Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Test Yuki V3 - Diskusné fórum - Diskusie k Článkom

Tu nájdete všetky reakcie návštevníkov Motoride.sk na jednotlivé články...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuTest Yuki V3 - Diskusné fórum - Diskusie k Článkom

Hodnotenie: (15 hodnotení)

Diskusia k článku: Test Yuki V3

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 1 2 | Nasledujúce

29.06.2006 12:32

Re: Test Yuki V3

copy
 Skútrista 

Ikona

cinan je zly, japonec perfektny . to som uz pisal v teme "yuki vista alebo yamaha ybr" www.motoride.sk/?P=phorum&tema=poradna&ID=163012

ano, je medzi ludmi nejaky cinsky komplex. napisu: ja by som si v zivote nic z ciny nekupil.
pritom sedia za pocitacom, kukaju na monitor, tukaju do klavesnice, ediac na stolicke alebo kanc. kresle . vsetko made in china
na sebe adidasy - detto, na nohach Nike - detto, sportove obleceniie a obuv sa V EUROPE NEVYRABA, VAZENI!! ak neberiem nejake fakt ze manifakturky. este aj slovensky TrekSport prestahoval vyrobu uz v r.1998 do ciny. A preco? pretoze oni vedia makat. nie za misku ryze, ako si tu niektori myslia, ale proste pridu do prace, podaju stopro vykon a idu domov. u nas pride zamestnanec do prace, najprv kava novinky, pokecat o tom co bolo vcera v TV, potom ponadavaju na politiku, potom kolega oslavuje narodky, tak kazdy po dva poldecaky.. potom hodinu na obede.. potom ponadavat na to, ze nemci zarabaju o kolko viac, alebo amici.. a potom vsak uz co, vydrzime nejak do fajrontu.
toto v Cine proste neexistuje.
do BA pride napriklad vychodniar alebo niekto z dediny robit trebars predavaca. poskladaju sa na byt so spolubyvajucimi- trebars 4 v 2izbaku. uz po mesiaci spekuluje, jak je to mozne, ze tie byty take drahe su - a ze kedy si on kupi. a uz hlada, jak by sa v robote dalo nakradnut - kamoska je personalna v jednom obchodnom retazci a ta teda ine story vie porozpravat.. aj o tom ako chlastaju. alebo sa spytajte niekoho co robi vo VW jak sa kradne tam - elektrony, benzin, diely napr. airbagy - osobne som zazil jednu navstevu na prenajatom byte, kde mali v obyvacke namiesto sedacej supravy 3+1+1 okolo stolika 4 sedacky s elektrickym nastavovanim v bielej kozi .. z Tuarega alebo Cayyenne :-~

to si v cine nikto proste nedovoli. pride chalan z dediny napriklad do pekingu . zamestna sa v obchode - a uz mu nevyda na prenajom izby. tak proste byva v tom obchode.. rano ides po ulici a pred skoro kazdym mensim obchodikom sa susi pradlo na vesiakoch - lebo ten personal tam aj zije bud v nejakej izbe vzadu za obchodom, alebo proste v sklade ci v kancelarii. preto maju otvorene napriklad od siedmej rano do desiatej vecer. a nestazuju sa - ved kam by aj isli, aj tak su stale tam. este aj posielaju z tych zarobenych penazi domov (v cine nie su dochodky a penzie tak ako je u nas zvykom, tam dochodcov zivia ich potomkovia vacsinou)
vcera o 21,40 na strkovci sme si chceli dat kofolu s frajerkou a kamosom. na strkovci plne terasa ludi. snad 200. sadli sme si - a obsluha akurat zarevala: uz zatvarame..
tak sme isli do ckm dole. pri vode, jak je ten gril - bolo 21:55. "prosim vas mozeme dostat aspon kofolu?" nie. uz toho mame za dnes dost. a my smadni.. takze big billa hned vedla na bajkalskej . ochrankar pred dvermi len na hodinky poklepal. dalsi podnik - v tej novostavbe za billou - casnik vykladal stolicky na stoly, a "sorry". oki tak sme sa previezli k mileticke - cafe stena . zavrete uz. u justina - ludia este sedeli na terase - a casnik "co tu mam byt do polnoci? nie neda sa!" restauracie reach 200 metrov odtial - uz aj pozhasinane. az v Budvare na Dulaku sme boli uspesni konecne - a maju tam aj peknucku casnicku ochotnu :-)
kamos je zahorak z Kutov: zahlasil ze "a to som si myslel ze Kuty aka su diera" - u nich este o polnoci minimalne dva podniky kde si aspon tu kavu das :-~

povedz nejakemu mlademu chalanovi u nas, ze pod robit na vyrobny pas 10 hodin denne trebars krajcira - a napluje ti do ksichtu. v Cine si 20rocny chalan povie: chvalabohu, budem v teple aspon, lepsie nez na stavbe.
na slovensku dojdes do strojarskej fabriky niekde v hladovej doline . napriklad detva, velky krtis a pod. s objednavkou - a oni ti zacnu vysvetlovat ze preco sa to neda, miesto toho aby boli radi ze zakazka.
v cine dojdes do fabriky so skutrami - chcem predavat skutre napriklad so znackkou "copy" - taketo ako robite, ale vpredu hranate svetlo a kolesa hraskovozelene - a oni sa opytaju ok, kolko kontajnerov by ste chceli?

No a to by sa dalo pisat donekonecna.

Upravené 2 krát. Naposledy upravil copy (29.06.2006 12:46)


29.06.2006 13:02

Re: Test Yuki V3

Zdravim vsetkych znalych aj neznalych tematiky zvanej V3,ja osobne niesom specialista na motorky a veci okolo nich ale dlho sledujem temu okolo znacky Yuki zvlast V3.Osobne som sa previezol niekolko krat na tejto motorke ,sam ,zo svojou zenou a kolegom s ktorym mame dokopy 180kg a musim prehlasit ze si ju chceme kupit obidvaja.Pozeral som moto test na ceskej televizii,konkretne auto moto revue ,dna 17.06 2006 asi v poslednej tretine programu,ktori sa da zhliadnut na internete a nemam co vytknut tomuto stroju.Je to podla mna super image ,pohodovka do mesta aj mimo neho a som presvedceny ze aj dobra kvalita,ktoru ale najlepsie preveri cas.Myslim ze aj pristup chalanou s fy.Yuki ma presvedcil ze chybu urcite nespravim ked si ju u nich kupim.Cakam na vase reakcie spozdravom Momo!!!!

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Momo72 (29.06.2006 13:04)


29.06.2006 13:43

Re: Test Yuki V3

cygno
 Kávičkár 

Ikona

Nechcel som sa vyjadrovat, ale neda mi. S Yuki ako so znackou mam zle skusenosti. Nejde len o kvalitu vyrobkov (osobna skusenost skuter speedy) ale aj s kvalitou predavajucich ludi. Aby si na novom skutri musel najprv vsetko podotahovat aby si sa nezrubal v prvej zakrute, je podla mna zly pristup. Aby si po prvych 30 km musel premontovavat nahon tachametra, pretoze ti ho namonovali tak, ze sa sucha o koleso, zly pristup. Aby si po 100 km prestal fungovat tachometer, zly pristup. Ze na vsetko ti plati zaruka? Urcite? A co cas, ktory stravis vybavovanim zaruky? Podla mna to vobec nie je kvalita zodpovedajuca cene. Yuki a ine cinske znacky su pre mna nekvalitne vyrobky. Ved yuki je predsa len obchodna znacka vsetko je to robene v jednej tovarni. Videli ste niekto reportaz na neviem ktorej ceskej televizii s panom Blatom? Tam je pekne ukazane ako sa v cine "maka".
Copy ty co sem pleties monitory? Trocha od veci. Mal som moznost priamo porovnat vyrobok renomovanej znacky (Yamaha) vyrobeny na Tchaj-wane s uzasnym nepredsudkovym vyrobkom znacky Yuki vyrobenym v Cine. Mal som pocit, ze to je neporovnatelne. Nebudem sa cudovat ked sa po case zisti, ze pri vyrobe "skvelych cinskych motoriek" boli pouzite rozne zdraviu skodlive materialy (napriklad obohatene uranom nech to pekne svetielkuje, lebo to predava tieto cinske sracky)


29.06.2006 13:45

Re: Test Yuki V3

campa
 Veteránista 

Ikona

Pajo, akonáhle bude volná môžeš pojazdiť.


29.06.2006 13:45

Re: Test Yuki V3

duggo
 Kávičkár 

Ikona

...PS: Zabúdate že nie každý ma 300 litrov na motorku a je tu kopa ludí čo má skútra alebo starú jawku. Čakám kedy namyslené svine prídu na to že jazdenie je aj o niečom inom ako o tom že, kamoš sa bude smiať....

hlavne vyvalit 100 litrov za Yuki V3 je velmi dobry napad ;-)
ja by som sa sam sebe smial na tom a hotovo , kazdy mame iny vkus . Niekto choppper , niekto suuuter , niekto crossss a menit vkus niekoho ineho podla svojho je na hlavu postavene :-~

nazdar bazar


29.06.2006 13:55

Re: Test Yuki V3

duggo
 Kávičkár 

Ikona

a ku kupe stareho stroja , len tolko ...mam motorku z roku 98 ma 60 000km , neverim ,ze by na nej bolo doteraz nieco pokazene a momentalne je v 100%stave a odhadujem ,ze tak aj ostane . Tak isto to bolo s mojou predchadzajucou moto a este raz predchadzajucou a este raz predchadzajucou moto . Ked kupis dobre , zajazdis si na drahych veciach za polovicu ;-)
tak netvrdte ,ze nechcem kupovat staru moto aby som nemusel stale opravovat

za 100 alebo o par srobov viacej kupis uz poriadnu strojovnu - starsiu

nazdar bazar


29.06.2006 14:14

Re: Test Yuki V3

Pajo
 Kávičkár 

Ikona

Campa , terazky si ma zaskočil prvý raz ale zato v dobrom 8-)


29.06.2006 14:44

Re: Test Yuki V3

Campa: Skoro mám pocit, že mi niečo vyčítaš. Ak áno, tak čo?
Copy: Ty si ma ešte nikdy nenašiel v robote po 21.?


29.06.2006 15:07

Re: Test Yuki V3

copy , viem že je to trošičku odveci, ale máš 100% pravdu u nás každý pičuje že nemá peňazý a sedí celý den jak ko..t pri pive v šenku. Aked už sa odhodlá niečo robiť tak to vydtžý tak týžden a skončí zase pri pive že za tie prachy sa mu neoplatí ráno stávať. A čo by chcel hned 1 týžden zarobiť 30 čistého?! A najhoršie na tom je že ludí typu: (pokiaľ mi nedajú 20 ani nevyleziem s postele) je plné slovensko.


29.06.2006 15:26

Re: Test Yuki V3

copy
 Skútrista 

Ikona

cygno: melies piate cez deviate.
Bol si niekedy na Taiwane?? Detto Hongkong. Prosim ta kde tam je fabrika na motorky?? Taiwan je nieco ako Andorra, Republika San Marino alebo Monaco. Ziju z inych danovych zakonov. Na malinkej ploche milion firiem, casto jedna firma = 1 hotelova izba.
Tie firmy su len OBCHODNE - cize nakupuju v Azii od vyrobcov a predavaju mimo Azie kupujucim. Motorka "made in Taiwan" neexistuje, aj ked si to na stitku precitas. Taiwan je prilis drahy meter stvorcovy, aby na nom niekto prevadzkoval vyrobnu firmu. Takze ta tvoja taiwanska (aka? Kymco? Dinly? 20 ti ich z hlavy vymenujem) mohla byt kludne vyrabana v Indii, Pakistane, Vietname, Kambodzi.. hocikde.
A to su krajiny minimalne o dva schody nizsie oproti Cine. A este nie je Cina ako Cina - v Shanghaji chodis alebo jazdis na mnohych uliciach po mramore.. ako u nas v Danube hoteli vo vestibule. To je severna Cina. Aj vychodne pobrezie je bohate.
Ta chudobna Cina je Kanton, Tibet, juh - a pohranicne oblasti s krajinami co som pisal, pripadne s KLDR alebo Rusmi. Tam naozaj ludia bojuju o prezitie. Kanton sa vzmaha, lebo je tam kopec novych investorov (mas mobil Nokia, Siemens alebo Motorola? Prevdepodobne je odtial ;-) ).

Ze sa pan Blata stazoval , ze on vyvija motorky a Cinania mu kradnu patenty a potom lacno dovazaju hotove - chyba je asi len v nom. Bojuje s veternymi mlynmi. To je presne pripad sportoveho oblecenia TrekSport www.treksport.sk V 1998 roku konecne pochopili, ze nemaju sancu tento boj vyhrat, a presunuli outsorce vyrobu do Ciny. To mal spravit Blata davno. A tu si mal nechat len vyvoj a velkosklad. Nevydrzi, uvidis. Mimochodom, napriklad aj Matador ma uz v Cine fabriku.. A napriklad nevydrzalo ani velke IBM a Apple. IBM predalo celu vyrobu znacke Lenovo, Apple ma outsorce. Dokonca (podrz sa) nemecke giganticke pivovary varia pivo v Cine v outsorcingu a vozia ho naspat!!

A Cinania na to idu genialne. Okrem tohto skupuju v Europe a USA skrachovane znacky. Napriklad nedavno Rover a MG (sportaky), z Medionu /elektronika) bude tiez o chvilku Grundig. Skus si vyhladat v e-Trende alebo v nemeckom Handelsblatte.

A co sa tyka zdraviu skodlivych materialov: ty len novinarom pekne papkas to, co ti naserviruju. Co ine mozu tie lobby velke robit, nez sa snazit cez novinarov zivit tieto myty?
Si nezazil komunistov? Ked buchol Cernobyl, tak sa podla novin a TV nic mimoriadne nestalo (myslim ze priznali az po case: mensia technicka porucha sa vyskytla) . Akurat ze povinne mliecne desiate zacali na skolkach a skolach, a triedna nam v skole obcas nadelovala "vitaminy" cize jodove tabletky ako farar oplatky na prijimani :-D :-D :-D



29.06.2006 15:35

Re: Test Yuki V3

cygno
 Kávičkár 

Ikona

Copy bola to Yamaha a mala napisane, ze bola vyrobena na Taiwane. Netusim, kde presne bol ktory diel vyrobeny. Hovoril som o tom, ze kvalita prace bola uplne inde ako pri Yuki. Nemusel som nic dotahovat, upravovat, menit. Ani nasledujuci majitel nemusel nic podobne (ja som na tom najazdil tusim okolo 6.000 km). Na Yuki sa prve zavady objavili po prineseni z predajne. :-P


29.06.2006 16:00

Re: Test Yuki V3

copy
 Skútrista 

Ikona

cygno: bola to yamaha vyrobena v cine. v tej istej fabrike kde robia napriklad YBR125ku a skutre 0 az 250 ccm.

Rozdiel bol v tom, ze ta yamaha bola robena vo fabrike na urovni VW Bratislava napriklad. A ta druha cinska vo fabrike na urovni Povazske strojarne PX alebo dokonca ZTS Horny Krkahaj :-)))
A mozne je to, ze ta druha fabrika sa este len uci. Kopiruju, obkresluju, zacinaju. A za par rokov ich nespoznas uz.


29.06.2006 16:12

Re: Test Yuki V3

cygno
 Kávičkár 

Ikona

Nechapem, preco by Yamaha pri tomto jedinom modely uvadzala, ze je vyrobeny na Taiwane ak by bol vyrobeny v Cine. Zda sa mi to nepochopitelne, pretoze este aj na pneumatikach bolo napisane, ze su vyrobene na Taiwane. OK ale ty si povedal, ze bola vyrobena v Cine, tak bola vyrobena v Cine. To je dokonca este horsie. Potom o akych predsudkoch to hovorime? Ze nieco neznackove a vyrobene v Cine je menej kvalitne ako nieco znackove a vyrobene v Cine? To je predsudok, alebo komplex? Takze ja hovorim nic neznackove si z Ciny nekupim. Nechce sa mi dokonca ani cakat niekolko rokov kym vsetko dokonale okopiruju (u blatu zjazdenu zadnu gumu :-D ) aby som sa presvedcil ako uzasne pokrocili. Takze moj nazor je, ze Yuki je shit a takisto ich novy model V3, pri ktorom sa tvaria ako ho vymysleli (mam totizto taky dojem, ze podobny prototyp prezentovala honda na niektorej minulorocnej vystave)


29.06.2006 16:21

Re: Test Yuki V3

Mna dokáže najviac nasrať to, ked miekto kydá na kvalitu talianskych moto a ospevuje aký sú japonci dokonalý. Chlapi zobutte sa taliani si aspoň moto robia sami a nedávajú ich robiť do číny, brazílie alebo inej riti. A potom že" japonec".....Uvediem príklad: postavte vedla seba nejaké talianske a japonské enduro do 125ccm dvojtakt (to je len príklad) čo myslíte čo vydrží viac? Ano správne je to japonec. A prečo no lebo talian šlapal s 33konmi, zatial čo uškrtený japonec mal sotva 15 koní. To je ako keby sme porovnávali sériovú fabiu a fábiu upravenú na rally, že ktorá nabehá viac kilometrov. K talianskej spolahlivosti ešte tolko. milujem ked niekto povie : tá aprilia mi odišla po 10000km CHLAPI to ste fakt tak naivný a vy si myslíte že sa k nám z talianska do bazarov dostane niečo poriadne. To čo sa k nám vozý že vperfektnom stave, sú už tie najdojebanejšie vylágrované vraky. Nech mi nijaký ko..t netvrdí, že napr 250 skúter má za 6 rokou nabehaných 6000. Podla mojho jazdenia mi to vychádza tak na 70000km za tých 6 rokov.Ved talian na tých strojoch behá skoro celý rok!!


29.06.2006 16:25

Re: Test Yuki V3

copy
 Skútrista 

Ikona

cygno: ty si tvrdohlavec :-)

Ok Kefalin, tak sa spytam: co vy si predstavujete pod takym ze Taiwan?
Ved Taiwan = Cina !!! Nesledujes noviny, telku a tak? Ze nedavno pred 2 rokmi sa skoro strhla vojna, ked Taiwan chcel vyhlasit nezavislost, a Japonci sa hlasili ze mu pomozu? A skoncilo to tak, ze po pobrezi Ciny bolo rozmiestnenych 12 milionov vojakov a odvedencov, a popri pobrezi kruzili japonske lietadlove lode?

Ok co ukaze google?

"Region jižní Čína je tvořen provinciemi Guangdong (Kuang-tung), Guangxi (Kunang-si), Fujian (Fu-ťien), Taiwan (Tchajwan) a Hainan (Chaj-nan). "


"Stručný výtah z článku Wired News o fungování technologické zóny v Číně, v ústí Perlové řeky. Za jakých podmínek vzniká většina noname hardwaru (na kterém s velkou pravděpodobností také já píši tento článek, a vy ho čtete) ?

Do města Dongguan přicházejí lidé kvůli penězům. Nachází se v oblasti blízko Hong Kongu, kde žije 40 miliónů Číňanů (3% populace), ale pochází odtud 7% hrubého domácího produktu Číny, a třetina exportu. Když na nějakém zboží v supermarketu vidíte nálepku MADE IN CHINA, pochází tento výrobek nejspíš z ústí Perlové řeky. Donguann vyrábí téměř všechno - boty, trička, kancelářský nábyte, náramkové hodinky - levněji a efektivněji, než se to děje kdekoliv jinde na světě. Město loni vyvezlo zboží za 19 miliard dolarů, což je více, než např. celý export země jako je Chille. Vyrábí se zde prakticky vše, co najdete v osobních počítačích: základní desky s plošnými spoji, větráky, plastové součástky.

Všechen tento průmysl funguje bez jakýchkoliv základů moderní ekonomiky. Žádná pravidla pro smlouvy, krádeže duševního vlastnictví jsou běžným pravidlem, spory řeší nájemní vrazi, kterými se příležitostně stává místní policie. Vše je postaveno na využívání mobilní pracovní síly a připomíná to Manchester 19.století.

Donguann připomíná postmoderní smetiště, je to kontinuálně urbanbizovaná zóna plná továren. Donguann je potomek vynuceného sňatku mezi feudalismem a urbanizací. Město od 80. let úspěšně konkurovalo zvláštní ekonomické zóně Shenzhen, nacházející se mezi Donguannem a Hong-Kongem - toto město bylo oficiálně podporováno stranickými reformátory, ovšem pro pobyt bylo potřeba zvláštní povolení. Donguann naproti tomu mohl nabídnout levnou pracovní sílu ekonomický přistěhovalců. Řada finančních investic přišla v 90.letech z Tchaj-wanu, protože půda i pracovní síla zde byla o 90% levnější, než na ostrově.

Až budete mít pocit, že Tery McGilliamův film Brazil je jen fantaskní noční můra, zamyslete se nad tím, v jakých podmínkách byl pravděpodobně vyroben noname (a nejen noname) hardware tvořící váš počítač...

Oblíbenou zábavou místní pracujících je prý karaoke v nočních klubech.

Tchajwanský podnikatel Lou tvrdí, že kdyby Čína vyhlásila válku Tchajwanu, vrátí se domů a bude bojovat za svůj ostrov. Jeho přátelé v kontinentální vládě a straně ho nechápou...

"Před sto padesáti lety Západ zaplavil Čínu opiem," říká Chen nad šálkem čaje. "Nyní Čína zaplavuje Západ opiem levného zboží."

a este posledny, zo stranky Britske listy:

"Jak Tchajwan ukradl Číně císařský poklad -
Trochu jiný pohled na nezávislost Tchajwanu - Radim Dvořák

Nedávno jsem si v Právu přečetl dvě zprávy, které spolu souvisely a které se týkaly jednoho ještě ožehavého, avšak přece jen ve víru světových událostí stále chladnoucího tématu. Tou první byl rozhovor s čínským ministrem zahraničí, v němž hovořil o nedělitelnosti Číny (rozuměj Číny a Tchajwanu), a druhá byla o unikátní výstavě čínského císařského pokladu nevyčíslitelné hodnoty, kterou v těchto dnech pořádá Čínská Tchajwanská republika v Berlíně. Zaujalo mě, že se Tchajwanci nikterak netají okolností získání tohoto pokladu.

Hned po vyhlášení Čínské lidové republiky (1949) jej totiž Čankajšek (bývalý prezident) tajně naložil do několika vlaků a odvezl na tehdy politicky nepříliš významný ostrov - Tchajwan. V těch vlacích ovšem nebyl jen pohádkový císařský poklad. Byly tam i veškeré devizové zásoby Čínské republiky a celé zlaté rezervy, které ještě nestačily dnešní rozvinuté „demokratické“ mocnosti rozkrást v posledních desetiletích slabé a (oněmi mocnostmi) zkorumpované čchingské vlády.

Vždyť jen po Boxerském protokolu (1901) musela Čína zaplatit 450 000 000 zlatých taelů jako reparace za válku, kterou rozpoutali „ďáblové“ ze západu! Pro Čankajška to jistě byl slušný základ. Vzápětí totiž (možná natruc) vyhlásil Čínskou republiku i on. A rázem byly na světě Číny dvě. Obě si činily nárok spravovat stejné území, čili pevninskou Čínu.

Problém byl v tom, že OSN uznala jako Čínu pouze onu miniaturní tchajwanskou verzi a de facto jí požehnala v tom, aby Tchajwan vytvářel zahraniční politiku celé (i pevninské) Číny a zastupoval ji i v mezinárodních organizacích.

No řeknu Vám, já být tehdy řadový občan pevninské Číny, tak bych asi zrovna nadšený nebyl. Je to jako kdyby u nás proběhla občanská válka třeba pravice proti levici, nebo chudých a bohatých, anebo třeba eurooptimistů a europesimistů a jedna z politických stran by se svými příznivci odjela třebas do Šluknovského výběžku, vzala s sebou celý svatováclavský poklad, všechno zlato z ČNB a devizové rezervy České republiky a prohlásila se za nástupníka ČR s hlavním městem v Rumburku.

Celý svět (až na pár výjimek) by ji pak uznal a pohrozil zbytku ČR, že jestli se pokusí obě území sjednotit, bude jí hrozit další válečný konflikt.

Což se přesně stalo v Číně. McCarthyovsky naladěná Amerika do Tchajwanské úžiny poslala z Japonska letadlové lodě a Čínu, vyhladovělou po II. světové válce a v podstatě na mizině, by asi čekala vyhlídka dalších Hirošim a Nagasaki, kdyby si nedejbože chtěla pro své peníze přijet.

Tchajwan se v dalších desetiletích stal asijským tygrem (proč asi) a světovou americkou továrnou na elektroniku a spotřební zboží. Dokonce i u nás byl za totality štítek „Made in Taiwan“ zárukou, že zboží je ze Západu (ale vlastně východu).

Je „obdivuhodné“, jaký čich Američané mají na ekonomický zisk a jak demokracii berou jen jako vypolstrovaný štít, kterým odráží své kritiky. Vždyť až do roku 1989 nesměly být na Tchajwanu zakládány politické strany! Do té doby to byla v podstatě politická totalita, ovšem s tím, že životní úroveň občanů byla vysoká (něco mi to připomíná), a tím pádem zřejmě i pro Američany ospravedlnitelná.

Je třeba vědět, že Čankajškův Kuomintang (politická strana) a jeho příznivci byli v době svého příchodu na Tchajwan v menšině oproti domorodým obyvatelům (rybářům a rolníkům), kterým svoji politiku v podstatě vnutili.

V prvních opravdu svobodných volbách v roce 1996 Kuomintang prohrál a dnešní vládnoucí garnitura už díkybohu konflikt s pevninskou Čínou nevidí tak vyhraněně. Uvidíme.

Zpět k onomu pokladu. Zaujalo mě, že Tchajwancům nevadí, jak k pokladu přišli. Dokonce se tím i chlubí. Tvrdí totiž, že se jim tenkrát naštěstí podařilo se pokladu zmocnit, jinak by prý určitě přišel za kulturní revoluce v polovině 50. let k újmě. Čili asi o kulturní revoluci věděli dřív, než její strůjce zločinec Mao.

Je to, jako kdybych vzal z katedrály Sv. Víta svatováclavskou korunu a po případném zemětřesení se vydával za jejího zachránce. Ovšem s tím, že ji nehodlám vrátit. .

Na závěr ještě k nedělitelnosti Číny. První historicky doložené kontakty Tchajwanu s Čínou pocházejí z 3. stol. př.n.l. Od 12. století se na Tchajwanu začali Číňané natrvalo usazovat (věřím, že v té době už byli ve Šluknovském výběžku také nějací Slované).

V roce 1590 byl ostrov i s jejími obyvateli „objeven“ Portugalci, kteří jej pojmenovali Formosa = Nádherný. Na konci 17. století byl administrativně připojen k Číně. Prali se o něj střídavě Španělé s Holanďany, poté i Francouzi, Angličané i Američané s Japonci.

V 80. letech 19. stojetí se stal samostatnou čínskou provincií - s čínskými obyvateli - (tedy ve století, kdy USA získaly valnou část svého dnešního území včetně Louisiany – tehdy 3 krát větší než dnes, Texasu, New Mexica, Arizony, ba i části Kalifornie, jehož nedělitelnost se dnes už nikdo zpochybnit neodváží), kterou zůstal až do 50.let 20. století. Troufám si tvrdit, že Čína a Tchajwan jsou do budoucna historicky, kulturně a dokonce i národnostně nedělitelné."

Lekcia dejepisu a zemepisu.. uz mas vyjasnene? :-)))

Upravené 1 krát. Naposledy upravil copy (29.06.2006 16:32)


29.06.2006 16:27

Re: Test Yuki V3

copy
 Skútrista 

Ikona

Jano147: a preto nerad vozim motorky z Talianska (myslim tie, co jazdili v Taliansku). Taliani su strasni odrbavaci - stacaju tachometre, prezuvaju na skoro nove motorky stare gumy atd. . Vlastne Burgman bol jedina vynimka, ten som vzal preto ze mam zaruku do 2008 roku a ze som presne vedel odkial bol a co mu bolo.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil copy (29.06.2006 16:33)


29.06.2006 16:36

Re: Test Yuki V3

aspoň niekto chápe o čom točím


29.06.2006 16:39

Re: Test Yuki V3

cygno
 Kávičkár 

Ikona

Copy dakujem za vysvetlenie. :-))) Akurat som nemal na mysli nieco take. Je mi v podstate jedno, v ktorej krajine je co vyrobene. Vyberam si podla toho ake pozadie pravdepodobne mozem ocakavat. Z toho mi vyplyva, ze Yuki = zla skusenost, nekupovat, je to shit. Vsetko je lacne este aj predajca a servis. Yamaha = dobra skusenost, kupim hocikedy keby som nieco take chcel. Predavajuci a servis nie je lacny (moze si dovolit zaplatit kvalitnejsieho cloveka, aj ked by sa nasiel priestor na zlepsenie)
Mimochodom momentalne je mi to jedno, pretoze som ta namyslena svina, ktora ma motorku za viac ako 300 litrov. Dokonca som taky snob, ze mam taliansku motorku. Aspon mam istotu, ze motorka je naozaj vyrobena tam, ako je napisane na rame motorky.


29.06.2006 16:44

Re: Test Yuki V3

copy
 Skútrista 

Ikona

cygno: oki, o Ducati nemam podrobnejsie info. Akurat gumy su pravdepodobne z Azie (ako skoro vsetky motorkove). Ozaj a na tom skutriku mas napisane made in co? Ja som mal hondy Made in Italia, Made in Spain aj Made in Brazil :-)

a co sa tyka Yuki: Yuki je obchodna znacka. Takisto ako Adamsmoto. Takisto ako Keeway. Ja som mal nachystanu znacku Fargo (vratane registracie a vyhradnych prav v krajinach kam sme mali ist na trh), ked som obehaval skutrove fabriky po Azii.
Ze z toho nakoniec zislo, neznamena ze navzdy. To bol len navrat z kratsej cesty, ked sa vyrojili ti "garazovi importeri" co predavali pred tescom a na jarmokoch vselijake jinbaga-manga-wangy (lenivi si dat namahu s logom, resp. nemajuci hotovost na cely kontajner). A chystam nieco v tejto oblasti, ale inac.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil copy (29.06.2006 16:49)


29.06.2006 16:59

Re: Test Yuki V3

cygno
 Kávičkár 

Ikona

Bola to Yamaha CygnusX 125 a bolo tam napisane, ze made in Tchai-wan, Yuki mal made in China.


29.06.2006 18:04

Re: Test Yuki V3

copy
 Skútrista 

Ikona

cygno: tvoj skuter Yamaha Cygnus 125 vyraba fabrika:

Company Address: Gongzhai-Wuyi, xxxx Str. No. XXX, Jinhua, prov. Zhejiang, China
City/Province: Jinhua/Zhejiang
Country/Region: China
Zip/Postal Code: 321xxx
Telephone Number: 86-579-xxxxxx
Fax Number: 86-579-xxxxxx

Oni ti Cinania sa obcas totiz snazia vyrobit a predat nieco aj bokom - logo si vraj mozem vybrat, staci ked im ho poslem v jpg >:-)
A vyrabaju napriklad aj takyto minibike - hadaj na koho myslel ten jeho konstrukter :-D

Pozri obrázok


29.06.2006 18:13

Re: Test Yuki V3

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

copy ty mi pripominas chrobaka truhlika

za vsetky tvoje blaboly okomentujem len par

1. NA VARANE NEMAM MOKRE NOHY a to lubim jazdit v miernom dazdi... (jak si to napisal?? "ak ty vies? Fukal prievan cez Inchebu?" :-P :-P)

2.poistka ja mam v komunalnej celorocnu za 2700sk :-P

na dalsie tvoje kraviny reagovat nemienim...


29.06.2006 18:18

Re: Test Yuki V3

copy:
a) Ty si úplný Chinofil :-)))
b) Vidíš, zakopol si o hovno a už ti smrdí pod nosom :-P

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (29.06.2006 18:25)


29.06.2006 18:23

Re: Test Yuki V3

copy
 Skútrista 

Ikona

raptor:
- Komunalna je uplne skvela, to ti gratulujem /hlavne ked maju nieco platit >:-) >:-)
- tak to si asi jediny co ma ten starsi model Varana a neprska mu na nohy - lebo po staznostiach to Honda na novsom modeli prerobila - co si im to skor neoznamil uz sme mohli chlastat za to :-(((


29.06.2006 18:26

Re: Test Yuki V3

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

jano147

skuter je podla mna do meste idealna motorka, dokonca sa na nom da robit aj turistika tak ako v podstate na kazdej motorke, mne akurat vadi ake zakomplexované píndžoviny píšeš

"a nemusím sa na zrazoch strapnovať ako polovica majitelov "nadupaných" strojov, ktorý svoju moto nedokáže ani odllačit ked potrebuje cúvnuť."

tak si predstav ja co cinky nedviham ak mam dole zadne kufre dokazem to hnusne tazke varadero dat na hlavny stojan uplne sam...


29.06.2006 18:32

Re: Test Yuki V3

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

copy ty si fakt chrobak truhlik KAZDA a pre teba to zopakujem este raz KAZDA poistovna ked ma nieco zaplatit tak je "uplne skvela" - osobna skusenost z wustenrotom

tych 10 tisic vo wustenrote si prehnal rovnako ako ostatne tvoje blaboly...

vidis a teraz si sa usvedcil sam v jednom prispevku napises "mokre boty ako ty na starsom modeli Varana" a v druhom napises "spliecha na nohy"... vies dovolim si povedat ze ked prsi tak splieha uplne vsade teda okrem dokonale okapotovanych skutrov na kt. aj v najvacsom dazdi staci ak ides aspon 50km/h a nepadne na teba ani kvapka lebo medved...


29.06.2006 20:21

Re: Test Yuki V3

Raptor, beriem to, všetko čo som vyššie pýsal sú samé (ako ty povieš) píndžoviny, ja som sa len snažil vysvetliť prečo je pre mňa najlepšia moto maxiskúter.Bola to moja reakca na tvoju otázku : kde si dospel k záveru že skútre sú najlepšie moto?) Ja som napísal že skúter je pre mňa najlepšia moto a čo si o tom myslia iný mi už je vlastne jedno. Pre každého je najlepšia tá, ktorá mu najviac vyhovuje.


29.06.2006 21:32

Re: Test Yuki V3

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

jano ok tak mier.. za penaze a cas usetreny mazanim a sponovanim retaze ma mozes pozvat na pivo :-)))


30.06.2006 8:51

Re: Test Yuki V3

cygno
 Kávičkár 

Ikona

Copy je to stary model Cygnus 125 alebo novsi CygnusX NXC 125? ;-) Mimochodom kde bol vyrobeny tvoj burg?


30.06.2006 10:05

Re: Test Yuki V3

blade
 Kávičkár 

Ikona

ty vole, ako maly chlapci na pieskovisku :-)


30.06.2006 10:20

Re: Test Yuki V3

copy
 Skútrista 

Ikona

cygno: Cinania to nepredavaju ako Cygnus. Mrkni sam.
www.yamaha-motor.com.cn/product/product.htm

Burg je myslim ze Juzna Korea. Gumy mam cinske (Bridgestone).


30.06.2006 10:37

Re: Test Yuki V3

cygno
 Kávičkár 

Ikona

Copy akurat, ze to nie je skuter, ktory som si kupil ja. Ved mrkni sam www.yamaha.cz/default.asp?section=ProdScoo180c_NXC125_3... to je skuter aky som mal, kupoval som ho uplne novy v Yamaha u raza a ked som ho kupoval tak este nemal dokoncenu homologaciu na nasom ministerstve. To co si ty nasiel Yamaha uz pre europsky trh nerobi. Stale nemam zmeneny nazor na to, ze Yuki je len lacny shit. Jeho nizka cena sa predsa niekde musi prejavit. Aj ked si myslim, ze ta cena v niektorych pripadoch nie je az taka nizka. 100.000 za V3 je podla mna vela.


30.06.2006 10:43

Re: Test Yuki V3

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

cygno veru.. za 100 litrov kupit 250 čo ako extravagantne vyzerá... ibrahim maiga by som sa musel volať :-)))


30.06.2006 10:47

Re: Test Yuki V3

rapid
 Turista 

Ikona

Ja mam to com mam preto lebo som uplne spokojni. a vyhovuje mi z toho co som mal doteraz najviac!

Gumi so prefektne aj teraz budem objenavat presne taku istu.


30.06.2006 10:50

Re: Test Yuki V3

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

rapid tvoj burgmancek je cukricek....ako skutrista by si tiez mohol povedat svoj nazor na tento hybrid (cena/vykon) ak si ho napisal niekde vyssie sorry nechce sa mi to cele citat


30.06.2006 10:57

Re: Test Yuki V3

cygno
 Kávičkár 

Ikona

Raptor keby si sa volal Ibi tak by si si ho nemusel kupovat. Campa by ta dlho poznal a pozical by ti ho zadarmo. Mimochodom podla mna si ho aj tak nekupi. Nestihne, rozflakne sa zas niekde na hradzi a bude potom rozpravat ako sa na neho vsetci vysrali a ze nema peniazky a chorucky je.


30.06.2006 13:32

Re: Test Yuki V3

Raptor: ja tieto naše rostrely beriem aj tak ako srandu sem tam sa zasmejem, sem tam naserem. A aby som dokázal že som dobrý človek , ktorý má len jednu chybu a to že potí zakomplexované pi..viny o skútroch tak na to pivo ťa teda pozývam.(chcel by som ísť na motoride stretko v Bojniciach a bol by som rád keby si sa tam ukázal, ja sa totižto velmi rád hádam a ked to mám ťukať do klávesnice to neni ono :-D

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Jano147 (30.06.2006 13:34)


30.06.2006 13:45

Re: Test Yuki V3

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

na odpadlikoch uz mam rezervovanu chatu... takze s tym pivom pocitam :D


30.06.2006 13:48

Re: Test Yuki V3

Kurňa a už sa z toho nevyvlečem. :-@

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Jano147 (30.06.2006 13:49)


04.07.2006 20:27

Re: Test Yuki V3

ZoltanF
 Kávičkár 

Pre pana krala,chalani !
Sa tu fakt hadate ako male deti na pieskovisku.
Chcem reagovat na tu cenu : cca 100 litrov stoji aj nova JAWA 250,takze asi tolko.


11.08.2006 19:06

Re: Test Yuki V3

karec
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

campa pls nehadz flintu do zita a daj na test aj Vistu 250, lebo presne nad nou uvazujem, a tak by ma nejaky ten testik potesil, i ked mozno trosku dlhsi ako bol V3, aby sa prejavila viac, napr. aspon 10 tisic km

a btw chcel som sa este spytat, ked na tej V3 nie je ziaden ulozny priestor a vyzera tak ako vyzera, je tam vobec miesto na nosic a kufor? alebo je clovek odkazany na ruksak a vrecka v bunde?


23.08.2006 23:25

Re: Test Yuki V3

gilbert
 Veteránista 

Ikona

Musím zareágovať.
Yuki V3 nie je žiaden hybrid ale motocyklový skúter ako napr. Gilera DNA. Skútre majú tiež svoje kategórie. Tie sú ale úplne iné ako u motocyklov. Najznámejšie sú teda mimo klasických skútrov "oskútrované motocykle" ako napr. Honda Super Cub alebo dobre známy Jawa Pionier. Ďalej sú to "motocyklové skútre" - viď test Zuki V3. Gilbert


11.09.2006 14:16

Re: Test Yuki V3

FaDe
 Edvenčr 

Ikona

UFFF no cital som tuto diskusiu tak do polovice, potom som uz nevladal, takze neviem co kto presne napisal, toto su vsak moje fakty:

Mal som moznost povozit sa na jednej V3-ke, mala nabehanych 5 tis. km a zatial s nou nebol ziaden problem. No a co na to hovorim?

V prvom rade by som tu poopravil temu "SKUTER"... Podla mna Yuki V3 nie je skuter, pretoze ma so skutrom pramalo spolocne. V3 by som nazval motorkou s variatorom. A preco ma so skutrom pramalo spolocne?

Nuz jazdil som na nej prevazne vo dvojici, co je pre kazdu motorku narocnejsie ako ked ide clovek sam, halvne pre ram a brzdy. A musim vam povedat ze V3 a skuter maju od seba na mile daleko. Handling V3-ky je uplne ako na motorke, cize neduhy ako preklapanie sa cez predne kolo alebo ako to nazvat nepozna. Ma velky razvor, perfektne sedi na ceste, da sa polozit krasne do zakruty a ma vynikajuce brzdy. Vsetci tu polemizujete o cinanoch, skutroch, nekvalite, podplatenych testoch a co ja viem este o akych sprostostiach a na V3-ke sedeli mozno traja z vas...

Motor je do mesta uplne postacujuco vykonny, vo dvojici da bez problemov 110 aj proti vetru. Autickarov sa da obiehat nadherne. Motorka je sice vacsia ako bezny skuter avsak mensia ako napr. Burgman. Avsak oproti ostatnym 250-kovym skutrom ma tato motorka podvozok ktory sa nevlni v ziadnej zatacke, vyborne vyvazene tazisko, ergonomicky posed a vyborne brzdy. Nema sice plexi, ale ten "cumak" tvori vcelku dostatocnu ochranu pred vetrom. Samozrejme ma V3 oproti skutru vela nevyhod ako ziadnu ochranu noh pred vodou a vetrom, ziaden odkladaci priestor. Avsak mna zaujalo na V3-ke prave to, ze ma handling motorky, co je podla mna z hladiska bezpecnosti velmi dolezite. Plasty su sice a la cina, deklik od viecka nadrze vyzera akoby sa mal kazdu chvilu ulomit a jeho otvaranie a zatvaranie je tak trosku "haklivou" zalezitostou, toto vsetko su vsak len kozmeticke zalezitosti, ktore nicim nemozu zatienit tu radost z jazdy na V3-ke.

Posed je skoro az ako na choppri a ci uz je to prepletanie sa medzi autami v meste, alebo "prdkanie" si cestickami okolo mesta je to proste nadhera. Ako vsestranne dopravovatko po meste a na cesty tak do 300km je to podla mna vynikajuca motorka. Taktiez si myslim ze je to motorka vhodna pre zaciatocnika, ktory chce neskor sedlat motorku, pretoze si nenavikne a nenauci sa skutrovym zlozvykom, jedine mu odpada radenie. Mozete si tu kydat na redaktorov a na V3 kolko chcete, mna V3 presvedcilo natolko, ze vazne rozmyslam nad jej kupou. Ak by som mal tu na severe ostat dlhsie, urcite si V3 kupim a doveziem sem na kazdodenne chodenie do prace a na vylety po okoli, pretoze na toto je V3 ako stvorena.

Kurnik a to ako sa da polozit do zakruty to je asi to najkrajsie na V3-ke...
Takze V3 nie je skuter. Kto chce motorku na kazdodenne cestovanie a jazdenie, vie ozeliet ochranu noh proti vode (ulozny priestor je len otazkou dokupenia kufru) pre toho je V3 ako stvorena. A preto mozem len potvrdit Herghottove slova:
"imidžové vozidlo, ktoré nie je tuctové a bude ti každý deň slúžiť a robiť radosť"

Dizajn je otazkou vkusu, chapem ze sa nepaci kazdemu, je to nieco vybocujuce zo stereotypu. Jeho uzitkova a fun hodnota vsak stoji za 100 tisic aj ked je to naozaj dost vela. Oproti takemu Burgmanu je to vsak stale malo, a aj tak sa poriadny skuter neda zohnat lacnejsie ako za 60 tis. ...

Tolko moj nazor na Yuki V3...

FaDe-MARAUDER

Upravené 1 krát. Naposledy upravil FaDe (11.09.2006 14:24)


11.09.2006 14:18

Re: Test Yuki V3

FaDe
 Edvenčr 

Ikona
Hodnotenie: Dobré

Jaaaj a este palec hore... 8-)


11.09.2006 15:54

Re: Test Yuki V3

manana
 Edvenčr 

Ikona

podla mna je to taky sportovy cruiser >:-)


11.09.2006 18:42

Re: Test Yuki V3

campa
 Veteránista 

Ikona

Dakujem FaDE.


11.09.2006 19:26

Re: Test Yuki V3

FaDe
 Edvenčr 

Ikona

manana: neee, to taky sportovy motorka, cerveny kapotaz ma a cernoch v krabicka rychlosti hadzat :-P


02.11.2006 23:47

Re: Test Yuki V3

brushie
 Kávičkár 

Hodnotenie: Dobré

gut


03.11.2006 2:51

Re: Test Yuki V3

copy
 Skútrista 

Ikona

Campa, co tak spravit Yuki V3 Ibi Maiga Limited Edition?

A od normalnej by sa lisila tym, ze by mala za sedadlom ten pruzinovy drziak na sliepku, podla vzoru bicyklistu z Bohovia musia byt sialeni ;-)


05.11.2006 18:07

Re: Test Yuki V3

copy
 Skútrista 

Ikona

tu som nasiel sestricku od V3. tentoraz CCC-skuter. V5.

www.tandem-motor.com/productimg/V5.jpg


14.12.2006 19:38

Re: Test Yuki V3

duky5
 Skútrista 

Ikona

nie moc pozitivny testik V3 :-)
www.motorkari.cz/index.php?show=00000003882


14.12.2006 21:09

Re: Test Yuki V3

FaDe
 Edvenčr 

Ikona

:-O testoval ten clovek vobec Yuki V3??? Vsak vsetko co napisal je uplny opak mojich skusenosti... Ta V3-ka musela toho uz vsak zazit... Podvozok je sice tvrdsi, ale nerovnosti tlmi uplne perfektne, stabilny v zakrutach jedna radost, brzdy uplne perfektne, takze ja som narozdiel od tohto "testujuceho" bol V3-kou velmi milo prekvapeny, dokonca keby boli nejake peniaze nazvys som odhodlany si jednu kupit, podla mna je to jedinecny funbike... Jedine co mna trosku ondialo bol ten uzaver nadrze, alebo lepsie ta plastova krytka kapotaze na nom... Inac je V3 super strojcek a velmi dobre a pohodlne vozenicko...


14.12.2006 22:24

Re: Test Yuki V3

duky5
 Skútrista 

Ikona

asi je to na skodu firmy yuki, ze poskytli masinu co toho "zazila"...ten tecuci olej z motora...


14.12.2006 22:58

Re: Test Yuki V3

miles
 Štvorkolkár 

Ikona

uff.. docitane..
a z tych 3 hodnoteni (ak ratam aj FaDe-ho) som ostala uplne zmatena..
len ten design sa mi teraz zda este ujetejsi ako sa povodne javil. pred tym som si nevsimla tie stupacky vpredu - mozno by to nevyzeralo az tak hybridne keby bol posed menej chopper-like.


14.12.2006 23:05

Re: Test Yuki V3

Peter Fischer
Darca Krvi  Turista 
Redaktor
Ikona

Aj ja som prekvapený negativitou toho testu na motorkari.cz. Tak napríklad práve brzdy sú dosť dobré a tam ich karhali...

Herghott


14.12.2006 23:17

Re: Test Yuki V3

miles
 Štvorkolkár 

Ikona

najlepsie asi zajst na stavitelsku a vyskusat na vlastnej kozi ;-)
skoda ze je taka kosa..


25.10.2007 10:11

Re: Test Yuki V3

bebop
 Kávičkár 

Ikona
Hodnotenie: Zlé

AKo tiez by som sa pridal k nazorom ze ee...urcte nie toto a s tym odliepajucim plynom na zaver si ma dostal...NEUVERITELNE...,ako viem ze sa moze vyskytnut porucha na hocijakej moto ale toto je sila...nevyse pre mna je ten dizajn otrasny ale to zas nikomu neberem kazdemu sa paci nieco ine...hlavne ta kvalita sa mi zda nula bodov...zaver...cele mi to pride ako nevydarena hracka...tolko moj nazor skoncil som


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 104478 | Včera: 181377