Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Výber prvej motorky - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuVýber prvej motorky - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

Predchádzajúce | 1 2 |

04.09.2016 21:56

Výber prvej motorky

Ahojte. Motorky mi učarovali na mojich 33 rokov a rozhodol som sa spravit si vodičák aj na motorky. Doteraz nemám žiadne skúsenosti s motorkami ale viem , že určite chcem niečo na štýl chopper / cruiser. Mojim snom je Honda VT 750 Black spirit no kamos čoprak mi povedal , že casom mi bude jej výkon málo. Poradil mi skúsiť Kawasaki vulkan 650 S , čo je podľa mňa tiež veľmi pekná motorka a oproti jazdeným Spiritom iba o cca 900Eur drahšia a úplne nová.. Čo ma však trošku odrádza je radový dvojválec , ktorý nebude mať podľa mňa ten typický čoprácky zvukový doprovod... Tiež mi odporučil si na motorku sadnúť a podĺa toho sa rozhodnúť ktorá je ta prava. Comu aj rozumiem no som z východu a tu ziadne black spirity v ponuke niesú takze ostáva len cestovat cez celú republiku aby som si sadol na moto a majitelovi povedal dakujem za posedenie tiez nieje boh vie co. Motorku nechcem len na rok alebo dva a potom ju predat. Chcel by som moto s ktoru zostarnem :-) Vopred dakujem za vase názory...


04.09.2016 22:13

Re: Výber prvej motorky

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Nepovedal si aký máš rozpočet. Pokiaľ potrebuješ zvuk, radový dvojvalec nie. Usudzujem, že sa pohybuješ na úrovni 5000 eur. Tak sa neser a kúp si rovno nejakého 1200 sportstera. Tam budeš mať zvuku aj s oem laufami požehnane. A budeš mať to pravé, žiadna okopírovaná bačkora.


04.09.2016 22:18

Re: Výber prvej motorky

KaTeM
 Edvenčr 

Ikona

Je veľmi málo pravdepodobné, že tvoja prvá motorka bude aj posledná, keď to zoberieme tak že ju chceš mať veľmi veľmi dlho. Nie posledná akože seba + ju zošrotuješ.
Ja som mal už asi 4 motorky ktoré si určite nechám až do staroby a aj tak som ich vymenil :-D . Nazačiatok kúp niečo na naučenie, a časom prídeš na to čo sa ti páči, čo chceš jazdiť...


04.09.2016 22:27

Re: Výber prvej motorky

meloking
 Kávičkár 

Ikona

ked si si precital ine obdobne temy, tak urcite vies to, co aj sam pises, ze treba skusit, ale za mna...

ta kawa je taky choproidny nahac. z nahaca ma prilis vela. cize srandovnejsie zvezenie, ale zasa naozaj na choper je ten motor podla mna menej... no neviem, je to naozaj iny charakter. jazdil som ten motor v nahaci. samozrejme inak naladeny, ale aj tak. ak sa ti paci ta honda, tak ja ti radim kup ju. jazdil som na tom a na chopracke poprdkavanie po krajine ja osobne viac nepotrebujem.

ja teda hlasujem za hondu.


04.09.2016 22:29

Re: Výber prvej motorky

tak vyal som si pozicku takze mozem ist v extreme do 8000 ale nema ziadnu vybavu takze potrebujem prilbu a nejake oblecenie... Nelaka ma rychla jazda ale skor taka pohoda po okresnych cestach pripadne vyletiky do prahy za kamosom ..... Na naucenie by bola najlepsia asi nejaka 250 tka ale ako som pisal najradsej by som mal motorku aspon do jej splatenia cize 5 rokov... Keby ze som si mal volit medzi black spiritom a a Vulkanom S co by bola lepsia volba podla Vas?


04.09.2016 22:36

Re: Výber prvej motorky

meloking
 Kávičkár 

Ikona

kup tu hondu a o 5 rokov si kupis hd :-D


04.09.2016 22:47

Re: Výber prvej motorky

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Re: pe306: Z tých dvoch by som vybral Harley :-D


05.09.2016 6:45

Re: Výber prvej motorky

Vdaka za rady. Hd je krasny tak isto len na zaciatok bude dobre asi nieco poslusnejsie....predsa len nechcem mat siber na hlave. Tak ja si pockam este asi n zimu ci nepribudnu nejake inzeraty od choprakov co ukoncili sezonu a neponuknu black spirita na predaj...predsa len idu ako teple rozky....len co sa objavia na inzercii uz su aj predane.....


05.09.2016 8:16

Re: Výber prvej motorky

Krakatau
 Kávičkár 

Ikona

pe306: Aj ja som začínal na "poslušnejšej", ono je celom fajn plniť si sny postupne. ;-)

Šťastnú ruku pri výbere. [dobre]


05.09.2016 8:21

Re: Výber prvej motorky

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

Re: pe306: žiadny sportster 1200. to je moc na začiatok. vulcan S má na mna moc tvrdý podvozok a nedá sa nastavit. ozaj to boli nepríjemné prejazdy nerovnostami na ceste niekedy. čakal som to mäkkšie.

zvuk spravíš rovnaký na hociakom dvojvalci. tuto treba vziat do úvahy taký malý fakt, že hlavný rozdiel medzi radovým, L a V dvojvalcom je kluka, že plazivec ;-) to, kde sú valce je už jedno.

na výbavu pre seba rátaj tisícku a viac.

a ked sa ti lúbi honda, nájdi si hondu a kúp si ju. načo kupovat motorku, ktorú vlastne srdco nechce?? ešte by som poškulil po konkurencii (kawasaki vulcan - ale 900, yamaha Vstar 950, Intruder 800, Triumph america).. všetko do litra objemu, na začiatok v tejto kategorii akurát.

pri kúpe si zober niekoho, kto sa vyzná, nech nekúpiš vrak..


05.09.2016 8:22

Re: Výber prvej motorky

Az sa bojim opytat ale predsa len.. Co si myslite o hyosung ST7 ? Je to korejec ale vraj vyraba motory pre suzuki...a nova stoji "iba" 6600 Eur...Hladal som po nete kadejake recenzie ale od motorkara som nic nedasiel iba same redakcne a tie mi pripadaju skor reklamne... Radsej by som sa dozvedel nieco z prvej ruky....


05.09.2016 8:44

Re: Výber prvej motorky

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

Re: pe306: radšej jazdenú klasiku ako ako hyosung. nevymýšlaj. dobrá kúpa niečoho jazdeného. nemusí byt nová, ked máš rozpočet..


05.09.2016 8:48

Re: Výber prvej motorky

Ok tak ja sa zameram na ten Black spirit co mi padol do oka uz pred troma rokmi a ostatne budem len obdivovat :-) Aj priatelka povedala nech si idem za svojim snom. vsetko ostatne je iba ustupok od sna... Vdaka za rady a pripadne ak by ste vedelei o nejakom Black spirite dajte vediet. Dakujem...


05.09.2016 9:55

Re: Výber prvej motorky

Merlin00
 Veteránista 

Ikona

Budete ma mat za zleho a odporneho, ale napisem aj tak co si myslim.
Cesta z Trebisova, do Praglu, ma mimo, alebo aj po dialniciach, zhruba 700km.
Na trase 700km, sa prejavi kazda chyba motorky, alebo nedostatok, ako nasobitel nepohodlia, unavy, pripadne ako prdelny mozol.
Ak dotycny, mysli vazne, absolvovat niekolko krat rocne 1400km dlhu trasu a nechce v Prahe vzdy tu moto predat, je vyber motorky zuzeny na tak maly vyber, ze HD, okrem velkej elektricky, alebo nejakej pohodlnej velkej obludy japonskej, ho motorkovanie prestane bavit behom pol sezony, ked si bude robit zabal na prdel a liecit mozole na dlaniach, pripadne cistit vytrasenu zubnu sklovinu, alebo aj zubne vyplne.
Na cestu dlhu 1400km, sa potrebuje zbalit, minimalne zobrat kamaratovi do Prahy kopaniciarsku, inak nabuduce, kamarat uz nebude doma a cestovatel bude spat na Petrine na lavicke.
Opat len taka uvaha..
A na tak dlhe cestovanie, sa naozaj oplati CCC?
Nieje to nahodou len taka divna idea, ktoru ma zafixovanu v mysli buduci cestovatel?
Pretoze absolvovat 1400km za weekend, aj ked predlzeny, na nejakom kostitrase, kde fuci zo vsetkych stran, je take sado maso.
Mne z lacnych alternativ, vychadza v tomto pripade, asi tak v najhorsom pripade, BMW R1200C, ktore sice chopper, cruiser najviac pripomina, ale je to vsetko ine, len nie klasika.
Da sa to kupit aj u nas za menej ako 7.000eur, ale je to hnusne uz na pohlad.
Pravda je, ze sa na tom cestuje bajecne, okrem ladvinky, ktora si utrpenie uvedomi, az po cca 300km..
www.duefratelli.sk/images/stories/Motocykle_skladom...
Toto zodpoveda prianiu v poslednej vete, ak chces motorku, z ktorou chces zostarnut a musi nutne vyzerat ako chopper, ale chces vela cestovat, lepsie ako toto, v podobenstve CCC nenajdes.
Najdes krajsie, najdes prekrasne, ale nie tak pohodlne a nie tak lahko a lacno udrzovatelne a lacno nadobudnutelne, ktore ma diely zhodne zo sirokou radou inych moto, ktore su europske a za humnami v Germanii, kupi diely lacno. Alebo v cenovej hladine, ako na bezne moto a lacnejsie ako na japonce. Najma vyzdvihujem servis, ktory sa prevadza modularne, na rozdiel od vatsiny japoncov. Teda doma na dvore, je to opravitelne.

myslim si..
NA taketo jazdenie, hltanie km, si myslim, ze vsetko ine, hoci aj velky turisticky skuter, alebo nejaky velky turisticky polonahaty stroj, bude lepsi, ako nahate CCC.
Pretoze ak tomu cloveku radite, velmi rychlo pride na to, ak sa povozi okolo komina, ze na dlhu trasu a vylet, na black spirite nepojde, alebo pojde z velkym utrpenim, seba tryznenim..
Do 40 ho to bude bavit snad a potom skonci aj tak u elektricky, alebo nejakej obludy v podobe K1600LT a pod.


05.09.2016 10:29

Re: Výber prvej motorky

Tak je pravda ze nemam ani sajnu o cestovani na motorke pretoze ako mladik ked som si robil vodicak na nakladiaky mi bolo luto dat 500Sk navyse za "A" na vodicaku s tym ze ja nikdy namotorkach jazdit aj tak nebudem lebo na to nemam...No casom ako clovek starne prezije si kadeco tak ho to zacne lakat. Mam dost velky respekt k motorkam a tak trochu sa aj bojim a preto na zaciatok nechcem silnu motrorku ktora by ma dostala k najvyssiemu a samozrejme ze prvy rok amozno ani par dalsich sa na trasu do Prahy nepustim... Absolvoval som to teraz v lete na aute a za volantom som sa s poriatelkou striedal a dalo to zabrat...Aj ked ako mladik som na Zile 131 robil 800km trasy ale vtedy som mal predsa len 20 a nebol som tak unaveny .Skor myslim v buducnosti ked naberiem skusenosti tak skusim take dlhsie trasy.... a mozno ako KaTeM pisal ze motorku vymenim za nieco cestovne ako Pan europan od hondy alebo goldwing mozno aj Harley ale na zaciatok sa tych 400kg dost obavam a radsej nieco lahsie...I ked mi radia kamosi co maju s čoprami skusenosti aby som pod liter nekupoval lebo to budem chciet rychlo vymenit ja si myslim ze ten Black tak rychlo hodnotu nestrati a ked na to dojde tak na vatsiu nebudem musiet vela doplacat...alebo sa mylim?


05.09.2016 10:49

Re: Výber prvej motorky

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

trebišov prahu si odkial zobral? neviem to tu nájsť.. už som našiel. hladá aj to aj pohodu po okreskách

v diskusii sú články, kde sa chalaní vybrali na pionieroch do Kazachstanu a ty hovoríš, že na honde shadow sa nedá spravit Trebišov - Praha? :-D :-D nebudz smíšný..

za 2 a pol dna som dal 1234 km toto leto na naháčovi, čo trase a TU SOM. prežil som, dalo sa, a nič mi z tela neopdadlo ani ma neoperovali.. ked chceš pohodlie, kúp si auto, velké pekné s vyhrievanými sedačkami a klímou a čo ja viem čím..

Dôvod úpravy: ten výlet do prahy

Upravené 1 krát. Naposledy upravil ChesterTT (05.09.2016 10:52)


05.09.2016 11:01

Re: Výber prvej motorky

Merlin00
 Veteránista 

Ikona

Mylis sa aj nemylis.
Chce to hlavne jazdit, no a ked uz jazdit, tak si vsimaj, ako daleko ta bavilo jazdit a co ta tlaci.
Lebo na dlhej trase, sa vsetko pocitovo nasobi. Ked ta tlacia vajcia, na vylete do 200km, tak po 400 ta budu boliet a po 700 ti odpadnu. Ked mas otlacene dlane, alebo ta brnia prsty po 200km, tak po 400 ta budu velmi boliet a po 700, si neutres ani prdel, nieto napisat nejaky prispevok.
Jazda v Zil, nieje jazda na moto. Na moto ta nema kto vystriedat a nemas ani ako prilis menit polohu. Mozes zastavit a ponatahovat sa, avsak ked sa budes natahovat 10ty krat, a este ta bude cakat "zvysnych" 350km z predoslych 400, bude to utrpenie.
Napriklad ja som motorkou tento rok, 2x spravil na otocku Prahu z BA, je to necelych 1000km mimo dialnice a nieje to az taka vesela zabava, aj ked na druhy den som siel na moto zas, ale viem, co ma caka, ked idem na moto, najma v dazdi. Inak ani nemam nejak super pohodlnu moto, avsak urcite veci, by som inej moto neodpustil.
Si na zaciatku odhodlania a novej cesty.
Ak nevyskusas viac moto, je mala pravdepodobnost, ze na prvy raz, najdes stroj, ktory ti vyhovie na zvysok zivota.
Aj na to, treba prejst vyvoj, ale moznosti su male, niesu u nas pozicovne na motocykle.
Ako som pisal neraz, najlepsie je, ist do zahranicia, niekde k moru, pozicat si niekolko moto a v pripade CCC, to je este vatsi problem, ako u cestovnych a enduro strojov.
Alebo si kupit, co sa ti lubi, a riesit az nasledky.
Aj to je riesenie.
Otazka je, ci budes jazdit sam, alebo aj z priatelkou, lebo aj to dost ovplyvnuje vyber a rozhodnutie pre motorku.
Ked jej doprejes len trestnu lavicu v podobe sedadla velkosti spongie na riady, orgazmus stoho mat nebude, skor znecitlivene prirodzenie, takze sa viac narobis v konecnom dosledku ty sam. Ak budes jazdit sam, je to uplne ine.

Dôvod úpravy: doplnenie
P.s.
Skus si R1200C, ak budes moct, stoji to za to.
Kazdopadne sa da spravit aj 800km na jawe 350, ale chce to odhodlanie..,
Potom bude kazda ina moto, len lepsia a lepsia.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Merlin00 (05.09.2016 11:07)


05.09.2016 11:22

Re: Výber prvej motorky

joscu
 Kávičkár 

Re: Merlin00: to tvoje doplnenie že dá sa aj na jawe 350 a potom bude každá lepšia ... Kebyže mám ísť dlhú trasu radšej volím jawu 350 ako suzuku ajked je pravda svcko nieje veľmi cestovná :-)


05.09.2016 11:33

Re: Výber prvej motorky

Undefined
 Turista 

Ikona

Re: pe306: Akože, tuto súhlasím celkom s podstatou príspevku Merlina ... Je veľmi dôležité si ujasniť, na čo motorku chceš ... Každý sme iný, preto to musíš mať ujasnené len ty sám ...

S tým blackom sa samozrejme dlhšia trasa urobiť dať bude ... To sa dá aj na babete ... Podstata je tá, že to nebude žiadna prechádzka ružovou záhradou ... A naozaj budeš viac či menej dolámaný ... A potom sa objavia sprievodné javy a možno dáš tú prahu na moto len raz a povieš si, že už nikdy ... A bude ta mrzieť, že máš doma v garáži moto ktorú musíš 5 rokov splácať ...

Keď to však chceš primárne na prdkaníe po meste, okolí, na kávičky, kofolu či obed a denne nebudeš robiť obrovské porcie KM, tak prečo nie :-)


05.09.2016 12:03

Re: Výber prvej motorky

meloking
 Kávičkár 

Ikona

Urcite su na cestovanie aj vhodnejsie motorky. Ale jemu sa paci tato a pokial bude brat aj tu trasu do Prahy ako vylet (nieco cestou popozeram, najem sa...) a nie len bohapusty presun na cas (sup na dialnicu a zastavujem len na tankovanie), tak to nevidim ako problem. Inymi slovami pokial je cesta cielom tak to bude ok. Ak bude cielom dostat sa co najbezbolestnejsie do bodu B a tam nieco riesit, tak to zasa az tak super nebude. Ak to ale nebude robit casto, tak aj to sa da zniest pre ten pocit, ze mam motorku, ktora sa mi naozaj paci :-)


05.09.2016 12:12

Re: Výber prvej motorky

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

Re: Undefined: písal klud po okreskách a prahu sem tam.. čo mu chcete poradit na 700 km na šupu? šak to je na auto vela. a JE ZACIATOCNIK, už vidím ako ide na 1200 boxeri, ešte goldwinga mu tu poradte, alebo electru od HD.. cesta do Prahy (absolvovana tyzden dozadu) je na hovno na hocičom už z Trnavy. bud si kúpi motorku na vozenie sa (čo je ten shadow určite), alebo si kúpi dialničného hltača kilometrov (čo je o ničom, ked to chceš v sobotu vytiahnut na prdkanie si krajinou..) každopádne by som volil motorku na vozenie, ktoré bude predstavovat majoritu.. a ten výlet do prahy na tom dá. zabere to celý den.. ruky mu budú klepat na každom dvojvalci a dat si ušit sedlo na zákazku, pohodlnejšie.. no strašná to vec nevídaná!! :-)))


05.09.2016 13:35

Re: Výber prvej motorky

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Re: Merlin00: Merlin, keby si vidzel, na čem sedzela moja rit do HR a spátek, 2400km, nebudeš verit, že neni na fašírku, čester, povedz mu, ty si vidzel :-D

Re: pe306: Kúp si, po čom srdco piščí, ináč nebudeš spokojný a kedže je to prvá, tak na 150 percent budeš meniť. Len nekupuj novú, moc by si tratil.


05.09.2016 14:02

Re: Výber prvej motorky

Undefined
 Turista 

Ikona

Re: ChesterTT:

Veď ja som mu nič konkrétne (konkrétny model) neradil :-) Napísal som mu, nech len dobre zváži, na čo motorku chce využívať aby nebol príliš sklamaný :-)

Ale inak súhlas s Plazivcom ... Prvú bude tak či tak meniť, tak nech kúpi niečo rozumné, ojazdené, za slušné prachy aby pri prechode na inú moc netratil ...


05.09.2016 14:10

Re: Výber prvej motorky

pe306:
cca pred 10 rokmi som si tiez asi v tvojom veku spravil vodicak na motorku a vedel som, ze urcite chcem styl chopper a nic ine.
cca po 2 rokoch mi kolega pozical kavovar z750 a zistil som, ze chopper nie je pre mna to prave.
teraz mam hondu cbr 600 f a som spokojny, nahace su fajn, ale plechy su plechy.

tym som chcel povedat, ze nefixuj sa na nejaky styl, ale skus si toho poskusat viac. mozno prekvapis sam seba.


05.09.2016 14:34

Re: Výber prvej motorky

Vdaka chlapi za rady naozaj. Volal mi Brazel a radil mi v podstate to co vatsina z vas. Nekupovat prvu moto za vela penazi lebo ju aj tak vymenim. Odporucal mi hondu shadow VT 600 ktora sa da pozhanat za najakych 2500Eur a casom ked si budem isty ze je to pre mna tak si kupit drahsiu a na uz viac sezon. Predsa len je lepsie si vypocut a precita viac nazorov ako sa vrhat po hlave do toho. A az si odjazdim a odpada svoje tak potom si kupit cukrik ktory budem hyckat.


05.09.2016 14:40

Re: Výber prvej motorky

Merlin00
 Veteránista 

Ikona

Keby som si mal ja dnes vybrat z lacneho niecoho japonskeho, tak kawa EN 500, ale z remenom alebo kludne vulkan 750 z kardanom. To zvykne nasrat len ked sa o to clovek nestara.
Fuka na tom, je to hnusne stare a lacne.
Potom dlho nic a zacinaju lacne europske BMW K75, K100 a potom boxery oilheady.. R850R, R1100R...
Nic ztoho, ale nieje pravy CCC.
Vsetko nahate a jednoduche, ma velku vyhodu v tom, ze vsetko je pristupne na servis, bez nutnosti demontaze brnkatok.
Ale za jazdy na tom fuka a je to nie uplne pohodlne, najma na dlhe trasy.
Dobre aj ked nevzhladne, je velke plexi v predu.
Dolezite je mat na moto pre zaciatocnika dobre padacie ramy. Je to dobra a vevzhladna pomocka, ale na zaciatok velmi dobra, asi ako kolieska na detskom bike.
V praxi sa najlepsie ukaze, co bude dotycny sedlat dlhodobo.
Na zaciatok, netreba slachteneho kona, staci aj dobra mula, alebo aj somar, hlavne ked to umre, nech netreba kopat velku jamu, skor to pomliet do klobas.


05.09.2016 15:03

Re: Výber prvej motorky

datadive
 Kávičkár 

nejak som si nevsimol tvoje telesne proporcie ... "male" Hondy su pre chlapiny okolo 190cm/100kg male


05.09.2016 15:58

Re: Výber prvej motorky

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Re: Merlin00: Ja už len toľko ti poviem, že keď na mňa nefúka a nemám na čele roz**banú polkilovú muchu, tak ani neviem, že som volade bol :-D


05.09.2016 16:15

Re: Výber prvej motorky

joscu
 Kávičkár 

Re: Plazivec: ale oni sú chrukavi chce jazdiť na motorke ale nechce aby naňho fúkalo a netriaslo snim :-P


05.09.2016 17:03

Re: Výber prvej motorky

LotusRG
 Geriatrik 

Chcem sa Vas opytat na vas nazor , jazdim 2 roky na 125cm skutri , ale chcel by som ozajstnu motorku . Po nastudovani roznych for a obsahu na nete som sa v podstate rozhodol pre Yamahu MT 07 , mozem 2 rocnu kupit za slusne peniaze a ma este aj malo najazdene. Som nizsi 176cm a vazim 70kg. Dakujem za Vase postrehy.

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil LotusRG (05.09.2016 17:13)


05.09.2016 17:11

Re: Výber prvej motorky

joscu
 Kávičkár 

Re: LotusRG: kup si ju nepýtaj sa ... Ja kebyže počúvam iných nikdy by som nemal svcko ale nejaké gs s mojimi proporciami :-D


05.09.2016 17:34

Re: Výber prvej motorky

brazel
 Kávičkár 

Ikona

Merlin00 , ty mäsiar , by si len do klobás mlel . :-)))
Tá EN 500 by musela byť do roku 1995 (najlepšie ročníky sú 94/95), potom ju už úúplne sprznili a pokazili na nej všetko , čo sa pokaziť dalo , ale výhodu by mala tá EN vtedy , keby si do nej vtrepal motor z GPZ 500 (čo najstarší model , ten bol najvýkonnejší) a potom by to jazdilo možno aj dvesto (ak by to vydržal remeň >:-) )
Za cenu slušnej EN 500 kúpi aj Shadow 600 a tá šedovica je predsa len iné vozenie .


05.09.2016 21:45

Re: Výber prvej motorky

Re: datadive Niesom niaky dlhan mam okolo 175cm a vazim teraz 90 kg ale pracujem na znizovani vahy.. V lete som zanedbal posilku a box :-) ALe chcel som si trosku uzit grilovacky no ....


05.09.2016 23:04

Re: Výber prvej motorky

ChesterTT
 Kávičkár 

Ikona

Re: pe306: sadne ti. pohoda. aj tá MT 07 sadne


06.09.2016 0:03

Re: Výber prvej motorky

Ak boxujes a ideš na rozpocet, skus pozriet BMW rady R1100 alebo 1150, pochopitelne dvojhrncovy boxer . Ak ideš na este dietnejsi rozpočet , dovez si Ural, to je opajcovane staré BMW. Sice nemá moc vykonu, ale je stylovy. Alt. nechaj si poslať z Indie v kontajneri Royal Enfield, je to vecna klasika, s ktorou nic nepokazis a v Indii je dostať za priatelsku cenu, aj keď zaplatis clo a dph, stále bude o takmer 30% lacnejší ako keby si ho kúpil tu. Nie sú to choppre, ale sú to poctivé staré klasiky s minimom plastov a vyzerajú stále k svetu.
Alebo si kúp čo chceš a čo ti urobí radosť. Motorka by mala byť o pozitivnych emociach ;-)


06.09.2016 0:21

Re: Výber prvej motorky

Merlin00
 Veteránista 

Ikona

BMW, je vhodna pre ludi, ktory maju BMI v stvorci. Optimalne 200cm na 200kg.
Ja som podstvorcovy a musel som doplnit vahu, aby ma neodfuklo.
198cm na 110kg. Pracujem na vrtani, aby som sa dostal do stvorca..
Ale ide to pomaly.


06.09.2016 0:27

Re: Výber prvej motorky

chlape motorka je v prvom rade dopravny prostriedok a ak chces na dlhe trate tak si kup cestaka BMW Venturu GW ,Woyager ,choper cruiser je imidz a ten je nanic to je tak kusok na zraz tam sa dva dni ozierat a zase kusok domov po dvesto kilakoch ti na tom zomre rit na cestovnej das v pohode 1000 na supu a ani nebudes unaveny a vytraseny hlavne si nekupuj slabu motorku na chrchlej zabudni ten ma pri obsahu 1700ccm iba 63 KW to je 6 x zaliaty sacok caju a hore kopcom ta budu objehat cyklisti

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil pirates (06.09.2016 0:28)


06.09.2016 9:21

Re: Výber prvej motorky

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

pirates: pri vsetkej ucte..uz prestan, tiez si zacinal na malej kubature. v comsi mas pravdu, ale len v comsi, nic viac.

na zaciatok by som nekupoval moooc silne. napr mne uplne stacila suza M800 a to som presadol na nu z FZ6ky.. dokonca som mal viackrat usmev na xichte ako na nahaci... lenze sa s tym treba naucit narabat.. je tazsia, a celkovo posed, rozlozenie vahy atd... vzhladovo je ta kawka ale moc podarena, aj ked motor z Er
PS: a vykon mi nechybal na M800, nieje to druh moto na nahananie a cestovat sa na nej dalo..


06.09.2016 11:23

Re: Výber prvej motorky

Merlin00
 Veteránista 

Ikona

Na zaciatok si treba ujasnit, ze sa treba rozjazdit. Nie ucit sa jazdit, lebo ak ma zakonne vo vodicaku kategoriu na velke moto, musi vediet jazdit na velkej moto. Kedysi to bolo od 18, a ci jazdil na 125ccm, alebo na GW, bolo to jedno. Velke acko, bolo jedno a od 18!
To neplati dnes v pripade, ze niekto ma Bcko a kupi si skuter a nevie jazdit ani na kolobezke.
Kedysi boli dve kategorie A50 a Acko na vsetko ostatne velke.
Podobne ak niekto absolvoval KKV a jazdil na zile, alebo V3S, nestrati sa ani z autobusom.
Dnes je to o tom, ze ludia maju strach. Alebo su predposraty.

Pre zaciatok su CCC motorky lakave, ale na hltanie velkych porcii km, je lepsie mat na zaciatok lacnu a velku moto. napriklad K100LT od BMW, je taka nezaujimava moto, niekto by povedal hnusna, ale ona ma dusu, len nieje krasna, ako diktuje moda.
Je to hranata robotnicka z ktorou ale je mozne mat sex o akom vystavne kusky dnesnych krasavic, ani nesnivaju. Nehovoriac o tom, ze ten sex je mozne mat aj v trojke. Pritom priatelka, nemusi byt ani urazena.
Da sa na tom vozit aj okolo komina a da sa ist aj 1000km na vylet a je to pohoda.
Ale pretoze v nasich koncinach sa to v dobe svojej slavy nenosilo, lebo to stalo ako tri MBcky, alebo 2,2 favorita, malo kto to pozna, lebo to nema styl preferovany mototeoretikmi.
Ku nam sa dovazali po 89 polovraky, ktore boli predovsetkym lacne olietane japonske jogurty a vseliake zlataniny, ktore ludia vylestili, podobne ako jawky a vlastnym usilim to prevadzkuju dodnes.
Na lacne zabehnute kusky z germanie sa zabuda. Boh vie preco..
Ved nemusi clovek jazdit hned na 2 valci, staci aj maly litrovy nenapdny radovy stvorvalec..

Na to si netreba brat dnes ani pozicku, na cene to moc nestraca a je to na ucenie uplne idelane.
Za 2000 eur sa to zmesti aj z prihlasenim..
www.tipmoto.com/motorky/bmw/299489-k-100-lt.html
Dôvod úpravy: doplnenie..

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Merlin00 (06.09.2016 11:36)


06.09.2016 11:51

Re: Výber prvej motorky

stiki mam 24 pridem do autoskoly ze chcem A a nikto ma neposadi na pincla vodic s vp sk A musi ovladat vsetky moto bez ohladu na vykon a vahu rovnako je tomu aj pri inych skupinach vp ak ma niekto C,E a pride do autralôie robit vodica tak musi zvladnut aj toto
Video: www.youtube.com/watch?v=0a6JxqoE16Q

to ze som mal iba cinsku 250 tku je vysledok toho ze som nevedel ze existuju motorkarske servery a dokonca ani to ze motorky sa predavaju aj na inzerat a nie iba v obchode
dnes uz by som to nespravil aj kupa intrudera 800 bola chyba pretoze bol slaby pre dvoch
prisiel som na 200 kg intruderi s vykonom nejakych 35 kw a iba som presadol a odisiel na 400 kg GW s vykonom 90 kw a pritom som v zivote na tak velkej motorke nesedel

Dôvod úpravy:

Upravené 2 krát. Naposledy upravil pirates (06.09.2016 11:58)


06.09.2016 12:00

Re: Výber prvej motorky

brazel
 Kávičkár 

Ikona

Merlin00 , Velke acko, bolo jedno a od 18! Mne sa zdá , že od sedemnásť .

stiki2 , EN 500 nemá motor z ER , ale naopak .
Kawa to začala okolo roku 1985 vkladať do GPZ 500 R a ten motor mal cca 53kW (!!!) , preto som si aj robil srandu , že ten najstarší motor by bolo vtrepať do tej EN 500 :-))) , postupne bol použitý v EN 500 , KLE 500 , znova GPZ 500 S (už len 44kW) , potom prišlo ER-5 , atď ...


06.09.2016 12:11

Re: Výber prvej motorky

joscu
 Kávičkár 

Bmw k100 bude asi jedna a najskaredsich I-GRR


06.09.2016 13:09

Re: Výber prvej motorky

Merlin00
 Veteránista 

Ikona

Re: joscu:
No ano.. Najskaredsia. Ja na rozdiel od mototeoretikov, som skor motopraktik.
Mna zaujimaju jazdne vlastnosti a moznost lacneho domaservisu, pripadne kupa dalsej celej moto na suciastky, spotreba, technika a komfort.
Moje male a nesmele ja, totiz na K75 a K100, najazdilo par sto km, aj v horsich podmienkach, takisto moje male a nemele ja, na tom robilo zakladny i vatsi servis.
Preto viem porovnavat, komparovat.

Z motorkami je to ako zo sexom. Podobne to plati aj u mojej praktickej rady, odcestovat niekde do teplych krajin na jesen a pozicat si moto.
Niekdo namietal, ze pozicanie motorky je drahe. Ale ked sa chce niekto naucit, ked ide do erotickeho salonu na skusy, je to lepsie, ako skusat cvicit nahodne, na kratkej znamosti.
Z videi a mudrych kniziek sa techniku jazdenia moc nenaucime, rovnako ako je mozne, ze skor natrhneme prdel priatelke, ak neovladame techniku jazdy v extremnych podmienkach.
Tiez to nieco stoji, ale ma to podstatnu vyhodu v tom, ze vlastnej zene platime za vsetko, aj ked nechceme i za cas, ktory snou nebudeme, kdezto zene za peniaze, platime alikvotne len za to, ze snou potom byt nemusime. Samotny akt je nepodstatny.
Ked uz sa ucit jazdit na vlastnej(moto) tak na takej, ktora nas nieco nauci, je vykonna spolahliva a nemusi byt prave najkrajsia, ani najnovsia, najlepsia, najmodernejsia..
Aj tak skoncime pri zene ktora najlepsie vari a moto ktora nas najlepsie vozi.
Krasa ustupi veku a covek zacne mat ine priority, ako selficka, alebo albumy plne obrazkov, roznych situacii na moto..

Na ceste od zaciatku, po uplnu nirvanu, je mozne spravit vela omylov, ktore mozu stat vela penazi.
Alebo sa tym chybam, vyhnut a prejst maturitou zivota bez velkych strat.


Dôvod úpravy: doplnenie\\
Ano Brazel, mas pravdu.. Acko bolo od 17..
Lenze vtedy, ked to bolo, tak najvatsia moto, aka sa dala zohnat u nas, bola jawa 350 a nestacila na to ani celorocna brigada. Lebo v 17 tich rokoch, zamestnat sa nebolo mozne.
Existovalo cosi, ako povinna skolska dochadzka.
Aspon v 1987, by za "velku moto, japonsku, alebo germansku, mierne ojazdenu" bol u nas byt zariadeny, auto a garaz ku tomu.. To ani vo sne nikoho nenapadlo. Aj keby tie peniaze mal, v podobe KCS, dovoz bol takmer nemozny, koli devizaku, vycestovacej dolozke a dlasim obmedzeniam, ako dan z luxusu a td..

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Merlin00 (06.09.2016 13:18)


06.09.2016 13:13

Re: Výber prvej motorky

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

brazel: som myslel ze novy vulcanS ma motoz z Er.. genezu vyvoja a pouzivania motorov neviem rad si to precitam od skusenych... max viem ze GPZ500 som este ako maly obslintaval ;-)

pirates: nik ti nevycita, ani sa nevysmieva ze si mal cinsku moto nizsej kub, ani dalsie... v podstate pises sam "dnes uz by som to nespravil aj kupa intrudera 800 bola chyba pretoze bol slaby pre dvoch" si k tomu zaveru prisiel po odjazdeni, preco si myslis ze uz nik nemoze naberat skusenosti postupne. ja si myslim ze kazdy ma na to pravo a narok, nepisem o ludoch so sa svojou urychlenostou a zbrklostou o toto pripravia.

inac: premna zamna si potom kup aj hossboss , ak ju zvladnes


06.09.2016 14:02

Re: Výber prvej motorky

joscu
 Kávičkár 

Re: Merlin00: kebyže mám motorku ako hlavný dopravný prostriedok tak by som neriešil veľmi vzhľad ale účelnosť ...nakoľko mám motorku ako hobby s ročným nájazdom cca 10 000km a jazdím iba za pekneho počasia...keď chcem byť "dirty" rider beriem jawku :-}


06.09.2016 14:20

Re: Výber prvej motorky

Krakatau
 Kávičkár 

Ikona

stiki2: Máš pravdu, Vulcan S má motor z ER-6-ky. Brazel myslel iného Vulcana:

Pozri obrázok


06.09.2016 14:53

Re: Výber prvej motorky

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

Krakatau: krasna motorka [dobre]


06.09.2016 16:20

Re: Výber prvej motorky

brazel
 Kávičkár 

Ikona

Krakatau , nerob zo mňa vola , ja viem o čom píšem , pôvodne sa tu diskutovalo (spomenul Merlin00) , o Kawa EN 500 , žiadnej Vulcan S , Vulcan S spomenul stiki2 , no a potom ty .

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil brazel (06.09.2016 16:22)


06.09.2016 22:51

Re: Výber prvej motorky

Merlin00
 Veteránista 

Ikona

Ta kawasaki EN 500, sa nazyvala tiez podla trhu aj EN 500 vulcan
cs.wikipedia.org/wiki/Kawasaki_EN_500
Vucan S, neviem.
EN 500, je dobry mlyncek, ale ma svoje ale. Fuka na tom a ma to divny motor.
Do sekacika sa moc nehodi. Ale dobre chodi, ma to vyvazovaci hriadel.
Nastavit tie karburatory, je peklo aj pre skuseneho mechanika.
Ked sa unavia ventilove ihly, uzatvarajuce plavakmi privod benzinu, tak za boha nikto nenastavi tie karburatory. Hladina sa hybe hore dole.
Druha vec su starnuce gumicky syticovych supatok a ine mnamky, ktore spravia stoho peklo kazdemu mechanikovi..
Ale su to celkom nove motorky, ani nie 24 rocne, tie modely z remenom.


06.09.2016 23:04

Re: Výber prvej motorky

brazel
 Kávičkár 

Ikona

Tśś , vraj ani nie 24-ročné , ledva 21 (teda už môžu byť aj volené) .
Nájdu sa s remeňom aj mladšie , ale to len preto , že sa vystáli niekde na predajni a predávajúci udáva rok prvej registrácie ako rok výroby . Rokom 1995 u EN 500 remeň skončil ...
... a ešte sa im navrch (okrem prechodu na reťaz) podarilo vylepšiť/skrášliť (čítaj sprzniť) aj sedadlo a nádrž >:-) :-(


Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil brazel (06.09.2016 23:05)


07.09.2016 1:00

Re: Výber prvej motorky

preco si myslis ze uz nik nemoze naberat skusenosti postupne

pretoze je to pitchovina ? ma vp sk A to znamena na kazdu motorku a pokial nedokaze ovladat kazdu motorku tak nech ho odovzda

ucit sa ma na cudzich chybach nie na vlastnych kupovat si slabu motorku pokial to nie je nutnost koli vp alebo veku je chyba ktora stoji peniaze a dost penazi a nemyslim si ze by tuna chlapec mal na rozhadzovanie ked si ju ide kupit na pozicku cize ho bude stat minimalne o polovicku viac na urokoch ktore zaplati a nikdy ju nepreda ani za 3/4 ceny kolko si na nu pozical

kup si najsilnejsiu na ktoru budes mat a hlavne aby mala ABS a vstreky ,karburatory maju velku spotrebu
hlavne nekupuj na slovensku tu je narodny hrdina zbojnik skor hladaj tuna

www.tipmoto.com/podle-typu/chopper/
Dôvod úpravy:

Upravené 2 krát. Naposledy upravil pirates (07.09.2016 1:06)


07.09.2016 1:17

Re: Výber prvej motorky

bral by som hned bez vahania a vystarane prakticky navzdy

www.tipmoto.com/motorky/honda/315179-gl-1500-gold-wing....
alebo v ciernom
www.tipmoto.com/motorky/honda/312623-gl-1500-6-gold-win...
Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil pirates (07.09.2016 1:23)


07.09.2016 4:50

Re: Výber prvej motorky

pirates, nie každém vyhovuje motorka čo má 750kg.


07.09.2016 8:14

Re: Výber prvej motorky

Merlin00
 Veteránista 

Ikona

Re: pirates:
Nemam nic proti GW, je to dobra motorka, sam by som si ju doporucil, ale predsa len vzhladom na servis a urcite drobnostky, ktore vedia prekvapit, napriklad prilis vela gombikov a cudlikov za jazdy a ine, by som to predsa len uplne zacinajucemu z kludnym svedomim nepdporucal. Par km som na tom presiel a je to upne ine vozenie, ako som zvyknuty.

Je tu este jeden problem. Ked si niekto prvy krat sadne na taku moto, prakticky uz nema co dalej riesit. Nadsenie vyprcha po cca roku, dvoch a nebudu ani emocie, len pride ku dvojkolesovemu autobusu, nastartuje a pojde.
Na domaci servis mu nebude stacit jeden motohever, ale rovno dva bude potrebovat, alebo velky autozdvihak. Pokial nieje k dispozicii vatsia sopa, alebo garaz, je to na jednu samostatnu garaz, pre dve motorky.
Pravda je, co moze potesit viac, ako dva motory fobie HTP na plocho, na dvoch kolesach? Co vsak moze prekvapit, je servis toho motora, pocnuc vymenou sviecok, konciac vymenou gufer a lozisiek v kardane a uhlovom prevode.
Je pravda, ze ak ma niekto skusenosti z jazdou na ZIL a zakladnou udrzbou, hmotnostne a objemovo je rozcviceny na inych hmotnostiach a dimenzie u moto typu GW, budu podobne.
Ja som ale este GW v motopozicovni este popravde nevidel. Ale ani nehladal.


07.09.2016 8:24

Re: Výber prvej motorky

brazel
 Kávičkár 

Ikona

pirates , tebe sa ale už naozaj zjavne pohoršilo , asi to nepomôže , ale aj tak mi nie je prstov ľúto a pripomínam ti už X-tý raz

Zabudol vôl , že teľaťom bol


to ze som mal iba cinsku 250 tku je vysledok toho ze som nevedel ze existuju motorkarske servery a dokonca ani to ze motorky sa predavaju aj na inzerat a nie iba v obchode

Toto odôvodnenie myslíš fakt vážne ? :-) A po takomto odôvodnení sa cítiš , že by si mal vierohodne radiť ? :-O


07.09.2016 11:21

Re: Výber prvej motorky

pokial chcem jazdit dlhe vzdialenosti ziadna ina motorka nie je vhodna tato nevazi o moc viac ako bezne velke motorky gombikov ma presne tolko kolko maju ine motorky tie ktorych sa tak bojite je radio a tempomat :-D ano sedi sa tam trochu inak ako na beznej motorke sedi sa tam pohodlne jak jazdcovi tak spolujazdcovi spravit za den 1000 km bez toho aby bol clovek unaveny na takejto motorke nie je ziaden problem co sa tyka servisu Honda sa nekazi a mame perfektneho mechanika na GW s prezyvkou Wing v Presove a okrem ineho je spusta videi na youtube ako si co na tejto motorke spravit sviecky su zboku vymena je par minut a je k nim lepsi pristup ako na vetsine motoriek kde treba davat aj dolu nadrz a nie je na to potrebny ziaden velky autozdvihak pretoze to ma hlavny stojan kardan je celozivotny
garaz :-D no ked sklopim zrkadla (ano su sklapacie) vojdem do vchodu panelaku
nadsenie ani po dvoch rokoch nevyprchalo tak nizke tazisko nema ziadna ina motorka a jazdit sa na tom da vselijako


Video: www.youtube.com/watch?v=0nrMQ3QwyPo


Video: www.youtube.com/watch?v=lITCg_xJx4U

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil pirates (07.09.2016 11:27)


07.09.2016 11:25

Re: Výber prvej motorky

Thorien
 Turista 

Ikona

hm .. sorry za offtopic ale vzdy ked vidim GW ma napadne tato pesnicka :

Video: www.youtube.com/watch?v=13V7qu3KOkc


07.09.2016 11:41

Re: Výber prvej motorky

samozrejme niekomu staci aj obycajna motorka ved proti tomu nic nemam ked je jeho jedina tuzba vozit sa okolo domu len nech sa potom nechvali ako isiel do Bulharska alebo do Grecka a za den dal aj 400 km aby sa vecer zlomeny hodil do postele a ked tam konecne skoro po tyzdni dosiel tak sa mohol otocit a ist nazad aby stihol prist do konca dovolenky :-D ked chcem jazdit daleko musim si k tomu kupit motorku a nie lacne nahrady :-D


07.09.2016 12:10

Re: Výber prvej motorky

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

mlhy: kde si na tom kresle najdalej bol po vlastnej osi a mimo dialnic?


07.09.2016 12:17

Re: Výber prvej motorky

:-D schvalne kazdeho hovno po tom uz som o tom pisal v inych temach takze len tak pre srandu

na Janickoch na svieckovu :-D


07.09.2016 12:19

Re: Výber prvej motorky

Undefined
 Turista 

Ikona

Re: pirates:

Uff, nemám GW a po tebou spomínaných 400 alebo 600 km sa naozaj necítim zlámaný a to dokonca ani moja ladvinka ... Kde robíme chybu ? :D :D


07.09.2016 12:26

Re: Výber prvej motorky

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

"pokial chcem jazdit dlhe vzdialenosti ziadna ina motorka nie je vhodna..."

"samozrejme niekomu staci aj obycajna motorka ved proti tomu nic nemam ked je jeho jedina tuzba vozit sa okolo domu.."

kde si na tom kresle najdalej bol po vlastnej osi a mimo dialnic?

"na Janickoch na svieckovu"

Tak ak sa niekto vyberie daleko na svieckovu, kupi si goldasa, kto si chce zajazdit a dobre sa povozit si kupi, co sa mu paci :-D


07.09.2016 12:32

Re: Výber prvej motorky

demmoo
 Edvenčr 

Ikona

v riti bol, hovno videl, ale rečí má jak koza bobkov...trtko..

Hondy sa nekazia...trtko..

pokial chcem jazdit dlhe vzdialenosti ziadna ina motorka nie je vhodna....trtko....

kardan je celozivotny....trtko...

ked chcem jazdit daleko musim si k tomu kupit motorku a nie lacne nahrady....trtko...

je to proste trtko


07.09.2016 13:22

Re: Výber prvej motorky

Krakatau
 Kávičkár 

Ikona

Ach...starý dobrý KWENI, ten má iba Hayabusu. :-D


07.09.2016 13:34

Re: Výber prvej motorky

Mlhoš, ide ti karta [dobre] [dobre] [dobre] :-D


07.09.2016 18:11

Re: Výber prvej motorky

joscu
 Kávičkár 

Mlhos píše že si vie ventily aj olej vymeniť a pritom nevie že existujú rôzne filtre ...to že je čierny guľatý neznamená že je rovnaký [dobre] >:-) :-D


07.09.2016 20:38

Re: Výber prvej motorky

Krakatau
 Kávičkár 

Ikona

brazel: Ja by som si robiť z teba vola nikdy nedovolil, moje vysvetlenie patrilo stiki2, aby vedel, že máte namysli rozdielne motorky. ;-) Stiki od začiatku myslel Vulcan S, ktorý v úvodnom príspevku spomínal aj zakladateľ témy a nie EN 500 Vulcan. ;-)


07.09.2016 22:11

Re: Výber prvej motorky

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Nekrmte trolla! :-D


07.09.2016 23:33

Re: Výber prvej motorky

a co zeres ? :-D


08.09.2016 9:27

Re: Výber prvej motorky

brazel
 Kávičkár 

Ikona

A toto by nebolo vhodné ? >:-)

Pozri obrázok

Nemá ani 5 tisíc kilometrov , je to vlastne nová motorka . ;-)




Alebo toto ? motocykle.bazos.sk/inzerat/64642941/Jedinecna-Suzuki-VL...


08.09.2016 10:31

Re: Výber prvej motorky

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

keby som vyberal ja tak uz mam vybrate .. brazel [dobre]
ta cierna sa mi pozdava /pripomenulo mi to moju exsuzu :-( :'( :'( /, druha ma sialene farby na mna

PS: pekny krb a udiaren [dobre]


08.09.2016 10:50

Re: Výber prvej motorky

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Braňo, povedz mi prosimťa, kde ja som už tú zelenú šachovnicu videl?! :-O


08.09.2016 11:44

Re: Výber prvej motorky

brazel
 Kávičkár 

Ikona

Plazivec , kde si ju videl ty , to ja neviem , ale ja ... u mňa v garáži . :-D


08.09.2016 13:05

Re: Výber prvej motorky

Merlin00
 Veteránista 

Ikona

Pekna, aj zo sadou zimnych gum.. :-)))


08.09.2016 13:39

Re: Výber prvej motorky

brazel
 Kávičkár 

Ikona

Na zimu budú dobré aj tie . >:-) :-D
To sú pôvodné , obuté ešte v továrni , dezénu majú ešte fúru , ale DOT je na jednej 5100 a na druhej 5200 . >:-)
Pýtal som ich od bývalého rakúskeho majiteľa , aby ľudia verili , že to má naozaj len toľko km .


08.09.2016 13:59

Re: Výber prvej motorky

Trosku sa to tu rozohnilo co nebolo mojim cielom... Kazda motorka ma svoje caro takze je nespravodlive povysovat jednu nad druhu podla mna... Ja som len dost nerozhodny clovek a teraz som uz pochopil ze sa neda presne urcit co je pre mna dobre a co nie...Mozno mi copre zachutia a mozno presedlam casom na nahace alebo cestovne endura...To nemozem ani sam vediet...Islo mi hlavne o to ze mam sen a chcem si ho splnit... viem ze rychlo chodit nechcem a copre sa mi pacia aj koli zvuku aj koli vyzoru a stylu...tym nechcem zhodit ziadne ine motorky...No a z coprov som si "vypozeral" tie dve ktore som uviedol na zaciatku...Nazivo som nevidel ani jednu...takze mozno by sa mi az tak nepacili keby som si ich obzrel...Kazdopadne vase reakcie mi pomohli s rozmyslanim nad vhodnou motorkou a kazdy z vas ma pravdu...na goldwingu si sam seba viem predstavit tiez ked budem mat cca 55 spokojne na dochodku vyjazdeny a rozhodnem sa pozriet si cely svet zo sedadla motorky...no teraz potrebujem motorku ktora je takzvane viacucelova ohladom mojich ocakavani. takze ako jazda okolo komina ako hovorite tak aj obcasna turistika na vzdialenejsie trasy s tym ze cesta je ciel a nie to ako rychlo tam budem.... Este raz vam vsetkym dakujem za nazory a skusenosti pretoze u neocenitelne....


08.09.2016 14:25

Re: Výber prvej motorky

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Re: brazel: Ja som ju videl asi niekde na inzercii, ale kde, to ti fakt nepoviem.


08.09.2016 14:37

Re: Výber prvej motorky

Krakatau
 Kávičkár 

Ikona

pe306: Jednoznačne najlepšie si bude okukať a ochytať si obidve, prípadne aj vyskúšať a uvidíš, ktorá ti viac "sadne" na prvý dojem. ;-) [dobre] Časom sa ten prvý dojem môže zmeniť, ale nikdy to nie je neriešiteľná vec. Akurát by som si presne kvôli tomuto ako prvú motorku funglovku nekupoval. Samozrejme, je to iba môj názor. :-}


08.09.2016 14:43

Re: Výber prvej motorky

Re: Krakatau: Ano to mi bolo povedane viackrat ze nova moto je rychla strata penazi a strasie modely sa po urcitom case zastavia na nejakej cene a uz neklesaju ale tak isto mi povedali ze nech si prizvem cloveka co motorkam rozumie aby som nekupil nieco co je vadne a nalestene na oko ... No kazdopadne dam vediet ked ako som dopadol az budem motorku mat...Neponahlam sa ale tiez ma to laka este si pojazdit pocas babieho leta par kilometrov :-)


08.09.2016 15:02

Re: Výber prvej motorky

veverica
 Kávičkár 

Ikona

motorka je stelesnená emócia, vyberaj srdcom. Každá motorka je pre svojho majiteľa tá najlepšia. A na žiadnu cudziu motorku sa nekydá pred majiteľom. Je to neslušné . Keď pre teba prestane byť dobrá vymeníš ju za inú, alebo za niečo iné( práčka, miešačka, ŽUK,lešenie...)


08.09.2016 15:04

Re: Výber prvej motorky

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Re: pe306: Keďže si tu relatívne nový, budiž ti odpustená nevedomosť. Takže, ak by si sa opýtal na to, akým papierom si máš riť vytrieť, či dvoj, alebo trojvrstvým, tak sa tu strhne bitva o Britániu.
Najlepšie bude, ak si zájdeš do nejakej predajne jazdeniek, pokukáš, sadneš a omakáš si váhu, manipuláciu apod, možno aj kúpiš. Ale hlavne budeš aspoň nasucho vedieť, čo ti sadne na prdel. No a prvú tak ako si písal, rozhodne nie novú. Ja som práve včera, nákupom Z750ky dokončil obmenu moto parku u nás doma. Celkove sme menili 3 stroje, ja v novembri 2015, žena niekedy v júni 2016 versys 650 a dcére sme včera doviezli kawu z750. Z toho vidno, že tá prvá na 99 percent nebude posledná.
Až si ju kúpiš, pojazdíš a zistíš, čo ti na nej vadí a naopak, čo by si ocenil, keby mala. Keď to budeš vedieť, tak môžeš potom začať sondovať, ktorá bude pre teba tá pravá, ale hlavne sa dovtedy povozíš.

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Plazivec (08.09.2016 15:05)


08.09.2016 15:10

Re: Výber prvej motorky

zase jazdit na nejakom starom crepe... cakat co sa ti zase pokazi alebo odpadne... a napriklad ja si servis doma robit nebudem


08.09.2016 15:27

Re: Výber prvej motorky

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

kolko penazi stratis na novej motorke, tolko penazi preinvestujes do starej jazdenky, ktorej sa uz cena zastavila....

Treba mysliet na to, ze ceny dielov su rovnake na novu, aj 20 rocnu.


08.09.2016 16:17

Re: Výber prvej motorky

passiv
 Turista 

Ikona

toto je asi vzdy loteria...pokial nekupujes malo jazdenu, zarucene nepadnutu, jazdenu rakuskym dochodcom :D


08.09.2016 16:52

Re: Výber prvej motorky

na takej uz zase mozu odchadzat suciastky na starobu


08.09.2016 16:52

Re: Výber prvej motorky

Undefined
 Turista 

Ikona

Re: azbest: By si sa čudoval aké problémy vieš mať aj s novou mašinou v záruke :-) By si sa možno divil ...


08.09.2016 16:58

Re: Výber prvej motorky

meloking
 Kávičkár 

Ikona

sak medzi vylagrovanou starou rachotinou a funglac novou motorkou je dostatocny priestor na rozne ine moznosti...

za mna trojvrstvovy! :-D


08.09.2016 17:21

Re: Výber prvej motorky

Voľakedy niekedy stačí aj lopúch. Len tých už pomaly niet.


08.09.2016 21:44

Re: Výber prvej motorky

veverica
 Kávičkár 

Ikona

alebo srať tvrdô nak ti neumaže riť.


08.09.2016 22:34

Re: Výber prvej motorky

Mishko
 Skútrista 

Ikona

Plazivec: "Kedze si tu relativne novy, budiz ti odpustena tvoja nevedomost..."

Čas registrácie: 07.06.2014 15:25

Este ze ty si dlhorocny clen :-D :-D


08.09.2016 23:32

Re: Výber prvej motorky

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Re: Mishko: No a preto som napísal relatívne, treba aj link na význam tohto slova? :-D

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Plazivec (08.09.2016 23:33)


09.09.2016 6:49

Re: Výber prvej motorky

Ked uz sme pri tom vylucovani....Viete čim si utieraju zadok tvrdí chlapi?

Dôvod úpravy: gramatika :-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil pe306 (09.09.2016 6:53)


09.09.2016 6:51

Re: Výber prvej motorky

Krakatau
 Kávičkár 

Ikona

pe306: To je predsa jasné, tvrdí chlapi si zadok neutierajú! :-D :-D :-D

(Priznám sa, nie som až taký tvrdý chlap. :-})


09.09.2016 6:54

Re: Výber prvej motorky

Re: Krakatau: Správne :-) ani ja som to este neskusal :-) zatial som nemusel...boo dost casu sa aj utriet :-)


09.09.2016 8:41

Re: Výber prvej motorky

demmoo
 Edvenčr 

Ikona

veverica :-D :-))) [dobre] [dobre]


09.09.2016 11:06

Re: Výber prvej motorky

Plazivec - ak sem nedáš foto dcéry na Z750 ke, budeš BANOVAŤ :-D ;-)

ale jej telefónne číslo iba mne do ss, nieže ma mladí samci predbehnú :-D

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Romanka (09.09.2016 11:06)


09.09.2016 16:33

Re: Výber prvej motorky

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Re: Romanka: Jeden mladý samec ťa už predbehol, smola [zle]


09.09.2016 17:57

Re: Výber prvej motorky

co maju trollovia tie vase kydy spolocne s vyberom motorky ?


09.09.2016 18:05

Re: Výber prvej motorky

Mlhos, krot hormon, aby sa ti nahodou nestalo ze sa v trolejbuse poseres, ked zastavis na mierovej a skocim ti do usmevu , nepasol som s tebou vevericky, capiche ? Selektuj do koho sa mozes beztrestne navazat...

Ak ti to v tej tupej manbibule nedocvaklo, bavime sa s plazivcom o motorke jeho potomka Z750.

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Romanka (09.09.2016 18:07)


10.09.2016 0:15

Re: Výber prvej motorky

romanka: prispevok hodny tazko zakomplexovaneho primitiva I-GRR [zle]


Predchádzajúce | 1 2 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 94880 | Včera: 210481