Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Suzuki GSX 650F - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuSuzuki GSX 650F - Diskusné fórum - Len Tak

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 1 2 | Nasledujúce

15.07.2008 17:37

Re: Suzuki GSX 650F

mpbaxxter
Darca Krvi  Turista 

Ikona

je tu niekto kto vlastni tuto moto alebo s nou ma skusenosti???


15.07.2008 22:47

Re: Suzuki GSX 650F

Varan
 Jogurťák 

Ikona

ja som na nej šiel tak 10km, čiže skúsenosť žiadna, iba dojmy. Je to perfektná motorka, je to vlastne celokapotovaný Bandit, ak o nej chceš vedieť viac, pozri test na motorkari.cz Velmi ma prekvapil motor, ešte som nešiel na žiadnej motorke, ktorá ma také široké využitelné spektrum otáčok. Motor má plynulý chod (žiadne vibrácie, trasenie, cukanie,proste žiadny protest) už pri 2000ot!!! od 2000ot. krásne zrýchluje bez akéhokolvek prejavu nespokojnosti motora a to na najvyšších rýchlostných stupňoch, proste máš 4ku a viac, spomalíš a ked sa pred tebou vlečie auto alebo ideš mestom netreba podradiť, proste paráda [dobre] sedí sa na nej velmi pohodlne, takmer žiadna váha nie je na rukách. Ked sa o ňu tolko zaujímaš asi ju chceš, kúp, neolutuješ, vyzerá ako SS a konštrukčne je to naháč, kvoli kapotám nemá konkurenta, ale keby nehladíme na polo/celokapotáž ale motorku ako takú tak je to samozrejme Bandit, potom CBF600S, no a fazer je viac do športova... no a z 2V asi SVčko, ale to má dosť nízko položené rajdy (SV-S).... a kamoš má na nej aj kufor givi 46l a vôbec to nevyzerá zle+ tankvak a ide sa na dlhší výlet, s pohodlím sa vobec nesťažuje, ide bez bolesti a unavy prejde tolko čo chalan na V-Strome. Odkedy som založil diskusiu odvtedy ju vlastne má a už má na nej 10 tisíc km. Toť asi vše..


15.07.2008 22:50

Re: Suzuki GSX 650F

stiki
 Kávičkár 

Ikona

uz ma 10 tisic? :-O sila, mohol by dat clanok nie? ;-)


15.07.2008 23:06

Re: Suzuki GSX 650F

ondro727
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Ja som stastnym majitelom, ale zatial vam toho vela nepoviem :-) Kedze som na nu presadol zo Suzuki GS500F, zda sa mi VSETKO take nejake o niecom uuuplne inom. Pojazdene malicko, ale spravanie motorky paradoxne lepsie (handling) v porovnani s pollitrom, ktory bol lahsi. Co ma dostalo je kraaaaasne hladky chod a zaber motora (skoro som mal pocit, ze mam pod zadkom elektromotor) a absolutne presna prevodovka. Len zvuk je iny ako na tom dvojvalcovom pollitri a ten mi zatial chyba. Ked pojazdim viac, chystam sa napisat clanocek (nieco o zaciatku na pollitri s prihliadnutim na presadnutie na 650F) - ak nie clanok, tak aspon sem nieco zatial hodim. Chce to cas ;-)

Aha, a mam tiez cisto ciernu verziu :-D


15.07.2008 23:20

Re: Suzuki GSX 650F

mpbaxxter
Darca Krvi  Turista 

Ikona

chcel by som na buduci rok nieco nove...aby sa s tym dalo svizne :-) pojazdit a ist aj na neaky dlhsi vylet sam alebo vo dvoch...najprv ma zaujala yamaha fz6 fazer,teraz tato suzuki...ak by som sa rozohodoval teraz tak beriem suzuki,uvidim co bude za pol roka...


16.07.2008 9:16

Re: Suzuki GSX 650F

misobiker
 Edvenčr 

Ikona

fazer tiez nie je zly, jazdil som nedavno, mal štyri otvorene rury pod sedadlom, vyzeralo to ze to vzlietne :-))) no ta suza, to je proste image + vsestrannost [dobre] ;-) 8-)


16.07.2008 10:26

Re: Suzuki GSX 650F

Varan
 Jogurťák 

Ikona

tak to ber tu GSX 650F, presne na to je stvorená, nehovorím že fazer je zlý, ale suza je všestrannejšia. Mne sa ešte lúbi SV-S či už 650 alebo liter, krásna mašina, a ten zvuk... [dobre]

misobiker: ako je to s riadidlami na SV-S?? Lebo má ich položené dosť nízko oproti naháčom a sú uchytené ako na SS, tak ako je to s pohodlím?? ale zas cítiš lepšiu odozvu od predného kolesa čo je prínos pri športovej jazde.


16.07.2008 10:46

Re: Suzuki GSX 650F

stiki
 Kávičkár 

Ikona

este dotaz. tato motorka neuveritelne sadne pohodlim a celkovo do ruky. vysku mam 173, sedela ako uliata. kde na horneta som nemohol vysadnut, tuto to bolo v pohode. aj preto a este pre tu ochranu pred vetrom by som si ju vabral. farebne kombinacie a dizajn tiez neboli zle a uvidime co da buduci rok tejto cicuske do vienka ;-)


16.07.2008 10:52

Re: Suzuki GSX 650F

Varan
 Jogurťák 

Ikona

stiki: no budúci rok asi nič, neviem čo by si ešte od takej moto chcel, tak jedine viac faberných kombinácii.. aj ked: vždy je čo zdokonalovať


16.07.2008 11:03

Re: Suzuki GSX 650F

stiki
 Kávičkár 

Ikona

Varan: a toto som mal na mysli...farebne kombinacie (mozno daco so zltou ci orange >:-) )
a mozno doplnia ABS do ponuky, nemyslis? neboj, alebo dajako zredukuju tu vahu.... neviem, ale aj tak je super :-} :-)))

Upravené 1 krát. Naposledy upravil stiki (16.07.2008 11:04)


16.07.2008 14:40

Re: Suzuki GSX 650F

misobiker
 Edvenčr 

Ikona

varandriver na SV-S je to tak ze tia rajdy su uchytene priamo na vidlach ale tie od toho uchytu su ešte asi 5 cm potiahnute smerom hore. aj tak je na zapästiach dost velka vaha a pri lezernej jazde to pocitis uz po 50 km. pri razantnejsej jazde ta odfukuje mierne a odtahuje od rajd takze su zapästia uvolnenejsie...


16.07.2008 15:52

Re: Suzuki GSX 650F

Varan
 Jogurťák 

Ikona

misobiker: diki, hmm, to sa mi páči, tkaže od predného kolesa cítiš lepšiu odozvu a dobre sa s ním športuje.. inak prečo je to v kategorii naked??? ved je to ako VTR Firestorm a to je SS, ved 1000ka 2valec, polokapotáž, nízke rajdy, no myslím že to nemá daleko od SS, tak podvozok neni asi tak športovo naladený a neni tak tvrdý ale je to stroj [dobre] (hovorím o SV-S)


17.07.2008 18:54

Re: Suzuki GSX 650F

misobiker
 Edvenčr 

Ikona

nie je to cistokrvny SS ale podla mna to nie je ani cistokrvna turistika, a nie je to ani nahač. tazko povedat.. podvozok je dost tvrdy, zadok uz od origo a predok ako si nastavis. ja to mam nastavene do tvrda, aby to neplavalo v zakrutach. fakt to tazko niekam zaradit, ja tomu hovorim sportova turistika, nieco ako busa, ta tiez nie je cisto SS. A ani Firestorm mi nepripada ako SS.


17.07.2008 19:40

Re: Suzuki GSX 650F

Varan
 Jogurťák 

Ikona

aj ja si myslím motorky sa triedia do kategorii ale niektore su velmi medzi: napr SV-S je medzi nakedom a SS, aj V-Strom neni ciste cestovne enduro ako je TransAlp, ten doterenu nepatri, a TDM tiez je cestovne enduro a gumy ma jak naháč, je to cestovnošportová motorka, ťakžko to zaradiť, tak isto Hayabusa neni čistý SS, ale tp už dnes ťažko motorku zaradiť do presnej kategorie.


27.07.2008 21:53

Re: Suzuki GSX 650F

ondro727
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Zopar poznamok po prvych par sto kilometroch:

Turistika - preto som ju kupoval a je to myslim v pohode, akurat ma stupacky trochu vyssie, takze zatial si zvykaju viac pokrcene kolena :-( Ochrana pred vetrom v pohode, staci sa kusok prikrcit (mam cca 185cm). Spotreba zatial cca 4.4 litra/100km.

Prevodovka - absolutna parada, kvalty zacvakavaju nadherne presne, da sa so spojkou alebo bez, ale najlepsie sa mi zatial javi tak "na pol ceste" = len jemne tuknut do spojky a vtedy tam supnut dalsiu rychlost.

Motor - to sa mi komentuje tazko, v tejto kategorii nemam s cim porovnat. Ale moj subjektivny pocit ostal rovnaky a to, ze mam pod zadkom elektromotor. Ono to taha VZDY. Stalo sa mi, ze som tam na krizovatke zabudol trojku a pri starte som si akurat "vsimol", ze musim akosi pomalsie pustat spojku. Rozjazd bol bezchybny. Najzazracnejsie je ale sprevodovana sestka. Pri cestovani staci ona sama o sebe na cely den :-D Od 50 az do max., ved hovorim, ako elektromotor. Neviem ako to pani z japonska urobili, ale klobuk dolu.

Brzdy - este lepsie ako som si myslel na zaciatku, trochu som si pritiahol packu brzdy (da sa nastavit) a mam ju v ruke presne ako chcem. Brzdy sa daju davkovat velmi prijemne, niesu nejako jedovato ostre, ak sa k nim clovek sprava normalne. Zadna mi prisla trochu zlozita, ked brzdim jemne, je slabucka, ked pritlacim, uz koleso smyka. Ale to len preto, aby bola nejaka kritika ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil ondro727 (27.07.2008 21:54)


27.07.2008 21:55

Re: Suzuki GSX 650F

ondro727
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Aha a este - zatial jedine minus (okrem kolien) je zistenie, ze aj ked je to univerzalny "aj turista", tak je pruzenie dost tvrdo nastavene (zadok). Skusim to povolit na minimum a uvidime. Aj ked ja som lahka vaha (pod 70kg), takze ak by si tam sadol niekto metrakovy, ma to akurat. Ja ale zatial na nej leitam miestami ako na splasenom bykovi (Sladkovicovo - Galanta...) :-)))


30.08.2008 23:37

Re: Suzuki GSX 650F

ondro727
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Po dlhsom vylete (>5000km) update:

- spotreba: priemer 5.1, bezna jazda 4.8, dialnica 5.7 (Nemecko cca 145km/h)
- plexi: ked ma clovek pred sebou tankvak, nedalo sa mi schovat uplne pred vetrom, premyslam o vymene za plexi Givi, ktore je o kusok vyssie
- pohodlie: kolena netrpeli ako som cakal, zadok uuuplne v pohode, rovnako aj ruky, na tejto motorke sa mi cestovalo absolutne skvele (denne od 250 do 1050 kilometrov)
- jazda: po nalozeni kufrov sa zadok uplne skludnil, takze ziadne hadzanie, ako pri beznom kavickovom jazdeni (tam si budem musiet povolit zadne pruzenie este do maksia, zda sa); s kuframi sa dvihlo tazisko, ale aj tak sa da pekne padnut do zakruty, uplne som si ale zvykol az pri navrate cez klukate kopcove partie Rakuska
- brzdy: parkrat som musel ostrejsie slapnut a vsetko bolo ok, brzdy stihaju skvelo a nie su zakerne (nastup je odcitatelny velmi pekne aj pri ostrejsom zachadzani)
- prevodovka: plati, co som pisal, je prijemne presna, akurat do dvojky treba ist z jednotky trochu razantnejsie, ostatne ide lahuuucko (neutral sa hlada tiez krasne presne)

Tak tolko nateraz :-}


31.08.2008 1:19

Re: Suzuki GSX 650F

Varan
 Jogurťák 

Ikona

hmm, tá motorka je fakt super, inak nenormálne sa mi páči velmi široké spektrum otáčok, z 5ky ide bez protestov takmer od volnobehu [dobre]


31.08.2008 1:43

Re: Suzuki GSX 650F

borto
 Kávičkár 

Ikona

Myslim ze to uz rozsiahlejsie ani nemohlo byt napisane:

[ www.motorkari.cz/detail-clanku/?cid=12300]


31.08.2008 9:52

Re: Suzuki GSX 650F

stiki
 Kávičkár 

Ikona

toto je naj moznos na take sportovoturisticke jazdenie. ak nepocitame CBR 600F ktora sa da uz len ako jazdenka zohnat :-(((((( sialeny japonci :-((( ale verim v reinkarnaciu CBR F. a ak nie, tak jedine SUZANKA no co uz :-D

clanok som uz davnejsie cital. je dobre popisany


31.08.2008 11:02

Re: Suzuki GSX 650F

borto
 Kávičkár 

Ikona

ale honda cbr 600f povedzme rocnik 2002, ktoru zozenies za cca 120.000 je uz o niecom inom nez suza. [dobre] Ta suza mi pripada trochu jednoducha a taka "labilna".
Okrem toho CBR je ovela krajsia a mne sa osobne najviac paci rocni 99-00 ktory ma este monosvetlo.

len tak na porovnanie:
Pozri obrázok

Pozri obrázok


31.08.2008 11:20

Re: Suzuki GSX 650F

stiki
 Kávičkár 

Ikona

borto: veru aj mne sa CBR paci. ale nie RR. klasicka Fka. najkrajsi Bike aky kedy bol podla mna (SUZA je trosku ako kopia, len slabsia a tazsia)
presne taku CBR ako si tu dal by som bral hned. budem sa snazit zohnat v buducnosti rocnik cca 2007
PS: az teraz vidim obe v podobnej poze a teda ta CBR ma riadne masivnu prdel oproti suze :-O


19.05.2009 16:10

Re: Suzuki GSX 650F

ondro727
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Update po dalsich odjazdenych kilometroch:

Vymena za turisticke plexi Givi pomohla celkom dost co sa tyka vetra. Nevyhodou je mierna neistota pri vyssich (rozumej na turistiku ne beznych) rychlostiach. Moto stiha krasne v pohode aj v plnej polnej (3 kufre) a spolujazdcovi. S F-kou sa da skutocne jazdit aj ostrejsie, ale kombinacia tovarenskeho obutia a nasich ciest tomu nenahrava, uz sa tesim kedy to zjazdim a obujem nieco lepkavejsie (hlavne vpredu). Aj ked aj som v jazdeni kludas, takze sportove ambicie tohoto biku skor hladajte u inych... Ochrana v dazdi uplne super. Pruzenie ostalo nakoniec v strednej polohe, ked som nalahko, trochu skace zadok (som lahky), ale staci kufor s mensim nakladom a je klud. Pri obsadeni spolujazdcom sa to meni na limuzinu a cela motorka je krasne kludna a citatelna. Dlhodoba spotreba je tesne pod 5 litrov (pri kludnej jazde). Zachytil som ze K9 sa uz robi aj s ABS, mozno by to stalo za zvazenie, ak uvazujete o kupe novej (ja by som do toho isiel, ale K8 este tuto moznost nemala).

Sportovy turista? Sportovu stranku si netrufam posudit, ale turista urcite, velmi pohodlny a zaroven je na nom radost jazdit aj mimo "turistickych" vyletov. Velmi priatelska motorka, co sice moze niekomu az vadit, ale mne to velmi vyhovuje ;-)


20.05.2009 12:21

Re: Suzuki GSX 650F

odahaluzak
 Kávičkár 

Ikona

Nazdar páni,

kúpil som si GSX 650 F, K8, mám nabehané už viac ako 7000 km v tejto sezóne a v pohode. Motor ťahá pekne od malých otáčok až po vysoké... samozrejme riadne zaberá a šklbne nad 7000 ot... a do 12000 ťahá pekné stádo koníkov. Nie som žiadny pilot, pneu ešte stále držia a vidím to že ešte vydržia... Predtým som mal GS 500 F a myslím, že je to krok vpred... (-:


20.05.2009 14:37

Re: Suzuki GSX 650F

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

tomu ver ze to je krok vpred.. je to turista velmo podareny ;-)
[dobre] ;-)


20.05.2009 15:10

Re: Suzuki GSX 650F

misobiker
 Edvenčr 

Ikona

kamoš teraz kupil bandita 650 funglovku model 2008, myslim ze je to ten isty motor a asi aj povozok, je to fakt krasna motorka! Ide to samo, len tam cvakáš rychlosti jednu za druhou....fakt elektromotor


20.05.2009 15:21

Re: Suzuki GSX 650F

Varan
 Jogurťák 

Ikona

no fakt je to elektromotor ved moje varadero s ladakom prehuči ten tichy zvuk..

odahaluzak: od 12000??? ved pri 12500 je uz cervene pole :-O :-O :-O najvyssi vykon ma pri 10500 a za 10500 uz vadne, najlepsie ide od 8000 do 11000..


20.05.2009 22:16

Re: Suzuki GSX 650F

ondro727
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Tych 8000-10000 sedi, vtedy je to fajn, aj ked ten narast az tak necitit, nieje tam vyrazny "zlom" vo vykone a spravani. Aby som len nechvalil, casom som si vsimol, ze pasmo 3000-4000 je trosku problematicke, ako keby vtedy motor celkom nevedel, co robit - nerovnomerny chod a aj na zvuku je to pocut. Pod 3 a nad 4tis je to uz vsetko ok. Ale ziadna tragedia, len postreh ;)


21.05.2009 13:46

Re: Suzuki GSX 650F

Varan
 Jogurťák 

Ikona

ondro: [dobre] presne. Pri ustalenej rychlosti medzi 3-4 tisic ot motor nevie ci pridat alebo ubrat a akokeby to cukalo, take divne ani pomenovat to neviem.. tak hej mozno nema ten nastup taky razantny ale zato dobre potiahne aj v nizsich otackach co sa pri turistike ceni [dobre]


25.05.2009 12:35

Re: Suzuki GSX 650F

odahaluzak
 Kávičkár 

Ikona

VaranDriver07no fakt je to elektromotor ved moje varadero s ladakom prehuči ten tichy zvuk..

odahaluzak: od 12000??? ved pri 12500 je uz cervene pole najvyssi vykon ma pri 10500 a za 10500 uz vadne, najlepsie ide od 8000 do 11000..


Veď píšem že od do
" samozrejme riadne zaberá a šklbne nad 7000 ot... a do 12000 ťahá pekné stádo koníkov. Nie som žiadny pilot, pneu ešte stále držia a vidím to že ešte vydržia... Predtým som mal GS 500 F a myslím, že je to krok vpred... (-:

"


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 354196 | Včera: 164650