Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Poď potešiť deti v domovoch - Diskusné fórum - Diskusie k Článkom

Tu nájdete všetky reakcie návštevníkov Motoride.sk na jednotlivé články...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuPoď potešiť deti v domovoch - Diskusné fórum - Diskusie k Článkom

Hodnotenie: (97 hodnotení)

Diskusia k článku: Poď potešiť deti v domovoch

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 1 2 3 4 | Nasledujúce

24.04.2007 19:38

Re: Poď potešiť deti v domovoch

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

cygno príde mi divné, že toto hodnotí človek, ktorý sa akcie nezúčastnil. Bol som na štyroch akciách. Všade sa vozilo na malom fleku (napr. v areáli DD) a úplne minimálnou rýchlosťou, poväčšiou to boli totiž malé deti.

Žiadne z nich nemalo problém sa udržať a nikdy nebol žiadny problém. Niektoré sa viezli vpredu pred vodičom a tam nehrozilo absolútne nič.

Som extrémnym zástancom nosenia prilieb, ale toto mi príde už riadne scestné... Tvoj názor ale rešpektujem.

Awia


24.04.2007 21:40

Re: Poď potešiť deti v domovoch

cygno
 Kávičkár 

Ikona

Awia, ja si nemyslim, ze moje hodnotenie je divne, pretoze som sa na akcii nezucastnil. Mne pride divne, ze chcete menit mienku verejnosti o motorkaroch tym, ze porusujete zakon, nechate sa pri tom natacat do TV, fotite sa pri tom a este rozpravate o tom aky dobri ludia ste.

Na niektorych fotkach je vidno, kde ste tie deti vozili - mokra cesta, trava. Pre male dieta moze byt pad z vysky vyse jedneho metra na hlavu velmi nebezpecny, nehovoriac o tom, ze na tych fotkach je vidno, ze vas tam bolo vela a pri pade sa mohli zranit aj o vedla stojacu motorku. Ked si myslis, ze ked ti sedi dieta na motorke pred tebou, tak sa nemoze stat absolutne nic, tak sa podla mna mylis. To, ze sa nic nestalo, neznamena, ze sa nemohlo.

Nie som sice extremnym zastancom nosenia prilieb ani striktneho dodrzovania zakona, ale male deti na motorku nepatria (v zakone to podla mna nie je len tak zo srandy, ze na motorke sa nesmie prepravovat osoba mladsia ako 12 rokov) a uz vobec nie dve. Je podla mna uplne jedno akou mininmalnou rychlostou ides (podla mojho nazoru je velka motorka prave menej stabilna v minimalnych rychlostiach), je tam vzdy riziko padu, pripadne nejakeho zazmetkovania vodica. Tiez si myslim, ze na akcii podobneho druhu by trvanie na tom, aby voziace sa deti mali prilbu bolo len na prospech tych deti. Ked ich teraz naucis, ze na motorku sa bez prilby nelezie, pomozes mu tym do buducnosti, ked si nejaku motorku mozno kupi.

Som rad, ze moj nazor respektujes, nemusis sa bat, ze by som ho este dalej rozvijal, myslim, ze som uz povedal vsetko co som chcel k tejto teme povedat. Takisto si nemyslim, ze argumenty o malom priestore, minimalnej rychlosti ma presvedcia o spravnosti vasho konania.

Cygno (Stano)


24.04.2007 22:02

Re: Poď potešiť deti v domovoch

bizum
 Turista 

Ikona

Posielam link na fotky z Koromle a Remetskyh Hamrov.

www.finsun.sk/dd/Site/Library.html


24.04.2007 23:27

Re: Poď potešiť deti v domovoch

Cygno, presne Tvoj názor sme očakávali,bavil som sa o tom s kolegom keď sme boli v Bernolákove. A myslím si, že máš pravdu, no v tej danej chvíli sme nemali nejako iné riešenie.
Určite teraz,keď sa mi podarí zorganizovať druhú návštevu/ píšeme o tom aj v inej diskusii/, kde počítam aj s Tebou a Tvojimi nápadmi, sa dohodnem s partiou, aby zobrali aj druhé prilby a dokonca by som chcel dať deťom aj malý test, kde by bola otázka, akú chybu sme urobili minule. Samozrejme, odmenou pre toho, kto to bude vedieť, bude jazda navyše, už aj s prilbou.

krivoklát /jožo/


25.04.2007 7:19

Re: Poď potešiť deti v domovoch

Liska
 Čoprák 

Ikona

Cyngo už viem prečo si sa nezúčastnil akcie, pretože nemáš detskú prilbu, ktorú by si musel zobrať zo sebov. Si asi prísny aj na seba ,ked tolko mudruješ na akciu na ktorej som sa osobne zúčastnil v Blave na velkú noc , ked iný užívaly sviatky s rodinou , a druhý raz na poslednej akcii čerpaný jeden deň dovolenky , preto aby som deťom spravil trochu radosti.Nehnevaj sa na mňa ale si jenen z tých pisálkov na tejto stránke o ktorých si myslím svoje. Prajem Ti vela šťastných kilometrov na dvoch kolesách. Jano. :-P :-P :-P


25.04.2007 7:38

Re: Poď potešiť deti v domovoch

cygno: Máš svätú pravdu. Aj pri akcii na Deň detí (ktorú organizuje tuším Markíza) sa deti vozia na predných sedadlách áut, na Mikulášskej jazde sa jazdí v pešej zóne, pri spoločných výjazdoch sa jazdí aj na červenú, skrátka samé porušovanie zákona. Všetky tieto (a podobné akcie) treba zrušiť a bude pokoj!

Vo všeobecnosti milujem géniov, ktorí skritizujú všetko, čo zorganizoval niekto iný, neponúknu žiadne riešenia a sami sú schopní zorganizovať len nadrbanie sa s kamarátmi do nemoty.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (25.04.2007 7:41)


25.04.2007 8:04

Re: Poď potešiť deti v domovoch

scenic
 Turista 

Ikona

Ja som tak este rozmyslal ze co ked ma rano na ceste do prace nieco prejde. Nemali by sme prestat chodit aj pracovat????

Pracuje sa na fotkach, potom sem hodim link.


25.04.2007 8:17

Re: Poď potešiť deti v domovoch

Beal
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Nestastie sa nestane vtedy ked ste pripravený ale vtedy ked ho najmenej cakate


25.04.2007 8:24

Re: Poď potešiť deti v domovoch

Tomzuzu
Darca Krvi  Edvenčr 

beal si filozof jak prasa :-D


25.04.2007 8:27

Re: Poď potešiť deti v domovoch

Beal
Darca Krvi  Turista 

Ikona

nie som. to je z mojho pozorovania


25.04.2007 8:32

Re: Poď potešiť deti v domovoch

Tomzuzu
Darca Krvi  Edvenčr 

si aky pozorovatel normalne ze jedno oki medzi slepimi


25.04.2007 9:00

Re: Poď potešiť deti v domovoch

cygno
 Kávičkár 

Ikona

Sice som uz nechcel v tejto teme reagovat, ale kedze su tu odkazy priamo adresovane mne tak zo slusnosti budem.

Krivoklat, som rad, ze na buduce to bude aj s prilbou, bohuzial neviem ci sa takejto akcie zucastnim, pretoze stale si myslim, ze motorka nie je pre male deti.

Liska, to ze nemam detsku prilbu nie je dovod mojej neucasti na tejto akcii, ten dovod je uplne iny. Nemudrujem, len som napisal co mi vadi a ty si mysli co chces. Ja som Velku noc stravil navstevami na neurologii a studiom pricin opuchu mozgu, krvacania do mozgu a ich nasledkami. To je aj jeden z dovodov, preco mi vadi to, ze tie deti nemali aspon cyklisticke prilby.

Vadim, myslim, ze jazda na prednom sedadle auta a dvoch deti na motorke (jedno vpredu a jedno vzadu) je trocha rozdiel. Nie som ziadny genius, sice nic neorganizujem, ale mam taky pocit, ze ani toto nie je velmi zorganizovane. Nevidim ziadny rozdiel v organizacii nadrbavacky a takejto akcie. Co, kde, kto zorganizoval na tejto akcii? Akurat sa oznamilo kedy a odkial. Organizator nezabezpecil nic pre bezpecnost deti, v podstate ste tam isli na vlastne triko, len ako doprovod do kamier.

Cygno (Stano)


25.04.2007 10:29

Re: Poď potešiť deti v domovoch

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

cygno, v podstate s tebou súhlasím aj keď podľa mňa zachádzaš ad-absurdum.

Tie deti sa vozia na bicykli, môžu sa zraniť, jazdia bez prilieb, je to to isté. Jazdilo sa v rýchlostiach, ktoré boli nižšie ako jazda na bicykli, viac ich prefúkne keď hrajú futbal.

Naviac si myslím, že je nezmysel dať dieťaťu prilbu dospelého, lebo z tej jazdy nebude mať nič nebude nič vidieť a naviac sa bude snažiť jednou rukou napraviť si prilbu a nebude sa tak držať. Nuž a detské prilby... To by bolo riešenie.

Dovolím si tvrdiť, že sme nehazardovali so zdravím detí.

Awia


25.04.2007 10:56

Re: Poď potešiť deti v domovoch

mPershing
 Skútrista 

Ikona

Neda mi nepripojit sa k tejto diskusii...

Ked ides na dovolenku k moru a spravite si s rodinkou vylet lodou - das detom plavaciu vestu? (alebo si videl, ze rodicia detom vestu niekde davaju?)

Aj v ZOO moze dieta spadnut z ponika, ci ineho kopytnika, alebo trebars z korytnacky. Aj tam by mali mat prilbu podla teba?

Silne pochybujem.

Keby si sa zucastnil aspon tej jednej akcie (ako ja), videl by si, ze tie deticky su stastne len od buracania tych silnych strojov (tym nechcem naznacit, ze nabuduce tam treba prist s buldozermi, ktore su silnejsie :-) )

Nuz ale na zaklade CYGNOvej kritiky si myslim, ze na taketo akcie by ta TV mohla obetovat este zo 10.000 na detske prilby...


25.04.2007 12:18

Re: Poď potešiť deti v domovoch

scenic
 Turista 

Ikona

Tak tu su slubene fotky www.scenic-sk.eu/motoakcie/

Upravené 1 krát. Naposledy upravil scenic (25.04.2007 17:08)


25.04.2007 13:40

Re: Poď potešiť deti v domovoch

Grizzly660
 Štvorkolkár 

Ikona
Hodnotenie: Dobré

Pekna akcia.
Tych deti je v decakoch na Slovensku cca 3500. Skoda ze som bez SPZ a nemohol sa zucastnit. Ale ma to inspirovalo. V Seredi je tiez detsky domov. Asi im v lete zorganizujem nejaku stvorkolkovu akciu u nas lodernici. Obcas tam chodia.

A tie prilby: Ak je to vo vyhradenom priestore a jazdci su normalni ludia /nie taki co nezastavuju policajtom/ , potom prilby nemusia byt.

Upravené 2 krát. Naposledy upravil Grizzly660 (25.04.2007 13:50)


25.04.2007 16:14

Re: Poď potešiť deti v domovoch

fuli
 Kávičkár 

Ikona

cygno: najprv si napisal, ze ti ide o porusovanie zakona, a je ti jedno, akym sposobom ho kto porusuje a potom si napisal "Vadim, myslim, ze jazda na prednom sedadle auta a dvoch deti na motorke (jedno vpredu a jedno vzadu) je trocha rozdiel."
Ale aj to je rovnake porusenie zakona! Alebo Ti je jedno, do akej miery sa zakon porusuje?
Ak ty uznas, ze porusenie zakona je "bezpecne" tak sa porusit podla teba moze ???
OK, najblizsie, ked porusim zakon, poviem policajtom, ze ja som usudil, ze to bolo bezpecne porusenie zakona a preto nezaplatim pokutu...


25.04.2007 16:15

Re: Poď potešiť deti v domovoch

Liska
 Čoprák 

Ikona

štefan dikes potešil si moje srdiečko. 8-) 8-) 8-)


25.04.2007 16:37

Re: Poď potešiť deti v domovoch

cygno
 Kávičkár 

Ikona

fulli, to porovnanie som myslel tak, ze predne sedadlo spolujazdca v aute sa mi zda trocha bezpecnejsie ako zadne sedadlo na motorke. Kazdy nech si nesie nasledky za svoje ciny sam, ja nie som policajt aby som niekoho pokutoval za porusenie zakona. A nehovoril som o tom, ze rozhodujem o tom, ktore porusenie zakona je menej alebo viac. Ja nevozim deti mimo autosedacky a na motorke nevozim nikoho. Nie preto ze by mi to zakon zakazoval, alebo prikazoval, ale preto, lebo podla mna je to bezpecne. Len som vyjadril svoj nazor, ze deti na motorku nepatria, pise sa o tom aj v zakone a ked to dieta na motorke uz vozis, tak by si mu mohol zaobstarat aspon nejaku ochranu hlavy. A na zaver, ked uz toto vsetko robim, tak sa nenecham natacat do TV, nezverejnujem fotky na internete a netvarim sa ako najvacsi a najlepsi clovek, pretoze sa deti usmievali.
A uz ma to nebavi sa tu chytat za slovicka, len preto, ze ti, ktori sa na akcii zucastnili si nedokazu pripustit, ze ste mozno ohrozili zdravie tych deti bez rodicov (na fotkach z poslednej akcie v bernolakove je vidno, ze sa deti vozili po normalne ceste). Bol by som zvedavy, kolki z vas by posadili svoje dieta za cudzieho cloveka na motorku bez prilby nech ho povozi. Ja nie a mozno som absurdne divny, ale nie, aj keby to malo sposobit smutok v ociach mojho dietata.
Keby chcel este niekto dalsi na mna reagovat, tak poprosim sukromnu spravu a nie cez toto forum. Dakujem


25.04.2007 20:09

Re: Poď potešiť deti v domovoch

RHKS dakujem za fotky, ak sa da poslat viac, bol by som rad, dal by som to aj dalsim kamaratom co tam sli... 8-)


06.03.2008 11:34

Re: Poď potešiť deti v domovoch

Chamo
 Turista 

Ikona
Hodnotenie: Dobré

Nevie niekto nahodou, ci bude tako akcia aj tento rok, urcite by som sa zapojil!!! ;-)


06.03.2008 11:45

Re: Poď potešiť deti v domovoch

No ja som sa minulý rok nezapojil,lebo som v tom čase predal mašinu a ešte som nemal novú.Ale ak by to bolo aj tento rok........... [dobre]


06.03.2008 11:49

Re: Poď potešiť deti v domovoch

Hodnotenie: Dobré

Pridal by som sa [dobre] určite aj s Tatoskou ;-)


06.03.2008 17:32

Re: Poď potešiť deti v domovoch

Chamo
 Turista 

Ikona

NO viete teda niekto zistiť, či bude tato akcia aj tento rok?


| 1 2 3 4 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 168290 | Včera: 163935