Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Yamaha demo TOUR 2024

To nie su pokuty, to je zarobkova činnosť - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuTo nie su pokuty, to je zarobkova činnosť - Diskusné fórum - Len Tak

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 1 2 | Nasledujúce

14.05.2009 8:25

Re: To nie su pokuty, to je zarobkova činnosť

egres2
 Bahniak 

Ikona

Vojtikk: Súhlasím z tebou v podstate mimo toho, že každý jedinec spoločnosti , ak chce byť jej súčasťou, by mal dobrovolne rešpektovať jej pravidlá.To že sa pravidlá za posledné storočie zmenili od tolerancie, ochoty nechať každého do určitej miery žiť podľa seba na snahu pomaly aj odchod na záchod upraviť zákonom sú spojené nádoby.Na jednej strane snaha jedinca vybojovať si pre seba čo najviac výhod/hlavne materiálnych/obchádzaním a nerešpektovaním existujúcich zákonov a na strane druhej,snaha zákonodarcov obmedzovať a represovať tieto snahy.Čím väčší je tlak zo strany občanov porušovať zákony, tým väčší je tlak zo strany štátu potláčať tieto snahy prísnejším zákonom a následnou represiou.Tu sa na to pozerám tak, že čím viac vodičov na Slovensku bude úmyselne porušovať predpisy,tým väčšie budú sankcie.A na Slovensku je ešte jeden fenomén, s ktorým som sa zatiaľ v takej miere nikde vo svete nestretol, že každý nový zákon alebo nariadenie vyvoláva okamžite reakciu väčšieho porušovania ako dovtedy platná norma.Teraz je otázne, kto tento boj vyhrá.Či občianska neposlušnosť alebo štátna exekutíva.


14.05.2009 9:13

Re: To nie su pokuty, to je zarobkova činnosť

LOFTY
 Turista 

Ikona

Áno, je to čiste zárobková činnosť, ráno dopraváci odchádzajú vyberať pokuty so stiahnutým žalúdkom, takpovediac nožom na krku a povelom: ak nevyberiete toľko resp. toľko na pokutách ani sa nevracajte naspäť. Aj mna namerali na rovine z kopca a to ešte za mňou idúci zahraničný BUS ma dobiehal, že som prekročil o pár km. Darmo som sa odvolával na bossa Packu, že ho poznám a on tvrdí, že je v právomoci policajta, pri korektnom jednaní rozhodnúť o výške pokuty. Nepomohlo, policajt nazval svojho bossa skorumpovaným Janom, ktorý v tej funkcii nemá čo hľadať/to bol asi názor ich celého oddelenia ako som vytušil/ a bolo po vyjednávaní. Skutočne je to čiste zárobková činnosť a to dedukujem podľa toho na akých úsekoch merajú rýchlosť!


18.07.2009 19:48

Re: To nie su pokuty, to je zarobkova činnosť

hooopy
 Turista 

motorshow.awardspace.com/articles.php?lng=sk...


19.07.2009 0:56

Re: To nie su pokuty, to je zarobkova činnosť

GUNAR
 Turista 

Ikona

dragonhunter: tak naco sa pytas ked na odpoved nie si zvedavy?? .... typicky slovensky "pako" :-~


19.07.2009 7:37

Re: To nie su pokuty, to je zarobkova činnosť

StanleyP
 Edvenčr 

Ikona

Gunar neuvadza sa tam vyska pokuty pri prekroceni rychlosti do 10km/h. Ak je to dôverihodny zdroj tak tym padom by nemali davat pokutu ak prekrocim rychlost napr. o 5km/h. Ci to zle chapem zase? :-)


19.07.2009 10:11

Re: To nie su pokuty, to je zarobkova činnosť

barlac
 Jogurťák 

stanley-presne tak chapes to velmi zle. >:-) policajti si aj tak davaju pokuty od buka do buka..natrafis na ambiciozneho idiota a mas problem.
mna by skor zaujimalo ,ci za ten priestupok -prekazanie jazde rychlejsie iducim vozidlam a obmedzovanieplynulosti cestnej premavky.
ci uz bol za to niekto pokutovany,lebo to co zazivam den co den na cestach ma uvadza do sialenstva.a kopec idiotou ani nevie akou rychlostou ma jazdit v obci a mimo.vedia len nieco o 50 a ze je za to velka pokutatak jazdia 40 a niektori aj 30.keby vyberali pokuty za tento priestupok,tak by to bolo daleko ako za prekrocenie rychlosti. >:-)


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 96334 | Včera: 115621