, do teraz len menim olej a pravidelne servisujem...
salli poviem ti ze radsej by som dosetril nejake bubaky a za 2.500 mimo sezonu uz mozes natrafit na celkom slusnu afcu. ubezpecujem ta ze ta cena zodpoveda a znaci kvalite, samozrejme, cim viac ma na nej majtel naslahane, tym viac pyta... ale zasa ked sa ti paci vzhlad zastaralej XTZ tak v pohode, 100 ludi milion chuti...
marek750, ubezpecujem ta ze nevies o com a sulam sa : slabsi krutak, zrychlenie, mensia maximalka?? mozme si to rozdat, ani o chlp sa odo mna nepohnes (vozim sa s kamosom na KTM 990 a drzim sa ako kliest), ani lepsie nezrychlis a ked aj prides po 150 prides po dedinu a spomalis. a mimochodom, 200 km by som chcel vidiet (presnost toho tacho), zohnuty az po po nadrz na 2 sec pride rucicka na 200 a hotovo :-D :-D koncim s touto debatou, idem sa radsej vozit, dnes ma byt pekne 8-) pa pa


26.09.2011 9:42

Re: super tenere750 a ine super endura

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Chlapci neserte svoje Afriky do každej debaty o endure a bude pokoj ! Táto debata nie je o Afrike a salli nechce Afriku !
african a ráno si sa zobudil a mal si ruku v šerblíku :-)))
supertenere.sk/jpg/stvsat/obr9.jpg


26.09.2011 9:43

Re: super tenere750 a ine super endura

demmoo
 Edvenčr 

Ikona

Rado: nebudem sa zapajat do nicoho ineho, len prosim neprehanaj s tym, ze sa drzis za KTM 990 ;-)
Moja byvala TDM-ka Afrike natrhla rit s prstom v nose (pochopitelne, staci pozriet vykonove parametre) a ked sme boli jazdit s Henom (on bol na KTM 990 Adv), tak som nemal sancu, ta KTM ide jak puča...

samozrejme, hovorim o asfalte, teren neriesim, tam je to skro o jazdcovi ako o motorke ;-)

Inak tvoja Afrička [dobre] :-* ;-)


26.09.2011 10:21

Re: super tenere750 a ine super endura

african
 Veteránista 

Ikona

samozrejme demmko nebolo to na okruhu v Slovakia ringu ;-) tam by sme nemali sance nik, no zavodit s tym nechodim... a pri beznych tockach, trebarz aj na babe, predviehacky pohoda.. a to neprehanam. samozrejme treba si uvedomit akej Afce si natrhol rit s prstom v nose, skrtena verzia, prva 650 afca aj ked ta by zasa tvojehe TDMke nathla v terene ;-) no zasa nikto tu nechce zavodit, salli chce pomoc, nech sa akokolvek rozhodne obluby si to svoje... a ty demmo co si sa nam dal na cestaciky ?? :'(


26.09.2011 10:36

Re: super tenere750 a ine super endura

african
 Veteránista 

Ikona

www.motorkari.cz/motobazar/motorky/honda...
www.motorkari.cz/motobazar/motorky/honda...
dva kousky, su ako vino... starsie este lepsie ako novsie...
ak by som nemal koruny tak osobne by som siel do nejakej lestenky biga-800... jedineho coho by som sa bal toho jedneho kotuca v predu, neviem ako boli na tom posledne modely...


26.09.2011 10:50

Re: super tenere750 a ine super endura

demmoo
 Edvenčr 

Ikona

rado: jasne, v terene neni o com, to ani neporovnavam..len teda ten obrovsky vykonovy rozdiel Afriky a KTM je na ceste jasne viditelny pri akceleracii a vsetkom..to sa neda popriet...ale do beznej premavky na beznu jazdu AT urcite staci ;-)

no, nejak som citil, ze nastal cas na zmenu, tak som isiel do CBR ;-)
ale stale poskulujem po endurku nejakom >:-)


26.09.2011 10:58

Re: super tenere750 a ine super endura

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Tema je: "super tenere750 a ine super endura" , takze bavit sa o XTZ, XRV a BIGu je v poriadku. Len sa cudujem ze vas to este stale bavi. :-O

Vzdy sa mi afrika pacila....a keby som na nu nemal, tak si s velkou pravdepodobnostou kupim nieco podobne, cize XTZ... az cas by ukazal ci by som dalej poskuloval po afrike, alebo by som zostal spokojny. Myslim ze je to dost individualne a ziadna nekonecna pismenkova diskusia tuto dilemu u nikoho nevyriesi. ;-)

Takze kup to na co momentalne mas a jazdi. Cas ukaze ci budes spokojny, aleb predas a pojdes dalej hladat.


26.09.2011 11:10

Re: super tenere750 a ine super endura

Thommass
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Pozri obrázok
Pozri obrázok
Neviem ktoré z týchto dvoch obrázkov tu vyzerá ako nedorobená motorka.....jednoznačne afrika
Supertenere mam už 3 roky, a nemám k nej výhrady. Spotrebu mám pri svižnejšom tempe okolo 5L, keď dodržujem predpisy a zrýchlujem plynule, tak okolo 4L/100km, samozrejme keď sa idem "vybesnieť" na letisko, alebo na Šturec, či Čertovicu, tak my vyletí spotreba aj na 6L/100km.
Môj osobný rýchlostný rekord je 210kmh (na original. prevode 16/46). Mám na nej cestné gumy, a nemám problém držať tempo so 600vkovými jogurtami na horských prechodoch. Na dialniciach je to už problém, pretože od tých 180kmh to ťahá trochu pomalšie na tých 200kmh ;-)
Toto je enduro typu "jazdím jama nejama" a aj tak necítim otrasy :-)))

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Thommass (26.09.2011 11:14)


26.09.2011 11:23

Re: super tenere750 a ine super endura

majomi
 Edvenčr 

Ikona

www.super-moto.cz/rubriky/mototesty/200-000-km-test-dok...
stačí si to prečítat
8-)


26.09.2011 11:31

Re: super tenere750 a ine super endura

Je to ako pri všetko...každý si chváli to svoje ;-)
Podľa mňa má každá moto svoje +/- tak isto aj tie čo tu spomínate...
Je, len otázka kto si akú vyberie a ako vníma jej +/- 8-)

Ale aspoň je čo čítať >:-) [dobre]


26.09.2011 12:02

Re: super tenere750 a ine super endura

Thommass
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Hranice 150 000 km byla pokořena při srpnové cestě do Albánie. Tehdy „vyhořel“ díky přechodovému odporu konektor regulátoru napětí. Bilance poruch je však skvostná, od té poslední (palivové čerpadlo) uběhlo téměř 100 000 km! Do té doby jsem také nevěděl, co je to dolévat olej. Vůle v motoru však vyžadují nyní každých 1200-1500 km (podle způsobu jízdy) doplnit 0,5 l oleje. Pro klid na dalších kilometrech aplikuji také prevenci proti píchnutí, přípravek Ultraseal.
Takže s tohoto textu dedukujem, že prvá porucha bola práve benzínové čerpadlo, a už pri 50000km? nejako málo km na takúto poruchu nie? A regler? veď afriky s tým nemali problém nie? Spotreba oleja? veď afriky vôbec nežerú olej.
A niekto sa tu bude vyhovárať že ako strašne veľa oleja žeru Supertenerky, a ake zle reglere maju, atď.... Afrika je na tom minimálne tak isto (ak nie horšie) ako Supertenere, dôkaz máte v linku ktorý tu zavesil majomi. :-P :-P :-P


26.09.2011 12:09

Re: super tenere750 a ine super endura

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Ked bude mat tvoja tenerka pri 150000km iba tieto dve poruchy, tak potom pis... ale pocitam ze to uz bude davno v srote. ;-)
..este par tvojich prispevkov a uz si budem mysliet ze tenere je nadstroj co chodi viac ako 200 a zerie v priemere pod 4l.... I-GRR


inak je to mimo temu, ale je tu dalsi dlhodoby testik mozneho nastupcu afriky. [dobre]
F 800 GS - už 150 000 km

Upravené 1 krát. Naposledy upravil bacaono (26.09.2011 12:12)


26.09.2011 13:10

Re: super tenere750 a ine super endura

majomi
 Edvenčr 

Ikona

Thommass ak si čítal pozorne tak plne naložená a aj z manželkou a v akých krajinách jazdil plus teplota tak je to samozrejme že olej potiahne moja ma 109 000 km olej mením každých 6000km a nedolievam nič stále je na mierke ako ked som ho tam nanovo nalial samozrejme nejazdím ako Jarda
www.supertenere.sk/index_zavadystr1.htm
každa ma svoje muchy ale hned ju zatracovať ???ak ju miluješ tak nieje čo riešiť :-D je zbytočne si tu naťahovať klady rozpočet ma malý tak asi nič zachovale nekúpi a bude do toho musieť vraziť e


26.09.2011 13:23

Re: super tenere750 a ine super endura

majomi
 Edvenčr 

Ikona

salli heh aj toto si prečítaj
Moto poradňa: Yamaha XTZ 750 Super Tenere...&p=0
tu je tiež kopec zaujímavostí :-D


26.09.2011 13:27

Re: super tenere750 a ine super endura

freebiker
 Kávičkár 

Ikona

fanthommass: co sa tyka cocpitov vec vkusu , u mna je jednoduchost afriky na prvom mieste ziadne plasty co mozu v terene praskat , xtz cocpit vyzera ako nejaky paneuropan a navyse nic moc toho neukazuje.
ale fakt tazko sa vybera lebo AT sa udrzi s KTM 990 a XTZ zere 4 litre a ide 210km/h

kurva ale zasa co by som cital v robote bulvar??? :-D :-D :-D :-D


26.09.2011 13:52

Re: super tenere750 a ine super endura

Thommass
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

bacaono: možno nebude mať ani jednu chybu a ty budeš takto kukať :-O lebo z tvojej afriky sa už dávno budú vyrábať konzervy :-)
majomi: ja tiež s olejom nemám problém, kolko oleja nalejem, tolko po 6000km vypustím.
Ja sa nesnažím zatracovať Afriku, ale proste nemám rád keď nejaký majiteľ Afriky začne rozprávať akú má božskú motorku, ktorá nemá konkurenciu, a hneď ju začne vnucovať človeku, ktorý si chce kúpiť nejaké enduro.(nemyslel som tým Teba)
fanfreebiker: ty sám nevieš čo sa ti páči a čo nie pretože najprv napíšeš že máš rád jednoduchosť a potom že prístrojovka na XTZ toho nic moc neukazuje => veď práve na XTZ je tá jednoduchosť.......
A pozornejsie si prečítaj môj príspevok (26.09.2011 11:10) že za akých podmienok má spotrebu 4L/100km.....

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Thommass (26.09.2011 13:54)


26.09.2011 14:09

Re: super tenere750 a ine super endura

freebiker
 Kávičkár 

Ikona

fanthommass:jednoduchost prestava byt zaujimava ked nemas prehlad o hodnotach choduschopnosti motorky .....ale dle chuti zahod budiky pojdes aj 215 mozno
Co sa tyka spotreby ja neviem nech sa vyjadri niekto s XTZ(okrem teba) v akom rezime ma spotrebu 4l, lebo podla mna v ziadnom


26.09.2011 14:54

Re: super tenere750 a ine super endura

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Thommass mozne je aj to, ale to len v pripade ze by sa mi ju podarilo niekde rozflaknut. Inak u mna afrika dozije az do dochodku na cestnom mieste v garazi.
Mozeme sa o tom porozpravat a zasmiat za par rockov niekde pri pivku ak budes este tenerku mat. ;-)
Nikto tu nikomu nic nevnucuje, a ani nerozprava aku ma bezkonkurencne bozsku motorku. To len majitelia tenerky podrazdene reaguju :-))) na to ze sa tu v sulade s nazvom temy ponukli aj ine super endura.
A uznaj ze s tymi 4 litrami si to prehnal... ja jazdim ako dochodca, ale pod 4,6 sa mi dostat nepodarilo.


26.09.2011 14:56

Re: super tenere750 a ine super endura

Thommass
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

fanfreebiker: ja mam prehlad o choduschopnosti motorky s tymi budikmi ktore mam, neviem co tam take extra mas naviac: tlak turba? vonkajsiu a vnutornu teplotu? teplotu brzdovych kotucov? podtlak v nasavacom potrubi? alebo centralne dofukovanie kolies??? :-D :-D :-D
A ohladom tej spotreby: minuly rok ked sme isli na zraz, tak vsetci mali spotrebu do 5L/100km.
Ja osobne som po najazdeni 502km prepol na rezervu, vetci ktory somnou isli ti to potvrdia. Tohto roku sme mali zraz v CR, naspat som isiel po dialnici Praha-Brno vkuse 140-150kmh a spotreba 5,3, ak toto dokazes aj ty s tvojou motorkou, tak potom sa mozes ozyvat 8-) 8-)
bacaono: OK chapem, ako si to myslel a k tej spotrebe najlepsia spotreba mi zatial vysla 4,2L/100km (co si myslim ze spada do "hranice okolo" 4L, nie?), a NEHOVORÍM ŽE MÁM TAKÚ SPOTREBU STÁLE a dalo by sa spravit aj 4L/100km, ale ja mam radsej sviznejsiu jazdu.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Thommass (26.09.2011 15:01)


26.09.2011 15:26

Re: super tenere750 a ine super endura

freebiker
 Kávičkár 

Ikona

fanthommass:soráč ja toto nedokazem pri 140 -150 mat spotrebu 5,3l , moja smola ale ked jazdim predpisovo uz mam 4,8 - 5,5l . Takze nielen tebe ale aj vsetkym na zraze papaju do 5l??? :-D :-D Tak to potom taky vydrbanci africky ako ja roztrubili poveru ze supertenery dost papaju a ingognito na forach potom jajkaju nad spotrebou a poruchami lebo vy si nemate vlastne o com pisat . Mam dost a podvolujem sa dobrovolne nazoru ze salli si musi kupit jedine xtz ....a mozno po precitani ostatnych majitelov AT zacnu konecne padat ich ceny [dobre]


26.09.2011 15:30

Re: super tenere750 a ine super endura

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

freebiker ceny nezacnu padat, ale budu rast ...ved su to uz pomalicky veterany, >:-)


26.09.2011 15:35

Re: super tenere750 a ine super endura

freebiker
 Kávičkár 

Ikona

bacaono: dobre aj tak! predam a vymenim za to 800GS , alebo XTZ750 :-D este si musim dat dokopy vsetky udaje z tejto diskusie. ;-)


26.09.2011 15:43

Re: super tenere750 a ine super endura

Thommass
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

fanfreebiker:
1. nauč sa čítať
2. prečítaj si celú diskusiu ešte raz

Petože keď som napísal že: minuly rok ked sme isli na zraz, tak vsetci mali spotrebu do 5L/100km toto si prečítaj aspoň 3 krat a skus to pochopiť tak ako to je napisane a nevymyslaj si vlastne pribehy lebo potom co ty si nieco zle precitas alebo nieco zle pochopis, tak vypisujes kraviny.
Keď mi až tak veľmi závidíš XTZku tak si ju kúp aj ty :-P :-P


26.09.2011 18:04

Re: super tenere750 a ine super endura

black333
 Kávičkár 

Ikona

Tak ako vždy.
Afrikanci utočia na Tenerakov a opačne.Presne tak,ako BMW-aci a KTM-aci
:-D .
Thommass-no.200km/h.Presne toto mam rad.Motorka,ktora neni na to stavana a skušať.Ak by si išiel stale 200,bolo by to ine.Inač,nikde som nenašiel že niekto išiel na XTZ 750 200.No nevadi.Tachometre su tiež neni presne.Potom ta spotreba,4l!!!!!!!!???? :-O .Chlape,ved ty takto zdolaš spotrebu ešte lepšiu ako maju nove V Stromi 650!!!!Potom ti vyleti spotreba,ak sa ideš vybesniť aj na 6Litrov.Chlape.Ked sa Teneraci idu vybesniť,tak spotreba presahuje aj 8 litrov!!!!Neviem ako to robiš,no ked čitam forum na českych strankach,tak si exemplar a maš exlusivnu motorku,ktora je 20rokov,stara,ide ako nova a spotreba je ako na novych motorkach.Nič v zlom samozrejme,nedalo mi to ;-) .
Vždy to takto skonči,no reči o maximalkach si už konečne odpustite.Ak niekto chce maximalku,kupi si nejakeho litra a bude mať vystarane.
Amen 8-)


26.09.2011 18:33

Re: super tenere750 a ine super endura

black333
 Kávičkár 

Ikona

Tu je krasna AFRIKA!!!!( z malym škrabnutim) Za dobru cenu!!!! [dobre]
www.tipmoto.com/motorky/honda/194303-xrv-750-africa-twi...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil black333 (26.09.2011 18:34)


26.09.2011 19:44

Re: super tenere750 a ine super endura

marek750
 Kávičkár 

Ikona

bacaono prečítaj si diskusiu , salli už na začiatku Afriku vylúčil pre premrštenú cenu a hľadá moto do 2000eur ! Ja bývalý Tenérák som mu ponúkol aj Transalp .

black333 na čo sa zapájaš do diskusie o motorke ktorú si videl len na obrázku? Pozri si porovnanie aby si mal šajnu o čom je reč :-}
supertenere.sk/jpg/stvsat/obr9.jpg


26.09.2011 19:47

Re: super tenere750 a ine super endura

wiese
 Turista 

Ikona

salli ta tenera za 1700 eur je na nejakch sezonnich znackach,bol som ju pozret asi v zime,neplati sa poistka len nejaka sezonna dan alebo take nieco splietal.trosku koplikovane.dlho to uz predava.


26.09.2011 19:56

Re: super tenere750 a ine super endura

black333
 Kávičkár 

Ikona

No.Prečital som.Maximalka 190km/h XTZ a Afrika 180.Tak čo tu trepete o 200-ke na XTZ.
Ty voe.Ste divny.Dosiahli ste obaja rychlosti,ktora neni ani pisana a ani nikde dokazatelna ale predsa ste nou obaja išli.Ohanate sa tu stale parametrami ale stale nevidim nikde nejaky dôkaz.Spotreba Afriky je ovela lepšia.Nič v zlom.Ako môže niekto takto vynahanať stare motorky a potom to tu davať a ešte tvrdiť,že to žerie od 4 litorv do 6-tich.Spotreba ako pisana u noveho V Stroma 650 ale?Niekto ide 200-kou a ešte spotreba je skoro menšia ako na novych motorkach.Hm,rad sa dozviem niečo nove a aj sa naučim ale taketo kraviny ma teda vôbec neberu. :-D :-D :-D


26.09.2011 19:59

Re: super tenere750 a ine super endura

salli
 Turista 

weise vdaka za tip-to je divne s tou moto ,sezonne jazdenie hmmm.nieco v zime dufam splasim.skoda zatial ze som sa nepovozil na xtz a ani na africe aspon pre porovnanie.africu som vylucil vzhaldom k financiam aj ked sa mi velmi paci.transalp je super masina ale ked berem porovnanie xtz a transalp tak berm silnejsiu masinu.


26.09.2011 20:04

Re: super tenere750 a ine super endura

black333
 Kávičkár 

Ikona

salli-poistka ta trapiť nemusi a ani nemôže.Pri každom prepise,musiš mať novu,teda svoju.Sezonna značka je asi ta,že vždy pred zimou ju odovzdava aby nemusel platiť celoročnu.Nič komplikovane to neni.Ak by si ju kupil,tak ty si to zmeniš.Takže nemal by byť problem. ;-)


26.09.2011 20:10

Re: super tenere750 a ine super endura

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Ja som prečítal nameraná rýchlosť AT 177,2km/h a XTZ 192,4km/h , keď máš trocha šajnu ako fungujú tachometre tak tie ti ukážu aj o 10 viac ;-)
Tak kto je tu divný?
Nevidíš "nikde dôkaz" lebo ho nechceš vidieť, asi preto že si zaujatý :-P







Upravené 2 krát. Naposledy upravil marek750 (26.09.2011 20:16)


26.09.2011 20:15

Re: super tenere750 a ine super endura

freebiker
 Kávičkár 

Ikona

superfanthommass: ak supertenere tak jedine tvoju alebo niektoru s ktorymi chodis na zraz .....ostatne vcetne novych v teste sa ani zdaleka nechytaju. :-(


26.09.2011 20:20

Re: super tenere750 a ine super endura

wiese
 Turista 

Ikona

salli poviem ti pravdu keby nemam na africu alebo na nejaku gs na urcite skoncim pri tenere.takze pokial nemas na africu alebo nieco lepsie -bmw :-D ,tak nemas co rozmyslat a kup teneru.pozri na motorkari.cz -ta vysperkovana stym presivanym sedlom :-O .velmi pekne urobena a za 49000,tu by som bral aj keby si mam zobrat uver.


26.09.2011 20:32

Re: super tenere750 a ine super endura

salli
 Turista 

weise ved to vlastne chcem vysvetlit za dane peniaze maximum.a to mi asi da len xtz a na to co ja jazdim mozno par rokov bude stacit.tu vysperkovanu som videl ale skus realne zratat co by ma stala na eura cesta pre nu,papiere .kolko by to bolo do kopy????zvazujem aj kupu z ciach ale treba aj cas na to najst


26.09.2011 20:33

Re: super tenere750 a ine super endura

marek750
 Kávičkár 

Ikona

wiese to máš pravdu ale to máš rovnako aj s tou AT za 49000, na eurá je to nejakých 2170+ prihlásenie 200euro. V prípade tej AT ešte min. 250 oprava a len 37kW !
Na autobazar.eu je XTZ 750 za 2000eur ale ročník 89 a tých 35tisíc sa rovná skôr 135 000km nabehaných .
yamaha-super-tenere.autobazar.eu/750-xtz-id2762993.html


26.09.2011 20:34

Re: super tenere750 a ine super endura

salli
 Turista 

inak ta vysperkovana xtz hmmm to aby som sa bal ju zaspinit :-D :-D :-D


26.09.2011 20:36

Re: super tenere750 a ine super endura

majomi
 Edvenčr 

Ikona

dám to sem aj ked som sa na to tu chcel už vykašlať ale dufam že to pomôže nech vie do čoho ide ked už je to take superenduro
zdroj
www.motorkari.cz/forum-detail/?fid=5&ft=23629


Ty pozitivní :
levný provoz co se týče pneumatik,
pohodlný posez na delší trasy,
velká nádrž,

Negativní :
absence pouzder v motoru u vaček - dost často dochází k přidření vaček,
spotřeba oleje - u mě se vyšplhala až na 0,7 litru na 1000 km,
benzín jsem neřešil,
Vyhřáté hlavy - jelikož Váš miláček má něco přes 100 000 km stává se to běžným pravidlem, odchází velice často těsnění pod hlavou a začíná Vám voda lítat ze zadní nádobky.
Srovnání hlavy to řeší pouze na nejake období,
Velice často se mi při velkých zátěžích přehřívalo reg.napětí tzn musel jsem cca 2 hodky počkat než to šlo nastartovat.
příliž měké přední vidle - pérování hodněkrát to jde nadoraz,
brnění mezi 4-5 tisící otáčkami,
přístup ke všemu jako k penězům,
častým rozebíráním se opotřebovávají plasty a praskají,
karburátory mají vyběhaná pouzdra u jehel,

Osobně Vám mohu říci, že pod motorkou jsem více ležel než jezdil, ale s tím se musí počítat páč si nekupujete nový stroj.
Osobně bych do teto koncepce motoru už nešel, TRX, TDM ,XTZ.
To jsou moje zkušenosti s XTZ. Pokud budete chtít aby vám XTZ moc nežralo olej dá se tam dát i 20W 50 o trochu se to zlepší.

_Ještě bych zapoměl - jestliže plánujete delší trasu nezapomente si vzit s sebou min litr oleje.

Měl jsem rok výroby 1995 - najeto "udajných" 50 000 Km.


26.09.2011 20:46

Re: super tenere750 a ine super endura

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Vidíš tých údajných 50 000km mohlo byť aj 150 000km !
Ja som mal 80 000km a nemal som problém z olejom a ani som nedolieval ! Predal som ju a ďalší majiteľ nabehal za krátku dobu ďalších 10 000km bez toho aby sa jej dotkol !


26.09.2011 20:47

Re: super tenere750 a ine super endura

wiese
 Turista 

Ikona

marek 750-to co ma za divne svetlo,to sa robili prve modeli s takym skaredym svetlom.


26.09.2011 21:09

Re: super tenere750 a ine super endura

Thommass
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Black333: Je dosť veľa majiteľov ktorí na nej išli 200kmh,a tu nejde o to či ideš tou rýchlosťou 5minut, alebo 10minut, ale tu ide o to že také staré enduro ešte dokáže ísť tak rýchlo. V profile máš napísané že nemáš motorku (možno máš, ale to je tvoj problém), dokázať Ti to môžem kedykoľvek že to ide 200...
A jazdím aj s GPSkom, a do tých 100kmh je tam odchýlka na tachometri +5kmh, nad 100kmh -+4kmh.
superfanfreebiker: nezostáva ti nič iné iba závidieť :-P :-P :-P


26.09.2011 21:20

Re: super tenere750 a ine super endura

freebiker
 Kávičkár 

Ikona

200km/hfanthommass: chlapče ja ti nezavidim len trosku reality do tych tvojich udajov
majitelia xtz(jeden moderator cz fora)":
-spotreba zalezi na stylu jizdy, ale kdyz ji mas serizenou a neberes ji na plnej knedlik tak si vezmu okolo 6 (mne ted bere XTZ900 6,5 pri normalni jizde po silnici) coz je asi o litr vic nez XRV, ale stale v norme
-mě XTZ žere kolem 6 litrů. Když ji moc nehonim a jedu na pohodu (do 110km/h) tak se dostanu i pod 6 litrů.
-spotreba?? Velka hodne...ked som ju hnal vedela ist za 10litrov...bezne tak 6,5(100-120km/h)..
-Přesně nevim, kolik jsem ujel od "plný" a nulování tacho, ale odhadem mi zpapala na nějakých +-250km asi 19 litrů benzínu, předtim ani úplně plná nebyla, což mi tedy vychází na asi 7-7,5l/100km (

dalej zasierat vlakno spotrebou uz nebudem ( ozaj vies ako sa to rata?? mozno je chyba tam)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil freebiker (26.09.2011 21:35)


26.09.2011 21:26

Re: super tenere750 a ine super endura

marek750
 Kávičkár 

Ikona

wiese to bude asi švajčiarská verzia .

Upravené 1 krát. Naposledy upravil marek750 (26.09.2011 21:36)


26.09.2011 22:04

Re: super tenere750 a ine super endura

marek750
 Kávičkár 

Ikona

freebiker aj ja som mal spotrebu 6 až 7litrov ,ale po repase karburátorov a nastavení som šiel o liter dole !!!
Jeníka s Prahy na XTZ900 poznáme ,samozrejme skladačka motorov XTZ750 a TDM900 je len garážová výroba a nie továrenská.Taká TDM900 v pohode pod 5litrov ale má lenivé cesťácke prevody do terénu úplne nevhodné!
Ináč aj ty môžeš mať 51kW a maximálku 200 , investuj nejakú 1000 eurovku do svojho stroja možno to dosiahneš ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil marek750 (26.09.2011 22:06)


26.09.2011 22:48

Re: super tenere750 a ine super endura

freebiker
 Kávičkár 

Ikona

marek750:mal som cez 100kw a maximalku daleko cez 200 na predoslej motorke, AT co mam teraz sa rozgula na 180, ale to sa neda porovnat a ani nema porovnavat. Na tejto motorke to proste nepotrebujem. OK takze po repase karbikov XTZ bere 4,2l a pri 140-150 5,3L ? To rozhodne niesu realne hodnoty.


27.09.2011 5:57

Re: super tenere750 a ine super endura

nooo, takto:
Motorky Super Tenere su zname roznymi zazracnymi pocitovymi super vlastnostami.
Napriklad nova 1200vka je pocitovo este lahsia, ako jej o patdesiat kilov lahsia konkurencia.
Predpokladam, ze tych 200km/h o ktorych pise Thommass, bude tiez takych, "pocitovych", ale pokial ta pri nich na dialnici neobiehaju kamiony, tak su aj taketo pocity OK.
Pred rokmi na sestdnovej v Povazskej bol nemec, ktory mal Super Tenere 900, teda aspon podla napisu na nadrzi.
Som sa ho pytal ako to urobil
... a vraj je to uplne einfach,ze iba vymenil klukovku,
... za aku, to mi nevedel vysvetlit, predpokladam, ze tiez za nejaku specialnu, "pocitovu".
Samozrejme, spotrebu mal hlboko pod 4 litre. Vraj co vyrazil z nemecka, tak este netankoval a stale ma polku nadrze plnu. (..zeby "pocitovy" benzin?! :-O )

Takze salli, pokial na to "pocitovo" mas, tak Super Tenere bude pre teba najlepsia motorka na svete.

P.S. ...ja mam len afriku, ani to neviem ci este, tak budte ku mne zhovievavi ;-)

P.S.2:..jezis, skoro som zabudol na to najdolezitejsie.
Super Tenere vraj maju volaky "herzstueck", ktory kedysi davno sedem krat vyhral dakar!!!!!! [dobre]


27.09.2011 7:31

Re: super tenere750 a ine super endura

salli
 Turista 

PROSIM NEBITE SA MI TU .nezalozil som temu koli hadkam.kazda moto co som doteraz mal tak mala plusy i minusy .a na internete odporcov a tich co ju mali radi.otazka znie ake najlepsie cestne enduro kupim za alebo do 2000 eur.nezacnite mi odporucat gs800.ja viem ze je super ale prosste teraz nan nemam a zijem na svoje pomery a nie nad pomery.podla mna vsetky stare masniny su poctive kusy zeleza .keby som nasiel africu za 2000 v inzerci mozno by som sa siel na nu pozriet ale prve modely sa mi nepacia.tie posledne su nadherne.a ta spotreba hmmm neviem co kto pise a co je skutocne a ani neviem ako dany jazdec to meral a ako tocil masinu pri merani spotreby .to iste pisali o kle 500 ze zere vela.mal som gpz co su vlastne identicke motory a mne to islo za 5 litrov.nejako som nemal pocit pocitivy ze to bere 9 a viac aj ked som sa docital aj to na nete.este som zvazoval ak kle 500 ale posledne modely.je to sice len 500 ale podla mna to ide dobre a je topodla mna take zabavne enduro do mesta ktore sa neboji ani dialnice


27.09.2011 7:37

Re: super tenere750 a ine super endura

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Je to sice jednovalec, v predu ma len jedne kotuc, ale velky. No za 2500E mas relativne novu motorku.

motoride.sk/?P=inz_detail&ID=199714

Netvrdim, ze stare endura nie su dobre, len su uz stare a nikdy nevies, ci trafis zachovaly kus. Na slovensku mas sancu tak 1:10, ze trafis dobru motorku zo zaciatku 90tych rokov. Takze je celkom mozne, ze oplieskas 2000E a nebudes mat ani peniaze, ani pojazdnu motorku.


27.09.2011 8:00

Re: super tenere750 a ine super endura

Thommass
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

freebiker: si robíš srandu? 37kw a rýchlosť 180kmh? HA-HA-HA, možno tak vo sne chlapče, alebo niesi ty jeden z tých "pionier tuning"?
Ja tu nemusím a ani nebudem nikoho presviedčať že koľko mi to žere a koľko to ide, ja som tu napísal hodnoty ktoré som dosiahol, keď si myslíte že som to nieje reálne, tak to mňa už netrápi.
Možno je to o závisti, alebo možno o tom že keď sa vám nepodarí dosiahnuť také hodnoty, tak ich nemôže dosiahnuť nikto.

----STAČILO------


27.09.2011 8:19

Re: super tenere750 a ine super endura

freebiker
 Kávičkár 

Ikona

thommass: mas pravdu bol som pionier tuning ked tvoji rodicia rozmyslali ci pocnu supertenere jazdca
Co sa tyka 37kw ano skrtena prirubami ale mozno tak z predajne do garaze prvemu majitelovi neviem , kazdopadne asi uz davno nie.
Vlastne som rad ze stacilo lebo si salli bude mysliet ze kupuje vesmirny motocykel a nie 20rocnu motorku.


27.09.2011 12:28

Re: super tenere750 a ine super endura

master
 Edvenčr 

Ikona

salli: mozno tento link ta presvedci: www.supertenere.cz/forum/viewtopic.php?f=22...


27.09.2011 12:48

Re: super tenere750 a ine super endura

salli
 Turista 

master pekneeeeee.200tisic a borec ide do ameriky.kurnik to uz africancata od hondy musia zavidiet.viac menej som rozhodnuty.mozno kupim tu sivu z turina ci odkial.inak black ty si ju videl na zivo alebo nie,??.pockam na bubaky ,zima relativne dlha .podla mna sa do 2000 zmestim.uvidime kazdoopadne dakujem vstkym


27.09.2011 12:53

Re: super tenere750 a ine super endura

SAVANA
 Turista 

Ikona

salli neboj sa nezavidime Tebe a ani druhym NIC! :-P


27.09.2011 13:08

Re: super tenere750 a ine super endura

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

SAVANA: pis za sebe, dobre!? Ja zavidim, aby bolo jasne! :-D


27.09.2011 13:16

Re: super tenere750 a ine super endura

SAVANA
 Turista 

Ikona

janoval: zacal som si hovorit v mnoznom cisle! :-D


27.09.2011 13:37

Re: super tenere750 a ine super endura

Ja závidím pár členom ich vytrvalosť sa tu hádať :-O :-D ;-)

A možno to dopadne takto kde sa bijú dvaja (Afrika vs Tenerka) bude víťaz tretí...BIG >:-)

:-D [dobre]

Upravené 1 krát. Naposledy upravil tigrik77 (27.09.2011 13:38)


27.09.2011 13:56

Re: super tenere750 a ine super endura

majomi
 Edvenčr 

Ikona


Video: www.youtube.com/watch?v=yXk-5FUTYto


27.09.2011 18:54

Re: super tenere750 a ine super endura

black333
 Kávičkár 

Ikona

Thommass-momentalne nemam motorku ale mal som.
Suzuki DR 800Big
Honda ST 1300 Pan European
Honda XRV 750 Afrika Twin.
Tod vsjo.
majomi-nadhera
salli-ono si musiš zvyknuť.Ako som pisal vyššie.KTM-aci sa biju z BMW-akmi a opačne.A odjakživa sa hadali Afrikani z Tenerakmi.To je normalne.Tiež si myslim,že ak si vyberieš XTZ v dobrom stave,vydrži.Ved skus a potom daj vedieť. ;-)


27.09.2011 20:10

Re: super tenere750 a ine super endura

hrac
 Edvenčr 

Ikona

Chlapci nech vám to nejebe!! stále vás to baví?Afa aj S10 sú super motorky,spoľahlivosť je u oboch relatívna a záleží od údržby...neviem ako vznikli fámy o poruchovosti XTZ ked ja nemám žiadne problémy?! A tento stav je podobný u drtivej väčšiny ludí na supertenere fóre. A keby ste ho navštevovali vedeli by ste že jeden člen je vášnivý turista a na XTZ má už cca 250000km....a čo ako? je to len o starostlivost. Tie motory vydržia všetko len debila na sedačke nie!!!A dizajn prosím ako si dovolujete hodnotiť ked je to silno subjektívny názor každého človeka?? Ste trápny....a hlavne tí leštenkáry čo sa tu bijú do pŕs aká je tá ich dobrá a ešte ju poriadne neotestovali a nedali jej kakao....edott vám povie ako im dávame a čuduj sa svete obe stále idú :-P až začnete jazdiť aj v trocha inom prostredí a budete mašinu riadne zaťažovať až potom zistíte čo je na nej dobré a čo na piču....do tej doby pomlčte porosím!


27.09.2011 22:36

Re: super tenere750 a ine super endura

hrac: no neviem...
Najazdené km: 56 000 km
Na moto boli robené komplet karbece čiže ihly, komínky, membrány aj príruby + bolo robené synchro a zmesi.Tiež sa robili ventile.Je nová reťaz EK 530 SRX, nové ložisko v rozete a tiež nové gumové bloky v nej...čiže len do sekundárneho prevodu šlo cca 170 euro...nové obloženie vpredu zn. SBS, na jar nové sviečky NGK a fitre...

link
....moc bezproblemovo to nevyzera!
mimochodom, standardna retaz (525) nie je dost dobra?


27.09.2011 22:47

Re: super tenere750 a ine super endura

hrac
 Edvenčr 

Ikona

MaAT: to sa volá údržba ty lokeš,ved to má 18 rokov a guma stárne rýchlo! štandard je 520 ale ja potrebujem všetko vystužené.


27.09.2011 23:04

Re: super tenere750 a ine super endura

...tak to si si mal kupit motorku zo zeleza a nie gumenu...lokes :-)


28.09.2011 8:09

Re: super tenere750 a ine super endura

freebiker
 Kávičkár 

Ikona

hrac: ides si kupit africu? >:-)


28.09.2011 10:06

Re: super tenere750 a ine super endura

marek750
 Kávičkár 

Ikona

MaAT nebuď smiešny , už by ste fakt mohli prestať s tým obsrávaním. Keď sa nemôžte rovnať parametrami tak už vám ostáva len .ebať do spoľahlivosti.
Štanfardná 520tka reťaz je na výkon Superteneré slabá a vydrží max 15000km! Preto sa dáva hrubšia.

Kto si mylí že 18 ročná motorka má 56000km tak je fakt naivný. Vieš čo znamenajú netesné príruby,vydreté komínky a zožuté gumy v rozete ???
Tá motorka má 56000 km, ale nie prvý krát ! :-D


28.09.2011 11:56

Re: super tenere750 a ine super endura

marek750, neviem,.. debil na sedačke??? :-D


28.09.2011 12:37

Re: super tenere750 a ine super endura

hrac
 Edvenčr 

Ikona

freebiker: by mi muselo dobre jebat


29.09.2011 16:49

Re: super tenere750 a ine super endura

majomi
 Edvenčr 

Ikona

salli celkom dobre
motocykle.bazos.sk/inzerat/10470150/Predam-Cagiva-Navig...


29.09.2011 18:49

Re: super tenere750 a ine super endura

salli
 Turista 

majomi diky za link vyzera pekne.inak nalepky ma len s jednej strany asi ma uz novy lak.to by mi nevadilo .skor mi ide o to kupit nejaku zachovalu od solidneho cloveka a nie kseftara.momentalne cakam na nejake peniaze a az v zime sa ukaze ze kolko investujem.keby bola zima tak by som velmi zvazoval.kazdopadne dakujem za link a keby ste ludia motorkary vedeli o dobrej ponuke z vasho okolia vzdy tu to hodte .aj ja hodim sem ked daco uvidim zaujimave pre mna,


29.09.2011 18:54

Re: super tenere750 a ine super endura

salli
 Turista 

motoride.sk/?P=inz_detail&ID=201203 tu je dalsia ,novy inzerat aspon co som si vsimol.inak mne sa zda prehnane ked je to 1991 a dat za nu 2100eur.jedno ci by to bol transalp alebo africa ci 20 rocny strom????ten navigator je 2000 predsa pomaly desat rokov rozdiel


29.09.2011 19:36

Re: super tenere750 a ine super endura

wiese
 Turista 

Ikona

salli kamarat kupil pred par tyzdnami navigatora,ide to brutalne,je to citliva masina na plyn,takze clovek sa musi doslova na tom ucit jazdit aby ti neustrelil zadok.s endurom toho spolocneho moc nema,ale ta sila je nenormalna,mal som varadero ale oproti navigatoru je to sracka.takze odporucam len do citlivich ruk.tomuto navigatorvi chyba spodni kryt ,original laufy su najlepsie je striekana-takze urcite nie. radsej si dovez teneru z ciech a mas pokoj.


29.09.2011 19:47

Re: super tenere750 a ine super endura

wiese
 Turista 

Ikona

salli nekupuj podla roku vyroby ako black333 :-P :-))) ,kup si motorku co ta zaujima.navigator je silny ale nudny.


29.09.2011 20:38

Re: super tenere750 a ine super endura

black333
 Kávičkár 

Ikona

salli-presne si to vystihol.Za staru ootinu dať 2100 eur,no teda.Majitel si možno na to cenni a môže byť dobra,no ja osobne by som pod rok vyroby 97 nešiel.Určite nie.Byť tebou,ber Teneru z poslednych ročnikov.Wiesa nepočuvaj.Ten je na stare veteran motorky :-D .Ten to berie ako víno,čím staršie tym lepšie :-D .Skutočne by som radšej toho Navigatora ale pokial to ideš kupovať až cez zimu,maš čas.Neponahlaj sa.Možno najdeš nejaku Teneru z poslednych ročnikov,možno Afriku,maš čas.Uvidiš sam.


29.09.2011 21:36

Re: super tenere750 a ine super endura

salli
 Turista 

weise.-sak si myslimze ten navigator musi ist dobre .je tam sportovy motor.a aj rocnik relativne nieje zly.akurat sa bojim ze to budem vytacat a jazdit ako blazon.ten motor je v suzuki tl 1000 a je to dost sila .to ze to nema spodny krit nieje velky problem ale je to divne ze kde je a preco tam nieje.ladaky nepotrebujem mam rad originl vyfuky.hluk mi netreba.ta tenera ked si uvedomym co ta masina uz musela prezit tak ma az strasie.a este napisu ze zachovala ta nechcem si predstavit nedostatky


29.09.2011 21:55

Re: super tenere750 a ine super endura

akim
 Edvenčr 

Ikona

Kup si Transalpa I-GRR


30.09.2011 7:07

Re: super tenere750 a ine super endura

marek750
 Kávičkár 

Ikona

salli hlavná výhoda tej Cagivy že má motor Suzuki ináč by ju nikto nechcel.
Čo sa týka Supertenéré treba sa s tým zmieriť že aj málo jazdené 15-20 ročné motorky majú nabehané okolo 100 000km.
To ale nie je problém keď ju mal dobrý majiteľ ktorý aj trocha dbal na pravidelnú údržbu.Vyhni sa príliš lacným a aj dovezeným "málojazdeným"strojom.Toto platí pre všetky značky.


30.09.2011 15:47

Re: super tenere750 a ine super endura

wiese
 Turista 

Ikona

salli uz sa stalo ze par ludom ustrelil zadok,kvoli tej nevyvazenej sile by som tu moto bral ako nebezpecnu.kamarat stym navigatorom zamnou absolutne nestiha,boji sa pridat.a ta ko..tina da 245 :-O a mne sa ta moto nepaci,ten modri navigator praveze ma ladaky tak to je na tom zle,niekto tomu musel pekne davat ,a v zahranici ked ti to zbadaju tak zacvakas.je to zlepenina jak pucle. black333 mna aspon nejaka moto bavi a aj mam na rozdiel od teba,naco by mi bolo varadero rocnik 2002 co som mal ked ma nebavilo aj s posratimy 94 konmi :-P 8-) .

Upravené 1 krát. Naposledy upravil wiese (30.09.2011 15:51)


30.09.2011 17:51

Re: super tenere750 a ine super endura

salli
 Turista 

weise..pisal som ze ladaky nechcem.mam rad tiche moto nepotrebujem aby ma poculi.praveze ze chcem original vyfuk.napriklad povodny lak nemusi mat aj tak by som si to dal streiknut podla mojich predstav.to ze kone nerobia fun fuctor ja viem.napriklad taku r1 nevyuzijem ani na polovicu takze .za to taky dominator je parada.dost rozmyslam aj ko kawaaki kle 500.treba si uvedomit ze masinu vyuzivame hlavne na behanie okolo komina a to ze zrobim raz do roka povedzme chorvatsko tak podla toho nebudem kupovat masinu.jazdil som na masine kazdy den do prace a jazdit povedzme na varadere mi nechyba.preto zvazujem vselijako a zalezi podla ponuky co sa ukaze


30.09.2011 18:28

Re: super tenere750 a ine super endura

black333
 Kávičkár 

Ikona

wiese-kto povedal že chcem Varadero 2002 :-D .To je stara hrča.Ak Varadero tak striekačku,ak Bawo,tak 1150GS,ak Strom tak jedine od r.v 2005 vyššie a ak Afriku,tak jedine posledne modeli.Mna proste stare motorky nebavia.Či je lepšia alebo stara,to je mne šuma fuk.Proste stare mrchy su stare mrchy.Ozaj,jedna stara by ma ešte bavila.Big 800,tiež posledne modeli :-P :-D .


| 1 2 3 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 49153 | Včera: 145744