Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia


Diskusia Diskusia (0)

Carretera Austral, Chile - Bod záujmu - Kde si zajazdiť

Stovky kilmetru prasnych cest a najedou tohle.

Carretera Austral je pomenovanie pre cestu číslo 7 v štáte Chile. Cesta meria 1240 kilometrov a spája mestá Puerto Montt a Villa O´Higins.

Marek Slobodník marekNaPionieri napísal počas svojej cesty po Južnej Amerike: Čaká nás 700 km po nespevnenej štrkovej ceste, ktorá nám môže byt už osudná. Autá a motorka sú na šrot a bojíme sa, že nespevnená cesta im vôbec neprospeje. Tak aj bolo. Prvú škodu utrpel Maluch. Trabant omylom zachytil jeho dvere a tie zdeformovali predný blatník Malucha. Pár kilometrov ďalej Dan vystupuje z auta a čuduje sa prečo sa mu dymí z kolesa. Zisťuje, že je vyklonené a guma sa derie o vnútornú stranu blatníka. Áno je to zlomené rameno a je to zlé. Vravíme si, že táto expedícia je o ramenách. Najprv moje vykĺbené a teraz zlomené na Danovom Trabante.

Na Carretere Austral nie je veľa dedín. Možno každých 100 km jedna maličká. No my máme opäť šťastie ako celý čas a táto chyba sa nám stala asi len 10 km za dedinou. Našli sme tu majstra ale fakt majstra zvárača, ktorý nám rameno opravil a spevnil takže je lepšie ako pred tým. Pokračujeme ďalej, nie dlho a opäť porucha. Nechcem písať celý článok o poruchách lebo táto cesta bola fakt úžasná, ale nespomenúť to, že Maluchovi odišlo ložisko na kolese, to musím. Je úplne rozmlátené a vymleté. Zoberte si do úvahy to, že ložisko pred štartom bolo úplne nové a teraz má najazdené iba 15 000 km. Ale terén ktorým sa pohybujeme prach, voda, soľ... je pre ložiská smrť. Máme náhradné, takže nič vážne sa nedeje. Dúfam, že sa už nič nepokazí aby sme si mohli vychutnať túto krásu. Vyzerá to tu asi tak ako niekde v alpách. Ale nie je tu milión turistov, nie je tu asfalt a je to asi krajšie.

Články:

Fotogaléria:

04.01.2013 - Jakub Nahodil

Je to tu daleko, skoro vsude.

04.01.2013 - Jakub Nahodil

Zacina tu leto, nejsme nijak vysko, ale nahore je porad snih.

Detaily:

Stiahni si bod:

LOC súbor (*.loc) - pre rôzne GPS programy
KML súbor (*.kml) - pre Google Earth
Krajina:Chile
Región:Chile
Typ:Trasa
Pridal:zeON 06.01.2013 (07:00)
Poloha:S 45.000 W 72.142
Približná poloha:nie
Čitatelia:7009
Povrch:asfalt

Mapa: Zobraz miesta v okolí na Dynamickej Mape

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 260178 | Včera: 178369