Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj aj ty článok o svojej motorke!

Bahnomili, kade sa mame teda vozit? - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuBahnomili, kade sa mame teda vozit? - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

Značky: Problém.

| 1 2 3 |

02.06.2007 20:14

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

momul
 Edvenčr 

Ikona

ZUG21-a ty ked sa prehanas na svoojom BMW tak do ovzdusia ide co???To ako mozes napisat takuto chujovinu?Ci si myslis ze tvoje vyfukove plyny su lepsie pre prirodu?
Vsetci (vetsina) co tu krytyzuju enduro a jazdu v lese mate v profile jogurt alebo choprika alebo nieco na cesty.Vy nemozte do lesa,tak by sme nemali ani my?Ja chodim do lesa tiez za oddychom a relaxom,akurat ze ja to spajam s moto dokopy.Vy ste to asi nikdy neskusili a neviete ocom je tu rec.Je to omnoho zaujimavejsie a myslim ze v dnesnej premavke aj omnoho bezpecnejsie vozenie...to ze sa najde zopar chumajov co sa nevedia zmestit v prirode do koze je zle,ale takych je aj na cestach kopec.A urcite nie je horsie to ked sa nedajboze zrazi jedna srnocka (ktoru by aj tak zastrelili krepy polovnici len tak pre zabavu...) ako ked sa v dedine alebo v meste zrazi dieta co prave uslo napriek maminmu zakazu z dvora!!!


02.06.2007 22:55

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

matko600
 Bahniak 

Ikona

a ked neposluchaju polovnici:D
img461.imageshack.us/img461/744/dsc00241pn2.jpg


03.06.2007 0:58

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

rajce
 Kávičkár 

Ikona

Dementismus nado vsetko.......


03.06.2007 8:50

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

už se perou? :-)))

Prečítal som si celú diskusiu. No podaktorí to naozaj nemyslia s jazdením v teréne dobre. Tiež sa stretávam s turistami a poľovníkmi a podľa toho ako reagujú reagujem aj ja. Ak je poľovník ožratý a plný odvahy, tam mu jednoducho poviem, že už chlapec dostrielal, že tak ako on chce na mňa zavolať Lesnú stráž tak ja na neho zavolám policajtov. Na začiatku roka si zoženiem turistický kalendár a vyhýbame sa lokalitám kde oni momentálne robia turistiku. Všetko je to o vzájomnej tolerancii. Doporučujem si prečítať Lesný zákon aj Trestný zákon poprípade iné zákony s tým súvisiace. Dosť to pomôže a budete sami vidieť čo porušujeme mi bahniaci a čo poľovníci a turisti.


03.06.2007 9:46

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

Grizzly660
 Štvorkolkár 

Ikona

kxbibo: úúúplný súhlas. Nemá význam detinsky tu nariekat ze nas nikto nema rad. Zakony su jasne a je jasne ze ich vsetci porusujeme. Je to naozaj o tej tolerancii. Netreba zbytocne provokovat.

Zopar mojich tipov ako znizit pocet konfliktov :

-jazdu v tesnej blizkosti bydliska obmedzujem na minimum
-vybrat sa v nedelu popoludni za pekneho pocasia do lesa je koledovanie si o pruser /ved su tam vsetci/, ked tam pojdete rano alebo k veceru /v lete je svetlo az do deviatej/ je ovela mensia sanca ze tam niekoho stretnete
-v tyzdni od pondelka do stvrtka je vonku ovela menej ludi ako cez vikend
-uplne super je jazdit za dazda alebo tesne po dazdi - vtedy vonku nie je nikto
-uroda na poliach je posvätná- za ziadnych okolnosti na zasiate pole nevojdem
-ak vidim cloveka oproti vyrazne spomalim a kyvnem mu na pozdrav
-ak ten clovek ma dieta tak tak spomalim uplne a tomu decku zakyvam
-ak ma psa tak uz cca 30 m pred nim zaflekujem aby videl ze sa o psa nemusi bat, lebo na ATV ide normalny clovek a nie bezohladny debil
-snazim sa neotravovat ludi prachom, spomalim, pridam az ked som uz daleko za nimi
-k voli zvirenemu prachu nejazdim po strkovych hradzach ked su tam ludia /najma ked stanuju, alebo chytaju ryby/
-ak prechadzam miestami kde sa konaju nejake akcie idem uplne pomaly.Ale najradsej sa snazim im zdaleka vyhnut
-do CHKO nechodim

A problemy ? Mal som ich iba v prvom roku, kym som sa nenaucil dodrziavat vyssie uvedene pravidla.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Grizzly660 (03.06.2007 9:51)


03.06.2007 10:22

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

Grizzly660 ;-) ;-) ;-)


03.06.2007 10:24

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

DargoR
 Edvenčr 

Ikona

condor a zase podla tvojej argumentacie by si ty na tom golfovom ihrisku ten futbal /jazda motorovym vozidlom/ hrat aj mohol keby si bol napriklad nejaky ten kosič /horar/ toho ihriska /lesa/.
Bratia motorkari z ciest nam asi zavidia :-)
To co napisal Grizly s tym pozdravom naozaj to funguje ludia sa na vas hned inač pozeraju ked kyvnete na pozdrav aj cudziemu človeku, niekedy chodim okolo ciganskej osady kde po mne stale hadzali male cigančata skaly ale raz ked som tak šiel okolo a oni už utekali :-D tak som zatrubil a pokyval im a oni len ostali stat :-O a potom kyvali jak besne :-D
A raz som šiel okolo baču s ovcami ktory už už chytal palicu a vstaval zo zeme strašne nasratym pohladom na mna a ked som ho pozdravil, odkyval sadol naspat a palicu položil 8-)

Upravené 2 krát. Naposledy upravil DargoR (03.06.2007 10:36)


03.06.2007 12:42

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

condor
 Turista 

Ikona

DargoR
je to mile od teba, ked tu davas do placu tie romanticke rozpravocky o malych cigancatach a ujovi bacovi s oveckami... asi podla motta: "juj, aki su ti chlapci na tych motorkach len mili!" moja draha by ti zrejme pod dojmom tychto nasladlych veticiek najradsej hned darovala svoje huste lesy... ;-)
kxbibo
vy sa prezradzate uz svojim sposobom komunikacie. ked vas niekto kritizuje, hned sa nervozne obzerate vokol seba, kde okamzite zistujete aj ostatnych vinnikov (podla stylu: ked moze druhy, mozem aj ja?). spravny motorkar zodpoveda za svoje ciny a nesnazi sa pokusat ukryvat v hustine skupinovej anonymity. :-~

NASTASTIE, AK TERAJSIA SITUACIA ESTE UMOZNUJE VOZENIE SA MIMO CIEST NA TO VYHRADENYCH, NEBUDE TO STAV TRVALY! a to ma na tom najviac ukludnuje 8-) , pretoze ludi s vasim pohladom na vec treba riesit jedine pomocou statnej moci, t.j. drasticke pokuty, prepadnutie motorky do vlastnictva statu, vyrovne vystrely v pripade nezastavenia... vasim jedinym riesenim bude v buducnosti sa zdruzovat do nejakeho klubu, ktory moze figurovat ako rovnocenny partner voci statu, mam na mysli nakup pozemku vhodneho na cinnost, ktoru doteraz prevadzate v rozpore so zakonom a spolocenskymi normami. v krajinach EU je to jasne regulovane. najdu sa tam ale teritoria, dokonca aj vo svajciarskom pohori Jura, dalej v Spanielsku, Portugalsku, kde je tzv. nezpevnena vozovka (ekvivalent vasho lesa) a da sa tam legalne jazdit. nemecky motorkari to s chutou vyuzivaju, ako vhodny ciel dovolenky.
Grizzly660
k zonamu tvojich "best practicies" mozem podotknut iba nasledovne. z mojich asi len 10 stretnuti s motorkarmi v lese som ani raz nezazil NAZNAK podobneho spravania, ktore sa snazis dostat do nasho povedomia. naozaj, nezazil! zazil som LEN opak: arogantne prefrcanie okolo, vytlacanie pesiakov z chodnika, striekanie blata za sebou, dokonca trubenie na chodcov v lese!!!


03.06.2007 12:50

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

chodte sa voziť po lese v susednom Rakúsku a späť sa vrátite pešo bez motoriek v trenkách čo vám šicko poberú :-P a tieto žabo-myšie debaty tu preberal už Silvo (česť jeho pamiatke >:-) ) a nič sa tým nevyriešilo!


03.06.2007 13:00

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

condor to si vedľa, ja dobre poznám čo môžem a čo kto môže v rámci platných zákonov. Ja nemám potrebné aby po mne hulákal a mieril na mňa ožratý poľovník. A ja sa neskrývam a zodpovedám za svoje činy, tak ako aj ty.


03.06.2007 13:05

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

Kapro
 Bahniak 

Condor, kasli na to. NA to musi kazdy prist sam. Niekto nepochopi za cely zivot. Aj ja som bol niekolko krat v lese, strasne ma to bavilo, ale nemal som z toho dobry pocit, ked som isiel okolo turistov alebo plasil jelene. Prestal som s tym. Sam od seba.
Ale urcite plati aj to, ze nie je les ako les. Su miesta, kde by to nemusel byt problem alebo aspon by to mohol byt riesitelny problem. Treba si vsak uvedomit, ze endur a mx motoriek pribuda, problem sa zvacsuje, nenavist obyvatelstva proti nam rastie.
Vyhovorky typu ked druhi robia to a to, tak ja mozem tiez, su smiesne. Kradnite, ked kradnu aj druhi, vrazdite, ked vrazdia aj druhi...Viem, neda sa to porovnavat, ale princip zostava.
A co svedomie?
P.S. Nerozculuj sa, vsimni si pravopis svojich najvacsich oponentov. Takych ako je Grizzly 660 je mensina. Lenze on rozoznava y a i....Ludia, ktori napisu vydiet, krytizovat a pod. (systematicky, nie omylom), mi nemaju co povedat.
To je vsetko, co som chcel na motoride povedat.


03.06.2007 13:24

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

RustyLC
 Bahniak 

soson to co si povedal to ej cista pravda......ako mi mozme usdkodit tym kolajam od traktorov a lkteciek....


03.06.2007 13:32

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

RustyLC
 Bahniak 

chalani ja poznám polovníka a mal endurko 600vku....jeho syn so mnou jazdí kazdy vykend na 350 H....sám jeho otec mi povedal že mozme jazdit len nas upozornil ze len po 18:00 nemáme popoid horu a v hore behat lebo ze chodia polovnici na polovacku...inac si mozme cez den behat kolko mi chceme....takl potom preco tu kazdy ehm no fas picuje za blbosti ze skodime hore....ale ked prejde on na gaze alebo na LKT tak nikto ani slovo..ale ked mi prejdeme po tej ceste kade slo LKT uz je velmi zle..!! tak nech sa uvedmoia niektory debili co stale mudruju do jazdenia v hore....netrapia ma reci tych keketov AJ TAK BUDEM JAZDIT V HORE!!!!!!!!!!!!!!!


03.06.2007 14:07

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

slimak
 Turista 

Ikona

Rusty: Ďalší trinásťročný..? :-}

Vidíš, dohodol si sa, nikto ťa z hory nevyháňa, pokiaľ sa chováš slušne.
A vo-vo-votom to fšechno je. Nie o písaní na motoride, "akí sú všetci keketi, keď sa im my, čo si robíme čo chceme, nepáčime". (ináč, keby mi to povieš do očí... :-(((((( )


03.06.2007 14:42

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

DargoR
 Edvenčr 

Ikona

condor Presvedčil si ma, :-O už nikdy nepojdem do lesa na motorke a nepreoriem ani zrnko zeme drapakom užaj dam inzerat a ten diablov vymysel predam. ;-) kupim si dobre topanky a budem chodit peši alebo ešte lepšie len dobry dalekohlad a z bezpečia domova budem pozorovat ako nam stromy rastu. Vela štastia do buducna a miliony km bez nehody AHOJ (a tie romanticke rozpravky boli pravdive nemožem zato že to viem tak pekne podat :-P )


03.06.2007 15:29

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

RustyLC
 Bahniak 

slimak dajaky problem?? a v juni 16 a stavím sa ze ta dam do smutku na crosse alebo endure...ehm asi tolko...tebe zalezi len an veku?? ak hej choj sprav si temu motorkari nad 20 alebo kolko mas....a tam si kecaj...a tam ti nevkrocim jo?? a nie tu tliap blbosti za vek..a co keby ti povuiem do oci?? ze budem ajtak jazdit??? vklude a budemm


03.06.2007 16:34

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

soson
 Bahniak 

Ikona

rusty na hrad. :-D
vy ostatni antibahniaci si myslite ze na vas rozkaz prestaneme jazdit alebo co???inak jazdit po ceste to radsej zabudnem na moto.asfalt=nuda.tu by sa mala riesit otazka kde mame jazdit nie ze nemozme jazdit.
:-((( :-((( a condor hlavne to tvoje ,,NASTASTIE, AK TERAJSIA SITUACIA ESTE UMOZNUJE VOZENIE SA MIMO CIEST NA TO VYHRADENYCH, NEBUDE TO STAV TRVALY! a to ma na tom najviac ukludnuje" :-(((((( tak teba ukludnuje ze nebudeme moct jazdit?pekne od teba.nic ti nehovori zi a nechaj zit?ja tiez nemam rad cesty a cestnych piratov samovrahov co chodia 200 cez plnu ciaru.a potom nas kazdy hadze do rovnakeho vreca a mne nadavaju darca organov :-~ ako keby bahniaci neboli.
a inak ty nikdy neprekrocis na ceste povolenu rychlost?sa stavim ze bezne ako 90% jogurtov.tak isto porusujes zakon ako ja vlazdom do lesa.ale nejdem to tu rozoberat lebo teraz sa do mna pusti kazdy jogurtak :-}


03.06.2007 16:41

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

kacatko
 Turista 

Ikona

aaaaaa prestante sa vadit sibe vam? >:-)
ZUG21 ty si ma pobavil.. :-)))
rusty nechapem co furt nadavas a frfles a si nestastny ked sam pises ze mas vybavene vozenicko a nik ta nepotreli :-)

relaaaaaaaaax take it easy...


03.06.2007 17:17

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

slimak
 Turista 

Ikona

Rusty: Máš ale myšlienkové pochody a vyjadrovanie sa 13 ročného.
Na endure by si ma isto dal, ale nie do smútku. Ja som na tom ešte nikdy nesedel. O tom som nepísal.
Pochopíš to až budeš starší. Fakt.

Zaujímavé, že väčšina starších, čo už majú trochu iný pohlad na svet (Gryzzly, kxbibo...) písali rozumné príspevky, zato tí mladší vedia len do keketov nadávať.
A myslím že nemá význam sa s takými baviť cez internet. :-~


03.06.2007 22:24

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

RustyLC
 Bahniak 

a jako inac to mame resit?? osobne?? prides niekam za horarom alebo daco pod...a posle ta hned do........tu aspon kazdy vie ako co je


03.06.2007 22:47

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

Grizzly660
 Štvorkolkár 

Ikona

slimak: Tým, že si označil Rustyho za 13 ročného si ma normálne naštval. Veď ja mám 13 ročného syna, ktorý napriek tomu že už 4. rok jazdí na štvorkolke v teréne, je úplne normálny puberťák. Okrem motoriek ovláda dokonca aj slovenskú gramatiku a pravidlá slušnej komunikácie.Nechceš sa náhodou vsetkým 13 ročným ospravedlniť za to, že si ich hodil do jedného vreca s Rustym???

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Grizzly660 (03.06.2007 22:52)


04.06.2007 6:18

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

momul
 Edvenčr 

Ikona

RustyLC-vsak vidis,to su perfektne argumenty...vek,alebo to kto ma aky pravopis...Podla veku a pravopisu mozes povedat svoj nazor,podla toho si motorkar...ake ubohe... :'( .Vsak Kapro a Slimak?
Slimak-ked si este na endure nesedel tak co mas co do toho hovorit?To znamena ze nevies o com hovoris!Skus si to a zmenis svoj nazor na jazdu v lese...
Ako som uz napisal,vsetci antibahniaci (alebo skoro vsetci) mate v profiloch cestne moto a vecsina z vas urcite nema ani sajnu ake to je zajazdit si po terene(lese)...A vy nas chcete poucovat a hovorit co je zle a co dobre?


04.06.2007 7:28

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Grizzly: ;-) trefnéé


04.06.2007 9:34

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

kondor: naco tu mutis vodu, daj radsej nejaky dobry napad ako momentalnu situaciu riesit (predaj terennych moto mozes vopred vylucit, takisto ako aj nevyhonenych pubertiakov). Dakujem!


04.06.2007 9:59

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

DargoR
 Edvenčr 

Ikona

Každy tu ma zrazu patent na rozum, každy je tu ten jediny pravy a "spravny" motorkar ale s rozumnym riešenim nikto neprišiel. Uražky a osočovanie spoza klavesnice na jednotku. Jedna velka rodina ...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil DargoR (04.06.2007 10:04)


04.06.2007 10:07

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

condor
 Turista 

Ikona

momul
ja by som ta pocuoval, aj keby si po lese jazdil na lunochode, a pritom som na nom tiez este nesedel a neviem, ake je to fasa na nom jazdit po lese. ;-) podstatne je ale cosi uuuplne ine, len sa obavam, ze to nechces vidiet. ale ako som uz spominal vyssie, legislativa sa bude vyvijat a konvergovat k urovni EU, takze som v podstate ukludneny. ;-)


04.06.2007 10:09

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

momul
 Edvenčr 

Ikona

A co si cakal,ze tu nieco viriesis?Nikto ti nevyrukuje s rozumnym riesenim.A naco by to aj robil.Tu mozes akurat tak stanovit nieco podobne ako Grizzly660 a to,ci to budu "Tomxxxovi" pubertiaci dodrziavat je uz len a len na nich!Ale ja si myslim ze je to zbytocne... :'( :-~


04.06.2007 10:21

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

condor
 Turista 

Ikona

tomxx DargoR

naznaky riesenia som spominal vyssie. mozno by bolo dobre pre vas problem sa organizacne dat dokopy, napr. nejaky klub alebo zväz atd.... urobit si prieskum medzi motorkarmi, kolko vas asi je. a potom uz ako pravnicka osoba mozte skusat pohnut zemegulou. mozno sa najde niekde nejaky lesisko, ktory lez ladom a ak by hore spominane dopadlo pozitivne, kto vie...?
lenze ako to uz byva, motorkar je velmi individualny tvor (aj ked za urcitych okolnosti velmi stadovity), tazko sa hladaju ludia, ked treba zrazu nieco organizovat, kazdy si vtedy radsej pozera len na svoj piesocek. ale za pokus to urcite stoji! :-)))


04.06.2007 10:29

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

momul
 Edvenčr 

Ikona

Condor-mna kludne mozes poucovat.Ak to bude nieco co ma spravi lepsim clovekom,tak to berem.Ale dristy nie!K EU?Este stale mi tu nikto s tych mudrych hlav nenapisal,kto a ako mi zabrani ist do vlastneho domu co mame na lazoch(zhoreny >:-) ) ci uz na aute alebo na moto.A ziadna asfaltka tam nie je!
A ako budu chodit zbohatlici na chaty,ktore si dali porobyt so starych drevenic a su tak isto nepristupne ako nas dom?Doteraz chodia na gazoch a podobnych papamobiloch.Pridu hore s partiou z mesta,ozeru sa a vyvadzaju na 4kolkach,strielaju zverinu len zo zabavi (vsak si za to zaplatili a to je pre niekoho hlavne).U nas sa stalo ze chlapovi zastrelili kona,lebo si ho pomylili s diviakom?Da sa to? :-D
Tak isto pride nemec a zaplati si a moze hlusit hlava nehlava a ryt na gaze kadial len chce.Hlavne ze si zaplatil!A ja prebehnem okolo srny,ktora sa vylaka,zahrabnem na luke ktorej je to skôr k dobru ako na skodu a idu ma za do sudit?To je chore!A tak ako skodim ja ma moto prirode,tak tak isto,ba mozno viac skodis ty na cestnej moto ci aute.Velmi malo je pripadou,ze chlap zrazil srnu v lese,ale kopec pripadov je zrazenia zveriny na ceste!!!

Upravené 1 krát. Naposledy upravil momul (04.06.2007 10:32)


04.06.2007 15:10

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

slimak
 Turista 

Ikona

momul: Ako každodenný návštevník lesa do toho mám sakra čo hovoriť.

Tí, čo chodia po horách naháňať srny, drbať kamene po turistoch a naháť sa s polovníkmi, sú pre mňa... ale čo, škoda reči.
Na biku som najazdil po horách možno viac ako niekoľkí z vás dokopy a nikdy, opakujem nikdy, som nemal s nikým problém. Napriek tomu že to nie je zákonom dovolené. Čím to asi bude...


04.06.2007 15:12

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

slimak
 Turista 

Ikona

Grizzly: Odkáž synovi, že sa mu ospravedlňujem. Nechcel som tým povedať, že všetci 13roční sú takí, len že v 13tich sa také chovanie ešte dá u väčšiny populácie očakávať.


04.06.2007 18:51

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

Grizzly660
 Štvorkolkár 

Ikona

slimak: Syn už prestal plakať a ďakuje Ti. Na Tvoju počesť sa teraz pokúša postaviť malého Grizzlyho na zadné.


04.06.2007 19:18

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

rajce
 Kávičkár 

Ikona

Dnes som sa bol preist na jednu horku...Hilsby...velmi pekny lesiiik rastie tam rododendron :-D a tichuuucko ,vevericky, sem tam niaka picka ;-) , no proste pohodicka a ani jedna motorka .... co Vam poviem ma tak trosku zarmutilo xcel som si pozriet ako niake chalaniska trenuju a tak proste zacitit voonu 2Taktu...mmm to je to co ma drzi pri zivote..ale ked somm vysiel na vrch preukrutne strasne hlasno tam hucala dialnica ... :-(((((( co ma fakt nechutne dojalo bol to hluk ktory sa len tak nevytrati mozno tak v noci....

No proste 100 ludi / motorkarov/ 100 chutiiiii.respect each other...
Grizzly tie pravidla sa mi pacia budem ono niekto re z nich pouziivam a le budem od teraz vsetky ;-) ...........


04.06.2007 19:23

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

rajce
 Kávičkár 

Ikona

A este jedna vec co maaam robit ked ide mamicka s kociiikom v ktorom hodinu uspavala svojho syna /dcerku/ a ja idem okolo uz zdialky ma preklina ja uberem a mne prave v tom momente striela z vyfuku... :-D a suu to supy e horsie ako ked pridaaam... to ma fakt stve na toto bol lepsi 2T len ten zasa az tak pod kozu sa zariiiva s este vacsej dialky......

Ale na druhej strane ja si pamatam ze ked taky motorkar presiel oklo mojej mami ja som isiel s toho kociika vypadnuuut ako strasne sa mi to pacilo... :-D >:-) .....


04.06.2007 20:38

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

momul
 Edvenčr 

Ikona

slimak-prepac,na to som nemyslel... :'( .To ze si nemal problem nebude tym ze si sa spraval inak ako ostatny endurojazdci,ale skvor tym ze to nebolo prave vtedy in a mozno aj o stasti.Ja osobne som tiez nemal ziaden problem az na jedneho opiteho horara,ktory asi nevedel kadial ma ist domov a preto sa nas pokusal zastavit >:-) .Asi sa chcel spytat ci nevieme kde byva ;-) ...


05.06.2007 6:20

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

momul
 Edvenčr 

Ikona

slimak-ale kedze RustyLC jazdy enduro a to znamena ze je späty s prirodou a dokonca sa ho to priamo tyka,tiez ma co do toho hovorit,bezohladu na to aky ma vek!A ak sa ti jeho myslienka nepaci,tak na nu nereaguj a neposielaj ho niekam len za to ze je mlady!!!


05.06.2007 8:50

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

marekon
 Bahniak 

pokial viem tak išlo tu o nás aby sme riešili svoje problémy tak prečo sa sem serú cesťáci ked
ešte ani jeden z nich nenapísal jediné riešenie.
Niečo vám poviem, je zaujímavé že tu porušujeme zákon a aj napriek tomu policajti a vláda dovolia dovoz tisícov endur bez TP, ako aj ich predaj tu v SR, tak sa nad tým zamyslite
sú nas tisíce a kolkí z nás už dostali nejaké pálky zato že sa vozili v nechránenom lese alebo lúkach.
nás je asi desať jazdíme asi sedem rokov po lese polocajtov sme stretli x krát a čuduj sa svete ani jedna jediná pokuta ani halier, žiadne tp, poistky ani pokuty to je to čo vás ostatných cesťákov asi najviac serie že si kúpiš moto platíš TP, poistky a pravidelne pokuty :-P
a vrakúsku majú enduráci vyhradené miesta pre enduro motocykle si myslíte že všetky tie KTM-ky im tam behajú len po asfalte :-D :-D :-D :-D :-D :-D
zatial to skúsme riešiť tak že budeme sa snažiť dodržiavať pravidlá ktoré napísal grizly a tým ako prví po sto príspevkoch zareagoval na moje želanie aby sme niečo také urobili. ;-)


05.06.2007 8:58

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

volodaj
Darca Krvi  Bahniak 

nech mi niekto hovorí že napr. toto dokážeme spraviť v lese z motorkami www.horskesporty.cz/view.php?cisloclanku=2006122201


05.06.2007 9:49

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

RustyLC
 Bahniak 

momul díkes za zastattie ;-) volodaj vystihol si :-) ale ked prejdeme po tej ceste kade slo lkt tak je uz ZLE!!!!!!!!!!


05.06.2007 13:03

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

DargoR
 Edvenčr 

Ikona

volodaj no vidiš a presne o to tu ide o tu nespravodlivost že oni možu aj ked tam po nich ostane toto a my nie, no čo už ...


05.06.2007 13:21

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

volodaj
Darca Krvi  Bahniak 

DargoR: ja som sa už prestal rozčuľovať keď niekedy vidím ako sa u nás veselo ťaží a to je okolo NP Malá Fatra a NP Veľká Fatra, ja sa snažím jazdiť v Lúčanskej časti ktorá nie je časťou NP ale je to hrôza. Škoda že keď som chodieval jazdiť tak som so sebou nenosil fotoaparát ako dokážu doryť celý les. :'(


05.06.2007 14:54

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

slimak
 Turista 

Ikona

momul: Ak mi zacituješ, kde som koho posielal niekam, tak ti kúpim lízatko. :-D


A vlastne, prepáčte mi všetci, čo sa neviete chovať, že sa vám seriem do vašej planéty. Dám sa vystreliť na mesiac. Vy si tu zatiaľ nadávajte na ostatních, čo vidia svet ako miesto pre všetkých a chápu aj názory iných.
Veď na iné ako nadávky a vystatovanie sa aj tak nezmôžete.
Peace.


05.06.2007 16:20

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

RustyLC
 Bahniak 

slimak...prosim ta naco si sa prihlasoval na motoride??? ked len do kazdeho tu rypes...co nerypes do traktoristu co rozripe polku hory alebo do dajake polovnika co si odstreli len tak z nudy srnku....my sme zoparkrat vyplasili zver allebo zahrabli dade v hore a uz mas namietky ty a dalsichxxx ludi...naco si prisiel?? rypat?? to tu netreba..radsej citaj cucmakuj do prispevkov a nie do kazdeho piskuj


06.06.2007 6:08

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

momul
 Edvenčr 

Ikona

slimak-Rusty: Ďalší trinásťročný..?
Rusty: Máš ale myšlienkové pochody a vyjadrovanie sa 13 ročného....Pochopíš to až budeš starší. Fakt.
-nie je to priamo,ale tak som to ja pochopil.A co ine ako nadavky a vystatovanie si tu cakal?Fakt okrem Grizliho :'( tu nikto nic rozumnejsie nenapisal!Cez jedno forum naozaj nic neviriesis!


06.06.2007 8:37

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

Tento vikend su dva gulasove preteky, mozete ist a jazdit do zblbnutia...


06.06.2007 16:52

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

slimak
 Turista 

Ikona

Rusty: Chlapče zlatý. Nie si ty autista? Nemáš problémy so sústredením? Prečítaj si pozorne všetky príspevky, a zistíš, že nie ja som ten čo tu rýpal a nadával.
Na motoride som sa prihlasoval preto že chcem svetový mier a aby deti v somálsku mali čo jesť.
Keď s tebou niekto nesúhlasí, tak sa nemá ani ozývať? Čo si ty Fidel Castro? Povedal by si mi tie veci čo tu píšeš aj do očí? Pochybujem.
Pojdem v najbližšej dobe na moto okolo slovenska, môžem sa staviť aj v Lučenci a dať o tom reč.

Keď sa ti nepáči čo píšem, tak to nečítaj. Nie ja, ale ty si ten kdo porušuje pravidlá. Aj pravidlá chovania sa v tomto fóre.


momul: Bohužiaľ máš čiastočnú pravdu. S tým že nič iné tu nemôžem očakávať. Nájde sa tu kopa rozumných ľudí, tých však nie je vidno cez pár kriklúňov. A to mi trošku vadí. Preto sa vždy ozvem. :-}
Moje prvé príspevky k tejto téme boli mienené ako rady. Ale to ako by som hrach na stenu hádzal.


06.06.2007 17:12

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

Jano
 Bahniak 

Ikona

tomxx> kde? Kalenik a ?


06.06.2007 19:26

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

JaPetko: www.countrycross.sk/index.php?kalendar=info

sobota - Nitrianske Rudno
nedela - Kalenik-Vavrisovo


06.06.2007 21:53

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

RustyLC
 Bahniak 

slimak oukkej sorrac spravedlnujem sa za nadavky..ale ty si tu domna hned vyskocil ze 13rocny!!! a nie ja som zacal..ja som an teba nechliapal momul oukej chápem ;-)


07.06.2007 12:29

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

Miso0713
 Bahniak 

Ikona

RE:Tomxx :-D s tym dojebanim to nemuselo byt take hrozne :-)))snad poxopili :-D a pre tych co si ani na countrycross nenajdu nejaku trat "bez problemov" tym uz nie je pomoci :-)))
RE:all No pre tych co maju taketo problemy (mal som ich aj ja ale z trosku ineho dovodu) odporucam stranku co sem dal tomxx a ak ani tam nenajdete trat zacnite setrit na pokuty, nic ine vam poradit neviem. VZDY opakujem VZDY sa da dohodnut a najst riesenie ;-)


07.06.2007 14:00

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

momul
 Edvenčr 

Ikona

Miso0713-ano,najde si kazdy trat!Ale pochop ze nie kazdy ma na jazdenie na trati,nie kazdy ma moto na trat a nie kazdy sa chce vozit dookola po trati!!!!!


09.06.2007 17:20

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

rajce
 Kávičkár 

Ikona

No pekne sa totu rozviiija....Je to tak...vsetko zalezi od ohladuplnosti ....ludiiiiiiiii..


09.06.2007 18:29

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

stale sa tu hadate pokial viem je zakaz viazdu taka znacka , chodte sa kuknut do DE ,A, CH , tam spravia s vami poriadok hned, dnes som sa vozil po svajciarsku a vsade poriadok klud ,ohladlpnost skus takemu sedliakovi co chova zvierataa zije z toho co preda preletiet okolo statku hned zavola policiu a vyhostia ta na 10 r preto tu je aj poriadok naschval som pozeral na vedlajsie lesne cesty vsade zakaz vjazdu, momul ja mam katalyzator neporovnavaj neporovnatelne a tie 2t , ono zme v eu aj k nam to dojde dufam ten poriadok

Upravené 1 krát. Naposledy upravil zug21 (09.06.2007 18:34)


09.06.2007 18:52

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

Fuuuuu sakra ale mi trvalo asi 1hod kym som to tu precital vsetko......nie ne preto ze neviem citat...len tu poniektori pisu fakt fajne sprostosti....az mi v hrdle cvaka :-D ........nebudem tu opakovat istych clenov.....ale aj ja si myslim ze keby ste sa dohodli a spravili si trat (ked mas XT tak to neznamna ze nemozes ist na trat....neni trat ako trat) treba si spravit trat na nejakom odlahlom mieste....a jazdit...... a ucit sa :-) ...mne jazda po lese neprekaza.....ale preco nie radsnej trat? :-) ja nevravim.....ved raz za tizden si urobit taky vyletik lesom je podla mna pripustne ale jazdit kazdy den cez les?? :-) ......ved ked si spravis trat tak nemusi mat 1km ale aj 10 ale vyhladaj take miesto kde nikto nechodi....nemusis robit MX trat......ja chapem ze z XT sa neda jazdit MX ale to vam ani nikto nekaze...len si proste treba vyjazdit niekde cesticku kadial nikto nechodi....a je po probleme......a ako som pisal.....1prejazd (vecsov castou lesa) za tizden az mesiac by nemal byt problem........ja napriklad jazdim len na trati ale sem tam idem aj do lesa 1x za 2tizne......zatial to nikomu nevadilo... :-) .....a ak niekohoo stretnem tak idem vzdy rovnako.. :-))) ....preco? lebo idem pomali celou cestou...ja sa vyblaznim na trati kde nikto nieje a ak hej tak len preto ze tam je dobrovolne a pozera......a do lesa si idem iba oddychnut a pomalicky sa prevetrat...a ak vydim zviera vecsinou zastavim vypnem motor a sledujem co roby...az pokial neodide..alebo sa za mnou nerozbehne :-D :-D :-D ale to sa mi este nastastie nestalo :-))) :-) ..........tak skuste nad tym porozmyslat... ;-) ...CAFTE ;-)


09.06.2007 19:19

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

chapem ze na slovensku a hlavne strednom a vychodnom je malo penazi a chalani si kupuju lacne endura preto je ich tak vala , je to taka moda ono to prejde ked po vas pojdu popredate to mnohy zacnete jazdit na znackach a aj po ceste chce to cas


09.06.2007 19:27

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

zug21....Nedristaj...... :-((( .......ten kto raz chce jazdit off-road tak ho aj jazdit bude.....hmm.....a kto po nich ma ist??? sak uz po nich idu..... :-) .........


09.06.2007 20:46

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

RustyLC
 Bahniak 

aprilia50..zdravím ťa :-))) počuvaj jak pises..tak skus najst miesto v okrese lc alebo hocikde inde pre chalanov kde sa da jazditz urobyt ta "TRAT" s tym ze niesu ludia..kamosi z tocnice si urobyly trat kde pomerne nikto nechodil jazdili w pohode hocikedy...a teraz?? uz to zrazu vadi dakym debylnim farmarom ci pastieroma ko naschal tam zacali past kravy aby sa nevozili...a teraz uz do nich (aj do mna) stale len piskuju ze kravy plasime...tak si pisal no ze spravte si trrat tak skus...hmmm take miesto velmi nieje kde nieje zver a enchodia ludia...


09.06.2007 20:51

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

HMM...ahaa...a ci je ten pozemok? :-)


09.06.2007 21:29

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

aprilia 50 ja jazdim na moto od roku 1983 mna chces ucit kde sa jazdi ,ked stratis papiere, za jazdu mimo cesty a atd , dalsia jazda je trestny cin marenie uradneho rozhodnutia a koncis ja som nemal vodicak jeden rok za alkohol a skrotol som ani do zakazu nejdem mam podmienku a pivo si uz nedam pred jazdou v zivote je to prisnejsie cim dalej viac ja viem ze kazdy ma rad tu svoju motorku poznam to ale ked si kazdy povie ja chcem jazdit kde ja chcem to mam sadnut na moto a ist kam len chcem do zakazu na pesiu zonu ,do lesa naco potom vodicak ,znacky nech si kazdy jazdy ako chce , mne sa to paci vonku tu uz to pochopili davno vsetci


09.06.2007 21:31

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

soson
 Bahniak 

Ikona

zug21 ty taky kraviny vypisujes az to neni normalne!a ty si este rad ze k nam dojde ,,poriadok".
to nieje poriadok!!!to je privatizacia lesov.v rakusku tam su uz vsetky lesy sukromne a ked nie vsetky tak vacsina.sak uz sa tento stat aj tak pomaly cely rozpredava.dufam ze si rad.keby si videl videa z ameriky,crusty demons,nitro circus oni jazdia vsetci FMX ale kde?hocikde v celej amerike v prirode,po plazi,v lesoch proste vsade,zabavaju sa nahananim zvery a vsetci ich maju za narodnych hrdinov a to doslova.a nikto im nic nepovie.pytam sa preco?to aby som sa asi odstahoval aby ma nikto nebuzeroval za jazdenie? :-~


09.06.2007 21:55

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

zug21> Ja tu pisem o OFF-ROADE....nie o strateni papierov a jazde pod vplivom alkoholickych napojov a omamnych latok... :-) .....tak to tu nemiesaj...


09.06.2007 22:18

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

komu chces dat ten stat zlodejom za 1 sk to dopadlo tam su nase love ano som rad ze dojde poriadok eu tlaci na sk zaostavame v tom ja chcem nech sa maju vsetci ok potom su aj ludia lepsi z coho je ta zlost v ludoch na sk maju sa na hovno a su zly aj preto picu.. na motorky zavist v tom je, vsetko im vadi pozri sa na svajciarou maju najviac motoriek v europe na hlavu najsilnejsie auta a prirodu najzachovalejsu v celej europe je to v tom poriadku a oni su haklivy na take veci moc a nehovorim o jazde kde to mje zakazane a preto sa maju tak ok, myslenie ludi na sk nezmenis


09.06.2007 22:19

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

No ako sa tak na to divam tak to vizera ze sa zachvilku nebudeme moct vozit ani po svojom lese. Lesnici ktori tazia drevo rozbijaju cesty rusia zver ale to nikomu nevadi. Z traktorov vytecu stovky litrov oleja a tomu hovoria ekologia. A nas nahanaju ako keby sme robili nieco zleeee a pritom sa len kludne vozime.


09.06.2007 22:34

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

lestnici,polovnoci ,to maju povolene motorky zakazane je to tak zmenit sa to neda z traktorou vytecu 100 l oleja na co je potom stk o tom poriadku som pisal vsetko spolu suvisi kajko 912 ja sa idem kludne povozit na pesiu zonu pomaly a ked niekoho uvidim spomalim pozdravim podla pravidiel nikdo mi to nezakaze ani vy co jazdite po lese pekny priklad ze


09.06.2007 22:43

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

RustyLC
 Bahniak 

aprilia50 to nevieme.....netušímeeeeeee.
zugi21...teraz mi chceš povedať že tý čo nemajú vodický tak nemajú jazdiť enduro or croos....zisti si kolko crooskarov má vodický..som zwedavý či bude mať aspon štvrťka....POCHYBUJEM..isto ani jeden..


09.06.2007 22:45

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

DargoR
 Edvenčr 

Ikona

Serte na to !!!
chodte radšej jazdit kym sa to ešte ako tak da.


09.06.2007 23:00

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

Sak ked sa to tak vezme tak je to bordel. A aj tak si budeme jazdit kade sa nam zachce, aj napriek zakazom!!!


09.06.2007 23:06

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

RustyLC
 Bahniak 

DargoR mas pravdu serme nato...a pome jazdiť :DD len jedna mala chybycka nemám olej :DDDDDDDDDDDDDDD a zajtra si nikde nekupim co?? :D hehe


09.06.2007 23:08

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

rusty lc na co vodicak naco znacky kazdy nech si jazdi ako chce a kde chce tak ako v USA , DE , CH , A, CR atd kukam ze pisem si tu z detmi


09.06.2007 23:19

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

RustyLC
 Bahniak 

no juj ty si stary cap 31 rocny..:DD hehe kazdy tu picuje za vek...jediny asi nie momul superflanked .....dodo aspool...chlapci len za vek a vek...a poznas take co ak sa spravam na cestach lepsie ako ty...a ked uz sme pri tom...co tak tu istu kubaturu moto tu istu moto?? a vyskusat kto je lepsi...a potom piskuj za vek..


09.06.2007 23:34

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

mam 41 r a mam dost najazdene jazdim od 18 a este som tu takze zle nejazdim mal som 12 aut a toto je 4 motorka ja sa spravam na cestach ok jazdim teraz vo svajciarsku to je skola pre vas tu sa naucis dodrziavat predpisi mesto 50 mimo 80 a ver mi ze nepoletis viac je to myslene na niektorych na sk

Upravené 1 krát. Naposledy upravil zug21 (09.06.2007 23:39)


09.06.2007 23:50

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

DargoR
 Edvenčr 

Ikona

Hadajte sa kto ma viac rokov, kto ma krajšiu motorku, kto ma viac odjazdene a ten kto bude najstarši s najkrajšou motorkou a bude mat najviac odjazdene bude všetkych poučovat a kazat ako maju jazdit a ostatni budu posluchat :-P


10.06.2007 0:04

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

dnes je to naopak mlady poucuju starsich


10.06.2007 1:20

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

soson
 Bahniak 

Ikona

do tejto diskusie sa zaozaj neoplati pisat. :-~ malo by sa tu riesit kde sa mame vozit.a nie aby nas tu presviedcali cestaci ze mame predat moto.ze zug? :-~


10.06.2007 8:37

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

zug21> Ty fakt nemas co pisat ja chodim trenovat...na cassovia cup.....mam 15 rokov......poznam chlapcov co maju 8 a jazdia.....LEGALNE.....tak mi tu nehovor somariny...hmm a mimochodom na Crossky sa SPZ a Tp nikdy nerobili...... :-}


10.06.2007 9:42

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

ja proti tomu nic nemam ked niekdo jazdi legalne je to ok to je nieco ine o tom sa tu ani nepise ,


10.06.2007 19:51

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

momul
 Edvenčr 

Ikona

Páni,tak vy tu ine dristy pisete!Klobukom dole >:-) :-D :-P

Upravené 1 krát. Naposledy upravil momul (10.06.2007 19:53)


10.06.2007 22:37

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

RustyLC
 Bahniak 

zug 21 a na azete mas 31 ale uz serme nato naozaj odbacame od temy :-((( jazdis tak jazdis a pokoj a a aprilia50 má pravdu...:D a momul pridaj sa :D


11.06.2007 7:38

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

miros139
 Ľadvinka 

Ikona

zug21-hehe lenze vo svajci sa rychlejsie ani neda,resp. bol by to hriech preletiet tu krajinu rychlejsie,ten klud a poriadok je krasny ale zaroven aj trosku depresivny,clovek sa boji ist vobec vysťať do lesa. Apropo EU a zakazy, nalistujste si www.allroadtour.fi finski hošani sa premavaju po lesikoch........hoc s požehnanim majitelov pozemkov...čiže rakusko nemecko svajciarsky extrem nie je jedine mozne riesenie....to nie je len o ochrane prirody,tu ide predovsetkym o prachy, lebo ide o privatne pozemky, preco sa mozu jazdit sotolinovky na talianskej strane alp?
Niekto tu spomenul ze sa prevezie po lese raz za cas,myslim ze to je rozumne, pretoze partia 10 masin kazdy den v tej istej lokalite isto bude klat oci nejakemu debilovi.....hmm


11.06.2007 8:23

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

miros139:JA.......aj ja si to myslim....ale niektory to nevedia pochopit...


11.06.2007 8:26

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

momul
 Edvenčr 

Ikona

RustyLC-ja som to tu uz raz napisal,ze si nemam co povedat s clovekom,ktory si stavaju na tom,kolko ma uz on odjazdene,aku ma moto a kolko ma rokov...ved je to trapne!
Koho tu zaujima nejaky svajciar?Svajciar ma od zakladu iny zivotny styl ako slovak!Nejazdi sa tam tak aku u nas,ale ani netazi a hlavne sa za sebou nenahava smrst a holoruby ako u nas! :-((((((
Aprilia50-aj to som tu uz spomynal neraz,ze nie kazdeho bavy trat kde sa vozi dookola,ale hlavne nie kazdy ma na to moto,schopnosti a zdravotny stav!A len tak si brnkat po trati je naozaj nudne...A ja osobne by som si urcite nesiel rozbyt svoju XT na trat.Enduro bolo a vzdy bude vo svete rozsirenejsie ako motocross a to prave kvoli jeho neobmedzenosti a krasnej prirode.
miros139-presne ako hovoris.Hlavnu rolu hraju hlavne peniaze,co je na slovensku nie nic nove!Ked nejakemu hajzlovi za to dobre zaplatis,tak ti dovoli behat aj po jeho vlastnej zahrade!Neboj sa,keby sme platili nejake poplatky za enduro jazdenie,nikto by ani nepipol.Ziadne media ze toho a toho chytili v tej a tej oblasti.Aj zeleny by museli drzat huby,lebo panom by isli z toho peniaze... :-~

Upravené 1 krát. Naposledy upravil momul (11.06.2007 8:35)


11.06.2007 10:19

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

pepoman
 Bahniak 

Ikona

Nazdar. Môj otec je poľovník a ja som motorkar, tak myslim,ze to viem posudit objektivne. Na jednej strane je pravda,že sa nemame kde vozit,tak lietame po lese.Na druhej strane,predstavte si situaciu: Polovnik caka 3 hodiny na posede,vyjde mu zivotny jelen a v tom prebehne okolo nejaky motorkar a vyplasi mu ho.....(To je ako ked lovite nejake zeny,pride nejaky chruno a prebere vam ju ;-) . No to vie nasrat....Ja tiez jazdim po lese a preto zopar dobrych rad: 1.Ako uz bolo spominane,nevozte sa po 18:00
2. Na jesen(september,oktober) je jelenia ruja a uplne kazdy polovnik je v lese....
3.uz neviem :-D

A este na zaciatku niekto porovnaval,ze ked jazdia krosky mimo trať,je to akoby lietali jogurty mimo okruh......Ale pani, to je dosť zásadný rozdiel.....Na asfalte stretnete kazdu chvilu auto,cyklistu a v lese ste takmer sami....... A jazdenie v CHKO nepoznam,lebo nablizku ziadna nie je. Ale keby bola asi jazdim tiez.... KED MUSIS,TAK MUSIS.... :-D


11.06.2007 11:00

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

momul
 Edvenčr 

Ikona

no mi ked zacneme jazdit,tak sa sem tam vratime domov,alebo na chatu okolo 1:00 ale to je zrietka a aj to len ked sa niekde zdrzime (krcma >:-) ).A predca sa nebudem na vzduchaci vozit ked je najvecsia horucava >:-) .Zasadne som proti polovaniu na zvierata len kvôli poteseniu!!!Nehovorim,ze treba zverinu preriedit kvoli premnozeniu,ale to zviera apsolutne nic netusi a zrazu bac a uz nikdy nepotusi :-~ .Napr. u rybolovu ma to zviera (ryba) na vyber,bud zozerie navnadu,alebo nie.Ale ake na vyber dava polovnik jelenovi?Ziadne na vyber!!!
Nechcel som tym povedat,ze sa mi paci plasit zver,ale ak ja niektoremu polovnikov vyplasim jeho zivotnu trofej,tak ma to ani pri najmensom nebude mrziet...
pepoman-neber to osobne.A aj tak z tvojho prispevku je vidiet,ze si jeden z nas ;-)


11.06.2007 11:11

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

rusty lc na azete su mlade kurence tam sim musis napisat menej


11.06.2007 23:54

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

DargoR
 Edvenčr 

Ikona

Pozrite čo som našiel :-O
kde sa my hrabeme s našimi motorečkami :-((((((
ceknito.sk/video/45770


12.06.2007 7:24

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

chlapci vy tu neriesite kde sa vozit, ale ake su horari svine, ake su polovnici svine, ake su policajti svine, ake su urbari svine...o chvilu tu mame samu bravcovu pastetu
Cakate ze k vam budu vsetci ustretovi a ohladuplni..ale co za to?Z vasej strany je aka ponuka?

je rozdiel vozit sa a vozit sa...ak sa po lese len presuvate obdivujuc krasy prirody..pianko..ale ak trenujete ako na MX trati len s tym rozdielom ze sa netocite dokola tak to je uz troska problem.
Neviem uz ktory z vas ma v profile masinu na lesnej ceste s prednym kolom v lufte...asi je to nejaky ornitolog a vychutnaval si krasy vtacej fauny..presne toto uz nie je jazdenie po lese - to je chrapunstvo


12.06.2007 7:52

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

momul
 Edvenčr 

Ikona

superflanker-v celku s tebou suhlasim.Ja osobne si vela tej sportovej jazdy neuzijem,lebo nemam na to (ale da sa >:-) ),ale co taky hobik,co si kupi EXCko?Na tom je hriech nepridavat ;-) !
A ano,riesi sa tu horar,urbar...ale prave tam je problem.S tych co su zasadne proti jazdeniu v lese asi ani stvrtinu nezaujima ci sa plasi zverina,ci sa pachaju dake skody...zaujima ich len to,ze s toho nemaju ziadny zisk,ledo tazdou a klcovanim lesov vznikaju ovela vecsie skody.A nak mi niekto povie,ze im tu nejde len o peniaze... :-((((((

Upravené 1 krát. Naposledy upravil momul (12.06.2007 7:53)


12.06.2007 9:10

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

momul:hobik s EXCckom nema co v lese jazdit, maximalne sa presuvat na trat alebo ticho prdkat a kochat sa vyhladom

ti horari to je mozno jeden pripad vo vasej dedine ci blizkom okoli. Ja ako urbar keby som videl niekoho v mojom lese ako driape na kroske tak dostane po bľašanke..a taktiež ako horár v mojom revire by som to nedopustil...ale ako vravim hovorim o jazdeni nie o presuvani sa

Na druhej strane teba to preco trapi to ze urbar rube vo svojom lese? je to jeho ma na to pravo...ty ho vsak nemas co sa tyka jazdy po lese...
ze horár alebo polovník ktory vlaci seno do krmelca by ta najradsej zahlusil ked mu niketo popri nose prefrnkne a vie ze minimalne dva tyzdne zver do krmelca nepride? preco je to tu stale len ONI ONI ONI...a co VY?resp. MY?
Preco mi toto tu vsetko strasne pripomina piesen od Olympicu (starsi poznaju): Já Já Jenom Jáá...


12.06.2007 9:31

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

superflanker: s tym urbarom mas pravdu, ale s vlastnej skusenosti Ti poviem, ze s plasenim zveri si uplne mimo. Tie dnesne zvery sa vobec neboja... Minule dve srny behali po motokrosovej trati vo Velkych Kostolanoch, a to je fakt mega-trat a asi 50 metrov od dediny. Jazdili sme tam asi piati a oni stali na LAVICI! (to je to kde sa skace), pozerali a strihali usami. Nevyzerali ze by mali z toho nejaky stres a ubytok tukovych zasob (a naslednu biednu smrt v zime).

www.nova.cz/tvarchiv/?238d=03.06.2007&238m=p...


12.06.2007 11:13

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

tomxx:a predpokladam ze krmelec maju hned po lavicou ;-), zver v blizkosti obydli a prostredi kde sa nieco taketo deje je zvyknuta a straca plachost..v hlbsom lese je to inak


12.06.2007 11:50

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

momul
 Edvenčr 

Ikona

1.nie len hobik,ale aj profi enduro jazdec nepohrdne lesom...
2.neber to prosim osobne,ale keby ti za to jazdenie platili,tak by si rychlo zabudol na porast a zverinu...(neuraz sa,skôr som to myslel vseobecne).Chcel som tym poukazat na to,ze slovak si dokaze aj vlastnu matku zapredat...
3.s tym plasenym ma Tomxx uplnu pravdu!Pri tolkych cestach co su teraz je uz zver zvyknuta na hluk.Ved bodaj by aj nie,ked vsade kde sa pohnes huci pila,traktor,auta,...motorky :'( .A by si sa cudoval ako rychlo sa zviera vrati ku krmelcu...zver je len zver...
4.na nete nikto nic neviriesi.Nikto nepride z rozumnym riesenim!Ale dam krk na to,ze keby sa navrhlo nejakym spôsobom spoplatnenie jazdenia v lese,rychlo by sa zabudlo na zelenych,na zvierata ci porast!Hlavne ze by par ludi s toho nieco malo! :'(

Upravené 1 krát. Naposledy upravil momul (12.06.2007 11:51)


12.06.2007 13:09

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

no vidis a nakoniec si na to prisiel aj sam...chod za majitelom lesa-urbarom, dohodni sa na cene a mozes brusit kadial chces...je v tom problem?


12.06.2007 13:45

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

momul
 Edvenčr 

Ikona

no ale to by bolo asi posledne co by som spravil >:-) .A nie vsetky lesy su urbarske....


12.06.2007 16:20

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

to znie ako keby si nechcel vec riesit ale sa len postazovat..co by bolo pre teba zaujimave?aby prisiel urbar za tebou, kupil ti pivec a poprosil ci by si mu neskypril les?


12.06.2007 20:38

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

momul
 Edvenčr 

Ikona

superflanker-ja sa zatial nastastie stazovat nemusim,lebo sa v lese myslim spravam dost zodpovednene,ale ked k tomu dojde,tak aj tak ako jednotlivec asi nic nezmozem.TZakze nie,za nikym nepojdem.A este len tolko,ze u nas na Lazoch (Zihlave...) mame ties horu,sad,luky a dom.Takze kto mi bude branit sa k nemu dostat,ci uz aj cez urbar ked ina cesta nevedie...Na toto sa da vzdy odvalat,nie?Tuto otazku som uz tu par krat polozil a nie a nie sa dockat od mudrich hlav odpovede...


12.06.2007 21:03

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Ked len ta otazocka ta trapi - jasne ze sa na to mozes odvolavat. Nepoviem ti aky zakon o tom pojednava..ale majitel pozemku ti musi umoznit cestu cez svoj majetok ak k tomu tvoju ina cesta nevedie...ale neriesi sa tu nahodou komplexne voznie po lesoch a nie len tvoje vylety po lazoch?


13.06.2007 6:22

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

momul
 Edvenčr 

Ikona

Ano riesi,ja len hovorim,ze je to jedna moznost za ktoru sa mozes kryt...a pritom nemusis ist ani tam.A nie vsetky lesy su sukromne...Ja hovorim tiez o vozeni ako takom...a hovorim aj to,ze dokial sa budu robit v nasich lesoch spinavosti typu nadmerneho tazenia (vznik holorubov),ked nebudu nemci za peniaze hlusit nasu zver,ked budu po lesoch chodit traktory,ktore splnaju technycke normy,ked sa dotknuty turisti a cyklisti budu spravt v prirode ako sa maju (bordel,smeti,poziare...),ked polovnici nebudu strielat ozraty (u nas aj sami po sebe >:-) ),tak ja predam svoju moto.a kupim si kolobezku...ale zatial si myslim,ze mi robime ovela mensie zlo :-~ ...niet co k tomu vsetkemu dodat!
Viem,teraz povies trocha sebakritiky,ale to by mali mat aj ty ostatny spomenuty!


13.06.2007 7:53

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

pozri..mal som na vyske spoluziaka ktoremu ked bol cokolvek vycitane tak automaticky reagoval TO ONI!! aj toto mi tak vyznieva...co je teba do toho co ostatni v lese robia?ked sa nejaky ozraty blbec vyserie a vygrcia na pesej zone tak ked pojdem okolo ja tak sa tam vystim...vsak on tam narobil vacsie zlo...teba nech netrapia druhi..Na druhej strane su v tych priestoroch aj v prave. Ak ty budes samostatne hospodariaci rolnik a budes behat po poli s traktorom s ktoreho strieka olej na kazdu stranu tak motorkara ktory ti prebehne cez pole budes akceptovat lebo on tam predsa narobi mensiu skodu?Asi sotva.
To ze je v to lesoch take ako je (nie vsade) je zalezitost tych co sa o ne staraju.Moj nebohy stary otec bol lesnik a ja s nim nonstop cele prazdniny v lese.Rano prideloval do LKTciek naftu on.Skontroloval technicky stav masin a az potom isli do lesa. Ked videl v jeho rajone auto - priestupok. Opakovane-pokutka. A ver tomu ze do jeho reviru nechodili ani pytliacit, ani kradnut drevo a bol tam klud. Tam by ti dosli argumenty ze robis mensiu skodu. Je to vsetko o ludoch. Ked budes robit len to co mas a ostatni tiez pojde to lahsie...kua ale preco tu mentorujem :-~


13.06.2007 8:50

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

momul
 Edvenčr 

Ikona

Citujem...co je teba do toho co ostatni v lese robia?.Co je ostatych do toho co ja robim v lese?hm?A takto sa mozme tocit donekonecna...a nic nevyriesime.


13.06.2007 8:54

Re: Bahnomili, kade sa mame teda vozit?

momul, prestan tu stale vytahovat holoruby, mechanizaciu a nemeckych polvnikov - oni raz kurva maju pravo byt v lese, TY NIE!!! howgh (a ja takisto nie)


| 1 2 3 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 121707 | Včera: 177308