Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

BL262 .. čo to za experta? - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuBL262 .. čo to za experta? - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

Predchádzajúce | 1 2 |

23.10.2018 13:30

BL262 .. čo to za experta?

copy
 Skútrista 

Ikona

www.bratislavskenoviny.sk/zivot-v-meste/51674-video-mot...


23.10.2018 13:46

Re: BL262 .. čo to za experta?

egres2
 Bahniak 

Ikona

copy:
Typický príklad kavitácie.
Pri snahe o zrýchlené rozmýšlanie mu vzduchoprázdne miesta v mozgu implodujú.


23.10.2018 13:54

Re: BL262 .. čo to za experta?

cruelbody
 Turista 

no ak je kavitacia od slova kava,tak vypil vela kavi,je velmi aktivny a preto ta kavitacia....predavkovanie kofeinom... :-)


23.10.2018 14:15

Re: BL262 .. čo to za experta?

copy
 Skútrista 

Ikona

BMW boxer a celý v BMW výstroji.. mňa zaujíma jeho verzia udalosti, ak tu teda je člen


23.10.2018 14:15

Re: BL262 .. čo to za experta?

salem79
 Kávičkár 

Ikona

Zaujimalo by ma aj vyjadrenie toho typka, ze co ho k tomu viedlo...Ci len klasicky prepinac, alebo sa cosi predtym stalo...


23.10.2018 14:25

Re: BL262 .. čo to za experta?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

hanba policajtom, ze im trvalo prist vyse 20min, ale zasa dobre, ze to nehodili ako priestupok proti obcianskemu spolunazivaniu, ale ze to riesia ako precin. Prokurator to pozrie a uvidi sa.

Nemame vyjadrenia druhej strany, ale riesit nieco vystupenim auta a buchanim na sklo, to je taky negativny fenomen tejto doby.

Kazdopadne pani urobila najlepsie co mohla a to snazit sa odist a ked sa neda, tak filmovat a volat PZ SR. V ziadnom pripade nevystupovat z auta alebo otvarat okna!

Dôvod úpravy: doplnenie

Upravené 1 krát. Naposledy upravil matus (23.10.2018 14:26)


23.10.2018 14:33

Re: BL262 .. čo to za experta?

Pepi
 Geriatrik 

Ikona

Osobne verziu dotycneho nepotrebujem. Pan zjavne preziva krizu stredneho veku. Nehovorim, aj ja obcas na moto aj bicykli ukazem nejake to gesto, ked ma niekto ohrozi. No jak inak vysvetlit nazorne napr. cloveku, ktory 3x pozrie do spataku, vidi, ze je za nim motorkar, a napriek tomu pusti ostrekovace, ze je magor? :-)
Alebo ako sa mi bezne stava na bicykli, ze auto oproti zacne predbiehat, ako keby som tam ani nebol. Asi caka, ze prinajhorsom skocim do pola...
Ale zablokovat premavku a robit ramena na zenu... Ked uz mal potrebu jej dohovorit, pocula by ho aj cez zavrete okno. Zjavne chcel nieco viac, a to len podciarkuje aky je chudak. Ktovie, ci by bol taky frajer aj na nejakeho chlapa.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Pepi (23.10.2018 14:35)


23.10.2018 14:53

Re: BL262 .. čo to za experta?

EdoX11
 Kávičkár 

Tak z objektívneho hľadiska by bola fajn aj výpoveď BMW motorradera, ale nič by to nemenilo na fakte, že takéto chovanie nám ostatným motocyklistom v cestnej premávke vôbec neprospieva. Mňa keď niekto nasiera nejakým spôsobom, tak ho rýchlo obídem nech ho stratím z očí ale to sú ozaj ojedinelé prípady ak vôbec, nespomínam si, ja si na vodičov áut vôbec nemôžem sťažovať. Mojou základnou zásadou pri pohybe nielen v meste je, že mi vodiči robia láskavosť, ak mi uhnú, pustia dopredu atď a nie to od nich sprosto vymáhať. Za čo som im samozrejme vďačný. Koľkokrát idem dopredu na semafore a keď ma niekto v späťáku uvidí, prace sa na pravú stranu, aby mi uhol. Ja nechápem, je to od nich naozaj slušné a keď vidím takéhoto trotla čo nám robí takúto publicitu, tak by som ho skopol najradšej z tej ťavy.
A baba ešte povie že má 16-ročné auto a že nemá taký výkon či čo, ale veď to je jedno, keď je zápcha, je výkon na nič.
Múdro, žiaden priestupok proti občianskemu spolužitiu, ani nič také, natvrdo, obmedzovanie osobnej slobody. Neviem čo by sa muselo stať aby som zosadol z motorky a vodičovi takto musel dohovárať. Vlastne raz som motorku otočil a išiel za jedným starým dedom. Išiel som po ceste a obiehal cyklistu. Kde to má Magálová penzión? Čierna Voda? Idem si po dedine obieham cyklistu a keďže bolo vidieť že to je starší kvedlavý pán, tak som pridal meter navyše a oplatilo sa. Dedo si to strihol bicyklom predo mnou rovno cez protismer k bráničke jedného baráku v protismere. Otočil som motorku najbližšie kde sa dalo a vrátil sa. Dám hore štit a kričím naňho že či ho mrzí život, že som ho mohol zramovať, chýbalo tak pol metra. A on len kuká na mňa a bľabotavo mi ďakoval že som ho nezrazil, že on si ma nevšimol, znova ďakoval a ospravedlňoval sa... Vravím, dedo vy ste sa ani nepozreli a zrazu mi do prilby prišiel závan alkoholu, dedo najebaný jak brok... No čo s ním? Mávol rukou a zakričal som mu nech si dáva nabudúce pozor, lebo to už nebude skúška, ale naostro.
Aj zlá akúsenosť je skúsenosť je skúsenosť, iba som si pripomenul pravidlo, že nikdy nemám prednosť a že nieže mňa chce každý zabiť, ale keď nemusím nech nezabijem ani ja niekoho iného. Do minúty som na ten incident zabudol a kochal som sa ďalej výletom za hranice našej najväčšej dediny. A som rád, že som mu daroval ešte kúsok života, možno.


23.10.2018 15:22

Re: BL262 .. čo to za experta?

Toman
 Skútrista 

Ikona

- scasti chapem ze vybuchol, mne sa tiez stalo ze ma jedna nedala prednost pri vychadzani z parkoviska a skoro ma tam zabila, to som zastal, vynadal, buchol po spetaku a s velmi neprijemnim pocitom z nej a aj zo seba som hnet odisiel.....
- ale vybrzdovat osobak a hrat sa na pana boha je kretensky napad.....
- moze bit rad ze ze ho ta zenska v sebeobrane nepresla a nezacuvala....


23.10.2018 15:38

Re: BL262 .. čo to za experta?

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

...keby jej tak prdli brzdy na tej 17 rocnej oktavke :-D :-D :-D


23.10.2018 16:03

Re: BL262 .. čo to za experta?

doddy
Darca Krvi  Geriatrik 

... a vsimol si niekto, ze video zverejnila pani poslankyna bratislavskeho samostatneho kraja?? neschvalujem pocin motorkara, ale tu moze ist aj o cosi ine... kludne mohla provokovat, trubit, vytlacat ho z cesty alebo nadavat, a ked dosiahla co chcela, tak sa hra na chuderu... ved aj takto sa daju nachytat volici, ktori sa najdu v teme "nemame radi motorkarov"...

ona to na svojom FB prezentuje jednoznecne politicky: www.facebook.com/pg/B.Oracova.poslankyna...

nic to nemeni na tom, ze sa takto spravat chalan nemal, mozno jej stacilo vynadat poriadne za zajzdy, ale zase fakt nevieme co sa dialo pred tym...

Dôvod úpravy: doplnenie linku na FB pani poslankyne

Upravené 1 krát. Naposledy upravil doddy (23.10.2018 16:05)


23.10.2018 17:09

Re: BL262 .. čo to za experta?

meloking
 Kávičkár 

Ikona

som zvedavy, co sa este dozvieme. ale normalne neviem uverit, ze by bol niekto az taky trulo. nasrat sa, to ano, ale cakat dvadsat minut na prichod policie? jednoducho si musel mysliet, ze ma pravdu. minimalne nejaku tu svoju. cize vyjadrenia pani poslankyne o tom, ze ona v tom je najvacsi musikant zatial budem brat pre istotu s rezervou. aspon nejaky listok vo vetre sipim.


23.10.2018 17:53

Re: BL262 .. čo to za experta?

RS955i
 Skútrista 

Ikona

No rozhodne ho nemam chuť zatracovat ale mozno len nemam dost velke gule,lebo chuť niečo podobne spravit som už pár krat rozdychal.
A možno len nie som dosť slniečkovy...


23.10.2018 18:17

Re: BL262 .. čo to za experta?

hycomat
 Geriatrik 

Re: RS955i: Súhlas, napočítať do desať funguje, pred týždňom mi v Kremnici stačilo aj do sedem. Zaujalo ma v článku, že u vás v BA sa do auta "dobíja". :-)


23.10.2018 20:14

Re: BL262 .. čo to za experta?

Toman
 Skútrista 

Ikona


Video: www.youtube.com/watch?v=5npvnmZEqmw&list=PLT8zHDXH2ngAD...


24.10.2018 1:03

Re: BL262 .. čo to za experta?

kvietok
 Kávičkár 

Vynadat niekomu je jedna vec, to povedzme viem pochopit ze sa stane, jazdim po meste denne a keby som sa uplne nekontroloval, v kuse by som niekomu nadaval a lamal zrkadielka. Druha vec je, ze ked jazdis v klude, svietis a predvidas, eliminujes prusery o 90%. Stara znama vec, ak jazdis od malicka, ze, ale kto zacne jazdit v 40ke, tak si tym pocitom falosnej nadradenosti na ceste prechadza fakt neskoro a povedzme si rovno, ze to vacsina z nich nezvlada. Vystrajat taketo sceny je uz uplne na chocholouska.

Ja uz som zazimoval, ale cca pred 3 tyzdnami ma podobny dement minul pri predbiehani prisaham asi o 20cm, isiel som cca 50kou v poobednajsom konvoji Ivanka -Zalesie, ono sa tam moc neda predbiehat pokial clovek nechce obmedzovat ostatnych a nakoniec, kam uz sa cestou z prace treba ponahlat. No, znackovy debilko to bral hlava nehlava sprava zlava ako slalom na cvicisku, yebal to aspon 100kou, uhybal kto mohol. Cely znackovy, GS-A aj s tymi plechovymi nezmyslami, kompletne bavoracke goretexove handry porozopinane, vialo to za nim jak sako za novym zamestnancom IBM. Neviem cim ich v tom bmw ockuju, asi im v ramci ritualu zasvatenia povedia, ze to su goretexove obleky nesmrtelnosti.

Netajim sa tym, ze existencia takejto slachty je jeden z dovodov, preco som (asi ako jeden z mala) pred rokmi presedlal z bmw. Kazdu sezonu ma zopar z nich uisti, ze este nie je cas navratu :-)


24.10.2018 6:28

Re: BL262 .. čo to za experta?

barlac
 Jogurťák 

niekto robil zistenia v ba na drogy. bral z vasich splasok vzorky ,myslim ze na thc a podobne a podla toho sa zistilo ze si neskutocne davate.hlavne po vikende to bolo zvysene, tak ma to neprekvapuje ze zrovna v ba >:-)
jazdite nielen v ba ako hovada, ale po celom slovensku. pokial sa nieco podobne stane,tak sa krutite a hadzete vinu na kazdeho okolo vas.
este sa nevie kde a kto a preco urobil chybu a uz nadavate na vasho kolegu >:-)


24.10.2018 7:31

Re: BL262 .. čo to za experta?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

goretexove handry porozopinane, vialo to za nim jak sako za novym zamestnancom IBM.
:-D [dobre]


24.10.2018 7:45

Re: BL262 .. čo to za experta?

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Re: barlac: Keby bol chalan na THC, tak by sa na tu tetulu tak maximalne priblblo usmial a siel by si veselo dalej.

Agresivny mohol byt tak od alkoholu (spolocensky tolerovana droga), alebo od prirody.


24.10.2018 8:30

Re: BL262 .. čo to za experta?

egres2
 Bahniak 

Ikona

barlac:
"kolegu"
Od kedy je taký truľo mojím kolegom???
Baba ma "obmedzuje" v čom?
Neuhla kráľovi ciest dostatočne rýchlo?
Trúbila na neho?
Otvorila okienko a za jazdy mu nadávala?
Aj keby.
Za posledných pár rokov pribúdajú na cesty chmuľkovia , ktorí si myslia že pre skútre a motorky neplatia pravidlá na ceste.

Frkani do školy na superšporte. Zadná guma rovná ako žehlička a štrikuje to v jazdných pruhoch zľava zprava, po krajnicis pocitom majstrovstva jazdca Moto GP.

Chlapi s pocitom premrhanej mladosti si upevňujú pocit, že veľká silná motorka ( ešte že Mercedes a AUDI nerobí motorky) im na scvrknutých ftákov priláka osemnástky a akékoľvek obmedzenie ich vlády na ceste berú ako smrteľnú urážku a nastupuje vendeta.
Už sa nikde nechválim že som motorkár.
Poviem len že mám motorku.


24.10.2018 9:03

Re: BL262 .. čo to za experta?

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona


Nemozem os sebe povedat, ze dodrzujem vzdy vsetky pravidla, no snazim sa jazdit tak aby som nikoho neobmedzoval, ani neohrozoval a na ceste zbytocne nezavadzal. No touto vetou si presne vystihol situaciu na cestach:

"Za posledných pár rokov pribúdajú na cesty chmuľkovia , ktorí si myslia že pre skútre a motorky neplatia pravidlá na ceste."


Nie raz som videl, ako na krizovatke zasvietila cervena a xuj na skutri davaj na prechod pre chodcov, lebo tam svietila zelena, ludia na prechode sa museli uhybat aby ich nepresiel.

Jednosmerka? Nevadi, davaj ho na skutri po chodniku...

Asi ten zzakon 125ccm k B-ecku nebol az taky uzasny. Premavka sa vyraznejsie neodlahcila, len pribudlo jednostopovych kokotov.


24.10.2018 10:18

Re: BL262 .. čo to za experta?

dreamer
 Skútrista 

Ikona

Toho panka nechcem obhajovat, jeho reakcia je na prvy pohlad odsudeniahodna, ale nevieme co predchadzalo tomu incidentu, tak sa zdrzim komentara na jeho adresu.

Ale neda mi k inemu sa vyjadrit. Nejaki ste utlocitny mladenci. Hen vedla niekto zdrbe Herghotta, ze jazdi po obchvate jak chuj, tuna zas niektorym vadia skutre a motorky tlaciace sa dopredu v prehustenej rannej Bratislave. Kde je ten rebelantsky duch, ktory k motorkam odjakziva patril? Obcasne porusenie pravidiel, pokial nie je vyslovene ohrozovanim ostatnych vas vytaca? No a co? Nemam motorku len na vikendove gastro vylety starnucych mladencov, ale aj ako dopravny prostriedok na denne dochadzanie do prace v prehustenej bratislavskej premavke. Podla vas by som mal poslusne stat v zapchach? Tak na to vam vazeni, s prepacenim, z vysoka seriem. Nikde na svete skutre a motorky nestoja v zapchach, toleruje sa ak idu dopredu, pretoze je to normalne a kazdy to ocakava. To len v tejto nasej zakomplexovanej gubernii dokazeme frflat este aj na takuto trivialnu chujovinu podla slovenskeho: "Ked mne zdochla koza, tak susedovi dve", cize ked ja stojim v zapche, tak sa este natlacim do stredu aby ani ten skuter nepresiel. A potom sa cudujme, ze motorka s prehrievajucim sa motorom kluckuje sprava dolava, aby sa dostala dopredu. Kazde rano vidim debilnych soferov plechoviek, nevenujucich sa premavke kvoli zavislosti na mobile a ohrozujucich ostatnych, ale to je v poriadku. Alebo arogantnych CP autobusarov, ktori nevyuzivaju svoj uplne prazdny vyhradeny pruh, ale drbu sa v dvoch pruhoch vedla seba a takto sa radia aj do krizovatky. Ale aj to je asi v poriadku a nestoji to za frflanie. Ale skutristu, ktory si dovoli porusit pravidlo, nikoho neohrozi ani neobmedzi, treba zdrbat. Lebo kym chuj zdvihne oci od mobilu, aby zaregistroval, ze je uz zelena, tak je davno prec. Keby vodici sledovali premavku, boli voci sebe tolerantnejsi a neobmedzovali jej plynulost svojim arogantnym spravanim, tak by mozno nebolo potrebne sa predbiehat a kluckovat. Takze klud, nabuduce miesto citovania paragrafov z pravidiel cestnej premavky skuste radsej trochu empatie. Verte, budete mat z toho lepsi pocit a mozno aj o nejaky ten zaludocny vred menej.


24.10.2018 10:50

Re: BL262 .. čo to za experta?

sokol1
 Geriatrik 

Re: dreamer: Moja reč.Jazdim do prace vzdy na motorke a to aj v tomto obdobi,nie len sviatocne,ci vikendovo.Vidim co sa deje na cestach,konkretne v Kosiciach.A ano,aj ja napriklad obcas kluckujem,ale vtedy,ak mam v jednom smere dva pruhy,mam miesto na obiehanie,davam smerovky,neohrozujem.Ak by som jazdil vzdy uplne rovnako v meste ako plechovkari/mimochodom mam aj auto/ stratila by sa radost z jazdenia na motorke.Ak je miesto,idem na semaforoch do predu,ak som treti stvrty v poradi,tak nie,a ak uz tam som,strazim si zelenu a kym panko v aute stlaci spojkovy pedal,uz som aspon v polovici krizovatky,takze nezavadziam.

Dôvod úpravy: Bo bolo treba 8-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil sokol1 (24.10.2018 10:57)


24.10.2018 10:57

Re: BL262 .. čo to za experta?

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Re: dreamer: zeby trafena hus? Ja na motorke tiez prejdem na krizovatke do predu kym auta vystartuju, tak ma niet. Ale odtial potial. Kurva nebudem si hucakom vynucovat aby sa mi uhli. Ked sa zmestim, idem, ked nie, tak pockam. No ked vidim kokotov jazdit (nie len na skutroch) po chodnikoch a cez prechody pre chodcov, tak sa mi rozum zastavuje.


24.10.2018 12:25

Re: BL262 .. čo to za experta?

meloking
 Kávičkár 

Ikona

v bratislave su skutristi uz ozaj dost casto cez ciaru. poletuju ako splaseni chodci nepobozkani skusenostami s premavkou. a oproti chodcom je ten problem este aj vyrazne nafuknuty dopravnym prostriedkom.


24.10.2018 12:51

Re: BL262 .. čo to za experta?

egres2
 Bahniak 

Ikona

dreamer:
Nevadia mi motorky pokiaľ ide po mojej ľavej strane.
Nevadia mi motorky aj keď idú po deliacej čiare medzi dvomi jazdnými pruhmi a rešpektujú ma.
Nevadia mi motorky s hučiakom.
Nevadia mi motorky keď na obchvate alebo tam kde je to bezpečné tomu vypália.
Ale vadia mi:
Chu.i idúci po krajnici (aj keď tam vlastne nie) o 50km rýchlejšie ako ja v kolóne.
Chu.i klučkujúci po deliacej čiare z pruhu do pruhu z tým, že neuhneš? Kupuj nové zrkadlo.
Chu.i s hučiakom idúci s bohorovnou istotou, že som ich počul tak čo sa im pletiem v ceste.

Tu každý deň idu chu.i po pravej strane a v mieste kde končí krajnica sa rozčulujú keď im tam autá nenechajú miesto. Potom idú cez odbočovací pruh vpravo a pri ostrovčeku je to isté.
www.google.sk/maps/@48.1915229,17.2219708,3a,75y,106.54...

www.google.sk/maps/@48.1916568,17.2257162,3a,75y,106.54...

Boli doby keď motorkár bol buď chlap čo vyrastal na pinčloch a po revolúcii si doprial niečo fajnovejšie ale bol motorkár. Bolo to aj o cenách kedy si frkan nemohol kúpiť 100 koňovú motorku.
Teraz chi.i spravia B čko na BMW, AUDI, VW golf a potom už na motorku lebo je to cool. A tak to na cestách vyzerá. Spomeniem aj sliepočky, čo ráno vezú na veľkých autách ( amant im kúpi bezpečné auto aby nemul každý rok hľadať novú poslušnú sliepočku) harantov do škôlky, školy a potom do Hypernovy s ostatnými sliepočkami vyplakávať nad vínkom ako ich amanti držia na krátko. Potom po obede idú pre harantou a domov. Samozrejme počas jazdy musia odpovedať iným sliepočkám na SMS a písať SMS, pozerať fotky na fackbooku a ohrozovať všetkých na okolo.
Je to v pič. táto demokracia.
To nie je pre Slovákov.
Už sme zabudli za 50 rokov blahobytu ako sa žije v normálnej spoločnosti
Ešte že mi kúpili na narodky ten pozemok na mesiaci.


24.10.2018 15:23

Re: BL262 .. čo to za experta?

JakubJ
 Kávičkár 

Ikona

Aj keď nevieme čo naozaj predchádzalo danému incidentu, neviem čo by to muselo byť aby som zo seba spravil takéhoto debila. Na motorke som si po Bratislave odjazdil svoje, a vlastne cca. 70% môjho jazdenia doteraz bolo v rámci nášho hl. mesta. A stalo sa mi neraz že mi niekto vybehol do cesty, nevidel ma, alebo mi dokonca úmyselne spravil nejaký naschvál. Ale nikdy som nestrácal svoj čas tým, že by som na niekoho vybehol týmto štýlom. OK, ak by bol niekto vyslovene agresívny, tak asi by som sa nedal, ale robiť 20 minút ramená na nejakú vyplašenú ženu mi príde dosť slabošské. Však ak nejaký zbytočný kiks naozaj spravila, stačilo jej potrúbiť, a za ručnej gestikulácie vynadať ľubovoľne zvoleným označením, a ísť ďalej, nie?


24.10.2018 21:23

Re: BL262 .. čo to za experta?

hlad
 Čoprák 

jasná diagnoza. tažší prípad ako c*uj je len zakomplexovany c*uj.


25.10.2018 2:19

Re: BL262 .. čo to za experta?

kvietok
 Kávičkár 

no ale to pockaj bratm, to mas este kopu levelov nad tym. chuj a zakomplexovany chuj, to je uplne bezna fauna, povedal by som ze ako vrabce a drozdy medzi vtakmi. Mas tu potom arcichujov, zakomplexovanych arcichujov, nepriznanych chujov, ortodoxnych chujov, clenov Smeru a dalej hore az po Hranola. To je uplna pyramida chujov vsetkych levelov a velkosti. Na vyskume genezy chujizmu v strednej Europe by sa dala spravit profesorska kariera na Harvarde.


25.10.2018 2:24

Re: BL262 .. čo to za experta?

kvietok
 Kávičkár 

Re: janoval: agresivny mohol byt od kokainu, cracku, pervitinu, metamfetaminu, amfetaminu a testosteronovych picovin co mu predal Rene v posilovni.. tak si vyber.

ale mozno mal len abstak, to je potom jedno aka droga, kludne aj cukor


25.10.2018 6:20

Re: BL262 .. čo to za experta?

Barlac to vystihol uplne presne. Ovsem s tym rozdielom, ze pisal o CPckaroch na sluzobnych autach s Ba znackami a po vikendoch si uzivajucich moznosti mesta.


25.10.2018 8:14

Re: BL262 .. čo to za experta?

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Re: boombastic: co by CP-ckari robili cez vikend v BA? :-D


25.10.2018 8:41

Re: BL262 .. čo to za experta?

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Re: kvietok: ver tomu, že tento zbohatlík z móresmi šľachty voličom ani fandom Hranola nebude , skôr naopak. :-)))
Žiadne drogy , anaboliká , len čisté chujstvo z toho, že ja som niečo viac ako ostatní.
Na ženskú zo spodiny v starej Oktávke si vybehne či ju skúsi vytiahnuť z auta , lebo vie že tento súper je slabší (lebo nemá vplyvných známych ani manžela právnika to by sedela v inom fáre).

Takíto mačovia dávajú našu premávku aj celú republiku na úroveň skorumpovanej ,mafiánskej Ukrajiny :-~ :-~


25.10.2018 9:08

Re: BL262 .. čo to za experta?

sak pisem...uzivaju si vymozenosti ba.


25.10.2018 10:31

Re: BL262 .. čo to za experta?

GaST
 Kávičkár 

Ikona

Priznám sa, nečítal som celú diskusiu, koľko ľudí toľko názorov a ešteviac skúseností... ale to je OK.
Som presvedčený, že časy MOTORKÁROV na našich cestách skončili pred pár rokmi - hrubo by sa to dalo možno ohraničiť cca. povolením 125-iek na B-čko, alebo už aj skôr...
Už som to dakde písal: po cestách jazdia na motorkách MAJITELIA MOTORIEK, nie MOTORKÁRI!
Slovo "motorkár" sa vo všeobecnosti používa na úplne každého kto, má dve kolesá poháňané hocakým motorom, a zväčša v negatívnom slova zmysle! Keď sa ale trochu zamyslíme, sme si na vine aj sami, často sa my sami chováme ako "KÁR"...?! Je to dané tým, že nikto nie je dokonalý... iba ja sa k dokonalosti blížim... a možno som ten stav už aj prešiel?! :-D


25.10.2018 15:05

Re: BL262 .. čo to za experta?

apolgi
 Kávičkár 

Boze ako sa jej zastavate, wau a vobec niektorich nezaujima cely pribeh a ze je primitiv a podobne. To len ukazuje, ze sa viete bud dokonalo ovladat, alebo len to ,ze ste este nezazili situaciu kde vas vymachlena blondina s mobilom pri uchu skoro zostreli, lebo nedava pozor.

ako sorry ja osobne by som jej to okno mozno aj rozbil a ten telefon vytrhol z ruky a zahodil prec. Ak by som bol na 100% isty, ze ma skoro zabila a je este drza.
Neskor by ma to mrzelo, ale urcite by som sa za to ani nehanbil.

su situacie kedy ma tiez niekto ohrozi ale sa aj hned ospravedlni sa a je vedomy si svojej chyby v takom pripade to viem predychat

a citat sracky o predvidani ze ta zachrania na 90% je tiez pekna chobotina. Pomoze to, ale 90% je mega prestrelene.


25.10.2018 15:13

Re: BL262 .. čo to za experta?

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Re: apolgi: Ked raz vidim, ze niekto nevie soferovat, tak neskocim pred nim na brzdu, aby ma zrazil k zemi...


25.10.2018 15:27

Re: BL262 .. čo to za experta?

apolgi
 Kávičkár 

Re: janoval: rozumiem co vravis ,ale tak ako niektori uz som zazil vselico.

Hodeny blinker auta predomnou vpravo a odbocenie vlavo.

idem po hlavnej auto prichadza z vedlajsej, brzdi mylne sa domievam, ze naozaj dava prednost uz skoro stoji ked zrazu mega prida a vojde mi do cesty.

predbieha ma tak, ze ma zly odhad a sme traja ucastnici v jednej linii.

Len to som chcel.
Ak niekto dokaze predvidat aspon jednu takuto situaciu tak potom smekam a klobuk dole


25.10.2018 15:49

Re: BL262 .. čo to za experta?

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

O blinkroch si treba precitat vo vyhlaske. Ak niekto blika, ze chce odbocit, ty ratas s tym, ze odboci, pohnes sa do krizovatky, on neodboci a napali do teba, tak si vinny ty. U nas je skor problem, ze ludia tie blinkre nepouzivaju.... Na motorke sa tiez velmi lahko moze stat, ze zabudnes vypnut blinker...

Preletel som uz cez auto, co mi nedalo prednost. Ak vidim, ze sa blizis po velajsej nejake auto, brzdim. Ak sa blizi krizovatka a aj ked auto nevidim, pustam plyn.

...cisty kokot, zazil som uz aj takych. Par krat ma uz aj povlacilo po strku za krajnicou. Nepadol som,ale nie je to nic prijemne...

Odpalil som uz 2 klaksony na motorkach. Ak niekto spravi somarinu, zatrubim a dufam, ze si uvedomi, ze spravil chybu. Niektori si uvedomia, ospravedlnia sa, niektori su preplaseni az im az mobil z ruky vypadne a premyslaju, co sa stalo, ale su aj taki, co rozhadzuju rukami... co si to dovolujem trubit na nich. Co narobis... cely svet nezmenis.

Ale aby som bol uprimny, tiez nie som dokonaly, robim chyby, obcas aj na ceste. Ak je niekto duchapritomny a riesi aj za mna. (zatrubi ak stihne) Tak sa mu ospravedlnim a podakujem, ze ma nezrazil k zemi.


25.10.2018 16:21

Re: BL262 .. čo to za experta?

apolgi
 Kávičkár 

Re: janoval: suhlasim so vsetkym co si napisal. O vsetkom co si napisal viem. Ja jazdim tak ze nikdy nemam prednost, ale aj tak potom su tu tie situacie, ktore ta prekvapia aj ked predvidas. proste nevidis do tej makovice cudzej. idem za autom blinker vpravo pred ulicou a on sa toci do protismeru. Ved to je proti akejkolvek logike.

potom uz vznika sporna situacia, ci sa tomu dalo zabranit. Zial ja mam stastie (skor nestastie) na takych co rozhadzuju rukami.

Najnebezpecnejsie je to ked tvoje predvidanie vytvori predpoklad, ktory cudzi clovek nenaplni, alebo spravi nieco co by ta ani nenapadlo


25.10.2018 18:05

Re: BL262 .. čo to za experta?

audina
 Edvenčr 

Ikona

Re: egres2: Tak neviem presne o čom píšeš ale malé motocykle smú jazdiť po krajnici a v poslednej dobe sú hlavne kvôli tomu obľúbené . A hej dosť to naštve keď niekto kto nemôže pokračovať v jazde autom pre zápchy na ceste , naschval bráni jazde po krajnici tým čo môžu .


25.10.2018 19:32

Re: BL262 .. čo to za experta?

jose46
 Turista 

Pokiaľ si všetci účastníci cestnej premávky neuvedomia, že sú si v premávke rovnocenní, na prvom mieste bude ich choré ego, nebude medzi nimi tolerancia, na motorkára sa bude pozerať ako na dárcu orgánov, nič sa na ceste nezmení. My sa tu nevieme dohodnúť v našej malej premávke, v iných veľkých krajinách, kde je premávka omnoho hustejšia, sú ľudia k sebe ohľaduplnejší a tolerujú sa, premávka je rýchlejšia.
Základy ako sa chovať by sa mali učiť v autoškole, ľudia by mali vidieť, aké môžu byť dopady ich negatívneho správania sa v premávke. Nezodpovedné hovädá by mali vytriediť už tam a nedať im do rúk zbraň na kolesách s požehnaním štátu udelením VP. Inak sme všetci v ohrození.
Mali by sa naučiť, že ako je chodec ľahko zraniteľný v premávke, to isté platí i pre motorkára. Pokiaľ vodič auta neuvidí premávku z pohľadu toho druhého účastníka ( motorkára, cyklistu, chodca a opačne), nemá šancu ju pochopiť. Iné je prudko zabrzdiť keď ti niekto vbehne do cesty keď si v aute a úplne iné je to na moto, kde to musíš aj ustáť aby si neľahol.


25.10.2018 21:16

Re: BL262 .. čo to za experta?

salem79
 Kávičkár 

Ikona

Ucastnik cestnej premavky - chodec ceskej narodnosti, pravdepodobne pod vplyvom alkoholu, alebo tazkej psychickej choroby vrhol granat na auto znacky mercedes, v ktorom sa nachadzal bezuhonny obcan nemeckej narodnosti. Nasledny vybuch zranil nemeckeho obcana, ktory neskor na nasledky zranenia a infekcie zomrel. Cesky zakerny muzicek cholerickej povahy z miesta cinu usiel a neposkytol ani prvu pomoc. Praha. 1942.
...
Aj takto sa daju interpretovat udalosti, o ktorych hovno viem a sam sa vyhlasim za zalobcu a sudcu.


26.10.2018 8:25

Re: BL262 .. čo to za experta?

z mojho pohladu to bola velka vtipna groteska (aj ked mi je jesne, ze pre tu pani v aute nie a asi ani pre toho motorkara vo chvili, ked ho ZREJME dako ohrozila). ale to co je na videu je prdel. chalan klopka, klopka, ale nikto mu neotvara a nakoniec ho este aj policajti zoberu. :-D
aspon ja by som to videl takto komicky, lebo hocijake ine konstrukcie bez znalosti situacie su na hovno.
ale objektivne sa priklanam k vetve, ktora hovori, ze take veci, co robil ten motorkar sa nerobia (zu zbytocne a nebezpecne), nech im uz predchadza cokolvek.


26.10.2018 8:35

Re: BL262 .. čo to za experta?

egres2
 Bahniak 

Ikona

audina:
Ja nepíšem o skútroch do objemu 50ccm.
Ja píšem o skútroch 125 až 400ccm, a o motorkách prekračujúce obsah 500ccm a BMW GS 1100.
Včera sa presne na tom istom mieste jeb.l po krajnici na goldwingu alebo podobnej krave.
OPAKUJEM:
Motorkám robím miesto vedľa seba po ĽAVEJ strane.


26.10.2018 9:17

Re: BL262 .. čo to za experta?

widow
Darca Krvi  Turista 

egres2: co ti na tom do boha vadi, ked stojis v aute v kolone, ze po krajnici sa snazi ist akakolvek motorka??? ak ja v aute stojim v kolone a po krajnici ide opatrne motorka (ci uz Goldwing, alebo 50 cm skuter), tak mi je to uplne jedno, nijako ma neobmedzuje, nespomaluje, neohrozuje... Je to urcite pre neho neporovnatelne bezpecnejsie, ako kedy mal predbiehat stojacu kolonu vlavo !!!


26.10.2018 9:39

Re: BL262 .. čo to za experta?

tryskac
 Kávičkár 

Ikona

kto ho vie ako to bolo.
pani poslankyňa pred voľbami píše : za mnou najprv niekoľko minút vliekol, bola mierna zápcha, pochybujem, že len tak náhodne. Potom dostal chuť ma dobehnúť a za jazdy na mňa kričať rôzne vybrané slová ženského rodu.
Vo videu pri zastavení otváral vyklápačku, teda v zápche si ju tiež otvoril aj zavrel a jazdil vedľa nej a ona si otvorila okienko, ked rozumela, že jej nadáva do "sliepok"?

kde motorkár zastal pri priechode pre chodcov
Je tam ten prechod pre chodcov? Ja vidím skôr nejaké stavebné zábrany.

Búchal mi päsťou do skla a potom kopal zboku do auta.
A ona z 20 min.? videa zavesí časť, kde sa správa podobne ako predajcovia tlače na semaforoch.

Ked kopal do auta prečo sa nespomína obvinenie s poškodzovania cudzej veci?
Nevládal kopal tak, slabo?
Nie je protiprávne zverejniť takéto video z jeho špz?

Ale ak je pravda čo sa v článku píše, tak je arogantný chrapúň.


26.10.2018 10:49

Re: BL262 .. čo to za experta?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Nie je protiprávne zverejniť takéto video z jeho špz?

nie je.

Ale je protipravne zverejnit video s jeho tvarou.


26.10.2018 11:02

Re: BL262 .. čo to za experta?

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

...mozno jej dal suhlas >:-) to by vela vysvetlovalo :-D


26.10.2018 11:10

Re: BL262 .. čo to za experta?

egres2
 Bahniak 

Ikona

widov:
Do boha mi vadí, že tá krajnica je úzka aj pre bicykel , že nebudem kvôli chu.om čumieť so pravého zrkadla aby som nedajbože nazavadzal chu.ovi ktorému nechávam na ľavo miesto preto , že ide okolo mňa rozdieľovou rýchlosťou aj 50 km, preto že je to ZAKÁZANÉ zákonom.
Je presne vidieť kto je motorkár (ten ide pekne po ľavej strane) a kto ch.j, čo si kúpil motorku.


26.10.2018 11:18

Re: BL262 .. čo to za experta?

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

...ked idu dvaja, tak jeden z prava, druhy z lava :-D Jednemu sa uhnes, druhi lezi v jarku :-D


26.10.2018 11:34

Re: BL262 .. čo to za experta?

egres2
 Bahniak 

Ikona

janoval:
Aj to sa mi raz ráno stalo. Jeden stredom po čiare medzi pruhmi a druhý po krajnici, ktorá tam nebola.
Našťastie som si toho chu.a na pravo periférne všimol.


26.10.2018 12:07

Re: BL262 .. čo to za experta?

alabama14
 Edvenčr 

Neobhajujem nikoho kto ide po krajnici, avsak cez tu menovany usek pred Ivankou chodia snad vsetci motorkari aj skutristi zprava, este som nikoho nevidel ist zlava... pokial stojim v kolone nemam s tym problem ked ma obiehaju rychlostou bicykla a mam cas zareagovat. Samozrejme, je to mimo zakon :-)


26.10.2018 12:16

Re: BL262 .. čo to za experta?

egres2
 Bahniak 

Ikona

alabama14:
Ani ja nemám problém, keď napr. skútrista v pohode ide po krajnici a potom sa zaradí do jazdného pruhu pred tým, kde končí krajnica a spájajú sa jazdné pruhy. Ale mám problém, keď pozerám do ľava (som v pravom jazdnom pruhu) aby som sa zaradil a doletí tam 80 tkou ch.j a jebne mi to na poslednú chviľku vedľa mňa napriek tomu, že tam vlastne nemá miesto.


26.10.2018 13:31

Re: BL262 .. čo to za experta?

audina
 Edvenčr 

Ikona

Zverejnenie toho videá bude mať určite ešte dohru. Dúfam že ten motorkár má vlastne video kde to všetko začalo . Celkovo ho chápem . Pani porušíla zákon o ochrane osobných údajov . Som zvedavý kto sa dopustil väčšieho priestupku ?


26.10.2018 13:57

Re: BL262 .. čo to za experta?

egres2
 Bahniak 

Ikona

A zase tá jednosmernosť.

Chudáčik motorkár už mu je ubližované.

Všeobecné nahrávanie počas jazdy z úmyslom zachytiť priebeh nehody je niečo iné ako začať nahrávať už priamo páchaný trestný čin.


26.10.2018 13:59

Re: BL262 .. čo to za experta?

audina
 Edvenčr 

Ikona

Nejde o nahrávanie ide o zverejnenie .


26.10.2018 14:15

Re: BL262 .. čo to za experta?

egres2
 Bahniak 

Ikona

Nezverejnila nič, čo by zverejniť nemala.


26.10.2018 14:16

Re: BL262 .. čo to za experta?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

neporusila zakon o ochrane osobnych udajov. Ten moze porusit iba pravnicka osoba.

Porusila obciansky zakonnik (ak je jeho tvar zverejnena tak, ze je rozpoznatelna)


26.10.2018 14:20

Re: BL262 .. čo to za experta?

egres2
 Bahniak 

Ikona

Pozri obrázok


26.10.2018 18:40

Re: BL262 .. čo to za experta?

majec1
 Kávičkár 

Ikona

Re: matus: A je vtej prilbe zo zaklapnutou slnečnou clonou zverejnená jeho tvár tak že je rozpoznateľná?Určite si bola dobre istá čo a kam zverejňuje...


26.10.2018 19:21

Re: BL262 .. čo to za experta?

audina
 Edvenčr 

Ikona

Podľa UOOU je aj ŠPZ osobný údaj


26.10.2018 20:09

Re: BL262 .. čo to za experta?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Majec> pozrel som si video ešte raz a máš pravdu, je to čisté.

Audina> neviem o takom rozhodnutí UOOU, ak aj bolo, verím, že platilo pre 122/2013. Zákon 18/2013 jasnejšie vymedzuje čo je osobný údaj a ECV tam plošne nemá prečo byť. Viem si predstaviť, že u nejakej exponovanej osoby by sa aj ecv mohlo považovať za osobný údaj, ale napr ak je vozidlo registrované na firmu, tak určite sa to za osobný údaj považovať nedá - preto sa nedá plošne povedať, že každá ecv je osobný údaj.

Konkrétne pre túto situáciu ale opakujem je UOOU úplne nepodstatny, pretože zákon na ochranu osobných údajov rieši vzťahy medzi právnickými osobami a fyzickými osobami.
Ak jedna fyzická osoba zverejní osobný údaj druhej osoby, rieši to občiansky zákonník a ďalšie zákony, nie UOOU.


26.10.2018 20:19

Re: BL262 .. čo to za experta?

audina
 Edvenčr 

Ikona

No ved ja píšem o bratislavských novinách ako sprostredkovateľovi . Predpokladám že to nie je súkromná osoba .
Nikoho neobhajujem ani neodsudzujem o tom prípade neviem nič . Len viem že ani jedna strana to neriešila práve najlepšie .


26.10.2018 20:48

Re: BL262 .. čo to za experta?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Noviny v tomto prípade určite nemôžu byť chápané ako sprostredkovateľ...ale to už zachadzame do technikalii.
Ak si dotyčný myslí, že bolo porušené jeho právo, tak nech sa obráti na súd.

Prečo dotyčná dané video zverejnila neviem, ale zrovna dnes jedna dievčina zverejnila svoje fotky z napadnutia a zrejme jej mediálny tlak pomôže - toto môže byť obdobný prípad, ale aj forma pomsty... Neviem a pravdupovediac je mi to jedno.

Ja si myslím, že zverejnenie tak ako je, je OK ale v takýchto prípadoch má posledné slovo súd.


31.10.2018 2:36

Re: BL262 .. čo to za experta?

Všeobecné nahrávanie počas jazdy z úmyslom zachytiť priebeh nehody je niečo iné ako začať nahrávať už priamo páchaný trestný čin. a aky trestny cin tam je ja ziaden nevidim

natacanie kohokolvek bez jeho suhlasu je proste zakazane nenatacala na autokameru k tej je metodycky pokyn unoou z nej a rovnako z kazdej inej kamery nieje mozne zverejnovat na internete a ni nikde inde verejne zaznam ja uz som to tu daval niekolkokrat nebudem sa opakovat najdite si to sami

aj ECV vozidla je udaj chraneny zakonom o osobnych udajoch preto je aj google street rozmazane vy si o tom mozete myslet co chete rovnako ako ja si myslim ze obmedzovanie osobnej slobody mu fizel asi tazko dokaze na sude obmedzenie osobnej slobody vyjadruje podstatu výkonu trestu odňatia slobody.Osobnu slobodu vyjadruje Ustava sr cl 17 :-D
malicherne taraniny bulvarneho platku a ublizenej pani posrankyne

v kazdom pripade ale pani poslankyna porusila zakon o osobnych udajoch a byt tym motorkarom tiez na nu podam trestne oznamenie tak ako pan sudca povedali ze nieje ziaden problem nosut u seba boxer a dva noze a akoze pri sebeobrane niekoho podrezat je v poriadku tak ani motorkar sa klopanim na okno nicoho nedopustil kludne mohla cuvnut a odist

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil pirates (31.10.2018 2:46)


31.10.2018 7:51

Re: BL262 .. čo to za experta?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Takže ktorý paragraf zákona o ochrane osobných údajov porušila?


03.11.2018 2:40

Re: BL262 .. čo to za experta?


§ 2

Osobnými údajmi sú údaje týkajúce sa identifikovanej fyzickej osoby alebo identifikovateľnej fyzickej osoby, ktorú možno identifikovať priamo alebo nepriamo, najmä na základe všeobecne použiteľného identifikátora, iného identifikátora, ako je napríklad meno, priezvisko, identifikačné číslo, lokalizačné údaje,1) alebo online identifikátor, alebo na základe jednej alebo viacerých charakteristík alebo znakov, ktoré tvoria jej fyzickú identitu, fyziologickú identitu, genetickú identitu, psychickú identitu, mentálnu identitu, ekonomickú identitu, kultúrnu identitu alebo sociálnu identitu.

Podmienky prevádzkovania autokamery
Zákon pozná výnimky, ktoré súkromným osobám umožňujú používať autokamery. Jednou z nich sú „výlučne osobné alebo domáce činnosti“. Na to, aby bolo možné aplikovať túto výnimku, musia byť súčasne splnené nasledujúce podmienky:

1. Autokameru prevádzkuje súkromná osoba

2. Účelom je ochrana práv prevádzkovateľa kamery: dokazovanie mechanizmu vzniku dopravnej nehody alebo škodovej udalosti, úmyselného či neúmyselného poškodenia zaparkovaného vozidla, neoprávneného použitia alebo krádeže auta, prípadne iného incidentu v oblasti verejného poriadku a bezpečnosti, ako preukazovanie zodpovednosti za škodu alebo ujmu spôsobenú týmito udalosťami.

3. Záznamy sa môžu použiť len na vyššie uvedené účely, v ostatných prípadoch ich majiteľ kamery nesmie poskytnúť tretej strane ani zverejniť.

4. Záznamy by sa nemali uchovávať dlhšie než 15 dní, to však neplatí pre záznamy, ktoré slúžia ako dôkaz v správnom či inom konaní.

Výnimka sa teda vzťahuje výlučne na ochranu osobných práv, najmä pri trestnom alebo priestupkovom konaní, pri likvidácii poistnej udalosti alebo občianskoprávnom konaní na náhradu škody. Výnimka prestáva platiť v momente, ak majiteľ kamery použije záznam iným spôsobom, napríklad zverejní ho na internete či využije na akýkoľvek komerčný účel.
Podľa zákona o ochrane osobných údajov sa získané informácie môžu používať len na presne vymedzený účel a len čo záznam splní úlohu alebo ho majiteľ kamery nepotrebuje, musí ho zlikvidovať. Za iný než stanovený účel sa môže považovať napríklad aj zverejnenie záznamu na internete.

v súvislosti s používaním záznamov z čiernej skrinky musíme upozorniť na to, že už samotné vytvorenie videa sa dostáva do rozporu s ochranou osobných údajov a ochranou osobnosti. Občiansky zákonník vo svojich ustanoveniach o ochrane osobnosti výslovne uvádza, že „obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy týkajúce sa fyzickej osoby alebo jej prejavov osobnej povahy sa smú vyhotoviť alebo použiť len s jej privolením“. Ak tento súhlas snímaná osoba nedá, dochádza k zásahu do práva na ochranu osobnosti, za čo hrozia prísne sankcie.
Ochrana osobnosti
§ 11

Fyzická osoba má právo na ochranu svojej osobnosti, najmä života a zdravia, občianskej cti a ľudskej dôstojnosti, ako aj súkromia, svojho mena a prejavov osobnej povahy.

§ 12

(1) Písomnosti osobnej povahy, podobizne, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy týkajúce sa fyzickej osoby alebo jej prejavov osobnej povahy sa smú vyhotoviť alebo použiť len s jej privolením.

(2) Privolenie nie je potrebné, ak sa vyhotovia alebo použijú písomnosti osobnej povahy, podobizne, obrazové snímky, zvukové alebo obrazové a zvukové záznamy na úradné účely na základe zákona.

(3) Podobizne, obrazové snímky a obrazové a zvukové záznamy sa môžu bez privolenia fyzickej osoby vyhotoviť alebo použiť primeraným spôsobom tiež na vedecké a umelecké účely a pre tlačové, filmové, rozhlasové a televízne spravodajstvo. Ani také použitie však nesmie byť v rozpore s oprávnenými záujmami fyzickej osoby.


03.11.2018 6:59

Re: BL262 .. čo to za experta?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Dlho si hľadal ale zle.
Úmyselne neuvádzas názvy zákonov aby si ľudí priviedol do omylu.

Uvodny odsek, asi 5% z tvojho príspevku je OOU.
Body 1 až 4 je z internetu okopirovany výklad starého zákona na OOU - nový zákon nepredpisuje max dĺžku záznamu.

Zbytok je vyňatok z občianskeho zákonníka

Takže ktorý paragraf zákona o ochrane osobných údajov porušila?


06.11.2018 8:29

Re: BL262 .. čo to za experta?

nasrat mlhosa znamena porusit vsetky mozne aj nemozne zakony.


14.11.2018 9:38

Re: BL262 .. čo to za experta?

macom
 Čoprák 

Na prvý pohľad sa zdá správanie motorkára arogantné, ale popis udalosti vodičkou je dosť pofidérny: "Išla som z Ružinova smerom do Starého Mesta a tento pánko s nadupaným strojom sa za mnou najprv niekoľko minút vliekol. Keďže mám 16-ročnú octaviu so slabým motorom a bola mierna zápcha, pochybujem, že len tak náhodne."

Ten pohotový telefón, ktorým ho nafotila mala zrejme najprv na uchu a viem si predstaviť, ako mohla jej jazda vyzerať. Keby bol motorkár kokot, tak jej "demontuje" oba speťáky, keďže bol však džentlmen, trpezlivo ju vyzýval na otvorenie okna.
Avšak, nemusel robiť ani to, mal sa na ňu vysrať, maximálne ukázať fakera.


14.11.2018 9:48

Re: BL262 .. čo to za experta?

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Nepredpokladám že by tomu chlapíkovi len tak "preplo".

každá minca má dve strany... pokial nepoznáme celý obraz situácie nemali by sme ho súdiť.


14.11.2018 13:07

Re: BL262 .. čo to za experta?

egres2
 Bahniak 

Ikona

Keby som každú "sliepku" , ktorá mi niečo vyvedie , zastavoval, tak by som dnes cestou do práce zastavil minimálne 3.
Za prvé ho chudáčika obmedzovala a za druhé mal čas pri "sliepke" pol hodky šaškovať.
Je to trtko a utrum.


14.11.2018 13:08

Re: BL262 .. čo to za experta?

barlac
 Jogurťák 

jasne ze mu nepreplo,jemu zaplo >:-)
lebo to co dokazuju poniektori vodici uz nema obdoby. vytlacanie ,nepozornost vdaka tel. a inemu. nedanie prednosti,nepouzivanie smeroviek atd atd.
osobne si myslim ze pokial niekto takto "vytresta" hovado vodica. tak si to lepise zapamata,ako keby sa ako ze nic nestalo.
ved to poznate, skoro skoncite na kapote a hovado sa ma este chut zasmiat. [ciel]


14.11.2018 13:46

Re: BL262 .. čo to za experta?

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

egres - zažil som ako prakokot v Topolčiankach vedome a zámerne v plechovke ohrozil moju kamošku (je tu registrovaná) na jej vtedajšej Kawe ER6F tak ze som ju už videl v škarpe. Zázrakom to ubrzdila. Potom sme sa na neho trocha zavesili a dostal pár faciek... ale ozaj iba trocha.

Keď prišlo na lámanie veci tak chudák (čo nechal "ramená" v plechovke) argumentoval že hádam by sme neudreli niekoho v skoro dochodkovom veku. Ak by tú situáciu natočil niekto iba od momentu kedy prestal utekať a vystúpil z auta tak na videu by bolo vidno iba agresívne gestikulujúcich motorkárov a to že starý dostal pár faciek akože zanič...

ty sám ako človek ktorý má vzťah ku právu musíš vedieť že takúto situáciu treba posudzovat komplexne. Je kludne možne že tá pani mu vybehla z vedlajšej a kruto ho obmedzila (ohrozila) a pod...


14.11.2018 14:39

Re: BL262 .. čo to za experta?

egres2
 Bahniak 

Ikona

raptor:
V prípade, že ťa ako vodič obmedzím, prípadne ohrozím a zostane len pri tom, bez majetkovej ujmy, ujmy na zdraví, tak ak mi potom dáš "pár faciek" tak si spáchal minimálne prečin výtržníctva až zločin ak sa hodím na maródku ( rozmazané videnie, bolesti hlavy spojené so závratom tak cca 8 týždňov).
Dotyčná ma obrazový dôkazný materiál, on má veľké guľové.
To je komplexný pohľad insitného právnika.


14.11.2018 14:48

Re: BL262 .. čo to za experta?

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

egreš všetko čo si napísal je pravda. A všetko čo som napísal ja tiež.

Ja som toho človeka neudrel, lebo boli tam agresívnejšíe naladení jedinci... ale tých par faciek čo dostal si zaslúžil.

Čo som chcel povedať je to že sa treba zamyslieť nad tým ako tá situácia vznikla. Ono ak by tá baba skončila v škarpe rozbitá tak by sme ho podľa litery zákona tiež nemali fackať.

on by si možno najal šikovného právnika, ktorý by ho z toho dostal... Nezabúdaj že žijeme v zriadení kde sudcom najvyššieho súdu je niekto kto má priateľský vzťah s albanskym drogovym dealerom.

takže ak pani zverení video agresívneho motorkára tak ja skrátka skor ako budem počuť jeho verziu nad ním palicu nezlomím. To čo sme videli je iba jedna strana mince. Punktum. Utrum. Šlus.


14.11.2018 15:33

Re: BL262 .. čo to za experta?

egres2
 Bahniak 

Ikona

raptor:
Už roky hlásam, a u ľudí, ktorí majú k zákonom blízko (poznám zopár poslancov) lobujem, aby niektoré situácie v premávke zavinené úmyselne ale aj zanedbaním povinností, boli kvalifikované ako trestné činy nedbanlivostné alebo úmyselné.
Myslím že prvá lastovička už bola v prípade Poliakov.
Bude to určite účinnejšie ako prefackať dôchodcu, alebo trieskať na okno "sliepočke".
Policajt: Otecko, sused, kamarát.
Sudca: detto
Obaja tvoria "Štát".
A ako všetci tvrdia: Za všetko môže Fico a štát.


14.11.2018 15:36

Re: BL262 .. čo to za experta?

Mishko
 Skútrista 

Ikona

"To čo sme videli je iba jedna strana mince."

[dobre]


14.11.2018 17:30

Re: BL262 .. čo to za experta?

musi to byt neodolatelny a opojny pocit, dat par faciek dakemu staremu chmulovi, ktory ledva stoji na nohach. ach ti vychovavaci a fackaci v premavke, ktori nikdy chybu neurobili. ja sa velmi tesim na to, kedy daky podobny edukativne naladeny chuj vyskoci na mna, ked urobim daky kix (obcas sa mi to nechtiac stane) a bude tvrdit, ze som to urobil vedome a zamerne...to bude tanecek :-D :-D :-D

mna kedysi z motorky zostrelil tiez stary chmulo, skrizil mi cestu ked vystrelil z pumpy, drbol som, polozil som motorku, nadrbal som mu hlavou do auta, na motorke skoda za 120 tisic korun, prilba za 17 tisic v prdeli, ja dojebany, keby som sa dako dosuchal do protismeru, tak ma prejde auto...takze ziadna kolizia (umyselna, alebo neumyselna), ale riadna buracka.
ale ani mi nenapadlo ho tam zacat fackat a dovody som podla fight meritka MR mal...skratka ma nevidel, ale vyzeralo to, ze to bolo naschval, ale netrufol som si urcit ako to bolo naozaj, kedze nie som pan boh. a stejne by tie facky nicomu nepomohli a nic ho nenaucili. a preco by som ja mal dakoho bezvysledne vychovavat??? mozem ho drbat.


14.11.2018 17:45

Re: BL262 .. čo to za experta?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Egres> za čo podľa teba budú Poliaci odsúdení?


14.11.2018 18:05

Re: BL262 .. čo to za experta?

minomonster
 Kávičkár 

Ikona

je veeela agresivity na cestach, veeela ludi trubia a graduju nervozitu, pritom aj zakon zakazuje trubit v uzavretych miestach, kde su policajti?. prečo za to nedavaju pokuty?
Ked da niekto niekomu facku za drobnost, ma byt za to potrestany a platit odškodny a všetko možne, do sprav s tym a polka agresorov by bolo ticho, no tu všetko trva jak lačnemu....


14.11.2018 18:18

Re: BL262 .. čo to za experta?

meloking
 Kávičkár 

Ikona

boombastic:
je velky rozdiel ak niekto spravi chybu a ospravedlni sa, alebo urobi presny opak.
je velky rozdiel ak niekto spravi chybu, alebo to spravi zamerne.
nie vzdy je problem rozlisit co je zamerne a co nahodone. napriklad ak je nieco opakovane, alebo dlhodobe, tak to asi len tazko bude nahoda.

ak by ti ten tvoj 'stary chmulo' vynadal za preliacinu v jeho aute, asi by tvoja reakcia bola ina.
ak by potom zaradil spiatocku, aby ta este presiel, asi by tvoja reakcia bola ina.
tvoj priklad je uplne nieco ine ako o com sa tu bavime.


14.11.2018 18:24

Re: BL262 .. čo to za experta?

Mas v tom texte tolko AK, ze to aj skoda citat.


14.11.2018 18:49

Re: BL262 .. čo to za experta?

meloking
 Kávičkár 

Ikona

nabuduce mam nahradit to slovo, alebo je celkovo problem s vyrokovou logikou a ani sa nemam snazit? :-D


14.11.2018 18:59

Re: BL262 .. čo to za experta?

nesnaz sa, som proste natvrdly a aj tak nepochopim co napises.


14.11.2018 19:00

Re: BL262 .. čo to za experta?

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

boombastic - "opojny" pocit bol ked som videl ako ten prakokot naschval vyblokoval kamosku. To nebola chyba, to bol umysel. Pri osobnej intervencii to ani nehral na neumyselnu chybu. Normalne povedal ze tu motorku vyblokoval lebo sme vsetci motorkari rovnaki a mali by sme jazdit pomalsie...

podla mna je dost nefer ked chlap v plechovke kruto a naschval obmedzi motorkara (tu to bola zena) - jeho prehnuty plech sa na druhej strane moze rovnat komplikovanej frakture

keby to urobil omylom bol by som prvy kto by sa snazil upokojit situaciu. Nikto z nas neni neomylny ale tak ako napisal meloking je velky rozdiel ci zodvihnes ruku na znak ospravedlnenia alebo ukazes prostrednik...

p.s. v mojom texte nie je ani jedno "ak"

meloking [dobre]


14.11.2018 19:16

Re: BL262 .. čo to za experta?

a co keby ste ako partia tvrdych chlapov - motorkarov radsej najebali na hubu tym motorkarom, tori svojim chovanim a jazdenim zapricinuju takyto nazor ostatnych na motorkarov. a ja sa im (plechovkarom) vzhladom na to ani vobec necudujem, ze si to myslia a chovaju sa tak, ked vidia, ako motorkari jazdia. ja som napriklad v aute tusim este motorkara nikdy nijako ani len neobmedzil, zato mna motorkari na ceste ohrozuju najma pocas sezony pravidelne, takze to neni vycucane z prsta...

ved sa vravi, ze treba systemovo podchytit pricinu a potom nebudu ani nasledky.



Dôvod úpravy: a btw, radu aby ste jazdili pomalsie si vezmite k srdcu, zachranuje to zivoty, najma vase...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil boombastic (14.11.2018 19:17)


14.11.2018 19:49

Re: BL262 .. čo to za experta?

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

boombastic - ale no priatelu, neprehanas trocha?

pisem ze chlap to spravil zamerne a ani nic nepopieral. Chcel vychovavat hoci vobec nebolo treba tak dostal par vychovnych.

k tvojmu dodatku. Ty na motorke jazdis pomaly alebo rychlo? Ruku na srdce?


14.11.2018 20:01

Re: BL262 .. čo to za experta?

sak ked nepopieral, tak to znamena, ze to bol rydzi charakter a uprimna povaha, takych treba na hrad a nie ich tlct... :-D

ja zas pisem, ze treba vychovavat tych, kvoli ktorym to ten chlap urobil, cize kolegov motorkarov, ktori jazdia ako prasce.

a inak ten chlapik vravel, ze ta baba sa rutila na motorke sialenou rychlostou a vpredu isla mamicka s kocikom a bal sa, ze ich zrazi, tak ju spomalil...chapes? a takto sa to da pitvat do nemoty, ovsem tu na nete tazko posudit, kto si kedy robi prdel a kedy nie.

a nemyslim, ze prehanam, naopak, este pisem mierne. pocas sezony pravidelne a casto prechadzam napriklad cez babu najma cez vikendy, cize viem o com pisem...

na motorke jazdim v ramci zakona. autom sem tam rychlejsie.


14.11.2018 20:46

Re: BL262 .. čo to za experta?

RS955i
 Skútrista 

Ikona

Re: boombastic: úprimne ťa ľutujem


14.11.2018 20:48

Re: BL262 .. čo to za experta?

Uprimne ti dakujem


14.11.2018 20:50

Re: BL262 .. čo to za experta?

doddy
Darca Krvi  Geriatrik 

Boombastic:

takze pises, ze plechovkari mozu skatulkovat a ohrozovat ktorehokolvek motorkara, lebo je to skupina, ktoru nemaju radi, vyclenena na zaklade zlej skusenosti s jednym kokotom, ale motorkar nesmie dat na hubu plechovkarovi, ktory ho takto ohrozil, aj ked on prave ziadne pravidla neporusil, ani ho neohrazil???

si taky isty ako ti, ktorych sudis, len si na inej strane... takze nehadz kamenom, aby si sa nahodou netrafil


14.11.2018 21:33

Re: BL262 .. čo to za experta?

Ako vies, ze ho neohrozil?
Ako vies, ze je to na zaklade skusenosti len s jednym kokotom? Ja mam napriklad zle skusenosti s mnozstvom kokotov.


14.11.2018 21:54

Re: BL262 .. čo to za experta?

doddy
Darca Krvi  Geriatrik 

a ty ako vies ci ano?
ak sa plechovkar vyvrsi na motorkarovi, kto ho pred tym ohrozil, nech mu kludne rozbije hubu... ale ak sa vyvrsi na motorkarovi, ktory mu nic nespravil len preto, ze je to motorkar, tak si zasluzi rozbit hubu, lebo je sam primitv...

Dôvod úpravy: oprava

Upravené 1 krát. Naposledy upravil doddy (14.11.2018 21:54)


14.11.2018 21:59

Re: BL262 .. čo to za experta?

No jak povis.


15.11.2018 8:29

Re: BL262 .. čo to za experta?

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

doddy, kamarát... welcome back !! [dobre]


15.11.2018 8:31

Re: BL262 .. čo to za experta?

doddy
Darca Krvi  Geriatrik 

Re: raptor: óóóó ďakujem [dobre]


15.11.2018 8:44

Re: BL262 .. čo to za experta?

egres2
 Bahniak 

Ikona

matus:
Trestný čin všeobecného ohrozenia z následkom smrti.


15.11.2018 10:28

Re: BL262 .. čo to za experta?

duggo
 Kávičkár 

Ikona

Dvaja právnici išli do reštaurácie. Objednali si kávu a vytiahli z tašiek sendviče. Pribehne čašníčka a hovorí:
- Páni, tu nesmiete konzumovať vlastné potraviny!
Obaja právnici sa na seba pozreli, pokrčili plecami a vymenili si sendviče.

Ako bolo povedane, nevieme co bolo predtym a co mu spravila. A co jej takeho strasneho spravil on .. :-O


Predchádzajúce | 1 2 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 53984 | Včera: 181377