Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj aj ty cestopis!

Zlý sen menom COC – dokedy? - Diskusné fórum - Diskusie k Článkom

Tu nájdete všetky reakcie návštevníkov Motoride.sk na jednotlivé články...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiu Zlý sen menom COC – dokedy? - Diskusné fórum - Diskusie k Článkom

Hodnotenie: (58 hodnotení)

Diskusia k článku: Zlý sen menom COC – dokedy?

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 1 2 3 |

01.12.2006 17:23

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

FaDe
 Edvenčr 

Ikona

kramos: tvoja odpoved 100 bodov 8-)


01.12.2006 17:26

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Aurel
 Turista 

kramoš: ja by som v tejto diskusii nevystupoval a nestrávil tu tolko času ak by som to nemyslel úprimne. Ak sa mi správne zdá že ťa moje príspevky urážajú, tak mi je to lúto.
Reagoval som preto, že som chcel pomôcť v tom zmysle, že som v tých listoch aj v tom čo bolo napísané v článku videl povedzme nepresné informácie. Chcel som to poopraviť a uviesť na pravú mieru. Podobne ako by som mohol Appa-ovi vysvetliť ako vystavujeme COC pretože to čo on napísal je číry nezmysel, ale na to fakt nemám chuť.

A, nehnevaj sa, diskusia o tom kto a ako dlho zarábal na aké auto patrí asi niekam inam.
To že obnova vozidiel v SR ide pomaly je fakt. To s tebou súhlasím. Ale úplne vážne si myslím že trh je otvorený. Bez dovozného cla a dovoznej DPH si môžeš doviezť z EU akékoľvek vozidlo ktoré má typové schválenie ES. V prípade aut sú to do veku približne 10 rokov, v prípade motoriek asi 5 rokov. Slovenský trh nebol nikdy otvorenejší ako je teraz. To myslím vážne. Nebol otvorenejší ani v časoch keď si platil 19% DPH, 10% dovoznú prirážku a na to všetko 25% DPH, a nebol ani otvorenejší keď si musel od importéra žiadať potvrdenie roku výroby a dovoz bol obmedzený vekom vozidla.


01.12.2006 17:34

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

jarro
 Veteránista 

Ikona
Hodnotenie: Zlé

Aurel, nebolo by odveci keby si tu chut nasiel a normalne nam sem napisal ako vybavujes to CoC. Co ti ruka odpadne? Toto je zaujimava tema tak nech pozname obe strany mince ku..va. 8-)

P.S.: V hodnoteni som dal opacne ruku a neviem to zmenit :-~

Upravené 1 krát. Naposledy upravil jarro (01.12.2006 17:38)


01.12.2006 17:34

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Aurel
 Turista 

FaDe pre tvoju informáciu: COC vystavuje Honda zatiaľ ako jediná aj v slovenčine. Ak ide o prvotlač (t.j. nebolo ešte k tomu vozidlu nikdy vystavené) tak je ZADARMO (čo je väčšina prípadov pri dovoze napríklad z Talianska). Ak ide o duplikát tak v Honde máme celoeurópsky stanovený administratívny poplatok €55, čo je prenesené na koruny u nás 2500 Sk. Máme spoločný databázový systém, čiže my tlačíme na tom istom systéme ako napríklad nemci, ktorý obsahuje VIN čísla a špecifikácie všetkých vozidiel ktoré majú typové schválenie ES.


01.12.2006 17:45

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Aurel:
O 12:32 si presvedčený:
Nebol to žiaden lobing zo strany oficiálnych importérov ako si väčšina z vás možno myslí.

Ale o 16:38 už napíšeš:
no a ja ti teraz poviem kto za to všetko môže. Sú to oficiálni importéri nových vozidiel, ktorí všade možne lobujú proti individuálnemu dovozu...


F E T U J E Š ??? :-O

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (01.12.2006 17:46)


01.12.2006 17:54

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Aurel
 Turista 

Vadim: nefetujem, pochopiteľne tá druhá veta bola myslená ironicky. dal som tam aj ikonku, nepočítal som s tým že nebude pochopené že ide o ironickú poznámku, myslel som že to z kontextu a druhej časti vety vyplynie, sorry


01.12.2006 17:56

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Aurel:

Dnešný nákup:
Euro valuta 36,450 x 55 = 2004,75
Euro devíza: 35,992 x 55 = 1979,56

Ak sú všetky tvoje informácie dôveryhodné ako prepočet kurzu, tak potom S Pánom Bohom aj batohom.
Pámbožko zaplať za takých úradníkov... :'(

PS
Predám ti akékoľvek množstvo Euro v kurze 44,45. Pekne sa nabalíš, pretože tvoj doterajší nákup bol 45,45. Alebo si to tiež myslel ironicky, alebo už pekných pár rôčkov sladko spinkáš (čo je ináč pre úradníkov bežná diagnóza - spánkus chronikus) :-)))

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (01.12.2006 18:02)


01.12.2006 18:13

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Aurel
 Turista 

jarro: bol tu na tomto serveri jeden čo mal podobný pseudonym ako ty. (nemal dve r, ale dve j). Tomu som vystavoval COC v nemčine na jeho u nás kúpenú Varadero, ktorú vyvážal do Rakúska. Priamy dôkaz toho, že Rakúsku pri dovoze vyžadujú COC.


Vadim: ak znížime na 2000 Sk budeš nám za každý vydaný duplikát COC doplácať tých 4,75 SK ? prípadne viac podľa aktuálneho kurzu NBS ? Poplatok je iba za duplikát. Prvotlač, čo je väčšina prípadov, je zadarmo. Na tých vystavených zadarmo by si nám mohol Vadim preplácať aspoň poštovné. Trebárs v euro po prepočte aktuálnym devízovým kurzom. OK ?


01.12.2006 18:26

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Aurel: O čom točíš? Nie je náhodou tých 2500 (mínus dane) váš čistý zisk? To sa ti zdajú tie dva litre za vystavenie jedného lajstra tak málo, že tu oplakávaš 4,75 Sk?? Tušíš koľko dní musí bežný človek robiť, aby zarobil 2500 Sk? A komu ich vystavujete zadarmo? Ja odhadujem, že tým, ktorí u vás nechali niekoľko sto tisíc za motorky, alebo autá. Tomu ty hovoríš ZADARMO ???


01.12.2006 19:00

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Aurel
Nie je pravda, že ma Tvoje príspevky urážajú. To by som s Tebou vôbec nediskutoval. Nie som malicherný a úplne vážne som pochválil Tvoj prvý príspevok, ktorý bol odborný.
Je však pravda, že sme na opačných stranách rieky. Ty ťažíš zo zákona 752, my naň doplácame. A NIELEN PENIAZE a to je niekedy dôležitejšie. Ešte stále nemôžem súhlasiť s Tebou, že trh je v súčastnej dobe najliberálnejší, lebo neplatíme clo,DPH atď. Čo to má spoločné s dovozom áut???? Veď neplatím clo a DPH od vstupu do únie na nič. Ani na pornokazetu z Viedne, ani na hamburger niekde vedľa cesty keď idem domov. Jednoducho spájaš výhody získané po vstupe do únie s najlliberálnejším obdobím pre dovozcov ( individuálnych ) jazdených vozidiel. Čiže tak ako si napísal mne-mixuješ.
Čo sa týka diskusie- kto koľko zarábal na auto? Bol to príklad toho, ako ten najliberálnejší trh znemožňuje ČIASTOČNÚ obnovu katastrofálneho autoparku v SR. Nie sme všetci mafiáni, distribútori drog ani nerealizujeme štátne zákazky. Myslím, že nemáme ďaleko od obyčajných ľudí, ktorí jednoducho chcú zmenu. Či sa to podarí-neviem. Každopádne Ti neberiem právo vyjadriť sa v tom zmysle, že zákon 752 podporuje najliberálnejší dovoz vozidiel do SR. Problém je v tom, že sa mýliš


01.12.2006 19:01

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Aurel
 Turista 

Vadim: si mal ísť s takým demagogickým talentom do politiky.

Ty ma tu z čoho ideš obviňovať ? Čo má znamenať tá poznámka že či tuším koľko dní musí bežný človek robiť, aby zarobil 2500 Sk ? To ty si akože bežný človek a ja nejaké hovado ktoré na tebe parazituje, vykorisťuje ťa a smeje sa tomu ? Tak si to myslel ?

Fakt sa čudujem kde sa ešte dnes v niektorých ľuďoch berú takéto bolševické maniere.

Žiadnych 4,75 Sk neoplakávam, zdá sa že môj ironický humor nejako nezvládaš.
Proste si zase nepochopil, že na trapnú poznámku s prepočtami cez kurzy som reagoval
ironickým humorom.

Prečo si najprv neprečítaš, ale píšeš tu svoje domnieky , podozrenia, obvinenia a "odhady" že komu my čo a za kolko ?
Nič neodhaduj a odpusti si svoje impertinentné poznámky.
Opakujem ešte raz to čo som tu už raz písal: prvotlač ZADARMO, duplikát 2500.



01.12.2006 19:27

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Aurel
 Turista 

kramoš: ide o zákon 725 (nie 752) a nesúhlasím s tebou že ja z neho ťažím a vy ostatní naň doplácate. To tak proste neni. A ak si ma zamieňaš s importérom, tam tomu tento zákon priniesol tiež veľa starostí a nového trápenia (napríklad aj povinnosť vydávať COC pre všetky vozidlá) a oproti zákonu 315/1996 mu nepriniesol nijaké nové zvýhodnenia oproti šedému dovozu, práve naopak.

Ja tiež nie som mafián, distribútor drog a nerealizujem štátne zákazky. Nie som ani ten s obrovským platom ktorý nevie koľko zarába bežný človek kam sa ma snažil zákerným spôsobom zaškatulkovať Vadim.
Ostanme teda pri tom. Čo som chcel poradiť, pomôcť a vysvetliť som už asi urobil, aj keď tie moje vysvetlivky niektorí pochopili a berú za môj názor. Verím že vám to v ďalšom boji za "liberalizáciu" trhu pomôže. Ak sa to podarí budem úprimne tlieskať.

PS:
A považujem za urážku keď mi tu niekto začne vypočítavať nejaký môj zisk z vydávania COC s podtónom že ho okrádam.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Aurel (01.12.2006 19:33)


01.12.2006 21:07

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

durmek
 Edvenčr 

Ikona
Hodnotenie: Dobré

Uspesne som dokoncil prihlasenie BMW GS 650.COC (EWG) som dostal za cenu faxu z Wiedne a !! na dopravnom urade zacali nariekat ze je v nom malo udajov.Vyriesil som to prekladom tech. dat s techn. preukazu.Takze ani to co vyzaduju im nestaci.
Co chcu!?_Vedia to vobec?!


01.12.2006 21:16

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

FaDe
 Edvenčr 

Ikona

A sme doma! Vsak toto je to! Cela hovadina s COC vo svojej podstate ani nie je o ES, ale o tom, aby dylinovia na urade pre dopravu vedeli co napisat do noveho technicaku... A to je na tom to najsmutnejsie...

Vo svojej podstate podla mna nasmu zakonu ani nejde o nedovazanie vozidiel bez ES, ale cisto o takuto byrokraticku hovadinu... :-~


01.12.2006 21:19

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Appa
 Kávičkár 

Ikona

Aurel: z toho čo si napísal ako vydávate COC až som dobre pochopil si napísal ako vydávate COC k novým vozidlám, ale tak skús opísať ako vydávate COC k starším vozidlám príp. Motocyklom. Ty mi hovoríš, že ja sa mýlim, To čo som zažil sa nedá zabudnúť, napr. že KAWASAKI Rakúsko COC - ZADARMO, HONDA Nemecko COC - ZADARMO, YAMAHA Rakúsko,Nemecko COC - ZADARMO.
A viem isto, že H O N D A SLOVAKIA - 2500 ?,- YAMAHA SLOVAKIA - 3400? ,-.

TAKŽE...............................................


01.12.2006 22:58

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Aurel: Skopíroval som niektoré tvoje "argumenty":

demagogickým talentom
hovado ktoré parazituje, vykorisťuje ťa a smeje sa tomu
bolševické maniere.
ironický humor nejako nezvládaš.
impertinentné poznámky.

Prepáč, neviem na ne reagovať.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (01.12.2006 22:59)


02.12.2006 1:17

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Aurel
 Turista 

Vadim: dobre Vadim, tak si teda kopiruj aj ďalej. Myslím že ti treba poďakovať za prínosný príspevok. Keď už nemáš čo napísať k veci tak si aspoň skopíruješ slová z mojich príspevkov. Ty si tu asi jediný s kým sa asi nedá diskutovať. Možno keď niekedy prídeš k nám, za Patrikom, by si sa mohol ozvať, by sme si vymenili názory osobne. To by bolo asi lepšie.

Appa: Honda Slovakia COC ZADARMO, duplikát COC 2500, Yamaha Slovakia neexistuje (Yamaha Motor Czech tu má zatial iba "organizačnú zložku") ale kým to robili Paškovci tak to bolo myslím 3400, asi máš pravdu. Ďalej som na nete našiel napríklad Fiat 6000,- Renault 5000,- Toyota 4000,- BMW pokým robil import AWT tak mali myslím až 8000,-. Nájdeš aj ďalších, väčšinou to majú na stránkach. Ale je toto tvoj problém ? Koľko krát za život si dovezieš auto alebo motorku zo zahraničia ? A keď si taký šikovný a v zahraničí to tebe dajú všade zadarmo, veď ty vlastne nemáš žiaden problém. Kiež by to tak bolo, čo by som za to dal keby som nemal denne desať telefonátov so žiadosťami o COC alebo informácie pre individuálny dovoz. Keby si všetci zohnali COC v tej r*t* odkial tie šunty vozia. To by bolo cool.

Myslím však že sme odbočili od témy. Témou nebola kritika importérov kto kolko chce za COC, ale obmedzovanie dovozu starších vozidiel do SR. Ostaňme pri tom. Podporte kramosa v jeho lobingu na EK.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Aurel (02.12.2006 1:21)


02.12.2006 4:52

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Dadan
 Kávičkár 

Hodnotenie: Dobré

Pokiaľ ste si nevšimli tak v tejto krajinke sú ľudia potrební každé štyry roky :'( S tým liberálnym trhom by som to nepreháňal, v Španielsku si dovezieš auto z Holandska, vymeníš holandské značky za španielske a fičíš.Dokonca platí aj holandská stk.Tam by sme možno mohli hovoriť o liberálnom trhu.V Holandsku vydávajú špz na pošte :-))) Myslím že v našej banánovej republike budeme ešte dlho čakať.A 2500sk určite nie je 55euro :-)))

Vadim 100bodov.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Dadan (02.12.2006 4:53)


02.12.2006 7:53

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Aurel
Nemusia ma podporovať v mojom úsilí ( URČITE TO NIEJE LOBBING, NA TO NEMÁM ) na EK. Ja komunikujem aj s úradmi na Slovensku. Pokračujem ďalším listom na MDPaT, ktorý je ešte stále v zdvorilom duchu. Ale naozaj Ťa to nemusí trápiť. Sú aj nevyberanejšie prostriedky, ako napríklad petícia za zmenu zákona. Nie je to problém zorganizovať, po nete sa dá veľmi rýchlo rozšíriť petičná listina na stiahnutie aj na autičkárskych serveroch a sústrediť to na jednej adrese. Nebude ma to dokonca ani nič stáť, lebo som na rozdiel od Teba ochotný robiť zadara.
Útočíš na Appu a je vidieť, že si už nervózny. Áno, Appa si vie zohnať COC v Nemecku a je pravda, že mu ho dajú zadara.Je pravda, že s tým nemá problém. Ale nie je každý Appa. Sú aj obyčajní ľudia, ktorí nevedia nemecky, dokonca ani nevedia, čo je to vyjebané COC. Nie je každý mozgový chirurg alebo vzdelaný inžinier v odbore dopravy. A tých zdierate, takým musíš vysvetľovať desať minút, o čo ide. Je to možno poľnohospodár, ktorý si konečne zarobil na šunku, ako to Ty voláš. Ale Ty zase nevieš, kedy kvitne repka.
Tvoja veta, citujem: keby si všetci zohnali COC v tej riti,odkiaľ tie ŠUNKY vozia, to by bolo cool. No možno by to bolo cool pre nás, ale Ty by si bol chudobný.


02.12.2006 8:52

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

tahitan
 Bahniak 

Ikona

Aurel, ako to vlastne presne je? TY vydavas COC? Alebo vyrobca? A TY si ich uz len vyziadas, vytiahnes z databazy, opeciatkujes fesnym stemplom? Skus mi odpovedat tak, aby si sa vedel pozriet do zrkadla.. Zaujimave, ale poznam importerov, ktory vydavaju aj kopie zdarma.. ..je to tzv. SLUZBA ZAKAZNIKOM... ;-)


02.12.2006 20:51

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

niekde v polke diskusie medzi vadimom aurelom a kramosom som prestal citat
fakt je ten ze na moje druhe varadero som z hondy dostal CoC ZADARMO ale trvalo to zufalo dlho

kazdopadne si myslim ze CoC je neuveritelny kretenizmus ktory vo svojej najhlbsej podstate v kombinacii s byrokratickou masineriou okresnych uradov, STK, prekladov ZNEMOZNUJE volny pohyb tovaru v EU

ja napriklad tiez nechapem preco treba prekladat? preco mam ja platit kolky statu ked stat tvorime my obcania, nech stat vyjde v ustrety mne obcanovi a zamestna a zaplati jedneho multilingvistu a hotovo

apropo multilingvistu, tie vyrazy sa nauci za dva tyzdne s pomocou prislusneho slovnika naspamat aj cvicena opica a uradnik by mal pred sebou priamo original.. ziadny preklad :-P


02.12.2006 21:01

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Raptor na obvodný úrad


02.12.2006 23:01

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Raptor: Doťahovať sa s tebou to bol aspoň adrenalín a napätie. Doťahovať sa s úradníkom Aurelom je derivát zúfalstva, beznádeje a márnosti. Tam sa nedá ani remízovať :'(


02.12.2006 23:48

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Aurel
 Turista 

kramos: nie som nervózny a ani neútočím na Appu. Skôr mám pocit že ty, on a Vadim ste sa pustili do mňa. Neviem prečo. Keď som si prečítal tvoj článok z ktorého vzišla táto dlhočizná diskusia, zistil som že vôbec nemáš poňatia o niektorých veciach týkajúcich sa homologácii vozidiel v EU (typové schválenie ES, COC...). A keďže biješ hodne vysoko - EK, MDPT - a Slovenskú republiku si si už dovolil nabonzovať za bránenie voľnému pohybu tovaru, dal som sem svoj, teraz myslím že až nevhodne dlhý a do detailov idúci príspevok, aby som ťa upozornil na tie veci ktoré vidíš svojou optikou nesprávne, aby si potom napríklad pri komunikácii s úradmi vedel o čom hovoria a mohol lepšie reagovať.
Diskusia bola spočiatku vecná, ale mám pocit, že sa už začína zvrhávať do rôznych výpadov a invektív voči mojej osobe a krčmového nadávania na štát, úrady a importérov a pomaly začínam strácať o ňu záujem.
(a písal som ŠUNTY, nie ŠUNKY 8-) )

tahitan: ako to vlastne je sa dočítaš v smernici EU 2002/24 (alebo 92/61). Stiahni si ju z netu a preštuduj ak máš skutočne záujem, je tam aj v slovenčine. COC vydáva vždy držiteľ typového schválenia ES, čo je takmer vždy výrobca vozidla. Súčasťou dokumentácie typového schválenia ES je aj podpisový vzor osoby, ktorý sa potom objavuje na COC dokladoch. Spravidla ide o managera u výrobcu zodpovedného za európske homologácie. Honda Slovakia je zástupca spoločnosti Honda na Slovensku a zákon 725/2004 ju zaväzuje vydávať COC doklady pre u nás predané vozidlá Honda, ale ako tzv. SLUZBU ZÁKAZNÍKOM vydáva COC doklady aj pre individuálnych a šedých dovozcov. Pochopiteľne COC doklady sú v mene držiteľa typového schválenia ES (výrobcu) a podpísané spomenutým zodpovedným managerom. Nič sa nepečiatkuje žiadnym fešným štemplom.

raptor: čo znamenalo zúfalo dlho v tvojom prípade ? COC vydávame v priebehu týždňa, vo väčšine prípadov odchádzajú ešte v deň prijatia žiadosti. Je možné že niekedy vybavenie viazne, pretože niektoré krajiny musím žiadať o vystavenie, poslať im nascanované doklady ešte pred vystavením (napr. Francúzsko, donedávna aj Nemecko, pri autách aj Taliansko, Rakúsko...). Potom to je dlhšie a závisí od toho ako rýchlo dostanem od nich odpoveď. To neviem ovplyvniť. COC by sme mali vydať do 30 dní, ale snažíme sa to robiť bezodkladne. A naše COC nemusíš prekladať, dostaneš ho v slovenčine.

Dadan: 55euro nie je 2500 Sk. Tých €55 máme z homologačného centra Hondy určené s celoeurópskou platnosťou ako administratívny poplatok za druhé a ďalšie vydanie COC (duplikáty) ako €55+DPH tej krajiny kde sa vydáva, čo je u nás 19%, čiže celkom €65,45. V čase keď sme cenu pred rokom a pol určovali to bolo dokonca viac ako 2500 Sk. V dnešnom kurze je to 2326 Sk. Teraz cenu hýbať nebudeme, ale ak pôjde kurz Sk ešte výrazne vyššie ako je teraz, zvážime, ale nemyslím si že by to mala byť téma pre túto diskusiu.


03.12.2006 0:30

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

sorentto
 Edvenčr 

Ikona

ja som v januari t.r. prihlasoval moje Varadero, dovoz z Rakuska... Podla instrukcii na stranke Hondy som sa so ziadostou obratil na rakusku Hondu - CoC by mi poslali zadarmo, ale chceli original odhlaseny rakusky TP, ktory som nemienil pustit z ruky. Tak som sa obratil na MotorCar v BA, kamarat sa tam za mna prihovoril a o tyzden bol CoC doma. ZADARMO! ale v anglicitine :-} ...takze ak sa to meditym zmenilo a uz to vedia aj v slovencine, potom Aurel v tomto smere pise iba cistu pravdu...


03.12.2006 4:40

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Dadan
 Kávičkár 

Aurel, tak mi prosím vysvetli prečo vo všetkých ostatných štátoch EU to funguje bez COC, ale iba u nás nie?Je tu byrokracia ako prasa, človek a zákazník je niekde véééľmi ďaleko vzadu.Úradnici majú pracovať pre ľudí, a nie ľudia pre nich.Lenže to si tu neuvedomuje nikto, kopec ľudí žije ešte v socializme, a žiaľ vo veľkej miere na úradoch.
Rapi máš pravdu tie údaje dokáže preložiť aj šimpanz :-)))

Pri dnešnom kurze eura je to 2035sk :-P

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Dadan (03.12.2006 4:43)


03.12.2006 15:41

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

aurel pri vsetkej ucte cakal som urcite 5 a mozno aj 6 tyzdnov, ale v podstate to ber ako nieco co som povedal na tvoju obranu, bolo zadarmo len to dlho trvalo, eta vsjo

kramos take veci radsej nepis, pan martinec ma styky vsade, raz sa jeden do modra vytoceny clovek chcel na neho stazovat niekde " hore vyssie " tusim do dvoch dni ho to do modra zmlateneho preslo :-~

vadim ano zo slzou na kakaovom ocku spominam na nase rozkosne hadky ktorymi sme otravili polku ludi na motoride....ty mas moc velky krutak a vela ccm ale zda sa ze pri aurelovi preklzujes :-D .. darmo honda je honda :-D :-D


03.12.2006 19:12

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

ANDY ANDY
 Turista 

Ikona

raptor: za ten posledny odsek od "vadim" si si odo mňa vyslúžil jedno velke chladene s hustou penou. raptor respekt 8-) 8-) 8-) 8-). no pravda je pravda :-D .

Inak ako vždy na motoride všetko sa to vždy zvrhne, kvôli niektorým individuám, nechcem presne menovat, k doje....vaniu ostatnych. Ešte vás to bavííííí!!!

Aurel má a aj mal faktické poznámky k celej diskusií, ak ste si to nevšimli. To že niekto nevie čítať medzi riadkami, alebo medzi úvodzovkami, to je jeho nie chyba, ale jeho mínus. Tak ak chcete pokračovať v tejto, myslím si že dosť dobrej diskusií, tak len vecne, stručne a hlavne v rámci akej takej slušnosti. Nikto z prítomných tu nie je zvedaví na Vadimove keci, či keci iných idividuí, kotrí počas pracovnej i mimopracovnej doby nemajú čo robiť, len rýpať. A nielen pre toto som prestal sledovat stránku motoride. A je to veľká škoda. Ja sa len čudujem Aurelovi, že tu ešte píše :-D . Lebo pre niektorých ani to "zlato" nie je zlatom.

TO kramos: pokracuj, ako uznáš za vhodné. Ak budeš mať niečo nové a budeš sa o to chcieť podeliť s dvojkolesovými občanmi tohto štatu, napíš.

Tak zatial.

P.S. Keby si chceli všetci dovozcovia, a akože dovozcovia, starších motocyklov-vrážd, vstúpiť do svedomia a nevoziť šroty a predávať ich tu ľudom, a keby si všetci motorkári, a akože motorkári, chceli kupovať len dobré a overené motocykle, nevznikla by táto diskusia.

Tak dozbláznenia...............


03.12.2006 20:44

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

tahitan
 Bahniak 

Ikona

AUREL: cize je to tak ako som napisal.. ..ty COC-ka NEVYSTAVUJES ako pises v svojich prispevkoch, ty ich len VYDAVAS , ako si to konecne spravne napisal v svojom poslednom prispevku.. . Prosim ta, neuvadzaj ludi do omylu, len o to mi slo. ;-)

MadHornet: to PS urcite nemyslis vazne, vsak? podla toho by to znamenalo to iste, akoze keby sme si vstupili do svedomia a nikdy neprekacovali rychlost, tak by zrusili radary. Aj ja si prajem aby na celom svete bol mier a ludi sa mali radi, ale COC-ka bohuzial nevznikli kvoli dovozcom starych motocyklov, ale z uplne ineho dovodu.. ;-)


03.12.2006 23:44

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

ANDY ANDY
 Turista 

Ikona

caf tahitan: to PS ber z rezervou 8-) 8-) :-D (nechel som sa rozpisovať, aj tak to nikto necita :-D ). No a nebol by to tu kludný život, bez tých radarov? :-D

Chcel som len tolko, aby tu na fóre bol aký taký motorkársky duch a nie len duch niekoho, kto chce toho druhého len doje....t a on sám sedí na zadku a pizduje do všetkého, čo žije dýcha a behá!!! Takých ludí mám veľmo ráád a verím, že nás je viac. Keď to tu bude takýmto štýlom pokračovať, za chvíľku tu zostane """normálne""" na čítanie len obsiahla rubrika: Nehody!!! :'( :'(

Asi tak dvojkolesoví nadšenci.


04.12.2006 9:40

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

rapid
 Turista 

Ikona

je to tu postavene na hlavu. SK neuznava STK a homologizaciu krajin EU,ale ked treba ist na hluk,emisie,odrusenie a brzdy do ciech alebo do madarska tak uz su tie namerane hodnoty zo zahranicia ok :-~


04.12.2006 10:58

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Kenny
Darca Krvi  Edvenčr 

aj tak je to choré pri prepisoch vrámci SK (z okresu do okresu) starých áut slovensko nevyžaduje plnenei noriem EU ani to malé všemohúce e, tiež by ma zaujímalo keď niekto prepisuje starú 120 so starým techničákom, čo tam tak píšu do tých nových tlačív keď to žiadne e nemá a ani podobné údaje? Tak prečo to potom tak skalopenvne vyžadujú od iných starých áut z iného okresu aj keď v zahraničí?

Keď to vyžadujú od starších dovezených áut tak to by mali potom zakázať prevádzaku všetkých starých áut u nás už registrovaných.

Ľudská hlúposť je nekonečná ale úradnícká ešte väčšia

Tiež si myslím, že je to zjavné obmedzovanie pohybu tovaru v rámci EU

Budem podporovať všetky aktivity spojené so zrušením podobnýchý sprostosí 8-)

kramos máš môj obdiv ;-)


04.12.2006 12:09

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Karci
 Turista 

Ikona

Viac menej sledujem túto dikusiu a ešte tu nikto zo zúčastnených okrem kramosa neurobil v danej veci nič. Myslím si, že on lobuje za všetkých ľudí, ktorí si chcú moto kúpiť lacnejšie a bez zbytočných papierovačiek, tak prečo ho v tom nechávať samotného.
Jednou z úloh MDPT je implementovať rozhodnutia EÚ v oblasti dopravy do nášho právneho systému. Ak je táto kauza v rozpore s uzneseniami príslušných odborov EÚ, je šanca presadiť zmenu.
Možno pomôže x individuálnych listov, petícia, ktorú by kramos zorganizoval, ale aj tak si myslím, že by najviac pomohlo, keby ľudia, čo chcú v tejto veci (a nielen v nej) boli organizovaní, teda mali právnu subjektivitu.
Už tým, že sú tu zaregistrovaní a neboja sa zobraziť svoje profily (to nehovorím o rôznych xxx a iných anonymných týpkoch), hlásia sa do "rodiny" motorkárov a ich priaznivcov. Prečo by si táto masa ľudí nemohla legálne presadzovať svoje záujmy a nielen viesť "krčmové" reči.


05.12.2006 13:37

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Aj ten kto má motorku už na papieroch a na značkách, doporučujem si dať spraviť overenú kópiu osvedčenia o evidencii:
www.salon1.szm.sk/osvedcenie.html


05.12.2006 15:56

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

agressor
 Geriatrik 

Ikona

A co hovorite na toto? Kamos prihlasoval bandita 600 z roku 2000 tusim. Dostal COC a aj tak mu to odmietli prihlasit kvoli nejakemu udaju v COC - tusim mal vyssie emisie ako podla aktualnej slovenskej normy.
Nie je to diskriminacia? Motorka ma COC a bola aj prihlasena v nemecku.


05.12.2006 17:21

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Agressor---
Ja som prihlasoval moju Yamahu pekne krásne s COC. Občan na obvodnom úrade p. Martinec zistil, že v COC chýbajú rozmery motorky. ( dĺžka, šírka a výška ). Celkom mu z toho zajebalo a začali manévre. Poslal moje COC do Yamahy do Čiech na preverenie, lebo som mu vysvetlil, že Yamaha Slovensko sú podvodníci, ktorí na to nemajú oprávnenie, pretože nie sú oficiálny importér, aj keď to má na pečiatke. Samozrejme v Čechách každý kašle na nejakého truľa z obvodného úradu, lebo importér nebude predsa robiť zadarmo, aj keď majú na to nejaké medzištátne dohody.
Po TROCH mesiacoch ma už dožral, napísal som mu dopis, v ktorom som ho upozornil, že nemôžem užívať môj majetok a opýtal som sa ho, kde sa mám obrátiť pre náhradu škody. Papiere som obratom dostal.
Nebojte sa ich !!!!! :-P

Upravené 2 krát. Naposledy upravil kramos (05.12.2006 17:24)


05.12.2006 17:22

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Junior
 Kávičkár 

Ikona

cele coc je chujovina ...ked to moze jazdit po celej europe, tak preco nie u nas .. a treba stale nejake papiere a kontroli a neviem co ? Uplne by stacilo keby si dovezene moto doniesol na STK tam by videli ze to je OK a nedosiel si na kope zaolejovaneho srotu ktory niekoho ohrozi. a na policii by ti dali tabulku... avybavene. No a ked si niekto chce prihlasit lietajuci traktor.. tak nech si ide pekne na skusky ci to splna normy.
Ale asi to bude v tom ze keby to bolo tak ako vravim tak by sa na urade niektory pracovnici kopali do riti a citali slovenku cely den...lebo by ich uz nikto nepotreboval... :-P

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Junior (05.12.2006 17:25)


05.12.2006 18:09

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

agressor
 Geriatrik 

Ikona

"...prihlasit lietajuci traktor..." :-D :-D :-D Pre slovenskych uradnikov je vsetko, co nema v poriadku vsetky udaje na COC lietajuci traktor. :-D


05.12.2006 20:45

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

madhornet pijem corgona alebo plzen, ale pockajme s tym prosim kym bude zas teplucko, v zime mi neberie


06.12.2006 15:27

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

ANDY ANDY
 Turista 

Ikona

to raptor: plati 8-) 8-)


07.12.2006 0:37

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Hodnotenie: Zlé

Dovezte niekto lietajuci traktor a garantujem vam, ze za mesiac je na cislach. treba k tomu len spravnych ludi a o nieco viac penazi ako pri oficialnom postupe. A nemusite chodit po uradoch a cisla dostanete pekne do ruky. A milacik ani nevyjde z garaze. A je jedno ci ma alebo nema nejake male e s nejakymi smiesnymi cislami na stitku.
Vsetci vieme ako to na Slovensku chodi. Tak ku..a na co to COC??? Aj tak sa to obchadza... Vsetko je to len kvoli tomu, aby nas to odradilo od dovozu jazdeniek a aby nam tento system vytiahol z vrecak dobrych par tisic Sk. Skvela byrokracia...
A co sa tyka dovozu starych suniek... Sam som doviezol niekolko takychto "starych suniek". Ak sa tie motorky daju tak nazvat. Vacsinou totiz islo o rok vyroby 1997 - 1998 a mali najazdene od 4000 do 9000km. Predchadzajuci majitelia ich mali len na to, aby ich mohli lestit v garazi a raz za tyzden v nedelu ist nejakych 50km do najblizsieho kostola. Radsej budem jazdit na takychto "starych sunkach" ako na 20rocnych Jawach a MZtach. ( tym nechcem urazit majitelov tychto znaciek).
A nikdy by som si nezobral na zodpovednost zdravie alebo zivot cloveka, ktory by sa vysypal na mnou dovezenej masine kvoli jej technickemu stavu...
Kramos - dik ze si zacal, mas moj obdiv a podporu. A vdaka patri aj Brazelovi. Ak mam spravne info, je to prave on, kto nastaroval Kramosa a dal prvy podnet a prve info.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil skrina (07.12.2006 0:40)


15.12.2006 12:28

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Aurel
 Turista 

Zopár informácii sa mi podarilo zohnať od kolegov z niektorých krajín, aby vám nebolo smutno za "liberálnym" neobmedzeným trhom ich uvádzam:

Maďarsko - dá sa doviezť najstarší ročník 1997. Pri dovoze zaplatí maďar € 600-800 registračnú daň (podľa kubatúry), plus €150 poplatok za vydanie značky. Čiže taká 1300-vka môže na poplatkch byť aj €950. (špeciálne pre Vadima prepočet cez aktuálny kurz: 33.200 SK). COC nevyžadujú ale môžu vyžadovať doklad čo volajú národné COC v Maďarčine, čo vydáva importér, za čo môže byť ďalší poplatok. Staršie ako 1997 neprihlásia.

Portugalsko - ak má COC, poplatok za registráciu €160. Ak nemá COC vyžadujú navyše potvrdenie špecifikácii od výrobcu ( €200) a národnú homologáciu jednotlivého vozidla čo je v ich prípade iba test hluku ( €500 ). Čiže motocykel bez COC ak splní národný predpis pre hluk tak spolu €860.

Španielsko - ak má COC, aj tak vyžadujú národný dokument v španielčine so špecifikáciami vozidla od španielskeho importéra. Ak nemá COC, vyžadujú národné schválenie jednotlivého vozidla ( cca €1400 ). Ak vyhovie národnému predpisu, prihlásia. Toto je vraj čerstvý zákon v Španielsku a nie som si istý či v rovnakej miere platí aj pre motocykle. Takto platí pre autá.

Francúzsko - vo Francúzsku sú ZAKÁZANÉ motocykle s výkonom vyšším ako 100 koní na kolese (78kW motor). Vo Francúzsku nezaregistrujú motocykel s vyšším výkonom ako 78kW. Úpravy výkonu motocyklov nad 100 koní ako aj úpravy skútrov na vyššiu max. rýchlosť sú nelegálne a je to považované za rovnako závažný trestný čin ako napr. krádež alebo lúpež. V prípade že sa takéto "tampering" zistí, postihnutý je majiteľ motorky ale aj ten kto takú úpravu vykonal alebo pomohol vykonať. A trest je zaujímavý - 2 roky basa natvrdo + pokuta €30.000 (pre Vadima 1milión 50tisíc korún) + možné a pravdepodobné zhabanie motocykla.
Vo Francúzku vyžadujú COC, ale aj tak ak je výkon vyšší ako 78 kW je nutné motocykel pod vyššie popísanými zákonnými hrozbami upraviť a používať. Francúzsko toto zdôvodňuje záujmom o vyššiu bezpečnosť motocyklov. Ufff. Ešte že nie som Francúz.

Rakúsko - vyžadujú COC, prihlásia bez problémov. Ak nemá COC, vyžadujú národné schválenie a minimálne normu EURO1. Národné schválenie stojí rádovo €1000 - €1500 a v niektorých prípadoch vyžadujú domontovanie katalyzátora, napríklad na modely, ktoré sa vyrábali ako Rakúska verzia pre ich emisie s katalyzátorom.

Česko - do leta 2006 obmedzovali dovoz vekom 8 rokov. Boli však napadnutí EK, tak to v lete pod ich tlakom pustili. Dá sa doviezť takmer čokolvek bez obmedzenia. V prípade ak na registračných dokumentoch z inej členskej krajiny EU je uvedené číslo národného schválenia tej krajiny, akceptujú to automaticky. Ak to tam nie je, môže to potvrdiť importér a akceptujú to. Pre dovozy z USA vyžadujú špecifikácie motocykla od výrobcu, ak sa to nedá tak špecifikácie "namerá" skúšobňa. Poplatky neviem. Dá sa povedať že Česko je v tomto smere od minulého leta asi najliberálnejšou krajinou. Dá sa tam doviezť takmer akýkolvek šunt ktorý prejde cez STK a sú známe jeho technické špecifikácie.


15.12.2006 13:15

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

manana
 Edvenčr 

Ikona
Hodnotenie: Dobré

aurel neviem odkial mas tie info a aky je aktualny stav ale ked som pred dvoma rokmi dovazal VL1500 z rakuska, predavajuci v snahe mi pomoct volal importerovi ohladom COC a ten nevedel o co ide. nasledne mi ale vydal narodne schvalenie, obratom a bezplatbne. slo vsak o suzuki, nie o hondu 8-)
tym som len chcel povedat:
a) ci neojebavas- sedliacky povedane, mal som namysli ci neuvadzas nepresne, skreslene informacie (pises o novych moto, my tu tocime o rocnikoch 1996)
b) zeby sa to v celej eu sralo z roka na rok viac? Kazdemu rozumne uvazujucemu cloveku je jasne, ze EU sa bude viac a viac uzavierat svetu, ale trh medzi clenskymi statmi musi byt viac a viac otvoreny.


15.12.2006 16:10

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Aurel: Kde chodíš na tie kurzy? :-O
Valuta predaj: 35,660
Devíza predaj: 35,212 :-P
Zdroj: Hotline Tatra banka


16.12.2006 1:59

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

FaDe
 Edvenčr 

Ikona

Ze ja nezijem v Cechach :-P To ze su ostatne staty drbnute, neznamena ze musime byt aj my!!! Aj ked par informacii co uvazdas Aurel sa mi moc nepozdava ale OK... berem...


20.12.2006 8:33

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

rapid
 Turista 

Ikona

Aurel: nieco nove? nemali sa slovenske urady uz vyjadrit?


20.12.2006 21:37

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Poslal ešte niekto sťažnosť do toho eurohniezda?


22.12.2006 9:46

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Kenny
Darca Krvi  Edvenčr 

No tak sa mi zdá že tie poplatky zaváňajú tiež diskrimináciou lebo sú vyššie ako pri domácich autách.

Poľsko už čelí žalobe od EK za rozdielne poplatky dúfam, že to je začiatok lavíny a spustí sa to na každý členský štát, ktorý túto diskrimináciu neodstráni. 8-)

www.webnoviny.sk/article.php?aid=48094



23.12.2006 15:11

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Zatial sa nechystá nic nové. Aj po novom roku sa bude prihlasovať cez COC a cez celý ten papierový chaos. Jediná zmena, vraj už netreba robiť preklady COC, kúpnopredajnej zmluvy a techničáku. Neviem čo je na tom pravdy. V januári idem prihlasovať jednu dovezenku, tak uvidím. Nejaké zmeny možno budú od marca, ale sú to všetko neoficiálne informácie, aj ked z kruhov blízkych Okresnému úradu.
Tak si držme palce.


24.12.2006 11:32

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

skrina, daj potom vedieť či po novom roku pýtali doklad originality - ako hovorí zákon. Alebo že či zase stačí nejaký úplatok. A či sa úplatková taxa zvýšila o úplatok originality, alebo či všeobecný úplatok zahŕňa aj úplatok originality.
Vopred dík.


24.12.2006 12:12

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

TTom :-))) :-D


24.12.2006 14:35

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

TTom: :-))) :-))) :-))) Super príspevok. Sa ti podarilo vystrúhať úsmev na mojej meravej tvári.
Jasné že dám vedieť. Mám ďalšiu novinku. Od januára sa žiadny test originality robiť nebude. Najprv musí byť na Slovensku funkčných 70 stredísk, kde sa táto blbosť bude vykonávať. A na to si ešte chvalabohu budeme musieť počkať. Ďalšie novinky budú asi až v januári, keď začnem ďalší súboj s úradníckou byrokraciou.
Zatiaľ Vám všetkým prajem krásne sviatky a veľa pohody a lásky. A do budúceho roku želám menej polien hodených pod nohy obyčajných ľudí našou vrchnosťou.
A veľa darčekov... :-)))


24.12.2006 15:02

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Aurel: Prajem ti všetko dobré a koooopec pohody do nového roka a krásne sviatky.
Netuším ako je riešený prepis vozidla v iných štátoch. Keď mám povedať pravdu, ani ma to vôbec nezaujíma. Ja žijem na Slovensku a chcem to isté ako všetci ostatní... Menej papierovačiek, menej problémov, menej byrokracie, menej nafúkaných arogantných úradníkov, ktorí sú platení z našich daní ale správajú sa ako keby im ten úrad patril a myslia si, že nám robia úžasnú službu a máme im byť za to nesmierne vďační. Aj keď práve kvôli tomu tam sedia... (česť výnimkám...) Menej zákonov proti obyčajným ľuďom a menej hodených polien pod naše nohy....
Všetkým nám ide len o to. A keď to išlo v Čechách, prečo by to nemohlo ísť na Slovensku???
Že kvôli tomu aby sa zamedzilo dovozu starých vrakov - tie staré vraky sa dovážajú aj teraz a buď sa prepisujú načierno, alebo jazdia bez papierov. Alebo nejaké papiere sa dajú ľahko zohnať za pár korún. A prerobiť to už nie je problém... Všetko sa obchádza a tak prečo to nezoficiálniť ??? Každý nad tým len priviera oči...
A ešte jedna malilinká výhoda. Koľko druhotných surovín na ďalšie potenciálne spracovanie sa dovezie zo zahraničia cez autá??? Raz tie autá doslúžia a pojdu predsa do zberu... A to je jeden z najlepších obchodov... Nie??? :-))) :-))) :-)))
Ešte raz prajem všetko dobré.


Upravené 2 krát. Naposledy upravil skrina (25.12.2006 12:47)


05.02.2007 23:12

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Hodnotenie: Dobré

? 8-) ?


27.02.2007 10:04

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Hodnotenie: Dobré

Kramos klobuk dole.Mno ludze kto vie nieco o tom ze na auta Euro3a4 sa coc rusi lebo som doviezol Zafiru a skoncila mi prevozna znacka a jazdim na cierno :-~


10.03.2007 20:38

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

tiger
 Turista 

my radovy plebejci.volici,my jedini mame p :-(((((( ravo a bez obalu hodnotit nasich politickych potentatov,v suvislosti s nutnostoou mat COC tvrdim jedna sa o statny banditizmus voci obcanovi!!!!!!!!


22.03.2007 21:08

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Hodnotenie: Zlé

Precital som vas clanok, a len tolko chcem dodat, ze
COC je dokument, ktory schvali,ze dane vozidlo mozete zaregistrovat v hociktorom clenskom statu [COC pri prihlasovani budete potrebovat aj v inych statoch]. To je skoro take iste, aby od vas chceli vysvedcenie, co vam schvali ze pravde podobne viete pisat a citat. Keby vola vasa blba verzia, ze ked motorka ma e-cko, da sa to prihlasit, kazdy by zacal nosit take stare "sroty" -o co sa jednalo aj vo vasom pripade, s falosnymi stitkami. Zaco sa tu place kazdy???? V madarsku ked prihlasujete platite dan navyse [co moze byt aj cca 100.000Sk! napriklad na VW Passat]. COC je jediny papier, s cym sa da kontrolovat emisne normy, farbu, atd....Ze posielate listy do Brusselu?Prepacte, ale nie ste normalny, podla mna existuju aj vacsie problemy od toho, ze Slovenky macher nevie prihlasit staru gsr-ku, a si myslel ze zakupi motorku za 500eur, a uspori tisice.....Podla mna dana verzia pri prihlasovani je dobra, lepsia nebude, je to jedno,ze kolko list napistete. Ja zaoberam s vozidlami od 1994, a velmi dobre viem, ze ake tazke to bolo pred tym......


22.03.2007 21:19

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

JanciXX
 Turista 

Ikona

hrbbrb - ajtak to je nespravodlivé voci nám, ked cesi mozu prihlasovat bezproblémovo a my pri takom istom ukone prideme o dobrých pár tisíc navyse... kde je potom spravodlivost?? :-(((((( :-(((((( :-(((((( :-(((((( :-(((((( mám doma motorku, ktoru sa chystam prihlásit, akurat coc mi chyba, tvrdia mi ze sa to neda nato zohnat, ale to, ze kamosov foter je policajt a mal taku istu masinku ako ja len este o 2 roky starsiu a to prihlásil tak to ma uplne ze vytocilo.. spravodlivost na mizernej urovni... :-(((((( :-((((((


24.07.2007 16:33

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Pozri obrázok


24.07.2007 16:49

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

gratulujem kramosko !!!

som na teba pysny!


24.07.2007 16:50

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

copy
 Skútrista 

Ikona

kramos: skvele!!
konecne poprihlasujem aj to, co sa za dnesnych pomerov nedalo!


24.07.2007 16:58

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Len kľud chlápätká, to je len začiatok. To bude ešte dlho trvať, lebo SR to zdôvodní spôsobom jej vlastným.


24.07.2007 17:00

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

kramos teba raz vyhostia ako persona non grata :-)))


24.07.2007 17:06

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Knieža nevadí. Vidieť, počúvať a zo zákona poslúchať takých bulov tiež nie je slasť.


24.07.2007 17:09

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

copy
 Skútrista 

Ikona

Kramos inac prave prednedavnom som si na teba spomenul.. Len Tak: Zakon o individualnom dovoze aut...

SR to bude moct zdovodnovat ako len bude chciet - cesi a poliaci sa snazili tiez..


24.07.2007 17:09

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

a ty vies ako skoncil janosik? che guevara? a dalsi menici systemov

tusim pozemok okolo tvojej "cassa" premenujem na ostrov demokracie

VIVA LA RESISTANCE!! >:-) :-)))


24.07.2007 17:12

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Jánošík bol špinavý zlodej, ktorý kradol všetkým. Ten si to zaslúžil. A môj pozemok ostrov demokracie??? Nezabúdaj na Kramošku !!!


07.08.2007 18:32

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

www.ta3.com/sk/reportaze/50590_ek-sr-legislativne-obmed...


08.08.2007 9:25

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

nsk26
 Kávičkár 

Ikona

hmmm. no som zvedavý


08.08.2007 10:26

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Kurva, čo to tam trepú o dovozoch vrakov??? Veď predsa STK-čka je povinná pre každého rovnako. Pre 5 ročnú CBR-ku, aj pre 30 ročnú Jawu 350! Pre 10 ročný privezený VW Passat aj pre 20 ročnú Š105! :-((((((


15.08.2007 17:24

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

dedo2
 Turista 

Ikona
Hodnotenie: Dobré

Kramošovi a Appovi odkaz-máte 100 percentnu pravdu,ja keby mi nebolo luto tých byrokratov z Hondy už su dávno,,vystrielaní:Zapamatajte si páni byrokrati z Hondy,odomna nedostanete ani korunu,radšej do smrti budem jazdit na českých značkach,akoby som sa Vám mal íst prosíkat o nejaké coc,čo nikde v okolitých štátoch už a to si dobre prečítajte-n e x i s t u j e.Keby ste chceli pomoct motorkarom,už dávno niečo pre to urobíte,ale Vám to vyhovuje-sami viete pre čo...


20.08.2007 10:08

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

ziakoo
 Edvenčr 

Ikona

skoda ze nie vsetci maju moznost jazdit na CZ znackach ..


20.08.2007 10:31

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

dedo2 mozno ze nevies ze od 1.4.2007 vydava honda COC ZADARMO!!

tak prosim ta neprskaj na byrokratov z hondy nakolko s panom klatikom som si vymenil par mailov a nadobudol som pocit ze to vydavanie COC je pre nich vlastne iba zataz a strata casu


20.08.2007 15:41

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

dedo2
 Turista 

Ikona

raptor,dakujem Ti pekne za odpoved,ver,že neprskám,ale takáto je realita,ja nikomu uplatok zato že vystavý coc nedám.A ked im je to tak naobtiaž,že v tom nič doposial neurobili.Keby sme sa niekedy stretli,možem Ti poskytnut dokazy,komu a ako bolo coc pracovnikom Hondy Bratislava vydané.Ale pokusím sa ešte raz.CHcem podotknut,že som moj motocykel kupil v Českej republike,teda v unii.Ukážem Ti odpoved.Ahoj.


20.08.2007 15:49

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

dedo2
 Turista 

Ikona

ziakoo,to som nevedel ani ja,ale toto všetko a sposob ako sa dostat k čekej znečke mi poradili kamoši na zrazoch.Ver mi ked mi prišla odpoved z Hondy slzy som mal v očiach a pokazený minimalne 1 mesiac.Ale zlý sen pominul,a ja jazdím na takýchto značkách a ver mi vobec mi to nevadí.Možno niekedy sa na mojej motorke objavý špz-slovenska.A to som uplne presvedčený.Musíš bojovat...tak to na Slovensku bohužial chodí...


22.08.2007 21:54

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

bruno76
 Kávičkár 

Ikona
Hodnotenie: Dobré

vie mi niekto poradit v ba uradneho prekladatela z talianciny?


25.08.2007 12:12

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

biggixer
 Jogurťák 

Ikona

...ja som poziadal yamaha centrum o COC na dovezenu xjr1300 z HU,poslali mi vypis o zhode moto... za 3800sk!Pani na obvodnom urade ma informovala,ze ok,ale s tym musim ist na velke STK,vystavila rozhodnutie za 2000sk s platnostou 30dni.Na velke STK v Ke/kedze nemam znameho na tel. a nemienim nikoho podplacat/,sa caka viac ako mesiac.Urcia ti datum,ale kto pracuje vie,ze jednodnova dovolenka je tiez problem. Tak som protestoval v yamaha centre,ze mi poslali nieco ine ako COC a ma na to ani neupozornili!odpoved:sorry,oni COC nevydavaju a kazdemu posieleju len zhodu...takze peniaze mi nevratia.Nezostalo mi nic ine,len si kupit COC v madarsku v prepocte za cca3500sk+zase nove rozhodnutie z obv.uradu za 2000sk...teraz sa tesim na dalsie vybavovacky a vydavky/stk,obv.urad,policia.../!...pekne kaucukove koliesko!!!


26.08.2007 17:42

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

dedo2
 Turista 

Ikona

biggixer-viem čo to je,ja som toto všetko,ale aj daleko horšie veci už zažil-takže uprimná sustrast.


27.08.2007 16:39

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

je vidieť že prvý príspevok v tejto diskusii naozaj nebol len také žblnknutie hovna do misy...

a motorájd nelenil, a budoval a bránil, či konal a hájil, pretože čosi sa deje, tu je návrh novely zákona:
www.nrsr.sk/exeIT.NRSR.Web.Webclass/Tmp/n%E1vrh%20z%E1k...
(povinnosť doložiť COC teda možno odpadne pri dovoze moto evidovanej v EU)

ale aby sme sa až tak netešili, tu je nejaká súdružská propagačná informácia o kontrole originality:
www.telecom.gov.sk/index/index.php?ids=36301...


27.08.2007 17:28

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

emotikon

Upravené 1 krát. Naposledy upravil TTom (27.08.2007 17:29)


28.08.2007 10:09

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

rejdio
 Geriatrik 

Ikona

TTom posol dobrých správ?


28.08.2007 10:53

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

linky sa pomenili


28.08.2007 13:29

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

TomThomas
 Turista 

Ikona

Zajtra (29.8.) bubu rozoberat kontrolu originality v relacii "Pozor zakruta " o 13:00
tak ocuvajte :-P


19.09.2007 11:18

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

klinec
 Kávičkár 

Ikona
Hodnotenie: Dobré

nieco je nove? ohladom COC a tak?


19.09.2007 17:34

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Vydrž, ani divá sviňa nevie. Zákon je posunutý v parlamente do druhého čítania. Všetko sa to deje nejak potichu, keď som volal na ministerstvo dopravy a tých ostatných kokotín kôli pripomienkovaniu, tak mi zložili telefón. Tuším ešte len bude sranda. >:-) :-((((((


22.09.2007 20:43

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

brazel
 Kávičkár 

Ikona

kramos , Ty ich ešte budeš musieť odprosiť ! >:-)


23.09.2007 17:01

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Odprosím!!! Keď sa ospravedlnia ľuďom ( nebudem písať národu, lebo to si bárs aký politický chmuľo zoberie do huby ) za niekoľkoročnú buzerantskú tortúru pri prihlasovaní dovezených vozidiel. Je jedno, ktorá tupá politická garnitúra je pri moci, všetci nejak čudne podporujú POVINNOSŤ ľudí zhlukovať sa na všeliakých úradoch a oddeleniach, úsekoch a správach, poisťovniach a iných administratívach. :-((((((


24.09.2007 16:06

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

vdacny
 Kávičkár 

Hodnotenie: Dobré

no ja mam doma auto ktore som kupil v cechach ale este predtym bolo dovezene z holandska....
v cechach stoji coc 1000kc+dph a u nas 4700sk, tak preto ze si to dam spravit tam, lenze typek mi povedal ze to treba v krajine povodu, teda v holandsku....no neni to blbost? auto je prihlasene v cechach 3 roky, samozrejme bez coc a ked ho chcem kupit a doviezt na slovensko tak ma stretne toto.........uz aby sa zrusili tieto pi.o.iny a bol klud


24.09.2007 16:16

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

point
 Kávičkár 

Ikona
Hodnotenie: Zlé

mne teraz prislo COC z talianska... vdaka pristupu Ducati za tyzden :-) ...no "verim" ze na uradoch mi to teraz pekne predlzia... teraz ma caka prelozit doklady..urobit ziadost o slovenske TP..potom STK... a potom uz klasika prihlasenie..ale je to teror voci nam :'( :-(((((( :-((((((


24.09.2007 16:18

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

point
 Kávičkár 

Ikona

podla mna to COC asi zalezi aka znacka.... pretoze v DUCATI ma stalo 3baby...a prislo za tyzden...a to som moto kupoval z ceska a s talianskym TP


07.10.2007 7:18

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

dennik.pravda.sk/sk_dennik.asp?r=Cauto_motoa...


07.10.2007 10:45

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

dedo2
 Turista 

Ikona

vdacny-prijmi odomna uprimnu sustrast-tak tieto ako si nazval Ty p.......,som už absolvoval s motorkou,ver mi ,neni to nič príjemné,a ked Ti poviem,že som motorku musel znovu vyviest do Čiech,zaregistrovat na povodneho majitela,nájst nového,čo má dvojité občianstvo,teraz dobre počuvaj-ak takýto občan rok užíva takýto majetok v Čechách,po roku ho može doviest na Slovensko a prepísat na naše špz a potom samozrejme prepíše na mna,neni to obrp........ ,prepáč,ale už od zlosti používam Tvoje výrazy.Nočo Ty nato povieš?super nie...nech žije Slovensko...


07.12.2007 12:03

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Kramos, hotovo:

www.zbierka.sk/zz/predpisy/default.aspx?PredpisID=20782...


07.12.2007 12:56

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

Granko
Darca Krvi  Turista 

Ikona
Hodnotenie: Dobré

hmm, mal som v tom chaos aj predtym a mam aj teraz. moze mi niekto strucne a jednou vetou napisat, co bolo treba pred tym a co je treba teraz (t.j. v com sa zlepsila situacia)? vdaka.


07.12.2007 14:09

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

rapid
 Turista 

Ikona

TTom co je to heslo na BMG ?


16.12.2007 20:56

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

dedo2
 Turista 

Ikona

Važení,s velkou radostou Vám všetkým oznamujem,lebo som to v mojich diskuzných príspevkoch sluboval,že dnešným dnom,po mnohých mesiacoch utrpenia okolo neštastného COC,bez jednej koruny uplatku,čo som tiež sluboval,že určitým pánom nedám,sa mi podarilo dat moj motocykel na S L O V E N S K U špz.


17.12.2007 9:52

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

rapid
 Turista 

Ikona

dedo2

to si prihlasil v nedelu?
A preco si to mal problem prihlasit u nas?


17.12.2007 10:19

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

www.testek.sk/files/dovozy2008.pdf


19.12.2007 11:01

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

dedo2
 Turista 

Ikona

TTom,to je výborná správa,hlavne pre tých,ktorí maju do dnešného dna problémy,ale také jednoduché,ako sa z toho článku zdá,to zas nebude,o tom som presvedčený,lebo poznám tie uradnícke šimle,ktoré robia všetko pre to ,aby žiadost nevybavili,a navymýšlaju si resp.si zákony vysvetlia vždy len po svojom,ale stále je to v neprospech nás všetkých.A to mi stačí porovnat Česku republiku,a prihlasoval a vyvážal som jednu a tu istu motorku niekolkokraát,ale tam je na uradoch iný svet.U nás je to bohužial neporovnatelné.Zatial iba tolko.


19.12.2007 11:23

Re: Zlý sen menom COC – dokedy?

dedo2
 Turista 

Ikona

rapid,neviem ani ja doteraz,motorku som kupil v Českých Budejoviciach,to je podla mna v Českej republike,tá je už tiež podla mna v Unii,a pán doležitý v Bratislave,ked som si žiadal o coc,lebo to v roku 2006 bolo povinné,mi odpísal,že mi ho vydat nemože lebo motocykel nebol vyrobený pre EU.Podotýkam,že motocykel bol prihlásený v Českej republike,jazdil po celej Europe s čekými špz a ja som ho kupil oficialne na týchto značkách,na internete som si aj porovnal identifikačné čísla ktoré sa možu na Slovensko dovážat,a predstav si,že tento pán doležitý si vymyslel,že miesto nejakého čísla,tam musí byt nejaké písmeno,čo asi on uznal,a už hold bol zas problém,ako urobit mojej motorke STOP.Ale ja som sa len tak nevzdal a uradnícke šimle boli koncom tohoto roku porazené.Tak asi v skratke tolko.Prajem Ti štastné a veselé prežitie Vianočných sviatkov a do nového roka 2008 Ti prajem všetko najlepšie a aby si sa v buducnosti s takýmito problémami nikdy nestretol.


| 1 2 3 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 111779 | Včera: 129496