Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj aj ty článok o svojej motorke!

Kupili by ste ukradnutu moto? - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuKupili by ste ukradnutu moto? - Diskusné fórum - Len Tak

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 1 2 | Nasledujúce

29.09.2005 21:38

Re: Kupili by ste ukradnutu moto?

Kapro
 Bahniak 

Raptor, jednu vec ti poviem, aj ked som uz chcel mlcat. Vratil som sa teraz z Islandu, kde som mohol vsetky veci s prehladom nechat na motorke vcitane dost drahych fotoaparatov, dokladov, penazi. Je to neskutocny pocit nemusiet sa o svoj majetok bat a vediet, ze ti ho nikto neukradne.
Raz som bol u obchodneho partnera vo finskom meste Vaasa.Tam nechavaju kluciky v starteri a na moju otazku, ze ci sa neboja, mi odpovedali, ze coho sa maju bat? Ze oni su od malicka vychovavani tak, ze aj keby mali od hladu umriet, tak cudzi majetok je pre nich tabu.
Myslim, ze vacsina z tych, co tu maju opacny nazor ako ty netvrdi, ze moze hodit kamenom. Ja to ako prvy netvrdim. Ale bojujem sam so sebou a svojim svedomim, snazim sa nekonat tak, ako v minulosti a tym padom nemozem tolerovat ani podporovat zlodejov. Akychkolvek.
Otazka znela, ci by som kupil ukradnutu motorku. A ja s cistym svedomim mozem povedat, ze nie.Takisto ako by som nekupil ukradnuty holiaci strojcek (nosim bradu, haha) a ani nic kradnute. Mozes si o mne mysliet, ze som padnuty na hlavu, ale za tym si stojim.
Otazka, kto je vacsi zlodej, je na siahodlhu diskusiu. Ci ten nadnarodny gigant alebo ten drobny nestastny cigan (ktoreho vlastnymi slovami nemusis), ktory je mozno degenerovanym vyplodom incestu alebo ho jednoducho nikto kvoli predsudkom nechce zamestnat...
A poviem ti aj to, ze v istom stadiu bilancovania svojho zivota som (opat tvojimi slovami) mal tie gule, ze som vo svojej firme dokonca zamestnal cigana. Priznam sa otvorene, ze ma z toho tie gule riadne boleli, lebo kus xenofobneho rasistu je vo vacsine z nas. Ale vyplatilo sa, stal sa jednym z najspolahlivejsich a najpracovitejsich zamestnancov vo firme...
Tym som svoj nazor na ciganov ciastocne zmenil. Mozno aj ty raz zmenis nazor, mozno nie.Mozno ti bude najprv niekto musiet ukradnut motorku a rozpredat ju na nahradne diely. Jedno je ale iste ako podvedal Konfucius: Len blazon nemeni svoje nazory.

P.S.Povedal som tych veci viac ako jednu, ale uz dam pokoj.


30.09.2005 8:44

Re: Kupili by ste ukradnutu moto?

spatas
 Bahniak 

Ikona

nechcem obhajovať zlodejov a krádeže, ale chcem sa spýtať. kolko z nás si stiahlo nejaký servisný manuál z internetu? používate výhradne len kúpený software? nemáte napálené ani jedno CD, alebo DVD?
strojček od cigana by som nekúpil a ani nič iné. na takého sa ani nepozrem, otočim sa mu chrbtom a idem si po svojom. možem na neho poslať sbs, ale skôr ako to stihnem urobiť sú už pri mne dlší traja a som pekne v P..I.
to isté aj s kradnutou motorkou. ale keď by som našiel možnosť ako pomôcť vrátiť ju majitelovi tak to urobím. a snažil by som sa oto ako najlepšie by som vedel. ale život je sviňa.
prajem vám aby vám nikto nikdy nič neukradol.


30.09.2005 9:39

Re: Kupili by ste ukradnutu moto?

temny
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Ja som sa s takou ponukou nestretol a tazko povedat ci sa predavajuci prizna ze masina ktoru predava je kradnuta. A ako by som sa zachoval?? neviem ponuknite uvidim, Ale paci sa mi mnozstvo odpovedi v ktorych sa pise ako by sme sa MALI zachovat a ako nie ;-)
a teraz scenar
Kupis masinu zistis po kupe a nejakom tom mesiaci ze je kradnuta (vies ze sa na to nepride /proste nejako to vies/) pojdes sa udat?? s moznostou ze neuvidis peniaze masinu ale niekomu sposobis radost ze sa jeho motorka nasla.

Asi by sme taketo motorky NEMALI kupovat asi by sa taketo motorky NEMALI predavat a ani by sa NEMALO kradnut a MALI by sme byt super ale sme >:-) ??


30.09.2005 12:41

Re: Kupili by ste ukradnutu moto?

Fjoo1
 Kávičkár 

Ikona

Nenasla by sa daka ZZR 600ka na papieroch hoci aj lopka tak do 30000????????


30.09.2005 21:25

Re: Kupili by ste ukradnutu moto?

Kapro
 Bahniak 

Spatas: SW 1:0 pre teba. To ma ani nenapadlo, ze to je zlocin a vlastne mas pravdu-je.
Ale aspon vo firme som vsetko zlegalizoval, aj ked kontrola moc nehrozi.
Jedine danovy unik vraj nie je zlocin! :-D :-D :-D
Teda aspon mudrejsi ako ja tak hovoria...


01.10.2005 13:53

Re: Kupili by ste ukradnutu moto?

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

mishko
jasne keby som sa zivil predajom holiacich strojcekov tak by mi to vadilo tak ako tomu polnohospodarovi co mu kradnu zemiaky na vychode... a pritom su to krumple za 20sk kilo ze...
nejde o cigana.. a o tesco ide o maleho a velkeho zlodeja? mimochodom bol si za tym curinom co ti vylepsil motorku? ;-)
opakujem kradnutu motorku by som NIKDY NIKDY nekupil, ale strojcek ukradnuty v tescu ciganom bez problemov a necitim sa byt preto zlodej... veci nie su cierne a biele...

kapro
viem presne o com hovoris.. ja som sa dnes rano o 5 vratil zo svajciarska a je to tam presne take iste... este som mladej povedal ze v nakladaku mas 100 frankov to neni najlepsie miesto pre peniaze a ona mi s kludom anglicana povedala... ale ani najhorsie, stavim sa s tebou o co chces ze kradne sa na slovensku vo svajciarsku aj na islande tak ako vsade na svete... to v akej miere je druha vec!

a na odlahcenie celej tejto vaznej temy dodavam.. kradnutie je prirodzena vec!! preco?
v prirode sa kradne od samiciek cez potravu az po material na stavbu hniezd uplne vsetko
argumentovat mozete ze clovek neni zviera.. ano to je pravda... ako vznikol? evloluciou? hahahaha....alebo ho boh stvoril na svoj obraz? hahahahahaa :-D


01.10.2005 23:10

Re: Kupili by ste ukradnutu moto?

lubko
 Turista 

Ikona

Drahý Raptor,
opakuješ sa. Ak nemáš čo nové povedať, vieš čo máš urobiť.
Pletieš si evolúciu s polúciou. Vyplýva to z Tvojich rečí.
Nebol by som rád, keby si sa chcel vrátiť do ríše zvierat, keď ti Boh dal šancu byť človekom.
Porozmýšľaj!


02.10.2005 20:33

Re: Kupili by ste ukradnutu moto?

Mishko
 Skútrista 

Ikona

Raptor je to s tebou zjavne horsie ako som si povodne myslel.

Argumentovat v tomto pripade prirodou je uplne scestne, ved v prirode su pripady kedy sa navzajom zabija nielen pre potravu, ale len tak, bezdovodne...To by bolo fakt super aplikovat to na ludi, som zvedavy kolko by nas tu za tyzden zostalo :-} A tie reci o evolucii su uz totalne mimo...Radsej pi menej alebo nepi vobec, lebo ti to zjavne neprospieva.

Schvalovat kradeze a este aj tvrdit ze je to prirodzena vec by som MOZNO cakal od vymleteho primitiva ktory okrem bazalnych potrieb typu zhanania jedla a chodenia na zachod viac problemov v zivote nema. Dufam ze mas ku podobnej skupine ludstva hoooodne daleko tak predtym ako nabuduce nieco napises skus aj rozmyslat :-}


03.10.2005 9:24

Re: Kupili by ste ukradnutu moto?

gaizka
 Turista 

Ikona

Krádež je zlyhanie. Kúpiť kradnutú vec je tiež zlyhanie.


03.10.2005 12:49

Re: Kupili by ste ukradnutu moto?

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

mishko zabudol si si precitat ze som to napisal na odlahcenie... ale nic, necham to tak

drahy lubko opakujem lebo ludia necitaju co pisem a vytrhavaju veci z kontextu
inak ja si este mylim aj menstruaciu s demostraciou a vakcinaciu s inseminaciou
ale ked teba citam tak asi aj pojmy s dojmami si zamienam :-P


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 186677 | Včera: 156107