Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj aj ty článok o svojej motorke!

Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuZakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK - Diskusné fórum - Len Tak

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 1 2 3 | Nasledujúce

30.05.2015 19:41

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

Rocket
 Čoprák 

bacaono: Myslím, že ty nechápeš vonkoncom nič a máš poriadne skreslený pohľad. Asi nemá význam reagovať na tvoje narážky, lebo píšeš o niečom, do čoho absolútne nevidíš a vôbec ani netušíš o čom to je. Alebo predsa len pár viet. Ver či never, väčšina pracovísk KO je na kontrolách originality na Slovensku stratová a ťahá ich len z toho dôvodu, aby poskytovali komplexné služby spojené s TK a EK. Áno, na začiatku bolo veľa uchádzačov o pracoviská KO. Vieš aká je realita dnes? Je problém naplniť počty pracovísk v jednotlivých okresoch stanovené Ministerstvom dopravy. Keď si myslíš že štát nám všetkým dáva za to ťažké milióny, si na veľkom omyle. štát neprispieva na chod KO vôbec. O lukratívnosti tohto biznisu svedčí aj fakt, že od začiatku fungovania KO funguje cca polovica pracovísk. A vieš kvôli čomu? Paradoxne práve kvôli štátu - hlavne po zavedení registračnej dane pri prvom prihlásení vozidla. Po jej zavedení klesol dovoz vozidiel o 30 - 40% !!! Ešte raz napíš, že nám štát pomáha, tak sa nezdržím smiechu... :-D :-D :-D A na odhaľovanie kradnutých áut a falošných dokladov majú byť policajti... Áno, mali by byť. Ako si ich fungovanie predstavuješ v praxi? Že pri prepise vozidiel a obhliadke budú kontrolovať prevedenie VIN, budú scanovať doklady? Alebo každé vozidlo by išlo cez expertízny ústav? Reálne nerealizovateľné.
A ešte jedna poznámka k tvojej narážke na to ako sme donedávna mohli fungovať bez KO. Jasné že mohli. Presne tak ako v Čechách. Našťastie sme sa skorop zobudili a v tejto chvíli je vozový park na Slovensku prečistený od kadejakých pofidérnych šuniek... Samozrejme nie na 100%. To nebude nikdy.
capy: Súhlasím s tebou vo všetkom čo si napísal. súhlasím s každým jedným slovom. Slovenský systém prihlasovania je jedno veľké kocúrkovo. Zmena podľa tvojho návrhu by bola potrebná ako soľ, bohužiaľ na to nik z nás nemá dosah. A štát si hrabe len pre svojich a pre normálneho človeka nespraví absolútne nič. Jedine ak pred voľbami.


30.05.2015 21:26

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Hlavné je že ty tušíš a vehementne obhajuješ. Áno každý si to možno chápeme zo svojho skresleného pohľadu. ;-) Ty z pohľadu toho že máš zabezpečenú prácu, ja z pohľadu služby ktorú nepotrebujem ale musím si ju zacvakať ,lebo lobizmus je silnejší ako slovo občana. Ak by som uznal sám a dobrovoľne že takú službu potrebujem, nemám problém si ju zplatiť. Nikto tu nehovoril o ťažkých miliónoch od štátu. Hovorím tu o zákonom garantovaných príjmoch od firiem a občanov. Nehovorím tu o úbohých posledných staniciach KO ktoré vám už aj tak na to kašlú, ale o jedinej poverenej súkromnej s.r.o . Trebárs v Maďarsku činnosti spojené s KO zabezpečuje Ústredný Úrad pre Verejnú správu a verejné elektronické služby čiže štátny orgán. Na Slovensku jediný poverený súkromník čo má dobré známosti v parlamente. Najviac ma ale desí kam to pomaličky ale isto lobisti dotlačia. Budeme robiť KO pri každom úkone v evidencii vizidiel. Vôbec to nebude preto že jedinému poverenému súkromníkovi klesajú zisky pre nižšie individuálne dovozy ale preto, lebo sme všetci potencionálny podvodníci a grázli.


30.05.2015 21:32

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

Rocket
 Čoprák 

OK. Vidím že nemá význam ďalej komunikovať. Len ťa ubezpečím v tom, že KO sa nebude robiť pri každom úkone v evidencii vozdiiel. A ešteže TK a EK zastrešuje tiež štát, že?
Howk, dohovoril som...


30.05.2015 22:05

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Pokial viem bavíme sa tu o KO a o jej potrebnosti. STK a EK sú potrebné ale aj tam sa to už začína preháňať.
O tom každom úkone a KO sa môžeme pobaviť o pár rokov.
Myslím si ale že už to začalo, lebo keď si chcem zmeniť farbu alebo len polepiť väčšinu na vozidle vo svojom vlastníctve, tak musím na KO, lebo ....prečo vlatne? Keď potrebujem vymeniť rám alebo karosériu a mám od toho riadny doklad o nadobudnutí tak tiež musím na KO lebo.....prečo vlastne? A gól je ak nestihnem trebárs pre chorobu do 30dní prihlásiť odhlásené vozidlo musím na KO lebo...prečo vlastne? Veď na to stačia jednoduché administratívne úkony. Takže je to buď preto že každý z nás je podvodník, alebo preto že niekto dobre zarobí. Každý si môže vybrať.

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil bacaono (30.05.2015 22:07)


30.05.2015 23:26

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Rocket, KO sa nebude robit pri kazdom ukone v evidencii vozidiel? Nechcem sa do teba navazat, ale poviem ti vlastnu skusenost. Ked som na konci 2011 kupil v DE uplne nove Pajero s 5km na tachometri a siel ho prihlasovat v to iste rano zo 700km na tacho tak sa robila KO. Ked si ho chcem teraz v UK nacas prihlasit na UK znacky tak sucastou procesu na odhlasenie vozidla na export je KO. A ked ho budem v case ked odidem z UK znova prihlasovat na SK tak znova zo vsetkym tym cirkusom zahrnajucim oficialne preklady dokumentov vcitanie lietania medzi odborom dopravy a DI a samozrejme znova KO.Naco??? Na kery KOKOT!!! treba robit KO 1000x na to iste auto???

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil RadoR6 (30.05.2015 23:27)


31.05.2015 8:37

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Re: RadoR6: No lebo Slovenskooooo! Ja som prestal byt vlastenec už dávno. Neni som absolutne hrdý ani Slovák, ani na slovenskú zem. Toto je tu obyčajný drbnutý banánistán, kde si každý hajzel vylobuje kšeft. Politici odierajú národ až do kostnej drene. Namiesto zjednodušenia administrácie je to tu čoraz zložitejšie a trvá dlhšie. Další biznis - zaplat 20 evri a máš Ačko za 3 dni. Žena čaká už 2hý týždeň, lebo nedala 20evri. Kurvy jedni. Prihlasoval som dve motorky na jesen a normálne som o 10cm vyrástol, jak som na seba pyšný, že som to dal. A prečo v Nemecku neni treba KO? Lebo tam nikdo neodiera národ tak, žeby sa oplatil tak velký kšeft s lopkami.

Rocket, ked to tu aspon čítaš, skús popísat úkony, čo sa na KO robá, bol by som velice zvedavý, jaké náklady má KO, napríklad na motorku, kde som platil 70 evri. Plus nejaká réžia na budovu, vybavenie. Lebo na KO kde som bol, som nič moc vybavenie nevidel.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Plazivec (31.05.2015 8:40)


31.05.2015 19:01

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

copy
 Skútrista 

Ikona

Mna by zaujimala najviac jedna vec.
Vsetci prevadzkovatelia stanic KO o tom zahmlievaju, ale pritom sa na to stazuju.
Najcastejsia veta je: nemozeme KO urobit lacnejsie, lebo ked zaplatime za tie kontrolne nalepky statu, tak nam zostane uz len.. - a to neviem kolko.

Takze: kolko stoji 1ks certifikatu KO (list papiera A4, ocislovany) + nalepky, ktore sa lepia na vozidlo?


31.05.2015 19:39

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Oprávnené pracoviská kontroly originality, čiže stanice KO neplatia nič okrem daní štátu ale jedinej Poverenej technickej službe kontroly originality vozidiel, čiže spoločnosti IRIS IDENT, s.r.o., Banská Bystrica, ktorá zastrešuje všetky stanice KO, spravuje databázy a pod. Táto súkromná spoločnosť ostala poverenie od Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií.


31.05.2015 19:49

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

copy
 Skútrista 

Ikona

ok, tak oprava: kolko zaplati jednotliva stanica KO svojmu nadriadenemu teda IRIS IDENT s.r.o., za jeden papierovy formular A4 + nalepky na vozidlo?


01.06.2015 8:10

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

miros139
 Ľadvinka 

Ikona

keby mali malo roboty tak sa nemusim objednavat ale tam pridem nablind, cela skupina okolo STK, KO, emisna mi vrcholne leze na nervy a strpcuje zivot, kazdy pyta pojebanych desat evri, za to ze sedi v praci, mne kdo da desat evri za to ze si zdvihnem rit, nikto, a takto je to v celej republike, stare moresy s novymi monterkami a fasadami, neurazte sa ale tak vas vsetci vnimame,uplatkari.

Dôvod úpravy: doplnenie,..aj cela evidencia, pocitace, formulare kolky...a furt sa kradne.. francuz chyti pero preciarkne technicak a ma vymalovane, tu tie cirkusy a aj tak je vsetko po starom,vsetko,o com bolo KOcko, ze Jajo tukal z prelozeneho technicaku prelozenu vetu ze kW, a kg lebo to by bez toho uradneho prekladu nevedel,zeee....lebo sak naco su tam riadky s pismenoz ze za A vykon za B h motnost a pod., a Pajo lestil ram a lepil nalepky a obehol lak sondou, 75e v riti len tak, za to co kedysi robil nasraty tucny policajt na stkacke...
zvlast ked ti co lopatuju si vsetky nalepky jednoducho kupia,.....

Upravené 1 krát. Naposledy upravil miros139 (01.06.2015 8:16)


01.06.2015 8:19

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

egres2
 Bahniak 

Ikona

Buchajte na tieto dvere chlapci:
Dzurinda
Mikloš


01.06.2015 9:02

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Co trepes, egres, ficokot to mohol smahom ruky zrusit medzi dvoma telefonatmi, je to jedna banda. Prestan kukat spravy a ulavi sa ti.


01.06.2015 9:02

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

miros139
 Ľadvinka 

Ikona

egres napada ma iba sposobom ako schwarzenegger v predatorovi...buuuum...klop klop..


01.06.2015 12:06

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

egres2
 Bahniak 

Ikona

Plazivec:
Hmm.
Takže nie je ten zlý čo schválil zlý zákon ale ten čo ho nezrušil.
A ešte dávam do pozornosti administratívnu TK a EK na auto čo som si viezol nové z predajne.


01.06.2015 15:39

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

miros139
 Ľadvinka 

Ikona

egres nemachruj hej...hehe


01.06.2015 22:36

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Re: egres2: Mám dojem, že ked neohlásiš trestný čin, tak si spoluvinník. Tak nejak to je, nie? Podrobnosti nepoznám. Politici to majú na svojej úrovni nejak tak, že by mali naprávať zlé, alebo zle urobené zákony, predpisy. Pre mna je ficokot spoluvinník. A takisto všetci, čo o tom vedia a mohli a nič neurobili.

Dôvod úpravy: Tá administratívna TK EK je na to, aby panička na úrade vedela, že si si kúpil auto, keré vyhovuje - lebo si mohol kúpit aj z Indie a aj ked je nové, tak nemusí splňovať.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Plazivec (01.06.2015 22:39)


02.06.2015 9:12

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

majou
 Kávičkár 

Rocket: pozeram, ze tu obhajujes KO, ze ovladas problematiku...

Skus prosim ta pozriet na KO tejto motorky, a povedz mi co sa ti na tom nezda.

Dakujem

Továrenská značka: KAWASAKI Z750 ABS
VIN: JKAZR750LMA070937
Evidenčné číslo:
Rok výroby z dokladov: 2009
Rok výroby pri kontrole: 2009
Čas kontroly: 13.05.2014
Číslo posudku: SKA628004
Číslo nálepky: SKAo045490
č. PKO: 1420



Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil majou (02.06.2015 9:17)


02.06.2015 9:30

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

brazel
 Kávičkár 

Ikona

majou , čo sa ti nezdá ? Že ho rôzne databázy udávajú ako ročník 1991 ? Never im , v roku 1991 motorky 17-miestne VIN nemali !


02.06.2015 10:16

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

majou
 Kávičkár 

brazel: pozri foto..


02.06.2015 10:24

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

brazel
 Kávičkár 

Ikona

Čo si mám všímať ? Na čo mám upriamiť pozornosť ?


02.06.2015 10:54

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

brazel
 Kávičkár 

Ikona

majou , dík . [dobre] :-)))


09.06.2015 19:21

Re: Zakon o individualnom dovoze aut a motocyklov na SK

brazel
 Kávičkár 

Ikona

Nahrávanie peňazí do súkromných vrecák nie je vyložene slovenskou špecialitou , už som na tejto stránke niekoľkokrát spomenul , že tzv. demokracie majú pred našimi podvodníkmi 40 ročný náskok a naši podvodníci sú proti mnohým nemeckým , rakúskym , talianskym (atď , atď ...) borcom len ako divadelní ochotníci (ale učia sa neobyčajne rýchlo) .

fleischhans.blog.idnes.cz/c/462148/strety-zajmu-jednoho... ... nutné prečítať aj diskusiu !!!

Dôvod úpravy: diskusia blog2.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A150525_462148_bl...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil brazel (09.06.2015 19:24)


| 1 2 3 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 33267 | Včera: 190780