Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Lidl nabijacka - Diskusné fórum - Moto poradňa

Máte problém s Vaším strojom ? Skúste sa opýtať. Ostatní motorkári Vám možno budú vedieť poradiť.

Značky: Skúsenosti, Problém, Motor, Karburátor, Elektrika, Podvozok, Kolesá, Pneu, Brzdy, Olej, Administratíva.

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuLidl nabijacka - Diskusné fórum - Moto poradňa

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

Značky: Skúsenosti.

| 1 2 3 4 |

28.01.2011 21:16

Re: Lidl nabijacka

ale tu vobec nejde o to ci nastartujes lebo ta baterka startne aj ked bude mat len 80% len jej to dost vadi a uz ju na 100% nikdy nedobijes takze na dalsiu jar bude mat len 70% este ti to startne ale na dalsiu ju uz budes moct vyhodit. v kazdom navode od baterky sa pise cim ju mas nabijat a jak casto tak neviem co tu riesime a tvoje prestartovavanie je dobre tak na dve veci na rit a nahovno . motorka sa nema zohrievat na volnobeh zbytocne sa opotrebovava motor :-P


29.01.2011 19:40

Re: Lidl nabijacka

orosys
 Edvenčr 

Ikona

motokiller, princípe máš pravdu s tým štartovaním. V podstate najväčší prúd odoberá z baterky štartér a pokiaľ sa nerozbehne, je to skoro ako skrat pre baterku.
Čo sa týka tej výdrže cez zimu, je rozdiel aj od motorky. Niekde je to tak, že vypne sa kľúčik a všetko je vypnuté. U niektorých je pripojený imobilizer alebo aj alarm a tam ide aj keď malý, ale predsa nejaký prúd. Potom tu nepôsobí len samovybíjanie baterky ale aj nútene vybitie zariadením. Horšie je na tom to, že pokiaľ to je takto dlhšie, baterka sa vybíja pod únosnú medzu a nastávajú v nej nezvratné chemické zmeny.
Ja osobne mám pripojenú baterku (12)Ahpriamo v motorke na dobíjač, s kontrolou na 14,4 V s prúdom max 50mA. Celú zimu mám baterku plne nabitú a žiaden problém so štarovaním.
ten prúd nie je veľký, zbytočne neprebíja baterku a dokáže vykryť aj spotrebu imobilizéra a alarmu.


29.01.2011 21:25

Re: Lidl nabijacka

orosys , ako to riesit ked mas viac motoriek? kupit nabijacku pre kazdu, alebo vybrat akumulatory a nabijat ich raz, dvakrat do mesiaca jednou nabijackou ?

S napadom - nabijacka pre kazdu moto by ma asi vyhodili z domu :-D


29.01.2011 21:39

Re: Lidl nabijacka

josi
 Kávičkár 

Ikona

kingston: kludne ich mozes poukladat na stol a paralelne prepojit s nabijackou. Akurat nesmie byt niektora vadna (skrat clanku).
orosys: 14,4 V je dost, vacsinou sa udrziavaci rezim nastavuje na 13,6 - 13,8 V.
Inak raz tu vo fore odznel zaujimavy napad - pripojit motobateriu k baterii v aute a celu zimu ju vozit so sebou - Lidl moze aj skrachovat... :-)))


29.01.2011 22:49

Re: Lidl nabijacka

orosys
 Edvenčr 

Ikona

josi
13,6 -13,8 sa používa hlavne u bat v zariadení, toto je vlastne pred úroveň splynovania, a ešte s malým prúdom,
s tým paraleným spájaním batérii to až tak jednoduché nie je, pretože aj keď sú baterky rovnako staré, nie sú rovnaké, a vlastne dochádza k vybíjaniu z baterky do baterky podľa toh, ktorá má aký vnútorný odpor a ktorá má aké napätie. Tiež nabíjanie takto zapojených batérii nie je rovnaké.
Ono by to šo, len sa dáva do série s baterkou ešte oddelovacia dióda. Inak je však možné krátkodobé pripojenie (zimné štarty - pomocnými káblami).


29.01.2011 23:05

Re: Lidl nabijacka

josi
 Kávičkár 

Ikona

Jednoduche to je, lebo pokial nie je niektora bateria vadna (napr. 10,5V pri skrate clanku), nabijacka udrziava konstantne napatie (vyssie, ako je napatie baterie naprazdno) a jednotlive baterie odoberaju prud podla svojho vnutorneho odporu. Cize nabijanie naozaj nie je rovnake, ale to je ziaduce. Moznost, ze by jedna bateria vybijala druhu prichadza do uvahy len v pripade vypnutia nabijacky. Oddelovacie diody by ti vytvorili ubytok napatia na polovodicovom prechode (kremik 0,7V) a tym pomylili nabijacku. Paralelne nabijanie sa bezne pouziva vo vacsich nabijarnach s pripojovanim na zberne listy.


29.01.2011 23:31

Re: Lidl nabijacka

orosys
 Edvenčr 

Ikona

Ono nabíjať baterky paralene zapojenie nejakým riadeným režimom nie je až tak vhodné. Hlavne nie v domácich podmienkach. Iné je keď tento stav kontroluje skúsený technik, a iné laik doma. Hlavne mi trochú nedá ta pripojená baterka v aute cez zimu.
Kingston,
pokiaľ nemáš baterku pripojenú v motorke, stačí ju nabiť raz za zimu (ešte záleží na tom, ako dlho máš zimu) a skontrolovať častejšie. Ideálne je mať každú motorku pripojenú na dobíjač (nehovorím o nabíjačke, jedine ak má funkciu dobíjania po ukončení režimu nabíjania). Ale divím sa, že by Ťa rodina vyhodila za tie nabíjačky a nie zatie motorky.


30.01.2011 10:40

Re: Lidl nabijacka

josi, orosys dakujem.

orosys :-D s tym vyhadzovom si to vystihol . Nastastie to u nas neplati, zena je tiez moto fanusik. Ale s viacerymi nabijackami je to tak, akoby chcela do kuchyne viac kuchynskych vah naraz, lebo potrebuje do kolaca odvazit viac ako jednu prisadu.

Zostanem pri jednej nabijacke. Z motoriek som kvoli tomu vybral akumulatory a raz za 2-3 tyzdne ich postupne kvoli kontrole/dobitiu pripojim k nabijacke. (Ako som uz pisal, kupil som Optimate4).


30.01.2011 11:15

Re: Lidl nabijacka

orosys
 Edvenčr 

Ikona

Kingston, so ženami je to tak, tiež mam takú dilemu, ako ju presvedčiť, že zrovna niečo nepotrebujeme do domu, ale silnejšia motorka by sa hodila viac.
Našťastie nie je ona tou brzdou, ale vieš ako to chodí, bez mrkotania :-((( to nejde ....
Tá OPTIMATE nie je zlá, aspoň čo som ju pozeral (zásadne nabíjačky si varábam sám) .


05.02.2011 18:40

Re: Lidl nabijacka

Jaguar17Victor
 Skútrista 

Ikona

Chalani, poradte, dal som si nabiť minule batériu, a niekto tu spominal, že ke je nabitá úplne, môže sa vybiť napr, jednou malou žiarovkou pripojenou na bateriu, a potom znova nabiť. Môže sa to spraviť aj tak že napojím batériu znova do moto, zapnem parkovacie svetlá na moto a nechám nejaký čas svietiť?????


05.02.2011 23:54

Re: Lidl nabijacka

orosys
 Edvenčr 

Ikona

Aj tak, aj tak to môžeš spraviť, len je dobré merať na nej napätie, aby si ju nevybil príliš. Zbytok je vyššie.


06.02.2011 11:19

Re: Lidl nabijacka

JuriK
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Precital som to cele, ale nejak som nenasiel (mozno prehliadol) hodnotu pod ktoru ked sa dostane baterka je KO.
Ja si myslim ze je to pod 8V.
orosys ako to je ?


06.02.2011 12:47

Re: Lidl nabijacka

pod 9,6V by si ju nemal púšťať, mne sapon tak radil orosys. Ja som ju vybíjal v kúpelni žiarovkou 21W a pri konci 5W a pri tej kritickej hodnote som bol stále blízko a častejšie som to meral. zopakoval som to aj 2. krát a teraz nabitá drží v pohode


06.02.2011 18:32

Re: Lidl nabijacka

josi
 Kávičkár 

Ikona

-konecne vybijacie napatie oloveneho akumulatora je 1,75 V/clanok, to znamena, ze 12 V akumulator sa nema vybijat pod 10,5 V. Na tuto hranicu sa nastavuje aj ochrana akumulatora napr. v menici napatia, solarnom regulatore a pod.

-toto napatie plati pri vybijani menovitym prudom, ktory je 1/10 kapacity [A]. Vacsim prudom je mozne akumulator vybijat na nizsie napatie, pri malych prudoch hrozi sulfatacia uz pri 10,5 V. Podstatne je, aby napatie akumulatora po odpojeni zataze postupne vystupilo na 11,9 – 12 V.

-akumulatoru hlboke vybitie ani tak nevadi, vadi mu ponechanie v tomto stave – sulfatuje uz behom par hodin, co znamena, ze vybity akumulator treba dat cim skor nabit

-formovanie (zamerne vybijanie a nabijanie) startovacieho akumulatora je nezmysel – niekedy, ked boli elektrody hrube 3 - 4 mm sa to robilo kvoli preformovaniu cinnej hmoty do hlbky. Dnes sa robia elektrody 1,2 – 1,5 mm hrube a formuju sa len trakcne a stanicne akumulatory. Je sice pravda, ze plnu kapacitu dosiahne akumulator po asi tretom nabijacom cykle, ale to sa stane aj za prevadzky.

-Vybijat akumulator ziarovkou je riskantne – vybijacia krivka na konci strmo klesa a velmi lahko sa pritrafi aj vybitie na nulu

-zivotnost startovacieho akumulatora je dana poctom nabijacich cyklov a tych je (100% cyklus s vybitim na 10,5V) asi 200. Zda sa to malo, ale pocet cyklov je zavisly od hlbky vybijania a pri 20% vybijani (ktore sa predpoklada pri startovani) je ich asi 3000. Vyplyva z toho, ze ked dobrovolne akumulator vybijem na povolenu hranicu a znova nabijem, skratim jeho zivotnost o 2%.

Kto tomu neveri, nemusi. Kazdy ma pravo znicit si akumulator sposobom, ktory uzna za vhodny...


06.02.2011 18:55

Re: Lidl nabijacka

orosys
 Edvenčr 

Ikona

podľa mňa, vybíjanie žiarovkou je také isté, ako odporom, hlavne výhodné v domácich podmienkach. Len som tiež upozornil na to že to treba kontrolovať.
Práve u bateriek v motorkách je nevýhoda, že dlhšie stoja, a dosť často sú vybíjané len veľmi malým prúdom, a doslova sa práve týmto ničia. A preto je vhodné formátovanie baterky, vzhľadom na ich dlhodobú nečinnosť.
Osobne takto napr. používam aj baterku v štvorkolke, a pred 2 týždňami, keď sme mali -15 bez problémov točí a je stále dobrá, to má už 6 rokov.
Iné je to v autách, keď deň čo deň na ňom jazdíme.
Len tiež ide o to, že každý nemá doma vybavenie ako profík, preto treba robiť metódami čo najjednoduchšími.
Ono jeden cyklus z tých dvesto je 0,5%, a myslím si že to nie je taká strata, korá by mi extrémne skrátila životnosť AKU.


06.02.2011 19:46

Re: Lidl nabijacka

juloMZ
 Turista 

Ikona

Jazdite min. obdeň a mate po problemoch..... >:-)


06.02.2011 20:47

Re: Lidl nabijacka

josi
 Kávičkár 

Ikona

orosys: s tym 0.5% si ma dostal... :-} Dvakrat meraj a raz rez...


06.02.2011 21:23

Re: Lidl nabijacka

orosys
 Edvenčr 

Ikona

josi,
nejde o tých 0,5 alebo 2,
v podstate s tebou súhlasím, čo vravíš, či píšeš,
len mi ide o to, že viac menej to čítajú laici s omedzenými možnosťami.
Preto, hlavne zo skúsenosti vychádzam z toho, ako im pomôcť s čo najjednoduchšími metódami. Ideálny stav je jedno, stav núdze a minimálne technické prostriedky druhé.
Ale jedno platí určite, aspoň ten základný multimeter.
S tými doskami si mi pripomenul90 roky, keď sme pri výrobe riešili vystuženie dosiek, lebo od dôkladnosti vystuženia a skladbe materialu dosiek (pomer antimonu a olova a iných prísad), valcovanie, odlievanie alebo lisovanie dosiek, záleží ich hrúbka, z toho ich počet pre daný objem a tiež váhu a potom celková plocha, podľa ktorej závisí kapacita. Ale dosť teórie, to na inde.


06.02.2011 21:26

Re: Lidl nabijacka

orosys
 Edvenčr 

Ikona

julo,
pri takom počasí ako dnes, aj každý deň, len toho driftovania na posypoch by mohlo byť menej, aby človek mal čas pozrieť aj slnkom zaliate Karpaty.


07.02.2011 7:17

Re: Lidl nabijacka

josi
 Kávičkár 

Ikona

orosys: je mi jasne, ze malokto ma doma riadeny vybijac za 3 tis. eur. Chcel som len povedat, ze v snahe pomoct baterke jej casto ublizime. Staci poznat vybijaciu charakteristiku - sedim pri multimetri 20 hodin a prakticky sa nic nedeje. Potom si na 2 hodinky odskocim a napatie mam na nule. >:-) Preto si myslim, ze je najlepsie celu starostlivost zamerat na udrzanie baterie v trvale nabitom stave.


07.02.2011 18:53

Re: Lidl nabijacka

orosys
 Edvenčr 

Ikona

To s tebou plne súhlasím,
kto to robí raz za rok, dva, ten si posedí pri sledovaní. Našťastie to nemusí robiť každý deň.
Preto som aj hovoril to, že v prvom rade musím vedieť čo idem robiť a tomu sa prispôsobiť.
Preto ja používam hlavne po odstavení dobíjanie a mám svätý pokoj aj v zime, netrápi ma odber motorky v kľude a iné neduhy, baterka vydrží dlho a .......


07.02.2011 19:34

Re: Lidl nabijacka

prestala mi nabijat, ale svieti.
neviete cim ju rozoberiem ?
mato take divne trojuholnikove sroby.
mozno tam prdla len poistka.


07.02.2011 19:45

Re: Lidl nabijacka

orosys
 Edvenčr 

Ikona

pibroch,
tá poistka neprdla pre nič zanič, ak tam je.
na to sú špecialne bity, aby sa v tom každý nevŕtal.
Si z okolia Trnavy, keď tak napíš SS, a môžem sa Ti na ňu pozrieť.


27.10.2012 10:42

Re: Lidl nabijacka

od pondelka bude zase nabijacka v lidl, je to ta ista o ktorej tu pisete? nechce sa mi to citat cele
www.lidl.sk/cps/rde/xchg/SID-702C7301-16324DE1...


27.10.2012 13:45

Re: Lidl nabijacka

sHARk1
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

svagor ju ma v servise a chvali.. tiez ju idem kupit.


27.10.2012 13:53

Re: Lidl nabijacka

Lehy
 Turista 

Ikona

Tiež ju mám a nič jej nechýba ! V pondelok kúpim aj na Vespu jednu nabíjačku ;)


28.10.2012 0:49

Re: Lidl nabijacka

Tunak
 Kávičkár 

Ikona

Dobra rada pre vsetkych zaujemcov: Odlozte si pokladnicny blok od nabijacky! Budete ho potrebovat. Ak zbadate trvale svietiacu cervenu ledku pri napise stand-by, zistite preco.


28.10.2012 6:10

Re: Lidl nabijacka

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Po troch rokoch som tu kontrolku videl svietit iba vtedy ked svietit mala, ale dolozit blok nemoze byt nikdy na skodu. ;-)


28.10.2012 7:17

Re: Lidl nabijacka

slovensky predajca preda za rok 10 nabujaciek po 80,- euro a dve sa mu vratia na reklamaciu...to sa stava

lidl preda 5.000 nabijaciek po 18,- euro a 200 sa mu vrati na reklamaciu...to sa stava

s tym rozdielom, ze slovensky predajca si v pripade reklamacie zoberie pokazenu nabijacku a v zmysle zakona bude reklamaciu vybavovat 30 dni (kedy ma aj tovar aj tvojich 80 euro uplne bezurocne) a potom bud vyhovie, alebo nie (mnohonasobna osobna skusenost, aj ked nie s nabijackou), cize ta caka este jedna cesta k nemu do obchodu...

ked prides s pokazenou nabijackou do lidlu, okamzite ti vratia tvoje peniaze, nedrzia si ich bezurocne u seba aj ked im to zakon umoznuje (tiez viacnasobna skusenost aj ked nie s nabijackou) a viac tam nemusis pachnut...

a presne toto je aspon pre mna dovod, preco nakupujem vo velkych obchodoch a nie u slovenskych pristipkarskych spekulantov...setri to jednoducho cas aj peniaze a tie na rozhadzovanie zial nemam...

mam nabijacku aj z lidlu, ktora uz roky funguje bez problemov a mam aj super profi nabijacku z ineho obchodu a tiez funguje ako ma...vidim medzi nimi jediny rozdiel: 62,- euro...


28.10.2012 9:22

Re: Lidl nabijacka

pitaz
 Kávičkár 

Ikona

kurnik, teraz si to odhalil, vsetci slovenski spekulanti zarabaju na urokoch z tvojich 80 eur :-O :-(


28.10.2012 11:23

Re: Lidl nabijacka

ked ma niekto neopodstatnene moje paniaze, nezaujima ma, ci ma z toho on profit, zaujima ma, ze ci z toho mam, alebo nemam profit ja...ale to som spomenul len na okraj, samozrejme, ze neide o daky urok z 80 euro, z toho sa zivit neda, nebud hlupy, co to nechapes? alebo si to naozaj myslis? potom si vol...

ked si pozicias peniaze od banky, tak ti urok pocitaju takmer kazdu hodinu, preto je fajn si sem tam od dakoho peniaze zobrat uplne zadarmo...


28.10.2012 11:49

Re: Lidl nabijacka

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

nikdenikto - neopodstatnene? sem tam od dakoho peniaze zobrat uplne zadarmo? heh ty si riadny ukaz :-D

predpokladam ze ani jeden predajca ti nepredava nabijacku (hocijaky tovar) s tym ze ty mu ho prides vratit a on bude nasledne mesiac "NEOPODSTATNENE" mat vo vlastnictve

1. tvoju pokazenu nabijacku
2. tvojich 80 €

jedina vec preco ma lidl takuto rychlu politiku vymienania je ze ten pokazeny kus vobec nejde na ich triko ale na triko ich dodavatela s ktorym ma takto postavenu zmluvu o dodavke

slovensky pristipkarsky spekulant - to musi na vlasne naklady poslat svojmu dodavatelovi a ked ho ten s tym casto krat vyfakuje a tak ma na vyber

1. radsej zatiahne zo svojho aby o nom nespokojny zakaznik nevypisoval na internete alebo nerozpraval priatelom motorkarom pri vatre aky je to ojebavac
2. oznami zakaznikovi vysledok zaporny vysledok reklamacie a je za kokota

samozrejme treba podporovat nadnarodne retazce nie drobnych slovenskych pristipkarov - preto dnes vladnu v nakupnych centrach napr. shitove polske mliecne vyrobky so slovenskymi nazvami ako Dumbier a prtavymi polskymi piktogramami ze kde boli vyrobene

p.s. aby sa do mna niekto nepustil, ja nie som odporcom Lidla, ved sam mam odtial dokonca dve nabijacky a obe funguju super dodnes, akurat ma seru ludia ktori radsej idu nakupit tam - lebo im to ti dobri ludia v Lidli "hned vymenia" a vyzerie si to ten drobny slovensky dodavatel na pozadi

Upravené 2 krát. Naposledy upravil raptor (28.10.2012 12:02)


28.10.2012 11:53

Re: Lidl nabijacka

NIKDENIKTO:
a) Z tohto pohľadu je úplne jedno, koľko predá slovenský predajca nabíjačiek pretože poruchovosť (podľa mojich skúseností) je 0,0%. Ak u mňa za 10 rokov niekto reklamoval nabíjačku OptiMate, nech napíše a verejne ma usvedčí z klamstva :-D

b) Ak niekto za pár centov nakúpi no name nabíjačky a nasadí na ne maržu niekoľko 100%, tak s úsmevom vráti peniaze za každú druhú nabíjačku...
Lenže peniazmi sa žiaden akumulátor udržiavať nedá a v charitatívnom lidli už na mieste, kde boli popiči lacné nabíjačky leží popiči lacné lyžiarske viazanie... Čo urobí zákazník, ktorý nabíjačku potrebuje?

c) Keď spomínaš to úročenie, tak sa asi vyznáš aj v bankových produktoch. Aký zisk máš za 30 dní z 80-ich vložených ewri? Počítam dobre, že cca 0,2 ewri?


28.10.2012 11:53

Re: Lidl nabijacka

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Raptor [dobre]
nikdenikto [zle]

PS: tu nabijacku mam aj ja, nabijam s nou len zriedka ale stale ju so sebou vozim, ked s nou nabijam tak je vonku pod autom ci snezi alebo prsi...zatial funguje [dobre]


28.10.2012 11:57

Re: Lidl nabijacka

to už čo je za tému, že sa Vadimko a Rapťáčik úplne zhodnú a ťahajú za jeden koniec spagátika [dobre] [dobre] [dobre] ..... >:-)

a že sa niektoniekde vyjadruje k téme, ktorej vôbec nerozumie, je už ma MR normálne :'(


28.10.2012 12:00

Re: Lidl nabijacka

Ak sa jedná o tovar, ktorý má evidentne výrovnú vadu a to je (odhadom) každý, ktorý ná viac, ako 20%-nú poruchovosť, mení aj "slovenský príštipkár" kus za kus. Nie vrátenie peňazí, aby ostal zákazník bez výrobku. Za seba príklad môžem uviesť plexi Schuberth C2 spred asi 4/5 rokov.

Ešte detail: Špičková motonabíjačka od OptiMate (4), stojí 69,9 €. Všetky ostatné motonabíjačky sú lacnejšie.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (28.10.2012 12:08)


28.10.2012 12:01

Re: Lidl nabijacka

duggo
 Kávičkár 

Ikona

NIKDENIKTO, zamyslel si sa preco nemas peniaze na rozhadzovanie ? Ci az tam nesiaha tvoje IQ ? ...


28.10.2012 12:16

Re: Lidl nabijacka

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

inak tie optimate co predava vadim predavam aj ja a mozem naozaj potvrdit ze reklamacie su 0.00%

dokonca jeden znamy s dnes uz starsim modelom Optimate4 nou ozivil baterku s ktorou ostatne nabijacky nepohli a veselo na nej odjazdil sezonu

p.s. spickova je "dnes" Optimate 5 za 83€ ale Optimate 4 je urcite velmi dobra volba za dobry peniaz

p.s. krivýklátik - pýýýýýýčovina 8-) príštipkár vadim ťaha vždy len za svoj povrázek, len čo čert dnes nechcel rovnakým smerom ako príštipkár raptor :-)))

Upravené 1 krát. Naposledy upravil raptor (28.10.2012 12:16)


28.10.2012 12:23

Re: Lidl nabijacka

:-D ako po pichnuti do hovna toto zacne okamzite smrdiet a slovenski predajcovia daju o sebe okmzite vediet...toto ma na tom bavi najviac... :-D

zopakujem: v pripade reklamacie, ktora sa vybavuje 30 dni:

ja ako zakaznik, nemam ani tovar a nemam ani peniaze a nemam ani nic z toho, ze ma moje peniaze niekto iny...co s nimi robi je mi fuk, dolezite je, ze ich nemam ja...

vadim: ja som u teba kupil nabijacku na predajni za 85,- euro...vlastne nekupil...telefonoval som ti a do telefonu si mi povedal ano, pridi, nabijacky mam...za pol hodinu som prisiel a mal si tam jednu jedinu staru nabijacku, ktorou si si prave nabijal svoju rozobratu motorku, tu si mi sice nukal, ale nechcel som ju...zavolal si dakenu dodavatelovi, ktory bol na ceste k tebe, ale cakat nanho dve hodiny sa mi nechcelo...zaplatil som ti vopred, akurat vdaka tvojmu klamstvu do telefonu ma to cele vyslo o tusim o 5 euro viac, lebo sme sa dohodli, ze mi nabijacku posles postou, ked ti ju dotycny prinesie...ano poslal si, ale porozmyslaj, ci zrovna tento moj priklad tak trosku nepotvrdzuje prave to, co si vseobecne myslim a nie len ja o slovenskych obchodnikoch...ked uz teda vyzyvas na konkretne postrehy...ja som sa ta vlastne ani vtedy nepytal, kolko nabijacka stoji, bolo mi to jedno, len som chcel, aby nabijala aku do 120 ah (a to som vravel aj do telefonu), cenu si mi povedal ty, neriesil som...tych 5 euro navyse a to len koli tebe som tak isto neriesil...
keby si narazil na dakeho nervaka tak ti vynada do curakov hned, keby vstupil do predajne a vysvitlo, ze si ho do telefonu odrbal a nabijacku nemas...ale ja som ti ju zaplatil, z tvojej viny preplatil a stale som za chuja ja...vivat slovakia... [dobre] :-D

duggo: keby nebolo nas retardovanych, nevynikli by ste vy genialni...



Upravené 1 krát. Naposledy upravil NIKDENIKTO (28.10.2012 12:27)


28.10.2012 12:24

Re: Lidl nabijacka

Hehehe, a už ťaháme za rozličné povrazy:
Raptor: Kukni si lepšie parametre 4 a 5. Jedinou výhodou (ale len pre automobily!) päťky je možnosť nabíjania 7,5Ah až 120Ah, oproti 3Ah až 50Ah + procesor štvorky.


28.10.2012 12:33

Re: Lidl nabijacka

NIKDENIKTO: Moje klamstvo?
Tovar sa predáva priebežne a pokiaľ zákazník nezaplatí zálohu vopred (a to nebol tvoj prípad!), tak pre neho tovar nedržím, pretože väčšina si tovar aj tak nevyzdvihne. Ak mám na predajni posledný kus - objednávam ďalšiu a že sú ti dve hodiny veľa, s tým ja pri najlepšej vôli neviem nič urobiť... :'(

edit: Prečo si kupoval tú predraženú OptiMate (ktorá to bola?) a nie výhodnú lídlnabíjačku?

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (28.10.2012 12:35)


28.10.2012 12:33

Re: Lidl nabijacka

duggo
 Kávičkár 

Ikona

NIKDENIKTO, clovek nemusi byt genialny aby porozumel, ze LIDL a podobne velke nakupne centra privedu nasu krajinu do krachu.


28.10.2012 12:34

Re: Lidl nabijacka

raptor: nie ty si nahodou nedavno skumal, kde v rakusku nakupit? kolko slovenskych obchodnikov tym podporis? viem dovody, preco si sa pytal a z tych istych dovodov aj ja takmer vylucne nakupujem mimo sk, ovsem s tym rozdielom, ze potom neopuzijem priklad o podporovani slovenskeho obchodnika ...ale kazda chrbtova je skratka skrivena inak...


28.10.2012 12:34

Re: Lidl nabijacka

black333
 Kávičkár 

Ikona

Mam tu lidl nabijačku niečo cez dva roky.Nabijal som s nou auta+motorky.Uplne v pohode a zatial fachči ako ma.
Ak sa poserie,dam ju pozreť znamemu a ak mi povie,že sa neoplati opraviť (o čom nepochybujem),kupim novu.
Zatial som spokojny a nesklamala.No ako by sa chovala niekde v servisoch,kde by bola skoro stale použivana,to už by asi bola dobra skutočne,nejaka ta s tych kvalitnejšich.No na klasicke domace použivanie,4,5 -krat do roka?Uplne postačujuce. ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil black333 (28.10.2012 12:42)


28.10.2012 12:37

Re: Lidl nabijacka

duggo: to ja uz neviem, kto aky genialny musi byt, len sebakriticky priznavam, ze ano, na svete je mnozstvo sikovnejsich ludi, ako som ja a preto zasadne nevynasam sudy nad inymi a ich danostami, alebo nedostatkami...teba osobne nepoznam a ani ma vastne vobec nezaujimas, len odpovedam...a skus teda aj ty odpovedat, ktoru krajinu uz retazce priviedli do krachu? myslim vseobecne, nie len v okoli...


28.10.2012 12:39

Re: Lidl nabijacka

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Vadim co v praxi obnasa absencia procesora na pätke oproti stvorke. Vyhody, nevyhody?....


28.10.2012 12:41

Re: Lidl nabijacka

Mishko
 Skútrista 

Ikona

Vadim: Tvoja Optimate 4 za 69,90 € je ina ako tato za 44,40 €? Len sa pytam.

www.battery-import.cz/sk/nabijacky-optimate-tecmate...


28.10.2012 12:43

Re: Lidl nabijacka

bacaono:
4: 3-stupňová desulfatizácia, 5 výsledných testov, kompatibilita s BMW (CAN), 9 nabíjacích stupňov, nabíja od 0,5V

5: 2-stupňová des., 3 testy(?), nemá CAN, 6 nab. st., nabíja od 2,0V

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (28.10.2012 12:53)


28.10.2012 12:45

Re: Lidl nabijacka

vadim: lidl nabijacku mam, potrebujem dve, tak som kupil, vtedy v lidli akcia nebola.

ano tvoje klamstvo. takze zopakujem:

sedel som v aute a telefonoval som ti, ci mas nabijacku, co nabije aj 120ku baterku. povedal si, ano mam, pridi...za pol hodinu som prisiel a nemal si...takze si mi do telefonu klamal, a predpokladam, ze teraz vyrukujes s tebe vlastnou verziou, ako ju niekto vykupil 10 minut predomnou, ale tak to nebolo...takze klamal si zakaznika do telefonu a vyslo ti to, lebo nie som konfliktny typ a kupil som...

ohladom dvoch hodin, zda sa ti normalne, ze ak zakaznik po telefonate s tebou, kde je informovany, ze mas pozadovany tovar na predajni ma potom nan cakat dve hodiny? trapne by bolo aj 5 minut, ked informujes, ze to je skoadom, tak co zas mudrujes??? a aj tie dve hodiny bola len sakra nahoda, ze zrovna ten clovek isiel tvojim smerom a bol na dostrel dvoch hodin...telefonoval si s nim predomnou a nabijacku si objednaval v tej chvili, nie ze uz bola objednana...keby isiel o tyzden, musel by som cakat tyzden, ale aj to je podla teba normalne, ak je vec skladom... [dobre] :-D


28.10.2012 12:51

Re: Lidl nabijacka

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Dakujem. [dobre]


28.10.2012 12:53

Re: Lidl nabijacka

duggo
 Kávičkár 

Ikona

kazdu jednu v ktorej su a peniaze tecu mimo nej

nevynasam sudy nad inymi a ich danostami, ale porovnavat reklamaciu u bezneho predajcu s reklamaciou u megaretazcu je troska odveci a popritom dodat, ze niekto ma moje peniaze a aj moj tovar.

Kazdy mysli len na seba, mne pride zakaznik, ze ma pokazeny tovar a chce vratit peniaze, ak by sa sam zamyslel ako to vlastne funguje, tak to jednoducho nemoze tak logicky fungovat, ze niekto niekomu vrati peniaze len tak.
Ked uz je neustupny tak mu vysvetlim, ze peniaze musi najprv vratit dodavatel malopredajcovy a az potom predajca zakaznikovy, samozrejme po sudnoznaleckom posudku. Za tovar zodpoveda dva roky dodavatel, vyrobca, nie ten ujo pri pokladni v Hornom Vistuku.


28.10.2012 13:01

Re: Lidl nabijacka

NIKDENIKTO: Točíme sa dokola - väčšinu tovaru mám po jednom/dvoch kusoch. Ak mi cez sezónu niekto zavolá, či mám, viem mu povedať že v tom momente mám, ale či budem mať o 10 minút, hodinu, deň, alebo o mesiac, na to mu záruku dať neviem.
Verím tomu, že (sorry že ho spomínam) Louis, alebo iný obchodný reťazec vie aj vopred (veď poznáme reklamné letáky reťazcov), čo bude mať na predajni, keď do nej vstúpiš >:-)
Nebudeš mi veriť, ale stáva sa mi (žiaľ) že musím zákazníkovi do telefónu povedať aj - nemám :'(

Ďalej sa už k tomuto prípadu vyjadrovať nebudem.

bacaono: Čo som si pospomínal, to som napísal, keby bola nejaká nepresnosť, tak upresním.


edit: Práve teraz ide v "Na telo" téma "Nízke ceny obchodných reťazcov."

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (28.10.2012 13:07)


28.10.2012 13:13

Re: Lidl nabijacka

vadim: stale zavadzas a teraz uz tak trieskas, ze to uz je snad vela aj na teba...

ked ti zakaznik zavola a opyta sa ta na konkretnu vec, ze je na ceste k tebe do obchodu a ty mu povies ze ano, pridi, mam to tu a za pol hodiny uz to nemas, to je v poriadku? alebo chces naozaj zase vyhlasit dalsi odrb, ze si to predal, pokym som prisiel ja z dubravky k tebe? gratulujem...povysujes svoj level stale vyssie a vyssie...nic ine tym nechcem povedat, len to, ze si ma oklamal, nic viac a nic menej...to, ze to teraz neobratne zachranijes a nemas gule napisat, ano robim to, lebo ked uz je zakaznik v obchode, je sanca, ze si predsa len daco kupi len podvrduje moje nazory na slovenskeho obchodnika...

duggo: co to kecas? akoze to tak jednoducho nefunguje??? kedykolvek pridem reklamovat tovar napriklad do baumaxu, okamzite mi vratia peniaze, alebo daju novy tovar, dokonca aj ked som nakupil rohove listy a neminul som ich vsetky, tak som zvysok vratil a dali mi nazad peniaze a ty napises, ze to nie je jednoduche??? no veru je...tvoje uradne cesty co vypisujes su zname uz pred tym, ako sa stenes obchodnik a bud ich prijmes alebo nie...

ja, ako zakaznik vitam kazdy ustretovy krok, ktory voci mne obchodnik urobi...zaujimave, ze ked sa kupuje, tak je normalne, ze zakaznik vyklopi peniaze na drevo...ked sa reklamuje, uz je problem...mne je jedno kolko idiotov sa necha natiahnut a odrbat, ja si vyberam, nikomu nenutim, neriesim, kazdeho je to vec...


28.10.2012 13:18

Re: Lidl nabijacka

NIKDENIKTO: Už len všeobecne: Podľa tejto tvojej logiky som ešte NIKDYNIKOMU do telefónu nepovedal "nemám", "lebo ked uz je zakaznik v obchode, je sanca, ze si predsa len daco kupi". Ty si INÝ komik! >:-) [dobre]


28.10.2012 13:27

Re: Lidl nabijacka

duggo
 Kávičkár 

Ikona

NIKDENIKTO, robim s ludmi, a rozpravam sa s ludmi co robia s ludmi a ty si priklad ludu, je mi luto kam tento svet speje.
Fakt sa uz najdu aj taki, co pridu s tovarom v ruke a vydaju neidentifikovatelny pazvuk, nieco ako huuurmhrrmr a pchaju ti to do oci, vobec nevies co chcu. To uz je konecna stanica, a takych pribuda den co den viac a viac.


28.10.2012 13:37

Re: Lidl nabijacka

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

nikdenikdo - jediným mojim dovodom skumania nakupov v rakusku su dane, keby sa u slovenskych obchodnikov dalo nakupovat bez DPH, ktora ide do statneho rozpoctu aby sa nasledne rozkrad... pardon prerozdelila vopred vybranym vyhercnom statnych zakaziek, nemal by som ziaden dovod tam jazdit

o setreni to velmi nie je ak si zoberies zabity cas a naftu, je to o dobrom pocite, ktory mi za to stoji

takze o "chrbtovych vykrivenych na inu svetovu stranu" sa mozme porozpravat ked tu prestanes menit nicky ako spodne pradlo a tvoj profil bude viac neanonymny ako anonymny :-)))

inak nowherenobody nenapadlo ta sa zamysliet nad tym preco dvaja ludia "stojaci na opacnej strane ulice" - ja a vadim sa na tvoj "problem" pozeraju rovnako.. dokonca aj duggače čo ma všetko na saláme nasadil tentokrát vážny tón na tvoju adresu?


vadim - priznam sa ze optimate 5 vobec ludom vobec netlacim a jej parametre z hlavy nepoznam, faktom ostava ze je to novsi model za viac penazi, stale si vsak myslim ze Optimate 4 za 66€ je lepsi kauf aj ked na ten miskov link sa nechytam :-}


28.10.2012 13:42

Re: Lidl nabijacka

nikdenikto, ano máš pravdu, teba ako jednoduchého nepremýšľajúceho zákazníka nič iné, ako takéto Tvoje výhody nemusí zaujímať.
Len aby si to pochopil, takéto kroky obchodu umožňuje takmer neobmedzený zahraničný kapitál reťazca, ktorý obyčajný slovenský obchodník nemá a preto postupuje podla zákona o reklamácii tovaru, v tomto prípade


28.10.2012 13:43

Re: Lidl nabijacka

vadim: ale ved nie je problem, ked nieco nemas, ved to ani neni mozne, mat uplne vsetko, co ludia chcu, to neni ani hanba, ani nic...problem je povedat, ze mas, ked nemas, cim vytvoris zakaznikovi zbytocne naklady, co ale teba nezaujima...ani na tom neni nic, ze potrebujes dostat zakaznika do obchodu, ved ako som uz povedal, mozno predsa len daco kupi, ved to je vseobecne znama vec...len sa divim, ze je taky problem sa k tomu normalne postavit...a pripadne zniest aj kritiku, ked sa to dakomu nepaci...

toto je tema o nabijacke a ja som kdesi hore napisal, ze mam aj super nabijacku od vadima za 85,- euro, aj lidl na hovno nabijacku za 18,- euro a jediny rozdiel, ktory v nich vidim je len tych cca 67,- euro

duggo: v poslednom prispevku uz vobec nerozmiem reci tvojho kmena, takze sa na to uz vykasli...


28.10.2012 13:49

Re: Lidl nabijacka

raptor: pokrivena chrbtica bola narazka na to, ze chodis nakupovat do cudziny (dovody nie su podstatne) cim nepomozes slovenskemu predajcovi, ale nehnusi sa ti uvies priklad, ako treba podporovat slovenskych obchodnikov...ak je vymena nikov daco podobne, cestne sa teda radim do tvojej skupiny... :-D a je zaujimave, ze ked uz niekto nevie kam z konopi, prejde na moje niky...to ma bavi najsamviac... [dobre] :-D

krivoklat: a z akeho dovodu, by ma taketo vyhody nemali zaujiamat a preco by som mal nakupovat za nevyhodnych podmienok niekde inde??? staci mi jeden jediny dovod...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil NIKDENIKTO (28.10.2012 13:51)


28.10.2012 13:55

Re: Lidl nabijacka

napríklad z dôvodu uchovania svojho oblúbeného malého obchodíka, ku ktorému to mám bližšie, pred ktorým mi na parkovisku pravidelne nevykrádajú auto a neprepichujú gumy v spolupráci s SBS,..... ;-) kde predavača poznám po mene ....


28.10.2012 13:57

Re: Lidl nabijacka

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

nikdenikto - toto som ti vysvetlil v predchadzajucom prispevku - ty si dokola melies svoje ako mlyncek

vyhodnotil som to tak ze tebe ide iba o to aby ludia donemlatom reagovali na tvoje blaboly, ked mas dlhu chvilku tak "pichnes do hovna" aby si sa potom mohol vyskierat ze ako smrdi ostatnym

ty si podla mna mensi jebo ako sa robis ale svoje dlhe chvilky nevahas vyplnit takto..

z tohto titulu viac tomuto tvojmu terajsiemu nicku viac neodpisem


28.10.2012 14:01

Re: Lidl nabijacka

NIKDENIKTO: Na obchode mám momentálne šesť druhov nabíjačiek. Ak mi ráno zákazník zavolá, že či mám nabíjačku, tak mu odpoviem, že mám:

a) Ak príde do obchodu a povie mi kritériá, aké má nabíjačka spĺňať a jeho kritériá najlepšie spĺňa OptiMate 4, ktoré mám prisľúbené až na utorok okolo obeda, som klamár?

b) Ak bude mať kuriér haváriu (alebo sa stane čosi iné) a nabíjačka v utorok okolo obeda nebude na predajni, som klamár?

c) Ak pred dotyčným zákazníkom príde nejaký iný a vykúpi Opt.4, som klamár?

Zákazník na MR oznámi, že som ho oklamal:

a) Nereagujem = čuší, ako voš pod chrastou, pretože ho pristihli pri klamstve
b) Reagujem = zavadza a teraz uz tak trieska...


Už čakám len na príspevky typu: flamewear!, koho to zaujíma >:-) , už se perou >:-) ...


28.10.2012 14:05

Re: Lidl nabijacka

raptor: strasne so mnou vyseres :-D :-D :-D :-D :-D a jebo som poriadny, nebud zbytocne optimisticky...

krivoklat: kedze nemam oblubeny obchodik a na parkovisku pred velkym obchodom mi zatial nikdy auto nevykradli, ani inak neposkodili, tak zatial nemam preco menit...samozrejme, ze viem o com pises, ale ja sa as pri minani penazi nesnazim drzat zvykov a flosnych znamosti s predavacmi...toto robim v pripade napriklad krciem a nikdy to este nedopadlo dobre...


28.10.2012 14:09

Re: Lidl nabijacka

nuž, tá /ne/oblúbenosť bude asi obojstranná.... ;-) skús porozmýšľať o sebe, možno sa budeš mať v živote lepšie >:-)


28.10.2012 14:15

Re: Lidl nabijacka

vadim: tvoj posledny prispevok uplne od veci, popisujes uplne inu situaciu, ako bola ta moja s tebou...uz sa mi nechce reagovat, zas to iste...naco? iba ak by si naozaj este raz chcel, tak napisem...a este prezradim, ze ked som tu nabijacku od teba kupil, kdesi o tom bolo aj vlakno, tak mi pisal raptor ss, odkial som ju zobral (vraj sa nedaju zohnat), tak ja ze od teba a potom ze odkial si ju zobral ty, tak ja ze neviem a ze kolko stala, tak ja ze tolko a tolko...to sa so mnou este bavil, to som este vtedy tak casto nemenil niky :-D

a raptorko: neda mi este jednu prihodicku...v dakom tvojom inzerate si sa velmi ostro napisal, ze si neprajes aby ti volali ludia a pokusali sa zrazat cenu...neprajes si to...nanzdory tomu si ty nevahal zavolat mne, ked som predaval moju busu a ponukol si mi za nu o 20 percent menej, vraj vtedy ju kupis... :-D [dobre] ty sa moc nedrzis toho, ze co nechces, aby ini robili tebe, nemas robit ani ty im co??? :-D :-D :-D
a neboj, ten cestopis ti kludne zasponzorujem, daj vediet, ked to bude aktualne...


28.10.2012 14:16

Re: Lidl nabijacka

krivoklat: slubujem, ze porozmyslam...a nedavam smajla, lebo naozaj...


28.10.2012 14:34

Re: Lidl nabijacka

Mishko
 Skútrista 

Ikona

raptor: Vzhladom na to ze nie si obchodnik ale iba sprostredkovatel (pokial viem) bez predajne, skladu, vlastneho vyplateneho tovaru, predavacov atd atd...

...tak sa dost divim ze sa nechytas ;-)


28.10.2012 14:44

Re: Lidl nabijacka

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

mishko - ak internetovych obchodnikov nepovazujes za obchodnikov je to samozrejme tvoja vec

ale nie je dobre ked sa pletu pojmy s dojmami ;-) sklad aj vyplateny tovar samozrejme mam, dokonca aj tie Optimate4 drzim skladom vzdy 2kusy aj ked prave v tejto chvili ich nemam priznavam ;-)


28.10.2012 16:59

Re: Lidl nabijacka

Raptor: "...nakupov v rakusku su dane, keby sa u slovenskych obchodnikov dalo nakupovat bez DPH, ktora ide do statneho rozpoctu"

Tým, že pri nákupe v zahraničí nazaplatíš DPH, tak ho tomuto štátu už nezaplatíš? To sa dá? :-O

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (28.10.2012 17:00)


28.10.2012 17:05

Re: Lidl nabijacka

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

vadim - miešaš hrušky s jablkami

hrušky - prdlafka začal o mojom riešení nákupov v Rakúsku a to sú nákupy normálne, napr. potraviny drogeria kde DPH samozrejme platíš (teda aspon ja ano) a teda DPH ostane v Rakúsku a nie na Slovensku

jablká - tovar zo zahraničia jasné že nakupuješ bez DPH, ale tú jasné že treba nakoniec uhradiť

Upravené 1 krát. Naposledy upravil raptor (28.10.2012 17:06)


28.10.2012 17:14

Re: Lidl nabijacka

No to ale náš "alias" mieša. Nenapadlo mi, že spletá piate cez deviate... :-O
Ale v pohode. Používa argumenty, ktoré zoškrabkal zo všetkých kútov histórie... >:-)


28.10.2012 17:23

Re: Lidl nabijacka

Tunak
 Kávičkár 

Ikona

NIKDENIKTO
"ked prides s pokazenou nabijackou do lidlu, okamzite ti vratia tvoje peniaze, nedrzia si ich bezurocne u seba aj ked im to zakon umoznuje (tiez viacnasobna skusenost aj ked nie s nabijackou) a viac tam nemusis pachnut..."

napisem ti moju skusenost s reklamaciou spominanej nabijacky v Lidl Petrzalka - oproti obchodu s velkym cervenym kosikom >:-)

pokazila sa mi asi po roku a pol po 3-4 pouzitiach. zvysok casu bola doma v skrini a cakala na svoju prilezitost. dostala celosvetovu chorobu Lidl nabijaciek - trvaly Stand-by mod. priniesol som ju do predajne, zavolal veducu a cakal som ze mi vrati prachy a ja tam uz viackrat kvoli tejto nabijacke nepachnem. pani veduca vsak priniesla papier, spisala reklamaciu a povedala ze nabijacku poslu do opravy :-O . po 30 dnoch sa mam zastavit pre opravenu. ked som tam po uplynuti reklamacnej doby prisiel, veduca povedala ze sa nedala opravit a vratila mi peniaze. osobne som neveril ze mi vratia opravenu nabijacku a oto viac ma stvalo ze mi nedali peniaze rovno ked som ju tam priniesol. potom som pockal do jesene a kupil som si dalsi kus, aj ked uz o nejake euro drahsi ;-) . v akcii bola zatial 2x a uz sa nevie dockat kedy ju opat vytiahnem zo skrine.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Tunak (28.10.2012 17:24)


28.10.2012 17:51

Re: Lidl nabijacka

vadim: kedze boli zmeny mojich nickov ako prve primiesane do temy o nabijacke z lidlu, dovolil som si aj ja poukazat na dake drobnosti, ktore ale s temou naopak suviseli...ked sa niekto bije do prs, ze treba nakupovat a pomahat slovenskym obchodnikom, lebo nas retazce zozeru, ale sam chodi z trucu nakupovat do zahranicia, tak sa mi to zdalo trapne o to viac, ze dotycny bol jednym z informovanych ludi, ktorim som svoje dovody zmien nickov pomerne podorobne vysvetlil...

tunak: mozno zalezi aj na sposobe, akym sa vec riesi, ale ja ti verim, ze aj taka situacia mohla nastat...aj veduca je len clovek


28.10.2012 17:56

Re: Lidl nabijacka

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

vadim - v pohode, nic sa nestalo


29.10.2012 15:50

Re: Lidl nabijacka

Tunak
 Kávičkár 

Ikona

NIKDENIKTO snad si nemyslis ze som bol drzy a hruby a preto to pani veduca riesila 30d reklamaciou. ja nie som motorkarske hovado >:-)


29.10.2012 16:43

Re: Lidl nabijacka

tunak: nie nie, ja si nic take nemyslim, len ma pomylil duggo, ku ktoremu chodia reklamovat zjavne vylucne recovo postihnuti ludia, tak reku, ci to nebol podobny pripad...(Fakt sa uz najdu aj taki, co pridu s tovarom v ruke a vydaju neidentifikovatelny pazvuk, nieco ako huuurmhrrmr a pchaju ti to do oci, vobec nevies co chcu.) :-D :-D :-D


29.10.2012 17:51

Re: Lidl nabijacka

Mam OPTIMATE 4 z ceskeho obchodu na ktory dal odkaz Mishko (cca 45E ma vysla). A dnes som kupil nabijacku v Lidli za 17,99E.

Lidl nabijacku som pripojil na baterku ktoru som pred tyzdnom nabil s OPTIMATE. Na nabijacke sa rozsvietila LED "akumulator nabity". Zmeral som napatie na poloch akumulatora pri pripojenej nabijacke a voltmeter ukazal 14V.

Zatial je vsetko OK, prud som nemeral. Uvidime...


30.01.2013 18:18

Re: Lidl nabijacka

Mihoo
 Turista 

Ikona

Lidl nabijacka od zajtra opat v predajiwww.lidl.sk/cps/rde/xchg/SID-024BC466-3F36C7E0...


30.01.2013 20:09

Re: Lidl nabijacka

Sano
 Edvenčr 

Ikona

Volakedy som poskuloval po optimate4, ale dal som na kamosove rady a ulakomil sa na nabijacku z Lidla. Nabijal som s nou asi tak 30x (auta v zime s nabijackou pod kapotou v minusovych teplotach a samozrejme motobaterku) a zatial slape ako Duggove hodinky :-D . Nic neobhajujem, tot len moja skusenost k teme aj ked neviem ci sa to sem do vojnovej zony uz vobec hodi >:-)


30.01.2013 22:56

Re: Lidl nabijacka

ARPAD
 Edvenčr 

Ikona

ja som koli nespolahlivosti tychto nabijaciekradsej kupil optimate4. a ta uz toho nabila kade tade po znamych a tak. a to nehovorim ze celu mimo sezonnu dobu je trvalo pripojena k moto. proste v jeseni pripojim, a na jar odpojim. parada.


02.02.2013 7:45

Re: Lidl nabijacka

Posledna skusenost s LIDLom - nebola to nabijacka co som musel reklamovat - ale cca mesiac po kupeni tovaru mi peniaze na pockanie tiez nevratili.

Podla veducej predajne mozu peniaze vratit okamzite len za tovar do hodnoty 12E, inak plati reklamacna doba 30dni.


02.02.2013 7:55

Re: Lidl nabijacka

zefo
 Čoprák 

Ikona

Drahá nabíjačka, lebo som si musel kúpiť druhú.
Na nabíjačke z Lidlu som nabíjal možno len 2–3 krát a skončila svoju púť.
Nie nadarmo sa hovorí ,, skúpi dva razy kúpi ,,


02.02.2013 8:53

Re: Lidl nabijacka

stevozz
 Edvenčr 

Ikona

ja ju mam uz asi rok neviem ci funguje (este som ju nepouzival :-)))


02.02.2013 15:01

Re: Lidl nabijacka

filipini
 Kávičkár 

ja som ju hodil do kosa nikdy mi nic nenabila a odrovnala dve baterky .no ale co chceme za 17 evri. kupil som optimate 4 absolutna spokojnost. 8-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil filipini (02.02.2013 15:03)


01.03.2013 11:07

Re: Lidl nabijacka

Cervo
 Edvenčr 

Ikona

nie je to sice z Lidlu ale dnes maju speci 50% akciu na nejaku Nabíječka autobaterií SOLID 12/24V (od 14Ah) na alza.sk www.alza.sk/nabijecka-autobaterii-solid-12-24v-d393920.... v popise vyzera celkom OK


01.03.2013 16:35

Re: Lidl nabijacka

kiero
 Geriatrik 

Ikona

mam z lidlu nabijacku par mesiacov a mal som tu cest ju uz aj parkrat pouzit
a zatial spokojnost [dobre]


02.03.2013 9:45

Re: Lidl nabijacka

kalupko
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Ja som s nou spokojny. Nabila mi vzdy vsetko, od uplne prazdnych bateriek az po udrziavacky v zime. Funguje stale, takze super kauf. Kvalita sa zrejme lisi kus od kusu, asi som trafil dobry kus.


02.03.2013 9:57

Re: Lidl nabijacka

ARPAD
 Edvenčr 

Ikona

ja som tiez kupil optimate 4,potom co som cital o nespolahlivosti tych z lidlu. no a aj napriek tomu ze kade komu posluzila viac nez dobre, ba znamemu ozivila auto bateriu ktora odisla pocas jazdy, a jazdi s nou doteraz, tak sa mi stalo ze moja ani nie rocna bateria v moto zacala trucovat, a pritom som ju mal stale pripojenu k nabijacke. je ale pravda ze nabijacka si svoje splnila, kedze reklamacia bola uznana, a v utorok mi ma dojst nova bateria.


08.03.2013 21:35

Re: Lidl nabijacka

Duri210
 Kávičkár 

Ikona

V lidli to asi naozaj zalezi od toho ako sa ktory kus vydari. Ja som tam kupil rukavice na moto, pouzivam ich 3 roky a nic im nieje.
Co sa tyka nabijacky, tak ta uz taku uspesnost nemala. Ovladanie aj funkcie vyzeraju naozaj velmi dobre len niektorym kusom ta elektronika predsa len nevydrzala. Nakoniec som sa rozhodol ze sa poobzeram po niecom kvalitnejsom....par hodin na nete a dokonca som to konzultoval aj s dodavatelom baterii. Nechcel som ist do toho bezhlavo lebo predsa len neni to investicia na jeden rok. Vo väcsine pripadov som dostal jednoznacnu odpoved. Ak chcem tu najvyssiu kvalitu, mam volit znacku FRONIUS. Toto je vsak asi pre väcsinu ludi neprijatelna moznost (vzhladom na cenu). Dalsi doporuceny vyrobca bol CTEK a pre ten som sa aj rozhodol. Konkretne to bol typ MXS 5.0. Ma viacej funkcii a dokaze nabijat motocyklove baterie aj autobaterie. Podrobne zobrazuje priebeh nabijania a diagnostikuje stav baterie. Jedna sa o schopnost baterie akceptovat nabijanie, hodnotu nabitia, a to ci je bateria schopna udrzat sa v nabitom stave. Robil som aj merania a vsetky namerane hodnoty pomerne presne sedeli s uvedenymi v popise. Bol som naozaj velmi milo prekvapeny a ked neskor bolo treba zaobstarat si nabijacku na 6V bola to jednozna volba CTEK XC800. Tymto nechcem nikoho nahovarat na tuto nabijacku, len uvadzam moje doterajsie skusenosti


08.03.2013 21:56

Re: Lidl nabijacka

matko66
 Kávičkár 

Ikona

Duri210,nahoď cenu za koľko ich predávaš?


08.03.2013 22:20

Re: Lidl nabijacka

Duri210
 Kávičkár 

Ikona

Matko66 ja ich nepredavam ale kupil som ju u velkopredajcu baterii. Myslim ze ma vysla na cca 70 eur. Pozeral som na nete aj manual ako pdf nasiel som toto
www.allmetal.sk/files/MXS-5.0_sk.pdf
Da sa zohnat aj na internetovych obchodoch ale pri takychto veciach mam rad ked si tovar osobne pozriem pripadne vyskusam.
Nad tou cenou som dlhsie rozmyslal lebo su to uz pekne peniaze ale stalo to zato


09.03.2013 12:33

Re: Lidl nabijacka

Porthos
 Kávičkár 

Ikona

mrknite sa do aktualneho metro letaku ...tam je tiez zaujimava


09.03.2013 12:55

Re: Lidl nabijacka

Duri210: Bežnému voličovi stačí reklamný leták, aby sa rozhodol. Tak ho tu nezaťažuj inými číselkami ako tými z cenovky! :-((((((


09.03.2013 20:05

Re: Lidl nabijacka

Duri210
 Kávičkár 

Ikona

Aj bezny vodic sa rad dozvie nieco ine ako to co je v reklamnom letaku a nerobi mi problem odpovedat ak sa niekto na nieco pyta


09.03.2013 20:07

Re: Lidl nabijacka

Volič. Nie vodič. ;-)


10.03.2013 20:26

Re: Lidl nabijacka

iwwo
 Turista 

Mne tá nabíjačka asi odrovnala baterku. Minulý mesiac som už nevydržal a naštartoval motorku. O tom či sa to má, alebo nie, nechcem rozoberať. Motorku som na jeseň len umyl a zaparkoval. Pri štartovaní v pohode chytla a ani náznak zlej, alebo vybitej baterky. Dnes reku ju trochu nabijem a oživím. Keď zasvietila zelená kontrolka, odpojím a idem štartovať. No po pár sekundách baterka skapala. Znova nabíjam a dúfam že bude ok. No bolo to ešte horšie. Toť moja skúsenosť. Môže to byť aj zhoda náhod, no ja tomu neverím. Teraz už investujem do poriadnej nabíjačky.


10.03.2013 21:04

Re: Lidl nabijacka

juuuj, ale ze si fukol vadimovi do plachty... :-D


10.03.2013 22:55

Re: Lidl nabijacka

brazel
 Kávičkár 

Ikona

iwwo , ty si tým preštartovávaním skôr doje.al sviečky a preto teraz nechytila , baterka asi točila , kým vládala .
Si myslíš , že 6Ah baterka bude dokedy točiť ?


11.03.2013 0:48

Re: Lidl nabijacka

Duri210: Vysvetli neznalým, prečo sú Lidl nabíjačky také lacné. Dotuje ich nejaká charitatívna organizácia?


11.03.2013 12:47

Re: Lidl nabijacka

iwwo
 Turista 

Brazel: Viem kolko toci taka mala baterka. Asi som nemal napisat po par sekundach, ale hned po prvej sekunde prestala tocit. A je to fakt. A presne po nabiti touto nabijackou. Ale je tu jedno ale. Napisal som, ze asi mi doj.bala baterku. Moze to byt aj zhoda nahod. Ale uz budem opatrny. A s tymi svieckami mas pravdu. Mozu sa pokazit, ale nemusia. Mne sa nepokazili. Po vymene baterky chytla na prvy sup.


| 1 2 3 4 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 78074 | Včera: 181377