Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci! - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuPre motorkárov-Motorkári vs.polovníci! - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

Značky: Skúsenosti.

Predchádzajúce | 1 2 |

01.04.2008 18:28

Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

karcis
 Bahniak 

Ikona

Zdravím vas vsetkych! Hlavne bahniaci-zbystrite pozornost. Dole nižšie je clanok z mesačníka pre poľovnikov a rybárov-2008. Ktory mi poslal valec dnes ráno!

" Klin sa klinom vybíja. :-(((((( :-(((((( "

Niektorí úžívatelia poľovných revírov sa uchýlili ku krajnému riešeniu. Na výchovu motorkárov k ohľaduplnosti k prírode začali používať kovové hroty, ktoré zatĺkajú do pody na poľovných a lesných chodníkoch, kde nemá žiadne motorové vozidlo čo hľadať. Klin má navarenú priečnu vzperu, ktorá zabezpečuje jeho stabilitu v zemi. Do zeme sa zatĺka pomocou kovovej rúrky tak hlboko, až je vzpera v dostatočnej hĺbke a špicatý hrot trčí iba 5 až 7 centrimetrov nad povrchom chodníka. Táto dľžka úplne postačuje na prebodnutie pneumatiky s drapákmi a jazdiaci motorkár ani nevie, kde presne defekt dostal.Ak je klin umiestnený na zuženom mieste chodníka,tak defekt dostane značná časť členov jazdiacej skupiny. Metóda je údajne osvedčená a motorkári sa už po druhom či tretom defekte tejto lokalite zďaleka vyhýbajú a postupne ich možno vytlačiť z revíru.


Tak kurva keby mi toto niekto spravil,tak neviem coho by som bol schopny. A nehovorim o tom co by sa stalo tomu tretiemu-štvrtemu motorkarovi za mnou,ktory by v tej kolízii dopadol na tie hroty!!!
Toto musi s tymi polovnikmi-pardon (pitliakmi) skončiť. Je to len o tom,aby nas dostali z lesa von a robili si tam co chcu. By som chcel vidiet tie napchate mrazaky tou PODSTIVO strelenou divinou! Cest výnikmam-ale tych je fakt malo-ak vobec su.


01.04.2008 18:30

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

kenzo4x
 Kávičkár 

Ikona

ked ma naseru tak aj ten plot im podpalim >:-)


01.04.2008 18:36

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Sonny
 Jogurťák 

Ikona

Niekde som čítal vtip, že motorkári rušia horárov, keď horári trtkajú v lese veveričky :-D .
Asi to čítali aj tí lovci, a v záujme dokončenia aktu uspokojenia rozkladajú pasce na motorkárov. :-D


01.04.2008 18:40

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

tromar
 Edvenčr 

Ikona

... a ked na ten hrot stupi turista? Ci aj turistov chcu vyprasit z lesov?
Ked taky hrot zbadam, stupim nan a pojdem ich zalovat >:-) >:-) >:-)


01.04.2008 22:25

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Tomy055
 Kávičkár 

Ikona

pomaly bude hroziť väčšie nebezpečenstvo v lese pre motorkárov jak na asfalte... sak ked na to niekto padne tak ho rozpára... už len to chýba aby nás začali strieľať :-((((((


01.04.2008 22:34

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

no aj taký cyklista určite happy


01.04.2008 22:35

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

trimer
 Čoprák 

Ikona

motorka reve, smradi a ohrozuje les
-------
vazne si osobne myslim, ze v lese motorky nemaju co hladat...
-------
sorry...
-------
polovanie na motorkarov so zakopanou kopiou vsak neschvalujem...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil trimer (01.04.2008 22:36)


02.04.2008 9:10

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

JURIPKO
 Čoprák 

Ikona

Neviem a asi mi nikto na to neodpovie kto dal právo ohrozovania ludskeho zdravia v lese polovníkom alias pitliakom :-(((


02.04.2008 9:30

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

rapid
 Turista 

Ikona

co im to drbe? v kazdom lese behaju s traktormi a tie lesne cesty co su tam nevyslapali motorkari :-((( u nas v okolí uz takmer pri kazdom vstupe do lesa su nove zelezne rampy, ani na moto sa uz nedostanes z asfaltky na nejake pekne miesto, lebo hned je tam zavora :-(((((( , nepotrebujem sa v lese nahanat ale len tade kludne prejst a urcite spravím menej hloku a necistot ako traktor 8-)


02.04.2008 9:33

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

MacOWitza
 Kávičkár 

Ikona

1. Cela rozpravka o hrotoch v zemi je blbost. /moznost zranenia zveri, polovnikov, turistov, poskodenia lesnej kolesovej techniky a pod. si nikto nedovoli/
2. Motorka nema v lese co hladat! Minimalne nie v tom, kde sa dokazatelne zdrzuje zver.
8-)


02.04.2008 9:36

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

ondroTT
 Bahniak 

ja poznam osvedcenu metodu- co defekt, to ide dole posed.
ich to prejde, ja mam defekt zalepeny za chvilu ale im ten posed trva dlhsie postavit...
stalo sa mi ze som sa vyvalil aj na ostnatom drate ale ked pojde vecer na polovku a zisti ze posed lezi na zemi tak ho to prejde.

trimer: oni si tade jazdia na stvorkolkach a dzipoch-to tak isto reve a smradi


02.04.2008 9:55

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Biffi
 Jogurťák 

Ikona

Serus Ondrík, čo si to tie kur.y pytliacke dovoľujú je už vrchol!
Pochopím, že sa nemá jazdiť po chránených územiach, ale po obyčajných lesoch, ktoré sú aj tak preplnené tatrami, traktormi, buldozérmi a pásakmi, ktoré zvážajú drevo, vytvárajú hlboké koľaje a vyteká z nich aj to čo tam nikto nenalial tak to nepochopím. Motorka, ktorá má ledva 100 kíl a zdrží sa pri prejazde na danom mieste zlomok času, na už rozdrbanej ceste spraví menej škody ako 20 tonový buldozér, ktorý sa tam drbe v 8 hodinovej šichte!


02.04.2008 10:28

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Dandan
 Kávičkár 

Ikona

Jednoznačne :
K lesu , luke , rieke, potoku akemukolvek a kdekolvek patri zver, ticho, klud,pohoda , dokonca aj lesnik a polovnik a dokonca sem tam aj nejaky ten lesny mechanizmus, pretože o lesy sa treba starať. Ten lesny stroj je tam nutnosť....motocykel, štvorkolka v lepšom pripade skupina motocyklov, štvorkoliek tam nepatri...Ten pohlad, že každy lesnik je pytliak a zaškodnik je asi taky, ako že každy motorkar je kok.... Treba si uvedomiť, že v tomto pripade tym votrelcom a tym čo tam nepatri je pre zabavu si jazdiaci jazdec na čomkolvek...Ten lesny stroj tam pracuje...Ale každy musi k tomuto poznaniu prisť sam ...Je to trošku o postoju k životu a tolerancii toho čo je prirodzene...Osobne som kvoli tomuto predal enduro..a očakavam, že budu ešte tvrdšie postoje a opatrenie od zainteresovanych...Jednoducho tam nepatrime...Na zabavu, adrenalin a osobne vyžitie su motokros a enduro trate...to že nie su, alebo ich je malo nie je chyba lesa a ludi ktorí v nom hladaju pokoj a relax..a tých je stale viac ako nás / našťastie.../
P.S. Samozrejme že niekto kto akokoľvek ohrozuje život druheho človeka / dokonca aj motocyklista.../ nepatri do civilizovanej spoločnosti...


02.04.2008 11:23

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

MacOWitza
 Kávičkár 

Ikona

Dandan: [dobre]
8-)


02.04.2008 11:29

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

jimhor
 Turista 

Ikona

Podla mna to bol len clanok na postrasenie :-O . Pochybujem, ze by si niekto dovolil dat tam hroty, ktore by ohrozili ich samych a hocikoho ineho aj tych co su tam na prechadzke. To iste zver. Ak by im niekto dokazal, ze sa zranil na niecom takom, mali by na sude co vysvetlovat.


02.04.2008 16:17

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

sorge
 Edvenčr 

Ikona

karcis: tak vačšiu pi... som ešte nepočul/nečítal na polovníkov!!! To už čo musí byt za ch.. ked niečo také urobí, ja sa vozím kade-tade /aj po horách/ a som aj polovník,ale toto som ešte nepočul!!! By si sa čudoval, no takéto praktiky, by som skor pripísal pseudo-ochranárom zo združenia VLK!!!, tý ničia aj posedy, rozhadzujú takéto hroty/sám som sa s tým ešte nestretol/, no o VLKoch som to počul!
polovníci - pytliaci??? - určite nie všetci! Polovník má zver chránit, starat sa o ňu a v poslednom rade selektovat - lovit!
Ochrancovia typu VLK a pod. to je banda ktorá robí prieky, či už turistom abo polovníkom a robí z tohto všetkého busines, /viď Tichá a Kvoprová dolina - milionové škody!!!/

Rapid: rampy su podla zákona protizákonné!!! a dávajú ich urbárnici, nie polovníci, pozor!!!

ondroTT: :-O tak to su ostré slová, chcel by som Ta pri tom vidiet!!! najradšej cez puškohľad mojej 7x57čky!!! >:-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil sorge (02.04.2008 16:20)


02.04.2008 16:44

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Biffi
 Jogurťák 

Ikona

Sorge odpoviem ti za ondra: to nie sú silné slová ale fakt. Keby si ty, alebo hocikto iný robil saltá skrz ostnatého drôtu natiahnutého cez cestu tak by si sa tým skurv. synom asi tiež neišiel poďakovať.
Jemu sa dokonca miestny poľovník prišiel vyhrážať do domu, myslel že je frajer, ale neskôr pochopil...
Samozrejme že každá minca má dve strany a veľkú pravdu máš aj ty, ale všetko s mierou.


02.04.2008 16:50

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

motaq
 Kávičkár 

Ikona

Dandan: [dobre]

myslim, ze toto si normalny clovek nedovoli ci je polovnik alebo nie. Suhlasim s tym, ze ak je to pravda tak tato metoda hranici s max chrapunstvom. na druhej strane sa necudujem, ze polovnici maju nieco proti motorkam. Su to stroje, ktore do lesa nepatria.

a nazor ako ondroTT. Raz by som ta nacapal ako nicis posed, ver tomu ze by si na moto domov nesiel. v civilizovanej ludskej spolocnosti sa davno nehrame na to ze oko za oko zub za zub. ty si urobil mne skodu ja ti spravim vacsiu.

A posledna vec: ako mozete povedat, ze vsetci polovnici su pitliaci. Vsetkych Vas tak sere ked kazdy ukazuje na motorkarov a povie ze vsetci su drbnuty .... Mate pocit, ze toto je ine? to uz nie je o Vas tak preco si to nedovolit?


02.04.2008 17:09

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

karcis
 Bahniak 

Ikona

sorge: treba poriadne citat! som povedal CEST VYNIMKAM! Ktorych je zial v dnesnej dobe fakt malo. Poznam vela polovnikov,ktorym polovnici-pitliaci aj prislucha a to v plnej miere! Nejeden raz som aj ja a urcite aj dalsi bahniaci vyrusili pitliaka pri strielani-(nezakonnom) zveri!
Polovnici budu do vtedy spekulovat,kym sa ozaj nieco nestane! Pretoze neni frajer len ten kto ma na chrbte pusku! A take kokotiny ako "chcel by som Ta pri tom vidiet!!! najradšej cez puškohľad mojej 7x57čky!!!" si nechaj pre male deti! -pretoze na to je zakon tiez!!!

Polovnici chcu mat UZAVRETE lesy len preto,aby si tam robili co sa im zapaci!
Vid zakon -Zakaz vstupu bicyklistov do lesov!!! Ved to je prvotriedna koko...!
Auta,motorky....dymia robia hluk a neviem co este! A CYKLISTA SLAPE PRILIS HLASNO,ALEBO ROBI KOLAJE-CO SAMOZREJME SPOMYNANY 40 TONOVY BULDOZER KTORY SPALI URCITE 100LITROV NAFTY ZA HODINU JE V POHODE???? Ci co????


02.04.2008 17:16

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

pogicko
 Bahniak 

Ikona

neviem co robia polovnici v tej hore ci pitlacia alebo robia svoju povinnost ako napriklad ja napajam krmim a ak je zle zviera besne odbachnem a dam to potvrdit zverolekarovi ci je ozaj besne.....no ked vam mam pravdu povedat ja osobne tam tie kraviny nedrbem hehe pretoze som donedavna mala endurko a nielen ja ale kazdy okolo kedze sme skoro pri hore na konci sveta hehe....ale UZ SOM OTOM POCULA!leze im to na nervi tym polovnikom asi ze odhanaju zver neviem ...hm??asi predsta su nejaky pitliaci...bohovie....
tusim ze okolo riecnic kde su diviaky atak nastavali nielen pasce pre zvery ale aj pre motorkarov


02.04.2008 17:24

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

bruno76
 Kávičkár 

Ikona

nevsimol som si,ze by tu niekto pisal,ze vsetci polovnici su pitlaci.raz som stretol takeho kovboja na koni a s malorazkou na pleci.mal som pri sebe psa-stena,mal len asi 4 mesiace a behal odomna do 30 metrov.spytal sa ma,ze preco ho nemam na voditku a ja ze nemusim,lebo ma poslucha a a je nablizku.kovboj zacal byt nervozny,dal si z pleca dole pusku a ze ked si ho neuvazem,ze mi ho streli a zacal na maleho mierit.tak som vytiahol ja zelezo namieril som to konovi na hlavu a hovorim mu MOZES-ZACNI PRVY.no a odvtedy ked ho stretnem tak sa na mna ani nepozre a mna moj hafan pekne poslucha.poznam vela polovnikov osobne a mozem povedat,ze 2/3 su pitlaci.
sorge:to ze mas puskohlad neznamena,ze ho nemaju aj ostatny.mi lepsi mame aj infraky [dobre]


02.04.2008 17:48

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Biffi
 Jogurťák 

Ikona

bruno76 dobre si s tým chrapúňom vydr.al >:-)


02.04.2008 18:32

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Pajo
 Kávičkár 

Ikona

Mám rád prírodu ,lesy , rieky. Rád sa vozím po karpatoch na štvorkolke. Nevidím dôvod vyhýbať sa poľovníkom keď jazdím len po zvážniciach a označených chodníkoch.Slušne pozdravím a pokračujem v relaxovom tempe ďalej.
No ale keď natrafím na cholerika či už lesáka alebo tvrdého ochranára prírody s prehľadom ich pošlem do pi..a nech si ma predvolajú na poriadkové konanie. Samozrejme v čase mobilov si ich nafotím pošlem ďalej a kým ešte mudrujú mám o nich všetky informácie a keď to nie je riadna akcia mám ich v paži duplom. Zver je omnoho múdrejšia ako mi a o tom ako ich vyrušujeme je len ďalšia polopravda.
Ozaj kde sú "pitliaci "lebo u nás sú len pytliaci ;-)





02.04.2008 19:07

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

karcis
 Bahniak 

Ikona

Pajo: [dobre] [dobre] [dobre]
A s tymi pitliakmi mas pravdu!


02.04.2008 19:52

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

sorge
 Edvenčr 

Ikona

karcis: ved Ty sa uvedom synak, asi si ešte stále nepochopil, ž eto nie polovnici dávaju závory, ale UPZ, to je-: Urbárske pozemkové spoločenstvo!!! chrápeš už???


02.04.2008 19:58

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

auto.indavideo.hu/video/Enduro_Vs_Erdesz_1

auto.indavideo.hu/video/Enduro_Vs_Erdesz_2

auto.indavideo.hu/video/enduro_vs_erdesz :-}


02.04.2008 20:00

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

sorge
 Edvenčr 

Ikona

bruno76: máš ho doma? sa máš ja iba v práci xi xi ;-) /

ako vidíš, teraz sa tak trochu zastávam polovníkov,/nie urbárnikov/ a ked sa bavíme o motorkároch v polovníckych kruhoch tak sa zastávam motorkárov, ako som už písal, tiež sa vozím aj po lese, len záleží akým štýlom... všetko je o porozumení.. [dobre]
Noff: može niečo také nastražit niekto normálny??? ved je to čistá pi...a!
ide o to že ako každý motorkár nechce aby nás hádzali do jedného vreca, tak nechcem ani ja aby to tak bolo s polovníkmi! a duplom nie aby si niekto mýlil /mýlit sa je ludské, no neviem či aj po vysvetlení/ poľovníkov s urárnikmi!! ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil sorge (02.04.2008 20:10)


02.04.2008 20:22

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

karcis
 Bahniak 

Ikona

SORGE:
asi si vedla dcera moja.O zavorach meles ty-ze ich davaju UPZ.Na tie ti kazdy sere! Zavory su tam preto,aby tam ludia nevozili odpadky a humus. Polovica zavor je s prechodom v sirke 1,5m a to preto aby tam nevoslo auto,so spomenutym odpadom-uz chapes....no vidis. O vytlacani z lesa sa bavime uz 2dni - ze vymyslaju nezmyselne zakony,davaju ostnate droty,kliny... Si zaspal dobu kamarat. Sa preber konecne...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil karcis (02.04.2008 20:23)


02.04.2008 20:30

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

sorge
 Edvenčr 

Ikona

boháča, prečo nemožem upravit príspevok?!!!
taký som nasratý! :-((((((
karcis: ked už sme pri tom a sa chceš oháňať zákonom, Ty sa chceš vozit po chodníkoch - ja osobne proti tomu nemám skoro nič, no ZÁKON to zakazuje a to už aj bicyklistom! /na mna sa nehnevaj , ja som ho netvoril/, a ondroTT píše o tom ako by zvalil posed, na to je tiež zákon /ničenie cudzieho majetku/.
ja som napísal, že by som ho rád videl, záver by som mal asi vytiahnutý /predpokladám ;-) /
no nechcem to už tu rozoberat, dufam, že sa stretneme na nejakom zraze a podebatujeme o tom,bo tu si každý može písat čo chce... toť vsjo z mojej strany - dufam! ;-)


02.04.2008 20:35

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

felesiga
 Bahniak 

Ikona

je to tak bohuzial.. nemame co robit v lesoch. aj mi sme si vyjazdili trasy kade tade a dost to v okoli pitvame.uz sa organizuje draha tak nebude problem.


02.04.2008 20:42

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

karcis
 Bahniak 

Ikona

sorge:
Este nieco nestojim o to vozit sa po chodnikoch.... . Nehovorim,ze to nerobim-ale snazim sa im vyhybat. Tato tema nie je o chodnikoch....


02.04.2008 20:44

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

dodze
 Jogurťák 

Ikona

Dandan: [dobre] [dobre]


02.04.2008 20:57

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

mlgon
 Bahniak 

Ikona

s tymi hrotmi to je pravda kamarat na take uz naletel a pichol obe gumy

Upravené 1 krát. Naposledy upravil mlgon (02.04.2008 21:03)


02.04.2008 21:09

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

durko7
 Bahniak 

Ikona

kokos ty sa cosi naspekuluju,este ze v nasej dedine takych sprostych polovnikov nemame ale keby ze po takom niecom prejdem tak to tomu polovnikovi asi oplieskam o tu sprostu hlavu :-D ved sice tam nemam co robit,ale takto sa to nema riesit to ja mu potom kludne mozem zvalit posed,aj ten v hore spati ako aj motorka


02.04.2008 22:47

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Tomy055
 Kávičkár 

Ikona

ja si myslím, že pokiaľ má nejaký polovník takúto averziu voči motorkárom, tak tie neľudské spôsoby bude praktizovať nielen v lese, ale aj na cestách... Myslíte že ked bude také individuum sedieť v aute a stretne sa na ceste s motorkárom bude k nemu milý?? Podla mna ani nie... ešte väčšie nebezpečenstvo... :-~ .
Mimochodom. Poznám chlapíka, ktorý išiel na babete na tréning, cesta vedie cez cigánsku osadu, niekto tam natiahol cez cestu rybársky vlasec, chudák do toho nabehol presne krkom, rozrezalo mu to krk, našťastie sa spamätal a obviazal si ho uterákom, keď došiel do kajakárne, tréner ho zobral hneď do nemocnice... takže bacha na to aj na cestách [zle]


03.04.2008 8:54

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Podobne temy sa tu opakuju asi kazde dva-tri mesiace. Kazdy ma svoju pravdu a pravda je taka, ze moto do lesa nepatri, aj ked sa nam to nepaci. Treba to brat ako fakt. A ani pytliactvo, nepovoleny vyrub a hluk motorovych pil to nezmeni, toboz neospravedlni.

Treba sa snazit robit kompromisy - nejadit po lese vtedy ked je tam vela turistov, polovnikov, byt ohladuplny, nejazdit plny kotol a este aj dvadsiati pokope. Ak niekoho vidite, treba uplne spomalit, pokyvat prilbou, zakyvat na deticky a postupne pridavat 20m od nich.


03.04.2008 9:37

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

nezabutko
 Kávičkár 

Ikona

motorky v lese tam nemaju co robit a cim dalej tam budu chodit, tym razantnejsie sa budu vymyslat opatrenia. sami motorkari to sposobuju.


03.04.2008 9:42

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Dandan
 Kávičkár 

Ikona

Takže kompromisne budem chodit cez obec len 90km/hod nie 120km/h, budem chodit len v noci, ked tam je menej ludi, a budem ohladuplny, pridam až za dedinou a to len sam. Ked niekoho uvidim, spomalím a pokyvam prilbou a budem kyvať na detičky....

Prvá časť v celku dobra, druha blbosť...Iba to evokuje mladež k tomu , aby si to jazdenie po lesoch nejak obhajila...Robil som to aj ja,ale dozrel som, sam mam deti a pochopil som , že to nie je tak ako som si myslel...Aj vy ak pojdete zo psom a deckom po čase po lese a hoci pomaly okolo vas prejde endurak bez laufu , pokyva vam prilbou, a 10m za vami tomu vypali, pes ujde do lesa, decko sa chyti za uši a stara ti povie " Tí motorkari su riadny koko...." tak pochopite, že tam ozaj nepatrite...Ono totíž to enduro počuť aj ked ide po zvažnici a mimo lesny chodnik...

Porovnavanie bicykla s motom je riadna blbosť...asi ako kajku na rieke s motorovym člnom...


03.04.2008 9:57

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

ondroTT
 Bahniak 

Sorge: nebud trapny s tvoju 7x57 a ci by si mal alebo nemal vytiahnuty zaver :-((( ja nepisem ze ako by som zvalil, ale ako som zvalil a ze je to na nich ucinne...


03.04.2008 10:02

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

valec
 Bahniak 

sorge: ked si taky polovnik tak si to urcite cital v polovnictve a rybarstve 1/2008
tam su tie hroty aj pekne nafotene


03.04.2008 10:15

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

valec
 Bahniak 

tomxx: [dobre] [dobre]
dobre si to napisal,suhlasim,vzdy spomalit a pozdravit,vacsinou to zaberaa a potom aj ty ludia, turisci,cyklisti a spol. si pomyslia ze nie sme celkom k...ti.... 8-)


03.04.2008 11:04

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

myslim, ze par cm trciaci hrot neurobi katastrofu vo forme hromadneho padu, iba ta to odstavi. Tak si nemyslim, ze nejake extremne zhadzovanie posedov je na mieste. Ostnaty drat a lanka to je ina kava. Akcia vyvolava reakciu. Ja som chcel ist jazdit v sobotu, ale potom si hovorim bude ludi vsade, zacalo byt pekne, tak som siel na horaku. Stretol som asi 10 ludi hocikde a zbytocne by som ich na moto drazdil. Chodim len cez tyzden medzi 15-18 hod, cez vikend ak tak len trat, ktora je v po vedomi a nerobi problemy. Neviem, ale mna po lese, kde su pod listim slizke konare prilis nebavi. radsej mam traktorove kolaje, kde je za blata zabava. Polovnikom asi viac ako jazda v lese vadi jazda po polnych, kde su okolo role a posedy, myslia ze sa im vyplasi zver. Ale nevyplasi,a po polnej mozem jazdit. Skor asi ide o vyhnanie kohokolvek z lesa. Celym nasim problemom je, ze zakon je na ich strane, preto odporucam umiernene riesenia.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil bedna (03.04.2008 11:07)


03.04.2008 11:32

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

todra
 Turista 

Ikona

Neviem co sa vzrusujete ? lesy su uz dnes sukromne, cize niekomu PATRIA. A ak si ten niekto zmysli ze tam nechce mat motorky (stvorkolky, patkolky, parne valce ci cokolvek ine) je to jeho vec a vy to musite respektovat. Alebo sa nedivit, ked proti tomu nieco urobi....

myslim vsak ze by to mal niekde nejakym upozornenim dat na vedomie, ze POZOR v tomto lese su xy systemy proti jazdeniu motorovych vozidiel).


03.04.2008 12:07

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

keby ze mam sukromny les, asi by som ho nejak oplotil/mozno nejake priechody pre zver, ak by som ju tam chcel, dal cedule sukromny les/ proste aby bolo vidno, ze to je niekoho, komu na tom zalezi, aby tam niekto nepapral s drapakom, pripadne vobec nevliezol. Urcite nestaci na kartone farbou nacmarane hrdzavym klincom na strom pribite na vjazde-sukromny pozemok. Odkial ? Pokial? Ak by som vlastnil les a je mi to jedno, nech prejdu v traktorovej alebo dzipovej stope, no a co. Len nemam rad okrikovanie ked idem po polnej/mimo les/ a hrozenie od poseduchtivych polovnikov. Patri im to tam asi ako mne a po polnej ist mozem.


03.04.2008 12:58

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

karcis
 Bahniak 

Ikona

dandan:
Ked uz tak mudrujes trochu ta opravim! V niecom mas pravdu,ale v niecom si vedla.
Nikto z nas tu neporovnava bicykle s motorkami! Ako si to spomenul. Akurat som spomenul,ze vysiel zakon,zakaz vjazdu aj bicyklov do lesa!!!!!!!!!!!!!!! A to sme komentovali,ze ako oni plasia,alebo nicia les?!! Citaj vsetko co sa pise.
A suhlasim s valcom. 8-)


03.04.2008 13:01

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

karcis
 Bahniak 

Ikona

bedna: [dobre] [dobre] [dobre] [dobre]
A tak ako pises to vacsinou je! [dobre]


03.04.2008 13:13

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Pedro26
 Jogurťák 

Ikona

aj tak nikto v lese neprestane jazdit. Tak vo co go?


03.04.2008 15:08

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

rado48
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Keby ste tu energiu obratili na mesta a obce a snazili sa o zriadenie nejakej hobby crossovej trate vo vasich obciach. Bolo by to uzitocnejsie ako tu produkovat zbytocne dyskusie a silne slova.
Je to rovnako ubohe ako to natahovanie dratov po lesoch.
Aj tak to normalny polovnik nikdy nespravi. Ved vyrusena zver by sa tam prva obesila.
A ta ide inou rychlostou cez les ako vy na tych prkaloch.
Do lesa je vseobecny zakaz vjazdu :-P


03.04.2008 15:22

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

karcis
 Bahniak 

Ikona

rado48:

taku suchotinu co si tu vycaroval som tu este nevidel [zle] [zle] [zle] .

Bez urazky,ale to to bolo fakt trapne!


03.04.2008 15:51

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

rado48
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Súkromne lesy oplotit :-O . To snad nie. To pochopim jedine ak mas bedna firmu na vyrobu pletiva.
Karcis ja sa tu s Tebou vadit nebudem. Nemas sajnu o druhej a tretej strane.


03.04.2008 15:57

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

bublifuk21
 Edvenčr 

Ikona

Nuz chlapci, kolki z Vas co tu kydaju na polovnikov, su polovnici srdcom? Sa trochu zamyslite preboha!!!! Hlavne teraz na jar, ked zver potrebuje v lese absolutny pokoj, aby mohla na svet priviest mlade, a ked cez dolinu prerapci taka 10 - 20 clenna kolona bezohladnych bahniakov ako, co myslite ako to vnima ta zver. A co Vam hovori starostlivost o lesne porasty??? Vyhovarate sa na buldozery. A co myslite, kto tie cesty spravil??? Motorkari na ostrych krosach, asi podla Vas, tie traktory, urcite nenarobia tolko hluku, a su na jednom mieste a nepreletia celou dolinou za par minut, cim sa zver totalne vyplasi, hlavne aj koli ozvene v uzavretych dolinach. Ako by sa pacilo Vam, keby popod Vase okna pravidelne prelietavali hordy bahniakov, ked by Vasa zena cakala dieta, alebo uz bolo prave narodene???
Vacsina lesov, je v sukromnom, alebo stasnom vlastnictve, alebo ju maju v prenajme polovnici. Ako by sa vam pacilo, keby sa vam doma po dvore, kde mate to o co sa cely rok starate prehanal niekto na krose??? Mam rad motorky, aj motorkarov, ale do hory? V tom som zasadovy....
Danda [dobre] [dobre] [dobre]


03.04.2008 16:14

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

rado48: teraz Ti ukazem ako to (ne)funguje v praxi:

Kde si zajazdit motokros na Orave? Problem!
Kde si zajazdiť motokros na Orave? Problém!...

Potom zistis, ze ani oficialna cesta nema vzdy pochopenie... :-(


03.04.2008 16:15

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

bublifuk21: A co myslite, kto tie cesty spravil??? Neviem kto, ale motokrosari ani enduraci to urcite neboli... :-}

Upravené 1 krát. Naposledy upravil tomxx (03.04.2008 16:15)


03.04.2008 16:18

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

RustyLC
 Bahniak 

tuu placete chojte sa previezť okolie Dubákova...nad hradistom kokava a pod a kto dojde domov cely je frajer....drôt na každom kilometri...ale s tymi hrotmi som sa este nestretol...s miestom kde taketo najdete drot a pod by som sa rozlucil a vyhybal...mi tam uz nejazdime nechcem sa zabit preto lebo sa chcem ppovozit po horach behame inde kde to iným nevadí...


03.04.2008 17:03

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

sorge
 Edvenčr 

Ikona

ondroTT: keby si zvalil posed nám a niekto by ta videl, alebo vedel že si to bol Ty, tak by to asi nebolo dobré pre teba... ;-)
robíš tu machra za PC, no vskutočnosti by si sa posral, keby Ti nad hlavou,alebo pod nohami preletela guľa! :-@ Tak je to veru, ja by som to určite nebol a určite by som ani tie lanká a hroty nenastražoval, ale ten kto to robí by bol možno schopný aj niečoho takého - on totiž nemusí byt zdravý, alebo bude iba nasratý a vieš ako je to niečo robit s horucou hlavou...!!!
Bublifuk: asi málo z nich :-~
valec: nekupujem to, kupulem hubertlov!!! :-D


03.04.2008 17:05

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

rado48
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Tomxx: aroganciou , natlakom a posmeskami sa naozaj vybavi hovno. A povedzme si otvorene tak dnesna mladez vacsinou jedna a myslia si ze vsetko ide kliknutim mysky.
Ja som nikde nenapisal , ze je to jednoduche. Ale kde je vola je aj cesta.
A tej energie a casu co tu niektory vynalozia na pracu za klavesnicou je skoda. Viac by sa vyuzila inde.


03.04.2008 17:08

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

sorge
 Edvenčr 

Ikona

rado48: hovoríš o mne?? vieš ako ma sere tento prístup týchto "motorkárov"??? ale to ako keby som hrach o stenu...


03.04.2008 17:24

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Baal14
 Jogurťák 

Ikona

Podla mna sa priroda uz nejak prisposobi ;-) :-D jazdite dalej :-D


03.04.2008 18:45

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

jaj kde su tie zlate casy... :-~
dedo mi rozpraval (tiez stary motorkar), v 60tych rokoch mal sluzobnu CZ175 a bol polovnik... a na polovacky chodil tym stylom ze vybehol s czkou do hory a poloval, alebo ked siel na polnu zver, tak zobral za seba kolegu a ten kolega za jazdy strielal zajace :-))) :-D >:-)


03.04.2008 19:17

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

KAWATOR
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Likvidujú Vám motorky? :-((( Likvidujte im zver! :-)


03.04.2008 19:24

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Pedro26
 Jogurťák 

Ikona

a ja som myslel ze jediny problem s moto su policajti, a ze v lese polovnici. Je to hrozne :-D


03.04.2008 19:24

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

sorge
 Edvenčr 

Ikona

Baal: ty si pekný . . . . . . ba dokonca najkrajší [zle]

KAWATOR: no tak tu už vážne nemám slov!!! :-~


03.04.2008 19:48

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

karcis
 Bahniak 

Ikona

sorge:
ty si stale nepochopil,ze ty si v tejto diskusii asi jediny motorkar,ktory obhajuje polovnikov(viem ty si tiez) a ktory,tak sa mi zda ides proti nam bahniakom! Aspon podla toho co pises. Proste pochop,ze polovnici idu stale proti nam-maju sa moznost opriet o tie nezmyselne zakony-ktore vznikli nedavno.
Ver,ze keby si nebol v zbore mas iny nazor! Nehovorim,ze mas ist proti polovnik. Ale nechod proti motorkarom!!!!!!!


03.04.2008 19:52

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

matko600
 Bahniak 

Ikona

sorge: nejaký si hustý že tu strielaš po ľuďoch. Ako môže poľovník vypálit po človekovi, aby mu popod nohy preletela gula? To už fakt nemáte hraníc? A keby mi uviazal niekto drot a ja ho chytim tak ho zavesím za gule do prievanu.


03.04.2008 19:57

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Baal14
 Jogurťák 

Ikona

Dajte si pastny suboj , tak jak je to pisane v nazve tejto diskusie Motorkári vs.polovníci!,to bude najlepsie riesenie ;-) :-D


03.04.2008 19:57

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

ZyklonB
 Turista 

Ikona

mal som uz aj ja skusenosti s tym prepichovanim gum v lese...hlavne na zuzene miesta a do mokrych rozbahnenych kolaji hadzu (nielen) polovnici klince "stovky" a ine ostre predmety. Mal som moznost zajazdit po lese na 4kolke a poviem Vam tak, ze som bol uz aj pripraveny si 4kolku kupit. Co ma ale dostalo bola ta bezmocnost, ked som fukol na vsetky 4 defekt. Neprajem nikomu. Vtedy clovek ozaj nevie ci sa ma hnevat na seba alebo na tych co robia tuto zaskodnu cinnost s klincami. Jedna vec je ista-> potencionalny predajca 4koliek prisiel o jedneho zakaznika, lebo po tyzdnoch uvazovania som zistil, ze by som nemal kam chodit s "kramom" za 200tis. a v garazi to susit, tak to je trochu draha hracka. Proste ludska mentalita niektorych jedincov na slovensku este nedozrela natolko aby mohli akceptovat aj iny druh zabavy ako doma pri TV markiza alebo v krcme pri borovicke, ze existuju aj enduro, mx, atv. Tot moj maly pribeh o velkom nadseni pre stvorkolky. Ostavam pri cestnom :-)


03.04.2008 20:01

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

sorge
 Edvenčr 

Ikona

karcis: ja nejdem proti NÁM, len chcem povedat/napísat, že podľa toho ako sa budeme správať MY /motorkári/ k polovníkom, tak sa budeme musiet MY /polovníci/ správat k motorkárom!!!
a dobré by bolo, keby to nebolo takto na nože, chápeš?! Ja sa tiež sem tam prevezim horou, no určite to s mojim kredencom nevyletím takou rýchlostou a ani nemám v hore taký akčný rádius / možno nejaký ten chodník, lesná cesta/ no dá sa jazdit aj seriozne vid prvá motoride really, tiež sme behali po okolí BB a tiež na nás pindali niekde pri BS ale všetko sa dá riešit normálne a v rámci zákona!!! aj ked su v nom diery jak svina a niečo je uplne nezmyselné :-( !


03.04.2008 20:43

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

rado48
Darca Krvi  Turista 

Ikona

sorge: zle si ma asi pochopil. Ja som sa tu trochu rozohnil nad nazormi prave tych jedincov, kvoli ktorim vsetky tie problemy vznikli. Ja neuznavam bezhlavu jazdu po lese krizom krazom. A uz vobec neuznavam vstup na cudzi majetok. A tu ako sa zda je niektorym jedincom uplne ukradnute.

Okrem toho sorge nikde nenapisal ze by po niekom strielal.
Citajte tie prispevky poriadne a zamyslite sa nad tym, lebo potom tie diskusie nemaju ziadny vyznam.


03.04.2008 20:46

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

momul
 Edvenčr 

Ikona

sorge-ty stary pytliak,co tu pindas.Vsak aj ty si siel cez Dubakovo a pacilo sa ti na vyjazde na Polanu :-P Je to presne tam.
A na otorke im plasime zver?To nak si hovoria medzi sebou dute zelene hlavy,vsak zver je naviknuta na ludi..V spravach vkuse davaju ze tam bol pri kontajnery medved,tam bola srna na sidlisku...a preco je po cestach tolko pozrazanej zvery?Lebo sa neboja hluku.
Ty kokso,hladim,citam a zistim ze je to presne u nas.No hajzli jedny.Nejde o tu gumu,ale ved taky 5-7cm hrot ta pri pade zabije.To co za negramotneho cloveka moze toto vymymisliet.Jedine drbnuty zelenacik :-(((((( .A to ze si na tom nejaky zver supne labu,alebo krtko rozpara brucho :-D ho nenapadlo.No hajzli jedni.Bol som tolerantny a mal som pre nich pochopenie,ale moj postaj sa musi zrejme zmenit :-(((((( .INBECILY

Upravené 1 krát. Naposledy upravil momul (03.04.2008 20:49)


03.04.2008 20:50

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

rado48
Darca Krvi  Turista 

Ikona

No dalsi chytrak co vsetkych drbne do jedneho vreca.


03.04.2008 20:52

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

momul
 Edvenčr 

Ikona

radko-ser na to,venuj sa niecomu inemu


03.04.2008 20:55

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

rado48
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Venujem venujem a zacina ma to velmi mrziet.
Skus si tu diskusiu precitat celu a potom napis nieco rozumne. Nech je o com diskutovat.
Treba sa s tym asi zmierit ze uz to tu nie je co byvalo. :'(


03.04.2008 21:03

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

AMIS
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

28. októbra v neďelu hneď po mojej svadbe som úspešne zložil poľovné skúšky a po dlhoročnom presviečaní otcových ešte žijúcich kamarátov aby som sa stal jedným z nich som sa stal poľovníkom. Mám rád strelbu na strelnici do asfaltových holubov a bežiacich terčov a do živého by som vystrelil asi len po bažantovi a viditeľne besnej lýške možno po niečom čo ma napadlo. Od malička nás rodičia viedli k rešpektu a k úcte k prírode. Môj otec bol poľovník a zberateľ trofejí a do lesa kam nevyšiel svojim trabantom to šúpal na svojej žltej dvestopäťdesiatke. Jazdím po asfalte aj po poli a lese, vždy sa však snažím spomaliť pri mieste kde by sa mohla zver zdržiavať alebo ak ju priamo vidím. Poteší ma aj fakt, že sa srny v našom okolí krásne množia len ma mrzí, že to asi len teší poľovníkov a hospodárov, že bude na rok viac príležitostí na odstrel. Osobne by som však kolegu ktorý by sa predo mnou prekecol , že nastrkal niečo do zeme alebo omotal pri ceste drát poriadne jebol po hlave kríglom piva a pre istotu ešte jedným. Jediné koho by ten tŕň a drát naozaj ohrozil by bola tá jeho srna bežiaca medzi stromami alebo diviak ryjúci alebo sa bahniaci v tej kaluži. Ja by som vybral svoju sadu na lepenie veľkých dier a to čo by neporiešil ULTRASEAL, to by som upchal knôtom. Navyše by som ten tŕň vybral a prvému VLKovi by som ho jebol do výfuku.


03.04.2008 21:12

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

momul
 Edvenčr 

Ikona

radko-naco?Je to dookola to iste.Takychto diskusii nevediacich nikam tu uz bolo az az.Ani tato nevedie nikam.Ani by som nereagoval,ale tyka sa to mojho okolia,tak musim...no nie?
AMIS-tak takych polovnikov jak si ty by malo byt viac a nevznikali by sproste clanky.No na druhej strane,my bahniaci by sme boli drzejsi... :-~


03.04.2008 21:43

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

sorge
 Edvenčr 

Ikona

s pastním súbojom suhlasím >:-)

a pekne po jednom, prosím >:-)

decká: sa už kus uvedomte čo sa može a čo nie, a ked nie, tak sa aspon tvárte zdvorilo a majte pochopenie! A ešte, neserte ma vetami ako Matko600 a pred tým ako budete reagovat ci prečítajte všetky príspevky čo su tam už uverejnené!!!, začínam mat na bahniakov zlé srdce, ale aj tak netrvdím že všetci su ..--,,.. !!

pomaly sa ani nečudujem, prečo to bud polovníci alebo ochrancovia prírody robia, ak sa takto správate aj v lese :-P
ale čudujem sa tomu, ako sa tomu možete čudovat Vy!!! sami ste si asi na vyne :-P :-P :-P


04.04.2008 1:38

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Petkins
 Kávičkár 

Ikona

bublifuk21 : To nemyslis vazne:
1.Ako mozes napisat taku somarinu.Ako mozes nazvat cloveka ,ktory bez problemov zastreli nevinne zive stvorenie za "polovnika srdcom".Podla mna je to obycajne hovado aj to hovado som urazil.nech mi je odpustene...

2.Ukaz mi polovnika ,ktory chodi do hory peso? Ja takeho nepoznam.Neviem ako inde ale u nas sa tam vlacia na starych gazoch s pred 2. svetovej vojny a za sebou tahaju cierny oblak emisii co jedna moto nevyprodukuje ani za pol roka.A okrem toho kde zastanu tam ostane skvrna oleja.

3.V decembri 2007 susedovy nemenovany polovnik , nazvem ho jednoducho:Debil strelil golovnicou do domu, konkretne cez okno do chodby.Ze vraj omylom.Nastastie sa nic nikomu nestalo a Debil poluje dalej.Ale co keby tam vtedy prave niekto bol.Takemuto polovnikovi by som zobral aj obciansky nie len zbrojny pas!!! >:-)

4.Ze vraj plasime zver.....PICO..NA!!!Ako moze nejaky polovnik tvrdit ze my bahniaci plasime zver.Vsak uz z dialky zver pocuje ze sa blizi nieco hlucne a automaticky sa vzdiali.Ale co je to v porovnani s tym , ked nejaky polovnik vystreli na nevinnu zver.Rana ako z dela znicoho nic......to je plasenie zveri.Magori :-((((((
A ako je mozne ked sa ta zver tak boji, ze sa bez broblemov pasie 20 m od frekventovanej cesty a ani s nimi nehne?
Osobna skusenost:Mal som yamaha tt 600 s otvorenym vyfukom a vial som si to po lese okolo 70-80km/h.A ako je potom mozne, ze som musel na smyku zastat lebo jeleniciam sa neracilo pobehnut ale len kracali popred mna ako keby som tam ani nebol.Tie sa strasne nalakali!!!

5.A kolky z vas polovnikov srdcom a s uctou k prirode kuri drevom?Co poviete co napacha viacej skody:20 motorkarov prechadzajucich lesnou cestou alebo jedna plne nalozena V3S....a to nehovorim kolko skody napachali tazbou?

I-GRR I-GRR I-GRR ....je mi z takych ludi na grc!

A mimochodom sorge...ak si nemas kde vybit svoju agresiu tak si ponor hlavu do vedra zo studenou vodou a ak to nepomoze tak si ju aj klepni o mur!Alebo vyhladaj pomoc u psychologa. :-P
A nevyhrazaj sa zbranou ani zo srandy lebo to vobec nie je vtipne... :-(((


04.04.2008 6:13

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

momul
 Edvenčr 

Ikona

Plny suhlas s petomTT...k tomu niet co dodat.Len dodam este par skutocnosti,ktore sa tiez stali u nas v kruhu polovnikov :-(((((( .
Ozraty polovnik zastrelil na miesto jelenice jednemu vrcharovi kona...je to dost velky rozdiel nie?Proste bol ozraty a pomylil sa.Zbrojny preukaz alebo co to mate mu ostalo.
Ozraty nemenovany polovnik si postrelil svojho kolegu polovnika,byva nedaleko mna :-~ .Zbrojny ma do teraz.
Ozraty polovnik naschval drbol po svojom kolegovi.Neviem ci ma zbrojny a ci este vobec zije... :-~
No co ktomu dodat?Vsetci sme len ludia a robime chyby,ale nak si to neuvedomujeme len mi bahniaci,ale aj vy na opacnej strane!!!
Sorge-ani ja som to necital cele.Niesom maniak :-(((((( A naco.Vsetko je to o tom istom.Staci poslednych 10 prispevkov,lebo tak ci tak sa to opakuje.No kamarat moj,toto vypada na vaznu debatu pri pivku...
V PRVOM RADE SI UROBTE JASNO A PORIADKY MEDZI SEBOV A POTOM ZACNITE RIESIT OSTATNYCH!!!!

Upravené 1 krát. Naposledy upravil momul (04.04.2008 6:17)


04.04.2008 6:51

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Nemam nic proti tomu ak je to v medziach zdraveho rozumu. Ale co neznasam je, ked lese vidim nejaku lahku kozu co reve jak pavian, ktoremu priskripli gule do dveri pri objeme 125ccm. Duhy extrem presne to co spomenul petoTT - dvadsat rocna stara herka s otovorenym vyfukom a vejem si to po lese 70-80.km/h...ten vyfuk by som takemu najradsej strcil hrubsim koncom niekam.
Ste uz ako v pesnicke od Olympicu.Ti vsak spievali Jaa,jaaa jenom jaaa...vy vsak len oni (rozumej polovnici), oni (rozumej drevorubaci), oni a oni a oni...Vsak keby sme/ste sa tam chovali kultivovane bezny civil ktoreho stretnete vam moze akurat tak odmavat a to iste polovnik (nema pravne postavenie nejako vas za to postihnut) a to iste aj lesnik (kym nie je clenom lesnej straze a nepreukaze sa odznakom).
Na argumet ze aj ja jazdim tak co pindam,dopredu odpovedam. Ano jazdim, lepsi relax nepoznam. Je vsak rozdiel ked tadial prebulbe velke enduro a rozdiel ked tadial streli krosa alebo stara terenkoza s vykuchanym vyfukom.
Ja mam ladeny vyfuk ale bez dB killera som nechcel. Preco asi? Ked si ho zalozim masina ide este tihsie ako s origo vyfukom.

petoTT:citujem"Ze vraj plasime zver.....PICO..NA!!,..Vsak uz z dialky zver pocuje ze sa blizi nieco hlucne a automaticky sa vzdiali."

To ze ju donutis automaticky sa vzdialit na zaklade hluku ktory robis nie je plasenie? Plasenie neznamena len nahle zlaknutie sa (ako argumentujes s vystrelom). Plasenie je jednoducho obmedzenie jej volneho pohybu a prinutenie k presunu.


04.04.2008 8:40

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

karcis
 Bahniak 

Ikona

momul: [dobre]
petoTT: [dobre]
AMIS: [dobre] takych je vas fakt malo
a z casti asi aj superflanker: [dobre]
sorge: fakt sa venuj radsej niecomu inemu [zle]

Upravené 2 krát. Naposledy upravil karcis (04.04.2008 8:48)


04.04.2008 9:21

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

offroad
 Bahniak 

aj ja som bahniak ale po lese nejazdim :D:D...lebo tunajsi horar striela hned

Upravené 1 krát. Naposledy upravil offroad (04.04.2008 9:23)


04.04.2008 9:27

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Skoda tu uz aj nieco dalsie pisat... :-~


04.04.2008 10:07

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

AMIS
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Každý tu má svoju pravdu a žial v poslednom čase sa všetky diskusie zvrtnú na čiernobiely televízor. Buď si total kokot alebo absolut geroj.
Sorge má v niečom pravdu tak isto až na pár extrémistov každý. Vo vyhláške a nech ma niekto zastaví ak trepem sa hovorí, že "Poľovník smie použiť svoju zbraň aby zabránil páchaniu trestnej činnosti. A držal pod hrozbou použitia strelnej zbrane páchateľa do doby pokiaľ ho neprevezme príslušný orgán" Niečo o tomto viem , lebo som za túto tému získal na skúške plný počet bodov. Ospravedlňujem sa preto zákonotvorcom ak som to necitoval doslovne a neuviedol som aj číslo. Tak dobrý a sčítaný zas nie som ;-) Teraz ale k pointe. Jedna vec je citovať zákon a druhá vec je dokázať citlivo rozoznať dobré-prijateľné-neprijateľné-ZLÉ. Tu by mal každý (poľovník-bahniak-lentakista )načrieť do svedomia a posudzovať konanie iných. Sorge by určite po nikom nevystrelil a to , že to spomenul sa rovnalo rečiam typu prijebal...strčil do....kopol niekam.... a podobne. Osobne však každého z nás naserie ak si niečo postavím a niekto mi to ako akt "OKO za OKULIARE" zbúra preto lebo nejaký môj kolega...neviemčo.... Viem píšem dlhé ale v bodoch hlavne zle pochopených sa tu len urážate aj keď to asi nebolo cieľom tejto diskusie.


04.04.2008 11:28

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Ako sa do hory volá,tak sa z hory ozýva.
horár je k....,a z hory BUM-BUM :-P
ide hlavne o vzajomne rešpektovanie,každý má kusok svojej pravdy ale ked jeden druhého pochopí tak je po problémoch ;-)


04.04.2008 11:30

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

rapid
 Turista 

Ikona

v lesoch je tolko bordelu, keby polovnici radcej venovali tu energiu na sledovanie tych kto tam tie odpadky vynasa, a nie pokusali sa zavrazdit motorkarov.


04.04.2008 12:07

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

eightyseven
 Štvorkolkár 

Ikona

polovnictvo.com/modules.php?name=BiG_Forum...
to ked si precitate tak sa vam potvrdi aky su polovnici kkts :-) pise sa tam o tych dratoch, lankach, hrotoch, este sa tam chvalia s tym.. I-GRR


04.04.2008 14:25

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

simson14
 Jogurťák 

Teraz sa vsetci zaregistrujme na ich stranku a spravme im tam bordel ;-)


04.04.2008 14:56

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Pedro26
 Jogurťák 

Ikona

ty kks. toto je vazne. Normalne jak v cinskom parlamente, :-D :-D :-D


04.04.2008 15:07

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

eightyseven:kazdy rozumny sa bude spravat korektne nech je na ktorejkolvek strane. Takych pakov co pisu vtakoviny mas aj na "nasej" strane. Zbytocne sa tu teda zavzdusnujete/me. S blbcami oboch taborov nepohnes smerom aby sa uvedomili.Stale budu trepat to iste. Troska sebareflexie, tolerancie a zdraveho rozumu a nie su ziadne problemy. ;-)


04.04.2008 15:33

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

trip
Darca Krvi  Turista 

Ikona

problem je asi trosku zlozitejsi ako je napisane v nazve diskusie. Nemyslim si ze tu ide o Motorkarov vs. Polovnikov ale o tom ci tomu cloveku ktory ide do lesa zalezi na tom aby sa spraval ohladuplne voci druhym (ci uz je to fauna, flora alebo ludia). Je to myslim o tolerancii voci vsetkemu co je naokolo.

Kto ide do lesa s 30 rocnym autom s tecucim olejom je ignorant.
Kto ide do lesa na motorke, stvorkolke, alebo inom stroji a ohrozuje pri tom pesiakov, ktori tam isli kvoli tichu a pokoju je ignorant.
Polovnik, ktory pytliaci, je ignorant.
Clovek zo nastrazi klince na cestu aby toho druheho zmrzacil je ignorant.
Motorkar, ktory to pali po obycajnej ceste a ohrozuje ostatnych je ignorant.
Plechovkar, ktory to tak isto pali po ceste a ohrozuje inych je ignorant.

Kazdy z nas si vo vyssie napisanych vetach dosadi namiesto slova ignorant slovo, ktore mu prave vyhovuje >:-)

Svet je plny ignorantov, vie niekto co sa s tym da robit?





04.04.2008 15:45

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

AMIS
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Ako som už inde spomenul " KAŽDÝ NA KAŽDÉHO................LEBO..........." Poďme na to matematicky. Bahniaci serú Poľovníkov, ochranárov, civilistov s cítením pre prírodu, civilistov vynášačov, pokrytcov a zákonodarcov. >:-) Poľovníci serú ochranárov, civilistov cítením pre prírodu,civilistov vynášačov smetí,pokrytcov ,bahniakov, zákonodarcov a nás (niektorých). >:-) Ochranári serú každého lebo sa len sťažujú furt niečo pýtajú a nič. >:-) Zákonodarci tiež lebo zas nič rozumné sami nevymyslia. >:-) (Pardon povinné svietenie je fajn) [dobre] Civilisti s cítením by v podstate nemali srať nikoho lebo len ticho protestujú ale aj tak je k nim každý ľahostajný a serú HO. :'( Ale čo civilisti vynášači? Tí serú každého ale každý na nich serie. :-P Pokrytci nemôžu srať nikoho lebo sú anonymní a postavia sa tam kde to viac hučí 8-)
Vezmem do ruky kalkulačku a rátam :-~ ........vychádza mi z toho len jedno . Spojme sa urobme spolu niečo užitočné a robme to spolu pravideľne a potom sa pri prejazde lesom budeme na seba usmievať a zdraviť sa lebo slúžime jednej veci. Výlúčia sa tým vynášači, cítiaci budú mať miesto pre relax, motorkáry kde jazdiť veď prispeli, zákonodarci budú spokojní lebo nikto odnich nebude pýtať prostriedky a im ostane viac na NTC, hokejové štadióny a diaľnice pre asfaltových motorkárov, Poľovníci budú mať čisté lesy a pomocníkov na lovenie pytliakov a pokrytci sa stratia lebo už bude len jedna strana so spoločným cielom a oni od nudy umrú.
Kua predstavte. Zobudil som sa a šerbel prázdny. :-O Utópia? Možná. Ale na miestach kde to je lokálny problém by to pomohlo a nemuseli by sa tu ľudia inak normálne vyzerajúci urážať.

P.S. Môže mi tu prosím niekto fundovaný skontrolovať pravopisné chyby. Nechcem uraziť niekoho čo na škole písal diktáty na jednotky s hviezdičkou.


04.04.2008 16:10

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

tomasko
 Edvenčr 

Ikona

-vstci polovnici su pytliacke svineeeeeeee :-D >:-)
-ked tym hrotom nejaku zver porania tak ju potom dorazia ,lebo je ranena a neprezije :-D >:-) turistu okradnu a turistku znasilnia... :-D :-D



...nekonecna tema...su polovnici-pytliaci,ktori chodia ozrati po lese so zbranou-puskou,ale su aj k.k.ti motorkari,ktori chodia po cestach ozrati tiez so zbranou-motorka...


04.04.2008 16:19

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

AMIS: moj odhad je taky, ze sa s tym nic neurobi (99% Slovace vie len picovat a ked treba konat, tak sucha nohami), a bude to len horsie, prijmu sa zakonne opatrenia, zvysia sa pokuty a postihy. Cize polovnici budu fungovat dalej, bahnaci budu mat este menej prilezitosti na jazdenie, predrazi sa to, vlada sa to bude snazit nejako regulovat, obmedzovat... Cize to smeruje do peknych sraciek.

Poprosim tento prispevok ulozit, a precitat za 5-10 rokov :-~


04.04.2008 17:16

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

mISOp
 Turista 

Taky maly vycuc, uz z vyssie uvedenej polovnickej stranky,

...Mate (mame), urcite problemy, kde niektore su spolocne, a niektore su protichodne.
Medzi spolocne by som napriklad zaradil motorkarov, vyvazanie odpadu do lesov, atd. ...

Toto napisal clovek, ktory je v podstate so svojimi aktvitami takisto na blackliste polovnikov, ochranarov a ja neviem koho este. Reakcii je tam zatial, velka cista 0, ale inak vtirka je to dobraaa, to sa musi nechat 8-) Sak my niesme zli, to ti ha....li motorkarsky :-D
Ale musim zase priznat, ze chce aj pomoct tak je to 50/50.

kto chce, nech si to docita
www.polovnictvo.com/modules.php?name=BiG_Forum...

tommx to vystihol uplne presne, smeruje to do peknych sraciek a nikam inam to ani smerovat nebude


04.04.2008 18:59

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

PetoDL
 Turista 

Ikona

AMIS: po pravopisnej stránke celkom dobré ... :-))) :-D kde - tu nejaká drobnosť, ale pohodička ... si sa polepšil ... [dobre]
inak dobré aj po obsahovej stránke ... ;-)


04.04.2008 19:50

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

LOFTY
 Turista 

Ikona

Pridám aj ja svoj názor. Mám 49 rokov, jazdím po prírode, lesoch lúkach s partiou chalanov zo stredného Slovenska cca 30 rokov, ale max. jazdíme štyria. Samozrejme nebrázdime len vlastné urbárske lesy, ale lesy po celom strednom Slovensku a myslím si, že vôbec nezasahuje nejakým rušivým vplyvom na faunu a flóru našej prekrásnej prírody. Keď na okraji lesa/často/ uvidíme čriedu vysokej zveri, zastaneme a pozorujeme ich pokiaľ sa samovoľne nevzdialia ďalej bez nejakého rušivého vplyvu. Vždy sa snažíme, aby sme nerušili pohybujúcich sa turistov po prírode. Spomalíme, prípadne sa zastavíme pokiaľ nás peší minú. Skutočne za celú dobu som sa nestretol s človekom/poľovníkom, či ochranárom/ ktorý by mal nejakú pripomienku k našim presunom prírodou. Všetko je to o vzájomnej tolerancii.


04.04.2008 20:31

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

bublifuk21
 Edvenčr 

Ikona

Je to chlapci stale naozaj o tom ako som napísal vyššie, že asi nikto z Vás tu nie poľovník srdcom.
PetoTT keby si vedel niečo o sekektívnom odstrele zveri v záujme zvyšovania jej kvality, tiež by si sa zdržal tých Tvojich komentárov, ale čo už. A tak isto je to o tom, že hádžete všetkých do jedného vreca. A každý strom, každá cestička, každá cesta v tých horách niekomu, patrí, či už urbáru, komposesorátu, alebo štátnym lesom a jednoducho ide o to, že vstupujete na cudzí pozemok. Pred každou dolinou nemusí byť ani rampa, ani značka zákaz vjazdu, a keby Ta tam policajt zastavil, a naparil Ti pokutu, tak ani neceknes, lebo tam nemas co hladat. Ale to uz, zatemnenym mozgom niekto tazko vysvetli....


04.04.2008 20:38

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

Dandan
 Kávičkár 

Ikona

Trip ,Amis, Tomxx [dobre] . Bohužial je tu spusta ludi, ktorí to absolutne nepochopili...Citim tu samé jáááá, jáááá, jáááá....mrzí ma tento slovenský egocentrizmus a obhajovanie každej blbosti, čo na svete existuje...Aj Amíci si obhájili Hirošimu....


04.04.2008 20:41

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

AMIS
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Pred hodinou odo mňa odišiel jeden poľovník od nás z dediny. Zatiaľ čo sa naše psy párili my sme tu vtrojici viedli debatku na tému tejto diskusie. Obhospodarujú poľovný revír od hraničného pásma dunaja až po nejakú tretiu dedinu od nás. Jeho názor si vážim a už neraz sme odo mňa spolu odvážali jablká do krmelcov. Dal mi dokonca aj kamennú soľ pre srny čo ku nám na dvor chodia. Pre neho a jeho kolgov nie sú motorkári ničím rušivým. Majú skôr problémy s pytliakmi na štvorkolkách a krosách na ktorých žiaľ nemajú prostriedky. Sám vraj pozbieral pár ostnáčov v lužnom lese pri Vojke a vôbec sa nestotožňuje s takouto formou výluky. Osobne toho pytliaka na Yamahe poznám a to čo robí som sa dozvedel pri našej debate. Čo už malú Yamahu 250ku predsa len tak ľahko neprehliadnete hlavne ak je tu na okolí len jedna. Naozaj niekedy stačí sa v kľude porozprávať a rovnako ako my aj oni majú svoje starosti a tie nemusia práve súvisieť s nami. Je ale pravda chlapci, že otvorené výfuky nikomu neprospievajú. Jednak na majiteľa nevrhajú práve najpriaznivejšie svetlo a ten kľud fakt narúšajú hlavne ak ich aktivitu počuť na kilometre. Ja mám laďák na strome ale do miest kde by naozaj rušil sa s tou električkou aj tak netrepem lebo by som ju tam aj tak nezvládol a na ATV to bublanie až tak nerezonuje hlavne ak človek jazdí v strednom rozsahu otáčok. Veľa krát by stačilo aby ste svoje mašinky trocha umravnili a hneď sa na Vás vrejnosť prestane pozerať škaredo. Motorky v princípe nevadia až tak ako ten naozaj neznesiteľný plechový rachot čo produkujú. Je fajn mať dvihnutý výkon ničím nebrzdeným potrubím ale to si radšej nechajme na crossdráhy. A ak už to nejde tak sa snažte s vašimi nepriateľmi zoznámiť aby Vás nepoznali len ako kreténa v prilbe ale aby si povedali, veď to je Janko on si tu občas pojazdí. Je lepšie byť užitočný tam kde nás nechceli ako stále hladať nové miesta a rozčulovať stále väčší okruh nemotorkárov.


04.04.2008 21:13

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

AMIS
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

mISOp: Mne tá diskusia 4X4 prišla trocha nefér. Akože "my sme sa ponúkli prví ostatní pálte do pi.e " :-((((((
Smutné už len preto lebo sme na rovnakej strane rieky a toto sa javí ako snaha dostať sa čo najskôr na úkor druhých na opačnú stranu do teplúčka. Každý konajme tak ako nám svedomie káže a nesme si za to následky.


04.04.2008 23:06

Re: Pre motorkárov-Motorkári vs.polovníci!

mISOp
 Turista 

AMIS: no diskusiou by som to zatial nenazyval :-D ale je to krasny priklad ako niekomu s prepacenim ostat chrbat. Ten thread tam uz visi nejaky ten den, a vobec ma neprekvapuje, ze je takmer bez reakcie, no jedna tam je :-D. Nechcem dotycneho urazit ale podla mna je v tejto veci absolutne naivny. Ked uz sa chcel s niekym na niecom dohodnut poza bucky, tak to mal urobit za zatvorenymi dverami, a nie to verejne odprezentovat na fore ako taky trubiroh.
No a teraz trocha sebakriticky a do vlastnych radov. Je nad slnko jasne, ze ked je raz niekde znacka zakaz vjazdu, rampa, cedula CHKO, NP, a pod. tak sa tam legalne dostaneme jedine so specialnou povolenkou. Ak ju nemame a vlezeme tam ajtak, tak sme si plne vedomi toho, ze porusujeme zakony gubernie v ktorej zijeme a vsetky nasledky nesieme v plnom rozsahu. Od upozornenia, dohovoru, picungu, nahanacky, pokuty az po neviem co, basu??
Jednoducho sa treba spravat slusne, ohladuplne, a ked uz pride k nejakemu stretu zbytocne neriesit konflikty horucou hlavou a nejakymi odvetami. Kde je vola, tam je cesta ;-)
Komu toto nieje jasne, tak nech vrati rodny list a moze sa ist jeb...t do jamy.


Predchádzajúce | 1 2 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 147628 | Včera: 220032