Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Sú normálni? - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuSú normálni? - Diskusné fórum - Len Tak

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 1 2 | Nasledujúce

28.05.2007 19:04

Re: Sú normálni?

karec
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

par takych mudrych, ktori si mysleli, ze prilbu netreba tu uz bolo a su aj znami - Jozo Raz, Ibi Maiga - a ako dopadli? Tak ako uz bolo vyssie napisane, nevrazil som tisice do prilby a oblecenia, aby stalo v garazi :-P


28.05.2007 19:15

Re: Sú normálni?

Maxx
 Jogurťák 

Ikona

V pripade,že sa policajtovi z nejakeho dovodu nezda psychicky stav vodiča a že by mohol byt nebezpečny pre plynulost premavky je povinny ho odklonit z premavky,alebo poslat k psychiatrovy ktory,rozhodne o dalšom postupe voči vodičovi.V pripade že prešiel u psychiatra tak je povinostou policajta konkretneho vodiča poslat na preskušanie do autoškoly,lebo je očividne že zabudol kam sa ma upevnit prilba pri jazde na motocykli.Samozrejme že si pokutu nenecham ujst.Jednoducho si mal stastie v nestasti. :-D


02.06.2007 21:49

Re: Sú normálni?

duroslav
Darca Krvi  Turista 

Ikona

zas je tu kopa hrdinov, co NEPOTREBUJU prilbu, je to vobec mozne? sak ked sa zabijete kvoli tomu, asi to bude trapit vasich blizkych...alebo ked sa takto zabije vas kamos, potom zmenite nazor? ludia su uzasne tvrdohlavi...jazdim a nic sa zatial nestalo...ked sa stane, potom uz bude neskoro...furt ten debilny nazor, ze ked sa zatial nic nestalo, tak je vsetko OK... :-(


03.06.2007 9:54

Re: Sú normálni?

Jawka
Darca Krvi  Turista 

Ikona

duroslav - úplný súhlas.
maxx - dobré :o)

v priebehu mojej motohistórie som z moto spadla dvakrát, a keďže bez prilby nejazdím, pri oboch mojich pádoch som prilbu mala a v oboch prípadoch ma prilba zachránila pred rozbitým ciferníkom - prinajmenšom :o)


03.06.2007 12:23

Re: Sú normálni?

Urho
 Čoprák 

Ikona

Keď boli na felde,mal si srať na nich a páliť preč čo to dá .keď ťa zastavovali takým spôsobom ako píšeš,mohol si sa doftípiť že ťa budú len buzerovať.motorka nemá v predu číslo,tak by aj tak hovno zistili. :-(((((( :-((((((


03.06.2007 22:03

Re: Sú normálni?

avar
 Čoprák 

Ikona

MUKY:
Mimochodom, tiež si myslím, že to, čo nám častokrát predvádzajú policajti na cestách už nemá nič spoločného s dohľadom nad cestnou premávkou. Často sa to podobá skôr na lov na vodičov, či na vyberanie akéhosi výpalného. Je potrebné si ale uvedomiť, že aj tí čo nás kontrolujú sú iba ľudia a nepredpokladám, že idú na cesty dobrovoľne z vlastnej iniciatívy. (pravda až na niektoré výnimky, ktoré sa zjavne opájajú akýmsi klamným pocitom moci či nadradenosti)
Skôr mám dojem, že ide o tlak zhora, zo strany ich nadriadených, či politikov, ktorí majú v sebe toľko arogancie, že dokonca stanovia plán a kvóty na množstvo priestupkov a peniaze vybrané na pokutách. Nepáči sa mi to, ale čo majú tí chlapi v zelenom robiť keď ich podľa toho hodnotia. Dovolím si citát z istého nemenovaného zdroja ktorý len tak mimochodom odznel verejne(neviem či je citácia doslovná, ale zmysel je tento): "...pokiaľ policajt na ulici nedá behom polhodiny aspoň dve pokuty, znamená to že sa v službe fláka".
Môj názor na to....: no ak si dám dokopy snahu o ďalšie zvýšenie pokút a pritvrdenie zákona. K tomu minister a policajný prezident proti ktorých bohorovnému správaniu je Všemohúci iba úbohý diletant.... Parlament plný nedotknuteľných všemocných vševediacich, ktorých jedinou ozajstnou kvalifikáciou je, že v predvolebnej kampani dokázali oblbnúť viac hlupákov ako ich protivníci... No nemyslím že je to ružové.
Podľa mňa tzv. dohľad nad cestnou premávkou už nemá veľa spoločného s jej bezpečnosťou či udržiavaním verejného poriadku, ale skôr ide o bezohľadné naháňanie peňazí za každú cenu. Pripomína mi to skôr správanie stredovekých mocipánov, ktorí posielali svojich ozbrojencov lúpiť na krížne cesty aby oni mali začo hýriť. Sorry, ale takýto je môj dojem.
Muky pár slov k tebe.
Nebudem hodnotiť tvoju znalosť práva. Myslím, že to už v tejto diskusii urobili iní. Nebudem hodnotiť ani tvoj spôsob správania. Na ten nech si urobí názor každý sám aj podľa tvojich reakcií na príspevky z fóra. Až vychladneš, tak si ich môžeš prečítať. Možno ti to dôjde. Ak budeš takto reagovať aj ako právnik, nechcel by som byť v koži tvojho klienta.
Ale ak to, čo si napísal v úvode, nie je iba výplod tvojej fantázie v snahe frajersky zamachrovať (mimochodom u človeka s vysokoškolským vzdelaním a príslušným IQ by som čakal iný spôsob reakcie a jednania) v tom prípade by som celkom rád poznal variantu podanú tou policajnou hliadkou. Myslím, že by sa dosť líšila a predpokladám, že ak by si prečítali tvoj komentár, tak na druhý raz už určite tak nasucho neobídeš. Len dúfam, že si to za teba neodskáče nik iný.
Neviem ako sa to naozaj odohralo a nehodlám po tom pátrať. Uvedomuješ si, že si tých policajtov verejne zotrel tak, že na nich neostala nitka suchá a oni sa nemajú možnosť obhájiť? Ako budúci právnik vieš, že už v rímskom práve bolo zakotvené právo na obhajobu a ty si im to právo uprel. Nech už sa cítiš akokoľvek v práve, si len jedna zo zainteresovaných strán. Keď sa ťa jednanie hliadky natoľko dotklo, že si ešte po týždni rozpútal na túto tému diskusiu na motorkárskom webfóre, prečo si sa nesťažoval na inšpekcii ministra vnútra?
Len tak medzi rečou, skús si predstaviť ako by si dopadol, keby si takéto čosi vyviedol policajtom niekde v USA. A keďže občas jazdím aj ja na Západ, rozmýšľam ako by s tebou jednali napríklad v takom Nemecku. A či mi veríš, alebo nie...... no, myslím, že by si mal byť rád, že to bolo na Slovensku....
Rozpísal som sa viac ako som mal v úmysle, tak už len pár slov.
Keď som mal asi sedem, či osem rokov bol som spolu s celou triedou na pohrebe otcovi môjho spolužiaka. Zomrel, pretože pri roztláčaní jawy 250 si dal dole prilbu, lebo mu bolo horúco. A obrubník bol tvrdší ako jeho hlava. Samozrejme zabil sa. No čo už? Mal to rýchlo za sebou. Lenže zostala tu jeho žena s dvoma malými deckami... Pre hlúposť. Nie pre porušenie zákona či vyhlášky, ale kvôli jeho sprostosti.
Dnes som už takmer starý chlap. Mám najazdené státisíce kilometrov. Videl som množstvo havárií. Videl som ľudí umierať. Nielen na cestách. Dospelých i deti. Niekoľko havárií som prežil. Párkrát sa mi podarilo položiť motorku aj na ceste. Pády v teréne som ani nepočítal. Občas ma museli dávať dokopy doktori. A vždy to bolo kvôli hlúposti, alebo frajerine. Či už mojej alebo iného.
V živote som bol potom na mnohých pohreboch, ale do smrti si budem pamätať nevyslovenú otázku v pohľade môjho kamaráta keď stál pri otcovej truhle. "Prečo???"
Prajem ti, aby raz tvoje deti, alebo tvoji rodičia nemuseli stáť takto nad tvojou truhlou. Kvôli hlúposti.


05.06.2007 17:36

Re: Sú normálni?

kuky
 Kávičkár 

Ikona

avar respect... ;-)


05.06.2007 18:09

Re: Sú normálni?

matvej
 Ľadvinka 

Ikona

keby som mal dbat na totalnu bezpecnost, tak v tej prilbe a komplet vystroji asi aj spavam.. treba si uvedomit, ze clovek ked spadne aj s bicykla nestastne moze umret.. rovnako tak chodec sa podtkne a prepichne sa na nejakej tycke co je zapichnuta v trave vedla chodnika.. takisto by som do kazdeho auta dal nomontovat sportove skrupiny sedacky a 4 bodove pasy, vovarit ochranny ram vnutri a jazdit zasadne s prilbou a v nehorlavom obleku.. ved aj to je v ramci bezpecnosti velke plus..

Doplnam: zabudol som este dodat, ze v USA ktoru spominas avar, vo vatsine statoch vobec ziadna helma neni povinna..

Upravené 1 krát. Naposledy upravil matvej (05.06.2007 18:13)


05.06.2007 22:19

Re: Sú normálni?

jozo13
 Kávičkár 

Ikona

to avar : moj spoluziak zije uz 21 rokov v nemecku a robi v poradenskej spolocnosti mal podobny pripad ako muky /inak tak sme volali miestneho roma u nas v dedine a skoncil ZDS v druhej triede-nic v zlom muky/ a kedze sa policajti pri zastavovani dopustili nepredpisovej akcie slusne im to vylozil a poklonkovali ho. avar ked si vychcany a fiskus tak si prides na svoje aj v amerike a aj na zapade :-))) ;-) :-)))
muky mal stastie lebo kebyze ho stopne pan policajt Janak z Lucenca tak mu najde desat priestupkov ktorych sa dopustil a bude stastny ze to bude len za dve tisic Lucencania mi to dosvedcia :-)))

Upravené 1 krát. Naposledy upravil jozo13 (05.06.2007 22:22)


06.06.2007 0:13

Re: Sú normálni?

pepom5
 Jogurťák 

Ikona

borci... (nie vsetci) sak on len napisal ako vyfajcil s policajtami uz ako to spravil je uplne jedno ved kazdy aspon si myslim uz na policajtov vytiahol nejaku tu vyhovorku aby nemusel platit to ze vymenoval zrovna nejake zakony je len jeho sikovnost... ja tu len citam co sa mohlo stat ked nemas prilbu na hlave a mohol si sa zabit a mne sa kamarat zabil... moc tu smrt volaktory privolavate... :-(


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 184162 | Včera: 220032