Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Objektivna zodpovednost ? - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuObjektivna zodpovednost ? - Diskusné fórum - Len Tak

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 1 2 3 |

12.10.2015 23:47

Re: Objektivna zodpovednost ?

sorentto
 Edvenčr 

Ikona

a co takto aj teraz v zime jedna protestna jazda.. s plagatom pre ministra vnutra.. ci je OK presuvat sa z Narkozy do verejnoprávnej 150 kmh..??? a ci on by stal s chopprom v zapche v kolone??


13.10.2015 5:48

Re: Objektivna zodpovednost ?

svisto
 Kávičkár 

No je to smutné, že takto je človek buzerovaný.
S mojou Guzzi si veru neviem predstaviť plaziť sa takto v kolóne. Jednak by nebola chladená (je to vzducháč a bez olejového chladiča) a jednak ta moto trochu trpí, keď sa musím stále spojkovať na jednotke, keďže v nízkych otáčkach to vďaka V2 a kardánu trochu kope, takže spojka trvalo zopnutá... :-((((((

Som zvedavý, čo by títo "kameramani" hovorili, keby sme na motkách išli pekne jeden za druhým. Plechovkári by nás asi hneď okrem ofrflania označili za zdržovateľov a predlžovateľov kolóny.

Keď som chodil do DE cez Čechy, tak som po cestách našiel 2 ťažké nehody a vždy ma policajti opatrne "hnali" dopredu, až nezavadziam autám a pritom to bolo také jednoduché, jeden policajt dal vysielačkou vedieť ďalším, že im posiela motorkára (robil to aj s ďalšími), aby nás pustili ďalej, pričom prejazdnosť cesty bola značne obmedzená.

Viem, že takéto jazdenie nie je podľa zákona to najsprávnejšie, ale čo tak niekedy použiť šedú hmotu na krku a situáciu aj reálne zhodnotiť.

Za mňa majú títo [zle]


13.10.2015 7:39

Re: Objektivna zodpovednost ?

egres2
 Bahniak 

Ikona

choki:
A ty si žil v ktorej krajine kde nie je predchádzania cez plnú čiaru priestupkom?
Dodržiavanie zákonov je socialistická vymoženosť?

matus:
Veď píšem že výška sankcie je podľa mňa neprimeraná vzhľadom na závažnosť.

sorento:
A kde chceš hľadať zabudnuté paragrafy?
Zákon hovorí o max 300,-€ pokute tak sa nie je o čo oprieť pri odvolávaní a ani súd to nezníži.


13.10.2015 7:40

Re: Objektivna zodpovednost ?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Mullah> kontaktoval by som autora tohoto clanku a zverejnil tvoj pripad. Aj ked uz zaplatis, stoji za to urobit nieco pre komunitu

www.cas.sk/clanok/333005/kde-stat-zlyhal-pomohli-ini-oc...


13.10.2015 7:45

Re: Objektivna zodpovednost ?

I-GRR I-GRR I-GRR [zle] [zle] [zle]


13.10.2015 7:46

Re: Objektivna zodpovednost ?

sorentto
 Edvenčr 

Ikona

egres, nie som pravnik.. keby som bol, asi by som sa mal dnes lepsie :-) ale skopirujem sem uz raz uvadzany paragraf o ktory sa podla mojho nazoru da opriet (a ako som napisal, sikovny pravnik moze najst aj nieco ine):

§ 12 ods. 1: Pri určení druhu sankcie a jej výmery sa prihliadne na závažnosť priestupku, najmä na spôsob jeho spáchania a na jeho následky, na okolnosti, za ktorých bol spáchaný, na mieru zavinenia, na pohnútky a na osobu páchateľa, ako aj na to, či a akým spôsobom bol za ten istý skutok postihnutý v kárnom alebo disciplinárnom konaní.

Je jasne, ze na spravnom konani to nikto neznizi - a od vysky pokuty sa zrejme odvija aj vyska odmeny konkretneho policajta.. preto mi pride ako jedina mozna cesta prave sud - ano, je to casovo a ak by si mal platit pravnika aj financne narocne a potom je na mieste otazka ci to stoji zato.. na to si uz autor diskusie musi odpovedat sam..

Dôvod úpravy: Formátovanie

Upravené 1 krát. Naposledy upravil sorentto (13.10.2015 7:48)


13.10.2015 10:13

Re: Objektivna zodpovednost ?

Archie
 Edvenčr 

Ikona

A dajme 2-3 cyklistov v 10 m rozostupoch na aj niekoľkokilometrové úseky s plnou čiarou - a nech sa za nimi tvoria a vlečú hodiny kolónyyyyy občanov dodržiavajúcich zákony... [dobre] :-D
(Tým mám na mysli, že možno nie vždy treba meniť občanov, ale niekedy aj zákony.)

Ale veď plniť štátnu pokladňu môžu dopravní policajti veľmi ľahko aj bez takýchto extrémnych a nepopulárnych praktík. Po cestách už málokto jazdí 90-kou, či predbieha len cez prerušovanú čiaru a je milión úsekov, kde s prstom v nose naryžujú denne tisíce EUR a nikto im ani "fň" škaredé nepovie...


13.10.2015 10:20

Re: Objektivna zodpovednost ?

chooki
 Edvenčr 

Ikona

Ja by som sa na prejednani este opytal, co branilo fizlom riesit priestupok na mieste.
egres, menton, v nemecku, mam prejazdene na moto nieco v eu, v azii..nic specialne, ale uz viaceri vieme porovnat ako to je vonku, a ako u nas. Tak zbytocne tu zahmlievate , ze porusil, o kradnuti a protesty nemaju vyznam...Neuveritelna malodusevnost, ze este aj na motofore sa najde x ludi, ktori v podstate tych fizloch schvaluju.


13.10.2015 10:29

Re: Objektivna zodpovednost ?

zatvarajme oci nad takymito malymi nepodstatnymi priestupkami, ved sa v zasade nic nedeje
a nebrzdime sa v rozlete
zacneme predbiehanim cez plnu, pokracujem nerespektovanim cervenej, dalej nejake to zrazenie chodca na prechode, moznosti su takmer neobmedzene
...


13.10.2015 10:42

Re: Objektivna zodpovednost ?

Darius14
 Turista 

Re: gene: taketo porovnania su prestrelene. Ked ide motorka krokom pomedzi auta naozaj nikoho okrem seba neohrozuje. Strajku by som sa urcite zucastnil ak by nas bolo dost tak by si vodici uvedomili, ze im tie motorky v pruhoch zavadzaju...


13.10.2015 10:47

Re: Objektivna zodpovednost ?

datadive
 Kávičkár 

gene ty si dopravak, alebo zabak ze? :-D :-D potom by to co vravis davalo zmysel 8-)


13.10.2015 11:01

Re: Objektivna zodpovednost ?

Menton
 Skútrista 

Ikona

Re: chooki: no prave v Nemecku rozhodne neberu policajti taketo priestupky ako banality, ak si tam zil, tak si pekne suchal nohami. Preto nechapem, o com tocis... Ale jasne, na fore jazdia vsetci ako Rossi a na policajtov su horsi, ako Terminator vo vsetkych dieloch dokopy...

Re: Mullah: ja som k tvojmu/vasmu sposobu predbiehaniu kolony nenapisal ani slovo... 8-)


13.10.2015 11:52

Re: Objektivna zodpovednost ?

darius14
jasne ze su prestrelene, ale ked zacneme zatvarat oci, tak kde skoncime ?
jednemu nestaci to, inemu nestaci este viac

datadive
nie som, prekvapive ?

to by bol krasny svet keby kazdy dodrziaval pravidla, nie ?
ale staci si precitat diskusiu a hned je jasne ze v tomto zivote to je cista utopia, lebo o to nema zaujem takmer NIKTO !
I-GRR


13.10.2015 12:42

Re: Objektivna zodpovednost ?

datadive
 Kávičkár 

Re: gene: ano ... ani byvaly ? >:-) alebo aspon vojak, hasic popr. iny co potrebuje smernicu aj na to aby siel na zachod. :-D Slusny ludia zakony nepotrebuju. 8-)

mne sa stala ina vec, v slovinsku ... vidim policajtov na motorkach v spetakoch, tak sa zaradim do kolony, nech nezavadzam ... a oni ze aby som siel za nimi, reku pruser, mi spocitaju predbiehanie ... takto z kolony vytiahli este asi dalsich 20 motorkarov a odprevadili nas az na hranicu, tam zablokovali auto, aby motorky mohli prejst hranicnou kontrolou, zamavali a sli s5. :-O ...

Na sLovensku som narazil aj na tych co ma sli zastrelit, aj na takých co im bolo trapne ma zastavit a este sa mi aj ospravedlnovali. Je to v prvom rade o ludoch a nie o zákonoch. Ti z videa su cisty ..... sak sa staci pozret ako je zaradeny za tou dodavkou. Toč, skús plynule, Toč, Toč ... ten za kamerou je len o nieco mensi buzerant ako ten za volantom



Dôvod úpravy: preklep

Upravené 3 krát. Naposledy upravil datadive (13.10.2015 12:49)


13.10.2015 12:54

Re: Objektivna zodpovednost ?

egres2
 Bahniak 

Ikona

choki:
V krajínach EU (tých imperialistických má manželka rodinu-rodení nemci a nie emigranti) a v nemecku máme pobočku firmy tak som tam za 25 rokov najazdil niečo cez 300 tisíc kilákov.
No a videl som a počul úplne niečo iné ako tvrdíš.
Je pravda že zbytočne nikoho neotravujú ale ak spáchaš priestupok tak sú nekompromisní až to mrazí.


13.10.2015 14:14

Re: Objektivna zodpovednost ?

datadive
dokonca ani byvaly
vojnu som si odkrutil ako zakladak a odvtedy dakujem nemusim ziadnu zelenu


13.10.2015 14:51

Re: Objektivna zodpovednost ?

datadive
 Kávičkár 

Re: gene: tak kde sa to potom v tebe berie? ... uprednostit "zakon" pred zdravym rozumom, to az tak veris tym co ich pisu alebo co? jazdil si niekedy v taliansku? a prezil si to bez porazky?


13.10.2015 15:00

Re: Objektivna zodpovednost ?

sorentto
 Edvenčr 

Ikona

a co uz potom toto? tu by nasich ochrancov zakon muselo na mieste jebnut...
Pozri obrázok


13.10.2015 15:25

Re: Objektivna zodpovednost ?

TosH
 Kávičkár 

Ikona

Re: datadive:
U nas je to proste tak. Ak nechces byt kefovany, tak proste musis dodrzat zakon. Zober si chlapa co vezie rodiacu manzelku, a dostane pokutu, a este mnoho inych pripadov. Proste tu neexistuje zdravy rozum, iba buzeracia, a ak sa tomu chces vyhnut, treba respektovat zakony, alebo minimalne ak vidis podozrive auto, tak sa spravat vramci moznosti... :-)


13.10.2015 15:31

Re: Objektivna zodpovednost ?

Dermo33
 Kávičkár 

Ikona

Ja som takisto za dodržiavanie pravidiel a určite aj za pokuty. A porovnavať to s jazdou na červenú, alebo zrazenie chodca na priechode je úplne mimi.

Svojho času som bol v organizačnom tíme protestu proti nezmyselnemu pokutovaniu parkovania motoriek na chodnikoch v BA. A cuduj sa svete, aj tí debili v mestkej policii pochopili, ze keby vsetky motorky stali na parkovacich miestach, tak skolabuje parkovaci system v celej BA. Nehovorim ze nekolabuje aj teraz, ale bolo by to ovela horsie a to sa jednalo o nejakych 100 motoriek a doobedne parkovanie.

Toto je podobna situacia a aj určitá akceptácia "pretlacania" sa motorkarov v zapche. Vsetkym ide o plynulost premavky a ze je ta v Bratislave katastrofalna vieme vsetci co tu jazdime. Preto nechapem prispevky ala Gene. Cim menej motoriek bude jazdit, tym to bude horsie v BA. A vo vsetkych europskych mestach je taketo posuvanie v kolone akceptovane. Ak ten idiot nejde 150+ v strednom pruhu s ladakom na 12titisc otackach, tak je to fakt nezmyselne buzerovanie motorkarov.


13.10.2015 15:48

Re: Objektivna zodpovednost ?

Re: datadive: V Taliansku na dvojpruhovej ceste (v jednom smere) v mojom pravom pruhu stoji auto. Vyhodim smerovku vlavo, dam nohu dole z plynu pre istotu, lebo kontrolujem späťaky, či môžem prejsť do ľavého pruhu. Spoza mňa vyleti policajne auto, surovo ma obehne a asi 4 policajti sa v tom aute otočili na mňa a bolo vidieť, čo si o mne myslia, že robim "chujoviny".

V Prešove sme mali policajta, ktory sa mi stazoval, že ho nechcú pustiť do Afganistanu (zarábať ťažké prachy ako vojak) a pritom je na nástenke, že má prvé miesto za výber pokút a prvé miesto v odobratých vodičských preukazoch. Teraz je v BA. Užite si ho tam. :-P (Viem, že túžil učiť na policajnej akadémii, aby svoje skúsenosti mohol odovzdávať ostatným.)

Informácia, že samotný policajti sú buzerovaní od nadriadených, že musia dávať pokuty je pre mňa stará už asi 20 rokov (priamo od policajta).
Choré je, že už štátny rozpočet ráta s určitou výškou "pokutových príspevkov" do rozpočtu. Takže tie prachy sa vybrať musia.

Kdesi bolo porovnanie výšky pokút na Slovensku a v Rakúsku vo vzťahu k platom. V Rakúsku vyššie platy a nižšie pokuty...


13.10.2015 15:53

Re: Objektivna zodpovednost ?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

V rakusku su NOMINALNE nizsie pokuty, ak neratam extremy ako 60+ v meste a pod.


13.10.2015 16:03

Re: Objektivna zodpovednost ?

durinkos
 Kávičkár 

Ikona

Isli sme na dovolenku cez nemecke dialnice s vozikom s motorkamy. V lavom pruhu sme sa nalepili na noveho 5koveveho baworaka nakolko sme sli rychlejsie ako dovolavala znacka. Zrazu sa to auto roblikalo policajnymi majakmi. Trocha sme pribrzdili a auto zhaslo. Dufam ze si viete predstavit scenar na slovensku... I-GRR cele zle...


13.10.2015 16:47

Re: Objektivna zodpovednost ?

SO545
 Kávičkár 

Ikona

Pruser je v tom ze uz sa ukaznujeme a vyber trochu viazne /mozno/
Tak nam trosku posteluju vypalnicku tabulku smerom hore./mozno/


13.10.2015 17:11

Re: Objektivna zodpovednost ?

Johny3
 Kávičkár 

Ikona

Menton: No ved hej, nebezpecne je uz aj sadnut na moto(zatial to este nepokutuju :-D ), ale stvrt tisica eur je skratka prilis. Aj 2/3 z toho je prilis VZHLADOM NA TU SITUACIU.
Mullah: ano ano ano uz som si vsimol ze 250ccm, prepaac :-}
Feror: "zeby sa zucastnit volieb?" Koho z kandidatov treba volit aby sa nieco zlepsilo? Buduci rok to bude asi najhorsie co som zatial zazil - fakt nie je koho volit. A co je este horsie, pravdepodobne na tom ani nezalezi - volbami rozhodujeme len o tom, koho si financne skupiny kupia.


13.10.2015 17:29

Re: Objektivna zodpovednost ?

durinkos
 Kávičkár 

Ikona

Re: svisto: Zakon tusim hovory ze jednostope vozidla bez postranneho vozika sa smu obiehat aj cez zakaz obiehania.


13.10.2015 18:54

Re: Objektivna zodpovednost ?

ultra
 Čoprák 

Ikona

autor nech da vediet ako dopadol (ak pojde na prejednanie) ale ak pojde konzultovat na DI

(zmena prispevku )

Upravené 1 krát. Naposledy upravil ultra (13.10.2015 18:57)


13.10.2015 18:56

Re: Objektivna zodpovednost ?

Feror
 Edvenčr 

Ikona

Re: Johny3: Žiaľ asi len menšie zlo, nič extra na vyber nie je :'(
Ale ak nepôjdeš, tak podporis vypalnika strednej pracujúcej triedy...

Premrštené pokuty ma tak neseru, ako kradnutie mnou nasporeneho dôchodku, atd atd atd atd


13.10.2015 22:02

Re: Objektivna zodpovednost ?

znorbi2
 Skútrista 

Ikona

k tomu len tolko: Ano, skutok sa stal. Nie, ta pokuta je neprimerana.

Re: sorentto:
ad § "Pri určení druhu sankcie a jej výmery sa prihliadne na závažnosť priestupku, najmä na spôsob jeho spáchania a na jeho následky..."

DI posudil jeho manever ako nebezpecny, ak si teda zasluzil maximalnu sadzbu....
Potom nemali ale pani policajti povinnost okamzite zakrocit (Zakon o statnej sluzbe prisl. PZ, SIS, ... § 48 Zakladne prava a povinnosti policajta, bod 3. d) ) a nie pocuvat Hemendex a tocit ich homevideo? Btw, blahozelam za skvelu pracu kameramana.

Full disclosure: tiez jazdim po tej trase v rannej spicke, dokonca "pachatela" som neraz "prenasledoval" rovnakym sposobom ako na zabere. A jeho styl jazdy sa da charakterizovat jednym slovom: "slusny".


13.10.2015 22:39

Re: Objektivna zodpovednost ?

Mullah
 Skútrista 

Johny3: Je ti odpustene ;-)
ultra: autor da vediet, len este nestihol sa tam vybrat
Feror: Ano, presne tak. Ale to uz je tema na ine forum.
znorbi2: cierny Atlantic... tusim to aj mne nieco hovori :-)))

Dermo33: Na tej akcii o parkovani som sa zucastnil aj ja. V tomto pripade by to tiez malo zmysel, aj som nad tym uz rozmyslal - samozrejme nie kvoli mojej pokute, ale preto, aby sme neplatili taketo pokuty v buducnosti. Najskor sa ale treba aspon pokusit dosiahnut zmenu mierumiluvnejsimi prosrtriedkami. Blizia sa volby, je cas slubov, mozno niektora strana sa bude chciet aj tomuto venovat...


14.10.2015 9:26

Re: Objektivna zodpovednost ?

side
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

A čo tak obehnúť takúto kolónu: :-)))
podkapotou.zoznam.sk/cl/1000632/1503829/VIDEO--Super-za...


14.10.2015 9:26

Re: Objektivna zodpovednost ?

8814
 Turista 

Ikona

Re: Mullah: na slovensku mierumilovnými prostriedkami dosiahneš asi veľké...
to čo by pomohlo zablokovať slušne jazdiacimi motorkami všetky príjazdové cesty k národnej rade pred schôdzou,hlavne keď sa schvaľujú dôležité zákony a následne po rokovaní keď sa ponáhľajú domov... a poslanici by meškali viac hodín...to by pomohlo, lebo by bol narušený ich konfort a to je už niečom inom >:-)


14.10.2015 9:51

Re: Objektivna zodpovednost ?

datadive
 Kávičkár 

Re: 8814: zapne blikacku a este ta zrazi ...


14.10.2015 10:08

Re: Objektivna zodpovednost ?

Toman
 Skútrista 

Ikona

- po vzore taxikarou sa nasrat a pomalou jazdou v piatok blokovat bratislavu
- hoc aj kazdy piatok


14.10.2015 10:54

Re: Objektivna zodpovednost ?

Archie
 Edvenčr 

Ikona

Netreba pomalou, stačí predpísanou 50-kou.


14.10.2015 13:39

Re: Objektivna zodpovednost ?

icenko64
 Kávičkár 

Ikona

takže kedy sa začína to blokovanie?....tento rok alebo nikdy?.... ;-)


14.10.2015 14:15

Re: Objektivna zodpovednost ?

Mullah
 Skútrista 

Takze bo som na DI. Podla predpokladu, nic som nedosiahol. V podstate ani neboli na mna nijako neprijemni, z toho rozhovoru som sa dozvedel akurat to, co som tusil uz predtym. Policajt, ktory to riesi na DI nema podla zakona inu moznost, ako dat pokutu prave v takejto vyske. Pri objektivnej zodpovednosti tam nie je pokuta DO urcitej sumy, ale V urcitej sume. Paragraf o prihliadani na zavaznost priestupku tiez sa netyka objektivnej zodpovednosti.
Cize ak by mi dali mensiu, alebo ziadnu pokutu, tak by porusili zakon, a to si asi ziaden na triko nezoberie.
Vraj ten den, ked nas natocili bola vyhlasena policajna akcia na objektivnu zodpovednost, preto nas nezastavili a neriesili na mieste. (Ale na druhej strane, ked som pocul to vzrusene "toc, toc", tak pochybujem, zeby to inac urobili...).
Takze zakerny je tu samotny zakon, a ten sa treba pokusit zmenit. S blokovanim by som asi pockal do jari, teraz aj tak nie je pocasie...


14.10.2015 19:34

Re: Objektivna zodpovednost ?

ako by si chcel upravit zakon ? povolit predbiehanie cez plnu pre motorky ?


14.10.2015 20:32

Re: Objektivna zodpovednost ?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

podla teba je v poriadku, ze v pripade objektivnej zodpovednosti suma za priestupok nezodpoveda vyske spolocenskej nebezpecnosti, ale rovno sa najvyssia sazba? (v tomto pripade cca 4-nasobna)


14.10.2015 21:22

Re: Objektivna zodpovednost ?

durinkos
 Kávičkár 

Ikona

Ked mozu auta obiehat motorky preco by nemohli motorky obiehat auta? Co je nebezpecnejsie?


14.10.2015 21:43

Re: Objektivna zodpovednost ?

Mullah
 Skútrista 

gene:
Podla mna zakon by sa mohol upravit tak, ze jednostopove vozidla by mohli predbiehat tam, kde je to zakazane dopravnym znacenim (tzn. nie tam, kde to zakazuju ine pravidla, napr. prechody pre chodcov, krizovatky, zeleznicne priecestia), ak dodrzia tieto pravidla:
- neobmedzia inych ucastnikov premavky
- neprekrocia rychlost napr. 30 km/h
- maju dostatocnu viditelnost na vozidla prichadzajuce v protismere tak, aby v pripade potreby dokazali sa im vyhnut
Kua, skoro pravnickym jazykom som to napisal :-O
Vidis v tom nejake potencionalne nebezpecenstvo ?

A objektivna zodpovednost je dalsia tema - je podla mna scestne, ze pri jej posudzovani policajti nemozu prihliadat na zavaznost priestupku. Aj ked sa najde rozumny policajt, tak nemoze dat nizsiu pokutu, lebo porusi zakon.


15.10.2015 0:16

Re: Objektivna zodpovednost ?

durinkos
 Kávičkár 

Ikona

Ja som to mal tento rok cez plnu za 20€ Pozdravujem pana policajta a dakujem. Kiez by boli vsetci taky :-D


15.10.2015 0:55

Re: Objektivna zodpovednost ?

matus:
ked das nizku pokutu, tak je mozne ze to zacne viac ludi porusovat, lebo si povedia ze sa na to za tu sumu mozu vykaslat a mozno sa im to prepecie, blizime sa smerom k plneniu statnej kasy
mozno ked das velmi vysoku pokutu tak to ludia zacnu respektovat, inac mozu prist napriklad o to svoje auto (ak je pozicane tak sa asi zasmeju)
pocul som ze v niektorych krajinach sa vyska pokuty odvodzuje o vysky prijmu alebo majetku, to mi pride zaujimave

durinkos:
tazko vseobecne povedat ake predbiehanie je nebezpecnejsie, asi zalezi od situacie
myslim ale ze tym ze na motorke si toho mozes viac dovolit, zrychlenie a tak, tak si na nej clovek aj viac dovoluje

mullah:
mozes skusit pretlacit taky navrh
ked budu moct motorky predbiehat tak motorkarov to potesi, autickarov asi nasere, a mozno to bude vyrovnane kedze motorku uz predbehnut mozes

idealne je zalozit si politicku stranu, vyhrat volby a uzakonit co uznas za vhodne


15.10.2015 7:38

Re: Objektivna zodpovednost ?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

gene> komunista, byvaly volic meciara a sucasny volic smeru, sns alebo kotlebu, vsak?
A hned ti aj napisem preco si myslim, ze si obmedzeny.

ad vyska pokuty> u nas su pokuty 2-3x vyssie ako v rakusku, pri 2-3 nasobne priemernych prijmoch. T.j. v absolutnych cislach su tu pokuty 4 az 9 krat vyssie ako v Rakusku.

Otazka na teba:
Jazdi sa u nas ohladuplnejsie?
Je v rakusku viac dopravnych nehod na 100.000obyv?

Vymyslat nepodlozene hluposti je uloha politikov, ktoru ich volici (ako ty) bez myslenia okamzite preberaju a maju jasno. Potom to vypisuju na fora - napr aj na pravda.sk

ad vyska pokuty podla vysky majetku> komunisticky vymysel hodny severskych krajin, kde ked na dialnici prekrocis rychlost o 10km/h, tak ini vodici na teba volaju policiu.

Otazka na teba: ak chudobny obcan sposobi dopravnu nehodu, su jej nasledky ine, ako ked bohaty obcan sposobi nehodu?

idealne je zalozit si politicku stranu, vyhrat volby a uzakonit co uznas za vhodne

typicke obmedzene myslenie, podla ktoreho sa spravaju najma politici vyssie uvedenych stran. Povedal to uz Meciar: "je po volbach, zvyknite si."

Politici maju vytvarat pravny ramec pre spravodlive fungovanie spolocnosti, robit stat atraktivnym pre zahranicie i vlastnych obyvatelov, starat sa o rozvoj, hladiet do buducna a pripravovat take navrhy a riesenia, ktore v buducnosti prinesu spolocensku prosperitu.
Co je v sucasnosti napr. podpora vzdelania a vedecko-vyskumnej cinnosti.

otazka na teba: co z toho sa podla teba v sucasnosti deje? Si s tym spokojny?


prebehol som teraz este nejake dalsie tvoje prispevky. Ty si typicky profil cloveka, ktory keby mal moc, tak vsetko obmedzuje, lebo "co keby, co by sa mohlo stat ked sa uvolnia opraty, urcite by sa hned vsetko porusovalo, zabijalo..."
To co hovoris, a teda co si myslis, nema so slobodnou spolocnostou nic spolocne. Prave ludia ako ty, ktori suhlasia s politikou utahovania osobnych slobod su zodpovedni za marazmus, ktory teraz je v Europe. Ked ludia su od malicka nauceni, ze stat je ten, ktory sa o teba postara, ze treba co najviac z dani odovzdat statu aby sa postaral o tvoju bezpecnost. Ze je najlepsie ak dame co najviac penazi tajnej sluzbe, aby odpocuvala ludi, aby mohla hned zistit, ked si niekto mysli nieco nekale a zakrocit...
Nechce sa mi dalej pokracovat, som z tohoto celeho smutny.

Vysledkom bude, ze o 50 rokov budu motorky nejakym sposobom zakazane. Mozno totalny zakaz prejde az o 70 rokov, ked tu my nebudeme, ale prave ludia ako gene podporuju politikov napr v obmedzovani max. vykonov, pretoze "co keby..."


15.10.2015 7:53

Re: Objektivna zodpovednost ?

egres2
 Bahniak 

Ikona

matus:
Naivita najvyššieho stupňa myslieť si, že sa ľudia uriadia sami.
Pozri koľko máme ( a všetci pindáte nezmyselných, obmedzujúcich) zákonov a napriek tomu máme zo štátov EU najvyššiu mieru porušovania zákonov na jedného občana.
Nemec nepotrebuje zaplatiť pokutu vo výške troch platov aby neporušoval zákon. On jednoducho nemá snahu za každých okolností porušovať zákony ( befel ist befel)
Keby som bol dnes policajt tak počas cesty do práce 22 km by som zobral 30 VP, 80- tich by som poslal na preskúšanie a vyzbieral cca 5000€ na pokutách.
Za týždeň jazdenia po nemecku by som vyššie uvedené použil tak max v 2%.

P.S.: Dajte návrh na novelu do parlamentu aby motorka mala priamo zo zákona absolutnú prednosť.


15.10.2015 8:04

Re: Objektivna zodpovednost ?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Egres, zakony ta slusnemu spravaniu, moralke ani etike nenaucia.
Za komunizmu tu boli pevnejsie opraty ako teraz, a zlociny aj priestupky sa napriek tomu diali. Akurat si sa o tom nedocital v novom case a na facebooku.

To co sa dnes v spolocnosti deje je vysledkom nesamostatnosti myslenia, neuvazovani o nasledkoch svojho konania, o tom, ze urcita skupina obyvatelov je nedotknutelna, ze kradnut vo velkom sa oplati, ze ist sa da len cez lakte atd. Je to rozklad spolocnosti zhora.

Utahovanim oprat (zakonov, pokut) sa zdlhodobeho hladiska nic nezmeni, co ukazuje aj nas priklad, ked sa pred par rokmi dramaticky zvysili pokuty na useku cestnej premavky.
Ani preklasifikovanie jazdy v opilosti nad 0,5mgl na trestny cin nic nezmenilo a pocet prichytenych vodicov jazdiacich pod vplyvom alkoholu neklesa.

Treba pozerat na realitu a nie na teorie.

Utahovanim oprat su ludia cim dalej tym viac otupelejsi a nesamostatnejsi. Co politikom naramne vyhovuje.


15.10.2015 8:11

Re: Objektivna zodpovednost ?

egres2
 Bahniak 

Ikona

matus:

Egres, zakony ta slusnemu spravaniu, moralke ani etike nenaucia.
A práve preto, že naša spoločnosť nemá osvojené tieto atribúty potrebuje zákony a represiu.
Alebo si presvedčený, že zrušením represívnych zákonov sa ľudia zmenia k lepšiemu?????
Ja teda vonkoncom nie.


15.10.2015 8:15

Re: Objektivna zodpovednost ?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

no vacsia represia zjavne nepomaha (mas tam 2 priklady za poslednych 5 rokov), tak ako mozes logicky cakat, ze este vacsia pomoze?


15.10.2015 8:22

Re: Objektivna zodpovednost ?

egres2
 Bahniak 

Ikona

matus:
Ale to nie je štatistika.
Je rovnaké množstvo kontrol pred a po?


15.10.2015 8:22

Re: Objektivna zodpovednost ?

Jura
 Motarďák 

Ikona

Člověk by neměl používat cizí termity, když je nezná suterénně nebo není v
dobré konvici, protože je zde veliké rizoto, že to skončí fiatem. Každý
se tváří jako suvenýr, ale vrátí se mu to jako buzerant.


15.10.2015 8:33

Re: Objektivna zodpovednost ?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

egres> nikdy sa nekontrolovalo 100% vodicov, cize nevies z coho sa vychadza.
Vacsou vzorkou sa len mozes priblizovat k realite.


15.10.2015 8:56

Re: Objektivna zodpovednost ?

egres2
 Bahniak 

Ikona

Mulah:
Zaplatil si pokutu?


15.10.2015 10:05

Re: Objektivna zodpovednost ?

matus
gulove o mne vies a si uplne mimo

Sloboda tvojej päste končí na špičke môjho nosu alebo Moja sloboda sa končí tam, kde sa začína sloboda druhého (John Locke).

ked toto bude kazdy povazovat za automaticke a podla toho sa spravat, tak represivne zakony nebudu potrebne
bohuzial to tak nie je a evidentne ani dlho nebude

ked to ludia nedodrziavaju sami od seba, akym sposobom sa k tomu dokazes dopracovat ?


15.10.2015 10:09

Re: Objektivna zodpovednost ?

Mullah
 Skútrista 

Na Slovensku si ludia zakony nevazia, pretoze su nauceni, ze stat ktory ich vydava je ich nepriatelom. Takto sa to naucili za komunizmu, a vacsina s tych, co nam vladli potom nespravila nic, aby toto presvedcenie sa zmenilo - presne tak, ako napisal Matus.
Pokutovanie za nezmysly len tento nazor posilnuje.
Problem ale nie je vo vyske pokut, ale v ich necitlivom aplikovani. Policajti castokrat nechcu pouzivat zdravy rozum, a v pripade objektivnej zodpovednosti ani nemozu.
egres2: pokutu som este nezaplatil, ale zaplatim v termine

P.S.: Navrhnite uzakonnit trest smrti za porusenie dopravnych predpisov. Zarucene ludia zacnu jazdit podla pravidel.


15.10.2015 10:22

Re: Objektivna zodpovednost ?

egres2
 Bahniak 

Ikona

A podpísal si niečo?


15.10.2015 10:30

Re: Objektivna zodpovednost ?

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Cely problém je v genetike. Slovanské národy sú evidentne na tom horšie so sebadisciplínou, zmyslom pre povinnosť, zodpovednosť a rešpekt. Nikdy, a to podčiarkujem, nikdy sa slovanské národy ani nepriblížia k týmto vlastnostiam, s ktorými sa anglosaské deti už rodia. Z toho apriori vyplýva, že systém, represií na tom nič nezmení. Neberiem námietky, že aj v DE je kriminalita apod, pretože ak by sme šli do toho s genetickým profilom, tak zistíme, že gény delikventov pochádzajú z východu, alebo inak, jednoduchšie, nie sú anglosaské.
40 rokov komunizmu s heslom, "Kto nekradne, okráda rodinu" k tomu len prispelo a ja neverím, že by sa výchovou mohli genetické predispozície zmeniť. Na to je treba obdobie niekoľko tisíc rokkov.
Mne z toho jednoznačne vyplýva, že akokoľvek vysoké sankcie by boli schválené, nikdy nebudú mať potenciál zmeniť správanie sa Slovákkov na cestách a v živote.
A teraz ľudovo, aby to aj Slovák pochopil: Slováci sú banda cigánov, prezlečených za belochov.
Heslo, ktoré sa objavilo na viacerých rakúskych obchodoch po otorení hraníc: Slowaken Du sollst nicht stehlen, sieht Gott Sie. Samozrejme bolo v slovenčine.


15.10.2015 11:02

Re: Objektivna zodpovednost ?

jogcar
 Edvenčr 

Ja som taky hlupejsi jednoducho rozmyslajuci tvor ale moj nazor je, ze by sme sa mali vsetci nad sebou zamysliet a jazdit rychlo tam kde sa da, nie tam kde sa neda. Ja zo zasady v pripade, ze je policajne auto v kolone, kolonu nepredbieham. Nie vsetci vodici a policajti su s tym ok ked okolo prejdes. Ked jazdim na bajku to ludom ani policajtom nevadi (teda ak nejdem na cervenu :-)))
Co sa tyka pravidiel, za poslednych 5 rokov pribudlo neskutocne vela vozidiel do premavky, jazdim vela, takze viem. Vyuzivanie beznych ciest 1 triedy na vozenie je hlupost, koledovanie si o nieco. Pokial chceme stroje vyuzivat budeme do buducna mysliet inak, VSETCI premyslat ked sadame do auta, ci je to naozaj nevyhnutne. Pokial toto nepochopime tak sa v blizkej buducnosti jazdit (myslim jazdit, nie cumiet na brzdove svetla) nebude dat.


15.10.2015 11:05

Re: Objektivna zodpovednost ?

Toman
 Skútrista 

Ikona

- represia na slovensku musi bit, jednoznacne!!!! slovensky narod este nerorastol a na ceste sa bohuzial sprava ako dobitok.
- pri beznej premavke cez plnu ciaru nemam potrebu predbiehat, ale 250E je neadekvatna pokuta za dany skutok
- ak by sa mal upravit zakon tak takym sposobom aby umoznil motocyklu bezpecny prechod kolonou k semaforom, aby auta mali povinnost sa radit pri pravej ciare
- idealne sa inspirovat v zakonoch z krarin kde to tak funguje a vseci su spokojny


15.10.2015 11:07

Re: Objektivna zodpovednost ?

datadive
 Kávičkár 


Video: www.youtube.com/watch?v=CLcwCRJ31q8


15.10.2015 11:14

Re: Objektivna zodpovednost ?

jogcar
 Edvenčr 

Toman - vodici su poviny jazdit pri pravej ciare


15.10.2015 11:25

Re: Objektivna zodpovednost ?

Toman
 Skútrista 

Ikona

- su... ale uhnu? pustia? nato treba extra odstavec v zakone.
- v taliansku maju aj motopruhy aj dakde aj vyhradene prve miesto na krizovatke pre moto, a ak je uz raz vyhradena prva pozicia pre moto tak vodicom uz trkne ze maju motorku pustit a casom by si nato zvikli.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Toman (15.10.2015 11:32)


15.10.2015 11:33

Re: Objektivna zodpovednost ?

Mullah
 Skútrista 

egres2: nic som nepodpisoval, preco ?


15.10.2015 11:34

Re: Objektivna zodpovednost ?

jogcar
 Edvenčr 

Tak podla mna je citit vyvoj v tejto oblasti. Uz davno sa mi nestalo, zeby niekto naschval 5 metrov predomnou skrizil cestu. Ludia su nervozni, chcu vidiet tak sa naskladaju ako pride. Potom ide sanitka a koniec sveta. Este ked vpredu je nejaky pako, co cervenu neprejde aj keby islo o zivot.


15.10.2015 11:47

Re: Objektivna zodpovednost ?

Toman
 Skútrista 

Ikona

- v BA skor ci neskor bude musiet prist k zmene preferencii dopravy, satelitne dediny vyrastaju ako hubu po dazdi a ranne dochadzanie do prace sa meni v jednu obrovsku katastrofu = zapchy a nemoznost v BA zaparkovat. Dnes je jedina moznost ako sa dostat do mesta je auto a motocykel (autobus/vlak sa pouzit nedaju, bohuzial....), tu vidim moznost na nejaky tlak na samospravu/mesto aby zacala viac podporovat skutre a motorky.


15.10.2015 11:52

Re: Objektivna zodpovednost ?

egres2
 Bahniak 

Ikona

Toman:
Od nás chodí spústu ľudí do BA vlakom.
Na stanicu prídu autom, zaparkujú a večer idú autom domov pár km.
Mulah: SS


15.10.2015 11:54

Re: Objektivna zodpovednost ?

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Re: jogcar: Re: Toman: Nič nepomôže. Každý sem napíšete svoj čriepok "ako by sa to malo robiť" a v konečnom dôsledku sú to len krčmové reči. Treba sa zmieriť s tým, ako to je a že to bude horšie. Jediná cesta je, vyhýbať sa možnému postihu - dodržiavaním predpisov.
Slováci sú na cestách prasce. K tomu len jedna poznámka, dvakrát som teraz na konci sezóny absolvoval prejazd z Rakúska-Berg cez Bratislavu na 61ku cez Senec do TT. V prvom prípade celkom slušne uhnuté autá v zápche na úseku pred prístavným mostom, kde je zipsovačka, len jeden človek, naschvál blokoval medzeru svojím SUV, ani neviem, čo to bolo, lebo kvôli nemu som sa do toho nepustil. Bolo vidieť, že je to hajzel, čo blokuje motorky. V druhom prípade to bolo horšie, autá nahádzané zig/zag v jazdnom pruhu a i keď nás jeden kaminiosta povzbudzoval, nech ideme dopredu, bolo to dosť o hubu.
Ešte raz zdôrazním, Slováci na civilizáciu ešte nedozreli, úroveň myslenia je niekde v dobe pred feudalizmom, kedy platilo, čo si urveš je tvoje.

Re: Toman: Ešte k tej podpore motoriek, čo si medzitým napísal - nedá sa dochádzať celoročne. Čiže v zime by si to ako riešil?

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Plazivec (15.10.2015 11:57)


15.10.2015 11:59

Re: Objektivna zodpovednost ?

meloking
 Kávičkár 

Ikona

plna ciara v stojacej kolone aut nie je moralne to iste ako plna ciara v beznej premavke. policajti nemaju byt dvojstavove automaty. konkretne tento filmovy stab preto evidentne nesplna intelektualne kriteria na vykon svojej profesie. aj preto povazujem pripravovane automaty na pokuty za zhovadilost.


15.10.2015 12:15

Re: Objektivna zodpovednost ?

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Re: meloking: Súhlasím, ale to je všetko, čo môžem proti tomu urobiť.
Ešte jedna vec ma napadla, keď už sme pri tom dodržiavaní predpisov, samozrejme to pastrí do kategórie krčmových výplodov. Stačilo by, aj pre štátnu kasu by to bolo dobré, aby v tej piatkovej a iných zápchach v blave, policajti začali vyberať pokuty za porušenie § 9 ods.1. To by naryžovali, a zároveň do toho odstavca zapracovať, že to neplatí pre motocykle.
Priznám sa, že jazdím vľavo v jazdnom pruhu a to z troch dôvodov, jednak je pravá strana jazdného pruhu horšia, častokrát až nezjazdná, alebo zjazdná len s veľkým nebezpečenstvom, a po druhé preto, lebo vodiči ignorujú pravé spätné zrkadlo a keď chcem, aby o mne vedeli a rešpektovali moju prítomnosť, nič iné mi nezostáva. Ďalší dôvod je ten, že už mnohokrát ma, napríklad, taxikári, lízli z ľavej strany len preto, že som im dal priestor.
Takto som eliminoval dosť veľké množstvo nebezpečenstva, bohužiaľ za cenu porušovania zákona.

Dôvod úpravy: elemelekele

Upravené 2 krát. Naposledy upravil Plazivec (15.10.2015 12:17)


15.10.2015 13:09

Re: Objektivna zodpovednost ?

maloking:
plna ciara v stojacej kolone aut sa mysli ze stoja aj moj aj prostismerny pruh, alebo staci ked len moj ?
lebo keby stacil len moj, tak vlastne vlezem pohybujucim sa autam v protismere do pruhu
staci ze jeden bude obchadzat nejaku dieru na ceste, nevsimne si ma a je...
to je vlastne tato situacia zo zaciatku


15.10.2015 14:33

Re: Objektivna zodpovednost ?

meloking
 Kávičkár 

Ikona

to gene:
predpokladam, ze nemusim na fore kazdy svoj vyrok pisat vyznamovo nepriestrelne a napriek tomu sa chapeme. ak si vyhodnotil spravanie sa hliadky v tomto konkretnom pripade ako spravne (co si na zaklade tvojich vyrokov dovolim tvrdit ze ano), tak sa nezhodneme a nase videnie sveta je prilis rozdielne. kazdy z tvojich alternativnych prikladov sa podla mna vzdaluje debatovanej realite a preto ich ilustracnu ulohu na obhajobu tejto pokuty nepovazujem za relevantnu.


15.10.2015 15:00

Re: Objektivna zodpovednost ?

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Ja neviem kade jazdite vy, ale ja ked idem v kolone, tak vacsina aut mi uhne. Dokonca aj ked som povodne neplanoval predbiehat.
Samozrejme nie je to koridor, kde by som sa pustil stovkou. Ale pomaly idem a ked ma vodic zbada v spetaku a nasledne ked sa kolona pohne a on sa ma kam uhnut, tak uhne. Nic si nevynucujem, na nikoho sa nelepim, neblikam, netrubim...

No pokial stojis za/vedla auta a turujes do hucaku, tak ten clovek v aute sa ti isto nepotesi, mozno sa aj naserie a kasle na teba.

Spominate tu nemecko. Nepamatam uz mesto (musel by som pozriet do mapy). Dlha zapcha, auta stoja, dlhy tunel. Boli sme dve mororky s bocnymi kuframi, tak sme sa do predu ani netlacili a auta ked nas zbadali sa nam same zacali uhybat, tak sme mohli bezpecne prejst....

Bud to ja mam take stastie, alebo nejaky divny pohlad na svet. Ano aj ja obcas stretnem "hovado" za volantom. Ale verim, ze polovica z toho maleho percenta su ludia, ktori si ma bud nevsimnu, alebo maju hlavu plnu inych starosti, alebo sa niekam ponahlaju... z tej druhej polovice je polovica vw golfov, alebo stare tuningove hrce. Tie sa daju v premavke lahko identifikovat, tak si na ne davam zvlast pozor.



15.10.2015 16:38

Re: Objektivna zodpovednost ?

meloking:
nikdy sa neda zhodnut s kazdym

napriklad keby som schvaloval pokuty ja, tak pokuta by bola cca polovica cennikovej ceny auta v case kupy noveho, minimalne 2000e ;-)
uvazujem, ze tym padom by sa pocet vybranych pokut rapidne znizil (nie suma, ale casom aj ta)
(podla mojho nazoru ze slovaka dotlacis k dodrziavaniu pravidiel len dostatocne velkou financnou motivaciou)
tym padom kto jazdi podla predpisov, nic by sa mu predsa nezmenilo, no a kto nie, tak... vie ake riziko podstupuje

ja som ale od zaciatku pisal vseobecne, k tejto konkretnej situacii som napisal az posledny riadok v mojom predposlednom prispevku


15.10.2015 17:01

Re: Objektivna zodpovednost ?

meloking
 Kávičkár 

Ikona

to gene:
vylucujem, ze existuje vodic s aspon priemernym km najazdom, ktory nikdy neporusil predpisy. urcite medzi nich patris aj ty. nemusi len vedome. v tvojom pripade pravdepodobne skor nevedome. ale chyby sa stavaju, chyby sa robia. nieco si nevsimnes, nieco prehliadnes o niecom ani len netusis... ak by si mal v tej chvili za sebou iniciativnych blbcov a vybehli by na teba s tvojou verziou pokut, asi by si ten nazor rychlo zmenil. a vsetci by sme jazdili jak prasata na trabantoch :-D


15.10.2015 17:32

Re: Objektivna zodpovednost ?

ale tak ano, urcite by tu musela byt nejaka moznost obhajit sa
ale to je myslim aj teraz v odovodnenych pripadoch
zachrana zivota ma prednost, mozno aj zdravia
ak nevidis dopravne znacenie tak podobne
mozno by sa to dalo rozsirit, prva pokuta za polovicu ;-) ale tretia uz plna palba a po roku mazeme pocitadlo, nieco ako bodovanie v cechach ale s progresivnym ohodnotenim

porusil som, nezapieram, ale snazim sa
150e nebolo pre mna v danej dobe likvidacne, keby som mal ale robotu ze ledva vyzijem, tak by to bolo drsne, a uvedomujem si zeby som si daval sakra velky pozor aby som to uz neopakovalo
ako vidis, vlastne zacinam od seba :-D

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil gene (15.10.2015 17:34)


15.10.2015 17:35

Re: Objektivna zodpovednost ?

Supi
 Turista 

Gene: "slovaka dotlacis k dodrziavaniu pravidiel len dostatocne velkou financnou motivaciou"

Cize ak by vodic dodrziaval predpisy, dostal by odmenu? Lebo pokuty su represivny nastroj, tam nie je nic motivacne.

Moj nazor - treba byt slusny. Aj v cestnej premavke. To iste ocakavam aj od policajtov. V tomto konkretnom pripade by som ja asi (mozno) ten Peugeot Boxer nepredbiehal, ale pockal, kym sa viac stiahne.
A policajti mali zapnut majaky a riesit to dohovorom, maximalne 10 E pokutou. Bolo im jasne, ze takto to bude za 250E. A to je chrapunstvo. Pre mna vacsie ako to predbiehanie, co sme videli na videu.
Takze sa necudujem, ze sa tu zdvihla taka vlna nevole.


15.10.2015 17:39

Re: Objektivna zodpovednost ?

supi
aj pozitivna motivacia moze byt motivacia, preco nie
ja chapem motivaciu ako priamku, mozes sa po nej pohybovat aj jednym ale aj druhym smerom

Dôvod úpravy: preklep

Upravené 1 krát. Naposledy upravil gene (15.10.2015 17:40)


15.10.2015 19:27

Re: Objektivna zodpovednost ?

dustof
 Turista 

Ikona

gene:napriklad keby som schvaloval pokuty ja, tak pokuta by bola cca polovica cennikovej ceny auta v case kupy noveho, minimalne 2000e
(podla mojho nazoru ze slovaka dotlacis k dodrziavaniu pravidiel len dostatocne velkou financnou motivaciou)
tym padom kto jazdi podla predpisov, nic by sa mu predsa nezmenilo, no a kto nie, tak... vie ake riziko podstupuje

Mám rád takých uvedomelých nadslovákov ako si ty. Väčšinou sú to občania SR, ktorí sa dostali na najnižší manažerský stupeň vo fašistických firmách a majú pocit ako oni odrazu sú viac germánski ako samí germáni.

Bohužiaľ aj toto je silná črta tejto krajiny, ak som sa narodil ako otrok, tak chcem aspoň otrokom veliť.

Dúfam gene, že som len zle pochopil tvoj spôsob výkonu represie. A ak nie tak treba pouvažovať nad liečbou.

Dôvod úpravy: doplnene myšlienky

Upravené 1 krát. Naposledy upravil dustof (15.10.2015 19:30)


15.10.2015 21:03

Re: Objektivna zodpovednost ?

dustof:
je to moj nazor, ked mas iny, tvoja vec, ty by si daval pokutu maximalne 3 eura asi
mas dufam nejake solidne lekarke vzdelanie, podla poslednej vety ?

je to o prdeli, cisty flame war
ja mam iny nazor ty mas iny nazor
nikam to nevedie
v tejto teme koncim


16.10.2015 3:27

Re: Objektivna zodpovednost ?

viem si predstavit co by nastalo ak by sa zrusili postihy ja vam ukazem na jedinom priklade totalne debilne myslenie slovakov iba na seba krizovatka zilinska sancova karpatska vozidla odbocujuce na sancovu z karpatskej vlavo sa stavaju do protismeru tak ze vozidla zo zilinskej na karpatsku pomaly nevedia prejst na tomto stoji iba stvrtautom za ciarou ale tam sa kludne postavi aj nakladak alebo frajer na medaku uplne vedla ciary ved on prave nasiel volny pruh a takychto udov v tomto meste jazdi 90 %

[www.google.sk/maps/@48.1565671,17.113198,3a,90y,16.11h,... ]

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil pirates (16.10.2015 3:29)


16.10.2015 6:49

Re: Objektivna zodpovednost ?

dustof
 Turista 

Ikona

gene: asi veľmi nepokecáme :-~ Ideš z extrému do extrému. Len k tvojej represii. Skús porozmýšľať čo by sa stalo ak by si náhodou zle odbočil v cudzom meste, poprípade sa zle zaradil do pruhu resp. nedal prednosť na prechode , lebo by ti tam niekto vbehol, alebo by si len proste kiksol. Vieš ono sa to fakt bežným ľuďom stáva. A ver tomu aj keď človek nie je socka tak pri tvojej pokute 2000 € za pičovinu by sa riadne nasral a niektorý by sa možno aj posral.

Ja len tak, že dnes mať extrémne myšlienke je v móde, dokonca niektorí naši posranci by to radi aj schválili, ale len za podmienky, že by sa ich to netýkalo.

Netreba zabúdať, že zlé veci sa dejú aj dobrým a poctivým ľuďom.
btw. Nie lekár nie som :-D, ja som len obyčajný kapitalista :-D


16.10.2015 8:27

Re: Objektivna zodpovednost ?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

pokuta 2.000eur za bezny priestupok je....no, nazvime to GENEovina.
V praxi by to dopadlo tak, ze by sa rapidne zvysila korupcia policajtov.

V druhom rade by sa zvysil pocet zrazenych policajtov, utokov na policajtov, utekov pred policajtami t.j. nahanaciek, pretoze pre urcitu skupinu obyvatelstva by sa takato pokuta stala likvidacnou. Ale nemyslite si, ze by utekali iba chudobny. Aj ten kto zaraba vela vie aku maju peniaze hodnotu a ze 2.000eur za banalitu je nonsens.


16.10.2015 8:36

Re: Objektivna zodpovednost ?

egres2
 Bahniak 

Ikona

Mala by sa do zákona o priestupkoch zaviesť povinnosť pokutu nad 60,-€ udeliť vo forme verejnoprospešných prác.
Vesta s nápisom " Nezodpovedný vodič" a zametať dlažbu v nákupnom centre.


16.10.2015 8:42

Re: Objektivna zodpovednost ?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

podla mna su verejnoprospesne prace blbost, pretoze:

1, ten kto dostane nanutenu pracu, t.j. nechce ju robit, ju urobi zle. A nemas ako ho donutit, aby to robil dobre. Musis tam mat cloveka, kto bude tychto ludi organizovat... ano toho priestupcu potrestas, ze musi byt niekde, kde nechce, ale vysledok jeho prace bude casto 0.

2, ten kto je na nutenych pracach si zoberie v praci bud dovolenku, alebo neplatene volno. V pripade neplateneho volna na tom stat strati, pretoze prichadza o dane a odvody. U nadpriemerne zarabajucich sa to moze vysplhat do vysokych sum. Ak je to samostatny zivnostnik, tak vela z nich jednoducho skrachuje.


16.10.2015 9:32

Re: Objektivna zodpovednost ?

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Už naposledy píšem, že toto sú všetko krčmové výplody, ktoré nikdy Slovákov nedonútia chovať sa civilizovane. Neexistuje spôsob, ako zmeniť mentalitu národa. To je ako by ste chceli cigánov zákonmi donútiť nepáliť parkety z prideleného bytu. Tiež sa to nedá.


16.10.2015 9:48

Re: Objektivna zodpovednost ?

egres2
 Bahniak 

Ikona

Plazivec:
Premeniť si udelenú pokutu na verejnoprospešné práce si môžeš aj dnes.
3,-€ na jednu hodinu.


16.10.2015 9:49

Re: Objektivna zodpovednost ?

8814
 Turista 

Ikona

Re: Plazivec: viem o jednom spôsobe :žiadna pokuta :-) pri zdokumentovanom priestupku bez možnosti nazania záznamu s online pripojením na centrálu podľa závažnosti zákaz šoférovania min 10 dní až ... dní + na mieste odobratie EVČ auta na taký istý čas...Príde ti odtahovka zaplatiš 200- 300 eur...nejazdíš,ani auto nejazdí ak je to firemné,firma sa patrične poďakuje...za rok by bol na cestách kľud...


16.10.2015 10:37

Re: Objektivna zodpovednost ?

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Re: 8814: Geniálne, akoby to mňa samotného napadlo :-D Prečo ma to nenapadlo? Žeby to až také geniálne nebolo?
Re: egres2: No akosi mi to nesedí so základnými ľudskými právami, nútiť niekoho k práci pod hrozbou čoho? to sme tu už mali 40 rokov... a neosvedčilo sa to.


16.10.2015 12:04

Re: Objektivna zodpovednost ?

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

ak chcete nieco naozaj zmenit, tak treba zacat od seba a nestarat sa do druhych


16.10.2015 13:43

Re: Objektivna zodpovednost ?

Sultan
 Kávičkár 

Ikona

Re: janoval: [dobre] a este by som pridal: nerob nic inym, co nechces aby robili tebe.


16.10.2015 23:05

Re: Objektivna zodpovednost ?

verejnoprospesne prace= nutena praca = otrocka praca myslim ze to je davno zakazane a pracovat nie su povinny ani vezni

Charta ludskych prav

Článok 4

Nikoho neslobodno držať v otroctve alebo nevoľníctve; všetky formy otroctva a
obchodu s otrokmi sú zakázané.

Článok 5

Nikto nesmie byť podrobovaný mučeniu alebo krutému, neľudskému či
ponižujúcemu zaobchádzaniu alebo trestu.


Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil pirates (16.10.2015 23:09)


17.10.2015 10:21

Re: Objektivna zodpovednost ?

porovnavanie vysky pokut v roznych statoch je chujovina...
tak isto je chujovina porovnavat krotenie maciek a krotenie tigrov...
na kazdeho treba inak, kazdy je iny...
to, co plati na nemca, neplati pre slovaka...


19.10.2015 7:40

Re: Objektivna zodpovednost ?

egres2
 Bahniak 

Ikona

plazivec:
Nikde nepíšem "nútiť" ale že si môžeš zmeniť.

V rámci trestu povinnej práce je odsúdený povinný v rozsahu určenom súdom vykonať práce v prospech štátu, vyššieho územného celku, obce alebo inej právnickej osoby, ktorá sa zaoberá vzdelávaním, kultúrou, školstvom, ochranou ľudských práv, rozvojom vedy, rozvojom telesnej kultúry, ochranou pred požiarmi, ochranou zvierat, sociálnou pomocou, sociálnymi službami, zdravotnou starostlivosťou, ekologickou činnosťou, náboženskou činnosťou, humanitárnou činnosťou, charitatívnou činnosťou alebo inou verejnoprospešnou činnosťou, ktorá sa nevykonáva na účely dosiahnutia zisku.

Ako vždy :-D


19.10.2015 8:07

Re: Objektivna zodpovednost ?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

opakujem, aky je vysledok prace cloveka, ktory tu pracu nechce robit?

Stretavame sa s takymi denne napriklad na uradoch... cize davat to ludom ako moznost odpracovat si pokutu? Nesuhlasim. Taka praca nebude stat za fajku močky.


19.10.2015 8:31

Re: Objektivna zodpovednost ?

egres2
 Bahniak 

Ikona

matus:
Tu nejde o kvalitu vykonávaných prác. Je to skôr o psychike.
Poznám chlapíkov, ktorí v pohode vyťahujú tisíce € na pokuty ale keby musel týždeň zametať dlažbu v Hypernove s rizikom, že ho tam uvidia známi alebo obchodný partner tak bude ako baránok.


19.10.2015 8:37

Re: Objektivna zodpovednost ?

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

v pripade opakovanych zavaznych priestupkov ma predsa policia moznost zakazat cinnost a poziadat vodica aby dolozil opakovane preskusenie. Dokonca mozu pozadovat psychologicke vysetrenie.

ale chapem, ze ako forma trestu to moze byt jedna z moznosti. Pride mi vsak byt drahsia a organizacne narocnejsia ako odobrat VP a nechat adepta aby si dokumenty vybavil nanovo.


19.10.2015 9:27

Re: Objektivna zodpovednost ?

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Re: egres2: Zametanie dlažby v Hypernove nie je nezisková práca. A taký, čo vyťahuje tisíce eur, stojí u nás aj tak mimo zákon, tomu sa nikto na kobylku nedostane.


19.10.2015 9:51

Re: Objektivna zodpovednost ?

egres2
 Bahniak 

Ikona

Plazivec:
Tak ako vždy.
Ale pekne sme si poplakali. :-D


19.10.2015 10:15

Re: Objektivna zodpovednost ?

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Re: egres2: Jj, ako v krčme, kde je každý najlepším politikom, predsedom družstva, či MNV, trénerom, atď. :-D


19.10.2015 19:16

Re: Objektivna zodpovednost ?

Feror
 Edvenčr 

Ikona

Hypernova MI, NZ ..., bez problemov pozametam


20.10.2015 20:46

Re: Objektivna zodpovednost ?

pero
 Turista 

Nezmar - ty si jeden poriadny chuj, pretoze prekrocit ciaru arogantnymi vodicmi v zavratnej rychlosti na milionovych BMW je potrebne stihat.
Ale ak za taketo prekrocenie ciary takto primitivne tresta je total nahlavu - len v policajnom state, alebo niekde Papuanii.
Vdaka takymto debilom ako si ty NEZMAR su tito hajzli voleni, pri moci si odhlasuju vsetko co sa im zachce, preto aby zdierali nezmyselne takych, ako je pripad MULLAH a potom bestrestne kradnu miliony sami.
Potom po kokoch sa zisti, ze za polovicu co komunisti za 40 rokov dokazali totalne zdevastovat tuto krajnu, ale sami budu beztrestne sa vyskierat na bilbordoch, ze pomahaju obcanom. Uboha holubicia krajna pre ciganov a im sudena !


| 1 2 3 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 22248 | Včera: 131817